|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: O pierscionkach z automatu, wiezy Eiffel'a i innych sprawach...
Cytat:
Ja niestety się na tym nie znam i w domu robię tylko peeging i nakładam maseczkę, którą kupuję zawsze w Rossmann'ie ![]() Dlatego też zamierzam poddać się profesjonalnej obsludze, tym bardziej, że tutaj chodzi o ślub ![]() Z drugiej strony bardzo lubię poleżeć i zrelaksować się u kosmetyczki. Nie musze się o nic martwić, tylko leżę i wypoczywam ![]() A skóra jest od razu piękniejsza
|
|
#1442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1443 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w każdym razie polecam
Już się nie mogę doczekać przyszłego tygodnia, chociaż oczyszczanie do najprzyjemniejszych zabiegów nie należy, ale cóż, muszę to przeżyć, żeby potem móc się tylko relaksować ![]() Szukałam jakiś fajnych ksiąg gości, ale na All. nie ma nic interesującego W ogóle co jakiś czas przypominam sobie o kolejnych rzeczach do załatwienia. Może dzisiaj skoczę zobaczyć za papierem na winietki, bo Piotrek się pewnie za to nie zabierze
|
#1444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1445 |
|
Zakorzenienie
|
A gdzie jest za dużo ludzi?
Bo jajuż sie zakręciłam i nie wiem, o co chodzi
|
#1446 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1447 |
|
Zakorzenienie
|
Aha, bo sie tak zakręciłam, że już nie wiedziałam, o co chodzi
A rok temu u kumpeli doszlo do tego, że jej dziadkowie nie wiedzieli, gdzie mają usiąść bo pozostali goście szybko pozajmowali co lepsze miejsca i dosiedli się do nas Jakby były winietki, to każdy by miał swoje miejsce ustalone i nie było by bicia się o miejsca oraz takich nieporozumień, jak to z dziadkami
|
#1448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#1449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My zdecydowaliśmy się robić sami, żeby troszkę koszty zmniejszyć ![]() Właściwie zajmie się tym Piotrek, bo się tak super na takich rzeczach nie znam A zresztą też się zaangażuje w przygotowania U nas też będzie podział na młodych i starych Nie wiemy tylko jeszcze, ile osób wmieści się przy stole. Ten, gdzie chcemy usadzić osoby starsze jest duży, więc ze spokojem się wszyscy zmieszczą Nie wiem tylko, co ze stołem dla "młodych". W razie co kuzynostwo posadzimy z tymi starszymi oobami, w końcu to wszystko rodzina wiec nie powinno być problemu
|
|
#1450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#1451 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj mi się tak nic nie chce robić, że szok!!! Siedzę sobie i czytam w necie o moim autku Mam nadzieję, że jutro nie wywinie mi takiego numeru, jak w niedzielę i odpali bez problemu ![]() Esti chyba net dzisiaj padł, bo już normalnie z nami siedziała i gawędziła
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kiedy startujecie z naukami? My w przyszłym tygodniu w poniedziałek Sprawdzałam, w jaich jeszcze terminach będą te nauki i następne są dopiero w kwietniu, a to już chyba za późno będzie. Teraz będziemy chodzić w każdy poniedziałek i wtorek, przez trzy tygodnie bo przypada sześć spotkań. W kwietniu jest w jednym tygodniu, ale od poniedziałku do soboty to ja bym nie wytrzymała
|
|
#1454 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
nic mi nie padlo wszystko dziala bylismy dzisiaj ogladac jakies garniturki z bordowymi dodatkami i kupa nic A potem na poprawe humoru bylismy w kinie na komedii Stare Wygi laseczki ale sie usmialam super film Aniu wyobraz sobie, ze Lukaszowi spodobal sie brazowy garnitur strasznie mnie zaskoczyl , ale nie bedzie pasowal do mojej sukieneczki wiec musimy dalej szukac
|
#1455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jesteś usprawiedliwiona ![]() Aż wierzyć się nie chce, że nic nie znaleźliście!!! My za garniturami nie chodziliśmy, bo Piotrek od samego początku był zdecydowany na szycie, więc wystarczyło jedynie poszukać jakiś fajny krój A może też zdecydujecie się na szycie? Z tego co nam mówił krawiec, cena zalezy tylko i wyłącznie od rodzaju materiału. Albo chociaż jak nie cały garnitur, to samą kamizelkę w kolorze bordo ![]() Możesz powiedzieć Łukaszowi, że ma super gust Bo brązowe garnitury są boskie Szkoda, że nie będzie Ci pasował do sukienki Bo Twoja będzie biała prawda?A na film się wybiorę skoro jest taki super!!! Zaraz Piotrek ma przyjechać i będziemy szukac ksiąg gości. Mam nadzieję, że cosik znajdziemy
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do garniturku to nam wlasnie chodzilo o kamizelke bordowa nie caly garnitur, jak juz sa bordowe to w jakies wzorki a my wolimy gladka no ale jeszcze pojezdzimy. Mozna oczywiscie na zamowienie ale Lukaszowi sie nie chce on woli przyjsc do sklepu przymierzyc i z nim wyjsc ja nie mam nic do gadania to jego decyzja on mi sie do kiecki nie wtraca wiec ja jemu tez ja sukienke mam niby ecru ale chyba tylko w nazwie bo ona jest taka raczej smietankowa, taki dziwny kolor ani nie biel ani nie typowe ecru wiec braz by pasowal ale nie jak bede miec bordowa kokardke gdyby byla z ta bizuteria to moze tak to mam nadzieje,ze wreszcie cosik wybierzecie daj znac jak cos wpadnie w oko a film polecam jesli macie ochotke sie posmiac ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- Aniu nie wiem czy widzialas juz ta stronke sa tu nawet fajne ksiegi gosci http://www.sklepikslubny.pl/index.ph...i%EAgi+go%B6ci oczywiscie moim zdaniem
|
|
#1457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale przynajmniej nie miałaś tak dużo do nadrabiania ![]() Rozumiem Twojego Łukasza, typowy facet Nie chce mu się łazić i przymierzać, najlepiej wejść do jednego sklepu i tam od razu wybrać cosik idealnie pasującego Szkoda, że nie chce się przejść do krawca, bo wtedy by było po sprawie Uszyliby mu bordową kamizelkę i by był garnitur, jaki chcieliście Moj Piotrek jest niewymiarowy i niestety jak kupuje garnitur to zawsze trzeba go oddawać do poprawienia więc mojemu wszystko jedno, czy będzie szył cały, czy kupi w sklepie, bo tak i tak będzie musiał odwiedzić krawca ![]() Zawsze macie jeszcze ewentualność, że sukienka nie będzie miała tego bordowego paska i wtedy możecie zaszaleć z kolorem garnituru ![]() My wczoraj znowu nie wybraliśmy księgi gości W ostateczności stwierdziliśmy, ze nie chce się nam szperać w necie i szukać księgi i znowu przełożyliśmy to na inny dzień Teraz czekamy za jakąś informacją z jej strony i będzie można wysyłać ![]() Poza tym powiem Wam, że mnie wczoraj bardzo Piotrek zdziwił, bo ślub postanowiliśmy zapłacić po połowie. Myślałam, że też za obrączki będziemy płacić z naszych odłożonych wspolnych pieniędzy, ale Piotrek stwierdził, że on zapłaci za obrączki, bo jego zdaniem facet powinien zapłacić za pierścionek zaręczynowy i obrączki Z jednej strony fajnie, bo więcej rzeczy opłacimy sobie sami, ale z drugiej strony, to chciałam, żebyśmy za obrączki płacili wspólnie ![]() DDzięki za stronkę z księgami Zaraz ją przejrzę i może znajdę cosik fajnego, bo na All. nie ma nic interesującego
|
|
#1458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też chciałam kupić obrączki wspólnie, ale wczoraj Piotrek mi powiedział, że za obrączki chce zapłacić sam. Zdziwił mnie tym bardzo i szczerze to nie wiem, jak na to zarezagować Z jednej strony fajnie, bo więcej zostanie nam wspólnej kasy na inne wydatki Ale z drugiej, jak płacimy za wszystko po połowie, to także za obrączki.A pomysł na bank nie jest teściowej, bo po pierwsze nie gadają ze sobą cały czas za ten garnitur
|
|
#1460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Wszystko sami bo wole bez jakiś dziwnych tekstów my daliśmy tyle a oni dali tyle i koperty też są Naszą sprawą napewno nie powiemy kto ile dał. Jedynie wszyscy wiedzą, że babcia mojego przed śmiercią dała Nam pieniążki i odbywało się to za pośrednictwem rodziców więc wiedzą, że tak jaby dołozyla się Nam do wesela. A co do obrączek teżs nie wiem co bym zrobiła bo taka dziwna sytuacja .
|
|
|
|
|
#1461 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Krawiec to zdecydowanie najlepsze rozwiązanie, wszystko będzie tak jak się chce i tak jak trzeba Co do obrączek - my kupowaliśmy za wspólne pieniądze, ale jeśli twój TŻ koniecznie chce się poczuć to ja bym odpuściła. Dla Ciebie chyba nie jest to aż tak ważne, żebyście zapłacili po połowie, co? Każdy wyjątkowo traktuje jakiś tak fragment tej tradycji ślubnej i może twój TŻ akurat się uparł na obrączki Poza tym fakt - więcej kaski Wam zostanie na inne wydatki PS: U mnie od wczesnego ranka pada śnieg Uwielbiam patrzeć na śnieg, ale jak pomyślę, że jutro muszę autobusem jechać na uczelnię, to mnie szlag trafia! Znowu będzie jakieś 40 minut spóźnienia i się będę wkurzać
|
|
#1462 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety całości się nam nie udało uzbierać samym, ale i tak mamy dość sporo, co oczywiście cieszy, bo jak na razie wszystko opłacamy ze swoich ![]() Też chcieliśmy uniknąć takich tekstów i wyliczeń, kto ile dał. Wszystko po połowie i koniec Teściową to na maxa wkurza bo ona to w ogóle wymyślila jakieś procentowe dzielenie kosztów, w stosunku do zaprosznonych gości, czyli ile osób od Piotrka, a ile ode mnie Ale się na to nie zgodziliśmy, bo w końcu na ślubie nie będzie podziału na moich gości i jego, tylko będą to nasi wspólni goście ![]() Kasy też nie mamy zamiar mowić kto ile dał. Powiemy tylko rodzicom ile dostalismy ogólem, chociaż znając teściową to ona z tą informacją obiegnie całą swoją rodzinę ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Cytat:
Udało nam się nawet znaleźć takieego, który zajmuje się głównie szyciem garniturów ślubnych więc w ogóle super ![]() Z obraczkami chyba będę musiała odpuścić, bo skoro się tak uparł, to niech zapłaci Mogłabym się martwić, jakby obrączki były nie wybrane, bo wtedy kto wie, czy teściowa nie chciałabym maczać w tym paluchów Chociaż z drugiej strony zaręczynowy pierścionek wybrał sam i nawet matce nie powiedział, że ma się zamiar ze mną zaręczyć Byście musiały widzieć jej minę, jak wróciliśmy znad morza i się dowiedziała o zaręczynach Śniegu nie zazdroszczę Dzisiaj rano auto mi zgasło, nie wspominając, ze biegi tak ciężko mi wchodzą, że szok
|
|
#1463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1464 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wczoraj dokupiłam koperty do zaproszeń. Dosłownie za śmieszną cenę, bo koperty DL (110x220) 100szt. za 4,99.
|
|
#1465 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na szczęście u nas nie ma czegoś takiego, że rodzice komuś na wesele dawali więcej, a komuś mniej, bo jesteśmy pierwszymi dziećmi, które wezmą ślub ![]() Na szczęście wszystko planujemy sami i rodziców nigdzie ze sobą nie zabieramy To nasz ślub i my będziemy wybierać wszystko z nim związane Bo porobiliśmy małe zawirowania w menu i chcemy zapytać, czy cena nam przez to bardzo wzrośnie ![]() Cytat:
|
|
#1466 |
|
Zadomowienie
|
U Nas sytuacja wygląda inaczej-Rodzice całość sfinansują, dlatego staram się nie szaleć z kosztami.
Na razie moi kupili mi suknię i wpłacili zaliczkę na salę oraz dj. W najbliższym czasie mamy mieć trochę gotówki swojej,więc chcemy odłożyć i zapłacić sami za fotografa, limuzynę, oddamy im za suknię(buty sama kupiłam, welon i biżuterię też. Ostatnio kupiłam materiał na przeróbki sukni i uszycie dla mojego R. pasa smokingowego-ale to w sumie drobiazgi są).Jak zostanie, to coś jeszcze (oczywiście zaproszenia, obrączki i dekoracja kościoła też my). Zobaczymy jak to wyjdzie-mam nadzieję,że wystarczy
|
|
|
|
#1467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem Ci, że nawet jakbym sama finasowała całość wesela, to też nie chciałabym za bardzo szaleć. Wolałabym przeznaczyć tę kasę na cosik innego, już po ślubie ![]() Wczoraj mi Piotrek właśnie opowiadał o parze z naszego miasta, którym to rodzice finansowali ślub i zamknęli się w kwocie miliona złotych Ale były jakieś wielkie namioty ze staołami, w drugim namiocie był specjalnie zrobiony parkiet do tańca, poza tym poumieszczali na tirach informacje o ślubie, takie w formie reklamy ![]() Dla mnie to nasz 25 tysięcy to już dużo, a co dopiero milion Może i jestem pazerna, ale wolałabym dostać choć częśc tej kasy do koperty
|
|
#1468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wreszcie skonczylam czytac wszystkie fora, normalnie tyle tego zeby byc na bierzaco to chyba trzeba wchodzic tu o 7 albo 8 rano co do garniturku to tak jak piszesz typowy facet a ja nie nalegam bo az tak bardzo mi nie zalezy na tych bordowych dodatkach a sukienka raczej musi byc z kokardka no ja ostatnio tez juz pozdobywalam adresy bo ja mam rodzinke w Warszawie i Zakopanym takze nie bede tam jezdzic tylko wysylamy Co do obraczek to powiem Ci, ze ja bym sie zgodzila co Ci zalezy ja i tak jestem zdania ze jego kasa jest tez moja a moja jego przeciez za chwilke bedziecie malzenstwem i bedziecie miec wspolne finanse to popatrz na to z tej strony, on sie moze lepiej poczuje a ty mu tym zrobisz przyjemnosc wiec nad czym sie tu zastanawiaci jak tam przejzalas stronke jest cos fajnego czy raczej nie w twoim stylu? ![]() ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Nawiazujac jeszcze do watku finansowego to my tez bedziemy korzystać z pomocy rodzicow bo nie damy rady sami wszystkiego uzbierac, mamy juz jeden kredyt ktory wzielismy na urzadzenie mieszkanka i same rozumiecie, ale na szczescie nasi rodzice mimo ze daja to nic sie nie wtracaja takze sie ciesze
|
|
#1469 |
|
wkręcona :)
|
Mi wesele finansuja rodzice, ja place tylko za swoj ubior i dodatki, no i zaproszenia i inne sprawy detalowe, a moj TZ za swoje pieniadze robi wesele, tyle ze odklada cala wyplate, a na paliwo i inne potrzebne rzeczy daje mu mama....
Co myslicie o tej sukni i jakie dodatki waszym zdaniem do niej pasuja? jaki welon? Dodam tylko, ze bede miala suknie w kolorze bialym. http://www.maggiesottero.com/dress.aspx?style=J1179LU |
|
|
|
#1470 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja chrzanię... (sorki za wyrażanie się,ale tak mam-klnę jak przysłowiowy szewc,a to wyrażenie,to i tak łagodniejsza wersja tego,co pomyślałam ![]() Znając realia organizacji wesel i wszelakich kosztów,to sądzę, że 25tys na 60osobowe wesele to taka średnia. Mnie osobiście szczęka opadła, bo znajomi zamknęli się w 50tys.-le jak tłumaczyli to były wszystkie koszty (ja się z wszystkimi kosztami mam zamiar zamknąć w połowie ich kwoty...) Wszystko zależy od tego kogo na co stać-jakbym sobie zażyczyła, żeby przylecieć na uroczystość balonem, bankiet w plenerze, rzeźby lodowe (w czerwcu pokaz fajerwerków i występ tancerzy-to nie wiem, może doszłoby do 100tys.Ale MILION??!! Za milion (jakbym miała akurat wolny )wolałabym wziąć ślub w jakimś nietypowym miejscu-np na zamku i zrobiłabym kilkudniową imprezę haha, albo na bezludnej wyspie skromne wesele na 150 osób ![]() (albo z pragmatycznego punktu widzenia-mieszkanko tak ze 100m2, autko i resztę zainwestować,żeby życ z odsetek) Edytowane przez Tygrysek_aa Czas edycji: 2010-01-28 o 09:24 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:59.

.

.

Bo Twoja będzie biała prawda?
Z jednej strony fajnie, bo więcej rzeczy opłacimy sobie sami, ale z drugiej strony, to chciałam, żebyśmy za obrączki płacili wspólnie
.

Poza tym fakt - więcej kaski Wam zostanie na inne wydatki
Dzisiaj rano auto mi zgasło, nie wspominając, ze biegi tak ciężko mi wchodzą, że szok