Waniliowe perfumy - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-05-18, 22:13   #421
Maja102
Zakorzenienie

Dot.: Wanilia, migdały, mleko i mód....

Cytat:
Napisane przez ledzeppelin75 Pokaż wiadomość
Co mogę zrobić, by pachnieć delikatnie ale równocześnie "przyciągająco"?
a białe piżmo znasz?
np. White Musk The Body Shop albo Micallef Royal Muska
Tak mi się od razu nasunęło, jak przeczytałam Twoje opisy - bo pachnie trochę mydłowato-skórzano - jak taka ciepła, rozgrzana ludzka skóra po kąpieli, przyjemny ciut słodkawy zapach
Stary 2012-05-19, 04:16   #422
Małgosia791
spin doctor

Jil Sander Sensations to spokojny, mleczno-waniliowy zapach
Stary 2012-05-19, 07:37   #423
nellyis
Raczkowanie

Wanilia, migdały, mleko i miód - oprócz całej gamy żeli, mydeł, balsamów, kremów i musów do ciała, których na półkach jest mnóstwo - z delikatnych zapachów wspomnę:
* Casmir, Chopard
* Love, Chloe
* Vanilla Fields, Coty

Poza tym, raczej gustuję w zapachach ciężkiego kalibru, choć właśnie z wymienionymi wyżej składnikami - ale o zwielokrotnionej mocy.

A tak na marginesie, nienawidzę zapachu niemowląt
Stary 2012-05-19, 09:22   #424
ledzeppelin75
Raczkowanie

No właśnie z tymi niemowlętami jest trochę dziwna sprawa. Ja bardzo nie lubię dzieci, irytuje mnie ich płacz i jeszcze 100 innych rzeczy. Ale ten zapach... Taki delikatny i czysty. A znacie może jakieś sposoby na to, by nasz naturalny zapach nie był tak intensywny? Oczywiście oprócz kąpieli. Słyszałam, że pachniemy intensywniej po zjedzeniu czosnku, cebuli albo szparagów. Szukałam na internecie odpowiedzi na to pytanie ale nie mogę się doszukać Pytam, ponieważ często spotykam różnych ludzi gorzej i lepiej pachnących. Są tacy, których zapachu nie da się wyczuć i tacy, którzy pachną bardzo nieprzyjemnie. I nie chciałabym się znaleźć w tej 2 grupie. Prawdę mówiąc to panicznie się tego boję
ledzeppelin75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-19, 14:11   #425
VI4
Zakorzenienie

GG do VI4

Żeby nie pachnieć nieprzyjemnie, trzeba przede wszystkim się regularnie myć i używać antyperspirantów - żadne perfumy nie zabiją smrodu niemytego ciała, a wymieszanie perfum z potem jest chyba nawet gorsze...
VI4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-19, 15:57   #426
Parabelka
Panaroja

Cytat:
Napisane przez Karokie Pokaż wiadomość
Ja lubię peelingi Perfecta Spa Dax Cosmetics. Naprawdę mocno pachną i bardzo "jadalnie". Jest też waniliowy.

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...aranczowy.html

Różne opinie o nich są na KWC, ale mi osobiście się podobają. Waniliowy wg mnie ma najprzyjemniejszy zapach, ale, niestety, ściera najgorzej z nich wszystkich. Zapach utrzymuje się na skórze pod ubraniem do wieczora.
I jeszcze są do tego masełka do smarowania Joanna też robi masła - waniliowe i kawowe

Cytat:
Napisane przez VI4 Pokaż wiadomość
Żeby nie pachnieć nieprzyjemnie, trzeba przede wszystkim się regularnie myć i używać antyperspirantów - żadne perfumy nie zabiją smrodu niemytego ciała, a wymieszanie perfum z potem jest chyba nawet gorsze...
Są ludzie , którzy mają strasznie nieprzyjemny zapach skóry mimo mycia , dezodorantów itp . , taka chemia skóry , i na to nic nie można poradzić

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-19, 19:02   #427
aventino11
Raczkowanie

Idź i przetestuj serię migdałową l'occitane, mleczko do ciała uwielbiam, jednak ostrzegam, że cena grawituje w kierunku chanel
aventino11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-19, 19:50   #428
ledzeppelin75
Raczkowanie

Racja, cena wysoka... Ale skoro nie używam perfum, to zaoszczędzone na nich pieniądze wydam na dobry kosmetyk zapachowy ;d Oi, kusi mnie ta migdałowa seria...
Stary 2012-05-20, 10:23   #429
ledzeppelin75
Raczkowanie

Chciałam jeszcze wspomnieć coś o perfumach Chanel No.5 . Używałam ich kiedyś i muszę powiedzieć, że to jedyne perfumy, które mi przypadły do gustu. Odpowiednio użyte (dosłownie kropelka za ucho) były piękne i subtelne. Dostałam je pod choinkę parę lat temu i oszczędnie używane przetrwały u mnie 2 lata A Wy co o nich sądzicie?
Stary 2012-05-20, 19:39   #430
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

podejrzewam dlaczego tak Ci podeszły, otóż dlatego,że używane w umiarze, dają taki efekt mydełka, kremiku, świeżości
Z perfum może spróbuj ,,Noa" Cacharel, albo ,,Pure" Donna Karan,oże akurat się przekonasz do perfum,ewentualnie Demeter ,,Baby powder",albo ,,L'instant"lub ,,l'instant magic" Guerlain-one też nałożone w małej ilości dają faajny efekt

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-21, 19:55   #431
tahivare
Raczkowanie

Dot.: Wanilia, migdały, mleko i miód....

Ja też polecam Casmir I jeszcze Vanillę i Les Plaisirs Nature Marron de Noel (Yves Rocher), Przetestuj, może właśnie czegoś takiego szukasz. Tyle, że te są bardzo słodkie, dla mnie aż do mdłości

Cały czas chodzi mi też po głowie Petits et Mamans (Bvlgari). To perfumy bez alkoholu i stworzone teoretycznie dla dzieci. Dla mnie to trochę głupi pomysł, perfumy dla dzieci, ale dorosłe kobiety też go używają i są zadowolone. Taki delikatny, kwiatowo-pudrowo-waniliowy zapach, myślę, że warto spróbować.
tahivare jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-22, 15:19   #432
ledzeppelin75
Raczkowanie

golgie - o tak! Faktycznie, pachnie jak kremik dla dzieci, ale tylko na początku. Chanel No.5 świetnie komponowały się z moją skórą, szkoda, że są takie drogie... Ale dziś przeglądałam próbki perfum i zamówiłam ich podróbkę... Pachniały zupełnie jak oryginał. Ale dla mnie to nie to samo, niestety. Kiedy sięgałam po elegancką ponadczasową buteleczkę pachnidła czułam się inaczej - jak dama!

tahivare - gdzie można te perfumy dziecięce powąchać? Czy będą dostępne w Douglasie?
Stary 2012-05-23, 08:20   #433
tahivare
Raczkowanie

W Douglasie nie widziałam, być może są w Sephorze, ale w Super Pharm powinny być na pewno
tahivare jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-11, 07:58   #434
znawczyni9
Raczkowanie

zapach mleka i miodu szczegolnie mi się podoba dlatego wybieram mgiełkę milk& honey ORIFLAME a także teraz nowość mleko i miód z avonu
znawczyni9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-23, 11:49   #435
201605091004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ledzeppelin75 Pokaż wiadomość
Chciałam jeszcze wspomnieć coś o perfumach Chanel No.5 . Używałam ich kiedyś i muszę powiedzieć, że to jedyne perfumy, które mi przypadły do gustu. Odpowiednio użyte (dosłownie kropelka za ucho) były piękne i subtelne. Dostałam je pod choinkę parę lat temu i oszczędnie używane przetrwały u mnie 2 lata A Wy co o nich sądzicie?

Czytając Twoje posty, zobaczyłem Cię w Le Bain Wolfganga Joopa. Są to perfumy intensywne, toteż - aby osiągnąć subtelny efekt, o którym piszesz - należy przejść przez mgiełkę z jednego tylko psiknięcia. Jeszcze lepszy dla Ciebie byłby Velvet Body Lotion Joop! Le Bain. Jest delikatny, tak jak byś chciała, ale wyczuwalny - i utrzymuje się na skórze wiele godzin.

Edytowane przez 201605091004
Czas edycji: 2012-06-23 o 11:52
201605091004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-20, 19:38   #436
Kaataarzynaa1
Zakorzenienie

Dot.: Waniliowe perfumy

Odświeżę wątek

Szukam perfum z wanilią w składzie. Nie chcę, aby były przesłodzone lub pudrowe. Znam Organzę i to też nie to Takie raczej świeże, ale z wanilią

Uwielbiam Hypnotic Poison, są moim zapachem na chłodniejsze dni i na wieczory. Teraz szukam czegoś wiosennego, na dzień, ale z ukochaną wanilią. Niedawno psiknęłam od niechcenia na blotter Viva La Juicy od Juicy Couture. Początkowo czułam owoce, nic ciekawego. Aż na samym końcu ujawnił się najpiękniejszy zapach, jaki kiedykolwiek czułam. Skład ostatniej nuty to (wg KWC) ambra, karmel, wanilia, drzewo sandałowe, pralinki.

Czy ktoś mi pomoże?
Stary 2013-04-21, 18:29   #437
Quinn
Zakorzenienie

Organza waniliowa chyba zbyt nie jest, waniliowa jest Organza Indecence i to jeden z ładniejszych zapachów w ogóle moim zdaniem - wanilia z cynamonem.

Ładna wanilia jest też w:
Vanille Noire Yves Rocher
Dolcelisir - (tam jest z karmelem własnie), ale bardzo słodka
No i najlepszy zapach świata czyli Les Nombre d'Or Vanille Mona di Orio - wanilia wytrawna, przyprawowa

Jeśli masz dostepne tylko Sephorę i Douglasa to polecam Kenzo Amour, tysiącpińcet razy ładniejszy od Hypnotic Poison - moim zdaniem - bardziej wyrafinowany, łagodny i bez zatęchłej nuty

Guerlain Shalimar ma bardzo ciekawą waniliową nutę.

L de Lolita Lempicka mi nie podchodzi (ale się przekonuję ciągle) ale to bardzo ciekawy zapach, niepodobny do innych wanilia ze skórką pomarańczową, cynamonem i solą

edit: jeszcze Un BoisVanille Lutensa warte poznania, bardzo waniliowe i hmm... ciekawe

Edytowane przez Quinn
Czas edycji: 2013-04-21 o 21:04
Quinn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-21, 19:21   #438
renia30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Quinn Pokaż wiadomość
Organza waniliowa chyba zbyt nie jest, waniliowa jest Organza Indecence i to jeden z ładniejszych zapachów w ogóle moim zdaniem - wanilia z cynamonem.

No i najlepszy zapach świata czyli Les Nombre d'Or Vanille Mona di Orio - wanilia wytrawna, przyprawowa

Jeśli masz dostepne tylko Sephorę i Douglasa to polecam Kenzo Amour, tysiącpińcet razy ładniejszy od Hypnotic Poison - moim zdaniem - bardziej wyrafinowany, łagodny i bez zatęchłej nuty

L de Lolita Lempicka mi nie podchodzi (ale się przekonuję ciągle) ale to bardzo ciekawy zapach, niepodobny do innych wanilia ze skórką pomarańczową, cynamonem i solą

Zdecydowanie popieram typy Quinn

renia30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-21, 19:26   #439
vilka80
Wtajemniczenie

Quinn czy możesz bardziej opisać mi Monę di Orio, ostatnio bardzo intensywnie zastanawiam się nad tym zapachem , może do czegoś można je przyrównać ?

vilka80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-21, 19:59   #440
Quinn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vilka80 Pokaż wiadomość
Quinn czy możesz bardziej opisać mi Monę di Orio, ostatnio bardzo intensywnie zastanawiam się nad tym zapachem , może do czegoś można je przyrównać ?
Ona mi nie przypomina niczego za bardzo, najbardziej podobna jest do Havana Vanille L'Artisana, tylko o wiele, wiele lepsza.
Pachnie na początku ostro i wytrawnie, głównie szafranem i gałką muszkatałową, zapach nuty głowy jest taki "zielony, mocny". Po kilku minutach wkracza przepiękna wanilia, seksowna, dość słodka z dużą dawką rumu i przyprawami z nuty głowy gdzieś w tle. I tak wygasa po kilku godzinach.

Mnie się kojarzy z drewnianą skrzynią z rumem, przyprawami i laską wanilii, taką ze statku piratów
Stary 2013-04-21, 20:14   #441
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Ja tam jeszcze czuję liście tytoniu
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-21, 20:17   #442
Quinn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiuuuuula Pokaż wiadomość
Ja tam jeszcze czuję liście tytoniu
A jest tam taka nuta tytoniowa , ale dla mnie (na szczęście) bardzo delikatna, nawet "zielona". Żadnego efektu popielniczki jaki jest mi znany z innych perfum (często Shalimar ma takie tytoniowe humory) nie stwierdzam.
Stary 2013-04-21, 20:20   #443
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
A jest tam taka nuta tytoniowa , ale dla mnie (na szczęście) bardzo delikatna, nawet "zielona". Żadnego efektu popielniczki jaki jest mi znany z innych perfum (często Shalimar ma takie tytoniowe humory) nie stwierdzam.
Dla mnie ta nuta właśnie jest jeszcze w Interlude męskim ale ogólnie niuchając to rzeczywiście chyba najbliżej im do Havane Vanille

REKLAMA
Stary 2013-04-21, 20:35   #444
Quinn
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie ta nuta właśnie jest jeszcze w Interlude męskim ale ogólnie niuchając to rzeczywiście chyba najbliżej im do Havane Vanille
A pamiętam jak na rozbiórce Mony tak już chyba pisałaś - ja nadal Amłaży nie chcę poznawać, bo jeszcze mi się spodobają i co będzie
Stary 2013-04-21, 20:36   #445
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
A pamiętam jak na rozbiórce Mony tak już chyba pisałaś - ja nadal Amłaży nie chcę poznawać, bo jeszcze mi się spodobają i co będzie
Ja to co? Bankrudztwo
Stary 2013-04-21, 20:46   #446
Quinn
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to co? Bankrudztwo

Bankrudztwo to już będę miała jak w końcu strzelę kiedyś flachę Mony, po Amłażu to bym musiała prosić Modów o bana na to forum i iść na terapię
Stary 2013-04-21, 22:44   #447
Kaataarzynaa1
Zakorzenienie

Cytat:

edit: jeszcze Un BoisVanille Lutensa warte poznania, bardzo waniliowe i hmm... ciekawe
Dziękuję za odpowiedź

Niestety i Organza (obie wersje) i Shalimar są dla mnie za ciężkie. L de Lolita ma coś, co mnie niesłychanie drażni, kompletnie nie mój typ. Kenzo Amour nie pamiętam... hmm muszę się wybrać przetestować.

Do tej pory spotykałam wanilię w kompozycjach przyprawowych, pudowych, zielonych. Przytłaczających mnie. A szukam takiej wanilii kremowej, delikatnej, powiedziałabym- promiennej. Chyba Vanille Noire z Yves Rocher najbliżej do mojej wanilii wymarzonej

Tak opowiadam, aby jakoś dookreślić mój typ, może kogoś to naprowadzi na zapach, który zna i może mi polecić?

Teraz przypomniałam sobie o istnieniu Cinema YSL. Testowałam daaaawno temu. Co sądzisz o tym zapachu?

REKLAMA
Stary 2013-04-22, 08:23   #448
LeejdiNaati
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kaataarzynaa1 Pokaż wiadomość
Dziękuję za odpowiedź

Niestety i Organza (obie wersje) i Shalimar są dla mnie za ciężkie. L de Lolita ma coś, co mnie niesłychanie drażni, kompletnie nie mój typ. Kenzo Amour nie pamiętam... hmm muszę się wybrać przetestować.

Do tej pory spotykałam wanilię w kompozycjach przyprawowych, pudowych, zielonych. Przytłaczających mnie. A szukam takiej wanilii kremowej, delikatnej, powiedziałabym- promiennej. Chyba Vanille Noire z Yves Rocher najbliżej do mojej wanilii wymarzonej

Tak opowiadam, aby jakoś dookreślić mój typ, może kogoś to naprowadzi na zapach, który zna i może mi polecić?

Teraz przypomniałam sobie o istnieniu Cinema YSL. Testowałam daaaawno temu. Co sądzisz o tym zapachu?
Ja też szukam idealnych waniliowych perfum Zamówiłam wczoraj Vanille Noire z YR, zobaczymy jak się spisze, bo prawdę mówiąc kliknęłam w ciemno

W Lolicie L denerwuje mnie cynamon, Organza jak dla mnie wcale ładną wanilią nie jest

Szukamy dalej
Stary 2013-04-22, 09:17   #449
Kaataarzynaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LeejdiNaati Pokaż wiadomość
Ja też szukam idealnych waniliowych perfum Zamówiłam wczoraj Vanille Noire z YR, zobaczymy jak się spisze, bo prawdę mówiąc kliknęłam w ciemno

W Lolicie L denerwuje mnie cynamon, Organza jak dla mnie wcale ładną wanilią nie jest

Szukamy dalej
Koniecznie daj znać jak się VN spisuje Pamiętam, że kiedyś spodobały mi się na koleżance, spróbowałam na sobie i wtedy wydawały mi się ładne, ale zbyt słodkie. Ale to było przed Erą Wanilii , musiałabym spróbować na nowo.

Z tego wszystkiego śniło mi się dziś Cinema Myślę o kupnie w ciemno.
Stary 2013-04-27, 08:40   #450
LeejdiNaati
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kaataarzynaa1 Pokaż wiadomość
Koniecznie daj znać jak się VN spisuje Pamiętam, że kiedyś spodobały mi się na koleżance, spróbowałam na sobie i wtedy wydawały mi się ładne, ale zbyt słodkie. Ale to było przed Erą Wanilii , musiałabym spróbować na nowo.

Z tego wszystkiego śniło mi się dziś Cinema Myślę o kupnie w ciemno.
Miałam zdać relację, więc piszę VN nie jest zapachem wg mnie typowo słodkim, pudrowym. To wanilia z pazurem Czuć ładną wanilię, ale to nie zapach ciasteczkowy itp Trwałość jak dla mnie bardzo dobra, trzymały się na mnie bite 12h Także nic tylko KUPOWAĆ

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości