|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#781 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Petting, dziewica, kropelka i ciąża - wątek zbiorczy
Zajść w ciążę bez stosunku?
Pytanie wydaje się abstrakcyjne i pozbawione sensu, ale zapewniam, że nie jest bezpodstawne. Kobieta może zajść w ciążę nie mając stosunku z mężczyzną. Sytuacja taka występuje niezmiernie rzadko, ale zdarza się. Kiedy? Wtedy kiedy nasienie dostanie się w okolice wejścia do pochwy lub w okolice przedsionka pochwy (tj. przestrzeń między wargami mniejszymi). Zdarza się to najczęściej w trzech przypadkach. #1. Podczas pieszczot. Co charakterystyczne, kobieta wcale nie musi pieścić członek, aby nastąpił wytrysk nasienia. Ten rodzaj ejakulacji zdarza się szczególnie często wśród młodych, nadpobudliwych mężczyzn. Brak doświadczeń seksualnych manifestuje się u nich m.in. ograniczoną kontrolą napięcia seksualnego i w konsekwencji wytrysk następuje w najmniej oczekiwanym momencie. #2. Podczas stosunku udowego lub przedsionkowego. Ten rodzaj współżycia jest szczególnie charakterystyczny dla mężczyzn odczuwających lęk przed immisją (wprowadzeniem penisa do vaginy). Lęk ten manifestuje się zaburzeniami erekcji, a stosunek udowy redukuje te obawy. Możliwa jest wtedy prawidłowa erekcja i ejakulacja. Stosunek udowy często praktykowany jest też przez kobiety pragnące zachować dziewictwo. Paradoksalnie, kobieta zachowując dziewictwo może zajść w ciążę. #3. Po stosunku analnym. Wtedy, kiedy nasienie po zakończonym współżyciu i niezachowaniu odpowiedniej higieny wydostanie się z odbytu. |
![]() ![]() |
![]() |
#783 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#784 |
Zakorzenienie
|
Oczywiscie, po Twoim wczesniejszym poscie domyslilam sie co to znaczy. Jednak nigdy by mi do glowy nie przyszlo, ze istnieje cos takiego..
|
![]() ![]() |
![]() |
#785 |
Wtajemniczenie
|
A ja mam jedno pytanie? Ktore dni uwaza sie za dni nieplodne?
Nie mam żadnych rasowych, kastowych czy religijnych uprzedzeń. Jedyne co mnie obchodzi, to czy dana jednostka jest istotą ludzką i to mi wystarczy. Gorsza już być nie może. Po co mi suwaczki? Miłość nie jest na pokaz. Do miłości trzeba dwojga, a nie Internetu. |
![]() ![]() |
![]() |
#786 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest także niepłodność względna -przedowulacyjna, ale do jej określenia potrzebne są pomiary temperatury z sześciu ostatnich cykli. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#787 |
Zakorzenienie
|
Primavero, czy Ty stosujesz metody naturalne?
![]() ![]()
#788 |
Wtajemniczenie
|
No wlasnie, Primavero, to co napisalas, trudno mi zrozumiec o co w tym chodzi
![]() ![]()
Nie mam żadnych rasowych, kastowych czy religijnych uprzedzeń. Jedyne co mnie obchodzi, to czy dana jednostka jest istotą ludzką i to mi wystarczy. Gorsza już być nie może. Po co mi suwaczki? Miłość nie jest na pokaz. Do miłości trzeba dwojga, a nie Internetu. |
![]() ![]() |
![]() |
#789 |
Wtajemniczenie
|
Na tej stronie jest tabelka do obliczania dni plodnych i nieplodnych.Ale jako metode antykoncepcyjna uwazam za najmniej skuteczna. http://kobieta.interia.pl/rodzina/kalendarz_intymny
|
![]() ![]() |
![]() |
#790 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#791 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Coś takiego jak tabelka podana przez iza73- nikomu bym nie poleciła. Takie wyliczenia to tzw "kalendarzyk"- który metodą npr był kiedyś, a teraz traktowany jest tylko i wyłącznie jako metoda historyczna. sportsmenko- postaram sie napisać jaśniej. W typowym cyklu kobiety występują 2 okresy niepłodności: - niepłodność przedowulacyjna,która jest względna - niepłodnośćpoowulacyjna, która jest bezwzględna. Niepłodność przedowulacyjną określa się na podstawie obliczeń,do których konieczne są pomiary długości i temperatury w 6 poprzednich cyklach. Jest ona względna- gdyż owulacja może ulec przyspieszeniu-dlatego też należy uważnie obserwować organizm, by zauważyć pojawiające się objawy płodności. Niepłodność poowulacyjna jest bezwzględna - a jej określenie zależy od metody npr. W metodzie objawowo-termicznej niepłodność poowul. zaczyna się po trzecim dniu wyższej temperatury po szczycie śluzu (ten szczyt- to ostatni dzień, w którym występuje jakakolwiek cecha śluzu płodnego: rzadki,rozciągliwy, przezroczysty, uczucie mokra czy wilgotności). Natomiast według metody termicznej ścisłej-niepłodność rozpoczyna się 4 dnia znamiennie podwyższonej temperatury ciała ( podwyższonej co najmniej o 0.2° C przez cztery kolejne dni w porównaniu z 6 dniami poprzedzającymi.) Trudno jest tak wytłumaczyć to "na sucho" - ale gdybyś miała jakieś pytanie dotyczące konkretnego cyklu- to postaram się w miwręwiedzy i możliwości odpowiedzieć. Tutaj jest wiele informacji na ten temat:http://www.npr.prolife.pl |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#792 |
Przyczajenie
|
Ja wiem wiem, że zaraz polecą na mnie gromy. Wiem też, że to praktycznie niemożliwe. Przejrzałam ten wątek cały, ale potrzebuję prostego NIE, bo wiem ze to mnie uspokoi
![]() Heheh okej wydaje mi sie ze sie uspokoilam przez samo napisanie tego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#793 |
Rozeznanie
|
Nie
|
![]() ![]() |
![]() |
#794 |
Zakorzenienie
|
o maj god
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#795 |
Zadomowienie
|
To i ja dodam swoje gromkie: NIE!, dla pewności
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#796 |
Zadomowienie
|
uwielbiam ten wątek
![]() ale nie rozbuduje komentarza bo wyzbywam się złośliwości ![]() nie... noł... najn... niet ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#798 |
Zakorzenienie
|
Ja tez przeglądam ten watek, najchętniej gdy mam zły nastrój- mija jak ręką odjął, kiedy czytam o tych ...''problemach''...
![]()
#799 |
Zadomowienie
|
![]()
Kilka dni temu uprawiałam z moim chłopakiem petting... Doszło do wytrysku, jednak on był w bokserkach. Potem dotykał mojej pochwy palcami i teraz boję się, że w jakiś sposób mogło dojść do najgorszego... =o( nie zabezpieczaliśym się, ja nie biorę tabletek... dziewczyny czy jest jakaś szansa, że zaszła przez to w ciąże???? proszę odp jak najszybciej, bo strasznie mnie to męczy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#800 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy to może yć ciąża?? =o/
A jakim cudem przeniósłby plemniczki?. Dotykał siebie a potem Ciebie?. Jak dla mnie szanse na cokolwiek poza Twoim stresem są marne.
#801 |
Wtajemniczenie
|
--------------------------------------------------------------------------------
Zajść w ciążę bez stosunku? Pytanie wydaje się abstrakcyjne i pozbawione sensu, ale zapewniam, że nie jest bezpodstawne. Kobieta może zajść w ciążę nie mając stosunku z mężczyzną. Sytuacja taka występuje niezmiernie rzadko, ale zdarza się. Kiedy? Wtedy kiedy nasienie dostanie się w okolice wejścia do pochwy lub w okolice przedsionka pochwy (tj. przestrzeń między wargami mniejszymi). Zdarza się to najczęściej w trzech przypadkach. 1. Podczas pieszczot. Co charakterystyczne, kobieta wcale nie musi pieścić członek, aby nastąpił wytrysk nasienia. Ten rodzaj ejakulacji zdarza się szczególnie często wśród młodych, nadpobudliwych mężczyzn. Brak doświadczeń seksualnych manifestuje się u nich m.in. ograniczoną kontrolą napięcia seksualnego i w konsekwencji wytrysk następuje w najmniej oczekiwanym momencie. 2. Podczas stosunku udowego lub przedsionkowego. Ten rodzaj współżycia jest szczególnie charakterystyczny dla mężczyzn odczuwających lęk przed immisją (wprowadzeniem penisa do vaginy). Lęk ten manifestuje się zaburzeniami erekcji, a stosunek udowy redukuje te obawy. Możliwa jest wtedy prawidłowa erekcja i ejakulacja. Stosunek udowy często praktykowany jest też przez kobiety pragnące zachować dziewictwo. Paradoksalnie, kobieta zachowując dziewictwo może zajść w ciążę. 3. Po stosunku analnym. Wtedy, kiedy nasienie po zakończonym współżyciu i niezachowaniu odpowiedniej higieny wydostanie się z odbytu. Poczytaj rowniez ten watek- http://www.wizaz.pl/forum/showthread...=90750&page=11 __________________ |
![]() ![]() |
![]() |
#802 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Gdyby tak było to alimenty zrujnowałyby mnie. Czy napewno chodzi o palec????
![]() |
#803 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#804 |
lipiec na maksa!!! :)
|
Nie no raczej szans nie ma.. Bo rozumiem, ze chlopak nie "wlasnorecznie" doszedl do wytrysku... wiec raczej nie mial na rekach spermy..
Nie stresuj się niepotrzebnie.
![]() |
#805 |
Zakorzenienie
|
Wątek idzie na Ginekologie.
![]()
![]() |
#806 | |
Przyczajenie
|
"nie... noł... najn... niet...ne"
przyjęłam do wiadomości ![]() ![]() ![]() /choć nadal nie wiem skąd bole takie jak przed okresem skoro do okresu hen hen daleko ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() tak to z pewnoscią byl palec - na ktorym moglo sie znalezc nasienie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#807 |
Zakorzenienie
|
idz do lekarza i dowiesz sie skad te bóle
palec palcem ale ty chyba bylas w ubraniu!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#808 |
Zadomowienie
|
Dzięki wszystkim za odp
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#809 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#810 |
Przyczajenie
|
Witam. Wiem że ten temat został obszernie opisany,ale mam proźbę, bo siedzę juz od dobrych kilku godzin w internecie i szukam odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie. W pierwszy i drugi dzień po miesiaczce uprawialiśmy z chłopakiem petting, a dokładniej od wsunął we mnie kawałek penisa, nasze miejsca intymne były mocno zwilżone - wiadomo jego płyn wymieszał sie z moim, do stosunku nie doszło no bo jak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:45.