|
|
#1051 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czym wyleczyć zaskórniki?
skoro masz slub to nie oszczedzaj i ic jak najszybciej do kosmetyczki bo jak sobie zrobisz cos na plecach to raczej do slubu nie zejdzie
ja na zaskornki moge polecic tylko oczyszczanie organizmu ... z doswiadzenia wiem ze kremy nie dzialaja az tak bardzo na zanieczyszczonym ciele ... jak bylam pierwszy raz u dermatologa i zapisala mi strasznie drogie preparaty powiedziala najpierw kosmetyczka i oczyszczanie potem mozesz zaczas uzywac bo innaczej nie ma to sensu ... i miala racje kobieta ... silne preparaty na oczyszczna cere dzialaja swietnie dzis mam prawie bez tradzikowa buzie .. jak wyskakuja to bardzo male i szybko znikaja
|
|
|
|
|
#1052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiedzial ze nie pieklo i ma pieknie oczyszczona skore, ale ze ma tez suchą po tym (Ja akurat mam tlusta skore i jak sie oczyszczalam tonikiem to fakt mialam na 5 minut sucha ale potem znow tlusta). Dlatego tez on nie wie czy pozniej nakladac jakis krem nawilazajacy czy tez nie.. boi sie ze go zapcha cos.
|
|
|
#1053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1054 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1055 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mialam clindacne mi tubka starczyla na 2 miesiace i nie przynioslo ZADNYCH rezultatow. W moim przypadku masci na tradzik nic nie działały. Dopiero antybiotyk.
|
|
#1056 |
|
Zadomowienie
|
Ja zamierzam zrobić sobie ten tonik z petroleum i olejkiem pichtowym.
Mam zaskórniki już od dawna - próbowałam wielu maści i kremów, ale zazwyczaj nie pomagały. Potem przed długi czas stosowałam maseczkę z zielonej glinki kambryjskiej, a potem tego samego dnia stosowałam takie płatki na nos firmy Nivea. Mi pomagały, ale teraz przez wakacje nie mogłam tego tak często robić i z powrotem mam gorzej .W dodatku rzadko (na szczęście) na twarzy wyskakuje mi 'coś', co nie jest pryszczem, ale takim wrzodem. Wygląda jak taka gulka. Bardzo boli i jest głęboko pod skórą, zazwyczaj pojawia się przed 'tymi dniami'. Teraz mam takie coś koło brwi. Jest duże i bardzo boli, antybiotyki, które miałam w domu nie pomagają .Aha i mam jeszcze jedno pytanie - jakieś trzy lata temu piłam regularnie tę ohydną herbatkę z bratka (potem przyzwyczaiłam się, ale i tak była ohydna ), teraz chyba znowu zacznę, chociaż moją główną zmorą są teraz zaskórniki, bo pryszcze pojawią się rzadko (ale miałam hormony i różne specyfiki i udało mi się je w dużym stopniu zlikwidować |
|
|
|
|
#1057 |
|
Zakorzenienie
|
czy petroleum z olejkim pichtowym na takiego wrzoda to nie wiem czy pomoze.. to raczej jest na zaskorniki, a jak to cos siedzi Ci pod skórą to wątpię...
|
|
|
#1058 |
|
Rozeznanie
|
ja nie mam zaskórniakow
tylko krostki czerwone na pleckach buzke mam ok to poradzcie cos na te plecy? |
|
|
|
|
#1059 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli dobrze sprawdzam posty to ostatnio pisałam 16 dni temu,wtedy kupiłam Brevoxyl. I co mogę powiedzieć-polecam każdemu
|
|
|
|
|
#1060 |
|
Zadomowienie
|
Ja od jutra zaczynam pić bratek znowu.
Nie wiem na czym to polega, ale jak go piłam to obserwowałam znaczną poprawę. Czy w jego piciu trzeba robić przerwy? I jak nie mam, aż tak złej sytuacji to mogę pić 2 razy dziennie? Na opakowaniu jest napisane, że maks do 3 saszetek, a ja wtedy piłam tylko jedną dziennie. |
|
|
|
|
#1061 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
hej fajnie ze to napisałas to mie mobilizuje do zakupu tego kremu ale powiedz mi czy na takie zwykłe czerwone krostki tez pomaga? |
|
|
|
|
|
#1062 |
|
Zadomowienie
|
Ech, poszłam dziś do dermatologa, ale ma wolne
.Poza tym ten dermatolog wszystko olewa, jak wypadały mi włosy (naprawdę mocno po narkozie, którą źle znosiłam) przepisał mi jakieś witaminy bez recepty i nic nie pomogło...Dopiero sama sobie to trochę zaleczyłam jakimś drogim szamponem .Odpowie mi ktoś na pytanie o bratek - o przerwy w stosowaniu - czy można? A i jeszcze czy ktoś z Was miał wrzód? I jak to się leczy ?
|
|
|
|
|
#1063 |
|
Zakorzenienie
|
Pomaga,sama też takie miałam,tylko może się zdarzyć tak jak mnie jedna koleżanka z forum przestrzegała że pojawią się jakieś takie gule podskórne. Fakt,miałam kilka,ale widać ich jako tako nie było,tylko były bolesne. Ale naprawdę szybko się goiły
|
|
|
|
|
#1064 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#1065 |
|
Raczkowanie
|
[quote=see;8655185] Na zwykłe pryszcze stosuję zazwyczaj pastę do zębów
ja dobrze przeczytalam paste do zebow i to pomaga ? |
|
|
|
|
#1066 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja mialam slub 2 sierpniani poszlam sobie na fajne zabiegi -masaz z algami..tyle, ze najpierw bylam na oczyszczaniu...idz czym predzej jesli chcesz ladnie wygladac nie zwlekaj tylko dzialaj |
|
|
|
|
|
#1067 |
|
Zakorzenienie
|
Kumpel jednak zmieszal 20 olejku na 80 petro i mowi ze strasznie mu sie wysusza skora
Juz sama nie wiem co mam poradzic na to
|
|
#1068 |
|
Zakorzenienie
|
to niech nawilza kremem jakims
) mi tez wysusza, ale nawilzam
|
|
|
#1069 |
|
Zakorzenienie
|
Tyle ze jego sie nie da naklonic do kremu
Jak mu skora zacznie platami shcodzic z suchoty to zapewne sobie cos kupi nawilzajacego
|
|
#1070 |
|
Zakorzenienie
|
to go nastrasz;p wtedy moze sie poslucha;p poza tym kremu nie widac, ze sie uzywa, wiec nie ma az takiego wielkiego problemu;p
|
|
|
#1071 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#1072 |
|
Zakorzenienie
|
Ja podkład stosuję,Soraya Antybakteryjny,a wpadłam na niego przez przypadek bo miałam iść na ślub i wesele,a tu tydzień wcześniej wysyp taki że masakra
Nie stosowałam wcześniej podkładów,ale z racji że miałam iść z pewnym panem który niesamowicie mi się podobał wybrałam się do drogerii. Wzięłam i zaczęłam stosować jeszcze przed imprezą chyba 5 dni,wyobraźcie sobie że podgoiła mi się twarz,a w dzień imprezy jak się umalowałam nawet mój krytyczny brat był pod wrażeniem
|
|
|
|
|
#1073 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1074 |
|
Raczkowanie
|
od brevoxylu ? tez mi się jakies pojawiały ale nie wiedziałam od czego ;o i to przy wlosach, tam gdzie nie stosowałam ;?
|
|
|
|
|
#1075 |
|
Zakorzenienie
|
Kremy oddziałują też odrobinę poza powierzchnią smarowana.Ja też miałam na linii włosów.I na pewno od niego.Ale naprawdę dało się przeżyć,a efekt super.
|
|
|
|
|
#1076 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
byłas na oczyszczaniu pleców? długo sie goiło? a potem masaz z algami? |
|
|
|
|
|
#1077 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) i ona nie wyskoczy. I zadziałało nie tylko na tym polu .
|
|
|
|
|
|
#1078 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam na nie dokładnie ten sam sposób
|
|
|
|
|
#1079 |
|
Zadomowienie
|
Może to złe określenie, ale czasami robią mi się takie "gulki". To wszystko jest pod skórą. Bardzo boli i rośnie, nie można tego nawet wycisnąć
. Raz mi się udało i w środku było mnóstwo ropy, baaardzo bolało.Być może jest to związane z moimi złymi wynikami (częste infekcje, owiania itd. .A tak poza tym to udało mi się kupić składniki na ten tonik. Czy Wasz olejek pichtowy też tak pachnie jak las ?
|
|
|
|
|
#1080 |
|
Wtajemniczenie
|
Seee mam to samo
i to dosc często.Ehhh, ale to mzoe dlatgeo ze moja skora sie oczyszcza po bratku.
![]() |
Nowe wątki na forum Dermatologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:34.

Powiedzial ze nie pieklo i ma pieknie oczyszczona skore, ale ze ma tez suchą po tym (Ja akurat mam tlusta skore i jak sie oczyszczalam tonikiem to fakt mialam na 5 minut sucha ale potem znow tlusta). Dlatego tez on nie wie czy pozniej nakladac jakis krem nawilazajacy czy tez nie.. boi sie ze go zapcha cos.
.
), teraz chyba znowu zacznę, chociaż moją główną zmorą są teraz zaskórniki, bo pryszcze pojawią się rzadko (ale miałam hormony i różne specyfiki i udało mi się je w dużym stopniu zlikwidować

.
Juz sama nie wiem co mam poradzic na to
Jak mu skora zacznie platami shcodzic z suchoty to zapewne sobie cos kupi nawilzajacego