Placent Hair Liquid - cudowny środek na nowe włoski - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-03-09, 20:57   #661
patrycja1984
Raczkowanie

GG do patrycja1984
Dot.: Placent Hair Liquid - cudowny środek na nowe włoski

nie liczyłam na to, że odrazu mi odrosną, tylko na to, że przestaną wypadać(albo przynajmniej że będzie wypadać ich mniej...)ale i tak jestem nastawiona pozytywnie-wierzę, że mi pomoże...do końca opakowania jeszcze trochę zostało a i tak zamierzam wykupić jeszcze jedno...
patrycja1984 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-09, 21:29   #662
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez patrycja1984 Pokaż wiadomość
nie liczyłam na to, że odrazu mi odrosną, tylko na to, że przestaną wypadać(albo przynajmniej że będzie wypadać ich mniej...)ale i tak jestem nastawiona pozytywnie-wierzę, że mi pomoże...do końca opakowania jeszcze trochę zostało a i tak zamierzam wykupić jeszcze jedno...

Po 4 ampulkach nie spodziewaj sie jeszcze efektow. Ja efety zobaczylam po ok 1,5- 2 miesiacach (zuzylam 1 op.) Uzbroj sie w cierpliwosc
Cosmaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-09, 21:38   #663
Dark_Kicia_Miau!
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cosmaaaaaaa Pokaż wiadomość
Hym nie mam jeszcze takich doswiadczen, bo moj nie daje ze soba nic takiego robic... Ale wydaje mi sie ze raczej pomoze niz zaszkodzi
No to dobrze zamówiłam 2 opakowania, zobaczymy efekty ..
Stary 2009-03-10, 09:04   #664
patrycja1984
Raczkowanie

GG do patrycja1984

Cytat:
Po 4 ampulkach nie spodziewaj sie jeszcze efektow. Ja efety zobaczylam po ok 1,5- 2 miesiacach (zuzylam 1 op.) Uzbroj sie w cierpliwosc
zaczęły rosnąć ci nowe włoski, czy przestały wypadać stare?
Stary 2009-03-10, 14:59   #665
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez patrycja1984 Pokaż wiadomość
zaczęły rosnąć ci nowe włoski, czy przestały wypadać stare?

Powiem Ci, ze wypadac nie przestaly. Wypadaja mniej, ale nadal jednak. Wyrosly mi wloski na zakolach jakie mialam ... Teraz maja jakies 3 cm i tak smiesznie sie czasami ukladaja. Ogolem na glowie tez widze nowe wlosy, krociutkie i sterczace, ale nie jest ich taka ilosc zeby juz pokryly przerzedzenia, albo po prostu sa zbyt krotkie. Jestem dobrej mysli. Zauwazylam ze im mniej sie denerwuje myslac o swoim problemie, a wiecej mam pozytywnych nastawien jest lepiej... Juz nie jest tak ze widzac laske z pieknymi wlosami mysle, chowam sie ... Wczesniej tak robilam, np kiedy widziala nie zbyt ladna dziewczyne to sobie myslalam ' o boshe .... wspolczuje..... o cholera zazdroszcze jej wlosow, sa piekne...'
Teraz kiedy jest taka sytuacja staram sie myslec co mi sie we mnie podoba Np ze wlosy ktore mam pieknie sie blyszcza, a jej sa matowe
No ale wracajac do tematu to jestem pewna ze to placenta mi tak pomogla... plus oczywiscie suplementy. Walcze z tym od prawie 3 lat i stosowalam juz naprawde duzo rzeczy ... Teraz mam nadzieje na jeszcze wiecej wloskow!! Oby roslo ich wiecej i oby byly mocniejsze
Stary 2009-03-10, 17:11   #666
patrycja1984
Raczkowanie

GG do patrycja1984

Cytat:
Powiem Ci, ze wypadac nie przestaly. Wypadaja mniej, ale nadal jednak. Wyrosly mi wloski na zakolach jakie mialam ... Teraz maja jakies 3 cm i tak smiesznie sie czasami ukladaja. Ogolem na glowie tez widze nowe wlosy, krociutkie i sterczace, ale nie jest ich taka ilosc zeby juz pokryly przerzedzenia, albo po prostu sa zbyt krotkie. Jestem dobrej mysli. Zauwazylam ze im mniej sie denerwuje myslac o swoim problemie, a wiecej mam pozytywnych nastawien jest lepiej... Juz nie jest tak ze widzac laske z pieknymi wlosami mysle, chowam sie ... Wczesniej tak robilam, np kiedy widziala nie zbyt ladna dziewczyne to sobie myslalam ' o boshe .... wspolczuje..... o cholera zazdroszcze jej wlosow, sa piekne...'
Teraz kiedy jest taka sytuacja staram sie myslec co mi sie we mnie podoba Np ze wlosy ktore mam pieknie sie blyszcza, a jej sa matowe
No ale wracajac do tematu to jestem pewna ze to placenta mi tak pomogla... plus oczywiscie suplementy. Walcze z tym od prawie 3 lat i stosowalam juz naprawde duzo rzeczy ... Teraz mam nadzieje na jeszcze wiecej wloskow!! Oby roslo ich wiecej i oby byly mocniejsze
dzięki-podbudowałaś mnie trochęu mnie pod światło też widać jakieś króciutkie włoski-ale to chyba nie po placencie-bo trochę za wcześnie...szkoda tylko, że mam takie straszne prześwity-na pokrycie nowymi włoskami mojej "łysinki" będę pewnie musiała trochę poczekać.marzą mi się gęste włosy, tak żebym nie musiała się martwić że jak wiatr powieje to odsłoni moje prześwity na czubku głowy...
Stary 2009-03-10, 18:13   #667
joanna-pieczarka
Raczkowanie

Byłam w sobotę u fryzjera włoski zafarbować i usłyszałam po raz kolejny że zarastają moje zakola także wydaje mi się że placenta robi swoje. Zastanawiam się czy przestać jej używać po skończeniu 2 opakowania i na jakiś czas odstawić ją, jak myślicie??

Używałyście może coś z kosmetyków do włosów firmy ALFAPARF??
Stary 2009-03-11, 14:50   #668
Ćwirka
ćwir ćwir

Cześć

Mam do Was pytanie- czy którąkolwiek z Was placenta uczuliła?

Zaczęłam ją stosować ok. m-c temu. Kupiłam jedno opakowanie, nie stosowałam codziennie, co 2-3 dni. Włosy rzeczywiście przestały wypadać, mam wrażenie, że czuję małe odrościki, ale.....

W połowie opakowania zaczęła mnie strasznie swędzić głowa i pojawił się łupież. Swędzenie jest bardzo dokuczliwe, gdybym się nie hamowała to bym się drapała do ran. Odstawiłam placentę, kupiłam nizoral, po pierwszym myciu trochę przeszło, ale się pojawiło znowu, co prawda w mniejszym nasileniu. Myślę, że po jakimś czasie nizoral mi to "wyleczy".

Czy któraś z Was miała coś podobnego? Ja winę mogę zwalić tylko na placentę, ponieważ poza nią nie zmieniłam nic więcej- szampon, odżywka, jedwab, miejsce zamieszkania(czyli woda-jej twardość) i wszystko inne pozostało to samo.
Stary 2009-03-11, 18:46   #669
jacoco
Raczkowanie

jeśli chodzi o mnie, to placenta raczej mi pomogła z kłopotliwą skórą głowy niż zaszkodziła. ja z kolei po jednorazowym zastosowaniu nizoralu dostałam wysypkę na skórze głowy - nie mogłam się powstrzymać od drapania, a na głowie widoczne były czerwone ranki.. z pewną obawą, ale zastosowałam placente, która podziałała kojąco na skórę głowy, nie odczuwałam swedzenia, a krostki znikły po ok. 2 - 3 dniach Nie mam pojęcia dlaczego u Ciebie placenta podziałała w taki sposób.
jacoco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-11, 19:32   #670
Cosmaaaaaaa
BAN stały

A stosujesz cos jeszcze, np jakis nowsy szampon lub odzywke?
Stary 2009-03-11, 20:14   #671
och
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ćwirka Pokaż wiadomość
Cześć

Mam do Was pytanie- czy którąkolwiek z Was placenta uczuliła?

Zaczęłam ją stosować ok. m-c temu. Kupiłam jedno opakowanie, nie stosowałam codziennie, co 2-3 dni. Włosy rzeczywiście przestały wypadać, mam wrażenie, że czuję małe odrościki, ale.....

W połowie opakowania zaczęła mnie strasznie swędzić głowa i pojawił się łupież. Swędzenie jest bardzo dokuczliwe, gdybym się nie hamowała to bym się drapała do ran. Odstawiłam placentę, kupiłam nizoral, po pierwszym myciu trochę przeszło, ale się pojawiło znowu, co prawda w mniejszym nasileniu. Myślę, że po jakimś czasie nizoral mi to "wyleczy".

Czy któraś z Was miała coś podobnego? Ja winę mogę zwalić tylko na placentę, ponieważ poza nią nie zmieniłam nic więcej- szampon, odżywka, jedwab, miejsce zamieszkania(czyli woda-jej twardość) i wszystko inne pozostało to samo.
A miałaś wczesniej problemy z wrazliwa skóra glowy?
Ja wlasnie sie boje tego swedzenia, placenta do mnie nadal idzie i jak sie okaze, ze bedzie mnei po niej swedziec glowa to chyba sie zalamie
och jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-11, 20:44   #672
Ćwirka
ćwir ćwir

Cytat:
A stosujesz cos jeszcze, np jakis nowsy szampon lub odzywke?
No właśnie nie, pisałam o tym w tym poście. Dlatego to może być tylko placenta chyba

Cytat:
Napisane przez och Pokaż wiadomość
A miałaś wczesniej problemy z wrazliwa skóra glowy?
Ja wlasnie sie boje tego swedzenia, placenta do mnie nadal idzie i jak sie okaze, ze bedzie mnei po niej swedziec glowa to chyba sie zalamie
Dużych problemów nigdy nie miałam... Nigdy po żadnej odżywce/szamponie nic mnie nie gryzło. Głowa zaczyna mnie swędzić jak nie umyje głowy dłużej, w moim przypadku max. 2-3 dni jak nigdzie nie wychodzę.
Stary 2009-03-12, 09:30   #673
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Cytat:
No właśnie nie, pisałam o tym w tym poście. Dlatego to może być tylko placenta chyba

Dużych problemów nigdy nie miałam... Nigdy po żadnej odżywce/szamponie nic mnie nie gryzło. Głowa zaczyna mnie swędzić jak nie umyje głowy dłużej, w moim przypadku max. 2-3 dni jak nigdzie nie wychodzę.

To odstaw Placente i wybierz sie do dermatologa.
Stary 2009-03-12, 10:40   #674
donay
Zadomowienie

mi zostaly jeszcze 3 ampulki..... i srednio widze efekty (

Like A Rainbow
Fading In The Twinkling Of An Eye
Gone Too Soon
donay jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-12, 10:42   #675
belluci2
Rozeznanie

Cytat:

moze jestes uczulona na którys ze skkładników-i mogło to wywolac łzs
mialam tak kiedys po szamponie H&S
łupiez, łuska nagłowie swiad ranki
teraz juz troche zaleczyłam to zapalenie ale musze uwazac
radze wizyte u dermatologa

zostało 80 ...70...60 dni intensywnej pracy

belluci2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-12, 11:21   #676
doruś
Zadomowienie

Ćwirka, którą masz tą placente?
bo podobno mil mil ma troszkę agresywniejszy skład (chyba alkohol) niż ta w niebieskim opakowaniu zwana :" za 27zł)
Stary 2009-03-13, 09:00   #677
Loczek_brown
Zakorzenienie

Hej wszystkim ;*
Za 3 dni kończę drugie opakowanie placenty.. zwanej "tą po 27".. i niestety efektów nie widzę Jedyne co.. to może ładniej wyglądają, nie są takie oklapnięte... ale niestety jeśli chodzi o wypadanie to nadal raczej bez zmian Ciężko się zastanawiam nad tym czy kupować trzecie opakowanie czy nie...

Jeszcze na dodatek farba z włosów mi się kompletnie wypłukała i moja siwizna wyszła z powrotem

Pozdrawiammm ;*

17.02 16.09
[*][*][*]
Loczek_brown jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-13, 09:56   #678
dark01
Zakorzenienie

GG do dark01 Send a message via Skype™ to dark01

Cytat:
Napisane przez Loczek_brown Pokaż wiadomość
Hej wszystkim ;*
Za 3 dni kończę drugie opakowanie placenty.. zwanej "tą po 27".. i niestety efektów nie widzę Jedyne co.. to może ładniej wyglądają, nie są takie oklapnięte... ale niestety jeśli chodzi o wypadanie to nadal raczej bez zmian Ciężko się zastanawiam nad tym czy kupować trzecie opakowanie czy nie...

Jeszcze na dodatek farba z włosów mi się kompletnie wypłukała i moja siwizna wyszła z powrotem

Pozdrawiammm ;*
......
niestety większość środków typu dżywki/maseczki/sera.ampółki/ powodują otwieranie łusek włosa<no bo jakos składniki aktywne muszą do środka włosa się dostać> a tym samym wypłukują pigment z farbowanych włosów.... i tu pojawia się odwieczny problem... zachowania równowagi między dbaniem o zdrowie i dobrą kondycje skóry głowy i włosów...a utrzymaniem ich w danym kolorze. Ja skłaniam się ku opinii,ze na chorych włosach żaden kolor nie będzie trzymał sie dobrze
Proponowałabym Ci kupić może tą Placentę z Mil Mil ... od dobrego działania własnie tego produktu rozpoczął sie cały ten wątek .
pozdroxxx

wizażowo&pazurkowo
dark01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-13, 12:14   #679
jacoco
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Loczek_brown Pokaż wiadomość
Hej wszystkim ;*

Pozdrawiammm ;*
Myśle, że słaby punkt to wcieranie. Proponuje więc wcierać placente dopóki włosy nie wyschną. Ja osobiście tak robiłam za każdym razem (zużyłam 3 opakowania), tzn. masowałam głowę po 15 - 20 min. Efekty są bardzo zadowalające. Mam mnóstwo nowych włosów, które sterczną mi na głowie, a stan reszty się poprawił. Te nowe mają już około 4 - 5 cm.
pozdrawiam
jacoco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-18, 10:08   #680
Lamiaa1
Przyczajenie

Smile Dot.: Placent Hair Liquid - cudowny środek na nowe włoski

Właśnie kończę drugie opakowanie placenty firmy Mil Mil - trzecie już zamówione. Nie wiem jak długo będę ją stosowała, jak długo będzie mi potrzebna. Obawiam się trochę sytuacji, że po zakończeniu kuracji wszystko wróci do tzw. "normy", czyli pozostawionych po sobie kłębów włosów wszędzie tam gdzie sie pojawię
Na razie placenta bardzo mi pomogła. Moje włosy w ciągu niecałych dwóch miesięcy przeszły totalną metamorfozę. Nie spodziewałam się az takich efektów. Są błyszczące, zdrowo wyglądają, trzymają się głowy (wypadają, ale w znacznie mniejszym stopniu) i rosną, oj, rosną nowe, a te "stare" zostały pobudzone do wzrostu. Może to nie jest zasługa wyłącznie placenty, bo wraz z jej stosowaniem rozpoczęłam pielęgnację włosów na szeroką skalę, z rozmachem i fantazją
Lamiaa1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-18, 20:00   #681
WinlyEm
po prostu Łinli

GG do WinlyEm

ja muszę z przykrością stwierdzić, że znowu mi włosy wypadają tak więc po raz 3ci już będę robić kurację placenta- efekty nie są wieczne

I love M*A*D minerals
WinlyEm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-18, 21:38   #682
Dark_Kicia_Miau!
Zakorzenienie

Ja natomiast otrzymałam dziś moje 2 opakowaniaplacenty, czarno-czerwonej.. zaczynam kurację z TŻ-tem ja na moje rzadkie włoski, on na wypadające. Zobaczymy co to będzie..
Stary 2009-03-18, 21:41   #683
och
Rozeznanie

Do mnie jeszcze placenta nie doszła, a została wysłana w zeszły czwartek...Trochę mnie to martwi. Czy do was placenta mil mil też tak długo szła?
Stary 2009-03-18, 22:23   #684
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Cytat:
Do mnie jeszcze placenta nie doszła, a została wysłana w zeszły czwartek...Trochę mnie to martwi. Czy do was placenta mil mil też tak długo szła?

To zapewne wina poczty. Wszyscy wiemy jak dziala ... :/
Stary 2009-03-18, 22:57   #685
Dark_Kicia_Miau!
Zakorzenienie

Owszem :yes: Ja zamówiłam w środę więc Tobie pewnie przyjdzie na dniach

Ps. ale ładny zapach ma ta placenta !
Stary 2009-03-19, 00:05   #686
och
Rozeznanie

Cytat:
To zapewne wina poczty. Wszyscy wiemy jak dziala ... :/
Kurcze, mam nadzieję, że ta placent w ogóle dotrze...i że będzie w nienaruszonym stanie...

Cytat:
Napisane przez Dark_Kicia_Miau! Pokaż wiadomość
Owszem :yes: Ja zamówiłam w środę więc Tobie pewnie przyjdzie na dniach

Ps. ale ładny zapach ma ta placenta !
Ja zamówiłam wcześniej, a w czwartek dostałam maila, że przesyłka została wysłana... W tym samym czasie wyłana została inna przesyłka i doszła już w poniedziałek, wiec dlatego się martwię...
Stary 2009-03-19, 10:52   #687
Lamiaa1
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez WinlyEm Pokaż wiadomość
ja muszę z przykrością stwierdzić, że znowu mi włosy wypadają tak więc po raz 3ci już będę robić kurację placenta- efekty nie są wieczne
I właśnie tego obawiam się najbardziej . Chyba przyjdzie nam uzależnić się od placenty, żeby widzieć trwałe efekty... ech
Możesz coś więcej napisać, czy Twoje dotychczasowe kuracje polegały na zużyciu każdorazowo jednego opakowania placenty? W jakich odstępach ją stosowałaś (mam na myśli odstęp pomiędzy seriami/opakowaniami) i po jakim czasie zauważyłaś, że placentę użyc juz czas?
Lamiaa1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-19, 14:55   #688
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Cytat:
Kurcze, mam nadzieję, że ta placent w ogóle dotrze...i że będzie w nienaruszonym stanie...

Ja zamówiłam wcześniej, a w czwartek dostałam maila, że przesyłka została wysłana... W tym samym czasie wyłana została inna przesyłka i doszła już w poniedziałek, wiec dlatego się martwię...

A u kogo zamawialas? Ja zamawiam od viperroom na all, ostatnio tez paczka dlugo do mnie szla (jakos ponad 2 tyg) Ale facet jest rzetelny i napewno ja wyslal. Pierwszym razem zbite byly 2 ampulki, a ostatnio ani jedna, wszystko bylo w porzadku ( sama upuscilam potem opakowanie i mi 4 poszly:/:/:/) Musisz sie w cierpliwosc uzbroic... Teraz tez mam problem z paczka, ktora wyslalam 2 tyg temu i nadal nie dotarla do dziewczyny :/ najlepsze jest to ze tego samego dnia wysylalam kilka i inne dotarly :/
Stary 2009-03-19, 18:22   #689
och
Rozeznanie

Cytat:
A u kogo zamawialas? Ja zamawiam od viperroom na all, ostatnio tez paczka dlugo do mnie szla (jakos ponad 2 tyg) Ale facet jest rzetelny i napewno ja wyslal. Pierwszym razem zbite byly 2 ampulki, a ostatnio ani jedna, wszystko bylo w porzadku ( sama upuscilam potem opakowanie i mi 4 poszly:/:/:/) Musisz sie w cierpliwosc uzbroic... Teraz tez mam problem z paczka, ktora wyslalam 2 tyg temu i nadal nie dotarla do dziewczyny :/ najlepsze jest to ze tego samego dnia wysylalam kilka i inne dotarly :/
Ja też u wipperona. Skoro piszesz, że szła dwa tygodnie to faktycznie mam jeszcze czas..Widocznie poczta szwankuje, kurcze. Zmartwiłaś mnie tymi zbitymi ampułkami;/ Jak listonosz przyjdzie to będę otwierać przy nim, w razie czego złoże reklamacje chociaż nie wiem jeszcze jak się składa reklamacje poczcie;P mogliby chociaż koszt przesyłki zwrócić)
Stary 2009-03-19, 18:48   #690
WinlyEm
po prostu Łinli

GG do WinlyEm

Cytat:
Napisane przez Lamiaa1 Pokaż wiadomość
I właśnie tego obawiam się najbardziej . Chyba przyjdzie nam uzależnić się od placenty, żeby widzieć trwałe efekty... ech
Możesz coś więcej napisać, czy Twoje dotychczasowe kuracje polegały na zużyciu każdorazowo jednego opakowania placenty? W jakich odstępach ją stosowałaś (mam na myśli odstęp pomiędzy seriami/opakowaniami) i po jakim czasie zauważyłaś, że placentę użyc juz czas?
pierwszy raz zakupiłam 1 opakowanie tej w biało-błękitnym opakowaniu, bo była tańsza (wtedy 27zł, teraz 39). włoski były o niebo lepsze, ale wciąż wypadały. Z dwa tyg później kupiłam więc dwa opakowania tej samej. Po kuracji, zuzyciu obu opakowan włoski wypadały mniej, ale nadal - wpłynęłam głównie na stan włosów. Pojawiły się też małe włoski, i to sporo, byłam zachwycona. Po ok dwóch miesiacach po nowych włosków nie było śladu (), włosy dalej wypadały garściami (chyba te nowe też wypadły, bo dalej miałam zakola które wcześniej już zaczęły zarastać)

kupiłam więc dwa opakowania mil mil. Juz po 2-3 użyciach wypadanie wręcz zatrzymało się W trakcie używania nie wypadały, nie wypadały też około miesiąc- dwa po kuracji. Nowych włosów na zakolach tak jak poprzednio nie było tym razem, ale sterczące antenki na głowie były To już prawie 3 miesiace, i lecą znowu więc szybciutko zamówiłam znowu mil mil, bo co mam zrobić... tylko to pomaga(+ odpowiednia pielęgnacja), choć nie na stałe. Nie wiem czy w ogóle coś może pomóc w tym temacie na stałe

tak planuje zrobić sobie kurację jednym opakowaniem codzień lub co dwa dni, a drugie opakowanie zużyć wcierając profilaktycznie raz na tydzień (tak jak jest to w instrukcji, żeby podtrzymać efekt używać od czasu do czasu profilaktycznie-nigdy tej profilaktyki nie stosowałam i moż tu jest pies pogrzebany)

I love M*A*D minerals

Edytowane przez WinlyEm
Czas edycji: 2009-03-19 o 18:51
WinlyEm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości