|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Pierwsza wizyta u ginekologa ?!
Tak jak w tytule. Czeka mnie pierwsza wizyta u ginekologa.. Jak si przygotować ? Lepiej iść wydepilowaną czy raczej nie ? Jak ogólnie przebiega taka wizyta ? Zapomniałam dodać, że chcę tylko żeby mi przepisał/a tabletki antykoncepcyje, będzie trzeba robić jakieś badania ? Słyszałam też o fotelu jakimś tam.. Mam swego rodzaju opory do rozebrania się i rozłożenia nóg przed kimś obcym.. Najlepsze jest to, że mój TŻ jest tak strasznie zazdrosny, że nawet nie chce słyszeć o ` rozkładaniu nóg `
![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza wizyta u ginekologa ?!
Trudno poszukac zbiorczego wątku prawda?
A Tz to niech się puknie w glowę lepiej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Pierwsza wizyta to tylko pytanie.Jeśli nic się nie dzieje to nie trzeba wiele.A na pewno nie golić się.
Co do TŻ to jeśli nie chcesz go nadwyrężyć i Ci na nim zależy postaraj się być wyrozumiałą.On ma inny pkt widzenia.I lepiej idź do kobiety plus zabierz go ze sobą to go oswoi z tym ,że nikt Ci nic złego nie robi. Pewnie pojawi się pode mną wiele komentarzy ale mnie to nie obchodzi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A do przepisania tabletek sama wizyta nie wystarczy bo trzeba zrobic rozne badania ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
To ostatnie zdanie to mogłaś dla siebie zachować, bo to źle świadczy o Twoim TŻ.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale nie wyobrażam sobie wizyty u ginekologa (a szczególnie pierwszej) bez zwykłego badania (przeglądu ![]() Podejścia TŻ w ogóle nie pojmuję. Był już na Intymnym wątek dziewczyny, której facet strzelał fochy, bo zapisała się do ginekologa-mężczyzny. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Mój też czasem ma jakiś tam zazdrośnicke teksty, ale na tym się kończy, nie ma czegoś takiego że "do faceta nie pojdziesz i koniec!"
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Wyszukiwarka! jest zbiórczy na ten temat...
A jak sie przygotować najprościej..: 1. lepiej dzień przed wizytą nie uprawiać sexu. 2. nie zapomnieć sie podmyć zaraz przed wizytą. 3. można się ogolić- kwestia gustu kto jak woli. 4.nie bać się bo na prawde niema czego. najlepiej być rozluźnioną. 5. Co do Tż-ta wytłumaczyć mu że zazdrość o ginekologa to przesada. Badanie bez "zaglądania" lekarza do pochwy to nie badanie. 6. Dopilnować aby ginekolog zrobił cytologię. 7. Poprosić o przepisanie antykoncepcji( jeśli oczywiście się chcesz zabezpieczać). 8.można również wypytać o płyn do mycia intymny. To chyba na Tyle. Pozdrawiam
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Pierwsza wizyta nie jest taka straszna, nie masz się czym stresować
![]() ![]() ![]() Powodzenia ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:34.