|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#301 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Placent Hair Liquid - cudowny środek na nowe włoski
Z wypowiedzi dziewczyn wniosuję, że można używać na skórę głowy róznych preparatów, ale nie równocześie tzn. wax, a po spłukaniu waxa placenty. Chyba mogę używać jednego dnia placentę, a drugiego np. lotion seboradin (myję włosy odziennie), a raz na kilka dni wax? Bo już sama nie wiem, może ja coś źle robię...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#302 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() w moim przypadku byla mowa o uzywaniu rownoczesnie Alpecinu i placenty ,poniewaz ja myje wlosy co dwa dni i po kazdym myciu wcieram placente no i wlasnie teraz zamierzalam myc te wlosy Alpecinem ale faktycznie ,dwa srodki dzialajace na skore glowy uzyte bezposrednio po sobie to chyba nie jest najlepszy pomysl tak wiec szampon poszedl w odstawke bo z placenty nie zrezygnuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#303 |
Raczkowanie
|
Witam. Ja też do was dołączam. Strasznie się cieszę
![]() ![]() Calioppe jesteś osobą najdłużej stosującą to cudo więc mam do ciebie pytanie: czy dziś jak zbierasz włoski w kitkę to rzeczywiście jest ich więcej objętościowo czy też jest ich tyle samo tylko zdrowsze, młodsze i ładniejsze? Chodzi mi o to czy wizualnie i dotykowo widać różnicę? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#304 |
Raczkowanie
|
Jestem po jednym opakowaniu placenty i niestety u mnie rewelacji nie ma. Wlosy nadal wypadaja,a nowych nie widze. No ale nic... Kupilam 2 op. wiec kontynuuje kuracje. Czy to 2 opakowanie juz wcieracie co 3 dni czy nadal co 2? Jeszcze sie ludze, ze moze cos zadziala...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#305 |
Wtajemniczenie
|
Wcieranie różnych preparatów wymaga cierpliwości i systematyczności - u jednych zadziała szybciej, u innych wolniej. Pewnie zależy to od przyczyny wypadania włosów. Zachęcam Cię do kontynuowania kuracji. Mówi się, że na efekty trzeba poczekać min. 3 m-ce. U mnie tak było, pierwsze nowe włoski zauważyłam po takim czasie.
Ja mam nowe włoski na głowie, ale przed placentą używałam innych środków. Teraz placentę wcieram raz w tyg (zz każdym razem robię dłuższe przerwy) i myślę że tak zostanie. W pozostałe dni wcieram seboradin niger - lotion z czarną rzepą. Jestem bardzo zadowolona z efektów. Dodatkowo łykam vitapil - polecam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#306 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#307 |
Wtajemniczenie
|
Wypadają mi włosy, ale to chyba niemożliwe, żeby nie wypadały. Po myciu zostają w wannie 2-3 włosy, ale potem trochę wyczesuję (do 20 włosów). No i w ciągu dnia kilka zawsze znajdę. Ale to wszystko w granicach normy. Najważniejsze, że rosną nowe i mam nadzieję, że zagęszczą czuprynę
![]() Jak byłam u fryzjerki, to ona zapytała mnie co robię, że włosy mi zgęstniały ![]() (chociaż myślę , że końcowy efekt będzie za jakiś czas, kiedy nowe włoski urosną). Zapach seboradinu mi nie przeszkadza. Jest bardzo mocny, trochę szczypie w gardło, ale można przeżyć. Na początku używałam go na noc, ale później zaczęłam rano po myciu (mję włosy codziennie). Zapachu nie czuję jak mam suche włosy, nie wiem jak przy wilgoci w powietrzu, czy coś czuć. Chyba, że nos się przyzwyczaja, może ktoś inny by wyczuł. Ale jeszcze nikt mi nie mówił, że dziwnie pachnę ![]() Ale seboradin stosuje się na skórę głowy, nie nakładam go na całe włosy. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#308 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, słyszałyście albo jeszcze lepiej używałyście ampułek Seboradinu?http://www.naturella.com.pl/product_...roducts_id/978
Podany jest skład, myślicie ze to dobry wynalazek?
![]() |
#309 |
Wtajemniczenie
|
Używałam. Byłam zadowolona, dosyć szybko ograniczył wypadanie włosów. Skład jest bardzo podobny do lotionu, ale pewnie większe stężenie składników. Polecam całą serię. Ja używam szampon i lotion, muszę dokupić balsam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#310 |
Zadomowienie
|
w takim razie jak skącze drugie opakowanie placenty to wypróbuje w ramach przerwy seboradin
![]()
![]() |
#311 |
Przyczajenie
|
kończę właśnie pierwszą paczke - zostały 3 ampułki.
Efekty: zmniejszone przetłuszczanie sie skóry głowy; nie ma takiego specyficznego zapachu spowodowanego reakcjami gnilnymi w środowisku przetłuszczonej skóry(taki brzydki zapach włosów) głowa od umycia przez 48 godzin a nawet dłużej po prostu nie śmierdzi ![]() To właśnie jest najbardziej zadowalające, bo zdrowa skóra to podstawa aby mieć zdrowe włosy. Brzmi jak wycinek z reklamy, ale to prawda. Jeszcze 2 paczka została ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#312 |
Zakorzenienie
|
Hej!
Przejrzałam cały wątek.. i zaczynam zastanawiać się nad kupnem placenty.. z uwagi na to, że strasznie wypadają mi włosy. Przeglądałam również temat o WAxie.. i teraz już sama nie wiem co mam wybrać... Pisałyście, że stosowanie dwóch rzeczy na skórę głowy może nie dać efektu.. Co byście wybrały? Waxa czy placentę? Pozdrawiam
![]() |
![]() |
#313 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#314 |
Zakorzenienie
|
Angi masz rację
![]() Tylko zastanawiałam się czy to nie będzie za duże obciążenie dla włosów... i czy nie lepiej najpierw wypróbować jeden specyfik a później drugi...
![]() |
![]() |
#315 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny z nieba mi spadłyscie z tym watkiem a to wszystko dzieki Angi która o placencie wspomniala w innym watku
![]() i czym sie roznia ampulki za 60/70 zł od tych za 35? stezeniem składników? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#316 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Betig1975 , skoro Seboradin ograniczyl u ciebie wypadanie to moze mnie tez by pomogl...musze sie zaopatrzyc ![]() co do waxa to uzylam raz (polskiego do suchych i zniszczonych) i nie powiem -wygladza ,nablyszcza i poprawia wyglad wlosow (uzylam od polowy dlugosci i tylko na wlosy bo nie chcialam by kolidowal z placenta ) ale jednoczesnie powoduje cos co ja nazywam ''wlosami dziecka'' tzn wlosy sa blyszczace miekkie i gladkie ale...wiotkie i przyklapniete ,wygladaja jakby bylo ich malo a to jest dla mnie niestety czynnik dyskwalifikujacy ![]() ![]() wydaje mi sie ze dla grubszych ,gestszych i bardziej suchych wlosow (np kreconych) bylby odpowiedniejszy i moglby dac lepsze efekty . 100mil => najwazniejszym i najlepszym efektem ''poplacentowym''( u mnie przynajmniej bo na wypadanie mi nie pomaga ![]() ![]() ![]() Gosiaczek6 => wiekszosc z nas stosuje placente za 35 zl / opakowanie czyli MIL MIL (czerwono-czarne opakowanie) ,czesc dziewczyn uzywa tez takiej za 27 zl /op. Z tego co pisala Calioppe to te dwie placenty roznia sie chyba tylko obecnoscia alkoholu denat (ta ''nasza'' czyli MIL MIL go posiada ,ta druga nie ).Roznia sie tez pojemnoscia ampulek - ta nasza ma 6 ml ,a ta za 27 zl ma po 10 ml . Sama zdecyduj ktora wolisz ![]() ![]() ![]() Kup na poczatek jedno opakowanie i zobacz jak na ciebie dziala ,jak beda efekty to dokup nastepne ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#317 |
Przyczajenie
|
100mil => najwazniejszym i najlepszym efektem ''poplacentowym''( u mnie przynajmniej bo na wypadanie mi nie pomaga
![]() ![]() ![]() KittyKati Od początku stosowania placenty robię po każdym użyciu zdjęcie. Ze względu że pełna kuracja wymaga 24 ampułek link do fotek zamieszczę po skończeniu drugiej paczki. Aktualnie zostały mi 3 ampułki pierwszej paczki z czego następną użyję jutro. Z wypadaniem różnie ale po umyciu wypada z 40 włosów + ze 20 przy układaniu. Poza tym na zdjęciach widać zagęszczenie i pociemnienie włosów. Linia prześwitu znika i to jest zadowalające. Jestem przekonany że wcześniejsze wypadanie włosów było spowodowane tym ŁZS co zobaczycie na zdjęciach. Co do androgenowego to wysnułem swoją idee (może i placebo ![]() ![]() ![]() P.S. Nie proście mnie o wcześniejsze zamieszczenie zdjęć. Będą one udostępnione po zakończeniu kuracji, czyli za 15 ampułek ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#318 |
Zakorzenienie
|
ok dzieki wielkie za wytłumaczenie, wraz z przyplywem gotówki kupie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#319 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#320 |
Raczkowanie
|
![]()
dziewczyny, powoli koncze opakowanie placenty hair liquid <czarno czerwone opakowanie>, zostaly mi 2 ampulki, ktore wcieram co dwa dni, bo w takim odstepie czasu myje wlosy.
przy stosowaniu zadnego mrowienia nie czulam a zaczerwienienia nie widzialam, ale musze przyznac, ze nowe, male wloski sa widzialne na linii czola i zakolach <tylko czemu z prawej strony jest ich wiecej?! ![]() ![]() Placentowiczki! zycze powodzenia i wytrwalosi! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#321 |
Raczkowanie
|
mam pytanie czy farbowanie mozna farbować włosy jak się używa tej placenty??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#322 |
Wtajemniczenie
|
KittyKati - ampułki seboradin ograniczyły wypadanie włosów, włosy dalej wypadały, ale już nie tak bardzo. Myłam głowę dermeną, wieczorem wcierałam żel dermena. Używam do dziś wax. Trafiłam na wątek o placencie, zakupiłam tę tańszą (nie ma jej teraz na allegro). Używałam placentę codziennie, bardzo mi pomogła, w wannie pozostawały 3-4 włosy, trochę wyczesywałam.
Lotion jest ok, można używać na noc, ja tak na początku używałam, ale spróbowałam rano po myciu i jest super - włosy nie są przyklapnięte, jest ich jakby więcej. Niestety jakiś czas zachciało mi się pofarbować włosy castingiem - no i znów wypadanie. Ach to farbowanie. Teraz mam już dziwny kolorek, ale nie farbuję. Poczytam o hennie, może spróbuję. Moja fryzjerka mówi, że moje włosy tak reagują na farbę, niestety... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#323 |
Zakorzenienie
|
a to dobre pytanie jest bo ja za jakis czas musze pomalowac wlosy...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#324 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#325 |
Wtajemniczenie
|
Muszę poczytać o naturalnym farbowaniu. Ja farbowałam na brązowo, to mój kolor. A farby odrzucam, szkoda potem nerwów, stresu i kasy na różne specyfiki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#326 |
Raczkowanie
|
betig1975 ampułki placenta te tańsze są już na allegro dzisiaj zamówiłam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#327 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki, poszukam. Sprawdzałam u allegrowicza, u którego kupowałam i nie było. Może u innego jest. Ale wyjeżdzam na urlop i kupię po powrocie. Mam jeszcze kilka ampułek, a używam teraz raz w tyg.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#328 |
Zakorzenienie
|
ooo a ja chcialam sie Castingiem malnąc na wesele a tu mowa o wypadaniu po tym?? to czym mam sie pomalowac na wesele
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#329 |
Raczkowanie
|
Betig1975 => wiec uzywalas nie tylko tego lotionu ale tez serii Dermeny ?to nie wiadomo do konca co tak podzialalo
![]() ja nie wiem czy bedzie mnie stac na kupienie na raz tylu srodkow ...ale ten lotion chyba sobie sprawie -w moim przypadku nawet ograniczenie wypadania byloby sukcesem ,a jesli po tym lotionie wlosy nie sa obciazone to moglabym stosowac naprzemiennie z placenta ![]() ![]() Z farbami to roznie bywa ,ja nigdy nie mialam na calosci farby trwalej ,mialam tylko pasemka, a tak malowalam kudelki szamponami koloryzujacymi i pamietam ze dawno temu (z 10 lat ) mialam jednorazowy epizod napadowego lysienia po palette na 24 mycia ale wtedy chyba cos zle zrobilam ,bo potem cale lata uzywalam tego szamponu i nic mi nie bylo ![]() ![]() Ja w tej chwili doszlam do etapu akceptacji mojego naturalnego koloru (jasny braz wpadajacy w popielaty) i od pary ladnych lat nie farbuje ![]() ![]() ![]() Nie wiem czy sa jakies przeciwwskazania do farbowania w czasie kuracji placenta ..w sumie to placenta dziala na SKORE GLOWY a farba na WLOSY wiec chyba nic zlego nie powinno sie dziac (teoretycznie )ale z kolei skoro farba moze powodowac wypadanie to cala kuracja pojdzie wtedy na marne ![]() Hm..trzebaby spytac czy ktoras z dziewczyn stosujacych placente farbuje wloski ,bo ja niestety w tej sprawie nie moge pomoc ![]() 100mil =>podziwiam cie serdecznie ze chce ci sie robic zdjecie po kazdym uzyciu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#330 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:50.