Plotkowy dla Avono-maniaczek - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-17, 09:19   #3631
Oja 84
Zadomowienie

Dot.: Plotkowy dla Avono-maniaczek

Cytat:
Napisane przez sheryl Pokaż wiadomość

W sklepie ogrodniczym pytaj.
Pytałam mojego mądrego męża to powiedział, że jego znajomy kupił taką tubę na infradźwięki i jest skuteczna, krety spyliły . Nawet koty mu z podwórka zaczęły spylać (bo okazało się, że za płytko tę tubę wkopał) a to trzeba głęboko.
Cytat:
Napisane przez jolkag78 Pokaż wiadomość
Cześć dziewuszki!!
Kreta dopóki nic innego nie kupisz to możesz postraszyć butelką plastikową nabitą na preta.. Ja tak się moich pozbyłam.. Odcięłam "wlew", postrzępiłam robiąc taki lampion i na tego pręta, głęboko wbitego w ziemię powiesiłam tę hałasującą butelkę.. Ja tak zrobiłam na chwilę, dopóki nic innego nie kupię, ale działa, krety spieprzyły, więc nic innego nie kupuję Tyle, że to taki ogródek działkowy, nie wiem jakby to wyglądało koło domu
dzięki wielkie za rady!zaraz pójdę i potnę jakąś butelkę bo naprawdę krew mnie zalewa co rano jak widzę coraz to nowsze kopce! a ja tak się starałam żeby było równiutenko, że uwierzcie ale miałam 3 blazy (odciski) na rękach od tego zagrabiania i wyrównywania

Szczęśliwi nie muszą zerkać do innych ogródków a tym bardziej zrywać tam kwiatów

Oja 84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 10:09   #3632
musso4
Zakorzenienie

heloł
Cytat:
Napisane przez Oja 84 Pokaż wiadomość
dziewczyny ratujcie! jak się pozbyć kreta z ogródka?! kurczę, od kilku dni mi ryje i co rano pójdę do ogródka to jest kilka nowych kopczyków! a ja tak bardzo sie starałąm aby było idealnie równe te podłoże pod tą trawę a on mi wszystko niweczy!!! gdzie on kurka był, jak z mężem przekopywaliśmy ogródek?! wtedy to by się przydał a teraz to już po ptokach więc niech spyla!!! tylko jak go wygonić???
kreta ciężko się pozbyć najlepiej go upolować przyczaić się z łopatą, bo jak robi kopiec to wystawia ryja i wtedy lutnąc mu w łeb moja babcia św.p. była ekspertką w polowaniu na krety u mnie moje koty polują, co jakiś czas znajduje w ogrodzie martwego i wyrzucam do kosza

wypiłam właśnie kawę, patrze na spodzie, a tam komar
musso4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 10:19   #3633
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
heloł

kreta ciężko się pozbyć najlepiej go upolować przyczaić się z łopatą, bo jak robi kopiec to wystawia ryja i wtedy lutnąc mu w łeb moja babcia św.p. była ekspertką w polowaniu na krety u mnie moje koty polują, co jakiś czas znajduje w ogrodzie martwego i wyrzucam do kosza
nie szkoda Ci tak zabijać biedne zwierzę?

Ja jestem za wypłoszeniem przy pomocy butelki...a nie od razu zabijać.
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 10:26   #3634
musso4
Zakorzenienie

[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;27568508]nie szkoda Ci tak zabijać biedne zwierzę?

Ja jestem za wypłoszeniem przy pomocy butelki...a nie od razu zabijać.[/QUOTE]
nigdy nie udało mi się jeszcze upolować pewnie jakby spojrzał na mnie to bym go nie trzasła, ale jak kot złapie to już mi nie szkoda, przyroda
Stary 2011-06-17, 10:31   #3635
jolkag78
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to jolkag78

Cytat:
heloł

Krety bardzo trudno zabić... Twarde są... Komar łeee, smacznego
Stary 2011-06-17, 10:31   #3636
Konto usunięte

Cytat:
nigdy nie udało mi się jeszcze upolować pewnie jakby spojrzał na mnie to bym go nie trzasła, ale jak kot złapie to już mi nie szkoda, przyroda
Mi szkoda każdego zwierzęcia, którte jeszcze żyje na wolności, a szczególnie tego chronionego.
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 10:41   #3637
theMonique
Zakorzenienie

Cytat:
heloł

padlam

ja UMIEM
ja ROZUMIEM

BLOG http://themonique-girlsjustwant.blogspot.com/
theMonique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 10:44   #3638
musso4
Zakorzenienie

[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;27568740]Mi szkoda każdego zwierzęcia, którte jeszcze żyje na wolności, a szczególnie tego chronionego.[/QUOTE]
a mi bardziej szkoda zwięrząt w gospodarstwach domowych, moje koty i pies śpią w pościeli, a u sąsiadów psy na krótkim łańcuchu, całe życie nie spuszczane i często głodne, bo "pies najedzony to śpi, a nie szczeka" kiedyś sąsiad trzymał psa przy moim płocie jak zobaczyłam, że je własne odchody, to zaczęłam go dokarmiać przez płot, sąsiad chyba się skapnął i przestawił budę w inne miejsce, w końcu pies zdechł...
Stary 2011-06-17, 10:44   #3639
Buniat
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny ratujcie! jak się pozbyć kreta z ogródka?! kurczę, od kilku dni mi ryje i co rano pójdę do ogródka to jest kilka nowych kopczyków! a ja tak bardzo sie starałąm aby było idealnie równe te podłoże pod tą trawę a on mi wszystko niweczy!!! gdzie on kurka był, jak z mężem przekopywaliśmy ogródek?! wtedy to by się przydał a teraz to już po ptokach więc niech spyla!!! tylko jak go wygonić???
ja ostatnio zakupiłam coś takiego:
http://www.kdc.pl/solarne-odstraszac...p11048758.html
koleżanka mówiła, że u niej jest to skuteczne
więc polecam
Buniat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 10:45   #3640
musso4
Zakorzenienie

w sumie to miałobyć troche w formie żartu z tym kretem, a wyszło, że zabijam zwierzęta
Stary 2011-06-17, 10:47   #3641
theMonique
Zakorzenienie

[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;27568740]Mi szkoda każdego zwierzęcia, którte jeszcze żyje na wolności, a szczególnie tego chronionego.[/QUOTE]

mi szkoda, ale nie szkodnikow typu szczur (FUJ!!!) czy kret
naturalna selekcja

ja UMIEM
ja ROZUMIEM

BLOG http://themonique-girlsjustwant.blogspot.com/
theMonique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 11:23   #3642
musso4
Zakorzenienie

a jak jesteśmy w temacie zwierząt to co powiecie na biedne kocięta, czy szczenięta, które są "likwidowane" zaraz po urodzeniu, bo "przecież nic nie czują jeszcze"
Stary 2011-06-17, 11:24   #3643
karinka124
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość

Oj ja nie trawię smarowania się na plaży i czekania długo na efekty, 6 lat temu znalazłam to cudo w aptece i od tamtej pory pierwsze kroki po dojechaniu nad morze kieruję do sklepu zielarskiego i kupuję.
Byłam bardzo zaskoczona efektami, bo jestem bledziuch niesamowity ( nawet kolory nude w naszych podkładach są dla mnie za ciemne) a tu ładny brązik na skórze

muszę wypróbować ten specyfik
karinka124 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 11:27   #3644
zalotnica83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez theMonique Pokaż wiadomość
mi szkoda, ale nie szkodnikow typu szczur (FUJ!!!) czy kret
naturalna selekcja
Popieram...tak jak musso bardziej żal mi zwierząt, które są krzywdzone przez ludzi...a tak poza tym nie przepadam za zwierzętami cała filozofia wegetarian jest dla mnie chora... Jeśli ktoś lubi niech wspiera schroniska, ja bym wolała pomóc ludziom...
zalotnica83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 12:33   #3645
jolkag78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zalotnica83 Pokaż wiadomość
Popieram...tak jak musso bardziej żal mi zwierząt, które są krzywdzone przez ludzi...a tak poza tym nie przepadam za zwierzętami cała filozofia wegetarian jest dla mnie chora... Jeśli ktoś lubi niech wspiera schroniska, ja bym wolała pomóc ludziom...
No o tutaj mogłybyśmy dyskutować... ja kocham psiaki i kociaki i zrobiłabym wszystko by im pomóc.. Człowiek może iść do pracy i kupić sobie zyrko, pies nie.. Człowiek moze obronić się przed przemocą, pies nie... Temat rzeka, dla mnie bardzo wzruszający
Stary 2011-06-17, 12:36   #3646
Konto usunięte

Cytat:
No o tutaj mogłybyśmy dyskutować... ja kocham psiaki i kociaki i zrobiłabym wszystko by im pomóc.. Człowiek może iść do pracy i kupić sobie zyrko, pies nie.. Człowiek moze obronić się przed przemocą, pies nie... Temat rzeka, dla mnie bardzo wzruszający
dokładnie tak samo myślę.

