|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Kolczyki (piercing)- tu wklejajcie zdjęcia swoich kolczyków
dziewczyny, postanowiłam sobie zrobić industriala ; D
teraz mam do was pytania . czy taki kolczyk nadaje się na 'pierwszy raz' ? http://glovestar.pl/p1214,industrial-paski-black.html gdzie przebijać ? czy normalna kosmetyczka będzie umiała zrobić coś takiego ,czy szukać po ludziach ? |
|
|
|
|
#2312 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No tez racja ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Cytat:
Powinnaś znaleźć jakiś dobry salon piercingu Tam powiedzą Ci jaki kolczyk będzie najodpowiedniejszy Ja też planuje sobie zrobić, ale jeszcze dokładnie nie wiem w którym miejscu, pod jakim kątem
|
||
|
|
|
|
#2313 |
|
Raczkowanie
|
w jakim miejscu i pod jakim kątem decyduje budowa Twojego ucha głównie :P a Ty mozesz sobie wybrac jedna z opcji mozliwych
co do tego industriala: ja proponowalabym zrezygnowac jednak z tego kolczyka i wlozyc na przekłucie tytan, a kłuć się oczywiscie w dobrym studiu piercingu, bo industrial wbrew pozorom nie jest taki banalny do zrobienia szczerze watpie zeby kosmetyczka robila kiedys takie kłucie
|
|
|
|
|
#2314 |
|
Zakorzenienie
|
To może i ja
moje ukochane kolczyki nos, broda i pępek delikatnie i subtelnie Ogólnie uwielbiam piercing, wiadomo zaczyna się od uszu Uwaga wciąga
Edytowane przez snowhitee Czas edycji: 2010-02-21 o 16:42 |
|
|
|
|
#2315 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny mam pytanie. Wiem, że wcześniej już je zadawałam, ale nikt nie odpowiedział
Czy wam w trakcie gojenia pępka schodziła skóra przy kuleczkach? Czymś ja nawilżałyście czy po prostu czekałyście, aż to wszystko minie? I czy to wogóle minie? Bo ostatnio jak próbuje poruszać kolczykiem ( nie przy przemywaniu) bardzo cięzko mi to idzie Kolca widać mi coraz więcej ( ostatnio nabawiłam się ziarniny, ale Tribiotic poszedł w ruch) i mam nadzieję, że ta wstrętna rzecz nie będzie przyczyną potencjalnej migracji, której boję się jak ognia (przez nią wiele razy miałam pępek przekłuwany) Pozdrawiam |
|
|
|
|
#2316 |
|
Przyczajenie
|
Mnie skóra nie schodziła, niczym nie nawilżałam i Tobie też nie radzę, bo możesz wprowadzić krem nawilżający do kanału ;/ Kiedy dokładnie miałaś przekłuwany pępek?Ile już Ci wystaje tego kolczyka? Obawiam się że skoro widać coraz więcej pręta, to jest to migracja i w tym wypadku jeśli proces ten nie ustanie, będziesz musiała wyjąć kolczyk.
|
|
|
|
|
#2317 |
|
Raczkowanie
|
migracji nie da się zatrzymać, a na ziarninę nie stosujemy tribioticu
|
|
|
|
|
#2318 |
|
Przyczajenie
|
25 listopada przekłuwałam pępek
Trochę mniej niż połowa wystaje. Dziwi mnie to, że coraz więcej pręta widać, skoro mam założony kolczyk z tytanu Nie wiem, czemu mi skóra schodzi Naprawdę mam dziwne to ciało
|
|
|
|
|
#2319 |
|
Przyczajenie
|
Witam.
Jestem tu nowa.. mam 6 kolców ![]() W prawym uchu trzy pod rząd na płatku ucha/ostatni pomiędzy chrząstką. W lewym standartowa dziurka w płatku usznym, dwa helixy. I mam pytanie do helixa. Jak mogę dbać o tego drugiego? Dodam jeszcze że robiłam go dzisiaj.. co niedrogiego mi polecacie? Zdjęcie: http://i49.tinypic.com/sg4oir.jpg Edytowane przez Syropik Czas edycji: 2010-02-24 o 22:15 |
|
|
|
|
#2320 |
|
Przyczajenie
|
Cytat: Odrzucenie jest bardziej ostrą formą migracji. Migracja występuje, kiedy kolczyk zaczyna się przesuwać w ciele, które próbuje wypchnąć z siebie ciało obce. W niektórych przypadkach, ciało tylko częściowo odnosi sukces i kolczyk „migruje”, tak, że w końcu zostaje w ciele, lecz w innej pozycji, niż był zamiar.
Kiedy ciało kompletnie wypchnie kolczyk z siebie, jest to nazywane odrzuceniem, ponieważ w tym przypadku ciało całkowicie odrzuca biżuterię, zwyczajnie wyrzuca ją z siebie. Dzieje się tak, ponieważ każda biżuteria, to ciało obce dla organizmu, którego się chce pozbyć, dzieje się tak szczególnie wtedy kiedy biżuteria jest słabej jakości. |
|
|
|
|
#2321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak ktos nie rozumie co się dzieje z jego ciałem to trzyma takie migrujące kwiotki ,aż całkiem odpadna -i tyle-koniec filozofii-naturalna reakcja organizmu
|
|
|
#2322 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny
Mam takie pytanie . Kolczyk w pępku zrobiła mi koleżanka ( wiem , głupota , mam nauczkę ) mam go jakieś 3 miesiące . Mam w sumie mało skóry na brzuchu i ona się jakby zbija a kolczyk schodzi w dół i pręcik dolny co raz się schodzi . Doszło juz do momentu kiedy mam wrażenie że prawie trzyma się na włosku . Może jest za płytko przebity , albo migruje . Proszę poradzcie mi , bo juz nie wiem co mam robić , a strasznie się martwie , że będę musiała go jednak wyjąć Dodam , że nie boli , raczej nie ropieje , nie ma strupków . Dziurka jest już jakby prawie zagojona . Dołączam zdjęcia , chociaż nie najlepszej jakości . zdjecia są na moim blogu
|
|
|
|
|
#2323 |
|
Raczkowanie
|
skoro jest coraz mniej skóry = migruje. wyjąć.
|
|
|
|
|
#2324 |
|
Przyczajenie
|
a ja mam smiley-a
![]() i chce w uchu anti traugus |
|
|
|
|
#2325 |
|
BAN stały
|
oo. ja tez mam smileya
Bardzo przyjemny kolczyk!
|
|
|
|
|
#2326 |
|
Przyczajenie
|
Używam chwilowo oxycortu. Powinnam w tym samym czasie stosować również octenisept? Wydawało mi się, że nie, więc odstawiłam, ale ciągle ta myśl za mną biega.
|
|
|
#2327 |
|
Przyczajenie
|
Hmm... ja stosowałam tylko Octenisept więć myślę, że powinnaś stosować albo jedno, albo drugie. Zbyt duża ilość środków nie działa przyjająco gojeniu
|
|
|
|
|
#2328 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2329 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuję. A swoją drogą musiałam używać oxycortu (tydzień), ponieważ miałam trochę problemów. Obecnie uszko prezentuje się pięknie.
|
|
|
#2330 |
|
Konto usunięte
|
Kupiłam sobie dzisiaj kolca z bio do wargi dolnej, chyba zacznę znów nosić
|
|
|
|
|
#2331 |
|
BAN stały
|
Edeldredzia noś!
![]() a ja tez mam nowego kolca tongue weba, zdjęcie wkrótce
|
|
|
|
|
#2332 |
|
BAN stały
|
Hej
Od czwartku tj. 4marca posiadam tongue weba. I tu jest problem. Nie mogę 'pokazać' języka, tzn. wysunac go całego. jestem w stanie wysunąc z ust trochę więcej niz koniuszek. Czy to jest normalne? Czy wróci do normy po zagojeniu? Czy moze być spowodowane opuchlizną? Bo zaczynam sie poważnie martwić. Nadmienię, iż dzisiaj byłam u dentysty i kolczyka musiałam wyciągnąc na godzinę. Pozdrawiam, D. Proszę o odpowiedz
|
|
|
|
|
#2333 |
|
Zadomowienie
|
pewnie podrażniłaś kanał przekłucie. jeśli przekłucie jest spuchnięte płucz jamę ustną rumankiem/szałwią 2-3 razy dziennie ew. przed spaniem podłóż sobie jedną poduszkę więcej pod głowę tak aby znajdowała się nad klatka piersiową.
|
|
|
|
|
#2334 |
|
Zakorzenienie
|
masz od 4 marca kolczyka a 3 marca na forum pisałaś że już masz tongue web ;>
po zagojeniu wszystko wróci do normy.
|
|
#2335 |
|
BAN stały
|
Dziękuję za odpowiedzi.
Kochana, być moze mam od 3marca, nie jestem w stanei dokładnie określić. Wydawało mi się, że od 4 ![]() ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- A tak, i jezyka nie mogę wysunąc od 2gie dnia po przekłuciu. Opuchlizna jest, ponieważ ją czuje gdy próbuję wysunąć jeżyk, po prostu boli. Mam nadzieję, że szybciutko to wróci do normy
|
|
|
|
|
#2336 |
|
Zakorzenienie
|
nie martw się, też tak miałam jak zrobiłam standardowy kolec w języku i nawet tutaj o to pytałam
cierpliwości
|
|
#2337 |
|
BAN stały
|
O dzięki. pocieszyłaś mnie
Bo ja już histeryzuje
|
|
|
|
|
#2338 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny mam małe pytanie...
Obawiam się, że kolczyk znów migruje, mimo, iż kolec jest tytanowy Jakieś 2 strony wstecz znajdziecie pierwsze fotki (z góry przepraszam za słabą jakość zdjęć) Co o tym sądzicie? Wyjmować, czy nie?
|
|
|
|
|
#2339 |
|
Zadomowienie
|
wygląda na to, że migruje. poczekaj i obserwuj.
|
|
|
|
|
#2340 |
|
Przyczajenie
|
Witam WsZyStKiCh
Poszukuje osoby,ktora ma do odsprzedania kolczyk do jezorka. Chodzi mi przede wszytskim o kolczyk : RATTLEBELLS (kulki, w których jest umieszczona dodatkowa kuleczka wykonana z cięższego materiału niż tytanowa muszla, w której się znajduje) lub wiedzial gdzie moge takowy kolczyk zakupic taniej niz 90 zl. Prosze o informacje nimessa@tlen.pl gg : 7269871 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:02.

Tam powiedzą Ci jaki kolczyk będzie najodpowiedniejszy
nos, broda i pępek
Ogólnie uwielbiam
Czy wam w trakcie gojenia pępka schodziła skóra przy kuleczkach? Czymś ja nawilżałyście czy po prostu czekałyście, aż to wszystko minie? I czy to wogóle minie? Bo ostatnio jak próbuje poruszać kolczykiem ( nie przy przemywaniu) bardzo cięzko mi to idzie