Czym wyleczyć zaskórniki? - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-04-03, 07:35   #1381
yvonne181
Przyczajenie

Dot.: Czym wyleczyć zaskórniki?

a ja poszłam za radą moich poprzedniczek i zrobiłam miksturę pichtową. Jest poprostu genialna. Skóra już na drugi dzień o niebo gładsza, miękka i poprostu rewelacja. Już myślałam, że nic nie ruszy tych moich krostek. Próbowałam mikrodermabrazji z Bielendy ale to jakoś średnio na mnie działało a ta miksturka to poprostu cud. Mam nadzieję, że już będzie tylko lepiej.
yvonne181 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-03, 19:40   #1382
nefre
Zakorzenienie

GG do nefre

Kochane co do mikstury zolejku pichtowego i petroleum + nafty.

Proszepamiętajcie,że wszelakie mikstury powinny być przechowywane w ciemnych butelkach, chronione od światła dziennego i zużyte w ciągu 7 dni. Inaczej mogą tracić swoje właściwości lecznicze.
Sama jutro próbuję tej miksturki pichtowej

Pozdrawiam

życiowy parkiet bywa śliski
nefre jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-04, 13:30   #1383
evil dildo
Przyczajenie

A mialo byc tak pięknie z przykroscia musze stwierdzic ze mikstura zaczela mi szkodzic cala twarz mam usiana jakimis dziwnymi czerwonymi kropkami, wyglada to fatalnie jak poczatkowo mikstura na prawde dzialala i bylam pelna nadziej, to teraz jestem zalamana chyba ze to zasluga humektanu, bo czytalam ze niektore dziewczyny zapychal? ech, odstawiam miksture i zobacze czy sie poprawi : (
evil dildo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-04, 14:25   #1384
maddzia007
Zakorzenienie

Mi zaskórniki powoli schodzą. To chyba zasługa regularnego peelingowania skóry i brevoxylu
maddzia007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-09, 15:09   #1385
fraise26
Rozeznanie

Nie wiem dlaczego, ale mikstura z naftą brzmi dla mnie podejrzanie, boje się domowych eksperymentów. Nie ma żadnego godnego polecenia kremu na wągry? Mam ich całą rodzinkę na nosie i brodzie i chciałabym się ich pozbyć w delikatny sposób.
fraise26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-09, 20:39   #1386
cybercat11
Rozeznanie

Dot.: Czym wyleczyć zaskórniki??

letni powrót grudek na czole
cybercat11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-12, 10:46   #1387
cheeetah
Przyczajenie

Dzięki daisydee!! Dzięki Wam dziewczyny , przebrnęłam przez sporą część wątku i dowiedziałam się naprawdę duuuuużo!!!!
Mam nadzieję że uda mi się jak najszybciej zaopatrzyć w tą magiczną mieszankę!

Plan mam taki, że najpierw spróbuję potrzeć w jednym małym miejscu, a jeśli nie będzie podrażnień to zastosuję na wszystkie miejsca gdzie mam wągry!

Popieram mycie twarzy mlekiem, ja mieszkam we wrocławiu, gdzie myślę woda w kranie jest pełna chloru i paskudnej dla cery chemii dlatego staram się myć twarz w przegotowanej wodzie, myślę że sposób z mlekiem będzie jeszcze lepszy.

Pozdrawiam wszystkie wizazanki!
cheeetah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-04-12, 11:03   #1388
WinlyEm
po prostu Łinli

GG do WinlyEm

Cytat:
Napisane przez maddzia007 Pokaż wiadomość
Mi zaskórniki powoli schodzą. To chyba zasługa regularnego peelingowania skóry i brevoxylu
brevoxyl i u mnie okazał się zbawieniem, jedynym skutecznym na zaskórniki już po pierwszym użyciu część w nich wręcz wylazła na wierzch, zrobiłam peeling i sporo zniknęło

I love M*A*D minerals
WinlyEm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-12, 14:01   #1389
kascysko
Zakorzenienie

Stosuję miksturę pichtową i całkiem niezła jest, ale u mnie nie daje powalających rezultatów. Miałam do późnej jesieni zrezygnować z Brevoxylu, ale wysypało mnie teraz zaskórnikami, a w piatek mam randkę. Więc chcąc nie chcąc powrót. I już jest lepiej
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-12, 17:33   #1390
201604250941
Konto usunięte

Krostki najlepiej leczyć u kosmetyczki, raz na miesiąc oczyszczanie twarzy.
Zapobiegać najlepiej kremem na dzień i na noc. Ja używam Skinoren na dzień, jak się tym posmaruję to skóra w ogóle się nie poci przez cały dzień. Dobrze też mieć przy sobie chusteczki i ścierać pot z przetłuszczających się sfer.
Nie jest dobrym pomysłem stosowanie podkładów, pudrów i tym podobnych. Pisać to oni sobie mogą, że nie zatyka porów i takie tam, ale prawda to nie jest. Na pewno nie te po zwykłej cenie. Podkład Vichy już prędzej, ale jest drogi.
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-12, 17:40   #1391
creates
Raczkowanie

Witam!

Własnie skonczylam przegladanie tego forum, jestem mile zaskoczona,ze tyle Pań jest chetnych do pomocy
Sama mam probelmy z cera:/ własnie ze zaskornikami i wagarmi. I koniecznie we wtorek pojde do sklepu i zakupie potrzebne skladniki do zrobienia tego specyfiku ^^ mam nadzieje,ze pomoze
Pozatym bardzo zaciekawil mnie ten Brevoxyl - czy naprwde jest skuteczny? i czy to prawda,ze powoduje raka i przyspiesza proces starzenia sie skory? xD
Dodam,ze moja skora w iektorych miejscach jest wrazliwa a w niektorych tłusta. Na czole mam te krostki potowe...
Kiedys dodatkowo mialam problemy z skora na dekolcie i plecach, ale od momentu kiedy zaczelam stosowac odpowiednie skora sie niewiarygodnie szybko poprawiła !

Pozdrawiam serdecznie i prosze o odp
creates jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-14, 10:16   #1392
pathi91
Przyczajenie

GG do pathi91

polecam brevoxyl
pathi91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-14, 11:05   #1393
2018070520180950
Konto usunięte

brevoxyl hjest na recepte?
ile kosztuje?
2018070520180950 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-14, 11:13   #1394
WinlyEm
po prostu Łinli

GG do WinlyEm

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
Krostki najlepiej leczyć u kosmetyczki, raz na miesiąc oczyszczanie twarzy.
Zapobiegać najlepiej kremem na dzień i na noc. Ja używam Skinoren na dzień, jak się tym posmaruję to skóra w ogóle się nie poci przez cały dzień. Dobrze też mieć przy sobie chusteczki i ścierać pot z przetłuszczających się sfer.
Nie jest dobrym pomysłem stosowanie podkładów, pudrów i tym podobnych. Pisać to oni sobie mogą, że nie zatyka porów i takie tam, ale prawda to nie jest. Na pewno nie te po zwykłej cenie. Podkład Vichy już prędzej, ale jest drogi.
po pierwsze, oczyszczanie mechaniczne twarzy u kosmetyczki to najgorsze, co mozna sobie zafundować- dobre gabinety juz dawno zrezygnowały z tego zabiegu.
Po drugie, skinoren nie nadaje się na dzień ponieważ o ile się nie myle zawiera kwas, wiec wyłącznie na noc przy czym an dzień wysoki filtr.

Są podkłądy, które nie zapychają cery, np mineralne.

Żeby o tym wszystkim wiedzieć należałoby poczytac trochę wizaż, a nie udzielać rad jeśli nie ma się za bardzo pojęcia na dany temat

Cytat:
Napisane przez Kachaaa Pokaż wiadomość
ile kosztuje?
bez recepty, ok 21-22 zł. tutaj link do watku o brevoxylu dla wszystkich zainteresowanych: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=22090

I love M*A*D minerals

Edytowane przez WinlyEm
Czas edycji: 2009-04-14 o 11:15
Stary 2009-04-14, 11:14   #1395
mOna01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kachaaa Pokaż wiadomość
ile kosztuje?
Bez recepty, kosztuje ok. 16-18zł

mOna01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-04-14, 11:17   #1396
2018070520180950
Konto usunięte

dziekuje

to jak bede miac jakas kase to kupie
Stary 2009-04-14, 18:05   #1397
creates
Raczkowanie

ludzie cud normalnię ! ^^

zaczne od tego, iz jakies pare godzin temu poszlam do apteki po brevoxyl umylam twarz posmarowalam i poszlam sie uczyc...ide do lazienki po paru godzinach spogladam w lustro a tam SUPRISE! cera jest pieknaaaa..!! boze.... w zyciu bym sie nie spodziewala,ze tak za pierwszy razem oczywiscie nie jest idealna, ale zeby takla byla potrzeba troche czasu

warto pamietac o tym,ze jezeli stosuje sie brevoxyl to nazlezy nawilzac skore, bo bardzo wysucha. np kiedy juz sie go naniesie odczekac chwilke i nalozuc krem nawilzajacy pozatym nie wolno klas go odrazu po umyciu twarzy !! dopiero po jakis 15-30 minutach ! Na poczatku stosowania go nalezy go nakladac 1 raz na dzien a w miare uplywu czasu i przyzwyczajenia sie skory- 2 razy ))

mam nadzieje,ze pomoze Wam tak jak i mi )) pozdrawiam
creates jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-15, 15:59   #1398
Idusia
BAN stały

Hmmm, nie wiem, czy była już o tym mowa, ale mam pytanie czy ktoś z Was stosował płatki na nos Marion?
Tu link do Allegro http://allegro.pl/item589423082_gleb...rion_odss.html
Jeśli tak- to jaki jest efekt i ogólnie jak je oceniacie...
Idusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-15, 17:39   #1399
WinlyEm
po prostu Łinli

GG do WinlyEm

Cytat:
Napisane przez Idusia Pokaż wiadomość
Hmmm, nie wiem, czy była już o tym mowa, ale mam pytanie czy ktoś z Was stosował płatki na nos Marion?
Tu link do Allegro http://allegro.pl/item589423082_gleb...rion_odss.html
Jeśli tak- to jaki jest efekt i ogólnie jak je oceniacie...
takich akurat nie, ale płatki nivea były przez wiele osób testowane i efekty bez rewelacji. Jest cały wątek, a nawet dwa o płatach oczyszczajacych na nos

I love M*A*D minerals

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-15, 18:14   #1400
2018070520180950
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez creates Pokaż wiadomość
ludzie cud normalnię ! ^^

zaczne od tego, iz jakies pare godzin temu poszlam do apteki po brevoxyl umylam twarz posmarowalam i poszlam sie uczyc...ide do lazienki po paru godzinach spogladam w lustro a tam SUPRISE! cera jest pieknaaaa..!! boze.... w zyciu bym sie nie spodziewala,ze tak za pierwszy razem oczywiscie nie jest idealna, ale zeby takla byla potrzeba troche czasu

warto pamietac o tym,ze jezeli stosuje sie brevoxyl to nazlezy nawilzac skore, bo bardzo wysucha. np kiedy juz sie go naniesie odczekac chwilke i nalozuc krem nawilzajacy pozatym nie wolno klas go odrazu po umyciu twarzy !! dopiero po jakis 15-30 minutach ! Na poczatku stosowania go nalezy go nakladac 1 raz na dzien a w miare uplywu czasu i przyzwyczajenia sie skory- 2 razy ))

mam nadzieje,ze pomoze Wam tak jak i mi )) pozdrawiam
ile dokladnie zaplacilas za ta masc?
Stary 2009-04-15, 18:40   #1401
WinlyEm
po prostu Łinli

GG do WinlyEm

pytanie nie do mnie, ale ja płaciłam w zeszłym tygodniu 21 zł

I love M*A*D minerals
Stary 2009-04-15, 18:45   #1402
2018070520180950
Konto usunięte

dzia
Stary 2009-04-17, 12:09   #1403
bojkka
Rozeznanie

dziewczyny moja koleżanka miała duży problem z cerą, milion zaskórników, grudki, chodziła do dermatologa i nic jej nie pomagało, aż w końcu poszła na body detox do groty solnej, który wyciąga wszystkie toksyny z organizmu, była na kilku seansach i teraz ma śliczną, gładką i jasną buzię.
Ja nie mam aż takich problemów, ale też się wybiorę karnet na 4 seanse to jakies 150 zl
bojkka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-17, 12:27   #1404
Fuksjaaa
Raczkowanie

Dot.: podskórne grudki na twarzy...

Ja mam tytułowe gruski na jednym policzku i części brody, dziś niektóre wycisnęłam i wyszedł makaron Te z których nic wyjść nie chciało (źle oceniłam że jednak coś stąd wyjdzie) zapewne zmienią się jutro w gule ropne Zawsze tak było :/ Zaapliowałam maśc z antybiotykiem..

Myslicie ze takie grudki mogą miec podłoże hormonalne?
Polecacie coś ciekawego?
Fuksjaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-18, 17:05   #1405
dziuba85
Zakorzenienie

Niestety też mnie to męczy :/ Robią mi się na dolnej części policzków. I jak nie dotykam, to łuszczy mi się w skóra w tych miejscach Jak wycisnę, to robią mi się strupy.
Ogólnie nie mam pryszczy, tylko właśnie te grudki i zaskórniki

Miałam pójść z tym do dermatologa... Bo nie wiem, czy kosmetyczka mnie nie zabije tym wyciskaniem (po wyciskaniu na brodzie zaskórników, piecze mnie strasznie twarz i mam plamki krwi).

Córcia 21.04.2018 <3

dziuba85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-19, 09:26   #1406
Fuksjaaa
Raczkowanie

No i się nie myliłam, mam dwie ropne gule, grrrr:/ Oczywiście przetestowałam na nie WSZYSTKO co mam w domu na syfki (a jest tego niemało) ale nic to nie daje, nic

A na grudki stosuję maść z antybiotykiem i nic nie pomaga, skinoren też nie Narazie nie wyciskam..

Jak ktoś coś znalazł odkrywczego to please o info
Fuksjaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-19, 09:42   #1407
nieprzytomna
Wtajemniczenie

Ja mam takie grudki na czole.
I cóż mogę powiedzieć?
Kiedyś miałam ich więcej. Stan skóry poprawił się, gdy odstawiłam peelingi mechaniczne, żele do mycia twarzy i kremy matujące. Pierwsze zastąpiłam peelingami enzymatycznymi, drugie - mleczkami nawilżającymi, 3 - lekkimi fluidami(oczywiście pielęgnacyjnymi, a nie pudrami we fluidzie) nawilżającymi

Jednak problem nie zniknął całkowicie niestety
Stary 2009-04-20, 22:42   #1408
Mia 23
Raczkowanie

Dot.: grudki i cysty na żuchwie i w okolicach brody

[QUOTE=nocny_lot;9701845]na grudki pomógł mi antybiotyk Sumamed. Niestety po ok. pół roku nastapił nawrót choroby i ponowne zastosowanie Sumamedu nie pomogło :/ Później przypadkowo natknęłam się na antybiotyk Keflex. Dzialanie nie jest tak piorunujace jak w przypadku Sumamedu, bo zajadam się nim juz od miesiąca, ale carę mam już prawie wyleczoną. Za pare dni odstawiam Keflex. Boje się strasznie nawrotów, ale już nie mam sumienia narażać żołądka i nerek.[/

przepraszam ze ja troche nie w temacie ale musze dopytac - Ty stosowalas te antybiotyki na cysty pod skóra? (takie kulki zdierajace sie przez kilka dni w wypelnione ropa ) ja mam wlasnie z tym ogromny problem bralam przez ok 2lata diane 35 i moja buzia sie bardzo poprawila ale odstawilam je i po 3 miesiacach one znow sie pojawiaja( nie wiem juz jak z nimi walczyc jestem zrozpaczona..:,((
Mia 23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-21, 14:29   #1409
oooAsiaooo
Raczkowanie

Mi dermatolog przepisał Isotrexin i bardzo pomógł właśnie na takie podskórne grudki.
oooAsiaooo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-22, 14:05   #1410
_nietoperek_
Raczkowanie

GG do _nietoperek_

Ja się pozbyłam takich grudek przez stosowanie Brevoxylu (zawiera nadtlenek benzoilu) kuracja trwała kilka miesięcy ale teraz nie ma po nich praktycznie śladu. Czasami coś mi tam wyskoczy ale szybko znika. Smarowałam nim buzie na noc, po kilku min nakładałam kremik nawilżający żeby mi skóra płatami nie schodziła (Physiogel krem - fajny bo nie zatyka porów), a rano i wieczorem myję buzię żelem do mycia Iwostin Purritin co cery trądzikowej, który wspomaga walkę z trądzikiem grudkowym bo o tym mowa.

Muszę jeszcze dodać, że żaden dermatolog mi nie pomógł, a jeden o mało mi twarzy nie zniszczył. Udało mi się zapanować nad tym problemem po kilku latach poszukiwań. Było cięzko ale się udało i obyło bez antybiotyków.

Mam nadzieję, że mój wpis będzie pomocny dla kogoś kto ma ten sam problem.
_nietoperek_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości