|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Jak się przygotować? - pierwsza wizyta u ginekologa
Czesc Wam... chcialam sie spytac po jakim czasie od zaczecia brania tabletak mozna sie kochac?
|
|
|
|
|
#482 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mnie mowil ginekolog ze aby byc naprawde pewnym najlepiej odczekac tydzien.
|
|
|
|
#483 |
|
Zakorzenienie
|
ja uslyszalam od ginekolog,ze wlasciwie daje od pierwszej,ale zeby nie brac tego na serio i poczekac... 10 dni...ja tak slyszalam...i te dziesiec dni to beda starszne..
|
|
|
#484 |
|
Raczkowanie
|
J dziś byłam pierwszy raz u ginekologa z kasy chorych. bałam się jak cholera, i nigdy bym nie poszła gdyby nie nakaz od mojej pani dermatolog no i chec posiadania wreszcie ładnej cery. rozłuxniłam się już stopjąc w małej kolejce w poczekalni. ogólnie chaos był niezły
i wtedy pomyslałam sobie że wszystkie te babki ida tam, rozbiora sie itd. i mi ulżyło. a wizyta była super. lekarka miła i młoda (ok 35lat). pogadała ze mna i dostałam recepte. tal więc nei ma co histeryzować. teraz musze tylko uspokoić moją przyjaciólke która też panikuje i jakoś nei może sie zapisać. szczerze to już nie moge sie doczekac następnej wizyty gdy okaże sie czy tabletki pomogły, czy trzeba może je zmienić. a teraz czekam na najbardziej upragniony okres w życiu
|
|
|
|
|
#485 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: pierwsza wizyta
Mam pytanie do p. Doktora.
Moje miesiączki są bardzo nieregularne. Dla przykładu - dziś mamy 24 października, ostatni raz miesiączkowalam w sierpniu. Nie wiem co może być przyczyną. Czuję się dobrze, nic mnie nie boli. Nie zażywam żadnych leków. Często się przemieszczam, ale w obrębie Polski, więc nie sądzę, aby były to jakieś istotne zmiany pod względem klimatycznym. Wiem, że powinnam udać się do ginekologa, ale na prawdę mam masę zajęć na głowie i w najbliższym czasie nie mogę. Czego mogę się spodziewać?
|
|
#486 |
|
Zakorzenienie
|
moze to stres? to jeszcze zalezy,czy do tej pory mialas nieregularne miesiaczki....jak dlugi byl twoj cykl?....ja mimo wszytsko wybralabym sie w najblizszym czasie na wizyte...
|
|
|
#487 |
|
Przyczajenie
|
Powiem tak..mam najcudowniejszą Panią Ginekolog na świecie
) Miła, sympatyczna, a co najważniejsze dekliatna Wizyta u Niej jest przyjemnością. Kiedy wybierałam się na pierwszą wizytę również byłam podenerwowana.. pobrała mi wymaz, zrobiła wywiad i przepisała tabletki antykoncepcyjne. Ogólnie pojechałam z gruczołem Bartoliniego i co mnie mile zaskoczyło..wystarczyło jedno jej spojrzenie i wiedziała co mi jest. Od razu ruszyła na pomoc.. Od tamtej pory do lekarza chodze z przyjemnością.. Dziewczyny nie bójcie się wizyt u ginekologa, bo naprawdę nie macie powodow do obaw )pozdrawiam Madzia |
|
|
|
|
#488 |
|
Przyczajenie
|
A jakich tabletek uzywacie???
tzn nazwa?
|
|
|
|
|
#489 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#490 |
|
Przyczajenie
|
Przedemna rowniez pierwsza wizyta u ginekologa.Chcialabym,zeb y moj chlopak poszedl tam ze mną...
Co lekarz na to ? Mama chce ze mna isc,ale ona pewnie przy badaniu wyjdzie, i zostane sama... a chce zeby chlopak byl ze mna ![]() Jak ja odwiesc? Czy przy rejestracji zaznaczyc ze chcialabym przyjsc z chlopakiem,zeby wiekszych problemow uniknac? |
|
|
|
|
#491 |
|
Zakorzenienie
|
wiesz...to jest tak,ze mozesz zabrac ze soba chlopaka,ale jest bardzo duze prawdopodobienstwo,ze przed badaniem lekarz poprosi go,by nie wchodzil do gabinetu.
ja w sumie nie wiem,czy w takiej pozycji chcialabym bym obserwowana
|
|
|
#492 |
|
Zakorzenienie
|
hm...sa osobne do tego typu rozmow watki..ale skoro pytasz o to tutaj...to ja jestem przed pierwszym blistrem Yasminelle
... i wciaz czekam na ten dzien,kiedy bede mogla w koncu zaczac je brac
|
|
|
#493 |
|
Przyczajenie
|
Ale jezeli bede chciala zeby zostal, to lekarz chyba nie ma prawa go wyprosic? Co sadzi o tym ktorys z doktorow ?
|
|
|
|
|
#494 |
|
Przyczajenie
|
Mam pytanie do pani doktor, tydzień temu poraz pierwszy współżyłam z chłopakiem. Od tego czasu pojawiało się lekkie krwawienie. Czy to normalne i czy samo się to ureguluje? Dwa dni po stosunku dostałam okres. Czy jest możliwe zajście w ciążę, w momencie gdy współzyliśmy przed samym okresem i teoretycznie mialam dni niepłodne?
|
|
|
|
|
#495 |
|
Przyczajenie
|
mam pytanie...mianowicie nie jestem dziewica od 3 lat, nie bylam jeszcze u ginekologa...nie wspolzylam od roku, ale chlopak mnie tam nie raz dotykal, teraz mam problem, gdyz okres mi sie spoznia o tydzien, wczesniej czulam pieczenie w tamtych okolicach, oraz dziwny sluz sie stamtad wydobywal...ehh czy powinnam isc do ginekologa??boje sie, ze moze cos mi byc, ale boje sie isc do lekarza...co o tym sadzicie?
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Margok prawdopodobienstwo zajscia w ciaze jest zawsze, mozna zajsc nawet wspolzyjac podczas okresu. Oczywiscie gdy teoretycznie masz dni nieplodne to jest ono mniejsze, ale kalendarzyk nie jest najskuteczniejsza metoda... Co do krwawienia to blona dziewicza zostala przerwana i stad sie ono pojawilo, a pozniej normalny okres (rozumiem, ze dostalas go w terminie?) Sama wiem co to stres po 1 razie, wiec glowa do gory
|
|
|
|
|
|
#498 |
|
Raczkowanie
|
Jutro moja pierwsza wizyta o 17.20 :-( strasznie sie boje
Więc trzymajcie kciuki bo nie wiem jak przeżyje ten jutrzejszy dzien :-(
|
|
|
|
|
#499 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Okres spóźnił mi się o jeden dzień, więc jest ok, a jestem pewna że to okres bo właśnie mi się skończył.... Mam jednak nadzieję, że wszystko jest ok. |
|
|
|
|
|
#500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#501 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki
ale też już chce iść bo mam sporo problemów tak mi sie zdaje i chce znać już diagnoze To zmykam w kąpiel golić co nie co hihi |
|
|
|
|
#502 |
|
Raczkowanie
|
No to byłam hihi super było, byłam u bardzo miłej babki
nie ma się kompletnie stresować hihi sama odwlekałam tak długo i teraz wiem że byłam nieźle głupia bo to badanie kompletnie nie boli Pozdrawiam |
|
|
|
|
#503 |
|
Zakorzenienie
|
a widzisz! sama sie przekonalas! co tu kryc - wstyd jest jak nie wiem,ale ogolnie to calkiem przyjemnie
![]() ![]() wiec masz juz to za soba!
|
|
|
#504 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przypomialo mi sie jak byla moja pierwsza wizyta.. bylam czerwona jak burak ze wstydu ale PRZEZYLAM pozniej dopiero sobie czlowiek uswiadamia jaki niepotrzebny byl ten stres...
|
|
|
|
#505 |
|
Raczkowanie
|
Ja też miałam niezłego stresa ale teraz juz sie z tego śmieje
Jeszcze zależy do kogo się pójdzie, ja poszłam do bardzo miłej babki która wszystko tłumaczyła po kolei i była bardzo delikatna wybadała mnie za wszystkie czasy najpierw badanie piersi, później USG dopochwowe a później na fotelik hihi ale da się przeżyć nic kompletnie nie bolało Pozdrawiam |
|
|
|
|
#506 |
|
Zakorzenienie
|
no to faktycznie dokladne badania, malo ktory lekarz od razu badania piersi wykonuje. No chyba, ze mialas jakies dolegliwosci i stad az usg i badanie dopochwowe...
|
|
|
|
|
#507 |
|
Raczkowanie
|
Ja byłam u prywatnego lekarza i dlatego robiła badanie piersi i to usg bo państwowo takiego czegoś nie robią
a tu że byłam pierwszy raz w życiu dlatego tak dokładnie mnie sprawdziła ale kompletnie nic nie bolało to usg sprawdziła mi dokładnie jajniki bo coś mnie bolał lewy jajniczek ost ale wszystko wporząsiu naszczęście |
|
|
|
|
#508 |
|
Zakorzenienie
|
tez sadze,ze lepiej wybrac sie do prywatnego lekarza...poswieci wiecej czasu,wytlumaczy...a prawda jest taka,ze gdybysmy poszly do niego panstwowo,to juz tak kolorowo by nie bylo. poza tym te wieczne kolejki,a wraz z tym dodatkowy stres przez dlugie oczekiwanie
![]() ![]()
|
|
|
#509 |
|
Zadomowienie
|
a ja i tak sie boje
|
|
|
|
|
#510 |
|
Zakorzenienie
|
kazda sie chyba boi w wiekszym lub mniejszym stopniu,ale przejsc przez to trzeba jesli chcesz byc odpowiedzialna.....:rolle yes:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:40.

Czesc Wam... chcialam sie spytac po jakim czasie od zaczecia brania tabletak mozna sie kochac?

i wtedy pomyslałam sobie że wszystkie te babki ida tam, rozbiora sie itd. i mi ulżyło. a

ja w sumie nie wiem,czy w takiej pozycji chcialabym bym obserwowana 

... i wciaz czekam na ten dzien,kiedy bede mogla w koncu zaczac je brac
Więc trzymajcie kciuki bo nie wiem jak przeżyje ten jutrzejszy dzien :-(