Jak się przygotować? - pierwsza/kolejna wizyta u ginekologa - zbiorczy! - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-02-26, 00:02   #631
Betty83
Zakorzenienie

Dot.: Jak się przygotować? - pierwsza wizyta u ginekologa - zbiorczy!

Cytat:
Napisane przez Chanelka86 Pokaż wiadomość
Ide prywatnie, slyszalam, ze tak jest lepiej. Wspolzyje juz a wizyty u ginekologa odwlekalam jak tylko sie dalo, ale teraz juz musze sie wybrac. Gdyby nie namowa i prosby chlopaka sama nie zdecydowalabym sie na to. Wiem, ze to glupie, ale najbardziej boje sie nie tego badania ale 'wyroku' jaki uslysze. No i tego calego USG A czy USG robi odrazu w gabinecie czy daje skierowanie za jakis czas? Wolalabym juz wszystko za jednym razem, by miec to z glowy
Jesli ma aparat do usg to zrobi ci u siebie. Usg wogole nie boli, tylko trzeba sie wyluzowac, przy badaniu to samo.
Na pewno bedzie badal jajniki, wiec troche brzuch pouciska, ale tak ma byc.
Za pierwszym razem kazdy ma stracha, w koncu zaden lekarz nam tam jeszcze nie zagladal
Do gina trzeba chodzic i tyle.
Powodzenia i nie mysl tyle o chorobskach, bo w nerwice wpadniesz
Betty83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-26, 14:02   #632
Chanelka86
Raczkowanie

Dziekuje za odpowiedz Mam jeszcze 1 pytanie. Ile mniej wiecej trwa takie badanie? Tam gdzie sie zapisalam pisze, ze doktorka przyjmuje co 20 min. Czy 20 min to nie za malo na badanie i wywiad?? Z gory dziekuje o odpowiedz
Chanelka86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-26, 16:21   #633
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chanelka86 Pokaż wiadomość
Dziekuje za odpowiedz Mam jeszcze 1 pytanie. Ile mniej wiecej trwa takie badanie? Tam gdzie sie zapisalam pisze, ze doktorka przyjmuje co 20 min. Czy 20 min to nie za malo na badanie i wywiad?? Z gory dziekuje o odpowiedz
JAk wszystko jest ok, to 5 minut macania, a nawet mniej. Ale to przy standardowej wizycie kiedy chodzi sie regularnie. Wywiad, nie wiem, wszystko zalezy od lekarza. Jak jest bardzo dokladny, to pewnie o wszystko sie dopytuje
U mnie badanie kontrolne + cytologia + wypisanie recepty trwa ok 15 min, jak jest ok. Jesli mam jakies obawy to robimy usg, czyli +10 min.
Stany zapalne, grzybice itp widac od razu wiec to nie wydluza czasu wizyty.
Niczym sie nie przejmuj tylko idz na wizyte.
Ginekolodzy to sa bardzo sympatyczni ludzie (poza jakimis skrajnymi przypadkami), mozna z nimi o wszystkim porozmawiac
Betty83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-26, 19:27   #634
Chanelka86
Raczkowanie

Ok dziekuje Jakos sie juz mniej boje. Nie pierwsza i nie ostatnia jestem przeciez, ktora idzie na badania do ginekologa

Chanelka, ja mam prawie 26 lat i dopiero 2 tygodnie temu zdecydowalam sie isc do ginekologa pierwszy raz w zyciu, do tej pory panicznie sie balam (uraz z dziecinstwa po badaniu u ginekologa dzieciecego), nic nie bylo w stanie mnie przekonac, jakies male dolegliwosci pojawialy sie i znikaly albo walczylam z nimi roznymi sposobami, wszystko tylko nie wizyta u ginekologa, a wspolzyje regularnie lub mniej od 6 lat. Wiem, ze to glupota, ale coz, zadreczalam sie codziennie i meczylo mnie to ze powinnam isc, ale sklonily do wizyty mnie dopiero bole w czesci krzyzowej kregoslupa, a jak sie naczytalam jeszcze o raku szyjki macicy i jego objawach, to w koncu jakims cudem wyladowalam u lekarza. Znalazlam przez net wspaniala lekarke No i ona mnie uspokoila, bo od razu zaczelam panikowac jej, ze mam raka, zrobila USG, badanie piersi i postanowila od razu zrobic tez cytologie(jak wiadomo powinnam byla ją zrobic juz dawno). Stwierdzila tylko mala nadzerke, ktora mam skontrolowac za pol roku. Wyszlam od niej z wielka ulga, a dzis sie dowiedzialam ze mam I grupe cytologii ale jestem szczesliwa, balam sie ze mi wyjdzie III. Mialam chyba w calej tej sytuacji wiecej szczescia niz rozumu i wszystkie nieprzekonane do wizyty dziewczyny (zwlaszcza te starsze) zachecam i zycze trafienia na takiego lekarza na jakiego ja trafilam.

Edytowane przez jaga_2001
Czas edycji: 2008-02-28 o 14:18 Powód: Post pod postem. Istnieje opcja edycji/multicytatu, z której proszę korzystać!
Chanelka86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-26, 22:26   #635
martha330
Zakorzenienie

ale mialas widocznie szczescie,ze taka lekarke znalazlas moja przewaznie duzo potrafi mowic,ale nie na temat....ale czuje sie u niej bardzo swobodnie i to dla mnie plus

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-27, 00:07   #636
Mortyshja
Rozeznanie

Witam Was dziewczyny,

W czwartek wybieram się po raz pierwszy do ginekologa (mam 18 lat) i troszkę się stresuje tym.. chociaż wiem, że nie powinnam bo to przecież lekarz... no ale.. wybrałam jako swojego pierwszego ginekologa - kobietę.. jakoś łatwiej mi iść do kobiety niż do faceta chociaż naczytałam się, że facet delikatniejszy jest.. ale się zobaczy z czasem jak to jest

Mam do Was jeszcze jedno pytanie Czy na pierwszej wizycie ginekolog bada piersi ?

Podejrzewam u siebie także upławy.. czasami boli mnie w tamtych okolicach (muszę myć się tam żelem do higieny intymnej bo po normalnym mydle piecze i boli mnie tam) może jakieś uczulenie mam ? przez takie bóle rozregulował mi się okres.. Mam nadzieje, że to nic poważnego bo zaczęłam martwić się poważnie tymi dolegliwościami...
Dodam, że nie jestem już dziewicą.. współżyje ze swoim chłopakiem już od ponad roku...
A jeśli będzie to coś poważnego.. to czy tabletki, które lekarz przepisuje będą hormonalne - antykoncepcją ? Nie chce brać jak na razie żadnych tabletek antykoncepcyjnych...

Co do przygotowania na pierwszą wizytę.. to wiem już mniej więcej co i jak.. zdam relacje jak było po pierwszej wizycie w czwartek wieczorem

Mortyshja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-27, 14:32   #637
iinnkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mortyshja Pokaż wiadomość
Witam Was dziewczyny,

W czwartek wybieram się po raz pierwszy do ginekologa (mam 18 lat) i troszkę się stresuje tym.. chociaż wiem, że nie powinnam bo to przecież lekarz... no ale.. wybrałam jako swojego pierwszego ginekologa - kobietę.. jakoś łatwiej mi iść do kobiety niż do faceta chociaż naczytałam się, że facet delikatniejszy jest.. ale się zobaczy z czasem jak to jest

Mam do Was jeszcze jedno pytanie Czy na pierwszej wizycie ginekolog bada piersi ?

Podejrzewam u siebie także upławy.. czasami boli mnie w tamtych okolicach (muszę myć się tam żelem do higieny intymnej bo po normalnym mydle piecze i boli mnie tam) może jakieś uczulenie mam ? przez takie bóle rozregulował mi się okres.. Mam nadzieje, że to nic poważnego bo zaczęłam martwić się poważnie tymi dolegliwościami...
Dodam, że nie jestem już dziewicą.. współżyje ze swoim chłopakiem już od ponad roku...
A jeśli będzie to coś poważnego.. to czy tabletki, które lekarz przepisuje będą hormonalne - antykoncepcją ? Nie chce brać jak na razie żadnych tabletek antykoncepcyjnych...

Co do przygotowania na pierwszą wizytę.. to wiem już mniej więcej co i jak.. zdam relacje jak było po pierwszej wizycie w czwartek wieczorem
Jesli idziesz prywatnie to powinnas miec badane piersi jesli na NFZ to niezawsze. Ja bylam na kase chorych i lekarka mi zbadala piersi. Nic sie nie przejmuj nie jest az tak strasznie ja niedawno bylam pierwszy raz i bardzo sie stresowalam
iinnkkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-27, 19:26   #638
wisniowaa
Raczkowanie

A badał którejś piersi lekarz ginekolog (nie kobieta)? Byłoby mi bardzo niezręcznie, gdyby mój gin miał je sprawdzić ręcznie.. Na usg bym się jeszcze zgodziła.
wisniowaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-28, 00:35   #639
N70
Przyczajenie

Od ilu lat moze iść dziewczyna do Ginekologa

Witam mam nastepujace pytanie, chcemy z dziewczyna zdecydować sie na sex tyko boimy sie ona zajdzie w ciąże datego chce sie zapytac od ilu lat dziewczyna może iść sama do ginekologa. Moja dziewczyna chciała by żeby lekarz przepisał jej tabetki anty czy w wieku 15-16 lat ginegolog przepisze takie pigułki?

Czekam na odp.

pozdrawiam
N70 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-28, 00:40   #640
virtual_reality
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach

Dot.: Od ilu lat moze iść dziewczyna do Ginekologa

Nie przepisze. Dziewczyn(k)a musi przyjść z mamą.
virtual_reality jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-28, 00:42   #641
architekt80
Zakorzenienie

Dziewczyna może iść do ginekologa niezależnie od wieku. Są ginekolodzy dziecięcy.Wydaje mi się ze bez opiekuna od 16 roku życia ale nie jestem pewna.

Co do tabletek to to czy lekarz je wypisze nie zależy tylko od wieku ale także od stanu zdrowia . Lekarz musi zlecić szczegułowe badania.

Nie koniecznie nie przepisze . Pozatym lepiej żeby się zabezpieczali niż żeby zaszła w ciąże.
architekt80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-28, 00:44   #642
N70
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez virtual_reality Pokaż wiadomość

widze, bardzo chłodno podchodzi sie do osób w młodym wieku
Stary 2008-02-28, 00:44   #643
Damayanti
DAMAYANTI TROLLING INC.

Cytat:
Napisane przez virtual_reality Pokaż wiadomość
chodzi ci o to że po tabletki musi przyjść z mamą czy ogólnie w tym wieku trzeba przychodzić z rodzicem? bo jeśli tak to nie zgadzam się- 15-letnia dziewczyna może swobodnie pójść do gina bez eskorty.natomiast po tabletki? hmm,wydaje mi się że to zależy od ginekologa.
Damayanti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-28, 00:58   #644
architekt80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez N70 Pokaż wiadomość
widze, bardzo chłodno podchodzi sie do osób w młodym wieku

Bo to troche wcześnie ale skoro jesteście zdecydowani to ZDECYDOWANIE niech dziewczyna idzie do ginekologa. Tylko może podpytajcie który jest dobry i empatyczny zeby Was nie spotkały nieprzyjemnosci.
architekt80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-28, 00:59   #645
czoornoo
Zakorzenienie

GG do czoornoo

ja mialam 15 lat to dostalam tabletki...ale wtedy glownie na wyregulowanie cykli...chodzilam sama-ani razu mama sie ze mna nie pokazala...i to byl blad...to najgorszy lekarz!

czoornoo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-02-28, 09:36   #646
N70
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez czoornoo Pokaż wiadomość
ja mialam 15 lat to dostalam tabletki...ale wtedy glownie na wyregulowanie cykli...chodzilam sama-ani razu mama sie ze mna nie pokazala...i to byl blad...to najgorszy lekarz!
MOzna wiedziećdlaczego to był błąd?
Stary 2008-02-28, 09:44   #647
Yennka
Raczkowanie

GG do Yennka

z wlasnego doswiadczenia wiem, ze jesli dziewczyna ma mniej niz 16 lat to potrzebna jest zgoda rodzica na badanie ginekologiczne a bez takiego chyba sie nie obejdzie przed przepisaniem tabletek
Yennka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-28, 09:58   #648
aneczka8
Zadomowienie

Wszystko zalezy od lekarza... jeden ani nie zbada anie nie przepisze tabletek bez zgody rodzica... inny zbada ale nie przepisze hormonów... a jeszcze inny i zbada i da tabletki...
aneczka8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-28, 10:32   #649
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

jezeli macie 15-16 lat to ja bym Wam radziła się poważnie zastanowić nad rozpoczęciem współzycia, bo naprawde jeszcze przyjdzie na to czas...
tabletki to nie cukierki i jezeli nie ma potrzeby zdrowotnej to rozpoczynanie brania w wieku 15-16 lat to nie jest dobry pomysl.
Isc do ginekologa może, ale czy dostanie tabletki to zalezy od lekarza...
Ile Wy w ogole jestescie razem i czemu chcecie uprawiac seks?

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-28, 12:19   #650
Damayanti
DAMAYANTI TROLLING INC.

Cytat:
Napisane przez Yennka Pokaż wiadomość
z wlasnego doswiadczenia wiem, ze jesli dziewczyna ma mniej niz 16 lat to potrzebna jest zgoda rodzica na badanie ginekologiczne a bez takiego chyba sie nie obejdzie przed przepisaniem tabletek
hehe,a ja z własnego doświadczenia wiem że wcale nie trzeba mieć zgody-miałam 15 lat jak poszłam sama do ginekologa.
wszystko zależy od lekarza.
Damayanti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-28, 12:29   #651
paula78
Zakorzenienie

Chwali sie chec podjeciea odpowiedzialnosci ale jednoczesnie wydaje mi sie ze pigulki wdg. mlodziezy rozwiazuja wszytskie problemy ,lykne pigulki i moge sie zabawiac w doroslych.

dlaczego i po co 15 latkom sex?

dlaczego 15 latka ma sie faszerowac hormonami skoro swoj wlasny uklad hormonalny,rozrodczy ma jeszcze niedojrzaly ?a przede wszytskim psychika jest niedojrzala do wejscia w dorosly swiat z ktorym czesto dorosli sobie nie radza.

jestem przerazona i juz dygoce z niepokoju bo mam 8 letnia corke.

moze warto byloby pogadac,poczytac na temat szczepionki na hpv ?zamiast inwestowac w pigulki?

do gina zawsze warto isc ale do madrego i odpowiedzialnego a nie tylko wypisujacego recepty bez wywiadu i badania .

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-28, 13:24   #652
NiTolcia
Przyczajenie

Unhappy Wiyz

Witam.

Mam na imię Kamila, w lipcu skończe 16 lat.
Od 4 lat miesiączkuję, miesiączki mam nielegularne.
Moje bóle są bardzo silne, przez pierwsze 2 dni z łożka nie wychodze, mam drgawki i zarwoty głowy.
Powiedziałam mamie, zeby poszła ze mną do ginekologa.
No i chciałam sie Was troche podpytać, bo zupełnie nie wiem jak to bedzie wyglądało. Mam mieć zapisane moje ostatnie miesiaczki od kiedy do kiedy miałam? Bedzie mnie badał? Czy to prawda, ze może mi przepisać na złagodzenie bólu tabletki antykoncepcyjne? Czy moja mama musi być przy badaniu? Jakie dokumenty mam ze sobą wziąc? No i takie tam, wiecie, bo zupełnie nie wiem co i jak.

Z góry dzięki za odpowiedz
NiTolcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-28, 13:30   #653
kliwia
Zakorzenienie

Dot.: Wiyz

jeśłi idziesz prywatnie, to żadnych dokuemntów nie potrzebujesz. Jeśłi na kase chorych to legit. ubezpieczen. i najlepiej legitymacje szkolną [w razie co]

Weź ze sobą kalendarzyk, w którym masz zapisane ostatnie miesiąćzki itp. zapisz sobie pytania i wątpliwości do wyjaśnienia.
Mama nie musi wchodzić z Tobą do gabinetu - jesli chcesz może być na 'wywiadzie' rozmowie z doktorem. Potem [moim zdaniem powinna opuścić gabinet. Niektóre gabinety mają pokoik do rozmów, z któego nie widać badania itp.]

Co do badania, to powinen Cię zbadać. Nie bój się to nic nie boli, może trochę krępować. No i myślę, że powinien wykonać USG.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-28, 13:32   #654
NiTolcia
Przyczajenie

Dot.: Wiyz

A co z tymi tabletkami? To prawda, że może mi przepisać tabletki anty?
NiTolcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-28, 13:44   #655
ewka234
Raczkowanie

Hej dziewczyny. ja tez wybieram sie po raz pierwszy do ginekologa.trzymajcie kciuki

Edytowane przez ewka234
Czas edycji: 2008-04-11 o 10:28
ewka234 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-28, 14:11   #656
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
Witam mam nastepujace pytanie, chcemy z dziewczyna zdecydować sie na sex tyko boimy sie ona zajdzie w ciąże datego chce sie zapytac od ilu lat dziewczyna może iść sama do ginekologa. Moja dziewczyna chciała by żeby lekarz przepisał jej tabetki anty czy w wieku 15-16 lat ginegolog przepisze takie pigułki?

Czekam na odp.

pozdrawiam
Przede wszystkim 'chcemy' czy Ty chcesz zdecydowac sie na seks? Bo to, ze Ty jestes na to gotowy to nie oznacza, ze i ona jest.
CHwali sie, ze za wczasu myslicie o antykoncepcji, ale trzeba pamietac, ze hormony to nie cukierki, nie wolno ich brac kiedy sie chce i jak chce, gdyz inaczej robia ogromne spustoszenie w organizmie, zwlaszcza w tak mlodym. A nie wiadomo jak jej organizm zareaguje na te LEKI. Poza tym nie ma gwarancji, ze ta metoda anty nie zadziala i ze dziewczyna nie zajdzie w ciaze. Nie ma takiej metody, ktora dzialalaby w 100%. Sama zas uznaje zasade, ze najlepiej rozpoczac wspolzycie wtedy, gdy chociaz troche psychicznie jestesmy gotowi do tego by byc rodzicami, bo "wpadki" sie przeciez zdarzaja.
Do ginekologa moze przyjsc nawet 12 latka. Nie ma ku temu zastrzezen. Jest tylko problem, czy zostanie sama przyjeta. Moze byc bowiem taka sytuacja, ze bez prawnego opiekuna nie zostanie wpuszczona do gabinetu. Z tego co mi wiadomo, to lekarz ma prawo wyprosic dziwcze 15 letnie, ktore przybylo bez rodzica. W sumie do 18 roku zycia to rodzice biora za nas odpowiedzialnosc, podpisuja wszelkie dokumenty, wiec i biora odpowiedzialnosc za nasze zdrowie. DZis lekarze trzesa portkami przed odpowiedzialnosciami karnymi i z tego co wiem to wola by mloda pacjentka przychodzila wlasnie z opiekunem.
Dziewczyna niech idzie do gina dzieciecego, ktorego gabinet jest w poradni przyszpitalnej szpitala dzieciecego. Bedzie musiala zabrac odpowiednie dokumety. A to czy lekarz przepisze jej tabsy to zalezy tylko i wylacznie od lekarza jesli ten uzna, ze sa jakies przeslanki (przewaznie zdrowotne) ku temu by je przepisac to przepisze.

Zawsze sa prezerwatywy i globulki plemnikobojcze, ktore sa dostepne bez recepty. A polaczenie obu tych metod jest tak samo skuteczne jak stosowanie pigulek, z tym ze mniej ingerujace w zdrowie dzieczyny. No i nie trzeba faszerowac sie nimi codziennie, wiec i o zapomnieniu nie ma mowy a z tego co wiem to dziewczynom bardzo czesto sie to zdarza.

Cytat:
Napisane przez NiTolcia Pokaż wiadomość
A co z tymi tabletkami? To prawda, że może mi przepisać tabletki anty?
Jesli uzna za stosowne przepisanie ich to przepisze. Ale najpierw bedzie probowal mniej inwazyjnych srodow by zapobiec twoim dolegliwosciom.

AV by jaga_2001
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-28, 15:09   #657
czoornoo
Zakorzenienie

GG do czoornoo

Cytat:
MOzna wiedziećdlaczego to był błąd?

mialam 15 lat...za przeproszeniem "go**o wiedzialam" i bez zadnych badan dostalam tabletki.strasznie tego zaluje ze nie poprosilam o skierowanie na badania.ale niby mi nic nie bylo...pamietaj,jak chcecie koniecznie te tabletki to nie dajcie sie zrobic tak jak ja!!!najpierw badania!!

czoornoo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-28, 20:58   #658
wisniowaa
Raczkowanie

Ech... ponawiam pytanie.

Badał którejś piersi lekarz ginekolog (nie kobieta)? Byłoby mi bardzo niezręcznie, gdyby mój gin miał je sprawdzić ręcznie.. Na usg bym się jeszcze zgodziła.

Pytam, bo nie wiem czy odważę się o to spytać swojego gina, a dość spore jest u mnie prwdopodobieństwo jakiegoś raka czy guza..

Aha, i nie chodzi mi o to, żebyście na mnie nawrzeszczały, żebym poszła, bo jeszcze głupio się pytam, tylko, że jeśli któraś z Was była u faceta gina, żeby powiedziała jak to jest i ewentualnie mnie zachęciła.
Stary 2008-02-28, 21:30   #659
aneczka8
Zadomowienie

Mężczyzna ginekolog to taki sam lekarz jak kobieta i też bada piersi. Mówi się że coś tam boli w piersi i tyle. Jak dla mnie badanie jest trochę nieprzyjemne bo lekarz trochę mocno uciska. Lepsze to niż leżenie na "samolocie" bez bielizny.
Skoro tego się wstydzisz to tak chcesz przejść zwykłe "ręczne" badanie ginekologiczne...
aneczka8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-28, 21:44   #660
wisniowaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aneczka8 Pokaż wiadomość
Mężczyzna ginekolog to taki sam lekarz jak kobieta i też bada piersi. Mówi się że coś tam boli w piersi i tyle. Jak dla mnie badanie jest trochę nieprzyjemne bo lekarz trochę mocno uciska. Lepsze to niż leżenie na "samolocie" bez bielizny.
Skoro tego się wstydzisz to tak chcesz przejść zwykłe "ręczne" badanie ginekologiczne...
Zwykłe badanie "ręczne" już przeszłam. Jakoś nastawiłam się psychicznie, że muszę, bo poznałam wcześniej mojego chłopaka i wydawało mi sie to logiczne, że skoro zamierzam współżyć, to powinnam odwiedzić gina.
Pewnie dla niektórych, to w ogóle nie robi różnicy czy bada się je tam na dole czy u góry- biust, ale dla mnie to jest krępujące, bardzo... Może to jakiś uraz psychiczny, a może wstydzę się swojego biustu?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości