|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: O pierscionkach z automatu, wiezy Eiffel'a i innych sprawach...
Ja też uciekam do teściów jad e
.
|
|
|
|
#1082 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu to do wieczorka
fistaszku ktory bialy? ja nic nie widze
|
#1083 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale na ślubie będę miała takiego jednego w białym i to nie będzie mój mąż Kurde, będzie wyglądał jak wujek z Ameryki Cytat:
Esti, jak będziesz już miała sukienkę z tą kokardą to koniecznie wrzuć foto!!! Myślę, że będzie pięknie wyglądać!!! Ja z teściami mam już spokój na długo ---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- Esti, przepraszam, ale znowu mam jakiś problem ze zdjęciami Jutro muszę się Piotrka wypytać, dlaczego mi się nie chcą załączać ![]() Teraz spadam na jakąś godzinkę bo muszę mamie w czymś tam pomóc. Będę później
|
|
#1084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do tej sukieneczki to najwczesniej bedzie w maju, tzn juz tlumacze najpierw uszyja mi ja cala gladka ta Pani mowila ze na poczatku maja przyjde przylozymy kokardke i zobacze czy mi sie podoba, jak nie to wtedy doszyja te krysztalki ktore sa w orginale wiec fajnie, ze tak moge sobie posprawdzac mam nadzieje, ze wszystko bedzie po mojej mysli spoko z tymi fotkami kiedy ci sie uda to pokazesz poczekam cierpliwie bo bardzo chce zobaczyc ta sale
Jesteśmy razem od 01.06.2001 Zaręczyny były 06.06.2007 Nasz Ślub odbył się 05.06.2010 Edytowane przez Esti10 Czas edycji: 2010-01-15 o 22:16 |
|
|
|
|
#1085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale znalazłam jakąs ulotkę kursów tańca i dzisiaj od razu sprawdzę z planem Piotrka bo może nie trzeba będzie nigdzie jeździć tylko kursik zrobimy w naszym mieścieMojemu schudnięcie się przyda, bo w ostatnim czasie mu się nieźle przytyło. Jak ja się za niego nie wezmę, to on sam nic nie zrobi Chcę żeby przeszedł na tą dietę, na ktorej teraz ja jestem A Tobie Esti jak tam idzie ta dieta? Przeszłaś już na nią? Ja od czwartku przechodzę do drugiej fazy i będę już mogła jeść warzywa ![]() Czy w maju nie będzie za późno z tą kokardką? Bo jakbyście się zdecydowali żeby garnitur też miał bordowe wstawki to chyba musielibyście wcześniej zadecydować co i jak. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze Jeśli ta kokarda będzie podobna do tego, co miała ta moja kumpela, której foto Ci podesłałam, to będzie piękna Wieczorem Piotrka zapytam, dlaczego nie mogę wrzucać tych zdjęć. On sie na tym zna więc napewno mi pomoże ![]() ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Dziewczyny, zaczynam się obawiać tych zaproszeń!!! Kobieta niby wszystko zrozumiała, a dzisiaj odebrałam od niej maila, w którym pyta, jaką personalizację ma umieścić na zaproszeniach dla rodziców!!! Wysłaliśmy jej gotowy tekst i zaznaczyliśmy, że zawiadomienia i zaproszenia dla rodziców nie mają być personalizowane, a ona znowu kręci ![]() Już mnie to babsko zaczyna wkurzać!!!! Ciekawe, co dostaniemy za zaproszenia
|
|
#1086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wrocilam i obiadek gotuje bo lukasz zaraz wraca z pracy ja na chwilke obecna nie moglam zaczac bo dostalam okres a u mnie jest tak ze przed strasznie mi sie chce jesc wiec poczekam juz do konca, ale nie bede stosowac tej dietki tylko zaczne sie odrzywiac tak jak kiedys, GRATULUJE zrzuconych kg co do tej kokardki to ja sie nie obawiam bo jesli jednak nie bede chciala z kokardka to lukasz wtedy kupi inny garnitur takze luzik mysle ze bede chciala troszke krotsza ta kokardke jesli wogole ale mam nadzieje, ze tak bo strasznie mi sie takie cos podobaspoko kiedy ci sie uda to wkleisz bez obaw ja jestesm cierpliwa a jak znajdziesz gdzies te garniturki to tez pokaz dobra? no nie mow, ze znowu miesza z tymi zaproszeniami, ale wam sie baba trafila ja wierze ze bedzie dobrze moze zadzwon do niej a nie pisz meila osobiscie zawsze lepiej no chyba ze juz gadalas a ona dalej nie kapuje to masakra
|
|
#1087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A czy nie będzie za późno w maju z tym garniturem? Bo skoro dopiero w maju zobaczysz, jak będzie wyglądać ta kokarda, to może być za późno zamawiać garnitur z bordowymi dodatkami. Ja napewno wkleję zdjęcia, jak tylko znajdę cosik fajnego w kolorze brąz ![]() Babeczka od zaproszeń stwierdziła, że już niby wszystko rozumie Napisałam do niej kolejnego maila z pytaniem, kiedy zaproszenia będą już gotowe Ciekawe, co mi odpisze ![]() Pierwszy weekend od dawna, kiedy to nie mamy żadnych planów
|
|
#1088 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Racja, lepiej niech zapyta, niż spieprzy, ale nie bardzo rozumiem te pytania, skoro wszystko zostało uzgodnione wcześniej, a nie pięćset razy trzeba tłumaczyć to samo. Jak dla mnie to kobieta jest za mało rozgarnięta i tyle. Aż się obawiam tych zaproszeń, bo po reakcji kapowania wszystkiego się chyba mogę spodziewać
|
|
#1090 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieje, ze wszystko juz kuma, a mowila kiedy wysle?
|
|
#1092 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że pani od zaproszeń mnie zaskoczy i będą rzeczywiście takie, jak sobie wymarzyliśmy ![]() Cytat:
Dlatego tak naciskam, żeby się zaczął rozglądać, bo on nawet nie wie, u jakiego krawca ma uszyć ten garnitur Ach ta męska organizacja Dostałam odpowiedź od kobietki od zaproszeń i w poniedziałek mają być wysłane, więc będziemy je mieli już w przyszłym tygodniu
|
|
#1093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super ciesze sie razem z toba
|
|
#1094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc niech ma, tylko żeby znalazł jakiegoś dobrego krawca ![]() Dzisiaj w sklepie znalazłam ulotki z kursem tańca, więc dzisiaj może ustalimy, kiedy i gdzie się zapisujemy, bo czasu coraz mniej, a my tylko mówimy, że trzeba się wybrać ![]() Chciałabym ustalić jeszcze to nieszczęsne menu i listę utworów, ale czy Piotrkowi się będzie chciało, to już sama nie wiem Planow na wieczór nie mamy, więc moglibyśmy dosiąść do przygotowań ślubnych ![]() Mam nadzieję, że te zaproszenia będą takie, jakie mają być!!! Kobieta naprawdę ciężko rozumuje, ale liczę, że się nie rozczaruję. Jeśli rzeczywiście będzie wysyłać w poniedziałek, to już ok. środy mogę wypatrywać listonosza
|
|
#1095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z reszta ja chyba tez nie lubie takich rzeczy ale jesli wy oboje chcecie to super skoro nigdzie nie idziecie to moze uda Ci sie go na cos namowic i cosik zalatwicie no ja dostalam w srode a tez w poniedzialek byly wysylane a wybieralas priorytet? bo jak tak to powinny byc
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do tego jeszcze alkohol wyliczyliśmy jaki i ile butelek Ustaliliśmy, że 24 stycznia wybierzemy się na kurs tańca, przynajmniej na te pierwsze zajęcia, żeby zobaczyć, jak będzie Znaleźliśmy całkiem fajny garnitur i może jeszcze jakieś kilka utworów z listy nam się uda wybrać, choć teraz Piotrek czyta sobie chemię bo jutro ma jakieś kolokwium ![]() Ale jestem szczęśliwa Poniżej załączam wybrany garnitur
|
|
#1097 |
|
Zakorzenienie
|
Esti, znalazłam też takie garnitury z bordem
![]() Osobiście pierwszy bardziej mi się podoba, w drugim razi mnie ten bordowy pas, ale to rzecz gustu
|
#1098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ten brazowy garniturek nie da sie zrobic wiekszego zdjecia bo jak na nie wchodze to jest takie pyci dzieki za garniturki wlasnie o takie cos mi chodzi tzn ten pierwszy, bo jak kiedys pokazalam lukaszowi taki jak nr 2 to mi sie kazal puknac w glowe nie chce muchy ani takiego pasa normalnie ma byc kamizelka no wiec dobrze niech bedzie mnie z reszta tez sie nie podoba takie cos bo jak bedzie sie chcial rozebrac potem na sali to bedzie w kamizelce a z takim pasem to badziew nie uwazasz?
|
|
#1099 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki
Dzisiaj byliśmy na pierwszej lekcji tańca Jesteśmy niezwykle zaskoczeni wspaniałą atmosferą, mimo że jak wcześniej pisałam Pan przez tel. wydawał się niezbyt miły Jak się okazało płacimy 60 zł za godzinę, która trwa 100 minut Po prostu genialnie ;] Dzisiaj zrobiliśmy podstawy obu walców i obroty, czyli dość dużo jak na jeden raz TŻtowi już się trochę nudziło i zgłodniał ale jest równie zadowolony Poza tym kupiłam resztę rzeczy niezbędnych do produkcji zaproszeń i ogólnie jakiś dobry był ten dzień Świetne zdjęcia garniturów wstawiałyście. Też musimy się za jakimś fajnym garniturem rozejrzeć, ale tradycyjnie TŻ mówi, że za wcześnie, bo schudnie. Trzeba mu przyznać, że się wziął za siebie i od 16 dni nie je fast foodów, kolacji (po 18 nic nie je w ogóle) no i nie pije żadnego alkoholu i ćwiczy Już widać efekty ;]
|
#1100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli pierwsze koty za ploty ze szkola tanca to super fajnie ze to jest 100 min a nie 60 jak pewnie w innych szkolach czyli rozumim, ze zaproszenia robicie sami? pewnie o tym wspominalas ale nie pamietam tyle tu nas i kazda ma cos innego z tym garniturem to nasi moga sobie podac reke moj tez wie, ze schudnie i nie chce teraz kupowac bo bedzie trzeba przerabiac wpadlam tylko na chwilke bo jedziemy dzisiaj na obiadek do tesciow tzn moich przyszlych to do wieczorka i milej niedzieli
|
|
#1101 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ustaliliśmy już wszystko z tym związane, w tym tygodniu Piotrek ma tylko skontaktować się z facetem od sali i zapytać o sprawę tego ogniska i pieczonego prosiaka No i ma ustalić co i jak z alkoholem. Poza tym udało mi się go namówić na ustalenie kilku utworów, które będą grali podczas wesela. W przyszłym tygodniu jedziemy z jego garniturem chyba i napewno z obrączkami i albumami dla rodziców Dzisiaj będziemy wybierać zdjęcia, jakie zamieścimy w tym albumie i ustalimy, jak ten album będzie wyglądał No i dalej wybieramy utwory, bo Piotrek poległ na 44, a jest chyba 240, więc te wybrane przez nas to tylko kropla w morzu ![]() Rzeczywiście ten garniturek jest tyci, tyci Szczerze nie patrzyłam, jak wygląda foto po zmniejszeniu, zaraz wklejam większe żebyś mogła zobaczyć co wyszukaliśmy Niestety większego zdjęcia nie dam rady wkleić, bo mi je odrzuca Ale teraz jest i tak bardziej widoczne ![]() Ten bordowy pas też mi się nie podoba, jakoś mi sarmatami zalatuje ![]() Facet też ma na ślubie wyglądać fajnie, a nie śmiesznie Cytat:
Zobaczymy, jak będzie. Ogólnie idziemy na razie na zajęcia grupowe żeby zobaczyć, jak ten facet będzie uczył i dopiero później zadecydujemy, czy się zapisujemy do niego czy nie ![]() Spotkania grupowe u nas kosztują 80 zł i wchodzi w to 6 spotkań po 2 godziny, więc cena wydaje się być przystępna Kurs indywidualny kosztuje 90 zł, ale trzeba dojeżdżać 40 km i troszkę to nas denerwuje. A czy po pierwszych zajęciach już cosik załapaliście? Jak w ogóle wyglądają takie zajęcia? Pisz mi tutaj wszystko, bo mnie to czeka w przyszłym tygodniu i jestem bardzo ciekawa ![]() Jak zrobisz zaproszenia to koniecznie się pochwal My za naszymi czekamy i jak tylko dojdą idziemy wybierać papier na winietki i zawieszki na butelki ![]() Moj jak na razie diety żadnej nie ma, ale jak ja nie będę jadła fast foodów to on też nie, a przytył głównie dlatego Poza tym u mnie dostaje tylko niskokaloryczne wysokobiałkowe jedzenie i jeździ na rowerku więc cosik napewno zrzuci Mam przynajmniej taką nadzieję
|
|
#1102 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Forget_me;16517399]Powiem Ci Esti, że aż mnie Piotrek wczoraj zdziwił, bo sam chciał wybierać menu
Ustaliliśmy już wszystko z tym związane, w tym tygodniu Piotrek ma tylko skontaktować się z facetem od sali i zapytać o sprawę tego ogniska i pieczonego prosiaka No i ma ustalić co i jak z alkoholem. Poza tym udało mi się go namówić na ustalenie kilku utworów, które będą grali podczas wesela. W przyszłym tygodniu jedziemy z jego garniturem chyba i napewno z obrączkami i albumami dla rodziców Dzisiaj będziemy wybierać zdjęcia, jakie zamieścimy w tym albumie i ustalimy, jak ten album będzie wyglądał No i dalej wybieramy utwory, bo Piotrek poległ na 44, a jest chyba 240, więc te wybrane przez nas to tylko kropla w morzu ![]() Rzeczywiście ten garniturek jest tyci, tyci Szczerze nie patrzyłam, jak wygląda foto po zmniejszeniu, zaraz wklejam większe żebyś mogła zobaczyć co wyszukaliśmy Niestety większego zdjęcia nie dam rady wkleić, bo mi je odrzuca Ale teraz jest i tak bardziej widoczne ![]() Ten bordowy pas też mi się nie podoba, jakoś mi sarmatami zalatuje ![]() Facet też ma na ślubie wyglądać fajnie, a nie śmiesznie slicznie dziekuje za zdjecie teraz juz lepiej widac no widzisz czasem ci nasi faceci potrafia nas jednak zaskoczyc bardzo sie ciesze, ze tyle rzeczy zalatwiliscie i juz planujecie nastepne to co sroda coraz blizej i rozmowa z krawcowa tak? no i moze zaproszenia tez dojda tyle rzeczy w przyszlym tygodniu Cie czeka
|
#1103 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny. Normalnie weekend był ok zwłaszcza, że mój oglądnoł garnitury i znaleźliśmy piękny z firmy Byto ale cena 1500 plus musznik i kamizelka za 300zł nas powaliły i musimy szukać czegoś tańszego bo za firmę nie mam zamiaru płacić i znalazłam fryzurę dla siebie
.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1104 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A te 80 zł to za osobę czy parę? Bo jak za parę to strasznie mało ![]() Indywidualne zawsze są droższe, jednak my nie mamy żadnej innej możliwości ![]() Zaproszenia jak już sklecę to pokażę Na razie muszę się zająć pracą i sesją, bo się zbliża nieuchronnie ![]() Fistaszku, jaki bukiecik wybrałaś? PS: Zapomniałam, jutro mam misję i idę (chyba) do księdza (sama). W sumie raz już byliśmy razem, jednak teraz chciałabym zapytać o te nauki. Ja niby już mam ten świstek w domu, bo robiłam nauki na religii w liceum, ale nie wiem czy to będzie uwzględniane.
|
|
#1105 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem, czy Piotrek nie będzie szył dwóch kamizelek, jednej kremowej na ślub, a drugiej brązowej, żeby później móc normalnie korzystać z tego garnituru ![]() Wczoraj mieliśmy tyle załatwiać, ale niestety się tak pokłóciliśmy, że szok!!! Oczywiście wojna była o teściową Zapytałam Piotrka wczoraj jak do mnie przyjechał, czy niektórych gości nie dało by rady położyć u niego w domu, wtedy byśmy nieco zaoszczędzili na noclegach, bo już mamy do zapłaty za same noclegi 1000 zł. A on na mnie naskoczył, że nie, że nie będzie na ten temat rozmawiał ze swoją mamą, bo jego goście mają spać komfortowo, a nie poupychani w domu. Wiecie jak mnie wkurzył!!! Najbardziej tym, że nawet nie raczył zapytać tej swojej głupiej matki, powiedziałam mu wiec, że skoro chciała być taka pomocna to teraz niech się wykaże, a on znowu, że sobie jeszcze położy na noclegu swojego brata, bo on się chce przespać ze swoją dziewczyną w tym dworku!!!! Wtedy to myślałam, że go zabiję!!! Potem jeszcze wymyślił, że jego mamie mamy pokazywać wszystko co załatwimy!!! Ma nam ona zatwierdzić nawet rozsadzenie gości bo jak stwierdził Piotrek: "Ma do tego prawo"!!!!!!! Dziewczyny, myślałam, że gołymi rękoma uduszę!!!! Ja już sił nie mam na tą jego matkę!!!!!! Tak się wczoraj poryczałam, że szok!!! Do teraz mnie oczy bolą!!! Najgorsze w tym wszystkim jest to, że Piotrek się jej boi!!!!!!! Nie cierpię jej jeszcze bardziej!!!!!!! ![]() Chcę już, żeby u mnie zamieszkał bo wtedy przynajmniej spokój będzie, bo nie będzie jej codziennie widywał i nie będzie mu mogła mącić w głowie ![]() Cytat:
Mój od samego początku stwierdził, że chce szyć garnitur, więc tylko musieliśmy znaleźć jakiś fajny wzór i z tym pojedziemy do krawca ![]() Jaką fryzurkę dla siebie znalazłaś? Pochwal się ale już ![]() Cytat:
Zastanawiałam się, jak wyglądają takie zajęcia, bo nie powiem, troszkę jestem zestresowana przed tym "pierwszym razem" Jak na razie idziemy na pierwsze zajęcia grupowe, a potem zadecydujemy, czy chcemy się zapisać na te zajęcia, czy jednak wybieramy Poznań 80 zł to od osoby niestety, choć to jest i tak znacznie tanień niż w Poznaniu, bo tam ceny są powyżej 100 zł ![]() Pewne jest, że kurs musimy zrobić, bo inaczej nasz pierwszy taniec może się okazać katastrofą Ja dzisiaj zabieram się za wyklejanie aniołków Kupiłam ostatnio lakier, żeby po pomalowaniu farbkami utrwalić kolor i nadać im połysku Dzisiaj sie rozejrzę za farbkami i te, które już mam wyklejone, pomaluję Fajnie masz, że nauki już są za Tobą
|
|
#1106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My torty już też przejrzeliśmy i mniej więcej wiemy już, co chcemy zamawiać Tort też będzie zwyczajny, bez udziwnień Wkleję foto, ale też jak przyjadę do domu, bo tutaj mam problem taki sam jak Ty, zdjęcie sali i tortu mam w mapie bitowej i nie wiem, jak to przerobić W domu przerabiałam tak garnitur i mi wyszło, a tutaj jakiś problem mam ![]() My jutro będziemy ustalać dalej, no i jeszcze czeka mnie wizyta w Piotrka domu, bo chciałam wydrukować sukienkę. I znowu spotkanie z jego matką ![]() W tym tygodniu dojdą już zaproszenia, ięc kolejna rzecz do odkreślenia z listy ![]() Ech, głowa mnie dzisiaj boli i w ogole jestem tak zmęczona, że najchętniej bym poszła spać.
|
|
#1108 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko prostokątny i na górze ma być bukiet z trzech róż.A byłam pytać o bukirt ślubny i normalnie przeżyłam szok bukiet z samych róż przykładowo 17 przewiązany wstążką 50zł
|
|
|
|
#1109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A róże jakiego koloru mają być?Już się rozglądałaś za bukietem ślubnym? Ja nawet nie wiem, na ile przed ślubme powinnam to załatwić Bukiet rzeczywiście bardzo tani!!!! Ciekawe ile mi wyśpiewa za te tulipany Nam salę ubierać ma ten facet od sali, ale jeszcze zapytamy, jakie kwiaty ma zamiar postawić na tych stołach Kurde, jeszcze kwiaty na podziękowania dla rodzicow trzeba będzie kupić. Teraz się dopiero zacznie latanie W sobotę jedziemy zamawiać obrączki
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:47.

.

nie przejmuj sie moj tez jeszcze nie bedzie kupowal bo sie boi ze schudnie. musimy tylko isc wybrac jaki sie podoba zebym sobie dobrala do koloru mojej kokardki

ale jesli wy oboje chcecie to super

Poza tym kupiłam resztę rzeczy niezbędnych do produkcji zaproszeń i ogólnie jakiś dobry był ten dzień