|
|
#601 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Wasze ulubione perfumy
różowa LaCosta
|
|
|
|
|
#602 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba na zawsze LVEB
a poza tym pragnę z całego serca AuG le Secret Elixir ! I planuję zakupić Omnie Cristalline EDP bo ostatnio testowałam w perfumerii i to była miłość od 1szego powąchania
|
|
#603 |
|
Rozeznanie
|
Pamiętam jak w 2003 roku, po studiach trafiłam na staż do komendy policji i odebrałam moje pierwsze "stażowe" o zawrotnej kwocie 450 zł
![]() wybrałam się z koleżanką do Kielc (bo jeszcze mieszkałam w rodzinnych stronach) i w starej galerii Echo trafiłam do Douglasa a tam pani zapytała czy chcę powąchać nowy zapach Chanel, tak to było Chance..... kupiłam wtedy 50ml edt, flaszka bez atomizera bo tak było taniej i nie zapomnę do końca życia chyba, że zapłaciłam za nią 245 zł (ponad połowa moich miesięcznych zarobków) od tamtej pory zaliczyłam już tyle przeróżnych zapachów, które bardzo lubię ale flaszka Chance zawsze stoi w łazience z tą różnicą, że teraz już starcza mi na edp
|
|
|
|
|
#604 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, mały offtop, ale... znacie może jakieś perfumy kobiece (z różą np), ale z wyczuwalną cięższą, ala pieprzową nutą, taką zadziorną?
|
|
#605 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#606 |
|
Zakorzenienie
|
1) Coco Chanel Mademoiselle
2) Dolce Gabbana The One
|
|
#607 |
|
Przyczajenie
|
Miss Dior- jedyne, ponadczasowe, kultowe...za to wersji Cherie nie znoszę
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#608 |
|
Konto usunięte
|
Jedyne perfumy które wielbię miłością absolutną to Midnight Poison. Są ze mną już ponad 7 lat nie zamienię ich na nic innego. Ubolewam nad tym, że zostały wycofane
|
|
|
|
|
#609 |
|
Raczkowanie
|
mam sporo ulubionych zapachów i pretensje, bo większość mainstreamowców to te wycofane
zawsze się zastanawiam czy to wycofywanie daje perfumom +100 do cudowności czy marki zgłupiały i wycofują perełki
|
|
|
|
|
#610 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo podobnie to odczuwam i zachodzę w głowę czemu znikają piękne zapachy?
|
|
|
#611 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Re: Jakich perfum uzywacie?
Uwielbiam Extravagance d'Amarige Givenchy.
I poznałam wartość każdego uścisku dłoni, każdego spojrzenia w oczy. Każdego "dzień dobry" i "do widzenia". Każdego uśmiechu . Miałam to szczęście... Zobaczyłam Człowieka w człowieku. Edytowane przez sensitive17 Czas edycji: 2016-10-16 o 00:07 |
|
|
|
|
#612 |
|
Raczkowanie
|
używałam kiedyś (może bardzo taniego) ale przecudnego zapachu Puma Flowing. Flakonik podłużny jasnoróżowy. Nie mogę go nigdzie dorwać, w rossmanie już nie mają. Czy któraś z wizażanek wie gdzie mogę go dostać?
|
|
|
|
|
#613 |
|
Przyczajenie
|
Bright Diamond różowe <3
|
|
|
|
|
#614 |
|
BAN stały
|
Ligh Blue (D&G), Orange (HB) - to jedne z ulubionych
|
|
|
|
|
#615 |
|
Przyczajenie
|
Dla mnie na najlepsze perfumy damskie m.in. Calvin Klein, Dolce & Gabbana, Lanvin i przebieg Chloe. Perfumy Chloé Chloé i Calvin Klein Euphoria osobiście uważają, że ich ulubiony perfum.
|
|
|
|
|
#616 | |
|
Guerlain Lover
|
Cytat:
![]() "Przebieg Chloe"?Jaki przebieg??? "Perfumy osobiscie uwazaja?" To perfumy cos powiedzialy??? Mi nie mowia, ale nie musza, wazne, ze pachna "Ulubiony perfum"? Przeciez perfumy w jezyku polskim tylko w liczbie mnogiej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#618 |
|
Przyczajenie
|
Calvin Klein Euphoria oraz Coco Chanel Mademoiselle najlepsze
|
|
#619 |
|
Przyczajenie
|
hugo boss szary, giorgio armani aqua di gio
|
|
#620 |
|
Rozeznanie
|
Dolce&Gabbana - L`Imperatrice 3
Calvin Klein - Eternity Thierry Mugler - Alien
|
|
#621 |
|
Rozeznanie
|
Cantate Yves Rocher - niestety już dawno wycofane
|
|
|
|
|
#622 |
|
Raczkowanie
|
Ja najczęściej używam JADORE piękny zapach lub ANGEL
|
|
|
|
|
#623 |
|
zielony stworek
|
chanel coco mademoiselle
elizabeth arden sunflowers (mój pierwszy górnopółkowy zapach) calvin klein euphoria blossom calvin klein one |
|
|
|
|
#624 |
|
Zakorzenienie
|
coco mademoiselle w wersji edp - ponadczasowe
|
|
|
|
|
#625 |
|
Przyczajenie
|
Moje ulubione to Hilfiger Woman Pear Blossom i ostatnio Chanel Chance Eau Tendre.
|
|
#626 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#627 |
|
Zadomowienie
|
Ja też dodam do wątku coś od siebie (chodź przyznaję się, że nie przeczytałam wszystkich stron), a co mi tam.
Moja "perfumowa" kariera jest na razie bardzo krótka. Poznałam zaledwie dwa zapachy "własne". Wcześniej mama pożyczała mi swoje perfumy. Jako starsza nastolatka powiedziałam "dość", bo moja mama używa perfum dosyć mocno słodkich, które nie do końca odpowiadają mojemu niezwykle wrażliwemu nosowi. Pewnego dnia wybrałyśmy się do perfumerii (chyba to była Sephora), miałam trochę zaoszczędzonej kasy, wybrałam, kupiłam i było fajnie. Niestety moje pierwsze perfumy okazały się klapą, bo to co tak mi się w nich spodobało przy pierwszym "poniuchu" czyli taka jakby ziołowość po kilku miesiącach okazała się dla mnie za ciężka, zbyt mdląca i po prostu nie do wytrzymania. Dzisiaj nawet nie pamiętam jakie to były perfumy, ale wiem, że mam gdzieś w domu jeszcze pół buteleczki. Albo je znajdę i wcisnę mamie, albo je wywalę. Teraz mam drugie perfumy w życiu. "Weekend" od Burberry. Ich początek też niespecjalnie mnie zachwyca, bo jest dość mocny i słodki, ale potem rozwijają się pięknie. Przynajmniej u mnie. Tak świeżo. Czysto, ale nie jest to mydlana, mdła czystość. Poza tym ten zapach dla mnie, po kilku godzinach staje się taki "ciepły" i otulający, ale nie kadzidłem, czy ciężkimi nutami. Raczej połączeniem nut mocno świeżych z lekką słodyczą. Gdyby ktoś mi kazał opisać te perfumy jednym słowem, wybrałabym określenie "bezpieczeństwo", bo kojarzą mi się właśnie z poczuciem bezpieczeństwa (ciepły kocyk i te sprawy). Dodatkowo są (na mnie) niezwykle trwałe. Na skórze i ubraniach typu bluzka czy koszulka czuć je przez calutki dzień, na kurtce wyczułam je (ani trochę nie zwietrzały) po trzech dniach. Mam jeszcze jakieś 3/4 buteleczki 30 ml, więc są też bardzo wydajne (wystarczą po dwa psiknięcia na dwie strony karku). Podejrzewam, że kiedy już się skończą wybiorę jakieś inne, ale na pewno będę celować w takie właśnie nuty zapachowe jakie znajdziemy tutaj. Warto też dodać, że dla mnie są to perfumy bardzo uniwersalne. Użyję ich, gdy będę się wybierać na uczelnię, bo mam pewność, że nikogo nimi nie "uduszę", ale też bez oporów popsikam się nimi, gdy będę szła na jakieś uroczyste rodzinne spotkanie typu wesele, bo wiem, że zapach będzie wyczuwalny do samego rana. Edytowane przez mdusia123 Czas edycji: 2017-05-09 o 21:44 |
|
|
|
|
#628 |
|
Raczkowanie
|
Miałam właśnie nich napisać!
Tez je uwielbiam, Weekend Burrbery są cudowne, owocowo-kwiatowe, ciepłe, kojarzą mi się tak miodowo, sielsko. I na mojej skórze są trwałe.
|
|
|
|
|
#629 |
|
Raczkowanie
|
Od pierwszego niucha Daim Blond Serge Lutens
|
|
|
|
|
#630 |
|
Wtajemniczenie
|
moje ulubione to Mugler Innocent
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:21.