|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#511 |
Zakorzenienie
|
Dot.: czy niewspóżyjąc można zajść w ciążę??
Dzień płodny nie wypada TYLKO 14 dnia przy 28 dniowym cyklu! Co ty za bzdury piszesz! u większości kobiet okres największej płodności trwa 2 - 5 dni , a poza tym wcale nie jest wykluczone , że nawet na 2 dni przed miesiaczką nie zajdzie się w ciążę! Ciąża ta wtedy będzie najczęściej pozamaciczna, ryzykowna dla mamy i dziecka.
Tak samo żadko okres największej płodności przypada dokładnie w połowie cyklu! A plemniki na rękach mogą być nawet po wytarciu, chyba że było ono bardzo staranne. Giną natomiast w wyższej temperaturze. |
![]() ![]() |
![]() |
#512 |
Wtajemniczenie
|
Mnie dziwi to, że nie znalazłes skoro posty o niemal identycznej treści pojawiaja sie nieustannie. I nieustannie ktos z kimś się spiera,czy plemniki pod paznokciem przeżyją i zapłodnią czy nie.
Zgadzam się z pierwszą częścią ostatniej wypowiedzi: okres płodny jest tak naprawdę nie do przewidzenia, zdarza sie dośc często, że kobiety maja kilka owulacji w jednym cyklu. Chyba trzeba bedzie natomiast wykrzeczec, ze w srodowisku innym niz wilgotne więc np na rekach plemniki gina po kilku minutach! |
![]() ![]() |
![]() |
#513 |
Raczkowanie
|
a w wodzie
|
![]() ![]() |
![]() |
#514 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Tak więc ani z kąpieli, ani z paznokcia, ani przescieradła, ani majtek nie może dojść do zapłodnienia ![]() Edytowane przez Marilyn Czas edycji: 2006-05-30 o 23:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#515 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#516 |
Przyczajenie
|
Powracając spowrotem do mojego problemu, to też tak uważam, że moja dziewczyna nie zaszła w ciążę od tego, bo plemniki nie przeżyją długo w suchym miejscu, a nawet jak któryś z nich przeżje to z pewnością nie będzie on tak "żywy" i nie dotrze do środka bez pomocy, czyli jak ktoś to ładnie określił, pompy ssącej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#517 |
Zakorzenienie
|
Tu gdzieś był taki specjalistyczny wątek o "kropelkach i pettingu", tylko coś mi wyszukiwarka szwankuje i nie mogę znaleźć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#518 |
Raczkowanie
|
A co to jest Peeting??Jak mi Bog świadkiem nie wiem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#519 |
Wtajemniczenie
|
Najlepszym sposobem na potwierdzenie lub wykluczenie ciąży jest test ciążowy - więc jeśli Twojej dziewczynie spóźnia się okres to niech ten test wykona.
"Wróżenie z fusów" typu jakie jest prawdopodobieństwo zajścia w ciążę przy pettingu, pęknięciu prezerwatywy, stosunku przerywanym itd nie ma kompletnie sensu. Jakich i ile padłoby tu odpowiedzi - nie będą one mirodajne - i sprowadzą się właśnie do wróżenia. Moja rada - warto, aby "dorośli" uprawiający sex wreszci przyjęli do wiadomości: sex = ciąża, chyba, że się porządnie zabezpieczy - a i wtedy należy się z ciążą liczyć. |
![]() ![]() |
![]() |
#520 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#521 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#522 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie dzięki usg potwierdzono ciążę w 3 tygodniu. A pisząc "najlepszym" odnosiłam się do "wróżenia" na forum poprzez określanie prawdopodobieństwa zajścia w ciąże w opisywany sposób. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#523 |
Zadomowienie
|
nie
![]() ![]() ![]() asia26 |
![]() ![]() |
![]() |
#524 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#525 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że mój skromny wykład nie pójdzie na marne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#526 |
Przyczajenie
|
Dot.: Petting, dziewica, kropelka i ciąża - wątek zbiorczy
Nie ma takiej możliwości żeby plemniki przedostały się przez bielizne, kiedyś za "małolata" że tak to ujme miałam identyczne pytanie do pana doktora a nawet wybrałam się o porade osobiscie bo byłam tak przestraszona ( teraz smiech na sali jak sobie to przypomnę) sytuacja była taka że ja byłam bez bielizny TZ w bieliznie i był wytrysk jego członek był przytknięty do mnie więc prawdopodobieństwo było jak dl amnie ogromne, lecz pan doktor wytłumaczył mi że plemniki to nie korniki i bielizny nie przegryzają!!!! więc spokojnie i pozdarawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#527 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swoją drogą przypomniało mi się, co mój wykładowca mówił na prawie rodzinnym. Sprawa dotyczyła ustalenia ojcostwa, ale to mniej ważne. Otóż pewna pani współżyła z facetem, ejakulacja nasienia nastąpiła podczas pieszczot oralnych, a więc w jej ustach. Potem spotkała się ze swoją dziewczyną! (była z nią w związku) i też doszło do współżycia. Podczas pieszczot musiały jakieś ocalałe plemniki przeniknąć wgłąb tej drugiej dziewczyny, a że miała szczyt płodności - zaszła w ciążę. Tak więc widzicie, różne cuda się zdarzają. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#528 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Bo reszta nie jest milczeniem, ale należy do nas Boję się ludzi bez poczucia humoru ![]() Edytowane przez margitta Czas edycji: 2006-05-31 o 13:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#529 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No dziewczyny, możemy zakończyć tą gorącą dyskusję! już znamy prawdę! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#530 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() w jamie ustnej środowisko wilgotne, ciepło, zakamarki...no mogło być ![]() ![]() Acha co do wody: woda ma w sobie duzo nienaturalnych świństw, które plemnikom też nie służą |
|
![]() ![]() |
![]() |
#531 | |
Wtajemniczenie
|
Taverney - co za historia....
![]() a swoja droga to niby tylko jeden przerzyje, a do zapłodinenia to ile potrzeba ?? no? Cytat:
![]() |
#532 |
Przyczajenie
|
Wiatm mam pyt. bawiłem sie z moja dziewczyna ona byla w 18 dniu cyklu (cykl 28-27 dni) i kocahłem sie z nia w prezerwatywie, nie bylo wytrysku, a ona tez uprawiała ze mna sez oralny a ja ja potem troche lizałem jaka jest możliwośc zajscia?? prosze o odp.
|
![]() ![]() |
![]() |
#533 |
Zakorzenienie
|
znikoma raczej.... chociaz nie wiem jakie ph jest na ustach i na jezyku...
#534 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]()
#535 |
Zakorzenienie
|
obawiam się że spadłam z krzesła
i sie duszę ze śmiechu... reanimacja potrzebna natychmiast o rany!!! podzielam zdanie Sovilo |
![]() ![]() |
![]() |
#536 |
Zakorzenienie
|
No wiecie mi tez sie czasem śmiac chce... ale jak pomysle ze ktos wiecie moze niedoswiadczony pyta to trzeba mu odpisac po co ma sie stresowac
![]() ![]() ![]()
#537 |
Rozeznanie
|
Też tu lubię zaglądać
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#538 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#539 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: prosze o wyrozumiałość: czy mogę być w ciąży?
Cytat:
- a ten facet...czy on miał prezerwatywę na tej ręce którą ją macał? ![]() ![]() po czym po dłuższej rozmowie: nie wiem czy ty nie jesteś w ciąży, bo ja cię ostatnio dotykałem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#540 |
Zakorzenienie
|
hehe nie mozna,nawet jakby byl wytrysk to szansa na ciaze byla by bliska 0.wcale nie tak latwo zajsc
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:18.