|
|||||||
| Notka |
|
| Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Szydełkowe drobiazgi (nie tylko) na Wielkanoc.
O, Gabciu , na dwóch forach latam
i zwracam honor!! |
|
|
|
|
#3242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, mój błąd przepraszam, mogłam zaznaczyć przy wstawianiu zdjęcia, ja jak na razie zrobiłam tylko głowę prawidłową, i zabieram się za kuper Gabcia już miałam zamiar pisać do Ciebie, ale w końcu się połapałam w czym rzecz ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Jola przepiękne dłubanki ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#3243 |
|
Raczkowanie
|
agusia jeśli będziesz miała jakieś wątpliwości to służę pomocą
.Po co masz się męczyć i pruć jak czasu ciągle brakuję . W tym czasie zrobisz następnego baranka .Główkę robiłam półsłupkami tam gdzie są krzyżyki.I kuper też w miejscach krzyżyka -półsłupek.Dalsze oznaczenia to słupki
|
|
|
|
|
#3244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3245 |
|
Raczkowanie
|
agusia Moje pyszczki są chyba ok może to zależy jakimi nićmi robisz .Ja robię z COATS AIDY 5 . Falbanki są robione słupkami wbijane co trzecie lub czwarte oczko.Tak na wyczucie.A na koniec obrabiam po dwa półsłupki pomiędzy słupkami.To daje efekt ,że się ładnie uformują
ewikk19 dziękuję bardzo |
|
|
|
|
#3246 |
|
Raczkowanie
|
Nie będzie mnie przez weekend i mam prośbę do Koleżanek , choruję na cieniowane wyraziste kordonki i juz nie mam siły latać po tych internetowych sklepach na oślep, więc może macie jakieś aktualne namiary? . Będe zoobowiązana! miłego przedwiosennego weekendu!!!
|
|
|
|
|
#3247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:
|
|
|
|
|
|
#3248 |
|
Raczkowanie
|
Witam!
![]() : oklaski:![]() Mam takie trochę nietypowe - ale w temacie Wielkanocy - pytanie: Czy słyszałyście o jakiejś metodzie utwardzania wydmuszek? Wiem, że takie rzeczy się robi, tylko jak? Znajoma, która zajmuje się "skrobaniem" pisanek, powiedziała, że każda z "twórczyń" ma swoje sprawdzone metody. Niestety nie chcą ich zdradzać. Wiem tylko tyle, że na początek moczą wydmuszki w occie , gdzie osiągają stan galarety, a potem moczą w czymś innym, żeby je utwardzić. Może jest wśród wizażanek jakiś chemik, który coś podpowie. Ja też próbuje coś dłubać szydełkiem. Może wieczorkiem wkleję tu kilka moich prac, tylko najpierw poczytam jak to się robi. |
|
|
|
|
#3249 |
|
Zakorzenienie
|
jola
Pikne, pikne że hej ![]() benenati Śliczny baranek ewik19 to tak samo jak ja z tym jajem wielkim. Jak nie worek na ziemniaki to inne dziwolągi. Też miałam dosyć ale efekt końcowy wynagrodził mi wszystko Co do nici to niestety ale nie latam po sklepach w internecie bo pasmanterie mam prawie za rogiem więc nie pomogę Gabcia a ja miałam napisać po prośbie do Agusi co by mi jakiegoś barana kopsła bo tyle ich zmajstowała a to nie jej prace ![]() Śliczny przychówek Gabciu ![]() agusia ![]() Ty mąciwodo Bierz się za robotę Tylko głowę zrobiłaś a całe stado wstawiaszEdytowane przez mirosek Czas edycji: 2011-03-18 o 13:27 |
|
|
|
|
#3250 | |
|
Raczkowanie
|
Super te Wasze prace
widać,że Wielkanoc coraz bliżej.Cytat:
Amelia http://amelia.globalhost.pl/ Ale jeśli chodzi o całą ofertę snow white to obecnie nie ma ani w jednej ani w drugiej pasmanterii
|
|
|
#3251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
coś chyba na bace sie nie nadaję bo mi barany nie wychodzą
|
|
|
|
|
|
#3252 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczeta jeszcze raz wielkie dzięki za wszystkie pochwały mirosek dzięki misia2 mam kilka zbiorowych i objętościowych prac ale teraz to mam strach cokolwiek pokazać .Ale dziękuję za dobre słowo |
|
|
|
|
|
#3253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3254 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkich, jestem na tym forum nowa uczestniczką i podziwiam wasze prace. Jestem pełna podziwu
. Na szydełku robie od roku i wiele pomysłów zaczerpnęłam od was. Próbowałam równiez opisywanych technik krochmalenia zwłaszcza szydełkowych koszyczków (typu ługa, wilko itd.), ale po pewnym czasie wyroby stają sie miękkie. Najlepszym sposobem okazał sie bezbarwny lakier akrylowy, choć jego zapach jest trochę mało przyjemny. Proszę podzielcie się jeszcze jakimiś pomysłami na utwardzanie naszych wspaniałych wyrobów.
|
|
|
|
|
#3255 |
|
Raczkowanie
|
Obiecałam wcześniej, że pochwalę się moimi wielkanocnymi robótkami. Większość wg schematów z tego forum.
Tylko nie krytykujcie za bardzo, bo to moje początki (nie licząc nauki szydełkowania w szkole podstawowej przed kilkudziesięciu laty )
|
|
|
|
|
#3256 |
|
Raczkowanie
|
Wydaje mi się ,że nie .Pyszczek jest spłaszczony ale nie zadarty
.Załącze jeszcze jedną fotkę może będzie lepiej widać![]() M_Ol pracki są super.Nie obawiaj się bo nie ma co krytykować.Wielkie brawa .Koniecznie pokazuj nam następne swoje dzieła. |
|
|
|
|
#3257 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje Gabcia, a mam jeszcze jedno pytanko - czym usztywniasz i na czym, te baranki?
Twój baranek jest podobny do mojego z oczek ścisłych, następnego spróbuję zrobić głowę z oczek ścisłych a resztę z półsłupków M-ol prace są przecudne ![]() , nie obawiaj się, krytyki nie usłyszysz Edytowane przez agusia2410 Czas edycji: 2011-03-18 o 22:49 |
|
|
|
|
#3258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3259 |
|
Zakorzenienie
|
M_Ol cudności pokazałaś
|
|
|
|
|
#3260 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jesteście niesamowite wszystko jest przepiękne
![]() Pochwalę się i ja
moje https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=427085 moje część pierwsza papierki https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post17709362 blog Edytowane przez GLINKA121 Czas edycji: 2011-03-19 o 09:20 Powód: zdjęcia |
|
|
|
|
#3261 |
|
Raczkowanie
|
Ja usztywniam ługą i nakładam na plastikowe większe jajko.,mozna takie kupić z cukierkami dla dzieci .Jak wyschnie to wyciagam jajco.I gotowe !!!
|
|
|
|
|
#3262 |
|
Zakorzenienie
|
Gabcia a głowę jak wypychasz???
![]() Glinka piękne prace, ![]() ![]() |
|
|
|
|
#3263 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=agusia2410;25826844]Gabcia a głowę jak wypychasz???
![]() Wypycham watą lub watoliną - ocieplina.Ale zdecydowanie lepiej wyglądają jak wypycha się watoliną .Mi się udało zdobyć z zakładu krawieckiego resztki spod noża. Nie wiem czy jest gdzieś ogólnie dostępna w sklepie .
|
|
|
|
|
#3264 |
|
Przyczajenie
|
M_Ol piękne prace! (może tak swój osobny wątek..?)
Zresztą wszystkie Wasze prace są zrobione z sercem |
|
|
|
|
#3265 |
|
Zakorzenienie
|
A to moje ostatnie koszyczki i jeszcze jedno jajo
- jakość zdjęć może nie jest najlepsza bo robię komórką, nie mam innej możliwości |
|
|
|
|
#3266 |
|
Zakorzenienie
|
fajne takie jednojajcowe
Świąteczna wymianka pudełkowa - zapisy do 15.11. https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=37513922 #post37513922 Zajączek, jajeczko, baranek - wymianka Wielkanocna zapisy do 31.01.https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=38467042 #post38467042 |
|
|
|
|
#3267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kolejna gromadka zachwycających starannie perfekcyjnie wykończonych ,niteczką zamotanych koszyczków , śliczne są Aguś
Edytowane przez misia2 Czas edycji: 2011-03-20 o 14:04 |
|
|
|
|
|
#3268 |
|
Zakorzenienie
|
Agusia właśnie na takie mam zamówienie i nie mogę się zabrać . Ty masz tyle i takie śliczne
|
|
|
|
|
#3269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo dziękuję za pochwały, zawsze dobrze je usłyszeć, aż urosły mi skrzydła |
|
|
|
|
|
#3270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ,a dziękować nie masz za co ,bo to nie komplementy ale zasłużone pochwały Aguś ,naprawdę
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Druty, igła i szydełko
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:04.

i zwracam honor!!

z miłą chęcią bym pomogła.Też miałam problem z pierwszymi sztukami a teraz to prwie z zamkniętymi oczami się je robi
.Koniecznie pokazuj jak skończysz
.Główkę robiłam półsłupkami tam gdzie są krzyżyki.I kuper też w miejscach krzyżyka -półsłupek.Dalsze oznaczenia to słupki
klask i:

nie chcą ich zdradzać. Wiem tylko tyle, że na początek moczą wydmuszki w occie 

)
- jakość zdjęć może nie jest najlepsza bo robię komórką, nie mam innej możliwości