Jak się przygotować? - pierwsza/kolejna wizyta u ginekologa - zbiorczy! - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-10-21, 15:12   #481
malka12
Przyczajenie

Dot.: Jak się przygotować? - pierwsza wizyta u ginekologa

Czesc Wam... chcialam sie spytac po jakim czasie od zaczecia brania tabletak mozna sie kochac?
malka12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-21, 17:15   #482
meggara
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malka12 Pokaż wiadomość
Czesc Wam... chcialam sie spytac po jakim czasie od zaczecia brania tabletak mozna sie kochac?
zaczecie - ciekawe slowo, raczej nie wystepujace w jezyku polskim
mnie mowil ginekolog ze aby byc naprawde pewnym najlepiej odczekac tydzien.
Ale koty to potęga.
Co Wizaż robi z Kobietami?
Odpowiedź:
Farmaceutka
meggara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-21, 19:28   #483
martha330
Zakorzenienie

ja uslyszalam od ginekolog,ze wlasciwie daje od pierwszej,ale zeby nie brac tego na serio i poczekac... 10 dni...ja tak slyszalam...i te dziesiec dni to beda starszne..

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-23, 17:28   #484
Kate87
Raczkowanie

J dziś byłam pierwszy raz u ginekologa z kasy chorych. bałam się jak cholera, i nigdy bym nie poszła gdyby nie nakaz od mojej pani dermatolog no i chec posiadania wreszcie ładnej cery. rozłuxniłam się już stopjąc w małej kolejce w poczekalni. ogólnie chaos był niezły i wtedy pomyslałam sobie że wszystkie te babki ida tam, rozbiora sie itd. i mi ulżyło. a wizyta była super. lekarka miła i młoda (ok 35lat). pogadała ze mna i dostałam recepte. tal więc nei ma co histeryzować. teraz musze tylko uspokoić moją przyjaciólke która też panikuje i jakoś nei może sie zapisać. szczerze to już nie moge sie doczekac następnej wizyty gdy okaże sie czy tabletki pomogły, czy trzeba może je zmienić. a teraz czekam na najbardziej upragniony okres w życiu
Kate87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-24, 00:36   #485
Aphrodisyack
Zadomowienie

Dot.: pierwsza wizyta

Mam pytanie do p. Doktora.
Moje miesiączki są bardzo nieregularne. Dla przykładu - dziś mamy 24 października, ostatni raz miesiączkowalam w sierpniu. Nie wiem co może być przyczyną. Czuję się dobrze, nic mnie nie boli. Nie zażywam żadnych leków. Często się przemieszczam, ale w obrębie Polski, więc nie sądzę, aby były to jakieś istotne zmiany pod względem klimatycznym. Wiem, że powinnam udać się do ginekologa, ale na prawdę mam masę zajęć na głowie i w najbliższym czasie nie mogę. Czego mogę się spodziewać?

Aphrodisyack jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-24, 13:57   #486
martha330
Zakorzenienie

moze to stres? to jeszcze zalezy,czy do tej pory mialas nieregularne miesiaczki....jak dlugi byl twoj cykl?....ja mimo wszytsko wybralabym sie w najblizszym czasie na wizyte...

Stary 2007-10-25, 10:24   #487
Magdosia
Przyczajenie

Wink Dot.: Jak się przygotować? - pierwsza wizyta u ginekologa

Powiem tak..mam najcudowniejszą Panią Ginekolog na świecie) Miła, sympatyczna, a co najważniejsze dekliatna Wizyta u Niej jest przyjemnością.
Kiedy wybierałam się na pierwszą wizytę również byłam podenerwowana.. pobrała mi wymaz, zrobiła wywiad i przepisała tabletki antykoncepcyjne.
Ogólnie pojechałam z gruczołem Bartoliniego i co mnie mile zaskoczyło..wystarczyło jedno jej spojrzenie i wiedziała co mi jest. Od razu ruszyła na pomoc.. Od tamtej pory do lekarza chodze z przyjemnością..
Dziewczyny nie bójcie się wizyt u ginekologa, bo naprawdę nie macie powodow do obaw)

pozdrawiam
Madzia
Magdosia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-26, 22:16   #488
malka12
Przyczajenie

A jakich tabletek uzywacie???tzn nazwa?
malka12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-28, 01:17   #489
Magdosia
Przyczajenie

Wink Dot.: Jak się przygotować? - pierwsza wizyta u ginekologa

Cytat:

Hejka..ja biorę RIGEVIDON
Magdosia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-28, 09:19   #490
nia92
Przyczajenie

Przedemna rowniez pierwsza wizyta u ginekologa.Chcialabym,zeb y moj chlopak poszedl tam ze mną...
Co lekarz na to ?
Mama chce ze mna isc,ale ona pewnie przy badaniu wyjdzie, i zostane sama... a chce zeby chlopak byl ze mna
Jak ja odwiesc? Czy przy rejestracji zaznaczyc ze chcialabym przyjsc z chlopakiem,zeby wiekszych problemow uniknac?
nia92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-28, 10:41   #491
martha330
Zakorzenienie

wiesz...to jest tak,ze mozesz zabrac ze soba chlopaka,ale jest bardzo duze prawdopodobienstwo,ze przed badaniem lekarz poprosi go,by nie wchodzil do gabinetu. ja w sumie nie wiem,czy w takiej pozycji chcialabym bym obserwowana przez mojego TŻ...

Stary 2007-10-28, 10:43   #492
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
hm...sa osobne do tego typu rozmow watki..ale skoro pytasz o to tutaj...to ja jestem przed pierwszym blistrem Yasminelle ... i wciaz czekam na ten dzien,kiedy bede mogla w koncu zaczac je brac a jesli nie wiesz,jakie tabletki beda dla Ciebie odpowiednie,to zostaw ten wybor lekarzowi

Stary 2007-10-28, 10:45   #493
nia92
Przyczajenie

Ale jezeli bede chciala zeby zostal, to lekarz chyba nie ma prawa go wyprosic? Co sadzi o tym ktorys z doktorow ?
nia92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-28, 14:29   #494
Margok
Przyczajenie

Mam pytanie do pani doktor, tydzień temu poraz pierwszy współżyłam z chłopakiem. Od tego czasu pojawiało się lekkie krwawienie. Czy to normalne i czy samo się to ureguluje? Dwa dni po stosunku dostałam okres. Czy jest możliwe zajście w ciążę, w momencie gdy współzyliśmy przed samym okresem i teoretycznie mialam dni niepłodne?
Margok jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-29, 19:41   #495
maartusiaa88
Przyczajenie

mam pytanie...mianowicie nie jestem dziewica od 3 lat, nie bylam jeszcze u ginekologa...nie wspolzylam od roku, ale chlopak mnie tam nie raz dotykal, teraz mam problem, gdyz okres mi sie spoznia o tydzien, wczesniej czulam pieczenie w tamtych okolicach, oraz dziwny sluz sie stamtad wydobywal...ehh czy powinnam isc do ginekologa??boje sie, ze moze cos mi byc, ale boje sie isc do lekarza...co o tym sadzicie?
maartusiaa88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-10-29, 20:46   #496
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margok Pokaż wiadomość
Mam pytanie do pani doktor, tydzień temu poraz pierwszy współżyłam z chłopakiem. Od tego czasu pojawiało się lekkie krwawienie. Czy to normalne i czy samo się to ureguluje? Dwa dni po stosunku dostałam okres. Czy jest możliwe zajście w ciążę, w momencie gdy współzyliśmy przed samym okresem i teoretycznie mialam dni niepłodne?
a nie zabezpieczyliscie sie ???? krwawienie moze oznaczac,ze przerwana blona sie goi,czy jestes pewna,ze to okres??? ja nie ryzykowalabym nawet przy pierwszym razie i wybrala odpowiednie zabezpieczenie..pomysl o tym....dobra rada...

Stary 2007-10-29, 21:16   #497
gaga87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maartusiaa88 Pokaż wiadomość
mam pytanie...mianowicie nie jestem dziewica od 3 lat, nie bylam jeszcze u ginekologa...nie wspolzylam od roku, ale chlopak mnie tam nie raz dotykal, teraz mam problem, gdyz okres mi sie spoznia o tydzien, wczesniej czulam pieczenie w tamtych okolicach, oraz dziwny sluz sie stamtad wydobywal...ehh czy powinnam isc do ginekologa??boje sie, ze moze cos mi byc, ale boje sie isc do lekarza...co o tym sadzicie?
Pieczenie i zmieniony sluz to prawdopodobnie objawy jakiejs infekcji, wiec marsz do lekarza. Swoja droga dziwne, ze zaczlas wspolzycie 3 lata temu i jeszcze u lekarza nie bylas... wlasnie to jest taki moment, kiedy powinno sie odwiedzic gabinet. Okres zapewne spoznia Ci sie bo sie stresujesz, a stresujesz sie, bo sie spoznia i bledne kolo jest. Czy istnieje prawdopodobienstwo, ze Twoj TZ mogl przeniesc nasienie na palcach? Bo wiesz, z samego dotykania to w ciaze sie nie zachodzi

Margok prawdopodobienstwo zajscia w ciaze jest zawsze, mozna zajsc nawet wspolzyjac podczas okresu. Oczywiscie gdy teoretycznie masz dni nieplodne to jest ono mniejsze, ale kalendarzyk nie jest najskuteczniejsza metoda...
Co do krwawienia to blona dziewicza zostala przerwana i stad sie ono pojawilo, a pozniej normalny okres (rozumiem, ze dostalas go w terminie?)
Sama wiem co to stres po 1 razie, wiec glowa do gory

etorebkowy kod się zmył
gaga87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-30, 17:48   #498
suczka29
Raczkowanie

Jutro moja pierwsza wizyta o 17.20 :-( strasznie sie boje Więc trzymajcie kciuki bo nie wiem jak przeżyje ten jutrzejszy dzien :-(
suczka29 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-30, 19:20   #499
Margok
Przyczajenie

Smile Dot.: Jak się przygotować? - pierwsza wizyta u ginekologa

Cytat:
Napisane przez gaga87 Pokaż wiadomość
Pieczenie i zmieniony sluz to prawdopodobnie objawy jakiejs infekcji, wiec marsz do lekarza. Swoja droga dziwne, ze zaczlas wspolzycie 3 lata temu i jeszcze u lekarza nie bylas... wlasnie to jest taki moment, kiedy powinno sie odwiedzic gabinet. Okres zapewne spoznia Ci sie bo sie stresujesz, a stresujesz sie, bo sie spoznia i bledne kolo jest. Czy istnieje prawdopodobienstwo, ze Twoj TZ mogl przeniesc nasienie na palcach? Bo wiesz, z samego dotykania to w ciaze sie nie zachodzi

Margok prawdopodobienstwo zajscia w ciaze jest zawsze, mozna zajsc nawet wspolzyjac podczas okresu. Oczywiscie gdy teoretycznie masz dni nieplodne to jest ono mniejsze, ale kalendarzyk nie jest najskuteczniejsza metoda...
Co do krwawienia to blona dziewicza zostala przerwana i stad sie ono pojawilo, a pozniej normalny okres (rozumiem, ze dostalas go w terminie?)
Sama wiem co to stres po 1 razie, wiec glowa do gory
Dzięki za pocieszenie
Okres spóźnił mi się o jeden dzień, więc jest ok, a jestem pewna że to okres bo właśnie mi się skończył....
Mam jednak nadzieję, że wszystko jest ok.
Margok jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-30, 22:43   #500
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez suczka29 Pokaż wiadomość
Jutro moja pierwsza wizyta o 17.20 :-( strasznie sie boje Więc trzymajcie kciuki bo nie wiem jak przeżyje ten jutrzejszy dzien :-(
pewnie,ze trzymamy kciuki...jak solidarnosc to i w takich chwilach...ja tez bylam niedawno pierwszy raz,ale bardzo chcialam miec to za soba,wiec naprawde poszlam nastawiona optymistycznie i nie bylo zle-zapewniam...

Stary 2007-10-31, 11:02   #501
suczka29
Raczkowanie

Dzięki Niestety ten stres jest nieunikniony bo chyba każdy boi sie tej pierwszej wizyty, ja się cała trzeste jak pomyśle że o 17.20 usiąde na tym magicznym fotelu i obca babka będzie mi grzebać gdzie nie gdzie hihi ale też już chce iść bo mam sporo problemów tak mi sie zdaje i chce znać już diagnoze To zmykam w kąpiel golić co nie co hihi
Stary 2007-10-31, 19:25   #502
suczka29
Raczkowanie

No to byłam hihi super było, byłam u bardzo miłej babki nie ma się kompletnie stresować hihi sama odwlekałam tak długo i teraz wiem że byłam nieźle głupia bo to badanie kompletnie nie boli Pozdrawiam
Stary 2007-10-31, 22:18   #503
martha330
Zakorzenienie

a widzisz! sama sie przekonalas! co tu kryc - wstyd jest jak nie wiem,ale ogolnie to calkiem przyjemnie wiec masz juz to za soba!

REKLAMA
Stary 2007-10-31, 23:50   #504
meggara
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość
a widzisz! sama sie przekonalas! co tu kryc - wstyd jest jak nie wiem,ale ogolnie to calkiem przyjemnie wiec masz juz to za soba!

przypomialo mi sie jak byla moja pierwsza wizyta.. bylam czerwona jak burak ze wstydu ale PRZEZYLAM
pozniej dopiero sobie czlowiek uswiadamia jaki niepotrzebny byl ten stres...
Ale koty to potęga.
Co Wizaż robi z Kobietami?
Odpowiedź:
Farmaceutka
meggara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-01, 08:57   #505
suczka29
Raczkowanie

Ja też miałam niezłego stresa ale teraz juz sie z tego śmieje Jeszcze zależy do kogo się pójdzie, ja poszłam do bardzo miłej babki która wszystko tłumaczyła po kolei i była bardzo delikatna wybadała mnie za wszystkie czasy najpierw badanie piersi, później USG dopochwowe a później na fotelik hihi ale da się przeżyć nic kompletnie nie bolało Pozdrawiam
Stary 2007-11-01, 14:42   #506
gaga87
Zakorzenienie

no to faktycznie dokladne badania, malo ktory lekarz od razu badania piersi wykonuje. No chyba, ze mialas jakies dolegliwosci i stad az usg i badanie dopochwowe...

etorebkowy kod się zmył
gaga87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-02, 09:44   #507
suczka29
Raczkowanie

Ja byłam u prywatnego lekarza i dlatego robiła badanie piersi i to usg bo państwowo takiego czegoś nie robią a tu że byłam pierwszy raz w życiu dlatego tak dokładnie mnie sprawdziła ale kompletnie nic nie bolało to usg sprawdziła mi dokładnie jajniki bo coś mnie bolał lewy jajniczek ost ale wszystko wporząsiu naszczęście

REKLAMA
Stary 2007-11-02, 09:58   #508
martha330
Zakorzenienie

tez sadze,ze lepiej wybrac sie do prywatnego lekarza...poswieci wiecej czasu,wytlumaczy...a prawda jest taka,ze gdybysmy poszly do niego panstwowo,to juz tak kolorowo by nie bylo. poza tym te wieczne kolejki,a wraz z tym dodatkowy stres przez dlugie oczekiwanie a to fajne nie jest...... i w sumie wychodzi na to,ze pierwsza wizyta straszna nie jest,a i tak wczesniej,czy pozniej trzeba sie bedzie na nia wybrac....

Stary 2007-11-10, 23:57   #509
*sloneczko*
Zadomowienie

a ja i tak sie boje
*sloneczko* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-11, 13:34   #510
martha330
Zakorzenienie

kazda sie chyba boi w wiekszym lub mniejszym stopniu,ale przejsc przez to trzeba jesli chcesz byc odpowiedzialna.....:rolle yes:

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości