![]() |
#1921 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czym wyleczyć zaskórniki?
brevoxyl
![]()
![]() |
#1922 |
Zakorzenienie
|
dermatolog przypisal mi differin i jestem mega zadowolona.
po 2 miesiacach zostalo mi moze 10 %zaskornikow na calej twarzy. jeszcze miesiac i bedze po problemie ![]()
![]() |
#1923 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() w jakiej postaci chciałabyś tego używać? może w połączeniu z innym kwasem? używałaś już jakichś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1924 | |
Zakorzenienie
|
Peelingi (bynajmniej te zwykłe,ziarenkowe) wydaje mi się że pogarszają sprawę,enzymatyczne mało czyszczą,a teraz żeby było naturalnie już jakiś czas 'wycieram' się mieszanką z płatków owsianych,łyżeczki miodu i octu jabłkowego,plus troszeczkę wody przegotowanej,zobaczymy jak będzie na dłuższą metę
![]() ---------- Dopisano o 02:48 ---------- Poprzedni post napisano o 02:37 ---------- Cytat:
Jako krem,używam tylko humektanu,teraz planuję wzbogacić go żelem hialuronowym lub mocznikiem żeby mieć mocniejsze nawilżenie na noc,bo minerałki w niektórych miejscach wyglądają sucho nawet po spryskaniu termalką. Tylko humektan (no i teraz ze wzbogacieniem będzie),bo to bezpieczny nawilżacz,a ciężko mi dobrać krem żeby nie potęgował właśnie zaskórników zamkniętych już w ciągu pierwszego użycia ![]() Te cudo z naturalisa planowałam używać mieszanego z hydrolatem oczarowym. Ku któremu produktowi bardziej bym się skłaniała? Tu właśnie jest problem i dlatego zapytałam o skuteczność tych produktów porównanych względem siebie,który ma lepsze działanie na problem z tymi podskórnymi badziewiami ![]() Edytowane przez Kachnaaaa Czas edycji: 2010-08-16 o 01:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1925 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi w ogóle ciężko dobrać jakiś kosmetyk, żebym nie miała wrażenia, że skóra wygląda gorzej ![]() sama tych produktów, o których piszesz nie używałam, zdecydowałam się na kwasy i retinoidy, stąd pytałam czy Ty używałaś ![]() może spytaj na wątkach dot. tychże sklepów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1926 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1927 |
Rozeznanie
|
sub
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1928 |
Zakorzenienie
|
A wy czym dziewczyny najczęściej peelingujecie twarz?
Przydałby mi się jakiś niedrogi enzymatyczny,szukałam na kwc ale te z dobrą opinią i ceną mają jakieś badziewia,wazeliny,etc w składzie ![]() Jeszcze nie tak dawno szorowałam na upartego buzię,myśląc że zetrę jakoś a potem wysuszę te podskórniaki,ale wiem teraz że to błąd bo w naszym przypadku tak jak mówiłam jeszcze bardziej się roznosi i podrażnia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1929 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Enzymatyczny - polecam ![]() ![]() ![]()
21.07.2011 - Pierwszy Dzień Reszty Mojego Życia ![]() 175cm/64,5 kg ![]() - walczę z cellulitem - niszczę tłuszcz a zdobywam mięśnie - uczę się zdrowego odżywiania - dbam o cerę - PIJĘ DUŻO WODY ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1930 |
Zakorzenienie
|
wypróbuję ten olejek rycynowy, bo akurat mam w domu.. mam nadzieję, że choć trochę będzie z tego pożytku, bo jak mnie zapcha to chyba się zastrzelę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1931 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:42 ---------- Poprzedni post napisano o 01:40 ---------- Cytat:
Ja smarowałam w celu pozbycia się tych zamkniętych i nie widziałam spektakularnych efektów,jeśli generalnie jakieś były ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1932 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1933 |
Wtajemniczenie
|
dołączam do walki z zaskórnikami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1934 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1935 |
Przyczajenie
|
Bez kitu, ale wkurzyłam się maksymalnie i potraktowałam się spirytusem salicylowym. Potem krem z chabrem Kwiaty Polskie i maść cynkowa punktowo. I w końcu widzę efekt! Żadnych cholernych zaskórników! W dodatku cera jest gładziutka po tym kremie.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1936 |
Zadomowienie
|
Cześć wam!
Chyba mnie tutaj jeszcze nie było ![]() Z tego co ja stosowałam na zaskórniki chyba najlepiej działało Epi, jednak po 3 m-cach zauważyłam że jakby przestało skutkować( dziwne bo do tego podobno skóra się nie przyzwyczaja) Gdy tylko odstawiłam wszystkie zaskórniki wróciły, stan cery jak przed kuracją. Isotrexin, brevoxyl, benzacne, davercin nie pomogły. Olejek pichtowy tylko pogroszył stan mojej cery. Obecnie używam toniku i peelingu migdałowego, tzn dopiero zaczynam. Poza tym na noc Izotziaja na dzień clindacne. Niestety żadnej poprawy nie widze. Mam zamiar jeszcze spróbować OCM, tylko musze kupić olejek rycynowy. Już watpie, że cokolwiek jest mi w stanie pomóc.
![]() |
![]() |
#1937 |
Przyczajenie
|
To może wypróbuj spirytus salicylowy? Tylko potem trzeba wklepać krem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1938 |
Raczkowanie
|
dziewczyny mnie zastanawia jedna rzecz, mam nadzieje ze ktos mi pomoze i rozwieje nie tylko moje watpliwosci
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1939 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Planuję zamówić mocznik i żel hialuronowy i będę dodawać do humektanu na noc i w dzień kiedy skóra wola pić ![]() Edytowane przez Kachnaaaa Czas edycji: 2010-08-29 o 23:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1940 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czym wyleczyć zaskórniki??
Cytat:
![]() A na razie próbuję wszystkiego, obecnie Kailas - krem z himalajskich ziół. Czego to się nie robi, żeby mieć 2 zaskórniki mniej..... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1941 |
Zakorzenienie
|
Ja tez mam problem z zaskornikami. Tyle polecacie ze nie wiem co wybrac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1942 |
Zadomowienie
|
jinxi mogłabyś coś więcej napisać o tym zabiegu?
![]() |
![]() |
#1943 |
Przyczajenie
|
A są u nas dostępne jakieś skuteczne plastry na wągry? Pytałam kiedyś w aptece o coś takiego to pani powiedziała, że nic nie dają..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1944 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1945 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1946 |
Zadomowienie
|
Hejka! Również należę do nieszczęśliwych posiadaczek zaskórników- cała strefa T w "czarnych punkcikach" plus reszta twarzy w jakichś krostach. eh. Może nie jest to najgorsze i największe, ale widoczne niestety. Rok temu pani dermatolog przepisała mi na to Brevoxyl i tu moje zdziwienie, jechałam do niej 40km, żeby dostać lek, który mogę kupić bez recepty
![]() Podejście do tego "wspaniałego"toniku z petroleum i oleju pichtowego również zakończone niepowodzeniem.(przed kilkoma dniami wyrzuciłam pudełko z tonikiem, bo produkty już dawno przeterminowane ![]() Dość dobre efekty miałam po stosowaniu Acne Derm, ale przerwałam z powodu "rumienia", który potem okazał się być ŁZS ![]() Acne Derm jeszcze mam i może do niego wrócę, bo jeszcze się nie przeterminował. oj się rozpisałam. ja to bym chciała zamknąć te głupie pory! no, ale chyba muszę żyć z takimi ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1947 |
Raczkowanie
|
podskórne pryszcze
witam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1948 |
Raczkowanie
|
Dot.: podskórne pryszcze
Takie duże, czerwone, bolące, ropne bulwy?
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
"Kochać kogoś - znaczy widzieć w nim cuda dla innych niedostrzegalne." Mauriac Francois. ![]() ![]() "Kiedy się kogoś naprawdę kocha, to wierność nie jest żadną zasługą." Edytowane przez Ona. Czas edycji: 2010-09-05 o 20:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1949 |
Zakorzenienie
|
Dot.: podskórne pryszcze
Może wypróbuj pastę cynkową?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1950 |
Konto usunięte
|
Podzielę się swoimi sposobami
![]() Wągry: plastry własnej roboty. Mieszamy żelatynę w proszku z odrobiną ciepłego mleka, nakładamy ok 3mm warstwę na nos, gdy stężeje zrywamy tak jak klasyczny plaster. W przeciwieństwie do nich, to naprawdę działa. Ale tylko na czarne wągry ![]() Zaskórniki zamknięte: regularne złuszczanie i przyrząd do oczyszczania. Osobiście uwielbiam peeling z The Body Shopu z serii Olejek z Drzewa Herbacianego. Od kiedy go stosuję (2xtyg), zaskórników jest mniej i szybciej wychodzą na wierzch, dzięki czemu łatwiej jest je usunąć. Kupiłam w Londyńskim Body Shopie taki mały metalowy przyrząd do usuwania zaskórników (http://www.thebodyshop.co.uk/images/...m/78242m_z.jpg) i stosują go na te z nich, które są płytko pod skórą albo zaczynają już "wystawać". Żadne kwasy mi nie pomogły, żadne olejki pichtowe, nic... Trochę po DUAC-u moja cera była ładniejsza, zaskórniki zaczęły znikać... ale gdy przestałam go stosować problem wrócił. Dlatego pogodziłam się z nimi, wątpię żeby kiedyś całkowicie zniknęły. Ale staram się je "kontrolować" i tymi sposobami mi to nawet wychodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:33.