Petting, dziewica, kropelka i ciąża - wątek zbiorczy - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-05-27, 18:14   #511
chilanes
Zakorzenienie

Dot.: czy niewspóżyjąc można zajść w ciążę??

Dzień płodny nie wypada TYLKO 14 dnia przy 28 dniowym cyklu! Co ty za bzdury piszesz! u większości kobiet okres największej płodności trwa 2 - 5 dni , a poza tym wcale nie jest wykluczone , że nawet na 2 dni przed miesiaczką nie zajdzie się w ciążę! Ciąża ta wtedy będzie najczęściej pozamaciczna, ryzykowna dla mamy i dziecka.

Tak samo żadko okres największej płodności przypada dokładnie w połowie cyklu!

A plemniki na rękach mogą być nawet po wytarciu, chyba że było ono bardzo staranne. Giną natomiast w wyższej temperaturze.
chilanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-27, 18:49   #512
Marilyn
Wtajemniczenie

Mnie dziwi to, że nie znalazłes skoro posty o niemal identycznej treści pojawiaja sie nieustannie. I nieustannie ktos z kimś się spiera,czy plemniki pod paznokciem przeżyją i zapłodnią czy nie.
Zgadzam się z pierwszą częścią ostatniej wypowiedzi: okres płodny jest tak naprawdę nie do przewidzenia, zdarza sie dośc często, że kobiety maja kilka owulacji w jednym cyklu.
Chyba trzeba bedzie natomiast wykrzeczec, ze w srodowisku innym niz wilgotne więc np na rekach plemniki gina po kilku minutach!
Marilyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-27, 19:02   #513
justys_555
Raczkowanie

a w wodzie
justys_555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-27, 22:53   #514
Marilyn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justys_555
a w wodzie
Woda to jednak środowisko wilgotne ale plemniki "wpuszczone", że tak powiem, do niej ulegają "rozproszeniu", dodatkowo kobieta musiałaby chyba miec zamontowaną pompę ssącą, żeby je wessało do środka, a - z tego co mi wiadomo - jeszcze takiej płeć tzw piękna nie posiada No i woda musiałaby miec nie więcej niż 37 stopni, a kto kąpie się w niemal zimnej wodzie? Jeżeli zas chodzi o umycie rąk - woda je zmywa i lądują bidulki w kanalizacji
Tak więc ani z kąpieli, ani z paznokcia, ani przescieradła, ani majtek nie może dojść do zapłodnienia

Edytowane przez Marilyn
Czas edycji: 2006-05-30 o 23:10
Stary 2006-05-27, 23:10   #515
anuleńka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Marilyn
Woda to jednak środowisko wilgotne ale plemniki "wpuszczone" ze tak powiem do niej ulegaja "rozproszeniu", dodatkowo kobieta musiała by chyba miec zamontowaną pompę ssącą, żeby je wessało do środka, a z tego co mi wiadomo jeszcze takiej płec tzw piękna nie posiada No i woda musiałaby miec nie wiecej niż 37 stopni, a kto kąpie się w niemal zimnej wodzie? Jeżeli zas chodzi o umycie rąk w wodzie - woda je zmywa i lądują bidulki w kanalizacji
Tak więc ani z kąpieli, ani z paznokcia, ani przescieradła, ani majtek nie może dojść do zapłodnienia
A propo tej kapieli w wodzie to znam pewna podobno prawidziwa historie (czytałam w gazecie o niej),której chyba niezapomne do końca zycia bo zrobiła na mnie ogromne wrazenie.Otóz pewna młoda dziewczyna zaszła w ciąże bedąc dziewicą.W co nikt jej oczywiscie nie wierzył,okazało się,że zaszła w ciaże właśnie przez kapiel w wannie, w której przed nia kapał sie meżczyzna i zostawił swoje nasienie!Nieprawdopodobne ,nie uważacie?
anuleńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-27, 23:58   #516
LongerA
Przyczajenie

Powracając spowrotem do mojego problemu, to też tak uważam, że moja dziewczyna nie zaszła w ciążę od tego, bo plemniki nie przeżyją długo w suchym miejscu, a nawet jak któryś z nich przeżje to z pewnością nie będzie on tak "żywy" i nie dotrze do środka bez pomocy, czyli jak ktoś to ładnie określił, pompy ssącej . Jak myślicie?
LongerA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-28, 00:18   #517
beliczek
Zakorzenienie

Tu gdzieś był taki specjalistyczny wątek o "kropelkach i pettingu", tylko coś mi wyszukiwarka szwankuje i nie mogę znaleźć
beliczek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-05-28, 00:23   #518
Morrisey
Raczkowanie

A co to jest Peeting??Jak mi Bog świadkiem nie wiem.Za moich czasów czegoś takiego nie było,only w Bravo się o tym czytało,kiedyś muszę spróbować,pamiętam, że pisali, że to fajne jest, ten Petting, tylko palce trzeba myć, bo można w ciąże zajść
Morrisey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-28, 08:33   #519
marcelina73
Wtajemniczenie

Najlepszym sposobem na potwierdzenie lub wykluczenie ciąży jest test ciążowy - więc jeśli Twojej dziewczynie spóźnia się okres to niech ten test wykona.
"Wróżenie z fusów" typu jakie jest prawdopodobieństwo zajścia w ciążę przy pettingu, pęknięciu prezerwatywy, stosunku przerywanym itd nie ma kompletnie sensu. Jakich i ile padłoby tu odpowiedzi - nie będą one mirodajne - i sprowadzą się właśnie do wróżenia.

Moja rada - warto, aby "dorośli" uprawiający sex wreszci przyjęli do wiadomości: sex = ciąża, chyba, że się porządnie zabezpieczy - a i wtedy należy się z ciążą liczyć.
marcelina73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-28, 12:13   #520
tutusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Morrisey
A co to jest Peeting??Jak mi Bog świadkiem nie wiem.Za moich czasów czegoś takiego nie było,only w Bravo się o tym czytało,kiedyś muszę spróbować,pamiętam, że pisali, że to fajne jest, ten Petting, tylko palce trzeba myć, bo można w ciąże zajść
Petting to po prostu pieszczoty. Czyli gra wśtępna, ale nie kończąca się seksem. Tak w skrócie można to ująć.
tutusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-28, 13:33   #521
anuleńka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marcelina73
Najlepszym sposobem na potwierdzenie lub wykluczenie ciąży jest test ciążowy - więc jeśli Twojej dziewczynie spóźnia się okres to niech ten test wykona.
"Wróżenie z fusów" typu jakie jest prawdopodobieństwo zajścia w ciążę przy pettingu, pęknięciu prezerwatywy, stosunku przerywanym itd nie ma kompletnie sensu. Jakich i ile padłoby tu odpowiedzi - nie będą one mirodajne - i sprowadzą się właśnie do wróżenia.

Moja rada - warto, aby "dorośli" uprawiający sex wreszci przyjęli do wiadomości: sex = ciąża, chyba, że się porządnie zabezpieczy - a i wtedy należy się z ciążą liczyć.
Ja sie nie zgodze z tym,ze test jest NAJLEPSZYM sposobem.Bywa ,że daje błędne wyniki, może przez to tylko nastraszyć albo z innej strony dac złudna nadzieje..i tylko namieszać.Ja za najpewniejszy sposób uwazam wizyte u lekarza(niestety dopiero w 4 tyg moze wykryć ciąze,ale jesteśmy przynajmniej pewni na 100%)
anuleńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-28, 19:30   #522
marcelina73
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anuleńka
Ja sie nie zgodze z tym,ze test jest NAJLEPSZYM sposobem.Bywa ,że daje błędne wyniki, może przez to tylko nastraszyć albo z innej strony dac złudna nadzieje..i tylko namieszać.Ja za najpewniejszy sposób uwazam wizyte u lekarza(niestety dopiero w 4 tyg moze wykryć ciąze,ale jesteśmy przynajmniej pewni na 100%)
Dokładość dzisiejszych testów (prawidłowo wykonanych) jest porównywalna z badaniami laboratoryjnymi. A wizyta u lekarza jest oczywiście bardzo pożądana - a wręcz konieczna, gdy test potwierdzi ciążę. Jednak nie samo zwykłe badanie przez ginekologa jest tu wiarygodne, ale usg (no i oczywiście wynik badania laboratoryjnego)- wtedy ciąże da się potwierdzić wcześniej niż w 4 tygodniu (licząc od zapłodnienia)
U mnie dzięki usg potwierdzono ciążę w 3 tygodniu.

A pisząc "najlepszym" odnosiłam się do "wróżenia" na forum poprzez określanie prawdopodobieństwa zajścia w ciąże w opisywany sposób.
marcelina73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-29, 21:17   #523
asia26
Zadomowienie

GG do asia26 Send a message via Skype™ to asia26

nie

asia26
asia26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-30, 11:39   #524
Agaaa-a
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Marilyn
Woda to jednak środowisko wilgotne ale plemniki "wpuszczone" ze tak powiem do niej ulegaja "rozproszeniu", dodatkowo kobieta musiała by chyba miec zamontowaną pompę ssącą, żeby je wessało do środka, a z tego co mi wiadomo jeszcze takiej płec tzw piękna nie posiada No i woda musiałaby miec nie wiecej niż 37 stopni, a kto kąpie się w niemal zimnej wodzie? Jeżeli zas chodzi o umycie rąk w wodzie - woda je zmywa i lądują bidulki w kanalizacji
świetna odpowiedz pozdrawiam autorkę
Agaaa-a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-30, 23:08   #525
Marilyn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agaaa-a
świetna odpowiedz pozdrawiam autorkę
dziekuję pozdrawiam również

Mam nadzieję, że mój skromny wykład nie pójdzie na marne
Stary 2006-05-31, 09:22   #526
redka174
Przyczajenie

Dot.: Petting, dziewica, kropelka i ciąża - wątek zbiorczy

Nie ma takiej możliwości żeby plemniki przedostały się przez bielizne, kiedyś za "małolata" że tak to ujme miałam identyczne pytanie do pana doktora a nawet wybrałam się o porade osobiscie bo byłam tak przestraszona ( teraz smiech na sali jak sobie to przypomnę) sytuacja była taka że ja byłam bez bielizny TZ w bieliznie i był wytrysk jego członek był przytknięty do mnie więc prawdopodobieństwo było jak dl amnie ogromne, lecz pan doktor wytłumaczył mi że plemniki to nie korniki i bielizny nie przegryzają!!!! więc spokojnie i pozdarawiam
redka174 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-31, 09:51   #527
Taverney
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justys_555
ale jak chlopak je umyje, to chyba juz nic nie ma..? podobno plemniki gina w wodzie
Podobno giną, bo nie mają tam dobrego Ph.

Swoją drogą przypomniało mi się, co mój wykładowca mówił na prawie rodzinnym. Sprawa dotyczyła ustalenia ojcostwa, ale to mniej ważne.

Otóż pewna pani współżyła z facetem, ejakulacja nasienia nastąpiła podczas pieszczot oralnych, a więc w jej ustach.
Potem spotkała się ze swoją dziewczyną! (była z nią w związku) i też doszło do współżycia. Podczas pieszczot musiały jakieś ocalałe plemniki przeniknąć wgłąb tej drugiej dziewczyny, a że miała szczyt płodności - zaszła w ciążę.

Tak więc widzicie, różne cuda się zdarzają.
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-31, 12:56   #528
margitta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez onaaaaaa
Mam problem: miałam nasienie na ręce, wytarłam je tylko chusteczką higieniczna i zapomniałam umyć dłoni, po około 20 min. załozyłam sobie tampona (1 dzien okresu) ale druga ręką tylko że tamta sobie pomagałam. Czy mogę wpaść? czy moge wziaść tabletki 72 h żeby miec pewność?
Chyba byś dostała jakąś nagrodę za najgłupsze zajście w ciąże No no z takim szczęściem tp tylko w lotto grać

Edytowane przez margitta
Czas edycji: 2006-05-31 o 13:17
margitta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-31, 13:04   #529
margitta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez redka174
Nie ma takiej możliwości żeby plemniki przedostały się przez bielizne, kiedyś za "małolata" że tak to ujme miałam identyczne pytanie do pana doktora a nawet wybrałam się o porade osobiscie bo byłam tak przestraszona ( teraz smiech na sali jak sobie to przypomnę) sytuacja była taka że ja byłam bez bielizny TZ w bieliznie i był wytrysk jego członek był przytknięty do mnie więc prawdopodobieństwo było jak dl amnie ogromne, lecz pan doktor wytłumaczył mi że plemniki to nie korniki i bielizny nie przegryzają!!!! więc spokojnie i pozdarawiam
A na który ty post odpowiadasz? Chyba nie na pierwszy? Chyba nie myślisz, że wałkowałyśmy ten temat przez 17 stron?

No dziewczyny, możemy zakończyć tą gorącą dyskusję! już znamy prawdę!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-05-31, 16:32   #530
Marilyn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Taverney
Podobno giną, bo nie mają tam dobrego Ph.

Swoją drogą przypomniało mi się, co mój wykładowca mówił na prawie rodzinnym. Sprawa dotyczyła ustalenia ojcostwa, ale to mniej ważne.

Otóż pewna pani współżyła z facetem, ejakulacja nasienia nastąpiła podczas pieszczot oralnych, a więc w jej ustach.
Potem spotkała się ze swoją dziewczyną! (była z nią w związku) i też doszło do współżycia. Podczas pieszczot musiały jakieś ocalałe plemniki przeniknąć wgłąb tej drugiej dziewczyny, a że miała szczyt płodności - zaszła w ciążę.

Tak więc widzicie, różne cuda się zdarzają.
Hehe, tak to jest jak się nie myje zębów

w jamie ustnej środowisko wilgotne, ciepło, zakamarki...no mogło być Tylko ciekawa jestem jak głeboko...a z resztą nieważne

Acha co do wody: woda ma w sobie duzo nienaturalnych świństw, które plemnikom też nie służą
Stary 2006-06-01, 20:42   #531
aprzybyla
Wtajemniczenie

GG do aprzybyla

Taverney - co za historia.... plemniki żywotne )
a swoja droga to niby tylko jeden przerzyje, a do zapłodinenia to ile potrzeba ?? no?
Cytat:
Napisane przez marcelina73

całkowicie zgadzam sie - a najbardziej z ostatnim zdaniem
aprzybyla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-02, 21:22   #532
młody
Przyczajenie

Wiatm mam pyt. bawiłem sie z moja dziewczyna ona byla w 18 dniu cyklu (cykl 28-27 dni) i kocahłem sie z nia w prezerwatywie, nie bylo wytrysku, a ona tez uprawiała ze mna sez oralny a ja ja potem troche lizałem jaka jest możliwośc zajscia?? prosze o odp.
młody jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-02, 21:34   #533
czuczenka
Zakorzenienie

znikoma raczej.... chociaz nie wiem jakie ph jest na ustach i na jezyku...

Już Pani Licencjat
teraz sie MaGistRuje
5-ty rok na Wizażu

DUKAM
czuczenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-02, 22:21   #534
Sovilo
Zakorzenienie

Rany, ten wątek coraz lepszy... Przepraszam, wiem, że dla niektórych te... specyficzne pytania są ważne, ale czasami jak to Paula określiła ''nóż się w kieszeni otwiera''
Stary 2006-06-03, 11:10   #535
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

obawiam się że spadłam z krzesła
i sie duszę ze śmiechu...
reanimacja potrzebna natychmiast
o rany!!!

podzielam zdanie Sovilo
Stary 2006-06-03, 11:15   #536
czuczenka
Zakorzenienie

No wiecie mi tez sie czasem śmiac chce... ale jak pomysle ze ktos wiecie moze niedoswiadczony pyta to trzeba mu odpisac po co ma sie stresowac

Już Pani Licencjat
teraz sie MaGistRuje
5-ty rok na Wizażu

DUKAM
czuczenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-03, 14:25   #537
anamnezis
Rozeznanie

Też tu lubię zaglądać
i pragnę powrócić przed oblicze Tego,
w imię Którego zawsze walczyłem.
anamnezis jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-06-03, 14:58   #538
primavera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anamnezis
Też tu lubię zaglądać
Tak, tylko czasami po przeczytaniu czyjejś "wątpliwości" nie wiadomo, czy się śmiac, czy raczej płakać...
primavera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-04, 07:31   #539
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85
Dot.: prosze o wyrozumiałość: czy mogę być w ciąży?

Cytat:
Napisane przez Dąbrówka
A ja mam chyba dość podobne pytanie... byłam z chłopakiem dosyć blisko, ale nie "aż tak blisko", on nie miał wytrysku i jedynie dotykał mnie rękoma. I to było już ponad trzy miesiące temu... miałam okres (wydaje mi się że tak jak zwykle, z bolącymi piersiami i podbrzuszem ok 8 dni wcześniej - ale to u mnie normalne) już trzy razy i nie widzę u siebie żadnych z typowych objawów... Aha a do tego byłam u ginekologa i pani powiedziała mi że nie ma żadnych podstaw by stwierdzić u mnie ciążę... więc jak widać wszystko jest w porządku, ale mój chłopak się chyba bardziej wszystkim przejmuje niż ja i chce żebym poszła do drugiego lekarza i sprawdza czy nie mam objawów jakichś - tłumaczę i tłumacze i nic... Szukam więc upewnienia, żeby móc mu wytłumaczyć. Czy jest jakakolwiek możliwość, by przy takich "objawach", których praktycznie nie ma być w ciąży?
przepraszam nie moglam sobie odpuścić, dwa dni się z tym zbierm bo nie chcę być niegrzeczna ale mój TŻ tak to skomentował:
- a ten facet...czy on miał prezerwatywę na tej ręce którą ją macał?

po czym po dłuższej rozmowie: nie wiem czy ty nie jesteś w ciąży, bo ja cię ostatnio dotykałem
Stary 2006-06-04, 22:42   #540
bess
Zakorzenienie

hehe nie mozna,nawet jakby byl wytrysk to szansa na ciaze byla by bliska 0.wcale nie tak latwo zajscna poczatku czlowiek zawsze tak panikuje i boi sie wszystkiegoa na dodatek jak ma strachliwego partnera to jejujeju.dobrze ze uwazasz .pozdrawiam
bess jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości