![]() |
#421 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wanilia, migdały, mleko i mód....
Cytat:
np. White Musk The Body Shop albo Micallef Royal Muska Tak mi się od razu nasunęło, jak przeczytałam Twoje opisy - bo pachnie trochę mydłowato-skórzano - jak taka ciepła, rozgrzana ludzka skóra po kąpieli, przyjemny ciut słodkawy zapach ![]()
![]() |
![]() |
#422 |
spin doctor
|
Jil Sander Sensations to spokojny, mleczno-waniliowy zapach
![]() |
#423 |
Raczkowanie
|
Wanilia, migdały, mleko i miód - oprócz całej gamy żeli, mydeł, balsamów, kremów i musów do ciała, których na półkach jest mnóstwo - z delikatnych zapachów wspomnę:
* Casmir, Chopard * Love, Chloe * Vanilla Fields, Coty Poza tym, raczej gustuję w zapachach ciężkiego kalibru, choć właśnie z wymienionymi wyżej składnikami - ale o zwielokrotnionej mocy. A tak na marginesie, nienawidzę zapachu niemowląt ![]()
![]() |
#424 |
Raczkowanie
|
No właśnie z tymi niemowlętami jest trochę dziwna sprawa. Ja bardzo nie lubię dzieci, irytuje mnie ich płacz i jeszcze 100 innych rzeczy. Ale ten zapach... Taki delikatny i czysty. A znacie może jakieś sposoby na to, by nasz naturalny zapach nie był tak intensywny? Oczywiście oprócz kąpieli.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#425 |
Zakorzenienie
|
Żeby nie pachnieć nieprzyjemnie, trzeba przede wszystkim się regularnie myć i używać antyperspirantów - żadne perfumy nie zabiją smrodu niemytego ciała, a wymieszanie perfum z potem jest chyba nawet gorsze...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#426 | ||
Panaroja
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#427 |
Raczkowanie
|
Idź i przetestuj serię migdałową l'occitane, mleczko do ciała uwielbiam, jednak ostrzegam, że cena grawituje w kierunku chanel
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#428 |
Raczkowanie
|
Racja, cena wysoka... Ale skoro nie używam perfum, to zaoszczędzone na nich pieniądze wydam na dobry kosmetyk zapachowy ;d Oi, kusi mnie ta migdałowa seria...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#429 |
Raczkowanie
|
Chciałam jeszcze wspomnieć coś o perfumach Chanel No.5 . Używałam ich kiedyś i muszę powiedzieć, że to jedyne perfumy, które mi przypadły do gustu. Odpowiednio użyte (dosłownie kropelka za ucho) były piękne i subtelne. Dostałam je pod choinkę parę lat temu i oszczędnie używane przetrwały u mnie 2 lata
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#430 |
Zakorzenienie
|
podejrzewam dlaczego tak Ci podeszły, otóż dlatego,że używane w umiarze, dają taki efekt mydełka, kremiku, świeżości
![]() Z perfum może spróbuj ,,Noa" Cacharel, albo ,,Pure" Donna Karan,oże akurat się przekonasz do perfum,ewentualnie Demeter ,,Baby powder",albo ,,L'instant"lub ,,l'instant magic" Guerlain-one też nałożone w małej ilości dają faajny efekt ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#431 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wanilia, migdały, mleko i miód....
Ja też polecam Casmir
![]() ![]() Cały czas chodzi mi też po głowie Petits et Mamans (Bvlgari). To perfumy bez alkoholu i stworzone teoretycznie dla dzieci. Dla mnie to trochę głupi pomysł, perfumy dla dzieci, ale dorosłe kobiety też go używają i są zadowolone. Taki delikatny, kwiatowo-pudrowo-waniliowy zapach, myślę, że warto spróbować. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#432 |
Raczkowanie
|
golgie - o tak! Faktycznie, pachnie jak kremik dla dzieci, ale tylko na początku. Chanel No.5 świetnie komponowały się z moją skórą, szkoda, że są takie drogie... Ale dziś przeglądałam próbki perfum i zamówiłam ich podróbkę... Pachniały zupełnie jak oryginał.
![]() ![]() tahivare - gdzie można te perfumy dziecięce powąchać? Czy będą dostępne w Douglasie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#433 |
Raczkowanie
|
W Douglasie nie widziałam, być może są w Sephorze, ale w Super Pharm powinny być na pewno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#434 |
Raczkowanie
|
zapach mleka i miodu szczegolnie mi się podoba dlatego wybieram mgiełkę milk& honey ORIFLAME a także teraz nowość mleko i miód z avonu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#435 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Czytając Twoje posty, zobaczyłem Cię w Le Bain Wolfganga Joopa. Są to perfumy intensywne, toteż - aby osiągnąć subtelny efekt, o którym piszesz - należy przejść przez mgiełkę z jednego tylko psiknięcia. Jeszcze lepszy dla Ciebie byłby Velvet Body Lotion Joop! Le Bain. Jest delikatny, tak jak byś chciała, ale wyczuwalny - i utrzymuje się na skórze wiele godzin. ![]() Edytowane przez 201605091004 Czas edycji: 2012-06-23 o 11:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#436 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Waniliowe perfumy
Odświeżę wątek
![]() Szukam perfum z wanilią w składzie. Nie chcę, aby były przesłodzone lub pudrowe. Znam Organzę i to też nie to ![]() ![]() Uwielbiam Hypnotic Poison, są moim zapachem na chłodniejsze dni i na wieczory. Teraz szukam czegoś wiosennego, na dzień, ale z ukochaną wanilią. Niedawno psiknęłam od niechcenia na blotter Viva La Juicy od Juicy Couture. Początkowo czułam owoce, nic ciekawego. Aż na samym końcu ujawnił się najpiękniejszy zapach, jaki kiedykolwiek czułam. Skład ostatniej nuty to (wg KWC) ambra, karmel, wanilia, drzewo sandałowe, pralinki. Czy ktoś mi pomoże? ![]()
![]() |
#437 |
Zakorzenienie
|
Organza waniliowa chyba zbyt nie jest, waniliowa jest Organza Indecence i to jeden z ładniejszych zapachów w ogóle moim zdaniem - wanilia z cynamonem.
Ładna wanilia jest też w: Vanille Noire Yves Rocher Dolcelisir - (tam jest z karmelem własnie), ale bardzo słodka No i najlepszy zapach świata czyli Les Nombre d'Or Vanille Mona di Orio - wanilia wytrawna, przyprawowa ![]() Jeśli masz dostepne tylko Sephorę i Douglasa to polecam Kenzo Amour, tysiącpińcet razy ładniejszy od Hypnotic Poison - moim zdaniem - bardziej wyrafinowany, łagodny i bez zatęchłej nuty ![]() Guerlain Shalimar ma bardzo ciekawą waniliową nutę. L de Lolita Lempicka mi nie podchodzi (ale się przekonuję ciągle) ale to bardzo ciekawy zapach, niepodobny do innych wanilia ze skórką pomarańczową, cynamonem i solą ![]() edit: jeszcze Un BoisVanille Lutensa warte poznania, bardzo waniliowe i hmm... ciekawe
tak pachnę Edytowane przez Quinn Czas edycji: 2013-04-21 o 21:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#438 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdecydowanie popieram typy Quinn ![]()
![]() |
![]() |
#439 |
Wtajemniczenie
|
Quinn czy możesz bardziej opisać mi Monę di Orio, ostatnio bardzo intensywnie zastanawiam się nad tym zapachem
![]() ![]()
![]() |
#440 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pachnie na początku ostro i wytrawnie, głównie szafranem i gałką muszkatałową, zapach nuty głowy jest taki "zielony, mocny". Po kilku minutach wkracza przepiękna wanilia, seksowna, dość słodka z dużą dawką rumu i przyprawami z nuty głowy gdzieś w tle. I tak wygasa po kilku godzinach. Mnie się kojarzy z drewnianą skrzynią z rumem, przyprawami i laską wanilii, taką ze statku piratów ![]()
![]() |
![]() |
#441 |
Zakorzenienie
|
Ja tam jeszcze czuję liście tytoniu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#442 |
Zakorzenienie
|
A jest tam taka nuta tytoniowa
![]()
![]() |
#443 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#444 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#445 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#446 |
Zakorzenienie
|
![]() Bankrudztwo to już będę miała jak w końcu strzelę kiedyś flachę Mony, po Amłażu to bym musiała prosić Modów o bana na to forum i iść na terapię ![]()
![]() |
#447 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niestety i Organza (obie wersje) i Shalimar są dla mnie za ciężkie. L de Lolita ma coś, co mnie niesłychanie drażni, kompletnie nie mój typ. Kenzo Amour nie pamiętam... hmm muszę się wybrać przetestować. Do tej pory spotykałam wanilię w kompozycjach przyprawowych, pudowych, zielonych. Przytłaczających mnie. A szukam takiej wanilii kremowej, delikatnej, powiedziałabym- promiennej. Chyba Vanille Noire z Yves Rocher najbliżej do mojej wanilii wymarzonej ![]() Tak opowiadam, aby jakoś dookreślić mój typ, może kogoś to naprowadzi na zapach, który zna i może mi polecić? Teraz przypomniałam sobie o istnieniu Cinema YSL. Testowałam daaaawno temu. Co sądzisz o tym zapachu?
![]() |
![]() |
#448 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() W Lolicie L denerwuje mnie cynamon, Organza jak dla mnie wcale ładną wanilią nie jest ![]() Szukamy dalej ![]()
![]() |
![]() |
#449 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Z tego wszystkiego śniło mi się dziś Cinema ![]()
![]() |
![]() |
#450 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:06.