Najłatwiej jest skrzywdzić kogoś kto jest bezbronny i słaby...
Stary 2011-06-17, 12:37   #3647
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

Cytat:
a mi bardziej szkoda zwięrząt w gospodarstwach domowych, moje koty i pies śpią w pościeli,
ja lubię zwierzęta "domowe" (choć za kotami nie przepadam ) ale dla mnie jest nie do przyjęcia wspólne spanie
sama mam psa w domu, którego uwielbiam, ale na pościel nie ma prawa wejść ... jak DLA MNIE muszą być jakieś granice

ale każdy robi jak chce

jamapi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 12:40   #3648
nightsong
Rozeznanie

Cytat:
masakra :P

Cytat:
Napisane przez Sarunieczka Pokaż wiadomość
Fajny z Ciebie rudzielec i tel.też mam taki
dzięki a wiesza Ci się często ten tel.? :P

ja to dziś umieram w pracy, oczy mi się same zamykają

Od razu życzę Wam miłego weekendu, jadę dziś do Wawki i na forum będę pewnie dopiero w niedzielę.
nightsong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 12:40   #3649
sheryl
szeryfcio

To ja jeszcze napiszę, że mój ojciec jak miał krety na działce, to próbował z tymi butelkami i nic nie dało .
Oja, jak ci się nie uda z butelkami, to spróbuj z ultradźwiękami, to ponoć skuteczne.

No cóż, dla jednych kret to słodkie zwierzątko, dla innych (którzy mają ziemię i coś na niej hodują) to szkodnik. No ale tak to jest, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia .
Jak byłam młodą osóbką kochałam wszystkie zwierzątka i mnie wzruszały i bym je głaskała... i całowała.... Byłam kociarą (i nadal mam kota )
Od kiedy mam dziecko, dojrzałam i mam bardziej praktyczne spojrzenie i już nie rozpływam się tak na widok zwierzątek.
Oczywiście nie mogę patrzeć na krzywdę tych i tych, ale gdybym miała działać, działałabym w sprawie pokrzywdzonych dzieci.
Stary 2011-06-17, 12:55   #3650
musso4
Zakorzenienie

laski ale czad sprzedałam w zeszłym roku auto, było full ubezpieczone, zgodziłam się przekazać ubezpieczenie kupującemu, żeby nie zchodzić z ceny, zgłosiłam sprzedaż w wydziale komunikacji, a u ubezpieczyciela już nie przyszło mi ostatnio pismo, że auto rozbite, i żeby wysłać ksero dowodu lub jeśli sprzedane ksero umowy, bo nie mogą zamknąć sprawy odszkodowania wysłałam i dzisiaj przyszło pismo, że niewykorzystana składkę AC mi oddadzą, więc dostane przekaz na ponad 460zł myślałam, że jak przekazuje ubezpieczenie to całe, a babka na infolini powiedziała, że tylko OC przechodzi i przekaz juz wysłali pocztą jutro jadę kupić małej basen do ogrodu, więc nie będę musiała się ograniczać cenowo kupie taki, żebym sama się zmieściła
Stary 2011-06-17, 13:06   #3651
sheryl
szeryfcio

Cytat:
laski ale czad sprzedałam w zeszłym roku auto, było full ubezpieczone, zgodziłam się przekazać ubezpieczenie kupującemu, żeby nie zchodzić z ceny, zgłosiłam sprzedaż w wydziale komunikacji, a u ubezpieczyciela już nie przyszło mi ostatnio pismo, że auto rozbite, i żeby wysłać ksero dowodu lub jeśli sprzedane ksero umowy, bo nie mogą zamknąć sprawy odszkodowania wysłałam i dzisiaj przyszło pismo, że niewykorzystana składkę AC mi oddadzą, więc dostane przekaz na ponad 460zł myślałam, że jak przekazuje ubezpieczenie to całe, a babka na infolini powiedziała, że tylko OC przechodzi i przekaz juz wysłali pocztą jutro jadę kupić małej basen do ogrodu, więc nie będę musiała się ograniczać cenowo kupie taki, żebym sama się zmieściła
No to ci się pofarciło Możesz poszaleć zakupowo.

Lecę do Coku po paczuszke.
Stary 2011-06-17, 13:47   #3652
Resscue21
Zakorzenienie

GG do Resscue21

Jutro u mnie na stadionie Ewa Farna i Piasek heh kupiłam sobie na nich bilety a co tam

Ahhh kupiłam sobie tez śliczna bluzeczke i szal
A o 15 jade do gliwic na szał ciał - czyli zakupy w Gliwicach ( Auchan ) hihihi

Maleństwo moje
Resscue21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 18:11   #3653
Oja 84
Zadomowienie

ło matko a co tu taka cisza? wbiłam dwa pale i nałożyłam na to butelki, zobaczymy czy ten dziad się wyniesie a jak nie to jutro coś kupię.

Szczęśliwi nie muszą zerkać do innych ogródków a tym bardziej zrywać tam kwiatów

Stary 2011-06-17, 18:46   #3654
Sarunieczka
vel Turkusoowa :)

Cytat:
ło matko a co tu taka cisza? wbiłam dwa pale i nałożyłam na to butelki, zobaczymy czy ten dziad się wyniesie a jak nie to jutro coś kupię.
ja tu byłam wcześniej,ale nie dało się cytować postów to się "obraziłam" na chwilę

Cytat:
Napisane przez Resscue21 Pokaż wiadomość
Jutro u mnie na stadionie Ewa Farna i Piasek heh kupiłam sobie na nich bilety a co tam

Ahhh kupiłam sobie tez śliczna bluzeczke i szal
A o 15 jade do gliwic na szał ciał - czyli zakupy w Gliwicach ( Auchan ) hihihi
Zakupy,ciekawe co tam nakupiłaś
Cytat:
fajnie,wpadł grosz,mogłoby mi tak coś wpaść to nie chce

Cytat:
popieram,jestem strasznie wrażliwa na cierpienie zwierząt(co nie znaczy że ludzi nie,bo też,ale chyba na równi)

Cytat:
w sumie to miałobyć troche w formie żartu z tym kretem, a wyszło, że zabijam zwierzęta
ja czułam że żartujesz gdzie byś krecika biednego z łopaty

przyszły mi kosmetyki z allegro,te tanie co się im data ważności kończy,zadowolona jestem,porobię fotki to pokażę
Sarunieczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 19:06   #3655
Agatheska
Zadomowienie

[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;27568508]nie szkoda Ci tak zabijać biedne zwierzę?

Ja jestem za wypłoszeniem przy pomocy butelki...a nie od razu zabijać.[/QUOTE]

O tym samym pomyślałam!
Jestem wielką miłośniczką zwierząt i nawet przez myśl mi nie przychodzi krzywdzić zwierzaków, co dopiero to czynić ... Nie chcę dalej wgłębiać się w temat, bo aż mnie zamroziło, jak przeczytałam posta
"Gdybyś mógł zajrzeć w głębie mojej duszy, znalazłbyś bezcenne skarby. Gdybyś mógł spojrzeć na mnie raz jeszcze, ujrzałbyś wyjątkowość. Gdybyś mógł posłuchać mojego umysłu, usłyszałbyś bicie serca. Gdybyś tylko zechciał, mogłbyś mieć taką moc, gdybyś tylko chciał, mógłbyś ..."
Agatheska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 19:46   #3656
Oja 84
Zadomowienie

Cytat:

przyszły mi kosmetyki z allegro,te tanie co się im data ważności kończy,zadowolona jestem,porobię fotki to pokażę
ja już też jestem z nich zadowolona ale musialam troche ochłonąć i przemyśleć hehe Ja to tak trochę narwana jestem, do wszystkiego podchodzę zbyt emocjonalnie i wczoraj byłam rozczarowana, że te daty takie, że te napisy nie polskie... ale już jest ok i za tą kasę jest naprawdę ok

Stary 2011-06-17, 20:40   #3657
Sarunieczka
vel Turkusoowa :)

Cytat:
ja już też jestem z nich zadowolona ale musialam troche ochłonąć i przemyśleć hehe Ja to tak trochę narwana jestem, do wszystkiego podchodzę zbyt emocjonalnie i wczoraj byłam rozczarowana, że te daty takie, że te napisy nie polskie... ale już jest ok i za tą kasę jest naprawdę ok
to ja wkleję szminkę,cień i kredkę którą zamówiłam
Kredka i szminka Rimmel oraz cień Sally Hansen
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1100432.jpg (124,2 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1100435.jpg (36,3 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1100440.jpg (94,9 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1100447.jpg (99,8 KB, 34 załadowań)
Sarunieczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 20:42   #3658
jolkag78
Zakorzenienie

Maja! pokazuj co kupiłaś
o, juz dałaś, w tym samym czasie chyba
bardzo fajne rzeczy... prosze o linka ze szminką..

Edytowane przez jolkag78
Czas edycji: 2011-06-17 o 20:43
jolkag78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 20:44   #3659
Anna Antonina
Wtajemniczenie

Kochane, wypada iść na egzamin z gołymi nogami?

Zestaw będę miała prawie identyczny, jak Pani na zdjęciu, tylko bluzeczka będzie biała, do tego chciałabym moje kochane czarne piptoły. Z jednej strony rajstopy do odkrytego paluszka mi nie pasują, a z drugiej brak rajstop do egzaminu. A z trzeciej nienawidzę rajstop całym sercem, nienawidzę mieć na nogach tego plastikowego paskudztwa.

Tak więc co myślicie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg spodnica_midi_czarna_sp03.jpg (86,4 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg lakierowaneczarne02.jpg (22,9 KB, 24 załadowań)
Anna Antonina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 20:48   #3660
Anna Antonina
Wtajemniczenie

Cytat:
to ja wkleję szminkę,cień i kredkę którą zamówiłam
Kredka i szminka Rimmel oraz cień Sally Hansen
Twoje usta wyglądają ślicznie w tej szmince
Anna Antonina jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości