Czym wyleczyć zaskórniki? - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-10-23, 11:07   #1651
Paola28
Rozeznanie

Dot.: Czym wyleczyć zaskórniki?

Co do kwasów, to bardzo by mi zależało, żeby zwrócić uwagę na dwie rzeczy - po pierwsze osoby, które dopiero zaczynają przygodę z kwasami powinny w domu przez 2 lub 3 tygodnie przed planowanym zabiegiem z kwasami, stosować kremy zawierających kwasy AHA w stężeniu ok 8-10%. Preparaty te obniżając naturalne pH skóry powodują, że właściwy peeling kwasami jest bardziej efektywny, możliwe jest stwierdzenie nadwrażliwości na daną substancję. I wlasnie to jest bardzo ważne, by nie doprowadzić do podrażnienia. Po drugie, by samodzielnie w domu nie przeprowadzać złuszczania średnio – lub głębokiego. Pierwszym efektem mogą być blizny.
Paola28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-26, 07:31   #1652
liseczek203
Raczkowanie

Wybacz kochana, że nie pisałam dosyć długo, ale miałam strasznie ciężki weekend;( uczelnia i zajęcia od rana do wieczora Zacznijmy od tego jak się spisuje twoja nowa kuracja physigielem?? I czy widzisz jakas poprawę?? Ja od dziasj zaczynam kuracje iotrexinem, ale o dziwo Ci powiem, że moje pryszcze jakimś cudem poznikały, zostały mi tylko zaczerwienione miejsca po nich teraz czekam, az mi się zasuszą i będzie ok, ale problem z czoła nie zniknał.. i wydaje mi się, że to cos co miałam na policzku za jakis czas znów sie pojawi Od piątku, zaczełam muć twarz przegotowana wodą z goździkiem (podobno ma działanie antybakteryje) to nic że cuchnęłam goździkiem, naważniejsze żeby pomogło zauważyłam, że moja cera jest bardzo gładka, pomijając oczywiście sferę syfków Nie wiem czy to efekt uzywania kosmetyków i picia herbaty z pokrzywy ( własnie piję jecsze herbate z pokrzywy) i zazywania cera nova?? dzisiaj rano oczywiście znów pryszczol wyskoczył, ale mam dzisiaj te dni także wybaczam mu Pisz co tam u Ciebie????
liseczek203 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-26, 11:18   #1653
quleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez liseczek203 Pokaż wiadomość
Wybacz kochana, że nie pisałam dosyć długo, ale miałam strasznie ciężki weekend;( uczelnia i zajęcia od rana do wieczora Zacznijmy od tego jak się spisuje twoja nowa kuracja physigielem?? I czy widzisz jakas poprawę??
Mnie od soboty caly weekend przed kompem nie bylo

To nie jest "kuracja" to tylko krem nawilzajacy i lagodzacy. Kuracje tm mam tym co wysusza czyli akurat diacnealem. Skora jest teraz w znosnym stanie, bo raz, ze zrobilam pare dni przerwy od tego co ja wysuszylo, a dwa, ze regularnie nawilzam physiogelem. Fajny jest
Cytat:
Ja od dziasj zaczynam kuracje iotrexinem, ale o dziwo Ci powiem, że moje pryszcze jakimś cudem poznikały,
Wiesz, bo tak to czesto z pryszczami jest, ze najgorze jejst gdzies tam przed okresem, a nawet juz w trakcie zaczyna sie robic powoli lepiej
Cytat:
dzisiaj rano oczywiście znów pryszczol wyskoczył, ale mam dzisiaj te dni także wybaczam mu
No po tych dniach powinno byc jeszcze lepiej przez jakas chwile

U mnie na razie znosnie...skupiam sie bardziej na leczeniu plecow teraz Twarz daleka od idealu ale mam wrazenie, ze w miare pod kontrola
quleczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-26, 11:40   #1654
liseczek203
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez quleczka Pokaż wiadomość

To nie jest "kuracja" to tylko krem nawilzajacy i lagodzacy. Kuracje tm mam tym co wysusza czyli akurat diacnealem. Skora jest teraz w znosnym stanie, bo raz, ze zrobilam pare dni przerwy od tego co ja wysuszylo, a dwa, ze regularnie nawilzam physiogelem. Fajny jest
Kurcze ja mam jeszcze problem z doborem kremu na dzień.. nie mogę się zdecydować na najlepszy a ten twój zatyka pory? i czy błyszczy się po nim skóra??
Stary 2009-10-26, 12:24   #1655
quleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze ja mam jeszcze problem z doborem kremu na dzień.. nie mogę się zdecydować na najlepszy a ten twój zatyka pory? i czy błyszczy się po nim skóra??
Opakowanie "mowi", ze nie zatyka porow ale ja osobiscie nie moge potwierdzic poki co. Na razie nir wyglada na to, stosuje juz pare dni i jest ok

Co do blyszczenia to nie moge powiedziec, ze jest matowa bo nie jest. To nie krem matujacy ale jakiejs super tlustej warstwy tez nie zostawia. Jak odcisne twarz chusteczka zanim naloze podklad (niemal zawsze nawykowo tak robie) to efekt jest u mnie w porzadku

Ja juz dawno wyrzucilam wszystkie kremy matujace bo moim zdaniem one i tak nic nie daja, a tylko czesto skorze szkodza

Podsumowujac, jesli chodzi o niemal matowa skore to lepszy jest humetkan ale to raczej jak juz sie czlowiek nie leczy. Tak ogolnie na codzien. Za to ten co mam teraz jest super jesli chodzi o nawilzenie i lagodzenie jednoczesnie
Stary 2009-10-26, 18:01   #1656
liseczek203
Raczkowanie

Byłam dzisiaj w aptece i zakupiłam Isotrexin.. właśnie zaaplikowałam go sobie na całości czoła, policzku i skroniach o dziwo nic mnie nie piecze nic nie podrażnia, jedynie oczy mi łzawią, i trochę ściąga skórę ale to chyba normalne, planowałam sobie dziś zakupić krem który ty stosujesz ale oczywiście nasza wiejska apteka nie dysponuje takimi kosmetykami, więc będę musiła się udać do miasta A na pytaniektóre zadałam pani farmaceutce w aptece o krem który nie zatyka porów, jest nawilżający, nadający się na dzień i który pomoże cerze po kuracji antytrondzikowej retinoidami odpowiedzała a co to są retinoidy i bądz tu mądry. haa!! Jestem pozytywnie nastawiona a to już COŚ!! quleczka mam zamiar zakupić sobie wodę termalną w sprayu, jesli wiesz cos na jej temat i na zastosowanie to pisz mi kochana, ty jesteś chodzącą encyklopedią
Stary 2009-10-26, 18:14   #1657
quleczka
Zakorzenienie

Cytat:
A na pytaniektóre zadałam pani farmaceutce w aptece o krem który nie zatyka porów, jest nawilżający, nadający się na dzień i który pomoże cerze po kuracji antytrondzikowej retinoidami odpowiedzała a co to są retinoidy
no coz... Z dwojga lepsze to niz gdyby probowala ci cos wciskac mimo wszystko, nie majac o tym pojecia

Jesli bedziesz wybierac sie do jakiegos miasta wiekszego to zamow sobie to co tam chcesz na www.☠☠☠☠☠☠☠ o ile masz choc jedna ich apteke w miescie. Bo mozna odebrac normalnie w wybranej aptece.

Po pierwsze wszystko o jakies 20% taniej niz normalnie w aptece, a dwa ze bedziesz miala pewnosc, ze bedziesz miala to co chcesz jak tam pojedziesz.

Cytat:
quleczka mam zamiar zakupić sobie wodę termalną w sprayu, jesli wiesz cos na jej temat i na zastosowanie to pisz mi kochana, ty jesteś chodzącą encyklopedią
No bez przesady z ta encyklopedia

Ja mialam tylko wode termalna z iwostinu bo na drozsze szkoda mi bylo kasy. Do odswiezania twarzy w sumie dobra ale zamiast mgielki to raczej taki maly prysznic niestety

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

Co do podrazniania, to najczesciej nie jest tak od razu po pierwszym nalozeniu

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-10-26, 18:30   #1658
liseczek203
Raczkowanie

Cytat:

Jesli bedziesz wybierac sie do jakiegos miasta wiekszego to zamow sobie to co tam chcesz na www.☠☠☠☠☠☠☠ o ile masz choc jedna ich apteke w miescie. Bo mozna odebrac normalnie w wybranej aptece.

Po pierwsze wszystko o jakies 20% taniej niz normalnie w aptece, a dwa ze bedziesz miala pewnosc, ze bedziesz miala to co chcesz jak tam pojedziesz.
Tak wiem, bo kupowałam w tej aptece serię z IWOSTIN, zamawiałam przez internet i odbierałam w aptece. Tylko, że teraz mam auto w naprawie i nijak nie dam rady akurat do tej apteki skoczyć, muszę szukać w pobliżu innej

Cytat:
No bez przesady z ta encyklopedia
Ja absolutnie nie przesadzam

Cytat:
Ja mialam tylko wode termalna z iwostinu bo na drozsze szkoda mi bylo kasy. Do odswiezania twarzy w sumie dobra ale zamiast mgielki to raczej taki maly prysznic niestety
hmm.. w sumie to za wiele mi nie pomoże ta woda.. ale może w ciagu dnia jak jestem w pracy trochę ją ożywi??

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

Cytat:
Co do podrazniania, to najczesciej nie jest tak od razu po pierwszym nalozeniu
No proszę Cię! Nie strasz mnie.. ja tu się już cieszę, że skóra ładnie przyjęła maść a to może być całkiem inny skutek...
Stary 2009-10-26, 18:38   #1659
quleczka
Zakorzenienie

Cytat:
hmm.. w sumie to za wiele mi nie pomoże ta woda.. ale może w ciagu dnia jak jestem w pracy trochę ją ożywi?
troche pewnie tak ,tylko nie wiem jak z trwaloscia makijazu
Cytat:
No proszę Cię! Nie strasz mnie.. ja tu się już cieszę, że skóra ładnie przyjęła maść a to może być całkiem inny skutek...
ja nie strasze, a przynajmniej nie planowalam

chodzi mi o to, ze te masci sa po prostu dosc wysuszajace i do tego maja za zadanie troche zluszczyc skore...wiec sila rzeczy efektem bywa to, ze ta skora potrafi byc przez to troche podrazniona...i to nie w sensie, ze reaguje stricte podraznieniem w momencie nalozenia masci...

ale moze u ciebie akurat bedzie ok i nic nie podrazni a nawet jesli to przeciez to przejsciowe i da sie z tym walczyc
Stary 2009-10-27, 07:33   #1660
liseczek203
Raczkowanie

Witajcie z samego rana przy kawce Quleczka, jestem pierwszy dzień po zastosowaniu isotrexinu, i o dziwo, na moim prawym policzku zniknęło zaczerwienienie, co prawda podskórne grudki są, ale nie wyglądają one juz tak strasznie, czoło oczywiście w takiej samej kondycji ale to dopiero pierwszy dzień stosowania, więc nie załamuję się dzisiaj zakupuje jescze krem na dzień z filtrem i WALCZĘ z tym dziadostwem Troszeczke mnie dzisiaj buźka piecze, ale ogólnie da sie wytrzymać... Qiuleczka zdecydowałam zakupic sobie tą wode termalną gdyż ja sie nie maluję do pracy, wogóle w tygodniu unikam makijażu podkreslam tylko oczy tuszem i trochę musne policzki różem, jedynie podczas weekendu pozwalam sobie na małe szaleństwo A u ciebie jak tam??? Krem dalej sie sprawdza i puki co nie zatyka porów??? Pozdrowionka i zycze miłego dnia
Stary 2009-10-27, 14:57   #1661
quleczka
Zakorzenienie

No wlasnie u mnie z dnia nadzien po differinie nasilalo sie to pieczenie... to ja rozumiem jako podraznienie i z tym trzeba uwazac i robic przerwy jesli to pieczenie bedzie wiecej niz tylko lekkie

Zazdroszcze nie malowania sie, ja nie pamietam kiedy gdzies bylam bez make upu

U mnie dzis w normie Wszystko poza humorem... znikam ogladac jakis film
Stary 2009-10-29, 07:59   #1662
liseczek203
Raczkowanie

Witam i o stan skóry pytam? jak tam quleczka? U mnie trudno okreslić, od poniedziałku stosuje Isotrexin, i widzę mała poprawę jeśli chodzi o moje policzki, czoło i skronie puki co w tej samej kondycji. smaruję się isotrexinem codziennie bo nie powoduje u mnie podrażnień i nie mam potrzeby puki co robienia przerw, nawet skóra mi się nie łuszczy, jdynie rano kiedy zmywam isotrexin schodzi sam żel.. nie wiem czy to jest kwestia czasu az skóra bedzie sie łuszczyła?? na policzkach troche mi złuszczyła naskórek. Na noc smaruję sie kremem do twarzy który sama uzywasz psyogel. ładnie nawilża skórę, i jest delkiatna w dotyku i jak narazie nie zatyka mi porów.. Narazie wszytsko idzie w dobrym kierunku a ty jak tam???
Stary 2009-10-29, 10:04   #1663
quleczka
Zakorzenienie

U mnie w porzadku Policzylam ile czasu zostalo do sylwestra i od wczoraj wrocilam do retinoidow w postaci czegos co sie zwie differin. Niestety mam swiadomosc, ze mi sie po nim pogarsza na poczatku...wiec tylko czekam kiedy

Wiesz, ta skora raczej nie bedzie sie zluszczala jakos bardzo widocznie, w sensie schodzila platami...tylko wlasnie raczej tak jak piszesz o policzkach

No moze to, ze na noc dajesz krem sprawia, ze skora ma sie dobrze I to najwazniejsze

Tak czy inaczej, to po prostu trzeba miec cierpliwosc bo po niektorych lekach efekt widac dopiero po kilku tygodniach lub wiecej
Stary 2009-10-30, 08:34   #1664
liseczek203
Raczkowanie

Witam!!! quleczko 4 dzień stosuje już isotrexin i dopiero teraz odczuwam pieczenie i zaczerwienienie skóry, grudki na policzku mi się ładnie zagoiły ale pozostało zaczerwienienie.. parzy mnie buźka i tak się zastanawiam, czy dzisiaj sobie darowac jeden dzień isotrexin i zrobic sobie jakiś chłodzący oklad na twarz?? Skóra mi się nie łuszczy także jeden plus!! Nie wiem jak będzie później, skóra puki co nie wygląda najlepiej jest zaczerwieniona, i chętnie bym ja włożyła do lodówki Ale co?? mam sie nie zniechecac i dalej stosowac isotrexin?? efekty sa podobno po 2 miesiącach... łapię pomału doła
Stary 2009-10-30, 14:21   #1665
quleczka
Zakorzenienie

Cytat:
tak się zastanawiam, czy dzisiaj sobie darowac jeden dzień isotrexin i zrobic sobie jakiś chłodzący oklad na twarz??
ja osobiscie zrobilabym dzien lub nawet dwa przerwy bo pewnie wolisz na zaduszki nie byc czerowana

za to bym stosowala physiogel skoro pisalas, ze go masz

no i po tych dwoch dniach przerwy tez bym raczej stosowala co drugi dzien poki co... zeby uniknac takich reakcji

zreszta, czy ja nie sugerowalam, ze lepiej zaczac od co drugi dzien bo te leki bywaja "podstepne" i efekt podraznienia widac po jakis 3-5 dniach dopiero

nawet na ulotce masz, ze mozliwe jest zaczerwienie i podraznienie ...tak to niestety jest... i trzeba starac sie to minimalizowac

masz sie nie zniechecac i dalej stosowac isotrexin...ale nie na sile codziennie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-10-30, 16:20   #1666
illegale
Wtajemniczenie

GG do illegale

Kupiłam sobie Effaclar Duo i niedługo zacznę używać, mam nadzieję, że pomoże na zaskórniki. Jeszcze nigdy nie stosowałam środków tego typu, od jakiegoś czasu przechodzę na pielęgnację wyłącznie biochemiczną i teraz nie mam już żadnych kosmetyków z drogerii !
Wczoraj doszła paczka z mazideł i mi.in. niacynamid, czy on działa też na zaskórniki? Podobno oczyszcza pory. Dodaję narazie 2-5% do Humektanu

(Btw Dry flo jest świetny, nie świeciłam się dziś cały dzień, może minimalnie i pozostawił taką cienką warstwę, który jakby wyrówanała nieco już prawie jasny odcień mojej skóry )

Cierpisz na Hashimoto, niedoczynność tarczycy zaburzenia odżywiania? Brak Ci energii, nie tolerujesz glutenu, laktozy?
Potrzebujesz motywatora do zmiany sposobu odżywiania?
Zapraszam na:

KONSULTACJE DIETETYCZNE:
http://www.alpacasquare.coml

illegale jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-30, 17:19   #1667
quleczka
Zakorzenienie

niacynamid jest tez w effaclarze duo wlasnie niestety nie podaja czy on na zaskorniki dziala, w opisie mazidel to zweza pory podobno

w opisie effaclar duo jest wymieniony nie przy zaskornikach ale przy czesci o zapalnych zmianach trądzikowych... no i na biochemii tez jest raczej o jego wlasciwosciach podobnych do antybiotyku czyli raczej dzialaniu na stan zapalny

tak czy inaczej na pewno dobrze dziala na nasza problemowa skore
Stary 2009-10-31, 11:42   #1668
Izabelka007
Przyczajenie

Hej diewczyny ja uzywam od miesiaca epiduo i widze poprawe,nie chce zachwalac bo nie zniklo mi wszystko jescze,ale na czole mam juz mniej krostek...na poczatku stosowania pojawiatły sie ropne i to bylo najgorsze..ale teraz ograniczaja sie te wypryski....mam nadzieje ze w koncu znikna mi te zaskorniki
Izabelka007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-31, 12:15   #1669
illegale
Wtajemniczenie

GG do illegale

Cytat:
niacynamid jest tez w effaclarze duo wlasnie niestety nie podaja czy on na zaskorniki dziala, w opisie mazidel to zweza pory podobno

w opisie effaclar duo jest wymieniony nie przy zaskornikach ale przy czesci o zapalnych zmianach trądzikowych... no i na biochemii tez jest raczej o jego wlasciwosciach podobnych do antybiotyku czyli raczej dzialaniu na stan zapalny

tak czy inaczej na pewno dobrze dziala na nasza problemowa skore
Effaclar z tego co wiem, działa i na zaskórniki i na stany zapalne, ma podwójne działanie, stąd jego nazwa "duo"
Ja mam i to i to więc mam nadzieję, że pomoże.
Z tego co czytałam w ulotce o Effaclarze, wymienione były zawarte w nim substancje aktywne i pisało, że niacynamid ma oczyszczać pory.

Cierpisz na Hashimoto, niedoczynność tarczycy zaburzenia odżywiania? Brak Ci energii, nie tolerujesz glutenu, laktozy?
Zapraszam na:

KONSULTACJE DIETETYCZNE:

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-31, 12:18   #1670
quleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez illegale Pokaż wiadomość
Effaclar z tego co wiem, działa i na zaskórniki i na stany zapalne, ma podwójne działanie, stąd jego nazwa "duo"
Owszem, ja tylko napisalam, ze niacynamid jest wymieniony w czesci odnosnie zmiane zapalnych, a nie zaskornikow... a nie ze effaclar duo nie dziala na zaskorniki
Stary 2009-10-31, 12:57   #1671
illegale
Wtajemniczenie

GG do illegale

Cytat:
Owszem, ja tylko napisalam, ze niacynamid jest wymieniony w czesci odnosnie zmiane zapalnych, a nie zaskornikow... a nie ze effaclar duo nie dziala na zaskorniki
Yhym, no trochę źle zrozumiałam na początku

Zapraszam na:

KONSULTACJE DIETETYCZNE:

Stary 2009-10-31, 13:05   #1672
quleczka
Zakorzenienie

Nic sie nie stalo

Ja sama niedawno dostalam z allegro effaclar duo i tez mam nadzieje, ze podziala lepiej niz effaclar K lub effaclar A.I. ...ktory u mnie sie w ogole nie sprawdzal
Stary 2009-11-02, 09:43   #1673
liseczek203
Raczkowanie

witajcie dziewczynki po weekendzie Mój kochany isotrexin działa cuda;0 qiuleczka stan mojej skóry znacznie się poprawił, grudki na czole malutkimi kroczkami znikają lewe policzko mam czyściutkie. broda również, mecze się jedynie z prawym policzkiem, tam wyskakuje mi tego najwięcej, tylko że nie są o już podskórne syfki tylko pozostałości po nich, mam punktowo czerwone plamy i nie wiem jak sie ich pozbyć.. Wszystko ładnie sie zagoiło tylko te czerwone plamki;( jak wróce z pracy do domu to poslę zdjęcie żebys miała porównanie.. ogólnie jestem zadowolona.. Krem psyhgel również sie sprawdza, skóra po nim jest mięciutka, nawilżona i taka promienna, ale stosuje go tylko na noc, w w dzień skóra mi sie po nim strasnzie świeci na dzien stosje kremu nawilżającego z lipidami i z fktorem z Iwostinu.. A ty kochana jak tam????

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Cytat:
Nic sie nie stalo

QUOTE=quleczka;15013932Ja sama niedawno dostalam z allegro effaclar duo i tez mam nadzieje, ze podziala lepiej niz effaclar K lub effaclar A.I. ...ktory u mnie sie w ogole nie sprawdzal
Cóz to jest za Krem ten efflas duo?/ i jakie ma zastosowanie?? no i czy działa???
Stary 2009-11-02, 16:29   #1674
quleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystko ładnie sie zagoiło tylko te czerwone plamki;(
Cierpliwosci Jest duza szansa, ze z czasem zbledna, szczegolnie jesli dluzej postosujesz retinoid, ktory troche zluszcza skore
Cytat:
Krem psyhgel również sie sprawdza, skóra po nim jest mięciutka, nawilżona i taka promienna, ale stosuje go tylko na noc, w w dzień skóra mi sie po nim strasnzie świeci
No to nie jest krem matujacy I tak mniej sie swieci niz po normalnym pysiogelu, szczegolnie jak sie odcisnie chusteczka chwile po aplikacji. Jedno jest pewne - ladnie lagodzi podrazniona skore. Wczoraj zrobilam sobie naprawde mocny peeling, skora byla mocno czerowna i podrazniona, a physiogel ladnie ja ukoil
Cytat:
Cóz to jest za Krem ten efflas duo?/ i jakie ma zastosowanie?? no i czy działa???
Czy dziala to jeszcze nie wiem bo za krotko stosuje....a jakie zastosowanie - ogolnie do skory tradzikowej.

Tu masz opis http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...zaskorniki.htm

A co u mnie? W sumie nie jest zle, twarz wyglada w miare znosie, nic wielkiego sie nie zrobilo. Z innych rzeczy - dzis bylam oddac krew, wiec wlasnie objadam sie bezkarnie czekolada
Stary 2009-11-02, 18:25   #1675
liseczek203
Raczkowanie

Czyli mam nadal je smarować Isotrexinem? Czy one mi same zbledną po czasie?? Załaczam zdjęcia jak obiecałam, najgorsze jest prawe policzko, tylko na nim mi sie robią syfy lewe policzko jest w miare czyste są drobne plamy po pozostałościach i też nie weim jak się tego pozbyć Sama oceń i mi doradz co mam jecsze stosować ja mam dzisiaj małego dołka Może ten Kremik http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...zaskorniki.htm Równiez by mi pomógł?? a ty stosujesz go razem z retinoidami? Nie wysusza on ci bardzeij skóry?? jaki peeleing robisz?? enzymatyczny?
Stary 2009-11-02, 18:33   #1676
liseczek203
Raczkowanie

Proszę oto fotki
Stary 2009-11-02, 18:36   #1677
quleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli mam nadal je smarować Isotrexinem?
No jasne, ze masz To nie jest lek na tydzien czy dwa...ale raczej na miesiac lub dwa przynajmniej. Nie powiedziala Ci lekarka, ze masz go stosowac az do czasu nastepnej wizyty u niej?
Cytat:
Czy one mi same zbledną po czasie??
Jest spora szansa, ze wiekszosc tak No, a jesli cos zostanie to dermatolog Ci na pewno powie co dalej z tym robic. Sa rozne metody.

Cytat:
lewe policzko jest w miare czyste są drobne plamy po pozostałościach i też nie weim jak się tego pozbyć Sama oceń i mi doradz co mam jecsze stosować ja mam dzisiaj małego dołka
Moim zdaniem stosowac to co doradzila lekarka i nie kombinowac za duzo poki co

Pewnie by Ci pomogl ale moim zdaniem lepiej zapytac lekarza co o nim sadzi przy wizycie. Mnie sie wydaje, ze to moze byc dobry krem na podtrzymanie efektow izotrexinu gdy juz zakonczysz kuracje nim.

Cytat:
Stosujesz go razem z retinoidami? Nie wysusza on ci bardzeij skóry??
Tak ale ja stosuje poki co retinoidy po swojemu. Tylko raz na jakies 3-4 dni, no i ja mam inny retinoid i twarz juz uodporniona troche. Ten effeclar duo stosuje tez raz na pare dni jak mnie najdzie...bo akurat mam probki

Cytat:
jaki peeleing robisz?? enzymatyczny?
Nie, ja robilam normalny ale to dlatego, ze w tym momencie nie mam prawie nic na twarzy, a retinoidy zastosowalam dopiero raz i to jakies 3 dni temu...wiec skora nie byla podrazniona.

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

Cytat:
Proszę oto fotki
No moim zdaniem zle nie jest....pozostaje cierpliwosc i danie szansy isotrexinowi by mial mozliwosc zadzialac cos wiecej
Stary 2009-11-03, 08:25   #1678
liseczek203
Raczkowanie

Cytat:
No jasne, ze masz To nie jest lek na tydzien czy dwa...ale raczej na miesiac lub dwa przynajmniej. Nie powiedziala Ci lekarka, ze masz go stosowac az do czasu nastepnej wizyty u niej?
No tak kochana, kazała mi stosować 7 tygodni, tydzień juz stosuję także zostało mi jeszcze 6 Trzeba jakoś to wytrwać Cieszę, sie bardzo że mam z kim o tym pogadać i jest ktos kto mi doradza, sama bym pewnie nie wiedziała o wielu rzeczach i równiez wielu rzeczy byłam nieświadoma teraz za kazdym razem jesli chcę cos zakupić, zaraz patrze na kład kosmetykuto jest moja nowa obsesja Ale jednym plusem moje tradziku jest to że rzuciłam palenie..

Cytat:
Jest spora szansa, ze wiekszosc tak No, a jesli cos zostanie to dermatolog Ci na pewno powie co dalej z tym robic. Sa rozne metody.[IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/a/USTAWI%7E1/Temp/moz-screenshot.jpg[/IMG][IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/a/USTAWI%7E1/Temp/moz-screenshot-1.jpg[/IMG]

Moim zdaniem stosowac to co doradzila lekarka i nie kombinowac za duzo poki co
Masz racje nie nie ma co szaleć, i stosowac to co mi pomaga, a na kolejnej wizycie napewno mi powie co dalej, tylko, żemój dermatolog, to taka troche nie kumata babka, ja musze sama jej zadawać pytania bo ona tak jakby nie wiedział po co o niej przyszłam.. a nie hce zmieniać dermatologa w trakcie leczenia.

Pewnie by Ci pomogl ale moim zdaniem lepiej zapytac lekarza co o nim sadzi przy wizycie. Mnie sie wydaje, ze to moze byc dobry krem na podtrzymanie efektow izotrexinu gdy juz zakonczysz kuracje nim.

Cytat:
Tak ale ja stosuje poki co retinoidy po swojemu. Tylko raz na jakies 3-4 dni, no i ja mam inny retinoid i twarz juz uodporniona troche. Ten effeclar duo stosuje tez raz na pare dni jak mnie najdzie...bo akurat mam probki
Kochana to ty taka Zośka samośka?? Wiesz narazie postanowiłam stosowac to co stosuję czyli serie Iwostinu no i krem psyhogel. Jest dobrze.. twarz myje przegotowana wodą olejkiem eterycznym lawendowym.

Cytat:
Nie, ja robilam normalny ale to dlatego, ze w tym momencie nie mam prawie nic na twarzy, a retinoidy zastosowalam dopiero raz i to jakies 3 dni temu...wiec skora nie byla podrazniona.
Ja też robiłam sobie kiedyś raz w tygodniu peelingi normalne, teraz sie rozke boję, ale nawet nie mam potrzeby bo skóra mi się nie łuszczy najczęciej mi sie przesuszała skóra na brodzie i na nosie, dziwne prawda? bo to sa zazwyczaj strefy tłuste, a mi tam najcześciej kóra schodziła, teraz psyhogel ładnie mi ja nawilża i nie mam takiego problemu A widzisz miałam sie jecsez pytać, bo misiąc zazywałam tabletki cera nowa z bratka.. juz mi sie skończyły i mam pytanko, czy mam je brać dalej? czy moge je teraz zastapi9ć np herbta z bratka lub innymi witaminami stosowanymi wewnętrznie??A ty zazywasz jakieś witaminki?? ja, podkradam mamie która jest w ciązy witaminy falvit M

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

Cytat:
No moim zdaniem zle nie jest....pozostaje cierpliwosc i danie szansy isotrexinowi by mial mozliwosc zadzialac cos wiecej
Dam mu szansę dam, Prościej zaufać kosmetykowi niz człowiekowi
Stary 2009-11-03, 10:34   #1679
quleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Ale jednym plusem moje tradziku jest to że rzuciłam palenie..
Gratulacje Ogolnie caly organizm na pewno bedzie Ci wdzieczny

Cytat:
Masz racje nie nie ma co szaleć, i stosowac to co mi pomaga, a na kolejnej wizycie napewno mi powie co dalej
A jesli dalej bedzie nie kumata ale uzna, ze w sumie leczenie juz zakonczone to wtedy mozesz poprobowac z innymi kremami. Za to gdy juz masz silna masc i to czesto stosowana to lepiej juz nie dokladac.

Cytat:
Kochana to ty taka Zośka samośka??
W tej chwili jesli chodzi o twarz to tak, bo jest w miare ok, a jeszcze mam zapas differinu od wiosny, wiec juz wiem jak ten lek dziala i na co moge sobie pozwolic.

Za to plecy i glowe, z ktora tez mam problemy lecze zgodnie z zaleceniami lekarki.

Cytat:
Wiesz narazie postanowiłam stosowac to co stosuję czyli serie Iwostinu no i krem psyhogel.
Tak drobna uwaga - physiogel - tam jest "i" w srodku

Cytat:
A widzisz miałam sie jecsez pytać, bo misiąc zazywałam tabletki cera nowa z bratka.. juz mi sie skończyły i mam pytanko, czy mam je brać dalej? czy moge je teraz zastapi9ć np herbta z bratka lub innymi witaminami stosowanymi wewnętrznie??
To juz zalezy od Ciebie Jesli chcesz to pewnie mozesz stosowac Nie ma reguly, kazdy inaczej reaguje. Tak jak mowilam ja nigdy nie mialam dosc cierpliwosci do bratka by przetrwac gorszy okres, poza tym smaczny to on nie jest.
Cytat:
Dam mu szansę dam, Prościej zaufać kosmetykowi niz człowiekowi
Pamietaj, to nie kosmetyk to dosc silny lek
Stary 2009-11-03, 17:28   #1680
kitka0106
Przyczajenie

hej
chciałam się was spytać czy wg Was lepszy jest w walce z trądzikiem i zaskórnikami, a także bliznami po trądziku peeling kawitacyjny http://www.allegro.pl/item793644533_...a.html#gallery
czy może dermabrazja
http://www.allegro.pl/item784294966_...o.html#gallery

Zastanawiam się nad kupnem którejś z maszyn, nie wiem czy warto... może ktoś mi coś doradzi?
Pozdrawiam
kitka0106 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości