|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: O pierscionkach z automatu, wiezy Eiffel'a i innych sprawach...
Cytat:
|
|
|
|
|
#1112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj mnie wczoraj ostro wkurzył więc kolejny dzień w dupę, bo nic nie zrobiliśmy Dobrze, że ten Twój się w końcu zmobilizował Kolejne sprawy macie pozałatwiane
|
|
#1113 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Też bym się wkurzyła i to bardzo. Swoją drogą to dziwne, że twój TŻ jest tak podatny na wpływ mamy. Z drugiej strony go rozumiem, bo to przecież mama. Eh...Z całego serca Ci współczuję. A brat jak chce się przespać z dziewczyną to niech sobie sam hotel wynajmie a nie szuka darmowego numerku Mogłaś powiedzieć Piotrkowi, że zobaczyć co robicie teściowa ma prawo, ale ingerować w to nie powinna, bo to WASZ ślub. Ona swój miała i wątpie by była zadowolona jeśli się jej ktoś wtrącał. My właśnie gości chcemy ułożyć u TŻta w domu, bo ma na górze trzy wolne pokoje, dołożymy materace i się spokojnie zmieszczą. Sala, w której będziemy mieli wesele jest z hotelem, ale byśmy zbankrutowali, gdybyśmy mieli płacić za wszystkich gości...Na szczęście mama TŻta nie ma nic przeciwko, choć początkowo stwierdziła, że nie będzie nad naszymi goścmi latać. Gdy powiedzieliśmy, że dużo zaoszczędzimy, zgodziła się i nawet chce remont przedpokoju robić Ja wczoraj troszkę się wściekłam na pewną kwestię związaną z weselem. Jako, że TŻ jest żołnierzem zawodowym, chcemy mieć szpaler. Za to, że dwóch gości przyjedzie z bronią wojskowym autem i po ślubie w zasadzie wrócą, bo muszą tą broń odwieźć mamy zapłacić prawie 2 tys. Nie powiem, że mi bardzo szkoda, bo to duża suma. Wiem, że dla TŻta to wiele znaczy. Jak zrobisz te aniołki to koniecznie je nam pokaż Ja będę konstruować takie małe kartoniki na ferrero albo rafaello, bo moja mama się napaliła, jak usłyszała, że ludzie takie rzeczy robią i mi głowę truje
|
|
#1114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tulipany to egzotyczne nie są wcale wiec powinny chyba być, tym bardziej, że to będzie sezon na nie ![]() Piotrek ma za zadanie skontaktować się z facetem od sali, zapytać o poprawiny, wódkę i przybranie sali Zobaczymy, co załatwi, bo jak będzie się za to zabierał tak jak za sprawdzenie nazwiska faceta jego ciotki to nie wróżę nam zbyt dobrze O nazwisko tego faceta pyta już drugi miesiąc Skarpetki, to już cosik
|
|
#1115 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyny, zastanawiałam się ostatnio nad dekoracją na stoły, co byście doradziły, bo zupełnie nie mam pojęcia. Wkleję fotki sali http://www.kama-kowalski.pl/5,konferencje.html - główna do 120 osób.
|
|
#1116 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). Wiecznie go tylko krytykuje i w ogóle jest chamska na maxa!!! Teraz zaczyna się jej powoli stawiać, bo wcześniej to wyglądało np. tak, ze jego brat siedział sobie w pokoju i nic nie robił, a ona wołała Piotrka, żeby przyszedł zanieść jej kawę do pokoju ![]() My gości Piotrka musimy położyć w tym dworku, bo jego mama uważa za niestosowne upychanie gości po rodzinie Ja swoich gości ulokowałam u siebie i jedna ciotka będzie nocować u mojej chrzestnej, jeśli nie będzie u mnie miejsca, a rodzina Piotrka nie, bo to nietakt klaść gości na łóżku polowym czy materacu!!!!!! Ten brat też mnie wkurza i powiedziałam, że ja za niego płacić nie będę bo z jakiej racji!!! Niech sobie sam opłaca pokój, a nie żeruje na tym, że jest świadkiem ![]() Kurcze, drogo będziecie płacić za ten szpaler!!! Myślałam, że takie rzeczy wojsko robi za darmo, ale jak widać, za darmo umarło Rozumie, że się zdecydowaliście jednak zapłacić, w końcu dla Twjego Teżeta to będzie bardzo ważne.My Raffaello mamy zamiar rozdawać gościom, którzy będą nam składać życzenia przed kościołem Ale chcemy je zawinąć w jakiś kremowy tiul i dać każdemu, kto złoży nam życzenia pod kościołem Dla gości zaproszonych na wesele będą aniołki ![]() Pochwal się jak już złożysz te kartoniki ![]() ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Cytat:
Strasznie podoba mi się ułożenie stołu ![]() A jakie kwiaty będziesz miała w bukiecie? Może ubrać w takie, jak w bukiecie? Ogólnie to widzę tę salę w kolorze kremowym (białym)
|
|
#1117 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Muszą robić to co ona chce, tylko dlatego, że jest ich matką... No nieźle... Ty miałaś akcję z bolerkiem, a ja z włosami - mam miec rozpuszczone, mimo że mi się puszą jak szalone, gdy tylko zrobi się troszkę ciepło lub wilgotno...Akurat! Jeśli będzie bardzo ciepło to na co Ci to bolerko... Eee tam! Szkoda słów...Co do bukietu to mam właśnie ogromny problem Podobają mi się masakrycznie skrajne - jeśli chodzi o kolory - albo biel z taką mdłą zielenią, albo taka fuksja, bardzo ostra Na ten szpaler się zdecydowaliśmy, no bo byłoby TŻtowi bardzo przykro. A darmo było jeszcze dwa lata temu... Szkoda, że te czasy już minęły. Każdy żołnierz tylko jeden ślub kościelny bierze, więc mogliby fundnąć w ramach prezentu z zakładu pracy Spadam na jakąś godzinkę - dwie do biblioteki, bo muszę jakąś śmieszną prezentacje na jutro zrobić, a nic w necie nie mogę znaleźć Jak już w necie nie ma to masakra Będę później
|
|
#1118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://images03.olx.pl/ui/2/21/93/24221893_1.jpg lub lilie http://www.elif.pl/zdjecia/4632.jpg pojedyncZo wkładane do wysokich wazonów a ogólnie sama w sobie sala jest piękna to dodałabym tylko organze na stoły .
|
|
|
|
|
#1119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W pracy niestety nie mam możliwości dodawania zdjęć, bo nie mam po pierwsze programu do mniejszania, a po drugie zapisują mi się jako mapa bitowa, ale jak wrocę do domu, to wrzucę zdjęcia co ja bym widziała Rzuć sobie okiem na tą stronkę Tam poniżej są fajne propozycje ![]() http://trzyswiaty.pl/?_=kwiaciarnia_...iaty_srem_slub
|
|
#1120 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem tak ja rodziny nie kadę u rodziny tylko wynajmuję cały budynek i tam będzie spało 30 osób ale mamy tano ponieważ możliwości ułożenia osób w domu są ale co to za przyjemnośc budzić się przed wszystkimi żeby śniadanie zrobić o nie załaduję im tam lodówkę i pijcie i jedzcie ile chcecie do wtorku od piątku a co do brata to przesada:P. Ja tylko pokój w hotelu dla Nas wynajmę i lotto mi co inni9 będą mówić luksusów tam gdzie chcemy wynająć nie ma ale jest gdzie zjeść, umyć się i wyspać ja nie funduję im wczasów tylko dobrą zabawę na weselu a teściową masz walniętą i szczerze pogadaj ze swoim bo o ile wiem to się po ślubie nie zmienia wiem to ponieważ mój tata chciałby czasami porządzić sobie nawet jeśli nie mieszkam już z nimi i fakt czasami mu się udaje bo otrafi psychicznie do tego przekonać.![]() ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1121 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle wkurza mnie troszkę to całe latanie wokół gości, wynajmowanie pokoi, organizowanie transportu do domu, ale cóż. A teściowej nie znoszę Ciekawy pomysł na ubranie stołu. Ciekawi mnie efekt ostateczny Ja bym chciała mieć tulipany, ale to trzeba jeszcze z facetem od sali uzgodnić
|
|
#1122 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Cytat:
![]() |
||
|
|
|
#1123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja teściowa, jak już pisałam wpieprza się we wszystko i idę o zakład, że moja sukienka jej się podobać też nie będzie Nie zaskoczy mnie tym, bo jej się jak na razie nic nie podoba Niech już będzie koniec tyhc przygotowań bo ja chyba zejdę z tą babą na zawał
|
|
#1124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ogólnie sie za mną nie przepada, bo odkąd Piotrek jest ze mną, to nie liczy się z nią już tak bardzo i nie ma dla niej czasu tak jak kiedyś. Pokazuje mi to na każdym kroku Kiedyś robiliśmy grilla u Piotrka na ogródku i zaprosiliśmy jego rodziców, nie tylko, że jego matka skrytykowała wszystkie przygotowane potrawy (bo to ja je robiłam), to jeszcze jak się ochłodziło i Piotrka tata zaproponował żebyśmy przenieśli się do domu, to ona poszła do łazienki się kąpać Dała mi do zrozumienia, że mam już sobie iść ![]() Miałam ją głęboko, ale teraz kiedy już planujemy ślub zaczyna mnie wkurzać coraz bardziej bo się rządzi, jakby ten ślub był jej
|
|
#1126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Można powiedzieć, że są tacy z "wyższych sfer" i to chyba dlatego tak ma teściowa nasrane w głowie Dobrze, że Piotrek nie mierzy ludzi zawartością portfela.
|
|
#1128 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Forget_me;16533912]Też mi się strasznie podoba ten garnitur z kremową kamizelką
Nie wiem, czy Piotrek nie będzie szył dwóch kamizelek, jednej kremowej na ślub, a drugiej brązowej, żeby później móc normalnie korzystać z tego garnituru ![]() Wczoraj mieliśmy tyle załatwiać, ale niestety się tak pokłóciliśmy, że szok!!! Oczywiście wojna była o teściową Zapytałam Piotrka wczoraj jak do mnie przyjechał, czy niektórych gości nie dało by rady położyć u niego w domu, wtedy byśmy nieco zaoszczędzili na noclegach, bo już mamy do zapłaty za same noclegi 1000 zł. A on na mnie naskoczył, że nie, że nie będzie na ten temat rozmawiał ze swoją mamą, bo jego goście mają spać komfortowo, a nie poupychani w domu. Wiecie jak mnie wkurzył!!! Najbardziej tym, że nawet nie raczył zapytać tej swojej głupiej matki, powiedziałam mu wiec, że skoro chciała być taka pomocna to teraz niech się wykaże, a on znowu, że sobie jeszcze położy na noclegu swojego brata, bo on się chce przespać ze swoją dziewczyną w tym dworku!!!! Wtedy to myślałam, że go zabiję!!! Potem jeszcze wymyślił, że jego mamie mamy pokazywać wszystko co załatwimy!!! Ma nam ona zatwierdzić nawet rozsadzenie gości bo jak stwierdził Piotrek: "Ma do tego prawo"!!!!!!! Dziewczyny, myślałam, że gołymi rękoma uduszę!!!! Ja już sił nie mam na tą jego matkę!!!!!! Tak się wczoraj poryczałam, że szok!!! Do teraz mnie oczy bolą!!! Najgorsze w tym wszystkim jest to, że Piotrek się jej boi!!!!!!! Nie cierpię jej jeszcze bardziej!!!!!!! ![]() Chcę już, żeby u mnie zamieszkał bo wtedy przynajmniej spokój będzie, bo nie będzie jej codziennie widywał i nie będzie mu mogła mącić w głowie ![]() czesc super pomysl z tymi dwiema kamizelkami zawsze sie przyda i bedzie mogl uzywac tak jak mowisz jejku jak ja ci wspolczuje przykro mi ,ze sie poklociliscie przez ta durna babe, musialo byc ostro skoro sie poplakalas, powiem Ci ze nie rozumiem twojego Piotrka czemu on sie tak jej boi i bardziej liczy sie z jej zdaniem a nie twoim to z toba spedzi reszte zycia prawda? mam nadzieje, ze wreszcie sie opamieta i go przekonasz zebyscie sami decydowali o wszystkim obys miala racje, ze jak zamieszkacie razem to juz nie bedzie miala takiego wplywu na Piotrka, bo wiesz roznie to bywa ale bedzie dobrze wczoraj wybieralam jakis obraz na sciane w salonie i znalazlam takie cos ale mi sie to spodobalo http://www.time4art.pl/1new_time4art...=1126&format=5 napisz co sadzisz
|
#1129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1130 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale sobie pogadałam z kumpelą przez telefon Wyżaliłam się jej o teściowej i też stwierdziła, że teściowa jest porąbana. Już czasami nie mam sił na to babsko Mam tylko nadzieję, że Piotrek po ślubie będzie mniej tą swoją matkę słuchał. Też mnie to dziwi, że Piotrek tak się boi tej swojej głupiej matki, ale staram się, żeby to się zmieniło ![]() Obraz super jest ![]() A ten Twój jest złożony z kilku częsci czy jak? Cytat:
Ona zawsze postępuje dobrze i z niej należy brać przykład Taki normalny facet do tańca i do różańca. Skąd on tą babę wytrzasnął to ja nie wiem, ale powinien dostać medal za to, że z nią jest
|
|
#1131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
staraj sie staraj bo jak on tak dalej bedzie sie zachowywal to ona wam wejdzie na glowe nic tylko jak rozwalic ![]() no obraz jest taki jak na rysunku z 5 czesci ogladalas te zdjecia pod spodem na tej stronce jak juz wisza nad kanapa tam najlepiej widac, wlasnie przez to ze tworzy jedna calosc z tych 5 czesci to strasznie mi sie podoba bo nie jest to taki zwykly jeden kawalek, a sciane na ktorej chce to powiesic mam taka okazalam wiec mysle, ze w sam raz no ale jeszcze zobaczymy
|
|
#1132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jutro będę musiała się z tym babsztylem spotkać, bo chcę wydrukować sukienki u Piotrka Już dosżło do tego, ze kłocimy się tylko o jego matkę Mam nadzieję, że go to troszkę ruszy i będzie dobrze ![]() Zdjęcia wlaśnie widziałam i bardzo mi się podoba!!!! Jakbym miała większą ścianę to sama bym pomyślała nad czymś takim Niestety u mnie w domu ściana jest niewielka, więc brzydko by wyglądał taki obraz u mnie w pokoju Ale jeśli macie dużą ścianę to super można ją tym obrazem ubrać
|
|
#1133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ostro mu powiedzialas, mysle, ze takie slowa na pewno go rusza co do obrazu to juz nawet zrobilam sobie taki sztuczny z gazet zeby zobaczyc jak to bedzie wielkosciowo sie prezentowac no i super wyglada Lukasz zartuje,ze jak dla niego to te gazety nawet ladnie wygladaja i po co wydawac kase ja bede spadac musze sie szykowac bo idziemy do Lukasza dziadkow, akurat dzis ma wolne a potem juz pracuje wiec swietujemy troszke wczesniej , bedziemy zostawac u jego rodzicow na noc bo wiadomo jak sie idzie w goscine to cos napic sie musza a ze jestesmy autkiem to nie ma innej opcji wiec zajze do was dopiero jutro To milego dnia wszystkim zycze
Jesteśmy razem od 01.06.2001 Zaręczyny były 06.06.2007 Nasz Ślub odbył się 05.06.2010 Edytowane przez Esti10 Czas edycji: 2010-01-18 o 13:56 |
|
|
|
|
#1134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak pojadę, wydrukuję i pojedziemy do mnie Mam nadzieję, że te sowa go ruszą bo już zaczynam mieć serdecznie dość tej sytuacji Obraz jest piękny i ja bym chętnie sama takie cosik kupiła do siebie ![]() My do dziadków pojedziemy w niedzielę pewnie. I oczywiście odwiedzimy tylko dziadków od strony mamy, bo ona jak tam nie jedziemy od razu się obraża bo w końcu jej rodzicom się należy Chcę namówić Piotrka żebyśmy pojechali w tym roku do wrocławia do jego drugich dziadkow od strony taty Zobaczymy czy się zgodzi ![]() Udanej imprezki ![]() Do jutra
|
|
#1135 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, zgodnie z obietnicą wrzucam Wam foto mojej sali
Piotrek mnie naumiał, jak mam zrobić, żeby się foto załączyło i teraz zaszaleje ![]() My siedzimy ze świadkami przy stole z ostatniego zdjęcia Ogólnie sala utrzymana jest w stylu takiego starego dworku, więc za bardzo stroić jej nawet nie trzeba, bo wtedy było by moim zdaniem wszystkiego za dużo
|
#1136 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz wklejam fotki tortów, jakie bierzemy pod uwagę
Na ślubie będzie raczej ten bordowy, bo się ładnie komponuje z kolorem ścian sali ![]() Jak widzicie same, wszystko bez żadnych udziwnień Musimy się tylko dowiedzieć, z czego ten tort jest wykonany i jaka tam jest masa, bo to, że nam pasuje pod kolor ścian to przeciez nie wszystko ![]() Na poprawiny rozważamy zamowienie jeszcze jednego tortu, tym razem tego na ktorym jest dopiska "dekoracja stojąca" Jednak też chcemy aby dodatki były bordowe, a nie jak tutaj rożowe
|
#1137 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jeszcze jedno, tym razem sukienka
Doszłam do wniosku, że jednak będę chciała mieć tren więc ta koronka ze zdjęcia, które Wam wkleiłam z gazety się nie nada Szukałam troszkę po necie i znalazłam cosik takiego, jak na zdjęciach i skłaniam się do uszycia takiego dołu Górę będę chciała mieć tylko taką jak z tych wcześniej wstawionych zdjęć Jak myślicie, będzie to dobrzy wyglądać?
|
#1138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaczynam od poczatku. Sala piękna tort zdecydowanie podoba mi się bardziej ten z różowym ubraniem tylko tak jak piszesz dać bordowe ale o gustach się nie dyskutuje a co do sukni to doły są piękne ale mam nadzieje, że myślisz o gorsecie obleczonym tym samym materiałem co dół bo jeśli nie to poprostu jeśli nie będzie to to samo albo gładka góra to przesadzisz z nadmiarem tego co się dzieje na sukni tak jak moja koleżanka chciała wszystko upięcie z boku, pod spodem różne warstwy materiału, kołnierz a w rezultacie wyszło tak, ze wyglądało to jakby szybko nakładała na siebie co miała pod ręką i nie zapamiętałam do końca tej sukni nie to co mojej i mojego siostry które były skromne i nie przesadzone a co ważniejsze poprostu zachwycały prostotą a reszte robiły dodatki .Podam Wam mój pomysł tak się wkręciłam (podobno się na tym znam-tak mówią) że myśle nad zostaniem wedding plenerką. Kontakty jakieś tam mam, organizację podobno też i poprostu to lubie . Jak myślicie dobry pomysł?????
|
|
|
|
|
#1139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czyli zamierzasz się w przyszłości zająć Fistaszku organizacją ślubów? Powiem Ci, że pomysł fajny, ja sama się tak wkręciłam, że szok!!! Myślałam, że te przygotowania staną się męczarnią, a to sprawia mi taka radość, że szok!!!Zamierzasz to rozkręcić na jakąś większą skalę jak rozumiem?
|
|
#1140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- A co do sukni to ja mam w szfie a i tak wymyślam co by tu jeszcze zmienić i myśle, ze to nie minie do dnia ślubu. Nie martw się i zazdroszcze przymierzania sukien bo chętnie zrobiła bym to raz jeszcze. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:23.

A róże jakiego koloru mają być?
Bukiet rzeczywiście bardzo tani!!!! Ciekawe ile mi wyśpiewa za te tulipany

Zapytałam Piotrka wczoraj jak do mnie przyjechał, czy niektórych gości nie dało by rady położyć u niego w domu, wtedy byśmy nieco zaoszczędzili na noclegach, bo już mamy do zapłaty za same noclegi 1000 zł. A on na mnie naskoczył, że nie, że nie będzie na ten temat rozmawiał ze swoją mamą, bo jego goście mają spać komfortowo, a nie poupychani w domu. Wiecie jak mnie wkurzył!!! Najbardziej tym, że nawet nie raczył zapytać tej swojej głupiej matki, powiedziałam mu wiec, że skoro chciała być taka pomocna to teraz niech się wykaże, a on znowu, że sobie jeszcze położy na noclegu swojego brata, bo on się chce przespać ze swoją dziewczyną w tym dworku!!!! Wtedy to myślałam, że go zabiję!!! Potem jeszcze wymyślił, że jego mamie mamy pokazywać wszystko co załatwimy!!! Ma nam ona zatwierdzić nawet rozsadzenie gości bo jak stwierdził Piotrek: "Ma do tego prawo"!!!!!!! Dziewczyny, myślałam, że gołymi rękoma uduszę!!!! Ja już sił nie mam na tą jego matkę!!!!!! Tak się wczoraj poryczałam, że szok!!! Do teraz mnie oczy bolą!!! Najgorsze w tym wszystkim jest to, że Piotrek się jej boi!!!!!!! Nie cierpię jej jeszcze bardziej!!!!!!! 
Też bym się wkurzyła i to bardzo. Swoją drogą to dziwne, że twój TŻ jest tak podatny na wpływ mamy. Z drugiej strony go rozumiem, bo to przecież mama. Eh...Z całego serca Ci współczuję. A brat jak chce się przespać z dziewczyną to niech sobie sam hotel wynajmie a nie szuka darmowego numerku
O nazwisko tego faceta pyta już drugi miesiąc
Rozumie, że się zdecydowaliście jednak zapłacić, w końcu dla Twjego Teżeta to będzie bardzo ważne.

przykro mi ,ze sie poklociliscie przez ta durna babe, musialo byc ostro skoro sie poplakalas, powiem Ci ze nie rozumiem twojego Piotrka czemu on sie tak jej boi i bardziej liczy sie z jej zdaniem a nie twoim