Czym wyleczyć zaskórniki? - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-11-19, 12:36   #631
tancerka21
Raczkowanie

GG do tancerka21
Dot.: Czym wyleczyć zaskórniki??

ciężko powiedzieć czy będzie odpowiednia nie próbując.. na pewno nie będzie dobra ta na petroleum bo tylko podrażni skórę jeśli jest taka wrażliwa.. a słyszałaś o oxybrazji?? jeśli nie to Ci o niej opowiem oxybrazja jest to bardzo delikatna a zarazem niezwykle skuteczna metoda oczyszczania.. mi po trądziku zostały liczne blizny i przebarwienia a także uporczywe zaskórniki więc dermatolog wysłala mnie do kosmetyczki na dermabrazje.. nie chciałam miec jednak czerwonej zdartej twarzy jak po zwykłej dermabrazji po ktorej trzeba siedziec w domu wiec kosmetyczka poleciła mi oxybrazję. zabieg wygląda tak że lezysz sobie odprężona i zrelaxowana a kosmetyczka ma w ręce takie cos jakby ołówek i ta końcówką leci jakas sól fizjologiczna z pęcherzykami tlenu pod sporym ciśnieniem. fakt że ten zabieg jest wykonywany na mokro sprawia o wiele przyjemniejsze wrazenie niz gdyby był wykonywany ścieraniem na sucho jak przy mikrodermabrazji. w trakcie zabiegu czujesz sie jak na jakiejs wyprawie w górach gdzie wieje świeżutkie powietrze cała seria powinna skladac sie z 7 zabiegow wykonywanych co dwa tygodnie ale gwarantuje ze juz po pieciu bedziecie mialy skore jak nowa wszystkie przebarwienia znikają raz na zawsze, skora jest nawilzona i to od razu po wstaniu z leżanki w gabinecie można isc po tym nawet bezpośrednio na imprezę bo nie ma żadnych podrażnień.. ogólnie same plusy!! wierzchnie warstwy naskórka są starte a więc i cera oczyszcza się sama z zaskórnikow itp polecam wszystkim bo sprawdiłam to na sobie i nie wyobrazacie jak widoczna jest roznica już po trzech zabiegach! wszystkie kumpele zauwazyly zmiane i nie mogly sie nadziwic jak szybko się to stalo bo dermatolog radzil przygotowac sie na dlugie kuracje itp.
tancerka21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-19, 12:47   #632
tancerka21
Raczkowanie

GG do tancerka21

służe wszystkimi informacjami na ten temat bo w tym roku mialam serie 6 zabiegow i sliczną jednolitą buźkę jedna z rad to to że zabiegow nie wykonuje sie w lato a po zabiegach uzywa sie obowiązkowo kremow z filtrem gdyż jak sie dowiedzialam z szesciu warstw naskorka przy oxy ścierane jest 4! ale przysięgam ze po zadnym nie ma najmniejszych podrażnień!
Stary 2007-11-19, 12:55   #633
tancerka21
Raczkowanie

GG do tancerka21

a ja tak z ciekawości chciałabym się zapytać czy testowałyście może platki przeciw wągrom? są teraz takie z róznych firm np. clearasil i ciekawa jestem jak one dzialają?
Stary 2007-11-19, 15:40   #634
kaisy
Przyczajenie

Płatków przeciwko wągrom nie stosowała. Ja w sumie to blizn i przebarwień nie mam, bo w ogóle nie opalam twarzy i nie chodzę do solarium. Najgorsze to są zaskórniki, już po paru dniach od oczyszczania skóry u kosmetyczki mam znów brudną, szarą, w czarne kropki skórę. A możesz mi podać gdzie chodziłaś na tą oxybrazję, bo widzę że również jesteś z Lublina. Ja teraz chodzę do primy przy olimpie na te kwasy migdałowe, na razie miałam 2 zabiegi, a dla widocznych efektów trzeba zrobić 6.
kaisy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-19, 15:43   #635
kaisy
Przyczajenie

No i bardzo dziękuję za dobre rady pozdrawiam
Stary 2007-11-19, 16:02   #636
tancerka21
Raczkowanie

GG do tancerka21

ja właściwie studiuje w lublinie a oxy robilam poza lublinem wiec tu w lublinie nie wiem dokladnie gdzie wykonuje sie te zabiegi.. ale na pewno nie jest to cos kosmicznego bo w duzo mniejszym miescie jest to i w lublinie musi byc!! ale skoro nie masz przebarwien itp to moze rzeczywiscie lepsze kwasy.. ja sie obawiam kwasow do oczyszczania.. kojarzą mi się z podraznieniami i przesuszoną skórą itd.. no chyba ze sie myle to powiedzcie o nich cos wiecej
Stary 2007-11-19, 16:57   #637
kaisy
Przyczajenie

Ja też na początku się bałam, ale kosmetyczka powinna zacząć od małego stężenia , stopniowo je zwiększając. Ja nie maiłam żadnych podrażnień, uprzedzała mnie kosmetyka, że skóra może się łuszczyć, ale nic takiego nie nastąpiło. Oczywiście wysyfiło mnie bardziej na 2.-3. dzień, ale w sumie o to chodzi, żeby to wszystko powyłaziło.
Stary 2007-11-19, 18:11   #638
tancerka21
Raczkowanie

GG do tancerka21

no właśnie jednak ryzyko podrażnień występuje i tego wyłażenia... nie znoszę takich akcji hehe wiec ja pozostane przy oxy.. chociaz ostatnio kosmetyczka powiedziala o urządzeniu do jakiśtam ultradźwięków.. ciekawa jestem co to za wynalazek ale nie wiem za bardzo w jakich przypadkach się go wybiera np czy oczyszcza cerę czy idzie się na nie dopiero po jej oczyszczeniu czy może jeszcze coś innego??
Stary 2007-11-20, 00:24   #639
kaisy
Przyczajenie

Ultradźwięki to pic na wodę. W ogóle to nie działa, miałam 2 razy i żadnych nawet minimalnych zmian, a jedna kuracja kosztuje około 180zł. Niestety ja dałam się namówić i utopić pieniądze.
Stary 2007-11-20, 10:37   #640
tancerka21
Raczkowanie

GG do tancerka21

no u mnie podobno to kosztuje 80zl i wprowadza sie jeszcze jakies substancje odpowiednie dla typu cery i zastanawialam sie co takie substancje dla cery tlustej moglyby mi poprawic ale naprawdę nic a nic nie ma różnicy przed i po?? nawet buzia nie jest gładsza?
Stary 2007-11-20, 11:29   #641
kaisy
Przyczajenie

Tak, tak wtłaczanie serum odpowiedniego, cuda na kiju itp. Efekty może są przy 10 razie. Ale jeżeli jesteś nastawiona na szybkie efekty, to uważam że się rozczarujesz. Ultradźwięki można robić, dla podtrzymania efektów manualnego oczyszczania. Czyli jak kobieta ma już ładną buźkę i nie chcę szybko mieć kolejnego wyciskania. Ogólnie nie polecam w walce z trądzikiem.
Stary 2007-11-20, 11:42   #642
tancerka21
Raczkowanie

GG do tancerka21

trądziku to ja juz od roku nie mam po walce antybiotykami i innymi tego typu specyfikami wiec zero pryszczy itp. zostaly mi tylko typowe dla tlustej skory zaskorniki i rozszerzone pory przez ktore buzia troche nie za rowno i gladko wygląda.. rano jest ok ale wieczorem to juz nie za fajnie.. nieźle dziala maseczka lirene wygladzająca i zwężająca pory ale efekt jest tylko dopoki nie pojde spac a juz następnego dnia znika i znow gęba jak stary materac... myslalam ze te ultradźwięki cos temu zaradzą ale skoro mówisz że to pic na wodę to już sama nie wiem co wybrac.. tylko czemu to tyle kasy kosztuje jak nic nie daje
Stary 2007-11-20, 12:50   #643
evelinek_r
Wtajemniczenie

Ultradźwięki są dobre na płytkie zmiany. Jeśli masz cerę tłustą, to niewiele taki zabieg pomoże, zwyczajnie 'nie wyjdą'. Ja mam troszkę inny problem. Mianowicie mam te zaskórniki na dekolcie i... biuście ;( Już normalnie nie mogę, nie pomagają żadne peelingi ani maseczki, a nie chcę przedobrzyć z czym agresywnym. Pomóżcie proszę!
evelinek_r jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-20, 14:02   #644
kaisy
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez evelinek_r Pokaż wiadomość
Ultradźwięki są dobre na płytkie zmiany. Jeśli masz cerę tłustą, to niewiele taki zabieg pomoże, zwyczajnie 'nie wyjdą'. Ja mam troszkę inny problem. Mianowicie mam te zaskórniki na dekolcie i... biuście ;( Już normalnie nie mogę, nie pomagają żadne peelingi ani maseczki, a nie chcę przedobrzyć z czym agresywnym. Pomóżcie proszę!
ewelinek_r może spróbuj mydeł antybakteryjnych, bo zaskórniki to nic innego jak łój i bakterie. Ludzie bardzo chwalą mydło z nanosrebrem http://allegro.pl/item270878852_myde...m_tradzik.html

Ja osobiście tego nie używałam, ale czytałam dobre opiie i to chyba na tym forum.
Myślę, że powinna pomóc Ci kosmetyczka, pilingami i innymi zabiegami. Dodatkowo polecam SAUNę, jeżeli nie ma przewwskazań abyś z niej korzystała.
Stary 2007-11-20, 14:22   #645
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kaisy Pokaż wiadomość
ewelinek_r może spróbuj mydeł antybakteryjnych, bo zaskórniki to nic innego jak łój i bakterie. Ludzie bardzo chwalą mydło z nanosrebrem http://allegro.pl/item270878852_myde...m_tradzik.html

Ja osobiście tego nie używałam, ale czytałam dobre opiie i to chyba na tym forum.
Myślę, że powinna pomóc Ci kosmetyczka, pilingami i innymi zabiegami. Dodatkowo polecam SAUNę, jeżeli nie ma przewwskazań abyś z niej korzystała.
Sauna oczyszcza zaskórniki, osobiście nie zauważyłam poprawy, na zaskórniki zawsze pomaga mi basen, wiadomo chlor wysusza i zmniejsza pory, ale trzeba wtedy bardzo dobrze nawilżać cerę.
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-22, 22:56   #646
tancerka21
Raczkowanie

GG do tancerka21

no wiec stosuję już ten tonik pichtowy od ponad tygodnia i czy ja wiem.......... rewelacja to żadna nie jest...... a i kupiłam tez ten krem biodermine ale nie macie wrazenia ze on zatyka pory???????? długo trzeba czekac na efekty no i wlasciwie to jakie są wasze odczucia po zastosowaniu tego kremu?
Stary 2007-11-22, 22:59   #647
tancerka21
Raczkowanie

GG do tancerka21

narazie to zdążylam zauwazyc ze nie nadaje sie on zupelnie pod makijaz bo po prostu się roluje itp... no ciekawe czy nie będą mi się pojawiac te syfiaste zaskórniki.... ale mam dziwne wrazenie ze będzie ich więcej... ehhh tracę nadzieje.... nie wiem co na te glupie zaskorniki moze pomoc... chcialabym zmienic sobie rodzaj cery jakąś zaczarowaną różdżką...
Stary 2007-11-24, 11:05   #648
kaisy
Przyczajenie

mam pytanie czy ten tonik z olejku pichtowego działa również na zamknięte zaskórniki, grudki, czy tylko na otwarte z czarnym łebkiem? Pewnie gdzieś już czytałam odp. na to pytanie, ale nie pamiętam.

Pozdrawiam
Stary 2007-11-25, 17:29   #649
exterior
Raczkowanie

kaisy, u mnie na grudki ten olejek nie pomogl niestety
Stary 2007-11-25, 18:09   #650
tancerka21
Raczkowanie

GG do tancerka21

ehh niestety z przykrością stwierdzam że ten pichtowy tonik na zaskórniki nie pomaga... te co były są dalej i nadal przybywają nowe wiec u mnie się nie sprawdził...
Stary 2007-11-27, 18:05   #651
Butterfly83
Raczkowanie

Dot.: Czym wyleczyć zaskórniki?

Dziewczyny dzisiaj wypróbowałam ten eliksir po dwóch godzinach nastapiło lekkie podraznienie, zaczerwienienie i sciagniecie skóry. Nałożyłam krem i sie uspokoiło juz niepiecze jest oko. A jak czest mozna to uzywać ??? Tzn rano, wieczorem czy jak???
Butterfly83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-27, 18:10   #652
kaisy
Przyczajenie

dzisiaj kupiłam składniki, ale chyba się pospieszyłam. Napiszcie mi dziewczyny w jakich proporcjach to używacie. 10/40 czy to nie jest za mocne. Mgr w aptece powiedziała mi że tego olejku wystarczy kilka kropli, bo może bardzo podrażnić.

pozdrawiam
Stary 2007-11-27, 18:17   #653
Butterfly83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez exterior Pokaż wiadomość
kaisy, u mnie na grudki ten olejek nie pomogl niestety

A masz coś skutecznego na te grudki ??? Ja odwiedziłam juz tylu dermatologów ginekologów że szok Mam rozchustane hormony stad te niedoskonałości na okres to jak grzyby po deszczu wychodza takie stany zapalne ropniaki ale to w koncu mija zmorą dla mnie są te podskurne które pod światłem wyglądają okrutnie. Można to oczyszczac ale żle zrobione oczyszczanie tylko to rozsiewa masakra. W dodatku jestem kosmetyczka tymbardziej mnie to męczy powinnam swiecic przykładem a tu co ? Urzywam dobrych kosmetyków tuszujacych ale kiedyś chciałabym szczególnie latem zrezygnować z korektora, podkładu itd.
Lekarz ginekolog zapisał mi kuracje było poprostu super ale jak sie doczytałam na co to sa te tabletki (raka prostaty u mężczyzn) to podziekowałam niechciałam sie takimi tabletkami truc w dodatku moja lekarka rodzinna nastraszył mnie konsekwencjami brania tych tabletek. Z drugiej strony co maja tabletki na raka dla facetów z niedoskonałosciami na twarzy hmmmm.... wole nie wnikać jedno wiem napewno raka prostaty napewno nie bede miec heheheh....
Stary 2007-11-27, 23:41   #654
tancerka21
Raczkowanie

GG do tancerka21

ojojoj nie za bardzo wiem co ma rak prostaty do cery ale też bym sie bała to jeść! ja kupiłam dziś mydełko siarkowe bo dziewczyny na wizażu polecają.. kosztowało 3zł więc żaden majątek a podobno są niezłe efekty bo u mnie jeszcze na plecach jest niefajnie i muszę się tego pozbyc a odkąd czytam wizaz mam mnóstwo nowych pomysłów jak cos zadziała dam znać
Stary 2007-11-30, 00:19   #655
Butterfly83
Raczkowanie

Dziewczyny ja niestety dostałam uczulenie od tego eliksiru. Obudziłam sie ze spuchniętymi oczami i czymś dziwnym pod nimi
Stary 2007-11-30, 21:51   #656
exterior
Raczkowanie

no niestety, nie dla kazdego sie nadaje ten olejek. Kurcze ja tez mecze sie z tymi grudkami, powiem wam ze na czole smaruje je taka tania mascia na recepte. Nazywa sie Metronidazol - i grudki przemieniaja sie w wagry otwarte, takie suche i wychodza bez problemu. Ale na policzku to nie dziala! inna skora czy cos?! ehh... a ze juz nie wspomne o rozszerzonych porach ((
Stary 2007-12-01, 11:54   #657
Raanja
Raczkowanie

GG do Raanja

Mi pomógł żel z Garniera głęboko oczyszczający na zaskórniki, ale nie miałam aż tak bardzo zaawansowanego problemu.

Raanja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-02, 12:51   #658
Butterfly83
Raczkowanie

Dziewczyny nawet niewiecie jak wysoka cene płace za swoja głupote. Mam tak popalone oczy cały czas łzawią, razi słońce, niepomaga wapno nawet alertec jutro ide dolekarza. Mam czerwone place dookoła oczu a spuchnięte jak Gołota po walce. Na cudowny eliksir dałam 12 zł a chyba 3 razy tyle dam na wyleczenie masakra.
Stary 2007-12-02, 14:40   #659
tancerka212
Zakorzenienie

a wielokrotnie dziewczyny mowiły zrobic najpierw test skórny.....
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-03, 16:04   #660
aggness
Raczkowanie

czy wasze petrolemum tez ma alokohol? moje ma 47% alkoholu etylowego czy jakos tak.
aggness jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości