![]() |
#361 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Najśliczniejsza piosenka waszym zdaniem to ...
uhh.. Dużo jest takich piosenek...
Takie, które mi na świezo przysżły do głowy, a nie ma ich na tej stronie wątku... My december- Linkin Park My Boo - Al. Keys i Usher Let me love You - Mario Bittersweet - Apocalyptyca, Villie Vallo i wokalista The Rasmus, którego personaliów nigdy nie mogę zapamiętać... She will be loved - Maroon 5 I can't live without You - Mariah Carey Księżycowa piosenka - Varius Manx Colorblind - z OST do Szkoły Uwodzenia... Nie mam pojęcia kto jest autorem... Spoiled - Joss Stone Modern Myth - 30 Seconds to Mars Całe "Atomowe Serce Matki" Pink Floyd... i z "innego podwórka" Last Song - Gackt First Love - Hikaru Utada Secret of my heart - Mai Kuraki i praktycznie cała dyskografia Ayumi Hamasaki... (w szczególności "Heaven" i "Dearest") |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#362 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#363 |
Wtajemniczenie
|
Counting Crows
![]() |
![]() |
#364 |
Zakorzenienie
|
Blind Placebo
![]() ![]()
Wystarczy pozostawić na lodówce serek, a po miesiącu nie dość, że ożyje, odzyska barwy, zapach i sprężystość, to na dodatek sam do nas przyjdzie. Gdy zaś poczekamy cierpliwie znów miesiąc, serek ten zacznie do nas przemawiać w ludzkim języku, a przy odrobinie ćwiczeń nad głosem na pewno zaśpiewa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#365 |
Zadomowienie
|
Jedna z tych pieknych piosenek to: My chemical romance "Disenchanted"
![]() |
#366 |
Zakorzenienie
|
Ostatnio:
Corrine Bailey Rae- Like a star Zawsze: Queen- Boemian Rapshody Placebo- Every you, every me |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#367 |
Wtajemniczenie
|
Whitesnake- Is this love
Nic więcej nie muszę pisać, bo jest tak przecudowna, że nawet jak nie jestem zakochana, to mam łzy w oczach... ![]()
![]() |
![]() |
#368 |
Zadomowienie
|
gun'n'roses- don't cry, knocking on heaven's door, sweet child o'mine
led zeppelin- stairway to heaven pink floyd- wish you were here edyta bartosiewicz- ostatni, dziecko, sen foo fighters- best of you happysad- wszystko jedno jet- look what you've done the killers- br. brightside kult- dziewczyna o perłowych włosach, arahja akurat- do prostego człowieka, lubie mówic z tobą, nuta o ptakach włochaty- credo no doubt- don't speak normalsi- czarny tydzien, juda, nie ma mowy, wielki b muse- właściwie to każda piosenka jest śliczna Ronan Keating - When You Say Nothing At All zabili mi zółwia- dezerter, barykady, mała armia, w murach spalonego miasta, Lighthouse Family - Ain't No Sunshine 4Non Blondes - Whats up Cranberries - Zombie hey- list, mimo wszystko, zazdrość nosowska, przemyk- kochana lifehouse- you and me coldplay- the scientis r. williams- come undone, angels metallica- nothing else matters myslovitz- dla ciebie, chciałbym umrzeć z miłości, peggy brown ozzy osbourne- dreamer r kelly- I believe I can fly scorpione- winds of change the cure- just like heaven soad- lonely day one republic- apologize varius manx- spróbuj choć raz johny cash- hurt... póki co tyle, ale tylko niewielka część tych najpiekniejszych...
![]() |
![]() |
#369 |
Zakorzenienie
|
aktualnie to
Alicia Keys - no one ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#370 |
Raczkowanie
|
Pilnie poszukuję pewnej francuskiej piosenki, jak mniemam należy ona raczej do nowości na owym rynku muzycznym
![]() Byłam niedawno we Francji i w tv (bodajże MTV) leciała taka piosenka, którą wykonuje facet grający na gitarze. Oprócz tego w teledysku w tle rysuje się postać dziewczynki ze związanymi w kucyk włosami i inne motywy jakby narysowane kredką. Pod koniec teledysku obok tej dziewczynki na takim wzgórzu pod gwieździstym niebem siada narysowany kredką chłopiec. Czy ktoś może zna tytuł i autora tej piosenki? Niestety nie pamiętam więcej żadnych szczegółów, nie znam francuskiego i nigdy wcześniej nie miałam z nim styczności. Gdyby ktoś był w stanie mi pomóc - byłabym niezmiernie wdzięczna ![]() Pozdrawiam serdecznie ![]()
![]() |
![]() |
#371 |
Zadomowienie
|
Duuużo tych ślicznych
![]() To pierwsze, które przychodzą mi na myśl, polskie na początek: E. Bartosiewicz- na nic gniew, niewinność oraz trochę bardziej ograne tatuaż i ostatni Bracia- jutro zmienię wszystko ach ten głos ![]() Ira- Znamię O.N.A- najtrudniej, koła czasu i A. Chylińska- niczyja Hey- List, Ja sowa i jeszcze parę, ale już nie słucham, bo zawsze coś złego się wtedy dzieje ![]() I dalej ![]() Pantera- Cemetery gates Pearl Jam- oceans, black, even flow i w ogóle cała płyta Ten, rewelacyjna ![]() Alice in Chains- would Audioslave- show me how to live Guns n' roses- november rain bardzo klimatyczna, wszystko idealnie zgrane łącznie z teledyskiem, piękny tekst, super solo Slasha, och i ach ![]() Led Zepellin- since I've been loving you, no quarter, kashmir ... Iron Maiden- brave new world perełka ![]() Whitesnake- Is this love bardzo pozytwywnie mnie nastraja do życia ![]() Metallica- to live is to die, fade to black i jeszcze kilka... dla odmiany dołują strasznie Deep purple- child in time ozzy osbourne i black sabbath- dreamer, changes, solitude Goo goo dolls- Iris Bjork- Venus as a boy Oasis- wonderwall Alicia Keys- if I ain't got you Można wymieniać i wymieniać...
![]() |
#372 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
i jego la lettre?? sprawdź! jeśli już chodzi o francuską muzykę to ja uwielbiam Raphaela ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#373 |
Rozeznanie
|
..
Edytowane przez Demri Czas edycji: 2008-09-24 o 02:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#374 |
Raczkowanie
|
ostanio spodobała mi się taka świetna pioseneczka. znam tylko jej fragment, ale nie słyszałam ani tytułu ani wykonawcy!
![]() Edyta Górniak "Kolorowy wiatr" Gosia Andrzejewicz "Lustro" Doda "Szansa" Myslovitz "Alexander", "Mieć czy być", "Miłość w czasach popkultury", "Gdzieś", "Chciałbym umrzeć z miłosci" Happysad "Ja do ciebie" Pocahontaz "Nie ma czym oddychać" Paktofonika "Jestem Bogiem" itd.. noo, trochę tego jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#375 |
Raczkowanie
|
TO DO POPRZEDNIEGO POSTU SIE TYCZY, POMYLKA
Myslovitz w jednym zestawieniu z dodą czy gosia andrzejewicz? zasmucil mnie ten post... jak mozna mieszac perly ze smieciami? bo dla mnie piosenki tych "artystek" to po prostu smieci szczegolnie gosi, ktora sama otwarcie przyznala ze "tekst piosenki nie może byc skomplikowany, bo nikt by tego nie sluchal" kiedys byly piosenkarki krore chcialy zostac gwiazdami dzisiaj sa gwiazdy ktore chcialyby zostac piosenkarkami pozdrawiam
Do krwi rozdrapię życie, do szczętu je wyżyję! Edytowane przez danuskahehe Czas edycji: 2008-04-23 o 20:27 Powód: pomylka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#376 |
Raczkowanie
|
![]()
jak mozna mieszac perly ze smieciami?
A ty słuchasz ciągle tylko tych samych piosenek? W końcu raz ma sie ochotę na coś do zabawy, a raz na coś "z duszą". A może inaczej, takie porównanie: przecież nie zawsze ogląda się filmy refleksyjne, dające do myślenia. Czasami po prostu chcemy obejrzeć coś lekkiego, jakąś komedię. Hmmm... chyba że ty nigdy nie oglądałaś komedii? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#377 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
zobacz poprzednie posty na palcach jednej reki mozna policzyc osoby ktore wymienily wlasnie takie glupawe pioseneczki takie utwory moim zdaniem mozna dac do watku "najbardziej kiczowate piosenki jakie slyszeliscie" pozdrawiam i zycze milego dnia
![]() |
![]() |
#378 |
Zakorzenienie
|
Sade-by your side, Mary J Blidge- without you
![]() |
#379 |
Zakorzenienie
|
danuskahehe pragnę zauważyć że w tytule jest wzmianka "waszym zdaniem"
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#380 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
2) Nie widziałam (a moze ty widziałaś?) w treści postu tekst "tylko umieszczajcie fefleksyjne piosenki" 3)A sądy, która piosenka jest kiczowata, pozostawmy samym sobie, bo to akurat jest kwestia gustu. A może potrzebujesz jeszcze jakiegoś wyjaśnienia, danuskahehe? W ogóle nie rozumiem, po co te krzyki. To tylko kilka tytułów piosenek, dziewczyno! Aha, dziękuję za pozdrowienia i nawzajem! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#381 |
Wtajemniczenie
|
Jak już mieszać z błotem (
![]()
![]() |
![]() |
#382 |
Raczkowanie
|
Edyta Bartosiewicz - Zatańcz ze mną
to najcudowniejszy utwór ![]()
![]() |
#383 |
Wtajemniczenie
|
BRX - dla EM
![]() |
![]() |
#384 |
Zadomowienie
|
Obecnie to ''Bleeding Love'' Liona Lewis
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#385 |
Raczkowanie
|
Lenny Kravitz- Calling all angels
Amy Winehouse love is a losing game Frank Sinatra- My way Frank Sinatra- Strangers in the night Anna Jantar- Tylko mnie poproś do tańca Anna Jantar- Nie wierz mi, nie ufaj mi Depeche Mode- Somebody Czesław Niemen- Wspomnienie Bee Gees- Run to me Eagles- Hotel California Joanna Zagdańska- Rękawiczki Janis Joplin- Cry baby Nat King Cole- Mona Lisa Krystyna Prońko- Jesteś lekiem na całe zło Edyta Geppert- Kocham Cię Życie Edyta Geppert- Zamiast Łucja Prus- Jej portret Andrzej Zaucha- Paryż z pocztówki Andrzej Zaucha- Bezsenność we dwoje Alabama- I believe there are angels among us Chris de Burgh- A rainy night in Paris Lubię starą, polską muzykę... ![]() ![]()
![]() |
#386 |
Wtajemniczenie
|
Między innymi:
Camera Obscura - Suspended from class Camera Obscura - Sugar town Nouvelle Vague - Dance with me Nouvelle Vague - Don't go Nouvelle Vague - In a manner of speaking T.Rex - Cosmic dancer |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#387 |
Rozeznanie
|
.
Edytowane przez Demri Czas edycji: 2008-09-24 o 02:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#388 |
Rozeznanie
|
dubel
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#389 |
Wtajemniczenie
|
ja podam zespoły ogólnie,bo ich wszystkie piosenki są świetne... Myslovitz, Pink Floyd, Led Zeppelin, Guns'n'Roses.
a tak szczególnie to 'Dla Ciebie', 'Wish you were here', 'Stairway to heaven', 'Baby I`m gonna leave you', 'Don't cry', 'November Rain'. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#390 |
Raczkowanie
|
Zgodzę się z poprzedniczką co do Guns N' Roses
![]() Mój najukochańszy na świecie zespół a głos Axla przyprawia o dreszcze brrrr ![]() Z ich twórów to jak dla mnie Madagascar ( z niewydajej jeszcze Chinese Democracy ), Patience, Since I Don't Have You, i absolutnie najpiękniejsza So Fine i jeszcze koncertowe We are sailing z rep. Roda Stewarta. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:47.