Placent Hair Liquid - cudowny środek na nowe włoski - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-08-12, 20:25   #331
Godlesia999
Raczkowanie

Dot.: Placent Hair Liquid - cudowny środek na nowe włoski

Też myślę że farba trochę jednak niszczy cebulki. Miałam ten sam problem; farbować czy nie? I zdecydowałam się tego nie robić. Nie chcę zniszczyć efektu placenty, jakoś się przemęczę.

Jestem w połowie pierwszego opakowania, odrostów nowych włosków nie stwierdzam, ale zadowolona jestem z efektu jaki daje zaraz po zastosowaniu. Jakoś tak "oblepia" włosy iż rzeczywiście wydaje się być ich więcej. Ważna jest systematyczność-niestety. W trakcie kuracji miałam (jedną) 4 dniową przerwę i włosów w wannie było jak dla mnie za dużo. Po zastosowaniu następnej ampułki ponownie zmniejszyła się ich liczba. Więc SYSTEMATYCZNOŚĆ i wytrwałość jest kluczem do sukcesu czego wszystkim Wam życzę.
Godlesia999 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-13, 17:09   #332
betig1975
Wtajemniczenie

KittyKati - może być, że to wszystko razem dało taki efekt. Trudno powiedzieć. Jak mi włosy zaczęły wypadać, to kupiłam od razu szampon i ampułki seboradinu. Zel dermena,wax dokupiłam później, jeszcze później trafiłam na ten wątek i kupiłam placentę. No i przede wszystkim witaminy.
Teraz rosną mi małe włoski, ale musiałam długo na nie poczekać
betig1975 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-15, 17:56   #333
gatina
Przyczajenie

Mam pytanie czy ktos z was uzywal Hipertin Placenta Prisma dostepna w sklepach internetowych w Niemczech. Wydaje mi sie ze jest to odpowiednik polskiej Placenty .. no ale nie jestem pewna. Niestety do skladu nie moge sie dokopac. Bede wdzieczna za pomoc
gatina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-15, 19:32   #334
zelka888
Zakorzenienie

GG do zelka888

ja osobiscie uzywam maseczki z placenty jestem mega zadwolona włoski zupełnie inne , szybciej rosną jest ich więcej oraz o wiele mocniejsze
a tak w ogóle Placenta jest polecana osobom po cemioterapii i daje efekt
zelka888 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-15, 19:57   #335
Angi74
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zelka888 Pokaż wiadomość
ja osobiscie uzywam maseczki z placenty jestem mega zadwolona włoski zupełnie inne , szybciej rosną jest ich więcej oraz o wiele mocniejsze
a tak w ogóle Placenta jest polecana osobom po cemioterapii i daje efekt
A jaka to maseczka z placenty? Bo jesli Kallos to tam nie ma w skladzie placenty mimo nazwy
Angi74 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-15, 20:14   #336
WinlyEm
po prostu Łinli

GG do WinlyEm

Cytat:
Napisane przez Angi74 Pokaż wiadomość
A jaka to maseczka z placenty? Bo jesli Kallos to tam nie ma w skladzie placenty mimo nazwy
jak to? ja używam maski placenty (akurat teraz nie kallosa, ale tej też używałam) od długiego czasu i jestem bardzo z niej zadowolona. Producent zapewnia że zawiera wyciąg z placenty. Skąd wiesz że tak nie jest?
WinlyEm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-15, 20:21   #337
Angi74
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez WinlyEm Pokaż wiadomość
jak to? ja używam maski placenty (akurat teraz nie kallosa, ale tej też używałam) od długiego czasu i jestem bardzo z niej zadowolona. Producent zapewnia że zawiera wyciąg z placenty. Skąd wiesz że tak nie jest?
Niestety nie ma... https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=626

Podobnie było z odzywką do włosow Hegron z naftą. Zero nafty w składzie a sama chemia...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-08-15, 20:46   #338
gosiaczek6
Zakorzenienie

taki chwyt marketingowy
gosiaczek6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-15, 21:57   #339
WinlyEm
po prostu Łinli

GG do WinlyEm

heh, no ładnie, to cały czas żyłam w niewiedzy teraz przerzuciłam się na crema al latte, mam nadzieję że będzie lepsze i że po roku stosowania nie dowiem się że to pic na wodę myślę jednak, że maska z placenty jest mimo wszystko ok, lubię moje włosy po jej zastosowaniu (nie lubię tylko zapachu).

swoją drogą, powinien ktoś się zajmować wyszukiwaniem takich chwytów-oszukiwaczy (albo żeby była możliwość zgłaszania czegoś takiego) i producent powinien ponieść jakieś konsekwencje za wprowadzanie ludzi w błąd.
Stary 2008-08-16, 13:43   #340
100mil
Przyczajenie

Angi74 Mam do Ciebie prośbę jak też do innych co siedzą w temacie. Ponieważ szukałem w wyszukiwarce, ale wyskakiwało tyle wyników że nie wiem już jak sprecyzować temat. Pytanie dotyczy właśnie Odżywek i innych kosmetyków.
Co nam daje że jakaś np. odżywka do włosów zawiera jakieś naturalne ekstrakty z roślin. Może na dłużej odżywia włos, może głębiej penetruje naszą tkankę łączną, może daje lepsze i widoczne efekty od tych substancji chemicznych, a może to tylko sprytny chwyt marketingowy zachęcający klientów do składników naturalnych jakże nam przychylnych.

W skrócie chciałbym się dowiedzieć czym się charakteryzują odżywki ze składnikami naturalnymi od odżywek z wyłącznie składnikami chemicznymi no i która daje lepsze i trwalsze efekty.

Dając przykład odżywka Glisskur nie ma w składzie żadnego ekstraktu roślinnego, a daje takie pozytywne efekty.

Pozdrawiam i czekam z niecierpliwością na odpowiedź
100mil jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-16, 18:08   #341
Maria221
Wtajemniczenie

Czy można prosić o ewentualne namiary lub najlepiej zdjęcie Placenty o takim składzie? Zależy mi TYLKO na takim składzie"

Skład:
Water, Propylene glycol, hydrolized placental protein , panthenol, calcium pantotenate, glycerin, nettle extract, capsicium annuum fruit extract, melissa officinalis water, myrtus communis extract, centaurea cyanus flower water, bitter orange flower water, pollen extract, licorice extract, witch hazel water, oat bran extract, grape fruit extract, walnut leaf extract, nettle extract, vaccinium mirtyllus extract, matricaria extract, fucus vesiculosus extract, diazolidinyl urea, lodopropynyl butylcarbamate.

Bo wg. mnie ten skład jest rewelacyjny!! Muszę ją mieć

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219255
Maria221 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-16, 19:39   #342
100mil
Przyczajenie

Zgadzam sie całkowicie. To jest dobry skład Placenty MIL MIL http://www.allegro.pl/item409656348_...ga_szklo_.html
Stary 2008-08-16, 19:46   #343
Maria221
Wtajemniczenie

Talking Dot.: Placent Hair Liquid - cudowny środek na nowe włoski

Ooo bardzo dziekuję, a stosujesz może? Jakie efekty?
Stary 2008-08-16, 19:57   #344
100mil
Przyczajenie

Ja stosuje Placenta formula hp ta drozsza za 90 złotych. Jak narazie czekam na odrosty.

https://ssl.allegro.pl/item413177840_placenta_hp.html
Stary 2008-08-16, 20:10   #345
Maria221
Wtajemniczenie

A jaki ma skład> Taki jak wyżej czy zupełnie co innego? Możesz wkleić ten skład?
Stary 2008-08-16, 23:12   #346
100mil
Przyczajenie

aqua, placental protein, poly 1,1dimethylpiperydinyum-3,5-diylmethylene chloride, polyquaternium-6, polyquaternium-11, capsicin frutescens(kapsaicyna-wzmaga transport składników aktywnych/penetracje), propylene glycol(nawilżacz, utrwalacz), citric acid, polysorbate 20, linalool, hexyl cinnamaldeide, parfum, 2-propanol, benzyl nicotinate(poprawia ukrwienie skóry) ethoxydiglycol, imidazolidinyl urea,benzalkonium chloride, methylchloroisothiazolino ne, methylisothiazolinone
Stary 2008-08-17, 20:23   #347
Loczek_brown
Zakorzenienie

Hej
Zamierzam kupić placentę. Pogrzebałam na allegro, wybrałam najtańszą ofertę i piszę, żeby upewnić się, czy aby na pewno to jest ta sama cudowna placenta, o której mowa
http://www.allegro.pl/item417648290_..._promocja.html

Pozdrawiam

17.02 16.09
[*][*][*]
Loczek_brown jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-17, 20:27   #348
gatina
Przyczajenie

Zamowilam Placenta Prisma.... noooo jestem bardzo ciekawa jakie da efekty. Szczerze powiedziawszy pokladam w niej WIELKIE nadzieje (a moj maz jeszcze wieksze) nie moze juz sluchac mojego marudzenia. Mam nadzeje ze bede mogla sie jakimis efektami pochwalic
Stary 2008-08-17, 22:55   #349
Godlesia999
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Loczek_brown Pokaż wiadomość
Hej
Zamierzam kupić placentę. Pogrzebałam na allegro, wybrałam najtańszą ofertę i piszę, żeby upewnić się, czy aby na pewno to jest ta sama cudowna placenta, o której mowa

Pozdrawiam
To nie jest placenta Mil Mil. Gdzieś już widziałam takie ampułki, być może ktoś takich używa z tego wątku.
Godlesia999 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-18, 09:24   #350
WinlyEm
po prostu Łinli

GG do WinlyEm

Cytat:
Hej

Pozdrawiam
to jest placenta którą ja stosowałam. Nazywana w tym watku "Tą PO 27" bo kosztowała 27 zł -taniej od MIL MIL i większa pojemność. Widać dobrze schodziła i podnieśli cenę ja jestem zadowolona z efektów. przeczytaj cały wątek to dowiesz sie co nieco o niej nie będę się powtarzać
Stary 2008-08-20, 20:28   #351
gatina
Przyczajenie

Moja Placenta wlasnie dziasiaj do mnie przyszla.... no i niestety brak Placenta w Placencie.... ale doczytalam sie ze jest to tzw. Dermocenta roslinny substytut Placenty - zwierzecego wyciagu z lozyska. Mam prosbe o pomoc w rozszyfrowaniu skladu
ALCOHOL DENAT; AQUA; HYDROLYZED VEGETABLE PROTEIN; ALOE BARBADENSIS; DIAZOLIDINYL UREA; DMD HYDANTOIN; METHYL PARABEN; POLYQUATERNIUM-11; PVP\VA COPOLYMER; PARFUM PEG-40 HYDROGENATED CASTOR OIL; TRIDECETH-9; PROPYLENE GLYCOL; HYDROLIZED COLLAGEN; HEXYL CINAMAL; BENZYL SALICYLATE; HYDROXY ISOHEXYL-3-CYCLOHEXENE; CARBOXALDEHYDE; CITRONELLOL; BENZYL BENZOATE.

Mam tylko nadzieje ze bedzie dzialac
Stary 2008-08-21, 00:37   #352
MonaG
Przyczajenie

przeczytałam wszystko [oczy boląąąą] i widziałam tylko jedną niezadowoloną osobę, wiec chyba warto. ;> kusicie, oj kusicie.
włosy mam rzaaaadkie a po farbowaniu to już w ogóle masakra, wiadomo, marzy mi się lwia grzywa na łepetynie

czyli, jak raz na tydz zastosuje WAX tylko na włosy a co dwa dni placente na skóre to powinno byc dobrze? a moge równocześnie pic drozdze i napar/sok z pokrzywy?

suszarki i prostownicy na szczescie nie uzywam, ba, ja nawet nie wycieram włosów. same schną. farby nie odstawie aczkolwiek przerzucam sie na venite niedlugo.

pozdrawiam
Stary 2008-08-21, 06:30   #353
100mil
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez gatina Pokaż wiadomość
Moja Placenta wlasnie dziasiaj do mnie przyszla.... no i niestety brak Placenta w Placencie.... ale doczytalam sie ze jest to tzw. Dermocenta roslinny substytut Placenty - zwierzecego wyciagu z lozyska. Mam prosbe o pomoc w rozszyfrowaniu skladu
ALCOHOL DENAT; AQUA; HYDROLYZED VEGETABLE PROTEIN; ALOE BARBADENSIS; DIAZOLIDINYL UREA; DMD HYDANTOIN; METHYL PARABEN; POLYQUATERNIUM-11; PVP\VA COPOLYMER; PARFUM PEG-40 HYDROGENATED CASTOR OIL; TRIDECETH-9; PROPYLENE GLYCOL; HYDROLIZED COLLAGEN; HEXYL CINAMAL; BENZYL SALICYLATE; HYDROXY ISOHEXYL-3-CYCLOHEXENE; CARBOXALDEHYDE; CITRONELLOL; BENZYL BENZOATE.

Mam tylko nadzieje ze bedzie dzialac
Co tu analizować?
Alkohol na pierwszym miejscu - więc jest nieźle zakonserwowane
woda
proteiny roślinne - to pewnie ta placenta z łożysk roślinnych
wyciąg z aloesu, gatunek podobno lepszy od arboresces
i reszta to konserwanty, zmiękczacze i nawilżacze.
Najgorsze że na początku jest alkohol, co może spowodować reakcję alergiczną u osób z wrażliwą skórą
Jesteś chyba jedyną osobą tego wątku, która stosuje Placenta botanica więc czekamy na ocenę.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-08-21, 21:33   #354
Loczek_brown
Zakorzenienie

hmm teraz nie wiem.. zamówić mil mil za 45 z przesyłką czy "tę po 27" za 39,50 z przesyłką...

17.02 16.09
[*][*][*]
Loczek_brown jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-21, 21:50   #355
ariam4
Raczkowanie

dziwny zbieg okolicznosci, że mi też po Castingu się włosy posypały. Niby taki łagodny ten szamponik...na początku nie łączyłam tego z Castingiem i farbowałam dalej ale widzę włosy wyłażą no to zastosowałam środki zaradcze, ampułki itp. Doprowadziłam szczęśliwie do sytuacji, że mi wypadały 3 włosy przy czesaniu, no to czas zafarbować Niestety teraz jestem pewna, że to Casting, nie zdążyłam zmyć farby, a cała wanna na nowo była pełna włosów..eh. Włosy farbowałam niestety na ciemny brąz, który wychodził czarny, odrosty są widoczne, tym bardziej, że pracuję w mega jasnym, białym świetle.
Angi z nieba mi spadasz, zamówiłam już na mazidłach henne, indygo i amlę, farbowanie na czarno wydało mi się kosmicznie skomplikowane, ale wymyśliłam sobie ciemny, chłodny brąz. Będę Ci wdzięczna za podanie wszelkich proporcji tej mikstury, może jednak uda się na czarno, a Casting nigdy więcej!
ariam4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-22, 08:27   #356
WinlyEm
po prostu Łinli

GG do WinlyEm

Cytat:
hmm teraz nie wiem.. zamówić mil mil za 45 z przesyłką czy "tę po 27" za 39,50 z przesyłką...
ja zamówiłam tą po 27 co to teraz jest po 34 a to dlatego że jestem baaaardzo zadowolona z jej działania (wręcz zakochałam się w niej ) i przyzwyczaiłam się już do dużych ampułek (10ml). Na pewno kiedyś wypróbuję też MILMIL, ale nie wiem jak sobie poradzę z 6ml-itrami (chyba będę zużywać wtedy 2ampułki na łep) wierzę, że ta druga jest lepsza, ale póki co ta 'moja' mi wystarcza i ją polecam

zamów od razu dwa opakowania!-tyle trwa kuracja. ja zamówiłam jedno i żałowałam, potem dodatkowe koszty wysyłki drugiego

Edytowane przez WinlyEm
Czas edycji: 2008-08-22 o 08:29 Powód: dopisek
Stary 2008-08-22, 10:42   #357
Angi74
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ariam4 Pokaż wiadomość
dziwny zbieg okolicznosci, że mi też po Castingu się włosy posypały. Niby taki łagodny ten szamponik...na początku nie łączyłam tego z Castingiem i farbowałam dalej ale widzę włosy wyłażą no to zastosowałam środki zaradcze, ampułki itp. Doprowadziłam szczęśliwie do sytuacji, że mi wypadały 3 włosy przy czesaniu, no to czas zafarbować Niestety teraz jestem pewna, że to Casting, nie zdążyłam zmyć farby, a cała wanna na nowo była pełna włosów..eh. Włosy farbowałam niestety na ciemny brąz, który wychodził czarny, odrosty są widoczne, tym bardziej, że pracuję w mega jasnym, białym świetle.
Angi z nieba mi spadasz, zamówiłam już na mazidłach henne, indygo i amlę, farbowanie na czarno wydało mi się kosmicznie skomplikowane, ale wymyśliłam sobie ciemny, chłodny brąz. Będę Ci wdzięczna za podanie wszelkich proporcji tej mikstury, może jednak uda się na czarno, a Casting nigdy więcej!
Wiesz co,z proporcjami to u mnie kiepsko bo ja uzywałam tylko indygo.Rozrobiłam z woda i dodałam łyzeczkę soli dla wzmocnienia efektu.Pierwsze farbowanie nie było tak intensywne ale za to drugie..rewewlacja.Włos musi sie przyzwyczai do farby ziołowej.Acha- koniecznie przed zmyj resztki farby chemicznej szamponem przeciwłupiezowym z ketokonazolem.Powodzenia!
Stary 2008-08-25, 12:32   #358
KittyKati
Raczkowanie

ostatnie obserwacje mojej glowy przyniosly takie refleksje ze na porost placenta musi jednak dzialac bo przeczesujac wlosy widze przy kazdym przedzialku ''lasek'' odrostow i sa juz calkiem dlugie ..choc byc moze to jest tez efekt wczesniej stosowanych przeze mnie srodkow... ale wypadaja nadal bardzo mocno i to mnie najbardziej martwi ..byc moze przyczyna tkwi glebiej i placenta nie dala rady
teraz kombinuje z ampulkami seboradin.. ale i tak bede musiala porobic jeszcze badania hormonalne..
Angi74 - czyli te farby roslinne ,ktorych uzywasz ,nie powoduja zadnych ''interakcji'' z placenta (bo stosujesz placente nadal ,tak? )?
KittyKati jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-25, 13:03   #359
WinlyEm
po prostu Łinli

GG do WinlyEm

Cytat:
Napisane przez KittyKati Pokaż wiadomość
ostatnie obserwacje mojej glowy przyniosly takie refleksje ze na porost placenta musi jednak dzialac bo przeczesujac wlosy widze przy kazdym przedzialku ''lasek'' odrostow i sa juz calkiem dlugie ..choc byc moze to jest tez efekt wczesniej stosowanych przeze mnie srodkow... ale wypadaja nadal bardzo mocno i to mnie najbardziej martwi ..byc moze przyczyna tkwi glebiej i placenta nie dala rady
teraz kombinuje z ampulkami seboradin.. ale i tak bede musiala porobic jeszcze badania hormonalne..
Angi74 - czyli te farby roslinne ,ktorych uzywasz ,nie powoduja zadnych ''interakcji'' z placenta (bo stosujesz placente nadal ,tak? )?
skoro wypadają "bardzo mocno" a stosowałaś kilka środków i nic nie pomogło, to przyczyna może tkwić 'w środku'. może zrób jakieś badania
Stary 2008-08-25, 14:58   #360
Angi74
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KittyKati Pokaż wiadomość
Nie stosuje juz placenty.Zuzylam 2 opakowania i pomogla,wiec nie widze potrzeby kontynuowania wcierania. Podczas kuracjii Placenta farbowalam indygo i bylo ok.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości