O pierscionkach z automatu, wiezy Eiffel'a i innych sprawach... Część II - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-27, 12:55   #1501
signa
Zadomowienie

GG do signa
Dot.: O pierscionkach z automatu, wiezy Eiffel'a i innych sprawach... Część II

Cytat:
Napisane przez Esti10 Pokaż wiadomość
Widze, ze ten truflowy jest w bialej czekoladzie ja bylam caly czas przekonana ze bedzie ciemny Tort nutella tez smacznie wyglada

Oj ja to na slubie wogole nie bede pic nawet na toast poprosilam zeby mi wlali sok taki w kolorze szampana jak bym wypila szampana tak caly kieliszek na raz to bym byla momentalnie cala czerwona jak burak wiec wole nie przysparzac sobie dodatkowych stresow

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

do pozniej papa

Jakie Wy paskudy jestescie, chwile mnie nie ma a Wy juz zdazylyscie na temat tortow od Sowy wskoczyc i mi takie smaka robicie:sli na:

A propos wodki to ja sie wlasnie tak zastanwiam czy mam sobie jakas butle z woda zrobic specjalna czy co...no bo tak z kazdym wypic to ja juz zaraz bede pod stolem tymbardziej, ze za wodka tez jakos strasznie nie przepadam chyba, ze bede wino ze wszystkimi pila...jak Wy to robicie?

Justys ta zielona z opuncja to ja po prostu ja w ogole straszna fanka herbaty jestem i moge pic w kazdych ilosciach. W domu sie ze mnie zawsze smiali, ze jak tylko slysze ze ktos wode gotuje od razu lece i podstawiam sie z herbatka

signa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 12:55   #1502
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wakiki Pokaż wiadomość
cześć laseczki
dzisiaj mam świetny humor
wczoraj zamówiliśmy wódkę, wina i napoje. wódkę wzięliśmy żołądkową gorzką CZYSTĄ - miętowej nienawidzę
wczoraj też mamusia moja odebrała kartkę z zapowiedzi.
Dzisiaj zamówiliśmy owoce- będę do odbioru w sobotę więc zupełnie świeże
Zamówione są też kołacze.

Dzisiaj prawdopodobnie idziemy do księdza..
Czesc Monia
Esti10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 12:58   #1503
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
cześć laseczki
dzisiaj mam świetny humor
wczoraj zamówiliśmy wódkę, wina i napoje. wódkę wzięliśmy żołądkową gorzką CZYSTĄ - miętowej nienawidzę
wczoraj też mamusia moja odebrała kartkę z zapowiedzi.
Dzisiaj zamówiliśmy owoce- będę do odbioru w sobotę więc zupełnie świeże
Zamówione są też kołacze.

Dzisiaj prawdopodobnie idziemy do księdza..
Hej Monia
Ależ dużo rzeczy macie pozałatwianych My dzisiaj po napoje jedziemy, bo tylko tego nam brakuje. No i tych pozostałych alkoholi I tak będziemy mieć już wszystko Dzisiaj szybko domówiłam papier do albumów bo chyba nam go nie wystarczy. Napisałam, że mają go wysłać jak najszybciej, bopotrzebuję go na ślub 5 czerwca
Co to są kołacze Bo nic mi to nie mówi

Cytat:
Napisane przez gregia Pokaż wiadomość
Aniu mysle, że twoja mama doskonale zdaje sobie sprawe, ze zostalo ci tydzien do slubu i ze masz mase spraw na głowie, zreszta mamy sa takie kochane, ze cokolwiek sie nie zrobic wszystko wybacza i zapomna sama jestem mamuską wiec wiem co mówie ja wczoraj tez dostalam kwiatka od mojej córeczki, Krzysio kupił róże, a moje dziecko przyszło z kwiatkiem do mnie i mówi - to dla Ciebie mamusiucudownie byc mama
Madzia wcale sie nie dziwie, że tak o nich napislas, sama bym tak sie wypowiedziala, nawet i gorzej
Ale i tak mi głupio Na szczęście w domu miałam prezent dla mamy i jak tylko wróciłyśmy z Poznania od razu jej go dałam, wiec nie wyszło, że zupełnie nie byłam przygotowana na to świeto
Justyś już pewie niedługo do kwiata będziesz dostawała własnoręcznie wykonane laurki
Forget_me jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 13:02   #1504
signa
Zadomowienie

