|
|
#1231 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czym wyleczyć zaskórniki?
Cytat:
![]() !
|
|
|
|
|
|
#1232 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: podskórne grudki na twarzy...
tez takie grudki zauwazylam u siebie z tym ze na łopatkach na plecach, takze na dekolcie.Na pewno sa to pozostałosci po wczesniejszych krostkach zapalnych ,jednak teraz sa twarde.bez jakichkolwiek stanow zapalnych, czesto sa one zaczerwieniowe,czasami swedzą.Mialam masc Fucidin ale skutkow nie zauwazylam. Nie mam pojecia jak sie pozbyc tych grudek czy tez kaszkow :/
|
|
|
|
|
#1233 |
|
Zakorzenienie
|
winylEm to sa wagry, ale nie ma co sie przejmowac ja uwazam ze te male czarne kropeczki na nosie i obok nie sa rażące szczegolnie ze wiekszosc ludzi je posiada chyba ze sa one bardzo duze i baardzo czarne wtedy juz jest troche gorzej, poza tym te leki co zapisałas nawet na to nie pomagają uwazam ze te kropki a nosie to po prostu ludzka natura...
moje zaskorniki z czola obecnie zniknely, zauwazylam pewna zaleznosc w pojawianiu sie ich a piciu alkoholu, wiec stwierdzilam ze nie pije wiecej, ale łojotok i tak został choć nieco mniejszy
|
|
#1234 |
|
Zakorzenienie
|
Gdzieś tu na forum wyczytałam że na te wągry dobra jest maseczka z aspiryny jeszcze jej nie próbowałam ale mam zamiar i mam nadzieję że te czarne kropki znikną mi z noska bo borykam się z tym samym co i Wy dziewczyny najwięcej to mam na nosku i brodzie.
|
|
|
|
|
#1235 |
|
Przyczajenie
|
co z wągrami?
Słuchajcie mam bardzo duzy problem z wagrami ;/ na poczatku bylo to pare zaskornikow na nosie, ktore po jakims czasie zajely caly nos i jego okolice po czym przeniosly sie na brode. aktualnie zajmuja cale czolo i niewielka czesc policzkow;/ macie moze na nie jakies sprawdzone i skuteczne domowy sposoby? co myslicie o kosmetyczce? moze lepiej wybrac sie do dermatologa po roznego rodzaju masci? tylko z tego co slyszalami czytalam na roznych forach dermatolog podobno nei jest takim switnym pomyslem;] co o tym myslicie?? prosze o polecenie mi rowniez przeroznych kosmetykow, ktore poradzily sobie w jakies czesci chociaz z wagrami i wypryskami (toniki, maseczki, zele etc. ) z gory dziekuje za wszelka pomoc
i zyczliwosc z Waszej strony pozdrawiam! ;] ![]() _________________________ _________________________ _____________________ wątki tego typu na tym forum juz sie pojawialy, jednak wypowiedzi byly sprzeczne. watek usunme po uzyskaniu odpowiedzi
|
|
|
|
|
#1236 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: co z wągrami?
Cytat:
Tak dermatolog to na pewno zly wybor, a kto ma leczyc problemy skorne? Dentysta? Jedyne wyjscie z tej wypowiedzi to dermatolog. O zaskornikach jest wiele wątkow, warto poczytac, o sposobach walki z nimi. |
|
|
|
|
|
#1237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic nie wyciskać, nie kupować wysuszajacych kosmetyków, tylko iść do lekarza po leki. |
|
|
|
|
|
#1238 |
|
Raczkowanie
|
No z pewnością musisz iść do dematologa, bo tylko on może pomóc Ci skutecznie. Mi na zaskórniki przepisał Isotrexin i bardzo pomaga tylko, że jest na receptę
|
|
#1239 |
|
Przyczajenie
|
wielkie dzieki za pomoc
chyba rzeczywiscie jak najszybciej wybiore sie do dermatologa.. ;] no,a watku jednak nie usune;p
|
|
|
|
|
#1240 |
|
Rozeznanie
|
Ma ktoś może koncepcję na to jak zmodyfikować tą miksturę pichtową, żeby nie rozcieńczać olejku ani naftą ani petroleum?
Kupiłam dziś te składniki i o rany! Jakbym wiedziała, że petroleum ma tyle % alkoholu to bym się poważnie zastanowiła! Jak to wysuszy skórę to zalew sebum murowany. A nafty to ja nawet nie próbuję bo mam 100% pewności, że po kilku dniach będę miała wysyp zamkniętych zaskórników. Myślicie, że mogę sobie zrobić roztwór z ulubionym i sprawdzonym tonikiem? Aha, i wydaje mi się, że wielu osobom skóra wysuszała się właśnie bardziej przez alkohol a nie przez olejek. Nafta tez mogła wpłynąć u paru osób na późniejsze wysypy. Nie wspominam o uczuleniu na olejek bo to tez oczywiście może nastąpić ale na to już nie ma mocnych. |
|
|
|
|
#1241 |
|
Raczkowanie
|
Hey dziewczyny czy na zaskórniaki pomoze benzacne? I czy moge go uzywac przy cerze naczynkowej ale tlustej ?
|
|
|
#1242 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Dylemat z zaskórnikami i przebarwieniami
Ino ja ci radze tak idzkaj na oczyszczanie
)) wiadomo skora czysciuchna lepej bedzie przyswajac ten antybiotyk czy tam masc/kremik, nie wiem co ty tam stosujesz![]() uwierz mi , bo ja tam zrobilam i dzisiaj mam pikna twarz bez przebarwien i zaskornikow ![]() sweetpoison jasne, ze mozesz go stosowac do cery tlustej..naczynkowej rowniez tylko ze z tym radze uwazac benzacne to to samo prawie co brevoxyl-ja wole brevoxyl u mnie sie spisal rewelacyjnie.benzacne nie chcial zadzialac
Edytowane przez alka1989 Czas edycji: 2008-11-24 o 21:27 |
|
|
|
|
#1243 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1244 |
|
Zakorzenienie
|
benzacne nie pomoże na zaskórniki.. zaskórniki a nie zaskórniaki tak BTW
|
|
#1245 |
|
Raczkowanie
|
Wlasnie znalazlam opis preparatu i tam pisze:
Wskazania: Trądzik młodzieńczy i trądzik pospolity (leczenie zamkniętych i otwartych zaskórników). Żel 10 % stosuje się jeżeli przeważa występowanie zaskórników. żródło: http://www.aptekaotc.pl/go/_info/?id=300 Dlatego myslalam ze pomoze ![]() A dziewczyny sorki jesli glupie pytanie ale czym sie roznia otwarte od zamknietych zaskornikow?
|
|
|
#1246 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Re: Czym wyleczyć zaskórniki??
mi już nie wyskakują, czasami przed okresem się zdarzają. Nie wyskakują co nie znaczy, że nie miałam z tym problemu, po prostu regularnie biore tabletki:
- drożdże z pokrzywą - cynk - tran pomogło, a buzie smaruję niedrogim kremem ALEKSANDRA (jest wersia z krzemem i wersia z siarką i cynkiem) polecam, bo używałam preparatów nawet do 200zł, a Aleksandra jest za 6 zł i jest świetna. |
|
|
|
|
#1247 |
|
Przyczajenie
|
.
Edytowane przez srubeczka Czas edycji: 2008-12-01 o 17:44 |
|
|
|
|
#1248 |
|
Raczkowanie
|
A u mnie tragedia. Brevoxyl pomógł, ale znów narobiły mi się okropne zamknięte zaskórniki na policzku. Nie wiem czy to nie od podpierania się ręką w czasie lekcji ...
Moja twarz wygląda okropnie lewy policzek- jakies czerwone ropne pryszcze a na prawym zaskórniki zamkniete... Czoło zawsze bylo czyste a teraz zawalone ... nie wiem co sie dzieje, chyba pora roku. No nic nie wiem co stosować nawet. |
|
|
|
|
#1249 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Re: Czym wyleczyć zaskórniki??
Cytat:
apteka czy drogeria?
|
|
|
#1250 |
|
po prostu Łinli
|
ja jestem po przerwanej kuracji Effaklarem )przerwałam bo za bardzo mnie wysypywało, nie mogłam zniesc
) potem wyleczyłam to co wyskoczyło acne dermem, ale wciaz było średnio. Od ponad tygodnia łykam cynk+ wit. B6, drożdże ze skrzypem (milkNhoney, to są tabletki ) i do tego też tran i muszę przyznać że jest super
|
|
#1251 |
|
Raczkowanie
|
A na recepte czy nie?
Bo chciaam sobie PP kupic kiedys i niestety na recepte byly.. |
|
|
|
|
#1252 |
|
Przyczajenie
|
Hej Dziewczyny!
A czy można stosować samą naftę kosmetyczną? Będą także efekty? |
|
|
|
|
#1253 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie ma sensu. Sama nafta najwyzej bedzie nawilzac. Ona jest po to by rozcienczyc olejek pichtowy.
|
|
#1254 |
|
Przyczajenie
|
a jak nafta reaguje na skórę? może podrażnić, wysuszyć itp.? brzmi dość... groźnie:P mi się kojarzy ze spaloną twarzą..
aha, i w czym ewentualnie można jeszcze rozcieńczyć olejek pichtowy?? Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#1255 |
|
Przyczajenie
|
no i z tego co czytałam, naftę stosuje się do pielęgnacji włosów. jak już jedna wizażanka wspomniała, ma napisane na opakowaniu 'do pielęgnacji włosów'. czy można tym smarować twarz????? czy to są rózne rodzaje nafty?
|
|
|
|
|
#1256 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1257 |
|
Przyczajenie
|
Witam serdecznie, od dluzszego czasu borykam sie z problemem tradziku, o dziwo troche go opanowalem dzieki szaremu mydlu. Z tym ze przaz caly czas mam na czole male krostki, nie wiem czy to sie fachowo nazywa zaskorniki czy jak, po prostu male krostki wyczuwalne tylko pod palcami. widoczne pod swiatlem. Po mocnym scisnieciu wychodzi taka biala sucha substancja. I chcialem zapytac czy wy tez spotkaliscie sie z takim czyms ?? i kolejne pytanie czy moze mi pomoc ten eliksir pieknosci ktory zaprezentowala ktoras z kolezanek ??
z nafty i pozostalych skladnikow ?? Bardzo prosze o pomoc. Z gory dziekuje i pozdrawiam.
|
|
|
|
|
#1258 |
|
Przyczajenie
|
Problem z zaskornikami. Prosze o pomoc.
Witam serdecznie, od dluzszego czasu borykam sie z problemem tradziku, o dziwo troche go opanowalem dzieki szaremu mydlu. Z tym ze przaz caly czas mam na czole male krostki, nie wiem czy to sie fachowo nazywa zaskorniki czy jak, po prostu male krostki wyczuwalne tylko pod palcami. widoczne pod swiatlem. Po mocnym scisnieciu wychodzi taka biala sucha substancja. I chcialem zapytac czy wy tez spotkaliscie sie z takim czyms ?? i kolejne pytanie czy moze mi pomoc ten eliksir pieknosci ktory zaprezentowala ktoras z kolezanek na forum ??
z nafty i petroleum ?? Bardzo prosze o pomoc. Z gory dziekuje i pozdrawiam.
|
|
|
|
|
#1259 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Problem z zaskornikami. Prosze o pomoc.
szare mydło
może lepiej kup sobie kosmetyki dla tego typu skóry. ja mam czaarne wągry i nie wiem jak się ich pozbyć. znacie jakieś sposoby??
|
|
|
|
|
#1260 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Problem z zaskornikami. Prosze o pomoc.
Mój tata przemroził aloes na balkonie i była taki zwiędły i do wyrzucenia. Mi było szkoda od tak wyrzucić cudowny kwiatek więc odciełam mu co zdrowsze, jędrniejsze liście, wymyłam je a następnie rozcinałam i smarowałam buzie tą stroną liścia z soczystym miąszem, jak mi jeden cały liść wysechł i nie było juz czym smarować to robiłam chwilę przerwy a jak sobie przypomniałam to brałam kolejny, rozcinałam i tak w kółko. Po 2 dniach liście mi się skończyły. Dziś w lusterku ogladałam sobie buzię i patrzę "Ej! co te zaskórniki/wglębienia po zaskórnikach na czole takie niwidoczne, czyżby mi tabletki antykoncepcyjne sprawiły taki prezent z dnia na dzień?" ale to chyba nie sprawka tabletek. Powiem tylko, że tego aloesu zużyłam naprawdę sporo, ale jakbym była hurtownikiem to bym się smarowała codziennie, bo tak to raczej... nieekonomiczne a bardzo szkoda
![]() edit: Właśnie szukałam w googlu cen roślin i znalazłam dużo ofert z sokiem z aloesu. Chyba się niedługo skuszę
Edytowane przez Dronf Czas edycji: 2009-01-08 o 16:47 Powód: żeby nie pisac posta pod postem :) |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dermatologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:06.

!

pozdrawiam! ;] 

) potem wyleczyłam to co wyskoczyło acne dermem, ale wciaz było średnio.
może lepiej kup sobie kosmetyki dla tego typu skóry. ja mam czaarne wągry i nie wiem jak się ich pozbyć. znacie jakieś sposoby??