Chcę mieć psa - pytania, problem z wyborem, jak się przygotować - WĄTEK ZBIORCZY - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-04-29, 21:53   #1351
viennie
Przyczajenie

Dot.: Problem z wyborem psa!

Moja znajoma ma właśnie środkowoazjatyckiego i szczerze nigdy wcześniej nie spotkałam mądrzejszego psa. Wiadomo to rasa typowo stróżująca, ale swoich nie ruszy nigdy wiec same plusy. Trzeba tylko dobrze wychować.
A co do dawania porcji rosołowej to nic złego, po prostu jeśli daje się kości to musi być na nich mięso wtedy jest to bezpieczne no i oczywiście na surowo
viennie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-30, 17:49   #1352
iza_sa
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Mrs Brightside Pokaż wiadomość
Witam wszystkich!

Pilnie potrzebuję rady dotyczącej wyboru psa. Na jesień przeprowadzamy się do domu otoczonego dużą działką. Zależy nam na "psim ochroniarzu", dosłownie. Czujnego, nieufnego wobec obcych, nieustraszonego. Musiałby zaakceptować naszego rocznego posokowca i staruszka, 14-letniego kota W rodzinie nie ma żadnych dzieci (póki co!).
Dobrze gdyby nie była to rasa wymagająca dużego nacisku jeżeli chodzi o pielęgnację sierści.
Polecano nam owczarka środkowoazjatyckiego i podhalana, jednak chcę się jeszcze bardziej "wgłębić" w temacie.

Będę wdzięczna za wszelkie rady
Poświęć, proszę, chwilę i zajrzyj na fb na stronę Adopcjie Rhodesian Ridgeback. Nie są to psy ogólnie znane, ale jeśli poznasz, to pokochasz i w drugą stronę - pies odda Ci serce i siebie. Masz ogród, więc miejsce do szaleństw zapewnione.
W fundacji doradzą konkretnego osobnika, posłużą wskazówkami.
Pozdrawiam
iza_sa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-30, 18:51   #1353
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez iza_sa Pokaż wiadomość
Poświęć, proszę, chwilę i zajrzyj na fb na stronę Adopcjie Rhodesian Ridgeback. Nie są to psy ogólnie znane, ale jeśli poznasz, to pokochasz i w drugą stronę - pies odda Ci serce i siebie. Masz ogród, więc miejsce do szaleństw zapewnione.
W fundacji doradzą konkretnego osobnika, posłużą wskazówkami.
Pozdrawiam
tak, to prawda, moi dziadkowie zaadoptowali psa ze schroniska, dużego, rozmiarów dobermana ale wyglądem coś jak labrador a tak oddany był, tak bronił a ich tak kochał, że wszyscy płakaliśmy jak trzeba było go uśpić bo rak się tak rozwinął, że już nawet sam sikać nie mógł na prawdę takiej miłości nie widziałam w żadnych psich oczach, poza moim, który też niby rasowy ale odratowany od sprzedawców z pchlego targu.
pffe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-01, 13:40   #1354
201610310857
Konto usunięte

a ja poleciłabym jakiegoś dużego psa ze schrona, miliard jest tam takich, lub szwajcarskiego psa pasterskiego, nieagresywne, lubiące dzieci, ale ich wygląd może odstraszać.(cena to ok. 2500- 4000zł)

Oczywiście wszystkie rasowe psy to wzięte z HODOWLI z rodowodem, a nie pseudohodowli. (
dlatego ja bym brała schroniskowego psiaka.

Edytowane przez 201610310857
Czas edycji: 2014-05-01 o 13:43
201610310857 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-01, 15:52   #1355
esfira
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez viennie Pokaż wiadomość
A co do dawania porcji rosołowej to nic złego, po prostu jeśli daje się kości to musi być na nich mięso wtedy jest to bezpieczne no i oczywiście na surowo
a czemu jest to wtedy bezpieczne?

Scandinavian Sleeping & Living
esfira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-01, 16:32   #1356
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez esfira Pokaż wiadomość
a czemu jest to wtedy bezpieczne?
sęk w tym, że nie jest bezpieczne bo drobiowe kości są jak szpilki i mogą psu wyrządzić dużo złego, nawet te z porcji rosołowej.
Stary 2014-05-01, 21:38   #1357
viennie
Przyczajenie

Kości kurczaka są ostre tylko i wyłącznie po obróbce termicznej! Więc nie wiem skąd te teorie o niebezpieczeństwie. Wręcz przeciwnie surowe mięso z kośćmi jest wskazane w diecie psa. Wiadomo nie wolno tak z dnia na dzień rzucić psu porcji rosołowej bo wprowadza się to stopniowo.
Ale zapewniam, na surowo kości są nieszkodliwe i nie są ostre jak szpilki. Siedzę w temacie parę lat więc wiem co mówię.
Jeśli chodzi o gotowane to można dawać jeśli chce sie swojego psa szybko stracić, to bardzo niebezpieczne.
Mój pies je korpusy, skrzydełka no i jego ulubione łapki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-02, 08:20   #1358
pffe
BAN stały

Cytat:
Kości kurczaka są ostre tylko i wyłącznie po obróbce termicznej! Więc nie wiem skąd te teorie o niebezpieczeństwie. Wręcz przeciwnie surowe mięso z kośćmi jest wskazane w diecie psa. Wiadomo nie wolno tak z dnia na dzień rzucić psu porcji rosołowej bo wprowadza się to stopniowo.
Ale zapewniam, na surowo kości są nieszkodliwe i nie są ostre jak szpilki. Siedzę w temacie parę lat więc wiem co mówię.
Jeśli chodzi o gotowane to można dawać jeśli chce sie swojego psa szybko stracić, to bardzo niebezpieczne.
Mój pies je korpusy, skrzydełka no i jego ulubione łapki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
mój pies dostaje inne kości bo każdy weterynarz u jakiego byliśmy powtarza, że te drobiowe są groźne pod każdą postacią. Nie powinien dostawać ani na surowo ani gotowanych dlatego ja mu obieram gotowane udka na przykład. Ryzyk-fizyk. Ja też siedzę w temacie i szukam zawsze co jest bezpieczne dla moich zwierząt a co nie i nie ma sensu się kłócić.
Stary 2014-05-02, 11:05   #1359
Sylwia1900r
Wtajemniczenie

W temacie jedzenia to moje psy jedzą rapety albo ogony świńskie, pewnie bezpieczne bo kundelek będzie miał 12 lat, owczarki po 5-7 a kot 3.
Sylwia1900r jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-02, 13:58   #1360
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Sylwia1900r Pokaż wiadomość
W temacie jedzenia to moje psy jedzą rapety albo ogony świńskie, pewnie bezpieczne bo kundelek będzie miał 12 lat, owczarki po 5-7 a kot 3.
mój pies i kot też jedzą ogony i lubią a już jak dorwę jakieś wołowe kości to pies jest w niebie.
Stary 2014-05-02, 15:05   #1361
viennie
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez pffe Pokaż wiadomość
mój pies dostaje inne kości bo każdy weterynarz u jakiego byliśmy powtarza, że te drobiowe są groźne pod każdą postacią. Nie powinien dostawać ani na surowo ani gotowanych dlatego ja mu obieram gotowane udka na przykład. Ryzyk-fizyk. Ja też siedzę w temacie i szukam zawsze co jest bezpieczne dla moich zwierząt a co nie i nie ma sensu się kłócić.
Ja się nie kłócę, spokojnie
Co do lekarzy, ja z wieloma miałam okazję rozmawiać na temat żywienia zwierząt w trakcie wielu wykładów i poważnie żaden nie wspomniał, że surowe są niezdrowe czy niebezpieczne. Jeśli chodzi o uszkodzenie przewodu pokarmowego przez kości drobiowe jest to taki sam procent jak możliwość uszkodzenia układu przez gryzaki czy inne przysmaki jak kości prasowane tyle, że akurat w nich nie mamy pewności co tak naprawdę jest.
To istotne, że mniejszym zwierzętom przypuśćmy shih tzu, maltańczyk bo one na pewno by miały problem z kośćmi przy swoich malutkich pyszczkach
I jak już wspominałam nie powinno się nagle rzucić psu nie wiadomo jak wielkiej porcji, ale stopniowo zaczynając od najdelikatniejszych. Pies musi nauczyć się gryźć, a nie przełykać. Tutaj tkwi najgorszy problem bo czasami z łakomstwa potrafią przełknąć zbyt duży kawałek i potem jest problem, tutaj nawet już nie chodzi o kości bo zdarza się, że połknie kawałek zabawki czy czegokolwiek innego dostępnego w domu.
Ale musimy pamiętać, że jednak są psy których organizm po prostu nie toleruje kości to tak jak u ludzi, niektórzy nie tolerują przypuśćmy laktozy.
Mój poprzedni pies jadł najczęściej właśnie kości drobiowe i nigdy nic mu nie było, przystopowałam jakoś po 13-14 roku jego życia bo wiadomo straszy ma większe problemy i trawienie już nie te. Został uśpiony w wieku 17 lat i trzymał się doskonale do samego końca, żadnych problemów z układem pokarmowym, żołądkiem, jelitami. Okaz zdrowia
Ale wiadomo każdy ma własne doświadczenie i jeśli ktoś się boi podać to nikt go nie zmusi, kości nie są potrzebne do życia psu wiadomo nie umrze bez nich więc czy podać pupilowi czy nie decydujemy sami

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-02, 15:18   #1362
pffe
BAN stały

Cytat:
Ja się nie kłócę, spokojnie
Co do lekarzy, ja z wieloma miałam okazję rozmawiać na temat żywienia zwierząt w trakcie wielu wykładów i poważnie żaden nie wspomniał, że surowe są niezdrowe czy niebezpieczne. Jeśli chodzi o uszkodzenie przewodu pokarmowego przez kości drobiowe jest to taki sam procent jak możliwość uszkodzenia układu przez gryzaki czy inne przysmaki jak kości prasowane tyle, że akurat w nich nie mamy pewności co tak naprawdę jest.
To istotne, że mniejszym zwierzętom przypuśćmy shih tzu, maltańczyk bo one na pewno by miały problem z kośćmi przy swoich malutkich pyszczkach
I jak już wspominałam nie powinno się nagle rzucić psu nie wiadomo jak wielkiej porcji, ale stopniowo zaczynając od najdelikatniejszych. Pies musi nauczyć się gryźć, a nie przełykać. Tutaj tkwi najgorszy problem bo czasami z łakomstwa potrafią przełknąć zbyt duży kawałek i potem jest problem, tutaj nawet już nie chodzi o kości bo zdarza się, że połknie kawałek zabawki czy czegokolwiek innego dostępnego w domu.
Ale musimy pamiętać, że jednak są psy których organizm po prostu nie toleruje kości to tak jak u ludzi, niektórzy nie tolerują przypuśćmy laktozy.
Mój poprzedni pies jadł najczęściej właśnie kości drobiowe i nigdy nic mu nie było, przystopowałam jakoś po 13-14 roku jego życia bo wiadomo straszy ma większe problemy i trawienie już nie te. Został uśpiony w wieku 17 lat i trzymał się doskonale do samego końca, żadnych problemów z układem pokarmowym, żołądkiem, jelitami. Okaz zdrowia
Ale wiadomo każdy ma własne doświadczenie i jeśli ktoś się boi podać to nikt go nie zmusi, kości nie są potrzebne do życia psu wiadomo nie umrze bez nich więc czy podać pupilowi czy nie decydujemy sami
no masz rację ja z moim psem mam problem taki, że czasami, mimo że je kości od zawsze, rzuca się na jedzenie z puszki i przełyka wielkie kawałki i potem za godzinę, dwie wymiotuje i nie mam pojęcia skąd mu się bierze ta łapczywość bo dostaje z reguły te same puszki i suche.
Ale wiadomo, że co pies to też inne zachowania, choroby, dieta
akurat kości kurczaka boję się mu dać i z reguły pozwalam mu obgryźć ją z chrząstek i mięsa a samą kość wyrzucam. Dostaje na tyle dużo kości, że niepotrzebne jeszcze kurczaka
Stary 2014-05-02, 16:03   #1363
Sylwia1900r
Wtajemniczenie

Cytat:
no masz rację przełyka wielkie kawałki i potem za godzinę, dwie wymiotuje i nie mam pojęcia skąd mu się bierze ta łapczywość bo dostaje z reguły te same puszki i suche.
Ale wiadomo, że co pies to też inne zachowania, choroby, dieta
Labrador (to pies brata) wszystko łyka taki łapczywy, mimo że jeść dobrze dostaje i zdrowy, uwielbia dużo jeść, przez to ma u wielu ludzi problem z otyłością, mało się rusza w miastach a dużo by zjadł, to cecha rasy.
Mały kundelek (mój pies) dokładnie wszystko przeżuje, obwącha spokojnie, a jak nie smakuje to zostawi.
Stary 2014-05-02, 17:09   #1364
viennie
Przyczajenie

Mój na początku jak zabrałam go ze schroniska właśnie był jak odkurzacz, przydzielałam mu małe porcje bo jednak wiadomo, że w schroniskach psy nie mają czym się objeść, więc stopniowo coraz więcej dostawał, a mimo to co kilka dni wymiotował bo żołądek nie dawał rady no, ale już ma to za sobą i jest ok
A masz dużego psa czy małego? Mój miał być mieszanką owczarka niemieckiego ze środkowoazjatyckim, a wyszedł mi mały grzdyl Ale ostre kły ma i buźkę dosyć sporą więc nie ma żadnych problemów z kostkami
Wiadomo jeśli się boisz to nie ma co ryzykować, sama znasz najlepiej swojego psa i wiesz co mu służy.

Co do labradorów to są psy które zjedzą dosłownie wszystko, nawet to co nie nadaje się do jedzenia
A potem chodzą takie pulpeciki i kilka kroków je męczy... Trzeba przy nich bardzo uważać.
Stary 2014-05-02, 17:56   #1365
pffe
BAN stały

Cytat:
Mój na początku jak zabrałam go ze schroniska właśnie był jak odkurzacz, przydzielałam mu małe porcje bo jednak wiadomo, że w schroniskach psy nie mają czym się objeść, więc stopniowo coraz więcej dostawał, a mimo to co kilka dni wymiotował bo żołądek nie dawał rady no, ale już ma to za sobą i jest ok
A masz dużego psa czy małego? Mój miał być mieszanką owczarka niemieckiego ze środkowoazjatyckim, a wyszedł mi mały grzdyl Ale ostre kły ma i buźkę dosyć sporą więc nie ma żadnych problemów z kostkami
Wiadomo jeśli się boisz to nie ma co ryzykować, sama znasz najlepiej swojego psa i wiesz co mu służy.

Co do labradorów to są psy które zjedzą dosłownie wszystko, nawet to co nie nadaje się do jedzenia
A potem chodzą takie pulpeciki i kilka kroków je męczy... Trzeba przy nich bardzo uważać.
ja mam posokowca bawarskiego

ja myślę, że wbrew pozorom labrador potrzebuje ruchu, to nie do końca pies kanapowy fakt, ma świetny charakter i z dziećmi się dogaduje ale jednak to nie jest mały psiak i potrzebuje pobiegać. Mojej koleżanki labrador uwielbia pływać.
Stary 2014-05-02, 21:25   #1366
lucciola
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Edeldredzia Pokaż wiadomość
a ja poleciłabym jakiegoś dużego psa ze schrona, miliard jest tam takich, lub szwajcarskiego psa pasterskiego, nieagresywne, lubiące dzieci, ale ich wygląd może odstraszać.(cena to ok. 2500- 4000zł)

Oczywiście wszystkie rasowe psy to wzięte z HODOWLI z rodowodem, a nie pseudohodowli. (
dlatego ja bym brała schroniskowego psiaka.
Też polecam dspp. Są łagodne wobec właściciela, niezbyt ufne wobec obcych, głosik mają od małego odpowiedni i wygląd też odstraszający chociaż to sama dobroć na czterech łapach.
Podwórka przypilnować też potrafią
lucciola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-05, 11:11   #1367
Sylwia1900r
Wtajemniczenie

Cytat:
ja mam posokowca bawarskiego

ja myślę, że wbrew pozorom labrador potrzebuje ruchu, to nie do końca pies kanapowy fakt, ma świetny charakter i z dziećmi się dogaduje ale jednak to nie jest mały psiak i potrzebuje pobiegać. Mojej koleżanki labrador uwielbia pływać.
i jak się dobrze przyjrzymy łapom labradora to zauważymy błonę pławną pomiędzy poduszkami łap, i w wodzie oddycha jak wieloryb w filmie przyrodniczym, miarowo i spokojnie w tych samych odstępach czasu ppff...ppff...ppff... świetnie to brzmi, woda go sama ciągnie do siebie, rewelacyjne to są psy.
A twój Posokowiec chodzi do lasu na Polowanie, czy podwórko ci bombarduje kopiąc dołki? Lubi aportować?
Stary 2014-05-05, 19:06   #1368
pffe
BAN stały

Cytat:
i jak się dobrze przyjrzymy łapom labradora to zauważymy błonę pławną pomiędzy poduszkami łap, i w wodzie oddycha jak wieloryb w filmie przyrodniczym, miarowo i spokojnie w tych samych odstępach czasu ppff...ppff...ppff... świetnie to brzmi, woda go sama ciągnie do siebie, rewelacyjne to są psy.
A twój Posokowiec chodzi do lasu na Polowanie, czy podwórko ci bombarduje kopiąc dołki? Lubi aportować?
mój posokowiec ma instynkt do polowania, nie raz w lesie ruszył za sarenką, ale ogólnie raczej nie staramy mu się tego wpajać, bo boimy się, że kiedyś ruszy w las i będziemy go szukać i szukać a nie daj boże się zgubi. Uwielbia kopać dołki, jest w swoim żywiole jak mu rzucę kamień w piasek i on go wykopuje ile się da a jak wsadzi głowę w wykopaną dziurę a ja nad nim kopnę w ziemię to aż furkocze w piach i uwielbia pływać, z labradorem się dogaduje jak nie wiem co, z innymi psami już nie tak dobrze, ale mamy takiego jednego znanego labradora to jak jedziemy do niego na wieś to normalnie go oprowadza po wsi, pokazuje mu wszystko, razem pływają w jeziorze.

A najlepsze jest to, że mój pies nie pozwoli obcemu dotknąć naszego samochodu, normalnie jak ktoś podchodzi to aż mu oczy z orbit wyskakują i ciężko go utrzymać nawet w kolczatce. Ale tak to to najkochańszy, najradośniejszy pies jakiego widziałam, po prostu no nie ma kochańszego.

to Ci się rozpisałam
Stary 2014-05-06, 08:03   #1369
Sylwia1900r
Wtajemniczenie

Cytat:
mój posokowiec ma instynkt do polowania, nie raz w lesie ruszył za sarenką, ale ogólnie raczej nie staramy mu się tego wpajać, bo boimy się, że kiedyś ruszy w las i będziemy go szukać i szukać a nie daj boże się zgubi. Uwielbia kopać dołki, jest w swoim żywiole jak mu rzucę kamień w piasek i on go wykopuje ile się da a jak wsadzi głowę w wykopaną dziurę a ja nad nim kopnę w ziemię to aż furkocze w piach i uwielbia pływać, z labradorem się dogaduje jak nie wiem co, z innymi psami już nie tak dobrze, ale mamy takiego jednego znanego labradora to jak jedziemy do niego na wieś to normalnie go oprowadza po wsi, pokazuje mu wszystko, razem pływają w jeziorze.

A najlepsze jest to, że mój pies nie pozwoli obcemu dotknąć naszego samochodu, normalnie jak ktoś podchodzi to aż mu oczy z orbit wyskakują i ciężko go utrzymać nawet w kolczatce. Ale tak to to najkochańszy, najradośniejszy pies jakiego widziałam, po prostu no nie ma kochańszego.

to Ci się rozpisałam
Aż przyjemnie się to czyta. Taki pies jak masz, to radość w domu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-06, 16:45   #1370
pffe
BAN stały

Cytat:
Aż przyjemnie się to czyta. Taki pies jak masz, to radość w domu
oj tak i szczere zmartwienie jak się coś z nim dzieje i troska jak o członka rodziny, bo nim jest w 100%.
Ostatnio czubek wyskoczył mamie z bramy jak zobaczył moją siostrę i go samochód potrącił z taką siłą, że go odrzuciło na 20 metrów. Mama czekała 24 godziny zanim zadzwoniła i mi powiedziała, żeby wiedzieć, że mu nic nie jest bo wie, że bym się martwiła a jeszcze miałam rano kolokwium a to się stało dzień wcześniej po 18. Na szczęście tylko chodził taki poobijany i poobcierany 2-3 dni i weterynarz go zbadał i nic mu nie jest ale po prostu jak mi mama opowiadała jak to siostra widziała, jak wyskoczyły obie do psa, na ręce go, do samochodu i do weterynarza czym prędzej a facet uciekł!!! ale na chyba go chwyciło sumienie bo po 2 godzinach wrócił i przepraszał, pytał czy nic się nie stało psu, czy trzeba za weterynarza zapłacić.
Aż się trzęsłam z nerwów jak mi mama opowiadała co się stało dzień wcześniej.
Ja to mogę o nim gadać 24/dobę, taka gaduła ze mnie a jeszcze o tym/o kim co kocham to mogę non stop nawijać
Stary 2014-05-06, 16:50   #1371
kinket123
Przyczajenie

Mastify angielskie są cudowne *.*
kinket123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-08, 13:56   #1372
gazelaa
Zadomowienie

Usunęłam linka żeby nie było wybaczcie i Nikomu reklamy nie robię bo jakby miała być to reklama to zachwalałabym ich a tak nie jest.

Edytowane przez gazelaa
Czas edycji: 2014-05-08 o 15:09 Powód: link
gazelaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-08, 14:36   #1373
a_na
Rozeznanie

gazelaa,sprawdzone hodowle? Przez kogo? Pseuducha i naciągacza? Masz w ogóle pojecie o psach, rodowodach itp ? Wiesz w ogóle co za link wstawiasz??? Do pseudohodowli !!!
Masakra...

Edytowane przez a_na
Czas edycji: 2014-05-08 o 14:38
a_na jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-08, 14:45   #1374
gazelaa
Zadomowienie

Wybacz myślałam że tym linkiem pomogę no ale niestety, nie jestem znawcą i nie pisze tu że jestem wyluzuj trochę nie denerwuj się tak Ale co do owczarków niemieckich to na pewno sprawdzona jest hodowla w Rzeszowie.

Edytowane przez gazelaa
Czas edycji: 2014-05-08 o 14:46
Stary 2014-05-08, 15:04   #1375
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez gazelaa Pokaż wiadomość
Wybacz myślałam że tym linkiem pomogę no ale niestety, nie jestem znawcą i nie pisze tu że jestem wyluzuj trochę nie denerwuj się tak Ale co do owczarków niemieckich to na pewno sprawdzona jest hodowla w Rzeszowie.
a_na ma rację. Robisz pseudo reklamę pseudo hodowli.Byłaś w niej, widziałaś jak są psy traktowane? W ogóle się nie znasz ale reklamować to Ci już nie przeszkadza
Stary 2014-05-08, 15:10   #1376
gazelaa
Zadomowienie

Cytat:
a_na ma rację. Robisz pseudo reklamę pseudo hodowli.Byłaś w niej, widziałaś jak są psy traktowane? W ogóle się nie znasz ale reklamować to Ci już nie przeszkadza
Link usunięty i nikogo tu nie reklamuję nigdy reklamy na wizażu nie robiłam a jeżeli uznałyście to za reklamę to nieświadomi znam regulamin wizażu

Edytowane przez gazelaa
Czas edycji: 2014-05-08 o 15:11
Stary 2014-05-08, 15:12   #1377
pffe
BAN stały

no tak, tylko rozsyłasz informacje, na których temat nie masz bladego pojęcia. PO CO?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-08, 15:13   #1378
gazelaa
Zadomowienie

Cytat:
no tak, tylko rozsyłasz informacje, na których temat nie masz bladego pojęcia. PO CO?
Już usunięte po krzyku.
Stary 2014-05-08, 15:18   #1379
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez gazelaa Pokaż wiadomość
Już usunięte po krzyku.
na przyszłość najpierw się zastanów ile wiesz na dany temat a potem się wypowiadaj bo to, że jakieś pieski Ci się podobają to nic nie znaczy.
Stary 2014-05-08, 15:27   #1380
gazelaa
Zadomowienie

Ok pozostawiam temat bardziej wtajemniczonym. Powodzenia z wyborem psa
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości