|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: O pierscionkach z automatu, wiezy Eiffel'a i innych sprawach...
Cytat:
. Co do sukni to mówiłam Wam, ze tak wyglądają pierwsze przymiarki ale jakie później są efekty A ja całkowicie zapomniałam o perfumach na ten jedyny dzień i szwagierka mnie postanowiła wyręczyć. Przeprowadziła ze mną wywiad i wybrała dwie marki a ja mam dokonać wyboru. Wszystko byłoby super gdyby nie wyrzuty sumienia .---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- Cytat:
Co do zaproszeń to najlepiej przyjmują je znajomi i to tacy po których bym się nie spodziewała. Dwie pary Nam narazie odmówiły bo u obu par w tym czasie urodzi się dzidziuś . A nawiązując do dzieci jest postanowione nie będzie ich jeszcze przez 3 lata u Nas ależ teściowei i rodzice będą niezadowoleni |
||
|
|
|
#3722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po moją sukienkę jadę już we wtorek Normalnie się już nie mogę doczekać ![]() Ja sprawę perfum mam załatwioną Spryskam sie moim ukochanym zapachem, który dostałam od Piotrka Przynajmniej z tą sprawą jestem do przodu ![]() A prezentów drogich też nie lubię, głupio mi się je nawet przyjmuje.
|
|
#3723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Co ja mam zrobić??? . Ostatnio jak przylecieli to dostałam kosmetyki bo obie jesteśmy kosmetykomaniaczkami ---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- Co do fotek to spróbowałabyś nie wrzucić. |
|
|
|
|
#3724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My dziecka też nie planujemy na razie Właśnie wczoraj gadałam na ten temat z moją najlepszą kumpelą i powiem Wam, ze oni brali ślub rok temu, dokładnie 6 czerwca i kumpela już chce mieć dziecko,a po ślubie się tak zarzekała, że szok!!! Teraz stwierdziła, że sama zobaczę, jak to jest po ślubie, że maż się szybko nudzi, bo tak codziennie z nim przebywać to już po kilku tygodniach się go ma dość, więc jakby miała dziecko to by miała co robić przynajmniej Kurde, jacy ludzie są nieodpowiedzialni!!! Potraktowała dziecko jak zabawkę, znudził sie mąż, to chce mieć cosik nowego My najpierw chcemy się zabrać za budowę domu, poza tym będziemy napewno podróżować Piotrka mama namawia nas żebyśmy w przyszłym roku polecieli na wakacje do Brazylii i kto wie, może się zdecydujemy
|
|
#3725 |
|
Zakorzenienie
|
Nie zerżnęłaś tylko zaczerpnęłaś inspirację
Dawaj zdjęcia! ![]() Wczoraj byliśmy na drugim (ostatnim) spotkaniu w poradni. Powiedzcie mi czy słyszałyście, że metoda naturalna oprócz kalendarzyka, mierzenia temperatury i obserwacji śluzu, składa się też z (uwaga!) badania palcami szyjki macicy? Ciekawych rzeczy można się dowiedzieć
|
|
|
|
#3726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- ![]() ![]() wymu szaczka
|
|
|
|
|
#3727 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale Piotrek tak sie zainteresował tymi metodami, ze koniecznie chce prowadzić kalendarzyk Cytat:
Ale taka podróż to droga sprawa. Poza tym jak już jechać to na dłużej, na co najmniej miesiąc Jak na razie to się musimy skupić na podróży poślubnej, bo nadal nie wiemy, co i jak U nas jak na razie instynktu też nie ma, owszem, jak wdzę małe dzieci to sobie czasami pomyślę, że fajnie by było mieć takiego maluszka, ale szybko mi to mija, w końcu dziecko to nie zabawka, to obowiązek Jak na razie w planach poślubnych jest budowa domu Mamy dwie działki i teraz problem gdzie ten dom ma stanąc ![]() Kasiu, a ten domek ilo pokojowy znaleźliście? Jaka powierzchnia dzialki? Pochwal sie tu bo cena naprawdę superowa
|
|
#3728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Cytat:
W domu przed wyjazdem zakladałam sukienkę, ale zaraz potem ja zdjęłam.. ubrałam się w normalne ciuchy i bylam gotowa do wyjazdu. Na miejscu- u wujków okazało sie że zapomniałam sukienki Jak to rano Waldkowi opowiedziałam to zaczął się śmiac i mówił że dobrze że się nie pobieramy w Zakopcu- ciekawe co wtedy bym zapomniała a co do alkoholi- my jeszcze nic nie mamy załatwione, napoje tez jeszcze stoją- chcemy to zrobić na jakieś 3 tygodnie przed ślubem- nie chcemy sobie pokoi zagracać
|
|
#3729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3730 |
|
Zadomowienie
|
Anka-no to super ta refleksologia-zazdroszczę Ci,ale na pocieszenie idę dziś na oczyszczanie
![]() mi kumpela mówiła,że ponoć po slubie zmienia się podejście co do dzieci... ja tam nie wiem mnie się nie spieszy...Proponuję test z Machiny (luty 2001) CZY NADAJESZ SIĘ NA RODZICA. KOBIETA: CIĄŻA- PRZYMOCUJ NA BRZUCHU 15 KG WOREK Z GORCHEM, ZAŁÓŻ SZLAFROK.NOŚ GO PRZEZ 9 MIESIĘCY. PO TYM CZASIE WYJMIJ Z WORKA 10% ZAWARTOŚCI. MĘŻCZYZNA: 1) CIĄŻA I NIEMOWLĘCTWO- IDŹ DO APTEKI, Z UŚMIECHEM WYŁÓŻ NA LADĘ CAŁĄ ZAWRTOŚĆ PORTFELA I ODDAJ JĄ Z APTEKARZOWI 2) KARMIENIE- WYDRĄŻ MELON, Z JEDNEJ STRONY WYDRĄŻ DZIURKĘ WIELKOŚCI PIŁECZKI PINGPONGOWEJ. ZAWIEŚ MELON NA SZNURKU I ROZBUJAJ. WEŹ MISECZKĘ WODNISTEJ PAPKI I SPRÓBUJ PRZEŁOŻYĆ POŁOWĘ DO BUJAJĄCEGO SIĘ MELONA, UDAJĄC PRZY TYM SAMOLOT. DRUGĄ POŁOWĘ ZAWRTOŚCI MISECZKI WYLEJ SOBIE NA KOLANA. ABY PRZYGOTOWAĆ SIĘ DO KARMIENIA RACZKUJĄCEGO DZIECKA-ROZSMARUJ DŻEM PO KANAPIE, DYWANACH I ZASŁONACH, SCHOWAJ ZA SZAFĄ PALUSZEK RYBNY I ZOSTAW GO NA KILKA MIESIĘCY. 3) UBIERANIE: KUP OŚMIORNICĘ I SIATKOWĄ TORBĘ- SPRÓBUJ WŁOŻYĆ OŚMIORNICĘ DO TORBY TAK,ABY ŻADNE Z RAMION NIE WYDOSTAWAŁO SIĘ NA ZEWNĄTRZ 4) ZAKUPY- IDŹ DO SUPERMARKETU Z CZYMŚ CO NAJBARDZIEJ PRZYPOMINA DZIECKO W WIEKU PRZEDSZKOLNYM- CZYLI KOZĘ. JEŚLI PLANUJESZ MIEĆ WIĘCEJ NIŻ JEDNO DZIECKO-ZABIERZ ZE SOBĄ ODPOWIEDNIĄ ILOŚĆ KÓZ. ZRÓB NORMALNE ZAKUPY NIE SPUSZCZAJĄC "DZIECI" ANI NA CHWILĘ Z OCZU. ZAPŁAĆ PRZY KASIE ZA WSZYSTKO CO, KOZY ZNISZCZYŁY LUB ZJADŁY. 5) PAMIĘTAJ, ABY WSZYSTKO CO MÓWISZ POWTARZAĆ PRZYNAJMNIEJ 5 RAZY 6) NAUCZ SIĘ NA PAMIĘĆ IMION WSZYSTKICH BOHATERÓW DOBRANOCEK I BAJEK DLA DZIECI- KIEDY ZORIENTUJESZ SIĘ,ŻE W KĄPIELI ŚPIEWASZ "JA JESTEM PAN TIK TAK"- JESTES GOTÓW, BY ZOSTAĆ RODZCEM!!! |
|
|
|
#3731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My dzieci to zamierzamy jeszcze długo nie mieć chociaż nie powiem- czasami mnie ciągnie ![]() najpierw chcemy trochę sie jeszcze wyszaleć- w końcu jestem jeszcze młoda i mam czas na dziecko Poza tym mieszkanie trzeba wyremontować, zająć się biznesem, powspinac się trochę po świecie
|
|
#3732 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
my mamy w piątek przedostatnie ![]() nie mam pod ręką,ale chętnie wrzuciłabym skan ![]() ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Cytat:
po slubie to się zaczną pytania dopiero-a kiedy? to chyba moja sprawa i mojego przyszłego męża ewentualnie |
||
|
|
|
#3733 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Było całkiem fajne, kuchnia była połączona ze salonem My chcemy mieć też tak z tzy pokoje na piętrze plus łazienka i pewnie jeszcze jakieś pomieszczenie na schowek Na dole wiadomo, kuchnia, salon i jeszcze jeden pokoik Znając Piotrka to będzie jeszcze chciał jedną łazienkę mieć na dole. Poza tym marzy mi się duży ogród i taras Cytat:
Bo padnę Boskie to
|
|
#3734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale jak na razie to siostra Waldka jest w centrum uwagi pod tym względem- jest w 9 tygodniu ![]() Więc myślę, że nam dadzą spokój jak na razie ![]() ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Aguś test był boski
|
|
#3735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To teraz rodzina już ma zajęcie Wszyscy pewnie przeżywają ciążę siostry Waldka więc na długo macie spokój Ale pewnie, jak się urodzi maleństwo zaczną się pytania, kiedy Wy ![]() U nas już pojawiały sie pytania, czy chcemy dzieci zaraz po ślubie A jakie było zaskoczenie, jak mówiliśmy, że na razie nie
|
|
#3736 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Już się nie będę spierać ![]() ![]() Naładuję akumultorki od aparatu i wrzucę fotki ![]() My już dwa spotkania mamy za sobą. Trzecie i ostatnie mamy 19 kwietnia. Sama przyjemność ta metoda. Tak się codziennie badać Co do dzieci....Uwielbiam dzieci i mam takie napady. Raz bardzo chcę mieć, drugi raz bardzo się boję tego, że już nigdy nie będę miała płaskiego brzucha jak teraz
|
|
#3737 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3738 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My dajemy sobie tak z dwa, trzy lata, a potem będziemy myśleć o dziecku. Nie bardzo chciałabym tak jak moja kuzynka zrobić, ślub wzięli we wrześniu, a ona już w grudniu była w ciąży. Pojawiło się dziecko, nigdzie nie mogli wyjechać, na wakacje nad morze pojechali dopiero jak mała miała 2 latka, ale wtedy kuzynka juz była w ciązy z drugim ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Cytat:
|
|
#3739 |
|
Zadomowienie
|
a teraz kolejny test:
kup sobie roślinkę (najlepiej donieczkową, nie kaktusa )jeśli przeżyje u Ciebie minimum pół roku-jesteś gotowa na kolejny etap- kup psa (ewentualnie kota), jeśli zwierzę będzie się miało dobrze, po roku jesteś gotowa aby mieć dziecko. To uproszczony schemat-wybaczcie ![]() ja jestem na etapie roślin...najpierw dostałam od R. kaktusa-mam go już ok.3lata, na nowe mieszkanie mama mi dała szczepkę fikusowatą-na razie 2 miesiące ma i żyje. po ślubie chcemy kupić psa |
|
|
|
#3740 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czyli mając tak, jak ja teraz 23 lata miała wszystkich trochę odchowanych Tylko, że to też jest kwestia tego,czy ktoś może pomóc w wychowaniu, np. babcia. Jej pomagała, więc mogła sobie spokojnie pracować ![]() Podejście szefów itp. też jest różne.
|
|
#3741 |
|
Zadomowienie
|
teraz czas na osobiste wynurzenia-widzę,że mamy podobnie: i chciałabym i boję się....
Mojemu Bratu dzidzia urodziła się 2,5 roku temu i idąc do szpitala zrobiłam sobie taki test (same testy wam tu rzucam)-zobaczę jak zareaguję, jak zobaczę zaraz po urodzeniu (oczywiście w szptalu jeszcze,więc dzidzia miała jakieś 10 godzin). Pomyslałam,że po prostu to poczuję-i nic. tzn.,oczywiście byłam wzruszona jak dali mi niunię na ręcę (a zaznaczam,że nigdy nie miałam na rękach noworodka i wogóle nie miałam styczności z bardzo małymi dziećmi) i cały czas banan na twarzy ![]() Jestem jej chrzestną i ją uwielbiam jest słodka i kochana-nie miałam oporów,żeby ją przewinąć, nakarmić, wziąć na spacer...Ale z R. stwierdziliśmy,że drugi taki egzemplarz się raczej nie trafi, więc musielibyśmy ją sklonować |
|
|
|
#3742 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ze zwierzaków mam królika miniaturkę i ma się świetnie Cytat:
|
|
#3743 |
|
Raczkowanie
|
JA od zawsze kochałam dzieci i myślę, że mam do nich dość cierpliwości i w ogóle. Mam styczność z wieloma maluchami i też nie mam oporów, co do przewijania itp.
I uwielbiam zapach takich maluszków Ta oliwka Ha! Zapomniałam Wam powiedzieć. Wczoraj zarezerwowałam sobie dekoratorkę do kościoła, która jednocześnie zrobi mi bukiet i takie "spinki" do tiulu, który zamierzam upiąć na poręczach i na klatce Weszłam do niej przez przypadek, tak się dowiedzieć ile prędzej trzeba się zapisywać itp. i dobrze się złożyło, bo ta pani sama jedzie do kogoś na wesele tego dnia i przyjmuje tylko jedno zlecenie na kościół Ale mi się udało
|
|
#3744 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to Ci się udało!! ja zniecierpliwością czekam na zamówione dekoracje i intensywnie myślę nad bukietem... |
|
|
|
|
#3745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo mnie ciekawią te spinki na poręcze, bo sama też będę ubierać klatkę schodową Jakbyś mogła to wrzuć proszę fotki Ja muszę się z tą dekoratorką poleconą przez kumpelę skontaktować. Jak na razie obleciałam wszystkie możliwe kwiaciarnie, więc już mam jakieś rozeznanie Jak na razie jestem już zdecydowana na jedną kwiaciarnię, jednak zobaczę co zaproponuje mi ta babeczka od kumpeli Jutro idziemy do księdza wiec dowiemy sie, co z tym naszym kosciołem, czy bedzie malowany, czy też jednak uda nam się wziąć ślub w tym wymarzonym miejscu
|
|
#3746 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nad bukietem wczoraj zawzięcie dyskutowałam z tą panią Stanęło - wstępnie - nad frezjami i jakimś storczykiem (rzucała takimi nazwami, że 3/4 zapomniałam) :d No i kształt mi podpowiedziała, że musi być delikatnie, ale to delikatnie puszczony. Nie jakaś wiącha po kolana ![]() Cytat:
Nie wiem czy tam jakiś drucik będzie czy coś w ten deseń, więc nie za bardzo pomogę. Kiedyś się zastanawiałam czy nie byłyby odpowiednie takie spinki do firan, np. z motylkami są, tylko oczywiście do przystrojenia bez tych motylków i doczepić kwiatek. Coś w tym stylu, ale niedokładnie to http://allegro.pl/item977841172_klam...na_ozdoba.html---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Aniu - wybraliście utwór na pierwszy taniec? Tak mi się przypomniało, bo my zawieźliśmy Panu 4 propozycje i powiedział: "Wszystkie są dobre". Myślałam, że ktoś za mnie dokona wyboru a tu lipa ![]() ![]()
|
|
#3747 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli te przypinki będą z żywych kwiatów? Zastanawiam sie, czy jak rano będziemy ubierać klatkę to czy do 16:00 te żywe kwiaty czasami nie padną. Bardzo bym tego nie chciała, bo przecież to później tak strasznie wygląda ![]() ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
Zostaje nam jutro tylko na szukanie, ale nie wiem, kiedy to zrobimy bo jutro chcemy jechać do księdza, a później rozwozimy kolejne zaproszenia. Może dzisiaj mi sie uda dosiąść do kompa i troszkę poszperam w necie, ale nie wiem kiedy bym miała to zrobić, taki dzień mam zawalony
|
|
#3749 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A Wy też wiedeńskiego się uczycie, czy angielskiego? My jesteśmy na etapie robienia całego obrotu w 3 krokach. Tak się w głowie kręci, że masakra, ale Pan stwierdził, że to się bardzo przydaje, bo gdy to opanujemy możemy robić wszystko. Zostanie nam tylko na tę sobotę jedna figura i 3 stopnie walca mamy przyswojone
|
|
#3750 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.mgprojekt.com.pl/left1.php genialne projekty
.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:01.

.
Wczoraj byłam na tej refleksologii twarzy i muszę powiedzieć, że było super 

. Co ja mam zrobić???
. Ostatnio jak przylecieli to dostałam kosmetyki bo obie jesteśmy kosmetykomaniaczkami

mnie się nie spieszy...