|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#331 |
Raczkowanie
|
Dot.: Placent Hair Liquid - cudowny środek na nowe włoski
Też myślę że farba trochę jednak niszczy cebulki. Miałam ten sam problem; farbować czy nie? I zdecydowałam się tego nie robić. Nie chcę zniszczyć efektu placenty, jakoś się przemęczę.
Jestem w połowie pierwszego opakowania, odrostów nowych włosków nie stwierdzam, ale zadowolona jestem z efektu jaki daje zaraz po zastosowaniu. Jakoś tak "oblepia" włosy iż rzeczywiście wydaje się być ich więcej. Ważna jest systematyczność-niestety. W trakcie kuracji miałam (jedną) 4 dniową przerwę i włosów w wannie było jak dla mnie za dużo. Po zastosowaniu następnej ampułki ponownie zmniejszyła się ich liczba. Więc SYSTEMATYCZNOŚĆ i wytrwałość jest kluczem do sukcesu czego wszystkim Wam życzę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#332 |
Wtajemniczenie
|
KittyKati - może być, że to wszystko razem dało taki efekt. Trudno powiedzieć. Jak mi włosy zaczęły wypadać, to kupiłam od razu szampon i ampułki seboradinu. Zel dermena,wax dokupiłam później, jeszcze później trafiłam na ten wątek i kupiłam placentę. No i przede wszystkim witaminy.
Teraz rosną mi małe włoski, ale musiałam długo na nie poczekać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#333 |
Przyczajenie
|
Mam pytanie czy ktos z was uzywal Hipertin Placenta Prisma dostepna w sklepach internetowych w Niemczech. Wydaje mi sie ze jest to odpowiednik polskiej Placenty .. no ale nie jestem pewna. Niestety do skladu nie moge sie dokopac. Bede wdzieczna za pomoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#334 |
Zakorzenienie
|
ja osobiscie uzywam maseczki z placenty
![]() ![]() ![]() a tak w ogóle Placenta jest polecana osobom po cemioterapii ![]() ![]()
![]() |
#335 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#336 | |
po prostu Łinli
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#337 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Podobnie było z odzywką do włosow Hegron z naftą. Zero nafty w składzie a sama chemia... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#338 |
Zakorzenienie
|
taki chwyt marketingowy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#339 |
po prostu Łinli
|
heh, no ładnie, to cały czas żyłam w niewiedzy
![]() ![]() swoją drogą, powinien ktoś się zajmować wyszukiwaniem takich chwytów-oszukiwaczy (albo żeby była możliwość zgłaszania czegoś takiego) i producent powinien ponieść jakieś konsekwencje za wprowadzanie ludzi w błąd. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#340 |
Przyczajenie
|
Angi74 Mam do Ciebie prośbę jak też do innych co siedzą w temacie. Ponieważ szukałem w wyszukiwarce, ale wyskakiwało tyle wyników że nie wiem już jak sprecyzować temat. Pytanie dotyczy właśnie Odżywek i innych kosmetyków.
Co nam daje że jakaś np. odżywka do włosów zawiera jakieś naturalne ekstrakty z roślin. Może na dłużej odżywia włos, może głębiej penetruje naszą tkankę łączną, może daje lepsze i widoczne efekty od tych substancji chemicznych, a może to tylko sprytny chwyt marketingowy zachęcający klientów do składników naturalnych jakże nam przychylnych. W skrócie chciałbym się dowiedzieć czym się charakteryzują odżywki ze składnikami naturalnymi od odżywek z wyłącznie składnikami chemicznymi no i która daje lepsze i trwalsze efekty. Dając przykład odżywka Glisskur nie ma w składzie żadnego ekstraktu roślinnego, a daje takie pozytywne efekty. Pozdrawiam i czekam z niecierpliwością na odpowiedź |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#341 |
Wtajemniczenie
|
Czy można prosić o ewentualne namiary lub najlepiej zdjęcie Placenty o takim składzie? Zależy mi TYLKO na takim składzie"
Skład: Water, Propylene glycol, hydrolized placental protein , panthenol, calcium pantotenate, glycerin, nettle extract, capsicium annuum fruit extract, melissa officinalis water, myrtus communis extract, centaurea cyanus flower water, bitter orange flower water, pollen extract, licorice extract, witch hazel water, oat bran extract, grape fruit extract, walnut leaf extract, nettle extract, vaccinium mirtyllus extract, matricaria extract, fucus vesiculosus extract, diazolidinyl urea, lodopropynyl butylcarbamate. Bo wg. mnie ten skład jest rewelacyjny!! Muszę ją mieć ![]() ![]()
Wewnętrznie:Solgar Vm75, olej lniany/z pestek dyni, ![]() ![]() zewnętrznie: szampon/żel do mycia ciała glogg, Dermena men, Loxon 5% ![]() ![]() Wcierki na porost włosów https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219255 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#342 |
Przyczajenie
|
Zgadzam sie całkowicie. To jest dobry skład Placenty MIL MIL http://www.allegro.pl/item409656348_...ga_szklo_.html
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#343 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Ooo bardzo dziekuję
![]()
Wewnętrznie:Solgar Vm75, olej lniany/z pestek dyni, ![]() ![]() zewnętrznie: szampon/żel do mycia ciała glogg, Dermena men, Loxon 5% ![]() ![]() Wcierki na porost włosów https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219255 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#344 |
Przyczajenie
|
Ja stosuje Placenta formula hp ta drozsza za 90 złotych. Jak narazie czekam na odrosty.
https://ssl.allegro.pl/item413177840_placenta_hp.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#345 |
Wtajemniczenie
|
A jaki ma skład> Taki jak wyżej czy zupełnie co innego? Możesz wkleić ten skład?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#346 |
Przyczajenie
|
aqua, placental protein, poly 1,1dimethylpiperydinyum-3,5-diylmethylene chloride, polyquaternium-6, polyquaternium-11, capsicin frutescens(kapsaicyna-wzmaga transport składników aktywnych/penetracje), propylene glycol(nawilżacz, utrwalacz), citric acid, polysorbate 20, linalool, hexyl cinnamaldeide, parfum, 2-propanol, benzyl nicotinate(poprawia ukrwienie skóry) ethoxydiglycol, imidazolidinyl urea,benzalkonium chloride, methylchloroisothiazolino ne, methylisothiazolinone
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#347 |
Zakorzenienie
|
Hej
Zamierzam kupić placentę. Pogrzebałam na allegro, wybrałam najtańszą ofertę ![]() ![]() http://www.allegro.pl/item417648290_..._promocja.html Pozdrawiam
![]() |
![]() |
#348 |
Przyczajenie
|
Zamowilam Placenta Prisma.... noooo jestem bardzo ciekawa jakie da efekty. Szczerze powiedziawszy pokladam w niej WIELKIE nadzieje (a moj maz jeszcze wieksze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#349 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#350 | |
po prostu Łinli
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#351 |
Przyczajenie
|
Moja Placenta wlasnie dziasiaj do mnie przyszla.... no i niestety brak Placenta w Placencie
![]() ALCOHOL DENAT; AQUA; HYDROLYZED VEGETABLE PROTEIN; ALOE BARBADENSIS; DIAZOLIDINYL UREA; DMD HYDANTOIN; METHYL PARABEN; POLYQUATERNIUM-11; PVP\VA COPOLYMER; PARFUM PEG-40 HYDROGENATED CASTOR OIL; TRIDECETH-9; PROPYLENE GLYCOL; HYDROLIZED COLLAGEN; HEXYL CINAMAL; BENZYL SALICYLATE; HYDROXY ISOHEXYL-3-CYCLOHEXENE; CARBOXALDEHYDE; CITRONELLOL; BENZYL BENZOATE. Mam tylko nadzieje ze bedzie dzialac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#352 |
Przyczajenie
|
przeczytałam wszystko [oczy boląąąą] i widziałam tylko jedną niezadowoloną osobę, wiec chyba warto. ;> kusicie, oj kusicie.
włosy mam rzaaaadkie a po farbowaniu to już w ogóle masakra, wiadomo, marzy mi się lwia grzywa na łepetynie ![]() czyli, jak raz na tydz zastosuje WAX tylko na włosy a co dwa dni placente na skóre to powinno byc dobrze? a moge równocześnie pic drozdze i napar/sok z pokrzywy? suszarki i prostownicy na szczescie nie uzywam, ba, ja nawet nie wycieram włosów. same schną. ![]() pozdrawiam ![]()
![]() |
#353 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Alkohol na pierwszym miejscu - więc jest nieźle zakonserwowane ![]() woda proteiny roślinne - to pewnie ta placenta z łożysk roślinnych wyciąg z aloesu, gatunek podobno lepszy od arboresces i reszta to konserwanty, zmiękczacze i nawilżacze. Najgorsze że na początku jest alkohol, co może spowodować reakcję alergiczną u osób z wrażliwą skórą Jesteś chyba jedyną osobą tego wątku, która stosuje Placenta botanica więc czekamy na ocenę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#354 |
Zakorzenienie
|
hmm teraz nie wiem.. zamówić mil mil za 45 z przesyłką czy "tę po 27" za 39,50 z przesyłką...
![]() |
![]() |
#355 |
Raczkowanie
|
dziwny zbieg okolicznosci, że mi też po Castingu się włosy posypały. Niby taki łagodny ten szamponik...na początku nie łączyłam tego z Castingiem i farbowałam dalej ale widzę włosy wyłażą no to zastosowałam środki zaradcze, ampułki itp. Doprowadziłam szczęśliwie do sytuacji, że mi wypadały 3 włosy przy czesaniu, no to czas zafarbować
![]() Angi z nieba mi spadasz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#356 | |
po prostu Łinli
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() zamów od razu dwa opakowania!-tyle trwa kuracja. ja zamówiłam jedno i żałowałam, potem dodatkowe koszty wysyłki drugiego Edytowane przez WinlyEm Czas edycji: 2008-08-22 o 08:29 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#357 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#358 |
Raczkowanie
|
ostatnie obserwacje mojej glowy przyniosly takie refleksje ze na porost placenta musi jednak dzialac bo przeczesujac wlosy widze przy kazdym przedzialku ''lasek'' odrostow i sa juz calkiem dlugie ..choc byc moze to jest tez efekt wczesniej stosowanych przeze mnie srodkow... ale wypadaja nadal bardzo mocno i to mnie najbardziej martwi ..byc moze przyczyna tkwi glebiej i placenta nie dala rady
![]() teraz kombinuje z ampulkami seboradin.. ale i tak bede musiala porobic jeszcze badania hormonalne.. Angi74 - czyli te farby roslinne ,ktorych uzywasz ,nie powoduja zadnych ''interakcji'' z placenta (bo stosujesz placente nadal ,tak? )? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#359 | |
po prostu Łinli
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#360 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:55.