![]() |
#1351 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czym wyleczyć zaskórniki?
Dziewczyny, a ja mam pytanie. Wiosna już idzie, więc zrezygnowałam z Brevoxylu, bo wiadomo, wtedy trzeba uważać. Znacie jakiś środek, który można stosować właśnie wiosna-lato bez dodatkowych filtrów?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1352 | |
po prostu Łinli
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1353 |
Zakorzenienie
|
Powiedzmy, że chciałam przejść już na coś mniej inwazyjnego i nieszkodzącego na słońcu, ale coś mi się zdaje, że po prostu zostawię moje wągry samym sobie, bo chyba nie ma metody bez stosowania filtrów. Ale gdyby jakaś była, to czekam
![]() Dziś kupiłam naftę i olejek pichtowy, tej mieszanki ponoć można używać bez filtrów ![]() Edytowane przez kascysko Czas edycji: 2009-03-06 o 12:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1354 |
Raczkowanie
|
Chyba się trochę przekonałam do tej mikstury
![]() Spróbuję- może mi to w koncu pomoże. Najpierw mam umyć twarz, a dopiero później zacząć trzeć tak ? Od razu mam się posmarować kremem np. Physiogelem czy odczekac trochę ? A czy moja siostra (13 lat) mogłaby też tego używać ? Ma takie same probelmy z zaskórnikami jak ja i również cierpi z tego powodu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1355 |
Raczkowanie
|
i ja dołaczam do szczesliwych posiadaczek tej mikstury
![]() tak naprawde to dzisiaj kupilam olejek i nafte ale juz jestem po pierwszej próbie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1356 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Czym wyleczyć zaskórniki??
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Nie zgodze sie z tym stwierdzeniem. O olejku pichtowym powinien byc chyba osobny watek ( o ile juz go niema) ![]() Pozwole soebie zacytowac madrzejszych od siebie ![]() "Dlatego zaleca się stosować Olejek Pichtowy wspomagająco w przypadku: przeziębienia, grypy, zapalenia oskrzeli, gardła, płuc, anginy,chronicznego kaszlu lub kataru, chrypki (również zawodowej),zalegania śluzu w drogach oddechowych, stanów zapalnych śluzówki jamy ustnej, skóry, stawów, zapalenia nerwów, nerwoból, artretyzmu, reumatyzmu, oparzeń, odmrożeń, odleżyn, infekcji bakteryjnych skóry typu egzemy, liszaje, trudno gojących się ran,grzybicy stóp,problemów z cerą trądzikową, zmarszczek, nieświeżego oddechu, przykrego zapachu stóp, swędzenia odbytu ,kamicy nerkowej,ogólnego zanieczyszczenia i osłabienia organizmu,problemów z nadmiernym stresem, bezsennością,słabego ukrwienia kończyn. " Pozdrawiam ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1357 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez madzia38 Czas edycji: 2009-03-11 o 14:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1358 |
Raczkowanie
|
To przepraszam za niezrozumienie. Latka leca, wzrok juz nie ten
![]() ![]() ![]() ![]() A co sie tyczy zaskornikow, to natknelam sie gdzies na miksture cynamonowa... Prubowala ktoras z was tego wynalazku?? Pozdrawiam !!!!!
![]() |
#1359 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() Edytowane przez madzia38 Czas edycji: 2009-03-11 o 15:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1360 |
Raczkowanie
|
a mnie mieszanka nafty z olejkiem pichtowym wrednie uczuliła :/ normalnie nie mam problemów z uczuleniami czy podrażnieniami skóry po różnych kosmetykach. Ale tym razem - coś okropnego. Skóra lekko mi napuchła w niektorych miejscach i pojawiły się takie uczuleniowe jakby krostki. Na szczęście zaczynają znikać (smaruję linomagiem i piję wapno). Oczywiście swędzące paskudztwo. A najdziwniejsze jest to, że z całości skóry na twarzy to mi się "uczuliły" tylko dwie plamy na żuchwie no i cały przód szyi. Ja to mam szczęście.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1361 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mogłybyście odpowiedzieć na moje pytania ? Bo w sobotę planuję zrobić mały eksperyment, a wątpliowści dalej są... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1362 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Po przetarciu (solidnym) radzę odczekać trochę, z 10 minut. 3. Co do siostry to nie wiem... Ja bym tego nie robiła. Niech lepiej robi peelingi i stosuje kremy nawilżające, bo może sobie zniszczyć cerę w tak młodym wieku ![]()
![]() |
![]() |
#1363 |
Rozeznanie
|
Peeling aspirynowy, maseczka błotna doskonale nadają się do oczyszczania twarzy z zaskórników
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1364 |
Raczkowanie
|
a jak się robi peeling aspirynowy?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1365 |
Raczkowanie
|
Ja od kilku dni przemywam twarz olejkiem pichtowym rozcienczonym w petroleum d-5 wg wskazan z poczatku wątku podanych przez jedna z wizażanek
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1366 |
Wtajemniczenie
|
hmm ja juz nie wiem jak to jest z tymi masciami w lecie ...(brevoxyl, skinoren), mi dermatolog przepisal skinoren w zeszlym roku w lipcu, i kazal stosowac ale tlyko na noc, i nadal kazuje mi go uzywac...ze widac ze jest poprawa itd...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1367 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja slyszalam o maseczce aspirynowej Rozgnieć aspirynę(4-5 tabeletek niepowlekanych) i zmieszaj ją z wodą (łyzka stołowa), aż powstanie pasta. Aby lepiej trzymała się skóry, dodaj odrobinę miodu. Nałoż i poczekaj aż wyschnie. Później pocieraj delikatnie skóre i zmyj. Nie wiem czy to jest to samo co peeling aspirynowy ale sadzac po tym ze rozgniata sie aspiryne a pozniej sie pociera twarz to na pewno jakis delikatny peeling bedzie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1368 | |
po prostu Łinli
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() linki>> tonik aspirynowy http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=66763 i maseczka aspirynowa http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=91607
I love M*A*D minerals Edytowane przez WinlyEm Czas edycji: 2009-03-13 o 18:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1369 |
Rozeznanie
|
http://www.youtube.com/watch?v=Q-Hks...e=channel_page
http://www.youtube.com/watch?v=YnoGun_D6uE Dla mnie to maseczko- peeling bo usuwa zrogowaciałą warstwę naskórka poza tym zawiera kwas salicylowy który jest składnikiem wielu drogich produktów kosmetycznych. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1370 |
Raczkowanie
|
mam pytanko czy ten specyfik moge stosowac w polaczeniu z zelem banzacne 10??? chodzi tu o tonik z olejkiem nafta i petroleum
Edytowane przez katarynnnaaaa Czas edycji: 2009-03-25 o 21:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1371 |
Konto usunięte
|
ja mam tez problem tym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1372 |
Raczkowanie
|
też mam mixturkę naftowo pichtową , od 3 dni się nią przecieram i mam problem! skóre mam tam zaczerwienioną, łuszczę się, zwłaszcza na brodzie, która mnie boli jak naciągnę skórę.. czy to normlana reakcja? nie wiem, schodzi ten syf czy jak.. bo jak dalej ma tak mnie suszyc to ja dziekuję..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1373 |
Raczkowanie
|
Ja uzywam benzacine 10 bardzo mnie wysuszylo;/ wiec kupilam paste lassari mniej wysusza, ale zastanawiam sie nad ta mixturka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1374 |
Przyczajenie
|
Ja uzywam mikstury z olejku i nafty do tygodnia i tez mnie niestety wysusza..
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1375 |
Raczkowanie
|
Wlasnie moja twarz nie tyle co jest wysuszona po tej mixturze z olejku z nafta, tylko jakby "przepalnona". Robią sie czerwone plamy i wychodza takie krostki. ale w gruncie rzeczy to mi pozamykala pory i wagry znikaja tlyko to jest jeden dzien uzycia mikstury a pozniej tydzien "leczenia" z tych plam..
moze ktos wie czy rozcienczenie wieksza iloscia nafty by pomoglo? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1376 |
Zakorzenienie
|
jeśli było już takie pytanie to przepraszam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1377 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1378 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1379 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1380 |
Raczkowanie
|
Mi zaskórniki podskórne wyleczył brevoxyl, ale przestraszyłam się troche tego, ze podobno przyspiesza starzenie skóry, szybciej robią się zmarszczki i pojawiały się nawet głosy ze moze wywolac nowotwor
![]() ![]()
Bądź żołnierzem w walce jaką jest życie, nie czyń z siebie dezertera Edytowane przez Evita_87 Czas edycji: 2009-04-02 o 18:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:38.