|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: O pierscionkach z automatu, wiezy Eiffel'a i innych sprawach...
Cytat:
U nas już wyprzedaże papierosów po starej cenie, bo od 1 lutego ceny wzrastają. Wiem, bo mój tata dużo pali i już ma zapas. Poza tym teściowa mówiła, że w hurtowniach jest taki rzut na papierosy, bo reszta już po nowej cenie ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1503 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() My też liczyliśmy 0,5 na głowę, w butelkach 0,7 (chyba,że się będzie bardziej opłacać połówki).Będziemy mieć też kilka 0,5 na rozdanie gościom, tym co nie byli i ewentualne bramy. Winko-tak z 20 butelek, bimber i siwuchę na stół wiejski. Poprawiny...my mamy w zasadzie obiad i trochę wódki trzeba będzie. Poza tym drugi dzień jest dedykowany "Tatom", bo jeden ma urodziny, drugi imieniny w okolicy naszego ślubu,więc pewnie będzie im miło-ale ciiiii , bo to tajemnica
|
|
|
|
|
#1504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W każdym razie facet z tej hurtownii do której dzwoniliśmy powiedział, że jak już to będzie to wzrost o 20 groszy ![]() Mi babeczka właśnie powiedziała, że wszystko to zależy od ubezpieczalni, bo niektóre mają wiek nawet 29-30 lat!!! O koncesji też słyszałam właśnie w przypadku Selgrosu, ale podobno na butelce to wychodzi 0,50 zł drożej, przynajmniej takiej informacji idzielili nam w Selgrosie, więc i tak taniej, niż u faceta w hurtownii. Nie wiem tylko, z kim rozmawiać na temat alkoholu w takim wielkim markecie? Ze zwyklym sprzedawcą czy z kimś innym?
|
|
#1505 | ||
|
Raczkowanie
|
No ja sie cieszę, bo mam dość płacenia po prawi 2000 zł/rok za samo OC. Teraz i tak ubezpieczamy na pół roku, bo chcemy w lipcu - sierpniu zmienić auto, ale mimo wszystko lepiej zapłacić 300 -400 zł za te pół roku ni np. 899, jak w 2009r. Gdybym w tym roku chciała na cały rok OC i AC to wyniosłoby mnie 1750, a w tamtyk roku za samo Oc miałam 1800
![]() Cytat:
Mój TŻ się boi, że te 200 butelek to będzie za mało, bo my dużo znajomych i kolegów TŻta z jednostki zapraszamy (nasza grupa przyjaciół jest bardzo duża i nie mamy serca nikogo odrzucić). A Ci żołnierze to potrafią wypić i nie chcemy w nocy na stacje benzynową jechać po alkohol A musi jeszcze być na poprawiny, bo planujemy takie około 8 godzin. Mój tato w dzień naszego śłubu kończy 50 lat I on stwierdziił, że nie będzie wódki kupował tylko właśnie bimber na wiejski stół Też musimy dla niego jakąś niespodziankę przygotować ![]() Cytat:
|
|
#1506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rok temu pojechaliśmy do Niemiec z moim Piotrkiem i przed granicą zepsuła się Piotrkowi skrzynia biegów. Stwierdził, że zadzwoni do PZU, bo przecież opłaca AC więc napewno przyślą po nas lawetę. I wiece co nam powiedzieli??? Że oki, przyślą, ale dopiero w poniedziałek (a to była sobota godzina 16:00) Więc Piotrek zapytał czy nam zapewnią nocleg, a oni na to, ze nie Mieliśmy nocować na tym parkingu przed granicą!!! Potem kobieta zaczęła Piotrkowi wmawiać, że auto zepsuło się napewno za granicą i teraz próbujemy ich naciągnąć. W końcu Piotrke się wkurzył podziękował tej pani za rozmowę i powiedział, ze złoży na nich oficjalną skargę ![]() Dobrze, że jechał z nami jeszcze Piotrka brat swoim autem, bo nie wiem, co byśmy zrobili!!! Ogólnie wracaliśmy na lince Ja teraz też mam PZU, ale nie jestem jakoś super zadowolona Muszę się dowiedzieć, z kim na temat tego alkoholu gadać, bo zupełnie nie wiem ![]() Dziewczyny, a Wasi tatusiowie napewno będą przeszczęśliwi, ze o nich pamiętacie na śubie ![]() ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Dziewczyny, uciekam będę później bo jadę teraz po ten prezencik dla teściów ![]() Buziaki
|
|
#1507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1508 |
|
Zadomowienie
|
jestem w szoku-nie wiem czym jeździcie i jak długo,ale koszty oc mnie przeraziły.
Ja od niecałych 3lat mam prawko i autko-oczywiscie w 1roku ubezpieczenie było wyższe- miałam zwyżkę za krótko posiadane prawko (3msc),ale za wiek już na szczęście nie ![]() ale co roku mam niższe, za bezszkodową jazdę, za kontynuację, za wpłacenie całości-i wychodzi mi jakieś 600zł. Dzwoniłam przed ubezpieczeniem 1swoim do link4,ale powalili mnie kwotą ponad 2x wyższą |
|
|
|
#1509 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jest zwyżki za wiek. My teraz też będziemy mieli (po odjęciu tej zwyżki za wiek) około 700 zł. Z tym, że nasze auto ma duży silnik i za to też się płaci (niestety kocham samochody, które mają czym się pochwalić pod maską i nie przepadam za takimi np. 1,1 czy 1,4 ) Aha dodam jeszcze, że co roku też mamy zniżkę za bezszkodowość, za kontynuację oraz dodatkową zniżkę za to, że mamy kilka ubezpieczeń w tym samym towarzystwie i mamy taką kartę, uprawniającą do 10% zniżki dodatkowej. Ja jak pisałam mam złe doświadczenia z tymi firmami nowymi lub filiami zagranicznych. Niestety współpraca z nimi jest fatalna, raz nawet musiałam specjalnie jechać do Sopotu, żeby wyjaśnić pewną sprawę, bo wysyłanie 30 listów i e - maili nie pomogło obsłudze zrozumieć o co chodziło. Załóżmy, że kupiłam auto w listopadzie, poszłam ubezpieczyć w pewnej firmie, a po pół roku się okazało, że miałam je przez 3 miesiące od zakupu w ogóle nie ubezpieczone!
|
|
#1510 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie wychodzi to tak drogo, bo jest to mój pierwszy samochód i niestety nie mam jeszcze żadnych zniżek
Przez rok korzystałam z ubezpieczenia tej kobietki, od której kupiłam auto Wieku też nie mam odpowiedniego, przynajmniej w przypadku niektórych ubezpeczycieli ![]() Żałuję strasznie, że nie dopisąłam się do czyjegoś auta. Wtedy zniżki by mi leciały i teraz wcale nie musiałabym tak drogo płacić. Mam nadzieję, że w 1000 zł się zamknę
|
#1511 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to tez jest nasz pierwszy samochod i dlatego tez tak drogo mamy
|
|
#1512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale Piotrek tego nie wie jeszcze ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Esti, uciekam na zbrodniarskie seriale Dzisiaj piątek i nadają je na Zone Reality Będę jutro Miłej nocki
|
|
#1513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to nawet nie wie co go jutro czeka to milego ogladania i slodkich snow do jutra
|
|
#1514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Zaprasza nas jego boski brat z dziewczyną ![]() ![]() Przypuszczam, że będzie to pewnie kawa zaręczynowa, bo teściowa nic nie wie o tym, że mam tam przyjechać do nich dzisiaj!!!!!!!![]() : mad: Znowu będzie strzelać miny, jakbym jej wybiła całą rodzinę i będzie mi pokazywać, że dziewczyna brata Piotrka jest o niebo lepsza ode mnie!!!! Tak akurat jest zawse, więc się zdążyłam przyzwyczaić!!!!! ![]() ![]() ![]() A Piotrek wkurzył mnie dlatego, że w ogóle nie wziął pod uwagę naszych planów, tylko bez żadnego porozumienia od razu stwierdził, że jedziemy do niego i koniec!!!!!!! ![]() :m ad: Bo jak byśmy nie pojechali, to teściowa by znowu się na niego obraziła, a przecież cały czas nie gadają za ten pieprzony garnitur!!! ![]() ![]() ![]() Kurde, ale jestem zła!!!!!!!!!! ![]() ![]()
|
|
#1515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
,mialam nadzieje ze wrocisz z miasta i nam opowiesz o zakupach i przymiarkach bielizny . No nie fajnie postapil Piotrek ale wogole tez nie rozumiem zachowania tych mlodych o takim spotkaniu to sie informuje troszke duzo wczesniej a nie w tym samym dniu.Przeciez wy macie prawo miec swoje plany i o tym tez powinni pomyslec
|
|
#1517 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miejmy nadzieję, że Twoja babcia szybko wyjdzie ze szpitala. A co do koleżanki, to napewno jest zazdrosna!!! Też mam taką co mi powiedziała ostatnio, że tylko jej opowiadam, co już mamy załatwione na ślub. Szkoda, że nie pamięta, jak ona się zachowywała rok temu ![]() W końcu to logiczne, ze chcesz aby ten dzień był jedyny i niepowtarzalny!!! Nie lubię takich zazdrośnic ![]() Cytat:
Kurcze, nie uwierzycie dlaczego mieliśmy przyjechać na tą kawę!!! Bo Piotrka brat zazdrosny, że zbyt dużo ludzi pytało się nam o ślub, szybko się zaręczył i teraz zaczyna opowiadać, jak to u niego na ślubie będzie wszystko lepsze i ładniejsze W ogóle zajechaliśmy do Piotrka i on mi tylko wspomniał, że się zaręczyli, ale nie powiedział, że jemu tego ten brat nie powiedział tak prosto w oczy, tylko podsłyszał gdzieś w kuchni, jak laska brata rozmawiała z teściową. I jak przyjechaliśmy do teściów weszliśmy, a tam na stole ciasto, szampan (dokładnie tak samo zrobili jak i my ) więc weszłam do pokoju, teściowej tylko dzień dobry, a bratu i laske złożyłam gratulacje, a teściowa do mnie: "Proszę, proszę, nawet Ty wiedziałaś o zaręczynach!!! Mi nic nie było o tym wiadomo". Wiecie jak mnie wkurzyła!!! Bo jechała z tym bratem wybierać pierścionek zaręczynowy i nawet mu złoto dawała do przetopienia i pokrywała koszty, a teraz udawała, że jej nic nie było wiadomo!!!! I jej powiedziałam, że przecież o tych zaręczynach to wiedziała cała rodzina od grudnia, bo wtedy to brat Piotrka pojechał do jubilera za pierścionkiem i, że przecież ona też z nim jechała, wiec nie rozumiem jej zdziwienia!!!!Atmosfera była już napięta, a do tego najfajniejszej osoby, czyli teścia nie było, bo musiał jechać z jakimś zleceniem czy cosik. Zapytałam, kiedy ślub i dziewczyna brata powiedziała mi, że w przyszłym roku w sierpniu. Zaczęłyśmy gadać, że fajny miesiąc, i że dużo ośób robi właśnie w czerwcu, sierpniu i we wrześniu ślub, a wszechwiedząca teściowa na to, że najwięcej ślubów, to jest w kwietniu. Więc jej powiedziałam, że pierwsze slyszę, żeby w kwietniu był wysyp ślubów, a ona mi na to, że u niej w rodzinie jest bardzo dużo i jej odpowiedziałam na to, że chyba tylko u niej w rodzinie i hyba nie powinna się wypowiadać za ogól, gdzie tak naprawdę nie wie jak jest teraz Rozmowa zeszła na temat fryzur ślubnych i teściowa mi powiedziała, że mam sobie kupić treskę ![]() Na sam koniec wizyty dziewczyna brata pokazała mi pierścionek, a ja oczywiście wypaliłam, że słyszałam, że pierścionek ma czerwony kamień i się dziewczyna obraziła, bo ten brat wszystkim opowiedzial, jak będzie wyglądał pierścionek, a jej powiedział, że nikt o nim nic nie wiedzial Na sam koniec podziękowałam bratu i dziewczynie za zaproszenie na kawę i wyszliśmy ![]() Co za babsko!!! Wszystko zawsze wie najlepiej ![]() Pojechaliśmy do Poznania, prezentu nie kupiliśmy dla teściów, ale stwierdziliśmy ze chyba teściowa najbardziej by się ucieszyła z...czarnego garnituru Ogólnie we wtorek zamówiła mszę z okazji tej 30-stej rocznicy ślubu i już będzie obrażona, bo my w ten dzień mamy akurat nauki i raczej nas nie będzie W ogóle Piotrek nie został jeszcze poinformowany ani gdzie ta msza, ani na którą, bo z nim przecież nie rozmawia ![]() A z tych ślubowych spraw, to szukaliśmy butów i nawet w Ryłko są niezłe, na bardzo niskim obcasiku, skórzane i bez palców Ogólnie podpytałam jeszcze w innych sklepach i już pojawia się kolekcja wiosenna więc chyba drugą przymiarkę umówię sobie na marca i do tego czasu napewno znajdę jakieś fajne butki ![]() Patrzyliśmy też w Selgrosie za wódką, ale żeby dostać tam rabat trzeba kupić 150 butelek samej wódki, a my chcemy 130. No i nie ma co liczyć na gratisy Poposzę siostrę, żeby mi sprawdziła, jak sprawa wygląda w Tesco Pojeźdimy jeszcze po innych marketach i mam nadzieję, że w końcu znajdziemy cosik fajnego i taniego
|
|
#1518 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam dodać, że pojechaliśmy wieczorkiem do kina na Avatara
Zaprosił nas Piotrka brat z narzeczoną ![]() Ogólnie film mi sie nie podobał. Jest zdecydowanie przereklamowany. Poza tym spodziewałam sie super efektów specjalnych, ale się ich nie doczekałam do końca Tak więc Avatara nie polecam
|
#1519 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny
![]() mało tu u was piszę, ale czasem do was zaglądam, więc mniej więcej wiem, co się u was dzieje ![]() Forget_me szczerze mówiąc byłam bardzo ciekawa, jak wam ta wczorajsza kawa u teściowej minie... tak właściwie, to muszę się przyznać, że wcześniej myślała, że momentami przesadzasz, że ta twoja teściowa jest okropna. ale teraz widzę, co to za babsko jest i szczerze ci współczuję. i gratuluję ci, że jeszcze jakoś wytrzymujesz wszelkie kontakty z nią ja bym chyba po 5 minutach wyszła i trzasnęła drzwiami za sobą bo nie cierpię takich fałszywych i obłudnych ludzi. moi przyszli teściowie też się dużo wtrącają (czasem aż za dużo) ale nie robią tego aż tak wprost, więc jakoś to wytrzymuję. a co do waszej wizyty w kinie, to mi się Avatar podobał (choć nie lubię tego typu filmów, gdzie wszystko jest wymyślone i wręcz nierealne), ale co do efektów, to też spodziewałam się, że będzie ich więcej
|
|
#1520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o matko jak ja nie lubie takich ludzi a tak wogole to lubisz brata i jego laske? czy sie tylko trawicie czyli mowisz, ze film taki sobie dobrze zrobilam ze nie szlam
Jesteśmy razem od 01.06.2001 Zaręczyny były 06.06.2007 Nasz Ślub odbył się 05.06.2010 Edytowane przez Esti10 Czas edycji: 2010-01-31 o 15:58 |
|
|
|
|
#1521 |
|
Zakorzenienie
|
My degustacje szampanów dziś robimy bo trzeba kupić
. A podane będą w środku z truskawką.
|
|
|
|
#1522 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fajny pomysł-muszę sobie taki wieczorek też zaplanować ![]() ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Cytat:
Nie łam się i niedaj sprowokować! Ja wiem,że pewnie większość z NAs jest podenerwowana przed ślubem,ale chyba bym wyszła z siebie i stanęła obok... Brat Twojego Piotrka też się chciał poczuć ważny-ale są i plusy-może "mamunia" skupi się teraz na doradzaniu im we wszytkim?? ![]() Szukajmy pozytywów-bo się wykończymy. Ja z jednej strony czakam dp wiosny,bo pogoda taka jakaś...depresyjna(Choć dawno się tak nie wybawiłam na śniegu, jak wczoraj,a za tydzień planujemy kulig )A z drugiej jak sobie pomyślę,że w kwietniu to już będzie 2miesiące do slubu,to sobie w myślach mówię"oddychaj,oddychaj": brzydal: |
||
|
|
|
#1523 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Za tym bratem się nie przepadam szczerze mówiąc. Toleruję go tylko dlatego, że jest to brat Piotrka, ale już wiele razy się z nim kłociłam. Ma on niestety taki sam charakter jak teściowa. Są tak samo bezczelni W sobotę cosik Piotrek wspomniał, że ma on być świadkiem, a on oczywiście udawał, ze nic o tym nie wie, i że na ślubie by napewno nie stanął obok nas, bo nikt mu nic nie mówił, ze ma być świadkiem!!! Co za debil, przecież zaraz po zaręczynach mowiliśmy mu, że chcialibyśmy, żeby został świadkiem i się nawet ucieszył, a teraz opowiada, że nic o tym nie wie Tej jego laski też za bardzo nie lubię, bo jest z niej straszna wazeliniara Jak się gdzieś z nimi spotykamy, to ona się w ogóle nie odzywa, natomiast gdy jest u Piotrka w domu, to lata za teściową i opowiada jakieś dziwne historie ze swojego życia (łącznie o tym, jak jej rodzice hodują kury Teściu jej jednak nie lubi i nawet, jak ona cosik do niego mowi, to jej nie słucha I o to też jest laska braciszka zazdrosna, bo ja z teściem mam super kontakt i na każdej imprezie teściu zajmuje mi miejsce koło siebie Jak jest ta laska też na imprezie, to jak widzi, że gadamy sobie z teściem to się wpieprza w rozmowę i próbuje na siłę zwrócić na siebie uwagę Nie lubię czegoś takiego Wkurza mnie też to, że już dzieli, co dostanie ztym Piotrka bratem od teściów po ślubie. Nie wspomnę już o tym, ze czasami potrafi się zwrócić do teściowej czy teścia "mamo", "tato" Jak dla mnie, to ona leci na kasę teściów, a nie na tego brata.Pewnie nie uwierzycie, ale jak nam opowiadali o zaręczynach, to ona najpierw, że była oburzona, bo ten brat jej kazał się ciepło ubrać w jakieś grube swetry i kazał jej założyć dwie pary skarpetek i ona się ubrała na taką cebulkę bo myślała, że idą na łyżwy, a oni gdzieś tam wyszli na dwór i on się jej oświadczył. Jak to skończyła opowiadać, to on nam powiedział, że jeszcze specjalnie bałwana wcześniej dla niej ulepił, a ona wiecie co na to powiedziała??? "Jedynybałwan, jakiego tam widziałam, to stał przede mną" Widać, że bardzo sie muszą kochać
|
|
#1524 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uwielbiam szampana i truskawki Smaka mi narobiłaś Cytat:
Ja wczoraj sobie tak pomyślałam, że za kilka dni zostaną tylko 4 miesiące do ślubu i troszkę zamarłam Zaczynam się obawiać, jak to bedzie i w ogóle, że nie zdążymy z przygotowaniami ![]() Dzisiaj sie wybieramy na nauki i tym też się stresuję Żeby tylko przeżyć dzisiaj i jutro ![]() Dzisiaj jeszcze do kosmetyczki na oczyszczanie się wybieram i taka pociśnięta będę musiała iść do tego kościoła A kuligu zazdroszczę
|
|
#1525 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja z tym kwietniem, bo ponoć wtedy dopiero ma być wiosna... do kosmetyczki też bym poszła-wybieram się tak już z miesiąc,ale zawsze jakieś inne wydatki i plany...poza tym jak mrozy byly,to nie chciałam sobie z podrazniac skory. wczoraj zastanawialam się co trzeba teraz zalatwic-i okazuje się,że wiekszosc dopiero marzec-kwiecien... czekam teraz na poprawki sukni i musze z babeczka od dekoracji sie umowic-nie chce jakiejs tam przesady,ale sama sie tym nie zajme, bo niby kiedy... |
|
|
|
|
#1526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj gadałam z kumpelą, która maślub 30 kwietnia bodajże i mówiła, że niby ma padać przez cały kwiecień ![]() Ja się musiałam umówić teraz już do kosmetyczki, bo mam na twarzy niewielką bliznę(po wycięciu pieprzyka) i zamierzam ją usunąć poprzez zabiegi Dlatego musiałam zacząć jak najwcześniej ![]() Też wczoraj ustalaliśmy, co mamy do załatwienia jeszcze i w lutym zostały nam nauki, odbiór obrączek, kupno butów, ustalenie szczegółów dotyczących Piotrkowego garnituru i pod koniec lutego wystartowanie z kursem tańca, bo teraz nam wszystko pieprzą te nauki Teraz w czwartek jadę na pierwszą przymiarkę sukni i się już nie mogę doczekać
|
|
#1527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to fajnie ze w tesciu masz sojusznika szkoda ze ta laska taki lizodup i nie bedziecie miec poprawnych kontaktow ale skoro mieszka tak daleko to bez roznicy prawda a oni po slubie gdzie beda mieszkac tam gdzie ona czy on? te zareczyny to jakas masakra ta laska niezle pusta sory za okreslenie ale innego nie widze, na bank leci na kase tak jak mowisz skoro tak go traktuje juz przed slubem to co bedzie po slubie ale sie chlopak wpakowal czyli dzisiaj oczyszczanko to fajnie moze nie bedzie bolec a zawsze to wizyta w salonie pomyzia jakimis maseczkami nalozy kremiki fajnie bedzie my w srode jedziemy po cukierniach rozeznac sie w cenach i wysle juz pare zaproszen
|
|
#1528 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Weekend zleciał za szybko, tata dziś wyjeżdża na 4 miesiące, w pracy kijowo, pogoda mnie dobija... Ja chcę do domu-spać czy coś!! i wogóle mam taki mętlik,że nic nie wiem-co kiedy muszę załatwić i czy już czy poczekać... Nie cieszy mnie nawet oglądanie zaproszeń na allegro
|
|
|
|
|
#1529 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu zapomnialam napisac, ze ja tez mam blizne na twarzy
|
#1530 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)-jakby była centralnie na środku między brwiami, to byłabym hidnuską (tylko pomalować ![]() nie jest bardzo widoczna-może mikrodermabrazja pomoże.... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:22.

U nas już wyprzedaże papierosów po starej cenie, bo od 1 lutego ceny wzrastają. Wiem, bo mój tata dużo pali i już ma zapas. Poza tym teściowa mówiła, że w hurtowniach jest taki rzut na papierosy, bo reszta już po nowej cenie 
Zobaczymy, bo nam powiedzą w sobotę. Muszę Piotrka pogonić, żeby sprawdził, czy jego ojciec ma kartę do Makro, bo tam możnaby też posprawdzać

, bo to tajemnica
Rok temu pojechaliśmy do Niemiec z moim Piotrkiem i przed granicą zepsuła się Piotrkowi skrzynia biegów. Stwierdził, że zadzwoni do PZU, bo przecież opłaca AC więc napewno przyślą po nas lawetę. I wiece co nam powiedzieli??? Że oki, przyślą, ale dopiero w poniedziałek (a to była sobota godzina 16:00) 

Przez rok korzystałam z ubezpieczenia tej kobietki, od której kupiłam auto 

ja bym chyba po 5 minutach wyszła i trzasnęła drzwiami za sobą
Co za debil, przecież zaraz po zaręczynach mowiliśmy mu, że chcialibyśmy, żeby został świadkiem i się nawet ucieszył, a teraz opowiada, że nic o tym nie wie
Smaka mi narobiłaś