|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Placenta ;p
i jak te ampułki działają, bo koleżanka miała napisać jak użyje po kilku razach i niestety nie napisała....
|
|
|
|
|
#512 | |
|
po prostu Łinli
|
Cytat:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=243971 tutaj się wypowiadamy zapraszam
|
|
|
#513 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Placent Hair Liquid - cudowny środek na nowe włoski
apropos wcierania w mokre włosy - trzeba pamiętać, że jak włosy są mokre / wilgotne to ta woda rozcieńcza to, co wcierane i rezultaty są słabsze. Sprawdziłam na sobie.
|
|
#514 | |
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
|
|
|
|
#515 |
|
Zakorzenienie
|
Hej ;*
mam pytanko... kończę właśnie pierwsze opakowanie Placenty.. zwanej "tą po 27/8/9..itd ". Chcę zamówić następne... i tak się zastanawiać.. czy zamówić tę samą? Czy sobie zamienić na mil mil?? Co o tym myślicie??pozdrawiam ;*
|
|
|
#516 |
|
Zadomowienie
|
ja też używałam tej co Ty, 2 opakowania, zmieniłam teraz na ampółki radical ale następnym razem kupie tą mil mil
|
|
#517 | |
|
po prostu Łinli
|
Cytat:
|
|
|
#518 |
|
Przyczajenie
|
zamówiłam dzisiaj Placentę
|
|
|
|
|
#519 |
|
Raczkowanie
|
wpadłam na te wątek przypadkowo ( szukałam czegoś przeciw wypadaniu włosów... bo jak tak dalej pójdzie to wyłysieje
) Wasze posty są bardzo przekonywujące i postanowiłam też spróbować - Godlesia999 dzieki za nicka gościa od którego mogę kupić coś sprawdzonego. kłopoty z moimi włosami zaczeły się od tego jak jedna z fryzjerek ściagała m kolor z włosów, chciałam wrócić do naturalnego i spaliła mi większość włosów, byly jak z gumy, teraz mam juz do ramion ale to nie są te moje gęste grube włosy próbowałam już mnóstwo super preparatów i mam nadzieje ze teraz to bedzie TO !! POZDRAWIAM CIEPLUTKO
|
|
#520 |
|
Raczkowanie
|
Moja paczuszka już dotarła !!!
Czekajcie na moje wrażenia- zaraz idę myć łepetynę, potem masażyk i odzywam się później
|
|
|
|
|
#521 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#522 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja jestem nadal bardzo zadowolona z efektu placenty. Do tej pory użyłam 3 opakowania teraz robię przerwe żeby nie zrobić sobie krzywdy, bo tak naprawdę to jeszcze nikt tak do końca nie sprawdził co się dzieje jak się długo stosuje placente. Mam w planach jeszcze dwa opakowania. Ktoś wcześniej pytał czy placenta zrobi gęsty skalp u osoby która do tej pory miała niezbyt gęste włosy, też się nad tym zastanawiam. Mam nadzieję że tak. W każdym razie dążę do tego. Doruś ma rację ja też nie spodziewałabym się cudów na włosach, placenta działa na porost więc te zniszczone muszą odrosnąć. A tymczasem trzeba je mocno nawilżać jeśli nie chcesz ich ściąć. |
|
|
|
|
|
#523 |
|
Raczkowanie
|
Jestem po pierwszym użyciu...
![]() W porównaniu z normalnie stosowanymi przeze mnie środkami silnie nawilżającymi, włosy są dość szorstkie i wyraźnie zwiększyła się ich objętość ( są napuszone). Po odżywkach regenerujących - L'oreal Professional Absolut Repair oraz Kerastase Nutritive włosy są bardzo śliskie, łuska domknięta, łatwo się rozczesują... Piszę o tym ponieważ jestem bardzo przyzwyczajona do takich właśnie włosów. Po placencie układają się troszkę inaczej, rozczesują się troszkę gorzej ale za to są lekko uniesione od głowy ( suche od skóry zapewne przez zawarty alkohol). Dlatego kolejną aplikację zrobię za pomocą strzykawki , aby masować jak najbardziej skórę , a jak najmniej włosy. ![]() Na razie efektów a propos wypadania nie ma żadnych- zobaczymy po drugiej i trzeciej ampułce...
|
|
|
|
|
#524 |
|
Raczkowanie
|
alawpw i Godlesia999
to wsyztsko stalo sie jakoś w sierpniu, włosy sciełam i odrastaja ale sa jakies nie moje( są suche łamiące się i cięzko się układają, a na dodatek zrobily mi sie zakola ), macie pewnie rację ze to odrastaja te zniszczone placenta moze je choc troszke wzmocni i odrosna tam gdzie były kiedyś, licze na to. Za rok biore ślub chciałabym miec dłuższe włosy zeby mozna było je jakos upiac, puki co nie nadaja sie do niczego
|
|
#525 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki
![]() Jestem po drugiej ampułce. Wpierw opowiem coś nie coś o myciu włosów- byłam nieco zaskoczona kiedy podczas mycia ( używałam tego samego szamponu co zawsze- L'oreal Profesional- Absolut Repair) wyleciało mi chyba z pięć włosów na krzyż .Potem myłam włosy jeszcze raz- wypłukałam mniej więcej o połowę włosów mniej niż zawsze Następnie nałożyłam odżywkę budyniową ( pisałam ostatnio , że po pierwszej ampułce włosy były lekko suche więc wolałam temu zapobiec) i po spłukaniu wypadło jeszcze trochę włosów ( bez tragedii). Ampułkę wcierałam dobry kwadrans i przed ułożeniem użyłam jeszcze nawilżającego fluidu na włosy od połowy długości , aż po końcówki. Włosy tak jak ostatnio mam uniesione od głowy, jest ich wizualnie więcej , mimo dodatkowego nawilżania nie są całkiem śliskie. Dziś ampułkę wmasowałam tylko w głowę-nie na włosy i jest lepiej niż ostatnio. Aż się nie mogę doczekać co będzie dalej !!!Czy któraś z Was ( piszę do dziewczyn które już stosowały Placentę) jest blondynką i zauważyła jakieś zmiany w odcieniu swojego blondu po ampułkach? ![]() Ja mam wrażenie zmiany... dlatego chcę to z Wami skonsultować... Piszcie
Edytowane przez 'Estelle' Czas edycji: 2009-01-16 o 12:05 Powód: Post pod postem. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#526 | |
|
po prostu Łinli
|
Cytat:
Teraz mam naturalne włoski, już nie rozjaśniam (średni blond), po placencie pięknie się błyszczą i są takie złociste
|
|
|
#527 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja jestem blond, ale mam na głowie na przemian białe i ciemne pasma... Mam wrażenie , że przyciemniły się... Ostatnio przyciemniałam włoski i może dopiero teraz po placencie widzę różnicę... nie wiem. Zobaczymy co będzie dalej
Edytowane przez alawpw Czas edycji: 2009-01-16 o 18:54 |
|
|
|
|
|
#528 |
|
Raczkowanie
|
dziewczynki ja kupiłam tą placentę: http://allegro.pl/item506133005_plac...ml_x12szt.html
czy któraś z Was używała od tego sprzedawcy? bo ja się zastanawiam czy tak naprawdę w tych różnych opakowaniach nie są różne składy. a co do stosowania to te ampułki są 10 ml więc postanowiłam wcierać po pół ampułki- mam włosy trochę dłuższe niż za uszy, więc spokojnie wystarcza. i myślę że macie rację, że lepiej stosować na suche włosy- będę wcierać na wieczór bo tak to się rozrabia tylko z wodą![]() a która to jest ta po 27.8.9 itd? bo się nie oreintuje![]() Edytowane przez 'Estelle' Czas edycji: 2009-01-18 o 12:32 Powód: Post pod postem, proszę korzystać z opcji edytowania. |
|
|
|
|
#529 |
|
Raczkowanie
|
Myślę , że to jest ta:
http://www.allegro.pl/item492175596_...ow_12x10m.html teraz jest za 30 zł. Wydaje mi się , że na początek jest super
|
|
|
|
|
#530 |
|
The Pink Power Mołderajtor
|
To jest właśnie ta, którą kupiłaś niestety mocno podrożała
].Duże ampułki, pudełko z niebieskimi elementami. Wklejam zdjęcie, bo link wygaśnie za jakiś czas i znowu zaczną się pytania.
|
|
|
#531 | |
|
po prostu Łinli
|
Cytat:
I love M*A*D minerals Edytowane przez WinlyEm Czas edycji: 2009-01-18 o 13:13 |
|
|
|
|
|
#532 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#533 | |
|
po prostu Łinli
|
Cytat:
|
|
|
#534 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja w takim razie zdam relację ![]() A kolejnym razem , za wcześniejszymi radami wypróbuję placentę mil mil
|
|
|
|
|
|
#535 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ciekawe jaki ma skład
|
|
|
#536 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
czyli kryzys finansowy odbija się i na Placencie zaczynam pomału stosowanie- najpierw częściej a z czasem zamierzam stosować ją w mniejszych odstepach czasu- napiszę jak działanie, narazie użyłam 2 razy
|
|
|
|
|
|
#537 |
|
Przyczajenie
|
witam panie!
przeczytałem prawie wszystkie posty w tym temacie i chciałbym kupić jeden z tych preparatów. tylko pytanie własnie ktory? - jestem mężczyzną. mój brak włosów jest zauważalny w tylnych częsciach głowy i okolicach czoła (zakola). jestem zdezorientowany. taki wybór... nie wiem co wybrać. jaki by pani mi poleciły? tu znalazłem link placenty (tej w czarnym opakowaniu) http://www.allegro.pl/item530676917_..._placenty.html moze któras z pan już to stosowala? bardzo prosze o pomoc. dziekuje i pozdrawiam! |
|
|
|
|
#538 |
|
Przyczajenie
|
wczoraj przyszła Placenta
mam tylko pytania odnośnie masowania: czy jeśli mówicie masować to macie na myśli pocieranie skóry głowy czy takie... "ruszanie" nią?
|
|
|
|
|
#539 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pocieram skórę głowy małymi kolistymi ruchami ![]() Jestem po trzeciej czwartej ampułce , a w między czasie zafundowałam włoskom zabieg regeneracyjny w salonie
|
|
|
|
|
|
#540 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:24.

zapraszam 

)
próbowałam już mnóstwo super preparatów i mam nadzieje ze teraz to bedzie TO !!

.
].
ciekawe jaki ma skład
czyli kryzys finansowy odbija się i na Placencie