Pierwsza wizyta u ginekologa ?! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-11-14, 22:57   #1
Adiel
Raczkowanie

Pierwsza wizyta u ginekologa ?!

Tak jak w tytule. Czeka mnie pierwsza wizyta u ginekologa.. Jak si przygotować ? Lepiej iść wydepilowaną czy raczej nie ? Jak ogólnie przebiega taka wizyta ? Zapomniałam dodać, że chcę tylko żeby mi przepisał/a tabletki antykoncepcyje, będzie trzeba robić jakieś badania ? Słyszałam też o fotelu jakimś tam.. Mam swego rodzaju opory do rozebrania się i rozłożenia nóg przed kimś obcym.. Najlepsze jest to, że mój TŻ jest tak strasznie zazdrosny, że nawet nie chce słyszeć o ` rozkładaniu nóg `
Stary 2009-11-14, 23:21   #2
_Emi_
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza wizyta u ginekologa ?!

Trudno poszukac zbiorczego wątku prawda?
A Tz to niech się puknie w glowę lepiej.
_Emi_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-15, 09:04   #3
przemo4898
Przyczajenie

Pierwsza wizyta to tylko pytanie.Jeśli nic się nie dzieje to nie trzeba wiele.A na pewno nie golić się.
Co do TŻ to jeśli nie chcesz go nadwyrężyć i Ci na nim zależy postaraj się być wyrozumiałą.On ma inny pkt widzenia.I lepiej idź do kobiety plus zabierz go ze sobą to go oswoi z tym ,że nikt Ci nic złego nie robi.
Pewnie pojawi się pode mną wiele komentarzy ale mnie to nie obchodzi posłuchaj rady faceta dla swojego faceta
przemo4898 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-15, 11:50   #4
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez Adiel Pokaż wiadomość
Tak jak w tytule. Czeka mnie pierwsza wizyta u ginekologa.. Jak si przygotować ? Lepiej iść wydepilowaną czy raczej nie ? Jak ogólnie przebiega taka wizyta ? Zapomniałam dodać, że chcę tylko żeby mi przepisał/a tabletki antykoncepcyje, będzie trzeba robić jakieś badania ? Słyszałam też o fotelu jakimś tam.. Mam swego rodzaju opory do rozebrania się i rozłożenia nóg przed kimś obcym.. Najlepsze jest to, że mój TŻ jest tak strasznie zazdrosny, że nawet nie chce słyszeć o ` rozkładaniu nóg `
Poczytaj wątek zbiorczy to sie wszystkiego dowiesz.
A do przepisania tabletek sama wizyta nie wystarczy bo trzeba zrobic rozne badania

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-15, 11:53   #5
h2o0
Zakorzenienie

To ostatnie zdanie to mogłaś dla siebie zachować, bo to źle świadczy o Twoim TŻ.
h2o0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-15, 12:00   #6
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez h2o0 Pokaż wiadomość
To ostatnie zdanie to mogłaś dla siebie zachować, bo to źle świadczy o Twoim TŻ.
no niestety niektórzy faceci nie potrafią pojąć, że wizyta jest w trosce o zdrowie a nie dla przyjemnosci

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-15, 12:06   #7
mmm87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Marwari Pokaż wiadomość
Poczytaj wątek zbiorczy to sie wszystkiego dowiesz.
A do przepisania tabletek sama wizyta nie wystarczy bo trzeba zrobic rozne badania
Chyba, że trafi na lekarza, który dobiera tabletki na czuja, a takich jest wielu...

Ale nie wyobrażam sobie wizyty u ginekologa (a szczególnie pierwszej) bez zwykłego badania (przeglądu ) na fotelu.

Podejścia TŻ w ogóle nie pojmuję. Był już na Intymnym wątek dziewczyny, której facet strzelał fochy, bo zapisała się do ginekologa-mężczyzny.
mmm87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-15, 13:33   #8
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez przemo4898 Pokaż wiadomość
Pierwsza wizyta to tylko pytanie.Jeśli nic się nie dzieje to nie trzeba wiele.A na pewno nie golić się.
Co do TŻ to jeśli nie chcesz go nadwyrężyć i Ci na nim zależy postaraj się być wyrozumiałą.On ma inny pkt widzenia.I lepiej idź do kobiety plus zabierz go ze sobą to go oswoi z tym ,że nikt Ci nic złego nie robi.
Pewnie pojawi się pode mną wiele komentarzy ale mnie to nie obchodzi posłuchaj rady faceta dla swojego faceta
no pewnie-najlepiej isc do ginekologa kobiety i zabrac ze soba chlopaka,bo kto wie -moze ta ginekolog jest lesbijka.a najlepiej to wyjechac od razu do Afganistanu,tam nie trzeba bedzie rozkladac nog
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-15, 15:29   #9
Neciak89
Zakorzenienie

Mój też czasem ma jakiś tam zazdrośnicke teksty, ale na tym się kończy, nie ma czegoś takiego że "do faceta nie pojdziesz i koniec!"

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
(...)Kobieta jest dla siebie taką samą zagadką jak dla świata zewnętrznego.
Neciak89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-16, 17:36   #10
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Wyszukiwarka! jest zbiórczy na ten temat...
A jak sie przygotować najprościej..:
1. lepiej dzień przed wizytą nie uprawiać sexu.
2. nie zapomnieć sie podmyć zaraz przed wizytą.
3. można się ogolić- kwestia gustu kto jak woli.
4.nie bać się bo na prawde niema czego. najlepiej być rozluźnioną.
5. Co do Tż-ta wytłumaczyć mu że zazdrość o ginekologa to przesada. Badanie bez "zaglądania" lekarza do pochwy to nie badanie.
6. Dopilnować aby ginekolog zrobił cytologię.
7. Poprosić o przepisanie antykoncepcji( jeśli oczywiście się chcesz zabezpieczać).
8.można również wypytać o płyn do mycia intymny.
To chyba na Tyle.
Pozdrawiam
Stary 2009-11-16, 18:54   #11
look_at_me
Raczkowanie

Pierwsza wizyta nie jest taka straszna, nie masz się czym stresować Nie ma znaczenia, czy się wydepilujesz czy nie. Przypomnij sobie datę ostatniej miesiączki, bo o to ginekolog pyta podczas wywiadu, który odbywa się na początku. Porozmawiacie chwilę, a potem zaprosi Cię na fotel. Lekarz powinien Cię ogólnie zbadać, nie wyobrażam sobie pierwszej wizyty bez badania, zwłaszcza, jeżeli chcesz tabletki.. ja żeby je dostać byłam badana ogólnie, miałam USG piersi, macicy i przydatków, cytologię i próby wątrobowe Troche się naczekałam, ale przynajmniej wiem, że nie dostałam tabletek w ciemno. Naprawdę warto zrobić te badania, żeby później nie było powikłań i płaczu
Powodzenia

<3
look_at_me jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości