Petting, dziewica, kropelka i ciąża - wątek zbiorczy - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-02-27, 15:42   #361
paula78
Zakorzenienie

Dot.: Petting

nie wiem czy jest to mozliwe w koncu cuda sie zdarzaja ,zrob test i po problemie.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-27, 15:50   #362
Fresa
Zakorzenienie

Jeśli ręce miał suche to raczej niemożliwe,ale dla pewnośc tak jak pisze paula78-zrób test.A okres może się spózniać z róznych powodów,a przede wszystkim pod wpływem stresu.

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-27, 15:57   #363
visenna:)
Przyczajenie

Mam nadzieje,ze to stres...rozmawialam o tym z chlopakiem i on jest pewnie ze wszystko bylo w porzadku.
visenna:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-27, 22:50   #364
Tom88
Przyczajenie

Petting raz jeszcze, a ciaza - problem...

Witam
Niestety sam sie sobie dziwie, ze wyszlo to wszystko tak nieodpowiedzialnie, ale bylo to bardzo spontaniczne... I sam nawet nie wiedzialem, ze dojde do pettingu.

Mam 17 lat, moja dziewczyna ma 16. Miałem przesiakniete spodenki wydzielina, ktora wydostaje sie przed wytryskiem. Dotknalem spodenek, ktore byly przesiakniete tą wydzieliną i cos napewno pozostalo mi na palcach...
Pozniej nieodpowiedzialnie zapomnialem o tym i moje palce znalazly sie w jej pochwie...
Ona jest dziewicą, nie uszkodzilem jej blony, na poczatku miesiaca powinna miec miesiaczke, wiec to nie byly jej dni plodne...
Jakie jest prawdopodobienstwo, ze moze byc w ciazy? Slyszalem, ze mozliwe jest zaplodnienie w ten sposob, ale... Skoro za osobe nieplodna uwaza sie mezczyzne, ktory posiada w swojej spermie mniej niz 20mln plemnikow w ml? W tej wydzielinie bylo napewno ich mniej...

Co mam zrobic? Nie chce isc z nia do ginekologa i faszerowac ja jakimis tabletkami... Choc jesli uwazacie, ze jest to bardzo powazne to oczywiscie pojde z nia...
Nie wiem co mam robic, martwie sie... Z gory dziekuje za wszystkie odp...
Tom88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-27, 23:15   #365
KasiaKatarzynka
Zakorzenienie

Dot.: Petting raz jeszcze, a ciaza - problem...

1) skąd wiesz ile plemników znajdowało się akurat w tym moemncie w wydzielinie?
2) czy dziewictwo w jakiś sposób determinuje niemożność zajścia w ciążę? oraz, czy jeśli przerwałbyś jej błonę dziewiczą znaczyłoby to, że macie większą sznasę na ciążę?
3) prawdopodobieństwo ciąży, hmmm, niech pomyślę.... tak widzę tam jednego przebiegłego plemnika, on naciera, przeciera, dociera... hmm, tak więc prawdobodobieństwo wynosi... procentowo czy ułamkiem?

prawdopodobieństwo jest, oczywiście że jest, jednak nie jest tak duże, jak gdybyście się kochali bez zabezpieczenia, ale zawsze jakieś jest, tak więc pozostaje wam albo mieć nadzieję, albo zakupić tabeltki [choć myślę, że w takiej sytuacji może to być na wyrost, ale z drugiej strony zawsze może być ten mały procent, w którym się zmieścicie i będzie dzidzia], albo czekać na okres [tylko broń boże nie denerwować się ( to raczej dziewczyny się tyczy), nie wyczekiwac co do godziny, bo przez to może jeszcze bardziej opóźnić się okres] i jeśli jednak nei będzie okresu - kupić test i zrobić

no i na przyszłość uważać, albo przystopować

a na tabletki może być za późno, pamiętaj, że jest ograniczony czas na zażycie ich,
i może warto zapoznać się z metodami jakie można zastosowac w razie wpadki? no i jak unikać tej wpadki? [to tak na przyszłość]
KasiaKatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-27, 23:16   #366
natka294
Rozeznanie

ta wydzielina ktora nastepuje przed wytryskiem nazywa sie kropelkowaniem. Nie jest powiedziane ,że są w niej plemniki ale ne jest to do konca wykluczone.nie sadze zeby doszlo do zaplodnienia.ale moge sie mylic.jesli tak to niech mnie dziewczyny poprawia.
natka294 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-27, 23:27   #367
KasiaKatarzynka
Zakorzenienie

tak, w płynie przedejakulacyjnym, mogą występować plemniki i może dojść do zapłodnienia, jeśli zostanie przeniesiony w okolice narządów rozrodczch kobiety, a raczej jeśli zostanie wprowadzony do środka - większe szanse

ogólnie szanse małe, nikłe, ale zawsze jakieś są

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-02-28, 06:53   #368
Tom88
Przyczajenie

Dziekuje za odp.
Moja dziewczyna ma objawy przed miesiaczkowe tzn: boli ja brzuch... Bolal juz wczesniej, ale naszczescie rowniez dzisiaj rano.. Czy to o czyms moze swiadczyc?
Powiedziala mi jednak, ze dzisiaj rano krecilo jej sie w glowie i bylo niedobrze.. Czy moglo to byc spowodowane.... ?
Stary 2006-02-28, 08:54   #369
KasiaKatarzynka
Zakorzenienie

nie napisałeś kiedy miało miejsce to zdarzenie, więc nei możemy powiedzieć, czy już jest "odpowiednia pora" na objawy ciąży

a zawroty głowy, nudności, ból brzucha -wszystko to MOŻE, ALE też NIE MUSI być objawem ciąży

jedno jest pewnie, objawy te nei występują [zazwyczaj] na kilka dni, czy też w tydzień, lub dwa po zapłodnieniu

możliwe, też, że dziewczyna np jest chora [rozwja się jakas choroba], albo nadeście miesiączki tak na nią działa
Stary 2006-02-28, 10:41   #370
efa23
Raczkowanie

GG do efa23 Send a message via Skype™ to efa23
Dot.: przez bieliznę (?!)

Cytat:
Napisane przez Różowy Strachulec
przedostać na bieliznę - tak, ale żeby doszło do zapłodnienia plemniki musiałyby się dostać duuużo głębiej
możliwe że dojdzie do zapłodnienia jeśli macie oboje stare i dziurawe majteczki

Ewa
efa23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-28, 12:55   #371
Tom88
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez KasiaKatarzynka
nie napisałeś kiedy miało miejsce to zdarzenie, więc nei możemy powiedzieć, czy już jest "odpowiednia pora" na objawy ciąży

a zawroty głowy, nudności, ból brzucha -wszystko to MOŻE, ALE też NIE MUSI być objawem ciąży

jedno jest pewnie, objawy te nei występują [zazwyczaj] na kilka dni, czy też w tydzień, lub dwa po zapłodnieniu

możliwe, też, że dziewczyna np jest chora [rozwja się jakas choroba], albo nadeście miesiączki tak na nią działa
Zdarzenie mialo miejsce 20 godzin temu...
Wiec objaw ciazy nie powinno byc?

Zakrecilo jej sie rano w glowie, bylo troche niedobrze... Ale to chyba przez ten stres (ja sam mialem podobnie, choc nie do konca tak samo)...
1marca lub pozniej ma miec okres... Czyli jutro... Juz przed wczorajszym pettingiem miala objawy przed miesiaczkowe tzn bolal ja brzuch.. Wszystkie jej objawy przed miesiaczkowe pasują... Wiec trafilem na dni nieplodne (dzialo sie to wczoraj)?
Jezeli dziewczyna ma objawy przed miesiaczkowe to wszystko jest dobrze???
Prosze o odp i z gory dziekuje...
Stary 2006-02-28, 13:21   #372
natka294
Rozeznanie

ja mysle ze to ze krecilo jej sie w glowie to jest spowoowane stresem.uwierz mi ja tez mialam nie raz takie,, jazdy,, i sie martwilam.wtedy tez mi bylo nie dobrze brzuch mnie bolal i w ogole czulam sie juz jakbym byla w ciay na szczescie dostalam miesiaczke i bylo ok.mi sie wydaje ze to objawy na miesiaczke a te wszytskie mdlosci sa spowodowane nerwami i ciaglym mysleniem o tym.

tak przed miesiaczka sa to dni nie plodne i jesli boli ja brzuch tak jak zasez przed miesiaczka to mysle ze nie ma sie czym martwic
Stary 2006-02-28, 15:20   #373
KasiaKatarzynka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natka294
tak przed miesiaczka sa to dni nie plodne i jesli boli ja brzuch tak jak zasez przed miesiaczka to mysle ze nie ma sie czym martwic
" przed miesiaczka sa to dni nie plodne" teoretycznie i zależnie od długości cyklu

Cytat:
Napisane przez Tom88
Zdarzenie mialo miejsce 20 godzin temu...
Wiec objaw ciazy nie powinno byc?

Zakrecilo jej sie rano w glowie, bylo troche niedobrze... Ale to chyba przez ten stres (ja sam mialem podobnie, choc nie do konca tak samo)...
1marca lub pozniej ma miec okres... Czyli jutro... Juz przed wczorajszym pettingiem miala objawy przed miesiaczkowe tzn bolal ja brzuch.. Wszystkie jej objawy przed miesiaczkowe pasują... Wiec trafilem na dni nieplodne (dzialo sie to wczoraj)?
Jezeli dziewczyna ma objawy przed miesiaczkowe to wszystko jest dobrze???
Prosze o odp i z gory dziekuje...
tak, jeszcze za wcześnie na objawy ciąży,
pozostaje czekać na okres i ewentualnie zrobić test

ale szanse na ciążę są naprawdę bardzo małe
Stary 2006-02-28, 15:42   #374
Tom88
Przyczajenie

A czy wogole nalezy brac pod uwage to, ze ma teraz objawy miesiaczki??? Czy w przypadku zaplodnienia nie powinny one ustapić?
W chwili obecnej zakladam, ze jezeli sa objawy miesiaczki to wszystko jest dobrze...
Stary 2006-02-28, 16:46   #375
KasiaKatarzynka
Zakorzenienie

nie, nie jest wcale tak, ze jeśli zajdzie sie w ciążę, to objawy miesiączki ustępują

dodatkowo, można mieć miesiączkę przez pierwsze trzy miesiące ciąży

organizm nie zareagowałby tak szybko na fakt, że zapłodnione jajeczko [ już zygota(?)] zagnieździło się w macicy,
wkońcu ma na to kilka dni czasu [czas od zapłodnienia, zagnieżdzenia się jajeczka do czasu wystąpienia miesiączki]

nawet jesli doszłoby [specjalnie podkreslam, pownieważ w tym przypadku szanse są małe, ale zawsze jakeiś są, tak wieć na przyszłośc lepiej uważąć i neidac się ponosić;-)] do zapłodnienia, a organizm już przygotowywał się na oczyszczenie macicy [ "nadchodzaca" miesiączka], wtedy miesiączka prawdopodobnie wystąpi

zwłaszcza, jeśli miało to nastąpić za 2-3 dni [ból brzucha oznaczał, ze macica już wykonuje skurcze prowadzące do złuszczenia się nabłonka(?)]

[to jest takie moje, dalekie od zawodowego, myślenie, kombinowanie]

mam nadzieję, że zrozumiesz co napisałam, bo troche to namotane jest

Cytat:
Napisane przez Tom88
A czy wogole nalezy brac pod uwage to, ze ma teraz objawy miesiaczki??? Czy w przypadku zaplodnienia nie powinny one ustapić?
W chwili obecnej zakladam, ze jezeli sa objawy miesiaczki to wszystko jest dobrze...
tak więc w skrócie:

miesiączka jest jednym z kryteriów branych pod uwagę przy "ocenianiu" "jest-ciąża-nie-ma-ciąży"
i nie jest ona napewno stuprocentowym określeniem "ciąża - nie ma ciąży"

będąc w ciąży:
można nie mieć miesiączki jak i możliwe jest to, że miesiączka będzie

nie będąc w ciąży:
miesiączka występuje, lub może nie wystąpić z różnych powodów [zawsze wskazana jest wizyta u lekarza]

najlepiej jeśli nei wystąpi miesiączka zróbcie test

z tego co wiem, to obecny stres nie powinein wpłynąć na opóźnienei miesiączki,
chyba, że wczesniej wystąpiły jakieś "przygody" [stres, choroba, itp] mogące opóźnić miesiączkę, a raczej jajeczkowanie, co w konsekwencji daje nam spóźniającą się miesiączkę

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-02-28, 19:17   #376
Tom88
Przyczajenie

Dziekuje Ci za tak wyczerpujaca wypowiedz...
Jestem teraz w ogromnym stresie... Nigdy nie balem sie tak bardzo jak teraz... Gdyby bron Boze doszloby do... To bylby koniec wszystkiego.. Planow... Marzen... A moja dziewczyna jest jeszcze z malego miasteczka gdzie wszyscy sie dobrze znaja... Sama jest delikatna, wrazliwa... Boje się...
To byl nasz pierwszy raz jezeli tak to mozna nazwac...

Minelo około 25 godzin...
Co mam robic? Czy wybrac sie z nia do ginekologa pomimo, ze ona tego nie chce? Czy trzeba czekac w takiej sprawie w kolejce do ww. lekarza jezeli chodzi o sprawe tej wagi? Jak dziala ta tabletka?
Nie wiem co robic, a kazda nastepna godzina... To koszmar...
Stary 2006-02-28, 19:25   #377
Fresa
Zakorzenienie

Dot.: Petting, dziewica, kropelka i ciąża - wątek zbiorczy

W aptece dostępne są testy,które już w 6 dni po zapłodnieniu wykażą ciążę.Warto wykonać ,aby się nie stresować.

Dopisek
Jeśli minęło dopiero 25 godzin,to można jeszcze zażyć postinor.Jest to tabletka ,której zadaniem jest zagęścić śluz,co ma uniemożliwić plemnikom dotarcie do komórki jajowej.Postinor należy zażyć najpózniej 72 godziny po stosunku.

Stary 2006-02-28, 19:59   #378
Tom88
Przyczajenie

Mimo wszystko... Nie chce faszerowac dziewczyny swinstwem...
Stary 2006-02-28, 20:10   #379
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez Tom88
Po pierwsze, co innego my tutaj możemy doradzić? Jeśli obawiacie się ciąży, pozostaje postinor.

Po drugie - moim zdaniem prawdopodobieństwo, że w tej sytuacji miałoby dojść do ciąży jest małe. Więc uspokój się, a przynajmniej przy dziewczynie nie okazuj, że się tak denerwujesz. To jej nie pomoże. Niech się uspokoi, weźmie gorącą kąpiel i czeka na okres.

I na drugi raz bądźcie ostrożniejsi.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-02-28, 20:45   #380
Fresa
Zakorzenienie

Zgadzam się z tym co napisała Lexie .

Cytat:
Napisane przez Tom88
Postinor to nie jest ,jak to ująłeś świństwo,a w waszej sytuacji mógłby pomóc.Teraz będziecie wypatrywać miesiączki jak wybawienia,a nawet ,gdy już przyjdzie nie będziecie pewni,czy nie jest w ciąży.Pozostaje test i ginekolog.

Stary 2006-03-01, 20:57   #381
Tom88
Przyczajenie

32 godziny po naszej "przygodzie" moja dziewczyna dostala planowanej miesiaczki!!!

Jestem juz spokojny... No chyba, ze pomimo tego jest mozliwe, ze moze byc w ciazy? ;-)
Stary 2006-03-01, 23:00   #382
natka294
Rozeznanie

no wiesz nie ktore kobiety maja jeszcze przez jakis czas okres i sa w ciazy,ale to rzadkie przypadki.nie martw sie mi sie wydaje ze skoro ostala miesiaczke w wyznaczonym terminie czyli wtedy kiedy miala ja dostac to jest juz ok,i nic nie bedzie... przynajmniej ja tak twierdze...
Stary 2006-03-02, 07:57   #383
Taverney
Zakorzenienie

No nie straszcie już chłopaka... jest dobrze, ciąży brak.
I nauczka na przyszłość, żeby jednak trochę uważać, niż się zamartwiać.
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-05, 14:42   #384
ziubejek
Raczkowanie

Poważny problem:( Prosze o rade!...

Chcialabym sie Was poradzic otoz:czytalam juz o objawach ciazy itd-ale moj problem polega na czyms innym.Jakies 2 tygodnie temu piescilam sie z moim chlopakiem,ale on praktycznie byl a bokserkach,a ja "smigalam po nim" (członek nie byl w mojej pochwie-bez stosunku)jednak nie doszlo do wytrusku(byly jednak te jego "soki")Od zawsze mialam regularna miesiaczke,jednak dzisiaj mija juz 3 dzien spoznienia Dokladniej,3 tygodnie temu mialam zatrucie zolodka-czy to moglo spowodowac opoznienie mojej miesiaczki?Dodam,ze mam bole w dolnej czesci,ale trwaja one bardzo krotko,a na dodatek-czuje jak wydziela mi sie wydzielina(jakbym dostala wlasnie okres)jednak okazuje sie,ze to tylko sluz.I to juz tak od kilku dni Prosze o porade.Czy myslicie ze jakims cudem moge byc w ciazy?
Z góry dziekuje.
ziubejek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-05, 15:09   #385
iron_angel_ona
Raczkowanie

GG do iron_angel_ona
Dot.: Poważny problem:( Prosze o rade!...

Szczerze to nie wierze w cuda...
W odniesieniu do mnie to twoje wszystkie objawy przypominają mi stan "przed okresowy"
Ja często też mam takie schizy a może jednak... na dodatek mam nieregularne i długie cykle nawet do 36 dni Ale juz zrezygnowałam nawet z lcizenia dni ide na intuicje.Jak tylko czuje ze pobolewa troszke brzuszek jak przed okresem...tak raz dwa razy na dzień przez kilka dni to znaczy że jest lbisko. U mnie przeważnie to wygląda tak;

boli troszke | ten no sluz mętny
boli mało | mętny
boli dużo | mniej śluzu
wogóle nie boli |prawie nic lub kropelka
okres |śluzu brak

To tylko moje objawy ale z wywiadu wiem ze nie tylko ja tak mam

A na moje ucho to nie jestes w ciąży skoro nie doszło do stosunku

A spoźnienie moze byc tez spowodowane tym ze się syrachasz...spróbuj sięwyciszyć i pomysleć o czymś innym ja przez to się nerwicy nabawiłam :/
Ale teraz już umiem opanować strach
iron_angel_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-08, 20:32   #386
no.:502068917013
Raczkowanie

GG do no.:502068917013

Hi Robaczki

Tak mi przyszło do główki, że sięga tu po radę sporo młodych osób. Ostatnio wyszukałam stronkę dla brata, i niepewnym zdesperowanym również polecam: www.nastolatek.pl

Fachowo i rzetelnie wytłmaczone kwestie zapłodnienia.
no.:502068917013 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-15, 21:51   #387
Tom88
Przyczajenie

Witam to znowu ja....
Moze i chyba napewno jestem przewrazliwiony, ale... Czy ktos mi moze sensownie wytlumaczyc...

Gdyby doszlo do zaplodnienia 32 godziny przed miesiaczka to czy wystapilaby miesiaczka, czy by jej napewno nie było? Czy nawet gdyby doszloby do zaplodnienia jajeczko zostaloby usuniete przez wydzieliny miesiaczkowe?

Moja dziewczyna miala normalna miesiaczke wtedy taka jak zawsze... Tylko ja sie oczywiscie martwie, bo wiadomo... Dzieki za odp
Stary 2006-03-15, 21:56   #388
margitta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tom88
Witam to znowu ja....
Moze i chyba napewno jestem przewrazliwiony, ale... Czy ktos mi moze sensownie wytlumaczyc...

Gdyby doszlo do zaplodnienia 32 godziny przed miesiaczka to czy wystapilaby miesiaczka, czy by jej napewno nie było? Czy nawet gdyby doszloby do zaplodnienia jajeczko zostaloby usuniete przez wydzieliny miesiaczkowe?

Moja dziewczyna miala normalna miesiaczke wtedy taka jak zawsze... Tylko ja sie oczywiscie martwie, bo wiadomo... Dzieki za odp

Przede wszystkim 32h przed miesiączką to dni niepłodne, więc szansa na zapłodnienie jest żadna. Wydzielina miesiączkowa nie może usunąć jajeczka, to jest niemożliwe. Ta wydzielina to złuszczająca się błona wyścielająca miejsce, gdzie jajeczko ma się zagnieździć. Jeżeli się zagnieździ to oczywiste jest, że się nie złuszczy, bo właśnie wtedy jest potrzebna. Czyli miesiączki nie będzie.
Stary 2006-03-15, 21:59   #389
KasiaKatarzynka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margitta
Przede wszystkim 32h przed miesiączką to dni niepłodne, więc szansa na zapłodnienie jest żadna. Wydzielina miesiączkowa nie może usunąć jajeczka, to jest niemożliwe. Ta wydzielina to złuszczająca się błona wyścielająca miejsce, gdzie jajeczko ma się zagnieździć. Jeżeli się zagnieździ to oczywiste jest, że się nie złuszczy, bo właśnie wtedy jest potrzebna. Czyli miesiączki nie będzie.
a co jeśli np zygota się zagnieździła, jest załóżmy 2gi miesiąc i jest okres?
złuscza się przecież wtedy błona

złuszczy się ale nei ruszy zygoty

Tom - czemu poprostu nie zrobicie testu??
Stary 2006-03-15, 22:11   #390
Tom88
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez KasiaKatarzynka
a co jeśli np zygota się zagnieździła, jest załóżmy 2gi miesiąc i jest okres?
złuscza się przecież wtedy błona

złuszczy się ale nei ruszy zygoty

Tom - czemu poprostu nie zrobicie testu??
Bo ja jestem przewrazliwiony, a moja dziewczyna nie...
A ja pisze, bo chce byc spokojny... ;-)

Rozumiem, ze gdyby sie zagniezdzil zarodek to miesiaczka nie ma prawa wystapic.. Dodatkowo 32h przed okresem sa napewno nieplodne, owulacja nastapila dawno temu, okres trwal "standardowe" 5 dni tak jak zawsze...
Okres podczas ciazy jest sporadyczny... Bardzo sporadyczny..
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości