![]() |
#361 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Petting
nie wiem czy jest to mozliwe w koncu cuda sie zdarzaja ,zrob test i po problemie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#362 |
Zakorzenienie
|
Jeśli ręce miał suche to raczej niemożliwe,ale dla pewnośc tak jak pisze paula78-zrób test.A okres może się spózniać z róznych powodów,a przede wszystkim pod wpływem stresu.
#363 |
Przyczajenie
|
Mam nadzieje,ze to stres...rozmawialam o tym z chlopakiem i on jest pewnie ze wszystko bylo w porzadku.
|
![]() ![]() |
![]() |
#364 |
Przyczajenie
|
Petting raz jeszcze, a ciaza - problem...
Witam
Niestety sam sie sobie dziwie, ze wyszlo to wszystko tak nieodpowiedzialnie, ale bylo to bardzo spontaniczne... I sam nawet nie wiedzialem, ze dojde do pettingu. Mam 17 lat, moja dziewczyna ma 16. Miałem przesiakniete spodenki wydzielina, ktora wydostaje sie przed wytryskiem. Dotknalem spodenek, ktore byly przesiakniete tą wydzieliną i cos napewno pozostalo mi na palcach... Pozniej nieodpowiedzialnie zapomnialem o tym i moje palce znalazly sie w jej pochwie... Ona jest dziewicą, nie uszkodzilem jej blony, na poczatku miesiaca powinna miec miesiaczke, wiec to nie byly jej dni plodne... Jakie jest prawdopodobienstwo, ze moze byc w ciazy? Slyszalem, ze mozliwe jest zaplodnienie w ten sposob, ale... Skoro za osobe nieplodna uwaza sie mezczyzne, ktory posiada w swojej spermie mniej niz 20mln plemnikow w ml? W tej wydzielinie bylo napewno ich mniej... Co mam zrobic? Nie chce isc z nia do ginekologa i faszerowac ja jakimis tabletkami... Choc jesli uwazacie, ze jest to bardzo powazne to oczywiscie pojde z nia... Nie wiem co mam robic, martwie sie... Z gory dziekuje za wszystkie odp... |
![]() ![]() |
![]() |
#365 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Petting raz jeszcze, a ciaza - problem...
1) skąd wiesz ile plemników znajdowało się akurat w tym moemncie w wydzielinie?
2) czy dziewictwo w jakiś sposób determinuje niemożność zajścia w ciążę? oraz, czy jeśli przerwałbyś jej błonę dziewiczą znaczyłoby to, że macie większą sznasę na ciążę? 3) prawdopodobieństwo ciąży, hmmm, niech pomyślę.... tak widzę tam jednego przebiegłego plemnika, on naciera, przeciera, dociera... hmm, tak więc prawdobodobieństwo wynosi... procentowo czy ułamkiem? prawdopodobieństwo jest, oczywiście że jest, jednak nie jest tak duże, jak gdybyście się kochali bez zabezpieczenia, ale zawsze jakieś jest, tak więc pozostaje wam albo mieć nadzieję, albo zakupić tabeltki [choć myślę, że w takiej sytuacji może to być na wyrost, ale z drugiej strony zawsze może być ten mały procent, w którym się zmieścicie i będzie dzidzia], albo czekać na okres [tylko broń boże nie denerwować się ( to raczej dziewczyny się tyczy), nie wyczekiwac co do godziny, bo przez to może jeszcze bardziej opóźnić się okres] i jeśli jednak nei będzie okresu - kupić test i zrobić no i na przyszłość uważać, albo przystopować a na tabletki może być za późno, pamiętaj, że jest ograniczony czas na zażycie ich, i może warto zapoznać się z metodami jakie można zastosowac w razie wpadki? no i jak unikać tej wpadki? [to tak na przyszłość] |
![]() ![]() |
![]() |
#366 |
Rozeznanie
|
ta wydzielina ktora nastepuje przed wytryskiem nazywa sie kropelkowaniem. Nie jest powiedziane ,że są w niej plemniki ale ne jest to do konca wykluczone.nie sadze zeby doszlo do zaplodnienia.ale moge sie mylic.jesli tak to niech mnie dziewczyny poprawia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#367 |
Zakorzenienie
|
tak, w płynie przedejakulacyjnym, mogą występować plemniki i może dojść do zapłodnienia, jeśli zostanie przeniesiony w okolice narządów rozrodczch kobiety, a raczej jeśli zostanie wprowadzony do środka - większe szanse
ogólnie szanse małe, nikłe, ale zawsze jakieś są |
![]() ![]() |
![]() |
#368 |
Przyczajenie
|
Dziekuje za odp.
Moja dziewczyna ma objawy przed miesiaczkowe tzn: boli ja brzuch... Bolal juz wczesniej, ale naszczescie rowniez dzisiaj rano.. Czy to o czyms moze swiadczyc? Powiedziala mi jednak, ze dzisiaj rano krecilo jej sie w glowie i bylo niedobrze.. Czy moglo to byc spowodowane.... ? |
![]() ![]() |
![]() |
#369 |
Zakorzenienie
|
nie napisałeś kiedy miało miejsce to zdarzenie, więc nei możemy powiedzieć, czy już jest "odpowiednia pora" na objawy ciąży
a zawroty głowy, nudności, ból brzucha -wszystko to MOŻE, ALE też NIE MUSI być objawem ciąży jedno jest pewnie, objawy te nei występują [zazwyczaj] na kilka dni, czy też w tydzień, lub dwa po zapłodnieniu możliwe, też, że dziewczyna np jest chora [rozwja się jakas choroba], albo nadeście miesiączki tak na nią działa |
![]() ![]() |
![]() |
#370 | |
Raczkowanie
|
Dot.: przez bieliznę (?!)
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#371 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Wiec objaw ciazy nie powinno byc? Zakrecilo jej sie rano w glowie, bylo troche niedobrze... Ale to chyba przez ten stres (ja sam mialem podobnie, choc nie do konca tak samo)... 1marca lub pozniej ma miec okres... Czyli jutro... Juz przed wczorajszym pettingiem miala objawy przed miesiaczkowe tzn bolal ja brzuch.. Wszystkie jej objawy przed miesiaczkowe pasują... Wiec trafilem na dni nieplodne (dzialo sie to wczoraj)? Jezeli dziewczyna ma objawy przed miesiaczkowe to wszystko jest dobrze??? Prosze o odp i z gory dziekuje... |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#372 |
Rozeznanie
|
ja mysle ze to ze krecilo jej sie w glowie to jest spowoowane stresem.uwierz mi ja tez mialam nie raz takie,, jazdy,, i sie martwilam.wtedy tez mi bylo nie dobrze brzuch mnie bolal i w ogole czulam sie juz jakbym byla w ciay na szczescie dostalam miesiaczke i bylo ok.mi sie wydaje ze to objawy na miesiaczke a te wszytskie mdlosci sa spowodowane nerwami i ciaglym mysleniem o tym.
tak przed miesiaczka sa to dni nie plodne i jesli boli ja brzuch tak jak zasez przed miesiaczka to mysle ze nie ma sie czym martwic |
![]() ![]() |
![]() |
#373 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
pozostaje czekać na okres i ewentualnie zrobić test ale szanse na ciążę są naprawdę bardzo małe |
||
![]() ![]() |
![]() |
#374 |
Przyczajenie
|
A czy wogole nalezy brac pod uwage to, ze ma teraz objawy miesiaczki??? Czy w przypadku zaplodnienia nie powinny one ustapić?
W chwili obecnej zakladam, ze jezeli sa objawy miesiaczki to wszystko jest dobrze... |
![]() ![]() |
![]() |
#375 | |
Zakorzenienie
|
nie, nie jest wcale tak, ze jeśli zajdzie sie w ciążę, to objawy miesiączki ustępują
dodatkowo, można mieć miesiączkę przez pierwsze trzy miesiące ciąży organizm nie zareagowałby tak szybko na fakt, że zapłodnione jajeczko [ już zygota(?)] zagnieździło się w macicy, wkońcu ma na to kilka dni czasu [czas od zapłodnienia, zagnieżdzenia się jajeczka do czasu wystąpienia miesiączki] nawet jesli doszłoby [specjalnie podkreslam, pownieważ w tym przypadku szanse są małe, ale zawsze jakeiś są, tak wieć na przyszłośc lepiej uważąć i neidac się ponosić;-)] do zapłodnienia, a organizm już przygotowywał się na oczyszczenie macicy [ "nadchodzaca" miesiączka], wtedy miesiączka prawdopodobnie wystąpi zwłaszcza, jeśli miało to nastąpić za 2-3 dni [ból brzucha oznaczał, ze macica już wykonuje skurcze prowadzące do złuszczenia się nabłonka(?)] [to jest takie moje, dalekie od zawodowego, myślenie, kombinowanie] mam nadzieję, że zrozumiesz co napisałam, bo troche to namotane jest Cytat:
miesiączka jest jednym z kryteriów branych pod uwagę przy "ocenianiu" "jest-ciąża-nie-ma-ciąży" i nie jest ona napewno stuprocentowym określeniem "ciąża - nie ma ciąży" będąc w ciąży: można nie mieć miesiączki jak i możliwe jest to, że miesiączka będzie nie będąc w ciąży: miesiączka występuje, lub może nie wystąpić z różnych powodów [zawsze wskazana jest wizyta u lekarza] najlepiej jeśli nei wystąpi miesiączka zróbcie test z tego co wiem, to obecny stres nie powinein wpłynąć na opóźnienei miesiączki, chyba, że wczesniej wystąpiły jakieś "przygody" [stres, choroba, itp] mogące opóźnić miesiączkę, a raczej jajeczkowanie, co w konsekwencji daje nam spóźniającą się miesiączkę |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#376 |
Przyczajenie
|
Dziekuje Ci za tak wyczerpujaca wypowiedz...
Jestem teraz w ogromnym stresie... Nigdy nie balem sie tak bardzo jak teraz... Gdyby bron Boze doszloby do... To bylby koniec wszystkiego.. Planow... Marzen... A moja dziewczyna jest jeszcze z malego miasteczka gdzie wszyscy sie dobrze znaja... Sama jest delikatna, wrazliwa... Boje się... To byl nasz pierwszy raz jezeli tak to mozna nazwac... Minelo około 25 godzin... Co mam robic? Czy wybrac sie z nia do ginekologa pomimo, ze ona tego nie chce? Czy trzeba czekac w takiej sprawie w kolejce do ww. lekarza jezeli chodzi o sprawe tej wagi? Jak dziala ta tabletka? Nie wiem co robic, a kazda nastepna godzina... To koszmar... |
![]() ![]() |
![]() |
#377 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Petting, dziewica, kropelka i ciąża - wątek zbiorczy
W aptece dostępne są testy,które już w 6 dni po zapłodnieniu wykażą ciążę.Warto wykonać ,aby się nie stresować.
![]() Dopisek Jeśli minęło dopiero 25 godzin,to można jeszcze zażyć postinor.Jest to tabletka ,której zadaniem jest zagęścić śluz,co ma uniemożliwić plemnikom dotarcie do komórki jajowej.Postinor należy zażyć najpózniej 72 godziny po stosunku.
#378 |
Przyczajenie
|
Mimo wszystko... Nie chce faszerowac dziewczyny swinstwem...
|
![]() ![]() |
![]() |
#379 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Po drugie - moim zdaniem prawdopodobieństwo, że w tej sytuacji miałoby dojść do ciąży jest małe. Więc uspokój się, a przynajmniej przy dziewczynie nie okazuj, że się tak denerwujesz. To jej nie pomoże. Niech się uspokoi, weźmie gorącą kąpiel i czeka na okres. I na drugi raz bądźcie ostrożniejsi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#380 | |
Zakorzenienie
|
Zgadzam się z tym co napisała Lexie
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#381 |
Przyczajenie
|
32 godziny po naszej "przygodzie" moja dziewczyna dostala planowanej miesiaczki!!!
![]() Jestem juz spokojny... No chyba, ze pomimo tego jest mozliwe, ze moze byc w ciazy? ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
#382 |
Rozeznanie
|
no wiesz nie ktore kobiety maja jeszcze przez jakis czas okres i sa w ciazy,ale to rzadkie przypadki.nie martw sie mi sie wydaje ze skoro ostala miesiaczke w wyznaczonym terminie czyli wtedy kiedy miala ja dostac to jest juz ok,i nic nie bedzie... przynajmniej ja tak twierdze...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#383 |
Zakorzenienie
|
No nie straszcie już chłopaka... jest dobrze, ciąży brak.
I nauczka na przyszłość, żeby jednak trochę uważać, niż się zamartwiać. |
![]() ![]() |
![]() |
#384 |
Raczkowanie
|
Poważny problem:( Prosze o rade!...
Chcialabym sie Was poradzic otoz:czytalam juz o objawach ciazy itd-ale moj problem polega na czyms innym.Jakies 2 tygodnie temu piescilam sie z moim chlopakiem,ale on praktycznie byl a bokserkach,a ja "smigalam po nim" (członek nie byl w mojej pochwie-bez stosunku)jednak nie doszlo do wytrusku(byly jednak te jego "soki")Od zawsze mialam regularna miesiaczke,jednak dzisiaj mija juz 3 dzien spoznienia
![]() ![]() Z góry dziekuje. |
![]() ![]() |
![]() |
#385 |
Raczkowanie
|
Dot.: Poważny problem:( Prosze o rade!...
Szczerze to nie wierze w cuda...
![]() W odniesieniu do mnie to twoje wszystkie objawy przypominają mi stan "przed okresowy" Ja często też mam takie schizy a może jednak... na dodatek mam nieregularne i długie cykle nawet do 36 dni ![]() boli troszke | ten no sluz mętny boli mało | mętny boli dużo | mniej śluzu wogóle nie boli |prawie nic lub kropelka ![]() okres |śluzu brak To tylko moje objawy ale z wywiadu wiem ze nie tylko ja tak mam ![]() A na moje ucho to nie jestes w ciąży skoro nie doszło do stosunku ![]() A spoźnienie moze byc tez spowodowane tym ze się syrachasz...spróbuj sięwyciszyć i pomysleć o czymś innym ja przez to się nerwicy nabawiłam :/ Ale teraz już umiem opanować strach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#386 |
Raczkowanie
|
Hi Robaczki
![]() Tak mi przyszło do główki, że sięga tu po radę sporo młodych osób. Ostatnio wyszukałam stronkę dla brata, i niepewnym zdesperowanym również polecam: www.nastolatek.pl Fachowo i rzetelnie wytłmaczone kwestie zapłodnienia. |
![]() ![]() |
![]() |
#387 |
Przyczajenie
|
Witam to znowu ja....
Moze i chyba napewno jestem przewrazliwiony, ale... Czy ktos mi moze sensownie wytlumaczyc... Gdyby doszlo do zaplodnienia 32 godziny przed miesiaczka to czy wystapilaby miesiaczka, czy by jej napewno nie było? Czy nawet gdyby doszloby do zaplodnienia jajeczko zostaloby usuniete przez wydzieliny miesiaczkowe? Moja dziewczyna miala normalna miesiaczke wtedy taka jak zawsze... Tylko ja sie oczywiscie martwie, bo wiadomo... Dzieki za odp ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#388 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przede wszystkim 32h przed miesiączką to dni niepłodne, więc szansa na zapłodnienie jest żadna. Wydzielina miesiączkowa nie może usunąć jajeczka, to jest niemożliwe. Ta wydzielina to złuszczająca się błona wyścielająca miejsce, gdzie jajeczko ma się zagnieździć. Jeżeli się zagnieździ to oczywiste jest, że się nie złuszczy, bo właśnie wtedy jest potrzebna. Czyli miesiączki nie będzie.
![]() |
#389 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
złuscza się przecież wtedy błona ![]() złuszczy się ale nei ruszy zygoty ![]() Tom - czemu poprostu nie zrobicie testu?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#390 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
A ja pisze, bo chce byc spokojny... ;-) Rozumiem, ze gdyby sie zagniezdzil zarodek to miesiaczka nie ma prawa wystapic.. Dodatkowo 32h przed okresem sa napewno nieplodne, owulacja nastapila dawno temu, okres trwal "standardowe" 5 dni tak jak zawsze... Okres podczas ciazy jest sporadyczny... Bardzo sporadyczny.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:49.