Plotkowy dla Avono-maniaczek - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-14, 23:36   #3421
sheryl
szeryfcio

Dot.: Plotkowy dla Avono-maniaczek

Cytat:
Napisane przez Anna Antonina Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki, a Ty potrzymaj za mnie w sobotę, bo piszę historię Wielkiej Brytanii i wszystko tak samo jak u Ciebie
Czy Ty przypadkiem nie studiujesz tego, co ja kiedyś, 10 lat temu?
Trzymam kciuki za Was dziewczyny

Cytat:
Napisane przez jamapi Pokaż wiadomość
małożyłam maseczkę na twarz i wzięłam się za malowanie ... jedna warstwa - masakra; druga - już lepiej, ale trzecia konieczna ... w międzyczasie dziabnęłam dwa pazury, więc musiałam je robić od nowa ... wkońcu wszytki pomalowałam trzy razy - efekt super ale znowu dziabnęłam kciuka, wqrwiłam się i zmyłam wszystkie muszę to zrobić na spokojnie ... tak się zastanawiam, czy jutro w pracy tego nie zrobić zawsze jestem pół godziny przed, więc byłoby akurat na malowanie, a wyschłoby już godzinach pracy
na szybkie wysychanie dobry jest nasz spray do paznokci, skraca jednak czas wysychania. A jak zrobi się jakieś dziabnięcie, to też jest preparat - smudge fixer - pomaga na drobne zepsucia.
Stary 2011-06-14, 23:48   #3422
karinka124
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
płacę od razu i potem pisze maila

miały być turkusowe

mam taki z avonu sunshine, ale nie ten nowy, foto 2 warstwy

a ten nowy żółty lakier też się tak nazywa więc może to ten sam
karinka124 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 23:49   #3423
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karinka124 Pokaż wiadomość
a ten nowy żółty lakier też się tak nazywa więc może to ten sam
nazywa się tak samo, ale kupiłam go już bardzo dawno, a nowy wchodzi chyba w k10
musso4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 23:50   #3424
karinka124
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sheryl Pokaż wiadomość

na szybkie wysychanie dobry jest nasz spray do paznokci, skraca jednak czas wysychania. A jak zrobi się jakieś dziabnięcie, to też jest preparat - smudge fixer - pomaga na drobne zepsucia.

czyli Sheryl jesteś nauczycielką języka angielskiego

właśnie ,żebym nie zapomniała dopisać tego sprayu teraz w kat 9
Stary 2011-06-15, 00:31   #3425
sheryl
szeryfcio

Cytat:
W Radomiu otworzyli H&M, tam mam całkiem blisko i bywam często, ale uwierzycie, że bez kosmetyków? Zaraz po otwarciu Galerii wpadłam tam w euforii, obiegłam sklep 3 razy, a kosmetyków ani widu ani słychu. W końcu spytałam ekspedientkę i powiedziała, że nie ma i nie będzie. Dziwne
No te H&M-y to różne są. Ja z kolei zwracam uwagę na dział dziecięcy i wkurza mnie jak trafi mi się w jakiejś galerii H&M bez tego działu. Na kosmetyki H&M-owskie nie zwracam uwagi, nawet nie wiem, w którym są, a w którym nie

Cytat:
Napisane przez theMonique Pokaż wiadomość
tego mialam i nie byl cegla, za to byl lekki jak piorko i nadawal sie tylko do dzwonienia i pisania smsow
no i z tego co pamietam to jak tylko skonczyla sie gwarancja to padl na amen
http://www.telix.pl/telefon/alcatel-...h-511-305.html
No to ja miałam ten:
http://www.mgsm.pl/pl/katalog/alcate...OT_Pocket.html
Bardzo przypomina cegłę

Cytat:
czyli Sheryl jesteś nauczycielką języka angielskiego
Ja się nie Ciebie pytałam, Ty detektywie jeden
Coś w tym rodzaju, tylko dorosłym do łba wbijam

Edytowane przez sheryl
Czas edycji: 2011-06-15 o 00:35
sheryl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 00:46   #3426
Tygrysek17
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja się nie Ciebie pytałam, Ty detektywie jeden
Coś w tym rodzaju, tylko dorosłym do łba wbijam
a ja już wiem od dawna czym się zajmujesz

Tygrysek17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 02:27   #3427
dianuseeek
Raczkowanie

GG do dianuseeek

Cytat:
tu na Allegro są tanie podkłady Dmm [dream matte mousse] :

http://allegro.pl/maybelline-dream-m...664033898.html za 7 zł

http://allegro.pl/maybelline-dream-m...661277405.html za 9,99

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

nadaje się na trzymanie biżuterii ?

http://allegro.pl/ca1s-kuferek-na-ko...5.html#gallery

w takim kuferku łatwiej byłoby coś znaleźć i większy porządek panowałby w nim
Polecam sprzedawcę z pierwszego linka Kupuję u niego, tzn nie bezpośrednio - koleżanka ze studiów przynosi czasem wielką reklamówę kosmetyków tanich od niego. ten mus mam, kolor 21 bodajże całkiem fajny!
Cytat:
Napisane przez Sarunieczka Pokaż wiadomość
Ja od razu

Tanio ale nie mój odcień
A kuferek ok,ale bez zachwytów,aczkolwiek baaardzo pojemny
A ja własnie zmęczyłam avonową torbę wakacyjną,mieniłam jej uszy,nie wyszło zachwycająco,ale jestem zadowolona,oczywiscie wklejak fotki
fajnie wyszła
Cytat:
płacę od razu i potem pisze maila

miały być turkusowe

podejrzewam, że ten 'nowy' będzie identyczny i na pewno go zakupie
dianuseeek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 07:03   #3428
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

Cytat:
no muszę go kupić ... zawsze odkładałam, bo nie był potrzebny

jestem już w pracy i pazurki mi schnął

musso4 jesteś zadowolona z tego SE x10 mini pro?? (dobrze zapamiętałam, że masz ten model?); ma jakieś mankamenty? bateria ile trzyma?

jamapi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 09:04   #3429
jolkag78
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to jolkag78

Ja wczoraj pomalowałam takim zielonkawym, troszke mietowym lakierem pazurki... I A mam go już ponad rok i przy pierwszej próbie zmyłam dwa paznokcie bo mi rok temu coś się nie podobało.. Ale teraz jest cudny.. Zauważyłam, ze odkąd robiłam sobie pękający lakier i kładłam na wierzch sally hansen diamond shine lakier trzyma mi sie dłużej i pazurki też są mocniejsze, więc teraz uzywam go cały czas jako top coat
Stary 2011-06-15, 09:18   #3430
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
no muszę go kupić ... zawsze odkładałam, bo nie był potrzebny

jestem już w pracy i pazurki mi schnął

musso4 jesteś zadowolona z tego SE x10 mini pro?? (dobrze zapamiętałam, że masz ten model?); ma jakieś mankamenty? bateria ile trzyma?
dobry
jestem zadowolona, bteria trzyma kilka dni na pewno, nie zwróciłam uwagi ile, ale zbyt często go nie ładuję mankament ma taki, że nie można zmienić tematu tzn skórki, trzeba go zrootować, tż przyniósł mi od kolegi z pracy całego pendrive programów do tego telefonu, ale jakoś nie mam czasu tego przejrzeć najbardziej to mi się podoba aparat, to jak w kązdym SE robi super zdjęcia i to, że ma system android i stony internetowe wyglądają w nim jak w kompie, tylko w wersji mini ma też wifi, wiec jak złapiesz darmowy internet to możesz korzytać bez ograniczeń, a i jeszcze trzeba wyłączyć w nim transfer danych, bo on sam sobie pobiera aktualizacje i naliczane są dodatkowe opłaty a spokojnie można aktualizować go przez kompa za free
Stary 2011-06-15, 09:35   #3431
Anna Antonina
Wtajemniczenie

Cytat:
Śliczny

Cytat:
Studiuję, studiuję I bardzo kocham swoje studia, chociaż niektóre przedmioty kocham miłością znacznie mniejszą, jak np historię. Ale i tak się pocieszam, że nawet ucząc się historii rozwijam swoje umiejętności językowe

Edytowane przez Anna Antonina
Czas edycji: 2011-06-15 o 09:37
Anna Antonina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 09:38   #3432
theMonique
Zakorzenienie

Cytat:
Studiuję, studiuję I bardzo kocham swoje studia, chociaż niektóre przedmioty kocham miłością znacznie mniejszą, jak np historię. Ale i tak się pocieszam, że nawet ucząc się historii rozwijam swoje umiejętności językowe
to juz sa 3 filolozki na forum
ja skonczylam studia w tamtym roku i teraz sie nudze, bo ciezko odzwyczaic sie od tego dziobania

ja UMIEM
ja ROZUMIEM

BLOG http://themonique-girlsjustwant.blogspot.com/
theMonique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 09:43   #3433
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

Cytat:
dobry
jestem zadowolona, bteria trzyma kilka dni na pewno, nie zwróciłam uwagi ile, ale zbyt często go nie ładuję mankament ma taki, że nie można zmienić tematu tzn skórki, trzeba go zrootować, tż przyniósł mi od kolegi z pracy całego pendrive programów do tego telefonu, ale jakoś nie mam czasu tego przejrzeć najbardziej to mi się podoba aparat, to jak w kązdym SE robi super zdjęcia i to, że ma system android i stony internetowe wyglądają w nim jak w kompie, tylko w wersji mini ma też wifi, wiec jak złapiesz darmowy internet to możesz korzytać bez ograniczeń, a i jeszcze trzeba wyłączyć w nim transfer danych, bo on sam sobie pobiera aktualizacje i naliczane są dodatkowe opłaty a spokojnie można aktualizować go przez kompa za free
dzięki
mój poprzedni tel. był na androidzie i teraz tez bym chciała tylko ten mały wyświetlacz mnie powstrzymuje przed zakupem tego SE

Stary 2011-06-15, 09:48   #3434
zalotnica83
Zakorzenienie

Witam dziewczynki przy kawce Zmęczona byłam po tej konferencji na maxa, ale dzieci nie dały mi czasu na użalanie się nad sobą i zrobiły pobudkę o 7 Było całkiem fajnie, ale podróż mnie umęczyła(mam chorobę lokomocyjną) Nic nowego tak naprawdę się nie dowiedziałam...opowiadali o farbach, całuskach itp. Dostałyśmy wodę LRD i mi z tych trzech sukeinkowych najbardziej się podoba- taka kobieca, zmysłowa ale nie dusząca... Jeszcze dostałyśmy nową pomadkę, ale jakąś ciemnokrwistą...więc nie mogę się zdecydować czy otwierać... Zaskoczona byłam koncertem...nie przepadam za zespołem Bajm a koncert był rewelacyjny...to chyba najlepsza część konferencji
Nie mogę się doczekać tego lakieru żółtego z Avonu, jeśli taki jak u musso to bardzo fajnie się prezentuje...no i właśnie zaczynam przeglądać allegro z tych Waszych linków
zalotnica83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 09:52   #3435
Anna Antonina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez theMonique Pokaż wiadomość
to juz sa 3 filolozki na forum
ja skonczylam studia w tamtym roku i teraz sie nudze, bo ciezko odzwyczaic sie od tego dziobania
Mi do bycia filolożką brakuje jeszcze 4 lata i miesiąc studiów, ale miło spotkać osoby zajmujące się tym samym

Chociaż ja w sumie nie wiem, co ze mnie wyrośnie. Zajmuję się też handlem i to też bardzo lubię. Ale kosztuje mnie to mnóstwo nerwów. W zeszłym miesiącu np zarobiłam tyle, że po odjęciu ZUSu i opłat za allegro zostało mi 100 zł Są oczywiście też dobre miesiące, ale nigdy nie wiesz, ile zarobisz i czasem zazdroszczę tym, którzy mają regularną pensję.

Teraz kupiłam trochę towaru, który przysłali mi w 25% (!!!) wadliwy. (Taki przeciętny odsetek wad w partii towaru to może z 1%.) Odesłałam wadliwe egzemplarze, zwrot oczywiście przyjęli, ale teraz przez dobry miesiąc będą zgodnie twierdzić, że butów które mnie interesują już nie ma, chociażbym spytała o każdy model po kolei w ich ofercie A mi się właśnie te kupione ostatnio buty fajnie sprzedają, chciałabym więcej, a one są w tej jednej jedynej hurtowni

Powiedz mi jeszcze, zajmujesz się np udzielaniem korepetycji, pracujesz w jakiejś szkole językowej?

Edytowane przez Anna Antonina
Czas edycji: 2011-06-15 o 09:54
Stary 2011-06-15, 10:11   #3436
Buniat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bogi11 Pokaż wiadomość
Mam to samo, lubię tylko Nokie poprzednio miałam 6300 i to był mój ideał, teraz mam jego następce, niepamiętam numerka. Też fajny ale poprzednik był zdecydowanie nr 1, gdybym tylko dostała nową baterię to bym się z nim nie rozstała
Ja też tylko NOKIA
miałam kiedyś nokię 7210 - taką niebieską była cudowna
http://www.nokia.pl/pomoc/produkty-pomoc/nokia-7210 , bardzo żal mi było się z nią rozstawać, do tej pory ją wspominam
Ostatnio miałam nokię 6300 też super telefonik i nawet jak już dostałam nowy telefon to po niedługim czasie wróciłam do 6300
A teraz "testuję" nowy telefon - oczywiście Nokia C6 - jest dotykowa i ma do tego pełną klawiaturę. Mam go od tygodnia i zaczyna mi się podobać
Uważam , że nokie są najlepsze
nawet mój synek ostatnio stwierdził, że chyba weźmie nokie, bo on używa dla odmiany tylko sony ericsony, ale jakoś w tamtych nie może nic znaleźć dla siebie
Buniat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 10:56   #3437
sheryl
szeryfcio

Cytat:

Chociaż ja w sumie nie wiem, co ze mnie wyrośnie. Zajmuję się też handlem i to też bardzo lubię. Ale kosztuje mnie to mnóstwo nerwów. W zeszłym miesiącu np zarobiłam tyle, że po odjęciu ZUSu i opłat za allegro zostało mi 100 zł Są oczywiście też dobre miesiące, ale nigdy nie wiesz, ile zarobisz i czasem zazdroszczę tym, którzy mają regularną pensję.
Oj, ja też Przez kawał życia byłam na działalności i niestety Zus (900 zł miesięcznie) nie dał mi się dorobić Mała firma z małymi dochodami nie ma szans na przeżycie w naszym kraju A jeszcze nie ma czegoś takiego jak bezpłatny urlop, inne wolne dni przysługującemu etatowcowi, świadczenia socjalne i niższe stawki przy zwolnieniach, macierzyńskim. Pamiętam, że ja na macierzyńskim dostawałam co miesiąc 1138, a pracując w firmie na etacie na pewno dostawałabym więcej, tyle co pensja.(nie pamiętam już czy 100 czy 80 %). A jeszcze w mojej branży święta, ferie, wakacje są bez pracy, a zus trzeba płacić. Dlatego przekwalifikowuję się i nie ma to jak stały dochód.
Stary 2011-06-15, 11:03   #3438
Anna Antonina
Wtajemniczenie

Cytat:
Oj, ja też Przez kawał życia byłam na działalności i niestety Zus (900 zł miesięcznie) nie dał mi się dorobić Mała firma z małymi dochodami nie ma szans na przeżycie w naszym kraju A jeszcze nie ma czegoś takiego jak bezpłatny urlop, inne wolne dni przysługującemu etatowcowi, świadczenia socjalne i niższe stawki przy zwolnieniach, macierzyńskim. Pamiętam, że ja na macierzyńskim dostawałam co miesiąc 1138, a pracując w firmie na etacie na pewno dostawałabym więcej, tyle co pensja.(nie pamiętam już czy 100 czy 80 %). A jeszcze w mojej branży święta, ferie, wakacje są bez pracy, a zus trzeba płacić. Dlatego przekwalifikowuję się i nie ma to jak stały dochód.
Ja na razie jestem na małym ZUSie, aż się boje myśleć co będzie, jak przyjdzie mi płacić te 900 zł. Dziwny kraj ta nasza Polska. Zamiast wspierać przedsiębiorców, to kładzie im kłody pod nogi. Jak nie ZUS, to skarbówka uprzyjemni życie. Ja nie miałam szansy nawet na dotację z Unii, bo 'na handel nie dają'
Stary 2011-06-15, 11:39   #3439
sheryl
szeryfcio

No niestety
(a jak ja zaczynałam z działalnością, to nawet małych zusów nie było)
Stary 2011-06-15, 12:01   #3440
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
No niestety
(a jak ja zaczynałam z działalnością, to nawet małych zusów nie było)
ja się załapałam na mały zus i na dotację z unii
Stary 2011-06-15, 12:32   #3441
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

dziewczyny szukam sprawdzonych sposobów (i skutecznych) na oduczenie bąbla sikania w nocy

no nie mogę sobie z tym poradzić ... dodam, ze w dzień nie nosi już pieluch połtora roku (chociaż w przedszkolu, jak jest mocno zajęty zabawą to zdarzy mu się wpadka chociaż dziwne, bo w domu nigdy ...); niewiem dlaczego tego niemoczenia w nocy nie moze załapać ...

znaczy mam pewne przypuszczenie - on bardzo dużo pije jak wróci z przedszkola to nie można go oderwać od napojów
no i ma mocny sen - jak się posiusia to się nawet nie obudzi

poświęcam się i czekam do 23trzeciej, żeby go wysadzić ... czasami zrobi czasami nie ... jak budzik mnie obudzi (a zazwyczaj nie budzi - zwyczajnie w nocy w głębokim śnie go nie słyszę ) to go jeszcze wysadzę ...
ale i tak to jest około 2-3 razy w ciągu nocy (chodzi spać o 19:30-20stej);

już nie wiem jak to ugryźć ....

Stary 2011-06-15, 12:47   #3442
sheryl
szeryfcio

Cytat:
no nie mogę sobie z tym poradzić ... dodam, ze w dzień nie nosi już pieluch połtora roku (chociaż w przedszkolu, jak jest mocno zajęty zabawą to zdarzy mu się wpadka chociaż dziwne, bo w domu nigdy ...); niewiem dlaczego tego niemoczenia w nocy nie moze załapać ...

..
No to u mnie to samo W dzień świadomie sam się załatwia od ponad roku, a noce jeszcze nie załatwione Ale ja się nie przejmuję, z nocami zawsze dłużej się się schodzi, to kwestia dojrzałości, widocznie jeszcze nie jego czas. Wiem, że za mocz nocny odpowiada dojrzałość jakiegoś tam hormonu wydzielanego przez przysadkę... i ma on wpływ na gęstość/ciężar moczu. Tak więc jak dziecko jeszcze nie jest dojrzałe, to i tak nie utrzyma nawet małej ilości moczu.(jak nie pije nic przed snem).
U nas zdarzają się i mokre noce i suche, tak więc myślę, że już bliżej końca niż dalej . Na wszystko przychodzi czas.
Stary 2011-06-15, 13:06   #3443
Oja 84
Zadomowienie

Cytat:
No to u mnie to samo W dzień świadomie sam się załatwia od ponad roku, a noce jeszcze nie załatwione Ale ja się nie przejmuję, z nocami zawsze dłużej się się schodzi, to kwestia dojrzałości, widocznie jeszcze nie jego czas. Wiem, że za mocz nocny odpowiada dojrzałość jakiegoś tam hormonu wydzielanego przez przysadkę... i ma on wpływ na gęstość/ciężar moczu. Tak więc jak dziecko jeszcze nie jest dojrzałe, to i tak nie utrzyma nawet małej ilości moczu.(jak nie pije nic przed snem).
U nas zdarzają się i mokre noce i suche, tak więc myślę, że już bliżej końca niż dalej . Na wszystko przychodzi czas.
a w ogóle to od kiedy zaczęłyście dziecko sadzać na nocnik? bo moja Anielka ma rok i 4 miesiące (prawie 5) i teściowa mi mówi, że już dawno powinnam ją uczyć a ja gdzieś przeczytałam, że to za wczęśnie bo owszem może i dziecko zrobi co nieco do tego nocnika ale nieświadomie bo jeszcze nie odczuwa parcia na pęcherz (bo jeszcze coś tam w tym układzie moczowym nie jest w pełni wykształcone). Ja chcę aby ona świadomie się załatwiała, żeby umiała zawołać, ze to już a nie wysadzać dziecko godzinami na nocniku dopóki nie zrobi.

Szczęśliwi nie muszą zerkać do innych ogródków a tym bardziej zrywać tam kwiatów

Oja 84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 13:10   #3444
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

Cytat:
ło boże jakie to mądre
nawet o tym nie wiedziałam ...
więc nie warto świrować tylko czekać i prać codziennie
dzięki za info

Stary 2011-06-15, 13:18   #3445
sarraa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oja 84 Pokaż wiadomość
a w ogóle to od kiedy zaczęłyście dziecko sadzać na nocnik? bo moja Anielka ma rok i 4 miesiące (prawie 5) i teściowa mi mówi, że już dawno powinnam ją uczyć a ja gdzieś przeczytałam, że to za wczęśnie bo owszem może i dziecko zrobi co nieco do tego nocnika ale nieświadomie bo jeszcze nie odczuwa parcia na pęcherz (bo jeszcze coś tam w tym układzie moczowym nie jest w pełni wykształcone). Ja chcę aby ona świadomie się załatwiała, żeby umiała zawołać, ze to już a nie wysadzać dziecko godzinami na nocniku dopóki nie zrobi.
Zawsze warto spróbować
np. ja wg opowieści rodziny to miałam rok i jakieś 2 miesiące i sobie pieluchę zdejmowałam sama i chodziłam bez, nawet wieczorem tak długo się szarpałam aż zdjęłam i w końcu mi odpuścili i nauczyli mnie "wołać siku"
sarraa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 13:32   #3446
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oja 84 Pokaż wiadomość
he he moja jak zrobi kupę to przychodzi i mówi "mama fuu" ma rok i 8 kiedys zrobiła do nocnika jak miała rok skończone ale to bardziej przez przypadek, bo akurat wyczaiłam że chce nic na siłę jak skończy 2 lata to będę kombinować jak ją uczyć wołać
Stary 2011-06-15, 13:46   #3447
jolkag78
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to jolkag78

Cytat:
Wiesz, ze jest taki kruczek, ze jeżeli masz swoją działalność i jesteś w ciąży i chociaż przez ten jeden ostatni miesiąc zapłacisz najwyzsze składki zdrowotne to płacą Ci najwyzsze macierzyńskie Sprwdzone, nie mogą sie tego czepić

Cytat:
Ja na razie jestem na małym ZUSie, aż się boje myśleć co będzie, jak przyjdzie mi płacić te 900 zł. Dziwny kraj ta nasza Polska. Zamiast wspierać przedsiębiorców, to kładzie im kłody pod nogi. Jak nie ZUS, to skarbówka uprzyjemni życie. Ja nie miałam szansy nawet na dotację z Unii, bo 'na handel nie dają'
Ja na sklep dostałam i do września mam niskie zusy, a potem... Aż się boję myśleć... 500zł więcej;( I oprócz tego kredytów cała masa
Stary 2011-06-15, 13:55   #3448
Anna Antonina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jolkag78 Pokaż wiadomość

Ja na sklep dostałam i do września mam niskie zusy, a potem... Aż się boję myśleć... 500zł więcej;( I oprócz tego kredytów cała masa
Może to zależy od regionu, może od okresu, w którym się ubiegasz o dotację? Ja mały ZUS mam do lipca 2012, a kredytów na szczęście niet. Trochę pożyczyłam tylko od ojca i trochę od TŻa, ale to nieoprocentowane i bez terminu spłaty

Ty masz sklep spożywczy, dobrze wywnioskowałam?
Stary 2011-06-15, 14:17   #3449
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jolkag78 Pokaż wiadomość
Wiesz, ze jest taki kruczek, ze jeżeli masz swoją działalność i jesteś w ciąży i chociaż przez ten jeden ostatni miesiąc zapłacisz najwyzsze składki zdrowotne to płacą Ci najwyzsze macierzyńskie Sprwdzone, nie mogą sie tego czepić
ja dałam ciała, bo w grudniu 08 zawiesiłam działaność, wtedy jak był kryzys, a w lutym zaszłam w ciąże, w cale nie odwieszałam, bo bym dostała 300zł a opłat więcej ( wtedy nie wiedziałam o czymś taki, jak zus wyrolować) a teraz w ewentualnej drugiej ciąży już wiem co robić
Stary 2011-06-15, 14:18   #3450
karinka124
Wtajemniczenie

są też pękające lakiery z Bell http://allegro.pl/bell-graffi-lakier...655433846.html
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości