![]() |
#2641 |
Raczkowanie
|
Dot.: Zaskórniki zamknięte :(
Ja stosuje parówki od paru dobrych lat i żaden sposób mi nie zaszkodziły. Oczywiście z częstotliwością nie przesadzam raz na tydzień albo raz na dwa tyg. Według mnie pory są bardziej widoczne jeśli nic się z nimi nie robi, a po parówce koniecznością jest nałożenie maseczki ściągającej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2642 |
Przyczajenie
|
Dot.: Czym wyleczyć zaskórniki?
Faktycznie nie pomyślałam o tym, że trądzik może być od stanu zapalnego w organizmie. Mam problemy z jelitami, może to jest właśnie ten problem. Bo za nastolatki nie miałam żadnego trądziku. Problemy zaczęły się potem, praca dzieci, dom. No i wiadomo nerwy, niedojadanie gdzieś po drodze, a skóra to pokaże.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2643 |
Przyczajenie
|
Wągry, kilka pytań.
Witam, mam kilka pytań dot. wągrów i cery tłustej.
Niestety mam ich całą masę, gdyby nie one, moja cera byłaby wręcz idealna. Czy szare mydło jest dobre dla cery tłustej? Wiadomo, że wysusza, jednak w przypadku tej cery powinniśmy ją chyba dodatkowo nawilżać, aby nie wytwarzała zbyt dużo sebum? Jakie produkty powinienem stanowczo odrzucić? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2644 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Wągry, kilka pytań.
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2645 |
Raczkowanie
|
Dziwne krostki
Mam na czole dziwne krostki, nawet nie wiem czy to sa w ogole krostki.. dziwne male milimetrowe wybrzuszenia na czole jakby wyrastaly mi z tego male brodawki.. kiedys to juz mialam i przez rok mi nie chcialo zniknac musialam czyms smarowac i dopiero po kilku miesiach.. wie moze ktos co to jest i jak temu zaradzic? w ogole jak zaskorniki wygladaja bo moze to to.. ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2646 |
Rozeznanie
|
[wizaż usuwa negatywne, ale sprawiedliwe, recenzje, więc ja usuwam swoje wpisy na wizażu]
Edytowane przez tambourinist Czas edycji: 2013-11-21 o 18:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2647 | |
Moderator
|
Dot.: Dziwne krostki
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2648 | |
Żona Gargamel
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2649 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Dziwne krostki
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2650 |
Raczkowanie
|
ZASKÓRNIKI pomocy
Hej
![]() zacznę od tego, że nigdy wcześniej nie miałam większych problemów z cerą (mam 21 lat). Kilka lat chorowałam i nie miesiączkowałam, ale wiosną wszystko wróciło do normy i okres wrócił naturalnie. Niestety w sierpniu znowu się zatrzymał, tym razem prawdopodobnie od stresu (chociaż nie wiadomo do końca... ) Od lipca zaczęłam zauważać już problemy z cerą, pojawiały się krostki i takie małe pryszczki. Pod koniec lipca byłam u kosmetyczki na oczyszczaniu i było przez jakiś czas lepiej, jednak problem wrócił z potrójną siłą... We wrześniu zaczęło mnie wysypywać, były to takie podskórne krosty albo pryszcze małe. Pod koniec września miałam dziwne gwałtowne objawy-zaczęła mi się łuszczyć skóra szyi (schodziła płatami i strasznie piekła) a do tego w jeden dzień wysypało mnie na brodzie po lewej i prawej stronie oraz na polikach tak bardziej przy uchu, od skroni aż po brodę. Były to czerwone krosty, wyglądało to strasznie ! i też na plecach pryszcze takie małe. wystraszyłam się że to jakaś grzybica skóry albo alergia. miałam wtedy kontakt z psami a nigdy wcześniej nie miałam bo nie posiadam psa ani nikt z mojej rodziny w sumie też nie. Poszłam do dermatologa, który stwierdził trądzik ! Nie wierzyłam więc poszłam do kolejnej dermatolog. Ona również stwierdziła trądzik i przepisała mi DUAC oraz DAVERCIN. Po pierwszej aplikacji twarz piekła mnie niesamowicie do tego schodziła mi. Po kilku dniach widziałam troszkę poprawę jak zapudrowałam to nie było już tak tego widać strasznie mocno ale już wtedy zauwazyłam ze na polikach pojawiają mi się zaskórniki. Skóra była taka nabrzmiała, dziwna. Po ok 10 dniach stosowania Duacu nagle w sobotę zauważyłam straszny wysyp podskórnych syfów na brodzie z lewej strony ! Na drugi dzień były również po prawej stronie i zaczęły atakowac policzki. Po nałożeniu Duacu piekła mnie skóra strasznie, od razu zmyłam. 3 dni po tym było coraz gorzej byłam spuchnięta strasznie mnie swędziała i piekła twarz, wyglądałam jak pajac z takim rumieniem... a zaskórników było coraz więcej ! Umówiłam się do kolejnej dermatolog... tym razem prywatnie ,miała bardzo dobre opinie i jest polecana. Stwierdziła alergię bo byłam taka nabrzmiała i czerwona i pokrzywka na brodzie. Prawdopodobnie uczulił mnie właśnie DUAC (a szkoda, bo wydawało mi się że już była poprawa... ) Dostałam leki na alergię oraz maść robioną z wazeliną między innymi i też Borasol żeby przemywać twarz. Opuchlizna i zaczerwienienie dopiero po kilku dniach się złagodziły ale swędzenie i pieczenie było dalej a pokrzywka nie zniknęła... Wczoraj poszłam na kolejną wizytę i tym razem dostałam DIFFERIN w żelu (na początku 2-3 razy w tygodniu żeby zobaczyć jak zareaguje skóra) a do tego dalej mam stosować Borasol i mogę takie na skroni typowe pryszcze smarować DAVERCINEm. Do tego jakiś krem nawilżający rano usuwający zaskórniki. Dziwne jet dla mnie to że skóra twarzy i te okolice gdzie są zaskórniki piecze mnie cały czas. Z dnia na dzień jest ich coraz więcej cała broda oraz rozprzestrzeniają się na całe poliki, wygląda to strasznie bo tego nie da się zakryć. Pani dermatolog powiedziała że ta maść z wazeliną która miała złagodzić tą reakcję alergiczną ,mogła spowodować ten wysyp zaskórników. Ale ja już sama nie wiem. Czy to alergia czy trądzik różowaty (rumienie się pod wpływem temperatury ale tak tylko od czasu po tym DUACU czy może to jednak grzybica??!!??!! czy może od hormonów? Nie mam już 3 miesiące okresu pryszcze na skroniach pojawiają się takie normalne a tak to broda i poliki z tymi zaskórnikami i widzę teraz że niektóre wychodzą na wierzch!!!!!! Czy zaskórniki zawsze przemieniają się w pryszcze ropne, zawsze wychodzą na wierzch? Ja tego mam kilkadziesiąt jak nie więcej!!! Czy jak zastosuję DIFFERIN to one się schowają i znikną bez wyjścia na wierzch? Nie chcę tak chodzić jestem załamana ![]() Za 2 tygodnie mam wizytę u ginekologa więc ,może poprosić o hormony żeby miesiączka wróciła i moze wtedy też to wróci do normy? A jak to jest z oczyszczaniem u kosmetyczki? Pomoże /zaszkodzi? Słyszałam tez o zabiegu mikrodermabrazji... Nie chcę tego trądziku zaskórnikowego ja nie wiem dlaczego on jest z dnia na dzień coraz większy... ![]() I to mnie cały czas piecze ta skóra czy to jest normalne przy trądziku? Tam gdzie są zmiany i koło ust. Proszę o pomoc ![]() Daję zdjęcie, ale słabo widać akurat bo pod światło tak skóra jest nabrzmiała i cała chropowata okropnie ![]() Edytowane przez nati_natalia Czas edycji: 2013-10-22 o 22:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2651 |
Raczkowanie
|
Dot.: ZASKÓRNIKI pomocy
druga fota...
proszę o pomoc... Czy differin pomoże? jest taka szansa? ![]() Edytowane przez nati_natalia Czas edycji: 2013-10-22 o 22:45 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2652 |
Raczkowanie
|
Żeby zrobić mikrodermabrazję trzeba mieć wygojoną twarz, bez ropnych wykwitów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2653 |
Raczkowanie
|
Póki co Differinu nie będę stosowała bo skóra jest nadal podrażniona wczoraj nałożyłam sobie go trochę i całą noc się drapałam...
![]() mam jeszcze ACNEFAN więc to dzisiaj nałożyłam i nie wiem czy to normalne, że swędzi mnie twarz? te syfki wszystkie swędzą, że mam dość ![]() jestem załamana, bo na lewym poliku i brodzie i skroni mam ich kilkadziesiąt (tych zaskórników) i już 5 przekształciło się w ropne krostki ![]() ![]() I czy ACNEFAN działa również na zaskórniki zamknięte? Może któraś z Was stosowała ten krem? Proszę o porady ,bo na prawdę załamuje mnie to co się dzieje z moją twarzą. Wiem że pierwszy post jest długi bardzo ale chciałam dokładnie opisać sytuację żeby było wiadomo o co chodzi. Pozdrawiam ![]() Edytowane przez nati_natalia Czas edycji: 2013-10-23 o 21:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2654 |
Przyczajenie
|
Hej
![]() Ja ogolnie sie na wizazu nie wypowiadam tylko czytam rozne opinie i komentarzena interesujace mnie tematy. Jednak tym razem napisze bo bardzo mi Ciebie szkoda. Sama mam problemy z cera. Raz wieksze raz mniejsze. Jednak nieo mnie o o Tobie mowa. Po pierwsze Kochana na pewno do stanu cery przyczyniaja sie hormony. Skoro jak piszesz juz tak dlugo nie masz miesiaczki to znaczy ze Twoja gospodarka hormonalna jest bardzo zaburzona. Bardzo dobrze, ze umowilas sie na wizyte do ginekologa, jednak musisz pamietac, ze aby zaczac przyjmowac tabletki hormonalne musisz te hormony najpierw zbadac. Dopiero wtedy lekarz bedzie mogl stwierdzic jakie leki sa dla Ciebie odpowidnie. Czesto mlode dziewczyny ida do ginekologa i biora "jakies" tabletki tak naprawde nie wiedzac ktore hormony sa nie w porzadku. Nie wszystkie tabletki sa takie same. A ryzykowac ze a noz widelec lekarz partacz trafi nie radze bo poza cera mozesz sobie narobic wielu innych klopotow. Pamietaj..najpierw badania hormonalne. Natmiast co do cery i lekow. Przede wszystkim nie wyciskaj ich absolutnie. Na zdjeciach widac ze wdal sie stan zapalny. Co do DUACU to ja go stosowalam. Poczatkowo sprawil sie niezle. Zero podraznien a pryszczy i przede wszystkim zaskornikow bo z nimi sie zmagam mniej. Natomiast po odstawieniu i powrocie do niego- totalna masakra. Skora purpurowa, piekaca, koszmar. Odstawilam. Ty musisz swoja skore uspokoic. Bardzo dobrze dziala przemywanie twarzy rumiankiem. Nie myj twarzy mydlem. Polecam zel do mycia twarzy Vichy Normaderm badz Iwostin Purritin. Nie sa one tanie, natomiast bardzo wydajne. Lagodzaco na skore dziala krem SUDOCREM..krem ten przeznaczony jest do pieluszkowych odparzen skory niemowlat, aczkolwiek ja stosuje tylko i wylacznie ten krem..Jest bardzo gesty..przypomina bardziej masc niz krem jednak jak rozsmarujesz niewilka ilosc to bedzie dobrze. P posmarowaniu twarz jest bardzo blada dlatego mozesz uzywac go jedynie na noc. Wielu pewnie powie ze ten krem jest za ciezki, za tlusty....moim zdaniem nie..przede wszystkim jest antyseptyczny..ja osobiscie polecam.....Jesli masz jakies wieksze pryszcze ktore Cie bola i chcesz sie szybko pozbyc bolu polecam bardzo tania masc TORMENTIOL. Nakladasz odrobinke w miejscu pryszcza. On wyciaga rope z krostki i goi ja szybciej. Poza tym dobry jest SKINOREN. Poczytaj sobie o nim. sporo na jego temat znajdziesz tez na wizazu. Poza tym picie drozdzy i maseczka z drozdzy wplywa zbawiennie na twarz z tradzikiem. Sama stosuje i sobie chwale. Jesli uzywasz tonikow to ja polecam najtanszy...napewno masz go w domu...jaki? Mleko...zwykle mleko najlepiej tluste 3,2%. Polewasz wacik mleczkiem zimnym z lodoweczki. Przecierasz nim twarz. Pozostawiasz do wyschniecia. Ptem sa dwie szkoly..albo nakladasz krem po 15 min nie splukujac mleka..lub po 15 min splukujesz twarz woda i wtedy dopiero krem....uff ale sie napisalam...mam nadzieje ze choc troche pomoge...podsumowujac...p oprobuj naturalnych metod pielegnacji twarzy takich jak rumianek, mleko czy drozdze...Musisz pamietac ze na t aby Twoja cera doszla do ladu potrzeba czasu..niestety dosc dlugiego..kazda z dziewczat powie Ci ze tutaj trzeba cierpliwosci...czasem potrzeba lat na wylecznie jak np. w moim przypadku. Odradzalabym wszelkiego rodzaju pillingi bo Twoja buzka jest za bardzo podrazniona. Jak sie uspokoi to ja najbardziej mozna myslec o delikatnych pillingach. Ja zycze Ci wytrwalosci w walce z ta okrpna choroba..bo tradzik jest choroba skory z ktora walka jest trudna... Pamietaj! nie wyciskaj! Powodzenia ![]() Edytowane przez aeroforce Czas edycji: 2013-10-25 o 23:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2655 |
Raczkowanie
|
aeroforce, dziekuje
![]() mam jeszcze pytanie - jezeli chodzi o zwykle oczyszczanie u kosmetyczki badz ewentualnie peeling kawitacyjny? poki co jeszcze nie zaczelam terapii nowymi masciami (rano- glamid wieczorem - differin). Smaruje tylko twarz Acnefanem (ziolowy) Mialam zaczac od srody juz leczenie ale nie wiem wtedy czy nie lepiej poczekac jeszcze kilka dni i pojsc na oczyszczanie do kosmetyczki tych zaskornikow zamknietych (ogrom ich!!!!!!! ) i dopiero po tym zaczac kuracje differinem i glamidem. Co sadzicie o tym? Edytowane przez nati_natalia Czas edycji: 2013-10-28 o 13:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2656 |
Raczkowanie
|
Kaszka na czole - mnóstwo małych krostek na czole
Witam,
Jestem po kuracji izotekiem, całkowita dawka przyjęta to 136mg/kg. Efekty dobre, jestem zadowolony, jednak 2 miesiące po kuracji pojawiło się u mnie coś czego nigdy nie miałem - kaszka na czole, mnóstwo małych krostek na czole, które utrzymują się od czerwca, które w ogóle nie schodzą... Nie wiem co może być ich przyczyną, nigdy nie miałem z czymś takim do czynienia i podejrzewam że to ma związek z kuracją. Obecnie stosuję do mycia twarzy jedynie mydło laurowe, możliwe że mam na nie uczulenie, ale wtedy powinienem mieć takie krostki na całej twarzy, a one występuję jedynie na czole, a dokładnie na jego środku i na granicy rozpoczęcia się włosów. Jak sobie z nią poradzić? Również po kuracji na ramionach wyskoczyły mi krosty, coś jak Rogowacenie przymieszkowe i również tego wcześniej nie miałem, smarowałem maściami z mocznikiem, z witaminą A, isotrexem, ale nic nie działa. Jak można to zlikwidować? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2657 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Kaszka na czole - mnóstwo małych krostek na czole
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2658 |
Raczkowanie
|
Skinoren jest bardzo pomocny jeżeli chodzi o taką kaszkę na czole, raz na jakiś czas też mam coś takiego i mi skinoren pomaga ale nieraz dopiero po dwóch tygodniach stosowania to schodzi więc trzeba być cierpliwym.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2659 |
Raczkowanie
|
Żel czy krem ten skinoren?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2660 |
Raczkowanie
|
krem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2661 |
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi Ci o zaskórniki zamknięte (takie białe), to u mnie się pojawiły jeszcze podczas kuracji. Na początku miałam je tylko na czole, a teraz jest ich już więcej, prawie jak przed kuracją
![]()
![]() |
![]() |
#2662 |
Zakorzenienie
|
goldberg - ja na kaszkę polecam Akneroxid, jest tańszy niż Skinoren, no ale tu sprawa wygląda indywidualnie, bo na jednego zadziała jedno na innego drugie
![]()
![]() |
#2663 |
Przyczajenie
|
POMOCY! Podskórne grudki
Wiem, że wątków na ten temat było już bardzo dużo, ale nie mogę znaleźć dobrej odpowiedzi,pomocy na ten problem.
Moja twarz wygląda masakrycznie. Kiedy po szkole wrócę do domu nigdzie już z niego nie wychodzę, ponieważ chyba bym straszyła ludzi;( Czy ktoś z was miał taki trądzik jaki widać na zdjęciach i sobie z nim poradził ? Jeżeli tak to proszę o pomoc i radę ![]() Nigdy wcześniej nie miałam takiej podskórnej kaszki, wraz z rozpoczęciem roku szkolnego zaczęły mi się problemy z cerą ;( Edytowane przez zuzii33 Czas edycji: 2013-12-28 o 13:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2664 |
Przyczajenie
|
Dot.: POMOCY! Podskórne grudki
Nikt nie wie ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2665 |
Przyczajenie
|
Cześć,
polecam dermokosmetyki z apteki przeznaczone dla skóry trądzikowej, które zawierają kwasy owocowe np. Bioderma Sebium, La Roche Posay Effaclar (nie vichy). Do tego 2 razy w tygodniu peeling drobnoziarnisty. Początkowo możesz zauważyć pogorszenie stanu skóry, nie zrażaj się tym, to normalne i trzeba zacisnąć zęby. Unikaj produktów z alkoholem. Pamiętaj o dokładnym demakijażu. Nic samodzielnie nie wyciskaj. Jeżeli po 3 miesiącach nie będzie poprawy to konieczna będzie wizyta u dobrego dermatologa, ewentualnie ginekologa. Czy w ostatnim czasie, kiedy zaczęły się pojawiać zmiany, zmieniłaś może kosmetyki np. (podkład, krem)? Być może któryś składnik zapycha Twoje pory. Pozdrawiam i głowa do góry. Nie ma tragedii |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2666 |
Przyczajenie
|
Hej
![]() Na początku były to 2 wielkie wulkany na brodzie,które wycisnęłam i miałam ,,2 brody'', ale zeszło i teraz mam tylko małe blizny,które łatwo zakryć korektorem(nie maluję się,używam tylko punktowo korektora antybakteryjnego). Później pojawiła się kaszka na całym czole, z którą pojechałam do dermatologa. Pani derm przepisała mi antybiotyk tetralysal,płyn robiony w aptece(z alkoholem) i żel Clindacne na rano i na noc.Było to ok 1,5 miesiąca temu.Po kilku dniach kaszka minimalnie zeszła.Nie była już na całym czole tylko w niektórych miejscach,ale za to zaczęła mi się bardzo przetłuszczać .Podskórne grudki wyszły też na policzkach i brodzie.To jest okropne. Jeśli ktoś to przeczytał i może mi jakoś pomóc lub doradzić to będę bardzo wdzięczna. Edytowane przez zuzii33 Czas edycji: 2013-12-28 o 13:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2667 |
Raczkowanie
|
A stosowałaś Skinoren?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2668 |
Przyczajenie
|
Nie używałam Skinorenu. Pomaga ?
Edytowane przez zuzii33 Czas edycji: 2013-11-15 o 19:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2669 |
Raczkowanie
|
Identyczny problem zlikwidowałam stosując Atrederm. Kilka razy złuszczył mi skóre i po leczeniu. Teraz stosuje go jako kuracja przeciwzmarszczkowa, ale to juz inna historia. Życzę powodzenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2670 |
Przyczajenie
|
byasia mogłabyś coś powiedzieć 0 Atredermie i jak długo trwało u ciebie to leczenie ? Dziękuję mam nadziej, że coś w końcu pomoże
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:42.