![]() |
#391 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Petting, dziewica, kropelka i ciąża - wątek zbiorczy
nie jest sporadyczny
nie aż tak bardzo gdybyś ty wiedział ile kobiet dowiaduje się o ciąży w którymś tam miesiącu 2gim, 3cim bo miały okres wcześniej i nieprawda jest: "Rozumiem, ze gdyby sie zagniezdzil zarodek to miesiaczka nie ma prawa wystapic.." powinno się wyciąć słowa "nie ma prawa" |
![]() ![]() |
![]() |
#392 |
Przyczajenie
|
No dobrze... A teraz zalozmy, ze dziewczyna ma okres "jak w zegarku" co do dnia... I to byly dni nieplodne... Nie ma wiec ciazy.. Dziekuje.
Wiem, ze problem jest taki, ze zawsze moglo sie tak stac, ze to byly dni plodne... W przypadku jednak gdy bylo inaczej wszystko jest okey. A jesli chodzi o te miesiaczke w czasie ciazy to (przepraszam jesli sie myle) ale wydaje mi sie, ze odbiega troche od "normy" i jest troche inna niz zwykle... |
![]() ![]() |
![]() |
#393 |
Zakorzenienie
|
marudzisz poprostu
dziewczyna miała okres, były dni niepłodne - nie ma pewnie ciąży mało? zróbcie test jak miesiączka może być inna? intensywność? długość? niekoniecznie się to zmieni w czasie ciąży, zresztą co teraz ci da dociekanie "jest-nie jest" zabezpieczajcie się i czekajcie na kolejną miesiączkę jeśli ona jest pewna, że ciązy nei ma, to po co panikujesz? nie wymiotuje, nie ma zgagi, nie lata co chwile do wc, nie ma przesadnie zmiennych nastrojów, nie pociemniały jej sytki, nie... mogę tak wymieniać w nieskończoność NIE JEST W CIĄŻY [na99%] |
![]() ![]() |
![]() |
#394 |
Wtajemniczenie
|
hmmm, wydaje mi się że z tym "okresem" to małe nieporozumienie. Po prostu nie każde krwawienie jest okresem we właściwym tego slowa znaczeniu. Jeśli to byl okres jako początek nowego cyklu (ze złuszczaniem błony itd) to w ciąży nie jest... dobrze mowię?
|
![]() ![]() |
![]() |
#395 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Freud jednak mial racje ;-) Dlatego teraz panikuje, bo moje ego... No wlasnie... Mam chyba wpojone pewne normy moralne, ktora kłócą się z moim nieswiadomym ego... To tyle filozofii Freudowskiej :P Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#396 |
Zakorzenienie
|
Tom88 - nie pogniewaj się o moje stwierdzenie, ale ty chyba jeszcze nie jesteś gotowy do współżycie (mówię, oczywiście, o aspekcie psychicznym)
Jeśli po każdym współżyciu ze swoją dziewczyną masz takie "schizy" to albo zdecydujcie się na szczerą i poważną rozmowe na temat antykoncepcji, albo przemyślcie, czy warto się tak stresować za każdym razem... |
![]() ![]() |
![]() |
#397 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
masz wpojone normy moralne?? pewnie takie, że matką twojego dziecka i dzieckiem [nie ważne chciane czy nie] należy sie zająć - dobrze, pozytywne normy tylko wiesz, jeśli ty za każdym razem tak się stresujesz, przejmujesz, to albo nei jestes jeszcze do końca gotowy, do końca odpowiedzialny, albo nie za bardzo widzisz swoją przyszłość z tą dziewczyną [świadomie czy nieświadomie] |
|
![]() ![]() |
![]() |
#398 |
Zakorzenienie
|
Będzie mały "off topic". Przeczytałam: "peeling, dziewica, kropelka". W tym momencie "zapalila mi się w głowie żarówka", co takiego peeling może mieć wspólnego z dziewictwem
![]() ![]()
#399 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#400 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#401 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Swoja droga, moja wlasna wlasnosciowa siostra kiedys poleciala do lekarza (miala 16 lat) bo bala sie zapytac kogos z rodziny, myslala , ze jest w ciazy, chociaz byla dziewica, bo spoznial jej sie okres, a "Przeciez korzysta z tej samej deski klozetowej co jej chlopak czasami" oraz "Plywaja czesto razem na basenie, i on moze sie tam podniecic i..." ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#402 |
Przyczajenie
|
Witam,
2 dni temu wraz z dziewczyna uprawialismy petting. Ona była dzien po miesiaczce. Moje narzady byly bardzo blisko jej no i wystapila mozliwosc zmieszania sie wydzielin naszych, jednak moj czlonek nie wszedl w nia. Po kazdym wytrysku myje dokladnie czlonka a przed pettingiem tym oddalem mocz. Jednak jak to przy takich zabawach wydzielila sie wydzielina, i u mnie i u niej. Jakie jest prawdopodobienstwo ze moja dziewczyna zaszla w ciaze? Jest dziewica. Dodam, ze bierze tabletki antykoncepcyjne, ale teraz na czas miesiaczkowania przestala, no i nie wiem jak jest z ich dzialaniem. Co mam wg Was zrobic? W poniedzialek w poludnie mina 72 godziny. Radzcie cos ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#403 |
Zakorzenienie
|
Skoro dziewczyna bierze tabletki, to one zabezpieczają przed ciążą (rozumiem,że pisząc o przerwie masz na myśli 7-dniową przerwę na krwawienie?)
|
![]() ![]() |
![]() |
#404 |
Przyczajenie
|
Tak, mam na mysli ta przerwe na krwawienie.
Musielibysmy miec niesamowitego pecha by byla w ciazy prawda? Szkoda tylko ze dopiero "po" dowiedzielismy sie ze cos takiego mozliwe jest :/ Jak jest z dniami nieplodnymi?? |
![]() ![]() |
![]() |
#405 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Skoro dziewczyna bierze tabletki (oczywiscie, zakładamy że prawidłowo) = cały czas ma "dni niepłodne". Oczywiście, należy wziąć pod uwagę fakt, iż żadna metoda nie daje 100% pewnosci, ale o tym pewnie wiesz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#406 |
Przyczajenie
|
No bo ona sie zawsze boi i tym razem mnie wystraszyla. Brala dobrze te tabletki. Ze 2 miesiace temu moze popelnila blad ale znowu brala wszystko ok. Problem jest taki ze ona jest zaraz po okresie i musimy czekac miesiac :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#407 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Skoro bierze tabletki, to jest zabezpieczona (także podczas siedmiodniowej przerwy na krwawienie) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#408 |
Zakorzenienie
|
Czy ona wogóle przeczytała ulotkę? Czy wy wogóle wiecie jak działają te tabletki?
Nie przesadzajcie, ciąża nie bierze się z powietrza. Tabletki działają cały miesiąc, od początku do końca, RÓWNIEŻ w przerwie, jak napisała Primavera. Nie ma tu żadnych dni płodnych i niepłodnych. Ciąża nie bierze się także z mieszania się żadnych "wydzielin". A tak z ciekawoście to na co będziecie czekać miesiąc?
#409 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#410 |
Przyczajenie
|
a ja powiem tak jesli bierze to gut ale nawet jakby to twierdzisz ze do penetracji nie doszło to wiec z miliona powodów niech dostanie sie czesc zanim dojdzie to padnie kilka sztuk kilka zgubi mape. Jesli sie umyła to jeszcze lepiej
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#411 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() (Ale dzięki za "uświadomienie" mnie, ze posiadam w sobie płyn zagazowujący) ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#412 |
Rozeznanie
|
![]()
A ja myślałam, że to forum Ginekologia a nie "rozśmiesz mnie". Ale rozśmieszanie duzo lepiej Wam idzie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#413 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() z jakiego to źródła?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#414 |
Przyczajenie
|
Gnoicie mnie ;P
Dzieki za info, ja nie jestem teraz blisko niej tylko daleko i nie moglem np. przeczytac ulotki na tabletkach, dodatkowo ona gdzies wyczytala ze jest prawdopodobienstwo zajscia w ciaze po zmieszaniu sie mojego plynu z jej jednak nie nastapilo to juz po przekroczeniu blony a zaraz przed nia... Ale dzieki za wszystko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#415 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czy chodzi ci o spermę bądź wydzieline ejakulacyjną i śluz? No chyba już na biologii to było przerabiane...? Owszem, byłoby takie prawdopodobieństwo, gdyby nie to, zedziewczyna bierze tabletki antykoncepcyjne. Cytat:
Edit: już doczytałam (poprzednie twoje posty) Wniosek: dziewczyna jest dziewicą, bierze tabletki antykoncepcyjne, nawet nie doszło do stosunku- a ty wypytujesz o ciażę. Może warto przemyśleć, czy nie lepiej poczekać jeszcze ze współżyciem, skoro jest tak stresujące? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#416 |
Przyczajenie
|
Tylko ze ja nie wiem jak dobre sa te tabletki bo ona ma ponoc jakies slabe, dopiero za niedlugo idzie po mocniejsze...
|
![]() ![]() |
![]() |
#417 |
Zakorzenienie
|
Ale co znaczy słabe? Gorzej działające?
![]() |
#418 |
Zakorzenienie
|
boże! człowieku, Halo! ONA JEST ZABEZPIECZONA TABLETKAMI [ o ile poprawnie je przyjmuje]
co innego, gdyby ich nei brała - wtedy byłaby możliwość ciąży, nawet jeśli jest dziewicą. Co prawda neiwielka możliwość ale zawsze jakaś. ONA JEST ZABEZPIECZONA TABLETKAMI a skoro aż tak się boisz i nie ufasz jednemu z najskuteczniejszych zabezpieczeń to może przez jeszcze długi czas nei myśl o tym, żeby rozdziewiczyć dziewczynę? o innych formach bliskości, typu petting - również, no chyba że zprezerwatywą, albo lepiej dwoma, bo co jeśli jedna była nieszczelna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#419 |
Przyczajenie
|
Hmm... wiecie nad czym ja sie zastanawiam
![]() Piszecie mi ze mam nie brac sie za rozdziewiczanie a sami nie powinniscie sie brac za wypowiadanie na forum. Czy ja napisalem: "No nie, juz po mnie, co ja narobilem, boje sie, jej, o niczym innym nie mysle, Jezu, pomocy, ja nie chce, a jesli bedzie, o kurr... itp"?? Ja tylko pytalem o mozliwosci... Teraz kolej na reakcje z Waszej strony :P np. Kwiaty z przeprosinami :P |
![]() ![]() |
![]() |
#420 |
Zakorzenienie
|
DisasterKid- wybacz moją dociekliwość, ale skąd wy bierzecie wiedzę na temat antykoncepcji? Pytam, ponieważ jest doprawdy znikoma i wybiórcza.
Może idź razem z dziewczyną do ginekologa i zapytajcie go o wszystko, niech wam na spokojnie wytłumaczy- unikniecie w ten sposób tego typu sytuacji. Ewentualnie polecam jakąś fachową lekturę (żadnych gazet młodzieżowych w stylu Bravo) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:36.