Petting, dziewica, kropelka i ciąża - wątek zbiorczy - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-08-12, 16:27   #811
bess
Zakorzenienie

Dot.: Petting, dziewica, kropelka i ciąża - wątek zbiorczy

podobno jest wystarczajaca.
ale nie wydaje mi sie zebys od tego zaszla w ciaze
na przyszlosc radze uwazac bo zwykle takie experymenty koncza sie zwyklym stosunkiem,najpierw kawalek pozniej jeszcze wiecej az czlowiek nie moze sie powstrzymac
bess jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-12, 16:32   #812
naanahanae
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AnulQ
Witam. Wiem że ten temat został obszernie opisany,ale mam proźbę, bo siedzę juz od dobrych kilku godzin w internecie i szukam odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie. W pierwszy i drugi dzień po miesiaczce uprawialiśmy z chłopakiem petting, a dokładniej od wsunął we mnie kawałek penisa, nasze miejsca intymne były mocno zwilżone - wiadomo jego płyn wymieszał sie z moim, do stosunku nie doszło no bo jak wytrysku też nie było, ale zastanawiam się czy ilość plemników która znajduje sie w płynie jest wystarczajaca by doszło do zapłodnienia??

masz tutaj 27 stron na ten właśnie temat
pytania z cyklu wsunął ale tylko troche, kochaliśmy się w bieliźnie,
wziął włożył przełożył i się rozłożył...
więc zamiast zadawac to pytanie moze zapoznaj się z zawartoscią tego wiątku??

the truth is right there
naanahanae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-12, 16:36   #813
AnulQ
Przyczajenie

Dot.: do Pana doktora:)

Ja mam pytanie które Pan Doktor słyszła pewnie miliony razy, ale bardzo prosze o odpowiedź ponieważ siedzę juz od dobrych kilku godzin w internecie i szukam odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie. W pierwszy i drugi dzień po miesiaczce uprawialiśmy z chłopakiem petting, a dokładniej od wsunął we mnie kawałek penisa, nasze miejsca intymne były mocno zwilżone - wiadomo jego płyn wymieszał sie z moim, do stosunku nie doszło no bo jak wytrysku też nie było, ale zastanawiam się czy ilość plemników która znajduje sie w płynie jest wystarczajaca by doszło do zapłodnienia??
AnulQ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-12, 16:37   #814
bess
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez naanahanae
pytania z cyklu wsunął ale tylko troche,
wziął włożył przełożył i się rozłożył...

to sie posmialam,
Stary 2006-08-12, 16:38   #815
naanahanae
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AnulQ
Ja mam pytanie które Pan Doktor słyszła pewnie miliony razy, ale bardzo prosze o odpowiedź ponieważ siedzę juz od dobrych kilku godzin w internecie i szukam odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie. W pierwszy i drugi dzień po miesiaczce uprawialiśmy z chłopakiem petting, a dokładniej od wsunął we mnie kawałek penisa, nasze miejsca intymne były mocno zwilżone - wiadomo jego płyn wymieszał sie z moim, do stosunku nie doszło no bo jak wytrysku też nie było, ale zastanawiam się czy ilość plemników która znajduje sie w płynie jest wystarczajaca by doszło do zapłodnienia??
ej to pytanie już było... masz zamiar zaspamować wszystkie wątki??
Stary 2006-08-12, 16:42   #816
naanahanae
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bess

to sie posmialam,
ja wiem... dzisiaj jestem cyniczna (nie powiem że jestem z tego dumna ). więc za wszytskie moje dzisiejsze wypowiedzi na forum nie ponosze odpowiedzialności
Stary 2006-08-12, 16:46   #817
bess
Zakorzenienie

ee tam,mialas racje i fajnie to napisalas.
ja cierpliwie odpowiadam na takie pytania ale moze pewnego pieknego dnia moja cierpliwosc tez sie skonczy
Stary 2006-08-12, 16:59   #818
naanahanae
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bess
ee tam,mialas racje i fajnie to napisalas.
ja cierpliwie odpowiadam na takie pytania ale moze pewnego pieknego dnia moja cierpliwosc tez sie skonczy
a najlepsze jest to ze autorka tego posta nie zrażona moją wypowiedzią skopiowała swą wypowiedz do innego wątku (i tu niestety też trafiłą na mnie :P ) "do pana doktora" czy jakos tak
Stary 2006-08-12, 17:04   #819
bess
Zakorzenienie

tez tam pojde:P
Stary 2006-08-12, 17:04   #820
AnulQ
Przyczajenie

Sory i dzięki za odp. nie martw się pytanie się już nie powtórzy
Stary 2006-08-12, 17:06   #821
bess
Zakorzenienie

co prawda nie jestem lekarzem ale odpowiedziaalm ci przeciez w poprzednim watku.
nie spodobala ci sie moja odpowiedz?
Stary 2006-08-12, 17:10   #822
naanahanae
Zadomowienie

poprostu na raz zadane pytanie dostałaś odpowiedz, podobnych pytań i odpowiedzi na nie jest w wątku "petting... "(nie pamiętam pełnej nazwy) znacznie wiecej

mam nadzieje że znajdziesz tam odp na twoje pytanie ( z resztą już otrzymałaś). jeżieli dalej masz wątpliwości to nie wiem... poczekaj do miesiączki.

ponadto radze zapoznać się z dostępnymi na rynku środkami antykoncepcyjnymi i nie eksperymentowac w ten sposób.

a co do forum- zapoznaj się z regulaminem i wyszukiwarką i będzie dobrze
Stary 2006-08-12, 17:16   #823
AnulQ
Przyczajenie

(i tu niestety też trafiłą na mnie :P )
Już wyjasniłam tam - pomyłka... dzięki za pierwsza odpowiedź - dotyczyła tematu...
Stary 2006-08-12, 21:10   #824
naanahanae
Zadomowienie

spoko, zdarza się
Stary 2006-08-13, 23:01   #825
Maciek17
Przyczajenie

Cześć mam pytanie dotyczące takiej sytuacji....
Leżąc z dziewczyną (nadzy) doszło do dosłownie dotkniecia penisem do pochwy.. wytrysku nie bylo wcześniej jak i po.. Jednak mógła być wydzielina... nie doszło do włożenia penisa do pochwy tylko do letkiego rozchylenia wejscia..
Czy jest jakakolwiek możliwość zajścia w ciąże? Dziewczyna się boi... a zapytać nigdy nie zaszkodzi.. Do tego zdarzenia doszlo w ostatnim dniu plodnym dziewczyny... jak duze jest ryzyko zajscia w ciąze...?
Z góry dzienki za odpowiedź.... pozdrawiam...
Maciek17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-14, 09:22   #826
primavera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maciek17
Cześć mam pytanie dotyczące takiej sytuacji....
Leżąc z dziewczyną (nadzy) doszło do dosłownie dotkniecia penisem do pochwy.. wytrysku nie bylo wcześniej jak i po.. Jednak mógła być wydzielina... nie doszło do włożenia penisa do pochwy tylko do letkiego rozchylenia wejscia..
Czy jest jakakolwiek możliwość zajścia w ciąże? Dziewczyna się boi... a zapytać nigdy nie zaszkodzi.. Do tego zdarzenia doszlo w ostatnim dniu plodnym dziewczyny... jak duze jest ryzyko zajscia w ciąze...?
Z góry dzienki za odpowiedź.... pozdrawiam...
maćku- a skąd taka wiedza, ze to był ostatni dzień płodny akurat?

Przy tego typu zabawach jakaś szansa (mniejsza czy większa- w tym wypadku raczej minimalna) jest-na przyszłość lepiej pomyslcie o zabezpieczeniu.
primavera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-14, 12:26   #827
Maciek17
Przyczajenie

[quote=primavera]maćku- a skąd taka wiedza, ze to był ostatni dzień płodny akurat?

To da sie wyliczyc jak sie ma madra dziewczyne i kalendarzyk
ale jak Ci sie wydaje jest ryzyko? mi sie wydaje ze wszystko jest oke...
a jakie jest Twoje zdanie?
Dzięki za wcześniejszą wypowiedź...
Stary 2006-08-14, 12:42   #828
primavera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maciek17
To da sie wyliczyc jak sie ma madra dziewczyne i kalendarzyk
ale jak Ci sie wydaje jest ryzyko? mi sie wydaje ze wszystko jest oke...
a jakie jest Twoje zdanie?
Dzięki za wcześniejszą wypowiedź...
Spytałam o pewność, gdyż niestety- większość osób zadających tu pytanie "wylicza" sobie dni płodne na chybił-trafił (czytaj: kalendarzyk (najczęściej komputerowy), który już NIGDZIE NIE jest uznawany za metodę npr, jest to dawna metoa, obecnie zaliczana już do historycznych).

Skoro był to ostatni dzień płodny, to szanse na zapłodnienie są praktycznie zerowe - ale mimo wszystko radzę wam pomyśleć o zabezpieczeniu, aby innym razem z takich "zabaw" nie wyszła ciaża.
primavera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-14, 12:57   #829
Maciek17
Przyczajenie

OKe wiem wiem... dzięki za informacje pozdrawiam
Stary 2006-08-18, 20:56   #830
dzwon
Przyczajenie

Unhappy Dot.: Petting, dziewica, kropelka i ciąża - wątek zbiorczy

hej jestem tu pierwszy raz ostatnio uprawialam peeting i troche spermy spadlo mi na majtki(nie kolo pochwy tylko wyzej okolice podbrzusza) i teraz spoznia mi sie okres 2dni(nie mam regularnie) i robila test i wyszlo ze nie jestem w ciazy ale nadal sie troche boje moze powinnam zrobic drugi slyszalam ze jest mozliwosc ze testy byl falszywy(robilam go pierwszy raz w zyciu i jesli to ma znaczenie jestem dziewica)..co powinam zrobic??...strasznie sie boje...pomozcie blagam!! z gory dziekuje!!

dzwon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-18, 21:26   #831
aisne
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dzwon
hej jestem tu pierwszy raz ostatnio uprawialam peeting i troche spermy spadlo mi na majtki(nie kolo pochwy tylko wyzej okolice podbrzusza) i teraz spoznia mi sie okres 2dni(nie mam regularnie) i robila test i wyszlo ze nie jestem w ciazy ale nadal sie troche boje moze powinnam zrobic drugi slyszalam ze jest mozliwosc ze testy byl falszywy(robilam go pierwszy raz w zyciu i jesli to ma znaczenie jestem dziewica)..co powinam zrobic??...strasznie sie boje...pomozcie blagam!! z gory dziekuje!!

Wystarczyło przejrzeć ten jeden jedyny wątek by poznać wszystkie odpowiedzi na Twoje, nie będę owijać w bawełnę - śmieszne - pytania.

Czy wiesz w jaki sposób zachodzi się w ciążę? Czy uważasz, ze jest to możliwe przez bieliznę i w dużym oddaleniu od pochwy?

Nie chcę być niemiła, powiedzmy, że rozumiem, że sie boisz itd, ale błagam... trzeba myśleć!

Pozdrawiam
aisne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-18, 21:32   #832
dzwon
Przyczajenie

Sory..rozumiem..ale on spusicl mi sie na majtki od strony wewnetrznej bo byla to sytualcja w ktorej on pocieral o mnie i mial go w majtkach ale za nim..dostaal..to wyjal i w rezultacie mialam to na majtkach..wiem ze moze przesadzam..ale nie wiem dlaczego strasznie sie boje.. do tego to opoznienie..ale jeszcze raz sory
Stary 2006-08-18, 21:43   #833
malpica
Raczkowanie

Cool Dot.: Petting, dziewica, kropelka i ciąża - wątek zbiorczy

Witajcie, przepraszam ze zboaczam z tematu, ale mam male pytanie...zaczelam stoswac tabletki antykoncepcyjne, teraz wzielam dopiero druga tabletke i jest to moje pierwsse opakowanie, ale chcialabym si dowiedziec, od kiedy zsacznaja oe dzialac??od pierwsze tabletki czy moze po pierwszym opakowaniu??prosze o odpowiedzpozdrawiam papa
malpica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-19, 07:09   #834
Sovilo
Zakorzenienie

Jeżeli wziełas w pierwszy dzien krwawienia, działają od przyjecia tej właśnie pierwszej tabletki.
Odpowiedź- dzwon... Jakos nie mam ochoty czytać, co on wyjął, co włożył, gdzie, po co, gdzie się ''spuścił''... W tym wątku były odpowiedzi na...Takie pytania...
Ps. ''Dobrze jest, gdy cymbał odzywa się tylko od wielkiego dzwonu'' (czyje to słowa?)Sorry- nie mogłam się powsztrzymać
Stary 2006-08-19, 07:20   #835
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Napisane przez Sovilo
Ps. ''Dobrze jest, gdy cymbał odzywa się tylko od wielkiego dzwonu'' (czyje to słowa?)Sorry- nie mogłam się powsztrzymać
spoks ja też dałam upust w wątku Dziewczynki jak to było z waszym pierwszym razem...tego się już nie da czytać ale wciąż mnie kusi bo jest tak zabawnie
Stary 2006-08-19, 10:20   #836
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez dzwon
Sory..rozumiem..ale on spusicl mi sie na majtki od strony wewnetrznej bo byla to sytualcja w ktorej on pocieral o mnie i mial go w majtkach ale za nim..dostaal..to wyjal i w rezultacie mialam to na majtkach..wiem ze moze przesadzam..ale nie wiem dlaczego strasznie sie boje.. do tego to opoznienie..ale jeszcze raz sory
Spokojnie, dziewczyny

Ujmijmy to tak - NIE, NIE JESTEŚ W CIĄŻY.

Masz na to moje osobiste zapewnienie

A jeśli by się okazało, że jesteś jednak - pierwsze co zrobisz - skoczysz do apteki po witaminki, a zaraz potem do kościoła, zgłosić, że nastąpił cud niepokalanego poczęcia.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-19, 10:54   #837
arachne18
Przyczajenie

hej przyznam ze niezły wątek na poprawienie humoru (szczególnie ten problem) ale taki mały apel - bądźmy takimi matkami i przyjaciółkami by nasza córka w przyszłości nie musiała sie pytac obcych ludzi o podobną poradę, pozdrawiam Wizażanki - to forum jest jak misja
arachne18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-19, 12:02   #838
aisne
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lexie
Ujmijmy to tak - NIE, NIE JESTEŚ W CIĄŻY.

Masz na to moje osobiste zapewnienie

A jeśli by się okazało, że jesteś jednak - pierwsze co zrobisz - skoczysz do apteki po witaminki, a zaraz potem do kościoła, zgłosić, że nastąpił cud niepokalanego poczęcia.
Nie, nie...pierwsze co zrobi, to wpadnie na Wizaż żeby na nas nakrzyczec że przeciez obecałyśmy że w ciąży nie będzie
aisne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-19, 21:22   #839
dzwon
Przyczajenie

Wink Dot.: Petting, dziewica, kropelka i ciąża - wątek zbiorczy

uuu..dzieki za wyczerpujace odpowiedzi..szczerze sama gdybym sie tak strasznie nie bala posikalabym sie ze smiechu z samej siebie jush taka durna jestem:P i sory za te ..co gdzie..kiedy??..to bylo nie na miejscu..;p
mam nadzije wybaczycie..bo widze zle wrazenie zrobilam??:P A w ciazy taka jak mowilyscie nie jestem..chyba sama sobie wmowilam..i dlatego to opoznienie..jeszcze raz sory..i buzka dla was;*
Stary 2006-08-19, 22:32   #840
naanahanae
Zadomowienie

boshe.. nie było mnie tu 3 dni a tu takie newsy o jakże nowatorskich metodach zapłodnienia

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości