|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#571 |
Raczkowanie
|
Dot.: nowa wizazystka ma problem :( pomozcie ;(
Ja rozumiem lali1 też po głowie chodziłyby mi takie pytania, chociaż wiedziałabym, że wpadka jest mało prawdopodobna. I to nie znaczy że chciałaby być w ciąży, po prostu sie martwi. Ciekawa jestem co inne Wizażanki by myślały na jej miejscu. Nie potępiajmy zaniepokojonych osób, które szukają tu wsparcia nawet jeśli zadają 100 głupich pytań. Zawsze można to jakoś łagodniej rozwiązać. Niektóre kobiety są przestraszone i rozkojarzone w takiej chwili. Taka już ich natura. Ja właśnie dlatego, by ustrzeć się podobnych sytuacji, 101 razy pomyślę zanim coś zrobię. I muszę przyznać, że też słyszałam połoski o okresie w ciąży, ale jakoś w to nie wierzę
PS.Następnym razem lepiej załóż majtki ![]() Pozdrawiam
* Bądź gotów przegrać bitwę, żeby wygrać wojnę * Bądź odważny. A jeżeli nie jesteś, udawaj, że jesteś. Nikt nie zauważy różnicy * Bądź równie uprzejmy dla woźnego jak dla prezesa rady nadzorczej * Dawaj innym drugą szansę, ale nie trzecią. * ....... |
![]() ![]() |
![]() |
#572 |
Przyczajenie
|
![]()
Hej
![]() Chcialabym tutaj napisac co sie wydarzylo oczywiscie bez szczegolow bo to malo kogo obchodzi hehe ... i oczywiscie zadac pytanie ale nie czy jestem w ciazy tylko jakie prawdopodomienstwo jest ze zajde ? zaszlam ? w ciaze . Lub prawdopodobienstwo jest znikome . A wiec tak : Uprawialismy petting ( rzecz ludzka ) . Oczywiscie nie uprawialismy sex-u NIGDY jeszcze . Dziewictwo ma tu malo do gadania . Ale nie o to mi chodzi . Mianowicie moj chlopak 2 miesiace temu pierwszy raz wlozyl czlonka ale tylko glowke do przedsionka . Martwilam sie czy nie stalo sie cos wkoncu byl podniecony no i wiadomo ze przed smerpa wyplywa sluz ... i sa w nim plemniki . No ale robilismy tylko tyle . Za nastepne 2 miesiace znow do tego doszlo . Tyle ze teraz czlonek wszedl troszke dalej mozna powiedziec ze do polowy . Moje pytanie jest nastepujace - jezeli ostatni dziec miesiaczki mialam 24-25 maja ... a wszystko trwa 28 dni . Wiec po 24-25 ... przez 14 dni nie bylam plodna . A robilismy to 3 czerwca rano . To byla moze 1 min gdy czlonek byl w pochwie . Gdy wyjal czlonka nie widzialam zeby byl jakis sluz ... nie bylo tesh wogole zadnego wytrysku kulminacyjnego . tylko to co napisalam . Wiec zakladajac ze te 14 dni nie plodnych bylo trwaly by do 7 czerwca no ale wiadomo ze 7 jush moze sie zaczac owulacja . no to nawet dodajac do tych 14 dni jeszcze dwa ... zabezpieczajace ze plemniki moga przetrwac 2 dni . no to ... od 3 czerwca + 2 = 5 to jeszcze 2 dni ... a potem owulacja . sryy ze sie rozpisalam chcialam napisac w miare dobrze zebyscie zroumieli i powiedzieli mi konkretnie czy jest mozliwosc zajscia ... jak tak czytalam tutaj rozne wypowiedzi byl chlopak ktory napisal ze jego dziewczyna byla w tedy w 2 dniu plodnym i napisaliscie ze jest szansa znikoma ale jest ... no to w moim przypadku ? Ja jutro pojutrze powinnam dostac miesiaczki ale przez ten stres to chyba mi sie troszke opozni . Aaaa i jeszcze jedno pytanie . Moglibyscie mi dokladnie opisac ten sluz z plemnikami gdy sie chlopak podnieci ? Bo ok . wiem ze jest przed sperm alae czy zawsze ? czy chlopak podniecajac sie zawsze musi miec to kropelkowanie ? czy jak to sie nazywa :P i czy wogole to widac ... bo chyba nie jes takie jak smerma ... Prosilabym o szybka odpowiedz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#573 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Petting, dziewica, kropelka i ciąża - wątek zbiorczy
Powiem ci tylko tyle- te obliczanki to możesz sobie w bajki włożyć, a nie sie na nich opierać- dni płodne i niepłodne możesz obiczyc, codziennie mierząć temperaturę i mając zapisane długości cyklów i długości faz niższej temperatury z co najmniej poprzednich 6 miesięcy.
Na przyszłosć-pomyslcie o zabezpieczeniu. ( i może poczytaj trochę o płodności/niepłodności o ogólnie o funkcjonowaniu organizmu- bo nie wydaje mi się, aby którakolwiek z nas miała ewolucję podczas cyklu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#574 |
Zakorzenienie
|
Właśnie. Zakładać, że 14 dni jest niepłodnych to duże ryzyko, żeby nie powiedzieć naiwność. Bo w praktyce zdarzają się ciąże równo przez cały cykl. Również polecam się zabezpieczać, bo takie zabawy w końcu mogą się wiadomo jak skończyć.
#575 |
Przyczajenie
|
![]()
Ok . Rozumiem . Oczywiscie zapomnialam dodac ze to czysta teoria .
Ale nadal nikt nie odpowiedzial na moje pytania . Wczesniej chlopak pisal o podonej sytluacji ... dlatego opisalam ta . Pytam sie przeciez grzecznie . Nie trzeba odrazu krzyczec ![]() P.S poprawilam no owulacje no ale n/c :P |
![]() ![]() |
![]() |
#576 |
Raczkowanie
|
hmm jakby Ci tu odpisać... moim zdaniem nie powinnaś się przejmować. W ciążę się tak łatwo nie zachodzi. Naewt gdybyś była wiatropylna
![]()
* Bądź gotów przegrać bitwę, żeby wygrać wojnę * Bądź odważny. A jeżeli nie jesteś, udawaj, że jesteś. Nikt nie zauważy różnicy * Bądź równie uprzejmy dla woźnego jak dla prezesa rady nadzorczej * Dawaj innym drugą szansę, ale nie trzecią. * ....... |
![]() ![]() |
![]() |
#578 |
Przyczajenie
|
![]()
Jest Ok
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#579 |
Zakorzenienie
|
Kalendarzyk...?
![]()
#580 |
Raczkowanie
|
czy jest mozliwe?
czy jest mozliwe zajacie wciaze poprzezkorzystanie z koedukacjnej toalety, gdyby tam jakis cudem gdzies znalazła sie sperma?
#581 |
Zakorzenienie
|
Dot.: czy jest mozliwe?
tak ,oczywiscie 90% ciaz bierze sie z leżacej dookola spermy.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#582 | |
xxyy
|
Cytat:
![]() |
#583 |
Raczkowanie
|
smiejecie sie a ja pytam powaznie, nie jesyem chora na punkcie czytosci ale czesto mnie to zastanwiam czy było by to mozlwie np gdyby lezała na desce albo oprzez pryskajaca wode z klozetu.
#584 |
BAN stały
|
no nie przesadzajcie, okolo 80% ciąż to takie przypadki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#585 |
Przyczajenie
|
pomocy!!!!
czy jest tu ktos kto moze mi pomoc w sprawie tabletek?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#586 |
Raczkowanie
|
prosze o powazna odpwiedz!
#587 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jakbys jednak chciała, to były juz nieco przydługie wywody na ten temat. W tym ze 3 moje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#588 |
Zadomowienie
|
Prawdopodobieństwo jest bliskie 0.
Zresztą przecież jest podział na toalety męskie i damskie więc nie wiem co męska sperma miała by porabiać na kobiecej desce klozetowej ![]()
#589 | |
xxyy
|
Cytat:
powinnas isc zapytac mamy o to, lub zagladnac do ksiazki do biologii, a nie narazac sie takim madrym topicem na forum
![]() |
#590 |
Rozeznanie
|
O to poważna odpowiedź: NIE WOLNO korzystać z koedukacyjnych toalet bo na 100% będziesz w ciązy..
No dziewczyno.. Zastanów się! |
![]() ![]() |
![]() |
#591 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#592 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#593 |
Zakorzenienie
|
aw domu? a w domu?
jeśli mieszka się z rodziną.. to można zajść w ciążę z własnym bratem. ![]()
#594 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() oj jak się wesoło zrobiło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#595 |
Zadomowienie
|
holerka
![]() ![]() zakładam lokate na testy na ojcostwo |
![]() ![]() |
![]() |
#596 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Dzieeewczyyyny
![]() ![]() Kusiło mnie wrzucenie tego na Uśmiechnij się ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#598 |
Zadomowienie
|
męczy mnie jedno pytanie. czy zajscie w ciąże z deską klozetową to zdrada?
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#599 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
uffff! mój TŻ nie będzie tatusiem, ona jest z zachodu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#600 | |
Zadomowienie
|
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:37.