GG do signa

Hej Monia

Cytat:
Aniu mysle, że twoja mama doskonale zdaje sobie sprawe, ze zostalo ci tydzien do slubu i ze masz mase spraw na głowie, zreszta mamy sa takie kochane, ze cokolwiek sie nie zrobic wszystko wybacza i zapomna sama jestem mamuską wiec wiem co mówie ja wczoraj tez dostalam kwiatka od mojej córeczki, Krzysio kupił róże, a moje dziecko przyszło z kwiatkiem do mnie i mówi - to dla Ciebie mamusiucudownie byc mama
Madzia wcale sie nie dziwie, że tak o nich napislas, sama bym tak sie wypowiedziala, nawet i gorzej

Aniu, zgadzam sie z Justysia co do Mamy Napewno wszystko rozumie i Ci wybaczy, a prezent zrekompensowal wszystko

Justynko przeslodka ta Twoja corcia noo Ja bym sie od razu poryczala na Twoim miejscu ale ja to ogolnie taka strasznie wzruszajaca sie jestem. Ostatnio poplakalam sie nawet jak mi siora opowiadala, ze maly Baczek pierwszy raz sie usmiechanl

A ja nie widze tej reklamy z tym drugim linkiem nie wczytyuje mi sie

Stary 2010-05-27, 13:03   #1505
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
No wlasnie sobie ogladalam wszystkie torty i wasz tez bedzie sliczny a to bedzie identyczny czy cos zmienialas? Czyli tez w stylu angielskim super mnie sie takie strasznie podobaja
To tylko pozazdroscic, ze ci to przechodzi bo u mnie niestety nie i ciagle musze sie z tym uzerac
Chyba najgorsze co moze byc to urżnąć sie na wlasnym weselu masakra, jak mozna byc tak nieodpowiedzialnym
Dokładnie taki sam jak na zdjęciu ma być Początkowo myśleliśmy nad tym z truskawkami, ale stwierdziliśmy, ze ten z kwiatkami jest bardziej ślubny
Wiesz, nie wiem czy zupełnie mi to przeszło, mam nadzieję, ze tak, choć może akurat w sobotę miałam jakis dobry dzień na picie i dlatego nie byłam czerwona

Cytat:
Napisane przez signa Pokaż wiadomość
Jakie Wy paskudy jestescie, chwile mnie nie ma a Wy juz zdazylyscie na temat tortow od Sowy wskoczyc i mi takie smaka robicie:sli na:

A propos wodki to ja sie wlasnie tak zastanwiam czy mam sobie jakas butle z woda zrobic specjalna czy co...no bo tak z kazdym wypic to ja juz zaraz bede pod stolem tymbardziej, ze za wodka tez jakos strasznie nie przepadam chyba, ze bede wino ze wszystkimi pila...jak Wy to robicie?

Justys ta zielona z opuncja to ja po prostu ja w ogole straszna fanka herbaty jestem i moge pic w kazdych ilosciach. W domu sie ze mnie zawsze smiali, ze jak tylko slysze ze ktos wode gotuje od razu lece i podstawiam sie z herbatka
My będziemy mieć oszukańczą wódkę bo zamiast niej będzie woda A co, nie możemy się skończyć jako pierwszi

A mi najbardziej i tak smakują herbatki kupowane na wagę Zielona z wanilią jest boska Mogę ją pić non stop
Stary 2010-05-27, 13:03   #1506
wakiki
Zakorzenienie

Anulka kołacze- ciasto drożdżowe z makiem lub serem
wakiki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 13:08   #1507
signa
Zadomowienie

GG do signa

Aniu za****sty jest ten Wasz torcik bardzo podobny ja chcialam miec na naszym, ale zdecydowalismy sie w koncu na smietanowy wiec bedzie w czekoladzie a nie w marcepanie. Ten z truskawkami tez jest boski. Uiwlbiam takie torty

Monia, a ja myslalam ze te kolacze to sa jakies z kapusta:confuse d: nie wiem w takim razie skad mi sie ta wzielo. A jest tylko jeden z rodzaj z makiem i serem czy moze sa jakies bardziej wytrawne wlasnie?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-27, 13:13   #1508
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Anulka kołacze- ciasto drożdżowe z makiem lub serem
Kurcze, Monia przecież Ty już kiedyś tłumaczyłaś mi co to są te kołacze Teraz sobie przypomniałam Powiem szczerze, że nigdy takiego kołacza nie jadłam, w moich stronach czegoś takiego nie ma

Cytat:
Aniu za****sty jest ten Wasz torcik bardzo podobny ja chcialam miec na naszym, ale zdecydowalismy sie w koncu na smietanowy wiec bedzie w czekoladzie a nie w marcepanie. Ten z truskawkami tez jest boski. Uiwlbiam takie torty

Monia, a ja myslalam ze te kolacze to sa jakies z kapusta:confuse d: nie wiem w takim razie skad mi sie ta wzielo. A jest tylko jeden z rodzaj z makiem i serem czy moze sa jakies bardziej wytrawne wlasnie?
A dziękuję, dziękuję Długo sie zastanawialiśmy jaki torcik ostatecznie wziąc, początkowo chcieliśmy na śmietanie, ale żona faceta od sali dała nam katalog tortów od Sowy i się zakochaliśmy w tych kształtach Smaki też są bardzo dobre, mimo, że to torty na masie, a nie na śmietanie Nie są ciężkie i to najważniejsze

Laseczki ja już uciekam, szefowa pozwoliła mi wyjśc dzisiaj o 13:00 Muszę jechać jeszcze do apteki po tabletki bo zupełnie zapomniałam, że od dzisiaj zaczynam brać
Jutro mam wolne wiec będę w szafach sprzątać
Zajrzę do Was troszkę później
Buziaki
Stary 2010-05-27, 13:13   #1509
wakiki
Zakorzenienie

Cytat:

a znacie kołaczyki z serem/makiem?
to jest właściwie to samo tylko na dużej blasze i są albo takie zwykłe albo weselne- więcej nadzienia jest
Stary 2010-05-27, 13:17   #1510
gregia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Forget_me Pokaż wiadomość
Własnie ten truflowy jest jasny I jest super pyszny Jak jesteś na stronece Sowy to rzuć sobie okiem na torty ślubne. My mamy ten spod nr 12 o nazwie Welon panny młodej
Ja szampana wypiję i ten kieliszek na rozluźnienie też Też się niby robię czerwona po alkoholu, ale dopiero jak wypiję troszkę więcej. Choć nie wiem, czy mi to nie mija, bo w weekend na tym wieczorze dość sporo wypiłam, a nic mi nie było
My na naszym stole chcemy ułożyć butelkę Wyborowej, ale zamiast wodki ma być woda Bo napewno każdy bedzie chciał wypić kieliszek z parą młodą, więc ja bym się na bank pożygała, a Piotrek by padł i cały ślub byśmy spędzili w pokoju
Kumpela mi kiedyś opowiadała, że tak sie porobiła na swoim ślubie, że musieli ją wynościć pijaną do pokoju Całe swoje wesele przespała, wynieśli ją tylko zeby rzuciła welonem i znowu zanieśli spać Jakaś masakra, pijana panna młoda
Ania ja bym chyba sie ze smiechu poplakała na tym weselu, jak Boga kocham!! jakbym zobaczyła taka nawiana PM moze dlatego ze ja jestem z tych wyluzowanych jajcar jeszcze jak by mój Krzysiek sie tez smiał to juz wogóle, bo mi sie zawsze nawzajem nakręcamy
zapomniałam napisac ze u mnie w Koszalinie tez jest Sowa i bardzo mi sie podobaja ich torty weselne, dlatego juz sie wczoraj Ani pytałam jakie koszta tego tortu na laurki własnoręczne doczekac sie juz nie moge
Cytat:
Hej Monia

Aniu, zgadzam sie z Justysia co do Mamy Napewno wszystko rozumie i Ci wybaczy, a prezent zrekompensowal wszystko

Justynko przeslodka ta Twoja corcia noo Ja bym sie od razu poryczala na Twoim miejscu ale ja to ogolnie taka strasznie wzruszajaca sie jestem. Ostatnio poplakalam sie nawet jak mi siora opowiadala, ze maly Baczek pierwszy raz sie usmiechanl

A ja nie widze tej reklamy z tym drugim linkiem nie wczytyuje mi sie
Madziu dziekuje jeszcze raz w imieniu mojej Sary
gregia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 13:22   #1511
signa
Zadomowienie

GG do signa

Cytat:
a znacie kołaczyki z serem/makiem?
to jest właściwie to samo tylko na dużej blasze i są albo takie zwykłe albo weselne- więcej nadzienia jest

Ja to kompletnie kolacza z czym innych chyba pomylilam, bo nic mi to nie mowie Ale wiem za to co to sa roglae marcinskie i nawe jadlam

Anula te sypane herbatki sa extra ja mam caly wielki koszyk i mamuska mi ciagle cos dokupuje, bo wie ze uwielbiam. Mam taka zielona w wanilia i truskwakami, super jest i z roza tez jest przepyszna
Fajna musi byc ta Twoja szefowa, ze tak Cie zwalnia wczesniej caly czas. Tylko pozazdroscic takiej Zmykaj i udanych porzadkow, bo cos Ci chyba ciezko ida papa

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-27, 13:23   #1512
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze, Monia przecież Ty już kiedyś tłumaczyłaś mi co to są te kołacze Teraz sobie przypomniałam Powiem szczerze, że nigdy takiego kołacza nie jadłam, w moich stronach czegoś takiego nie ma

A dziękuję, dziękuję Długo sie zastanawialiśmy jaki torcik ostatecznie wziąc, początkowo chcieliśmy na śmietanie, ale żona faceta od sali dała nam katalog tortów od Sowy i się zakochaliśmy w tych kształtach Smaki też są bardzo dobre, mimo, że to torty na masie, a nie na śmietanie Nie są ciężkie i to najważniejsze

Laseczki ja już uciekam, szefowa pozwoliła mi wyjśc dzisiaj o 13:00 Muszę jechać jeszcze do apteki po tabletki bo zupełnie zapomniałam, że od dzisiaj zaczynam brać
Jutro mam wolne wiec będę w szafach sprzątać
Zajrzę do Was troszkę później
Buziaki
To milego dnia i do jutra papa
Stary 2010-05-27, 13:23   #1513
Tygrysek_aa
Zadomowienie

Cytat:
slyszałam ze Skiba to bardzo dobry fotograf mysle ze zrobi Wam piekne zdjecia

ooo bede musiala sprobowac, oczywiscie herbatki bo wódki nie pije,bo nie znosze, z biedronki uwielbiam zielona herbate o smaku opuncji, masakra jaka smaczna
oj Madzia to pojechalas, chociaz ja chyba niedługo tez dostane ostzrezenie bo wlasnie sie uzeram z laska na temat pracy przy zmywaku czy kwiatkach za granica;/
no też tak słyszałam i nawet widziałam,że są niezłe,ale zobaczymy po swoim ślubie czy bedziemy zachwyceni czy nie.
mam nadzieję,że tak
zawijam się-będę jutro papa wszystkim
Tygrysek_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 13:28   #1514
signa
Zadomowienie

GG do signa

Cytat:
Ania ja bym chyba sie ze smiechu poplakała na tym weselu, jak Boga kocham!! jakbym zobaczyła taka nawiana PM moze dlatego ze ja jestem z tych wyluzowanych jajcar jeszcze jak by mój Krzysiek sie tez smiał to juz wogóle, bo mi sie zawsze nawzajem nakręcamy
zapomniałam napisac ze u mnie w Koszalinie tez jest Sowa i bardzo mi sie podobaja ich torty weselne, dlatego juz sie wczoraj Ani pytałam jakie koszta tego tortu na laurki własnoręczne doczekac sie juz nie moge

Madziu dziekuje jeszcze raz w imieniu mojej Sary
W imieniu swoim tez, bo to w koncu Twoja cora

My mamy tak samo jak Wy z Krzyskiem jak juz razem zaczniemy sie smiac to nie mozemy przestac a jak jednao z nas to i tak zaraz nakreca to drugie i tak oboje mozemy smiac sie w nieskonczonosc

Z ta Sowa to jakas jawna niesprawiedliwosc jest, wszyscy maja tylko nie ja w tej pieprzonej Warszawie to nic w ogole nie ma, nic tylko sie wynosic

Stary 2010-05-27, 13:43   #1515
wakiki
Zakorzenienie

Madzia nie martw się, u mnie też nie ma sowy
w ogóle tak mi dziewczyny smaka narobiłyście...
chyba jak będę miała trochę czasu dziś to zrobię ciacho z masą kubusiową
Stary 2010-05-27, 13:49   #1516
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:

My mamy tak samo jak Wy z Krzyskiem jak juz razem zaczniemy sie smiac to nie mozemy przestac a jak jednao z nas to i tak zaraz nakreca to drugie i tak oboje mozemy smiac sie w nieskonczonosc

Z ta Sowa to jakas jawna niesprawiedliwosc jest, wszyscy maja tylko nie ja w tej pieprzonej Warszawie to nic w ogole nie ma, nic tylko sie wynosic
Madziu u mnie tez nie ma wiec nie jestes sama ale ja widze, ze u was sa jakies cukiernie w ktorych chyba sprzedaja tam te produkty zobacz jest takie cos http://www.sowa-cukiernia.com.pl/ i wejdz sobie w cukiernie w Polsce i tam widze Warszawa jest na liscie
Stary 2010-05-27, 13:50   #1517
fistaszek24
Zakorzenienie

Zjadłam pączka wypije kawunie i zaraz czyli za godzinę do kosmetyczki.
fistaszek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 14:09   #1518
alamig
Zakorzenienie

Hej
Cytat:
Ja będę sączyć tylko winko do posiłków. Adam też powiedział, że będzie mało pić, a dopiero po oczepinach jak kamerzysta i fotograf sobie pójdą to będzie nadrabiać

Cytat:
My będziemy mieć oszukańczą wódkę bo zamiast niej będzie woda A co, nie możemy się skończyć jako pierwszi

Na naszym stole też taka będzie

Cytat:
Co to za ciacho?

Monia, a co to za rzęski masz? Przedłużone czy kępki?
Stary 2010-05-27, 14:15   #1519
signa
Zadomowienie

GG do signa

Cytat:
Nooo mi dokladnie tak samo jeszcze weszlam sobie na strone i ogoladalam te wszystkie torty...myslalam, ze tam padne z wrazenia. Torty trzeba przyznac maja rewelacyjne. Chyba najlepsze cudkiernia jaka do tej pory spotkalam

Monia a jakie to ciasto z masa kubusiowa? dawaj nam tu przepis zaraz i jak zrobisz zdjecia wklejaj obowiazkowo

Ja dzisiaj mam w planach lasagne ze szpinakiem

Cytat:
Madziu u mnie tez nie ma wiec nie jestes sama ale ja widze, ze u was sa jakies cukiernie w ktorych chyba sprzedaja tam te produkty zobacz jest takie cos http://www.sowa-cukiernia.com.pl/ i wejdz sobie w cukiernie w Polsce i tam widze Warszawa jest na liscie

Esti dziekuje:cmok :nawet nie wiesz jaka mi radosc sprawilas ja glupia zamiast sprawdzic lokalizacje to od razu zaczelam ogladac ciacha i sie wkurzylam, ze u mnie nie ma i wylaczylam strone nie sprawdzajac punktow Jak teraz weszlam i zobaczylam warszawe od razu mi sie oczy zaswiecily nawet nie wiedzialam, ze maja Sowe bo to drugi koniec miasta i ja tam bywam jedynie sporadycznie u rodziny i nie chodze po sklepach. Cale szczescie moj tata dzisiaj jedzie w tamte okolice to od razu go wysle po ciacha

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-27, 14:18   #1520
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Nooo mi dokladnie tak samo jeszcze weszlam sobie na strone i ogoladalam te wszystkie torty...myslalam, ze tam padne z wrazenia. Torty trzeba przyznac maja rewelacyjne. Chyba najlepsze cudkiernia jaka do tej pory spotkalam

Monia a jakie to ciasto z masa kubusiowa? dawaj nam tu przepis zaraz i jak zrobisz zdjecia wklejaj obowiazkowo

Ja dzisiaj mam w planach lasagne ze szpinakiem

Esti dziekuje:cmok :nawet nie wiesz jaka mi radosc sprawilas ja glupia zamiast sprawdzic lokalizacje to od razu zaczelam ogladac ciacha i sie wkurzylam, ze u mnie nie ma i wylaczylam strone nie sprawdzajac punktow Jak teraz weszlam i zobaczylam warszawe od razu mi sie oczy zaswiecily nawet nie wiedzialam, ze maja Sowe bo to drugi koniec miasta i ja tam bywam jedynie sporadycznie u rodziny i nie chodze po sklepach. Cale szczescie moj tata dzisiaj jedzie w tamte okolice to od razu go wysle po ciacha
No prosze, ale Ci radosc sprawilam ciesze sie bardzo ale szkoda ze u mnie nie ma czyli dzis juz cos sprobujesz z tej slynnej cukierni ale Ci fajnie
Stary 2010-05-27, 14:40   #1521
signa
Zadomowienie

GG do signa

Cytat:
No prosze, ale Ci radosc sprawilam ciesze sie bardzo ale szkoda ze u mnie nie ma czyli dzis juz cos sprobujesz z tej slynnej cukierni ale Ci fajnie

Radosc sprawilas mi przeogrmona jeszcze raz dziekuje mam tylko nadzieje, ze jak tata pojedzie to jeszcze cos beda mieli, przede wszystkim tort truflowy

Ide zabrac sie za lasagne, bo obiadu nie bedzie jak zaraz nie zaczne Do pozniej

Stary 2010-05-27, 14:49   #1522
wakiki
Zakorzenienie

Ciasto które ostatnio zrobiła dziewczyna z pracy i od której wydębiłam przepis
Ciasto z Kubusiem
składniki
na biszkopt (+ upieczenie go)
herbatniki
Masa z Kubusiem
1,5 l Kubusia \(ona miała zielonego- banan i kiwi)
4 budynie śmietankowe lub waniliowe z cukrem
2 łyżki cukru (kryształ)
Masa śmietanowa
1 l śmietany 30%
5 płaskich łyżek żelatyny
cukier puder do smaku

Masa Kubusiowa:
Odlać szklankę soku i rozpuścić w nim budynie. Dodać cukier.
Pozostały sok zagotować i mieszając wlać rozrobione w soku budynie.
Tak przygotowaną gorącą masę wlewamy na biszkopt. Na wierzch układamy herbatniki i zostawiamy ciasto do wystygnięcia.

Masa śmietanowa:
Żelatynę namaczamy w 1/4 szklance zimnej wody i podgrzewamy.
Ubijamy śmietanę, dodajemy cukier i żelatynę. Wykładamy na ciasto

SMACZNEGO

Alu a rzęsy to mam na pasku, z inglota
Stary 2010-05-27, 15:02   #1523
gregia
Zakorzenienie

Cytat:

Madzia, jak przeczytalam ze w tej Warszawie nic nie ma to sie smiac zaczełam ty pryjedz tu do mnie do Koszalina, to bedziesz chciala wracac do Warszawy za 2 dni! u nas to jest miernota ze sklepami, az dziwne ze Sowe otworzyli, chociaz mi sie marzy Real albo Ikea, niestety za biedne miasto na takie sklepy.
To byłoby naprawde cos jakbysmy my mieli tutaj Sowe a Warszawa nie
tez ide obiadek robic
pa dziewczynki

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

Cytat:
Ciasto z Kubusiem
składniki
herbatniki
Masa z Kubusiem
2 łyżki cukru (kryształ)
Masa śmietanowa
1 l śmietany 30%
cukier puder do smaku

Masa Kubusiowa:
Tak przygotowaną gorącą masę wlewamy na biszkopt. Na wierzch układamy herbatniki i zostawiamy ciasto do wystygnięcia.

Masa śmietanowa:

SMACZNEGO

musze je zrobic
gregia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-27, 15:04   #1524
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Ciasto z Kubusiem
składniki
herbatniki
Masa z Kubusiem
2 łyżki cukru (kryształ)
Masa śmietanowa
1 l śmietany 30%
cukier puder do smaku

Masa Kubusiowa:

Masa śmietanowa:

SMACZNEGO

Muszę wypróbować ten przepis. Chyba podobny przepis jest na tym naszym wątku kulinarnym Idealnych żonek. Chyba Ciast Shrek czy jakoś tak
Rzęsy na pasku? O matko ale zacofana jestem. Nie słyszałam o czymś takim
Stary 2010-05-27, 15:12   #1525
wakiki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
Muszę wypróbować ten przepis. Chyba podobny przepis jest na tym naszym wątku kulinarnym Idealnych żonek. Chyba Ciast Shrek czy jakoś tak
Rzęsy na pasku? O matko ale zacofana jestem. Nie słyszałam o czymś takim
nie są to kępki tylko cały łuk

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

ja mam te dokładnie http://inglotcosmetics.com/16s.n.eye.../product/11963
Stary 2010-05-27, 15:19   #1526
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
nie są to kępki tylko cały łuk

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

ja mam te dokładnie http://inglotcosmetics.com/16s.n.eye.../product/11963
A już wiem! To się przykleja do powieki na jakiś klej? Jaka jest wytrzymałość takiego cuda?
Stary 2010-05-27, 15:34   #1527
wakiki
Zakorzenienie

Cytat:
A już wiem! To się przykleja do powieki na jakiś klej? Jaka jest wytrzymałość takiego cuda?
jeżeli chodzi o "żywotność" to jeżeli się o to dba (czyszczenie do zdjęciu- z kleju, nie namaczanie w wodzie!) to wytrzymają długo (kilkanaście założeń)
natomiast przyklejone ja miałam ok godz. 12, o 24 kładłam się spać, nic się z nimi nie działo. nad ranem boczki sie poodklejały, ale to chyba normalne
chyba też wszystko zależy od jakości kleju i wprawy w przyklejaniu (ja nie umiem)
Stary 2010-05-27, 15:38   #1528
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
jeżeli chodzi o "żywotność" to jeżeli się o to dba (czyszczenie do zdjęciu- z kleju, nie namaczanie w wodzie!) to wytrzymają długo (kilkanaście założeń)
natomiast przyklejone ja miałam ok godz. 12, o 24 kładłam się spać, nic się z nimi nie działo. nad ranem boczki sie poodklejały, ale to chyba normalne
chyba też wszystko zależy od jakości kleju i wprawy w przyklejaniu (ja nie umiem)
Fajne to jest Muszę pogadać z moją kosmetyczką czy nie zapodać sobie takich rzęs na ślub
Stary 2010-05-27, 15:42   #1529
wakiki
Zakorzenienie

Cytat:
Fajne to jest Muszę pogadać z moją kosmetyczką czy nie zapodać sobie takich rzęs na ślub
Jak dla mnie to jest super tylko najlepiej jakby Ci w któryś dzień wcześniej też przykleiła- na próbę czy Twoje oko to zniesie. Na początku jest takie doyć dziwne uczucie, ale potem powieka sie przyzwyczaja
Ale znam dziewczynę, która przylepiła sobie rzęsy na studniówkę pierwszy raz, ale po dwóch h musiała je zdjąć bo bardzo jej oczy łzawiły
Stary 2010-05-27, 16:33   #1530
signa
Zadomowienie

GG do signa

Cytat:
Ciasto z Kubusiem
składniki
herbatniki
Masa z Kubusiem
2 łyżki cukru (kryształ)
Masa śmietanowa
1 l śmietany 30%
cukier puder do smaku

Masa Kubusiowa:

Masa śmietanowa:

SMACZNEGO

Musze je zrobic, moze w weekend znajde chwile Przyznam, ze zaciwkawila mnie ta masa kubusiowa, bo w zyciu bym nie wpadla zeby robic ciasto z kubusia, ale caly przepis brzmi zachecajaco i pysznie

Cytat:
Madzia, jak przeczytalam ze w tej Warszawie nic nie ma to sie smiac zaczełam ty pryjedz tu do mnie do Koszalina, to bedziesz chciala wracac do Warszawy za 2 dni! u nas to jest miernota ze sklepami, az dziwne ze Sowe otworzyli, chociaz mi sie marzy Real albo Ikea, niestety za biedne miasto na takie sklepy.
To byłoby naprawde cos jakbysmy my mieli tutaj Sowe a Warszawa nie
tez ide obiadek robic
pa dziewczynki

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

musze je zrobic

O wiesz jak ja chetnie bym przyjechala Serio, ja Warszawy szczerze nieznosze. No dobra moze jest full centrow handlowych, duzo sklepow ale w praktyce wyglada to tak, ze w kazdym jest dokladnie to samo. Ok sa kina sa teatry i to jest chyba jedyny i zdecydowany plus i chyba na tym sie konczy. Jeszcze mam to szczescie, ze zawsze mieszkalam na przedmiesciach w sumie, bo jak mialabym z centurm to chyba bym zwariowala. Juz nie mowiac o tym, ze moi tesciowie powiedzieli jakims tam swoim znajomym, ze ja z wawy to tamci im yak nagadali, ze potem sie bali spotkac z moimi rodzciami, bo mysleli sobie nie widaomo co, ze zarozumiali, nosa zadzieraja itp. Zawsze chcialam sie stad wyniesc i mam nadzieje, ze mi sie uda

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

Cytat:
Alka jesli moge cos doradzic to koniecznie zrob sobie taka probe jak mowi Monia, bo rzeski na cala powieke maja to do siebie, ze lubia sie odklejac i nie wiadomo jak beda wspograc z Twoja powieka przez tyle godzin. Zawsze pewniejsze sa kepki, bo jak jedna odpadnie to nic sie nie dzieje, a efekt mozna tez bardzo fajny uzyskac kepkami

Cytat:
Jak dla mnie to jest super tylko najlepiej jakby Ci w któryś dzień wcześniej też przykleiła- na próbę czy Twoje oko to zniesie. Na początku jest takie doyć dziwne uczucie, ale potem powieka sie przyzwyczaja
Ale znam dziewczynę, która przylepiła sobie rzęsy na studniówkę pierwszy raz, ale po dwóch h musiała je zdjąć bo bardzo jej oczy łzawiły

Efekt jest przepiekny, same widzialysmy Twoje zdjecia I fajnie, ze tak Ci podpasowaly i sie dobrze trzymaly.
A ta dziewczyna to musial ja klej tak podraznic bo same rzesy to raczej watpie.

Wlasnie dzownil do mnie tata, ze nie ma tortu trflowego i zadnego innego A tak sie juz napalilam Ogolnie to jakas dziwna ta cukiernia, bo oni nie sprzedaja na kawalki, ostatecznie to 1/4 moglaby sprzedac jakby miala. No i nie ma tak, ze codziennie sa torty tylko jakibym chciala jakis to musze zamowic caly i go wziac, bo jak zamowie to 1/4 mi wtedy nie sprzeda Co za glupia cukiernia Do tego sprzedawczyni nie wie jakie torty przywiezie szef wiec musialabym jezdzic na chybil trafil i do tego rano, bo teraz to juz za pozno zeby cokolwiek bylo. To tylko w warszawie tak moze byc no

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości