|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
Pokaż wyniki sondy: Który zapach wybrać - mikołajkowy dylemat![]() |
|||
CHANCE |
![]() ![]() ![]() ![]() |
10 | 24,39% |
ALLURE |
13 | 31,71% |
MADEMOISELLE |
18 | 43,90% |
Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2821 |
BAN stały
|
Dot.: Pomóżcie wybrać zapach:)
Też właśnie wróciłam z "posiedzenia" w paru perfumeriach i:
Ani Nu, ani Black Cashmere nie uświadczysz, więc dalej nie mogę nic na ich temat powiedzieć ![]() Poison zdecydowanie nie dla mnie - może nie rozumiem tego zapachu, ale nie mogę odsunąć uporczywych skojarzeń z przedwojenną szafą ![]() Black XS - faktycznie ciekawy design, ale sam zapach trochę wtórny... chociaż na pewno niebrzydki. No a Ange au Demon cały czas kusi i intryguje, choć mam wrażenie, że te lilie powalają ![]() słowem - dalej jestem w kropce. |
![]() ![]() |
![]() |
#2822 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2823 |
Perfumoholik z wyboru
|
Pomozcie wybrac perfumy
Zauwazylam , ze sporo kobiet prosi o pomoc w wyborze perfum... Wiec zrobie to i ja
![]() Jutro w najgorszym wypadku pojutrze wybieram sie po dwie buteleczki perfum jedna z nich bedzie oczywiscie moj kochany Angel ... a druga?! No wlasnie! Kocham zapachy slodkie takie jak wyzej wspomniany Angel, ale np. Hypnotic Posion ani troche nie przypadl mi do gustu, nie czuje w nim niczego zywego !! Jesli chodzi o zapach kwatowe to nie wiem czy moge do nich przypisac Coco Mademoiselle ? Tak zapach ten mi sie podoba jednak czuje w nim cos obcego... tak jakbym weszla w szpitalne mury ... potrzebuje cos jednoczesnie slodkawego, zywego i cieplego! Takiego zapachu, ktory spodoba sie mnie jak i mojemu TŻowi ![]() ![]() ![]() ![]()
#2824 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jakie perfumy wybrac?
No niestety jakoś mi Dior już nie leży. Narcisio EDP straszliwie mi się podoba ale kosztuje dla mnie za drogo ( 50ml 285zł). Potrzebuję na na szybko te perfumy, a z allegro nie dojdą bo nikt wkrakowie nie ma buuuuu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2825 | |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
![]() ![]() http://www.editionsdeparfums.com/mallesite_gb/index.htm
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2826 | |
BAN stały
|
Cytat:
W sumie wiem, że wygląd nie ma znaczenia ani wpływu na to, jaki zapach się danej osobie podoba, ale może po prostu wywołać jakieś skojarzenia z zapachami, które wpisywałyby się w czyjś styl. Narciso Rodriguez muszę koniecznie przetestować, wiem, że już kiedyś wąchałam, ale jakoś mi umknął, a może nie powinien ![]() Inne zapachy, których używałam i które mi się podobają to Dune, Agent Provocateur Maitresse, J'ose Eisenberga, YR Neonatura Cocon. A ankietę już wypełniłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2827 |
Zadomowienie
|
Dla mnie Dolce Vita byla zabojcza, przez caly dzien wyczuwalam od siebie ten zapach, mimo ze uzywalam ich w niewielkiej ilosci.
Z tej listy najbardziej mi sie podobaja Ange au Demon.
#2828 |
Zakorzenienie
|
Porcelainn, ja rowniez szukam czegos takiego na zime i mysle intensywnie nad Dolce vita
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2829 | |
|
Cytat:
![]() ![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2830 |
|
Dot.: Pomozcie wybrac perfumy
Może słodka i owocowa Dalimania? Natomiast podobną do tej we Flower, pudrowo - kremową nutę czuje w Classique JPG, Sensi Armaniego, Lacoste pour Femme. I w bazie Tresor, ale ostrzegam, że nuta głowy to w moim odczuciu wypisz wymaluj - zapach dentysty... Brrr...
![]() ![]() |
![]() |
#2831 |
Zakorzenienie
|
Pomyslalam o "angelowych" klimatach, czyli Wish Chopard i Lolicie Lempickiej EdT oraz EdP
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2832 |
Zakorzenienie
|
Na mysl przyszla mi Prada , z pewnoscia jest zywa, ciepla i z tego, co zauwazylam lubiana przez mezczyzn.
Jesli lubisz jadalne klimaty, to moze powachaj tez L Lolita Lempicka oraz Brit Red ![]() Milego testowania i napisz koniecznie, czy cos z watku przypadlo ci do gustu ![]()
#2833 |
Wiedźma
|
Jeśli lubisz Angela, zaś Escada Ci "nie leży" znaczyć to może, że lubisz słodziaki z pazurkiem.
Może Hot? Bardzo słodki, lecz jednocześnie niezwykle żywy jest Elixir des Merveilles. Ze słodkości z charakterkiem mogę polecić także Flowerbomb (na mnie "twardsze jest edp, ale to zależy chyba od skóry, więc wypróbuj oba). Jeśli chciałabyś poszukać w kierunku mniej jadalnym to może Ci się spodobać Dune (bywa miękko słodkie, ale tu znów należy dać szansę chemii organizmu). Słodyczą iście upojną jest The Parfum Charles Jourdan. Cóż jeszcze przychodzi mi do głowy ze słodziaków nienudnych, a w miare normalnych? Poeme, Miss Dior Cherie i fascynująca Dolce Vita... Nie mogę też za Marioląsl nie polecić cudnego Brit Red (i innych burberry też). ![]()
#2834 |
Zakorzenienie
|
Ja też obstawiam Lolitę, zwłaszcza w wersji edp.
![]() Potem Wish Choparda, klimat bardzo bliski Angelowi. Z innych, mocnych słodziaków - Flowerbomb. A wielbicielom Coco M, wrażliwych na tę ostrą nutkę, podobnie jak Sabbath, radzę powąchać The Parfum. Klimat bliski Coco, piękny, ciepły, słodki, trwały. Osobiście uwielbiam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2835 |
Perfumoholik z wyboru
|
Lolitka juz miałam i faktycznie zapach jest bardzo przyjemny! Nie wiem czy tylko ja czuje tam ,,wisienki w likierze"? Zrobilyscie mi ochote na Wish ...
#2836 |
Perfumoholik z wyboru
|
Ah! I jeszcze jedno! Wczoraj na slepo szukalam ciekawych opisow perfum i zainteresowal mnie Code - bodajze Armaniego? Czy ktoras miala z nim stycznosc? Domyslam sie, ze nie jest slodki
![]()
#2837 |
Zakorzenienie
|
Code jest mocno kwiatowy, przeważa w nim jaśmin. Ja bym go do słodkich nie klasyfikowała. Ale jest mocny i wyrazisty.
Mnie się podoba. ![]() Ma w sobie coś z Aliena (podobna jaśminowatość) ale bez Alienowatej, morderczej, ostrej nuty. ![]() Skoro znasz Lolę to faktycznie, spróbuj Wish, Code i może skuś się na test The Parfum. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2838 |
|
Code? Na mojej skórze przeplatały się trzy nuty: piękny, czysty kwiat pomarańczy, który mnie uwiódł w tym zapachu, jaśmin - kocham jego zapach, nie pytaj czy duszący, dla mnie takim nie jest nigdy
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2839 |
Perfumoholik z wyboru
|
Widze, ze mam do czynienia z prawdziwymi znawczyniami
![]() ![]()
#2840 |
Zakorzenienie
|
Wish
Flowerbomb Dolce vita Euphoria |
![]() ![]() |
![]() |
#2841 |
lipiec na maksa!!! :)
|
Obstawiam
Flowerbomb Miss Dior Cherie Addict Euphoria
![]() |
#2842 | |
BAN stały
|
Cytat:
Nevertheless, if you were to pay us a visit, I would also show you LYS MEDITERRANEE." |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2843 | |
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2844 | ||||||
Wiedźma
|
Cytat:
Cytat:
![]() Antykobiecym do tego?! ![]() ![]() Oczom nie wierzę! Black Cashmere to mroczna miękkość, potęga o charakterze jaki sama zechcesz jej nadać, BC to ożywczy szafran i taka... pikantna łagodność. Na właściwej kobiece szalenie kobiecy. ![]() Bo BC to zapach wymagający; jeden z tych, które nie znoszą wahania. Jeśli jesteś silną, zdecydowaną osobowością - BC tę wyjątkowość podkreśli, u człowieka zagubionego, miękkiego - tę nijakość bezwzględnie obnaży, a nawet wydobędzie z cienia - po prostu "zje" nosiciela. Dla mnie jest obłędnie seksowny, ale nie w stylu laki Barbie, lecz raczej w stylu "Błękitenego Anioła". Zbieram komplementów na pęczki (od mężczyzn wyłącznie, ale jakoś to przeżyję) i rzeczywiście są tacy, na których działa on hipnotyzująco wprost. Protestuję przeciw nazywani BC antyzapachem i do tego jeszcze antykobiecym! ![]() Nie wiem, czy polecam go licealistce - nie ze względu na wiek, ale ze względu na to, że jej osobowość może polec w tej konfrontacji mocy. ![]() A już na 100% nie polecam BC bez testów! I jeszcze Poison. Jest rzeczywiście prowokujący, ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A tak serio - zgadzam się z Hiszpańską Myszką - nie wyrosłaś, tylko zmienił Ci się gust. Wyrosnąć można z gatek. Perfumy po prostu przestają pasować. ![]() Cytat:
![]() Na usprawiedliwienie dodam, że moja skóra bardzo łagodzi i wysładza zapachy. Cytat:
Przyznaję - ranisz moje serce Okrutnico. ![]() ![]() To jeden z najbardziej niesamowitych ogólnodostępnych zapachów. Kadzidło wyraziste, dymne, a jednak ucywilizowane, uległe. Naprawdę polecam Melkmeisje - zapoznaj się z nim - wart jest uwagi. Nie czuję w nim krztyny ogórków! Z zapachów dostępnych, a z charakterem - trudno nie wspomnieć Angela. Dla zasady dodam, że warto zerknąć na inne "Poisony", choć mnie moim zdaniem żadne nie umywają się do klasyka, który też jest w sumie przeceniany... Charakterne i ogólnodostępne są: Jesus del Pozo In Black, Un Baiser du Dragon (bardzo kapryśny, nie zakochiwać się po pierwszym teście proszę), Provocative Woman, Agent Provocateur, Fendi. Możesz też poeksperymentować z zapachami męskimi. Na kobiecej skórze ukazują często zupełnie inną twarz. na przykład męskie Opium jest o wiele delikatniejsze (i piękniejsze!), niż damskie. Powodzenia!
![]() |
#2845 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kwiaty, wanilia, nic szczególnego, ale może się podobać. Cytat:
![]() ![]() Ja czuję, atakują mój nos już od pierwszych sekund ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2846 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Oczywiście, są pewne sytuacje na które jeszcze by się nadawał - np ognisko - gdyż ten zapach wtedy mógłby współgrać z ewentualnie dymem i klimatem, ale pisałam o tym już wcześniej. albo jakiś koncert np gotycki (sama kiedys jeszcze chodzilam na takie imprezy), tutaj zapach BC zmieszałby się z odorem tytoniu i byłby nawet przyjemny, wtedy byłby nawet bardzo pożądany bo w zamkniętych pomieszczeniach, pełnych palaczy trudno niestety tego uniknąć ![]() Moze teraz choc trochę wyraziłam się jasno i zostanę choć trochę zrozumiana! ![]() A swoją drogą to całe szczęście że każdy jest inny! ![]()
![]() |
#2847 |
BAN stały
|
No dlaczego ja nigdzie nie mogę znaleźć Black Cashmere?!?
![]() Z tego, co widzę, ten zapach budzi tyle kontrowersji, że po prostu wypadałoby go znać. :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#2848 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dlaczego właśnie kobieta ma się kojarzyć z kwiatami a nie zapachem zamszu? Nie rozumiem za bardzo tego sposobu myślenia. Analogicznie zapach kadzidła większość ludzi utożsamia jedynie z kościołem i nie jest w stanie wyjść poza ten sposób myślenia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2849 |
Raczkowanie
|
Dot.: jakie ciepłe, zmysłowe perfumy na zimę mi polecicie?
a co powiecie na Trussardi Inside jako zapach idealnie otulający na zimowe paskudne wieczory..? mi jakos niespodziewanie przypadł do gustu, chociaz szczerze musze przyznac, ze nie jest to nic rewelacyjnego i skomplikowanego, jednak mam wrazenie, że na mojej skórze pachnie tajemniczo i obłędnie..
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2850 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do zapachu .... "pć" brzydsza komentowała ten zapach...."nie wiedziałem że umiesz się bawić lutownicą"....zapach kojarzy się wszystkim z kalafonią |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:58.