Plotkowy dla Avono-maniaczek - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-26, 12:52   #4171
sheryl
szeryfcio

Dot.: Plotkowy dla Avono-maniaczek

Cytat:
Napisane przez zalotnica83 Pokaż wiadomość
Ja najczęściej dla dzieci kupuję w Reserved Kids...tam mi się mnóstwo rzeczy podoba i mam zniżki
A tak , też lubię od nich rzeczy (dla dzieci ) Najfajniejsze ceny mają pod koniec sezonu. Pokupowałam małemu mnóstwo bluz, świetne są

A skąd te zniżki?
Stary 2011-06-26, 13:00   #4172
zalotnica83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sheryl Pokaż wiadomość
A tak , też lubię od nich rzeczy (dla dzieci ) Najfajniejsze ceny mają pod koniec sezonu. Pokupowałam małemu mnóstwo bluz, świetne są

A skąd te zniżki?
Mojego męża brat pracuję w Croppie i oni mają te same bony rabatowe (40% przy zakupach na 50zł))no i czasami uda mi się go o kilka wyprosić...

Edytowane przez zalotnica83
Czas edycji: 2011-06-26 o 13:02
zalotnica83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-26, 13:32   #4173
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
To idź reklamuj...tylko, ze tak naprawdę chyba oni wybierają formę rozliczenia reklamacji..czyli mogą zamiast kaski dać Ci nowy towar...koło mnie otworzyli Boti i najczęściej tam się zaopatruje albo w Deichmanie...nie kupuję droższych butów bo dwa razy się naciełam...poza tym wolę więcej a tańszych...

Mam buty z tego sklepu (Boti) i całkiem nieżle się w nich chodzi. Z kolei z butami mam tak,że za adidasy mogę sporo zapłacić i eleganckie szpile też, a takie sezonówki - to mi nie zależy bo obstawiam ich żywot na jeden sezon- to kupuje tam gdzie mi się spodobają

Cytat:
dzień dobry

U nas jak zwykle w niedzielę poranek naleśnikowy Kupiliśmy wczoraj nową patelnię do naleśników i mężuś się produkuje .
Muszę się pochwalić że jestem takie antytalencie naleśnikowe, że w życiu żaden naleśnik spod mojej ręki nie wyszedł, a zakup patelni skończył się dla niej tragicznie- spaliłam ją

Cytat:
Mojego męża brat pracuję w Croppie i oni mają te same bony rabatowe (40% przy zakupach na 50zł))no i czasami uda mi się go o kilka wyprosić...
Spryciula
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-26, 13:37   #4174
zalotnica83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Mam buty z tego sklepu (Boti) i całkiem nieżle się w nich chodzi. Z kolei z butami mam tak,że za adidasy mogę sporo zapłacić i eleganckie szpile też, a takie sezonówki - to mi nie zależy bo obstawiam ich żywot na jeden sezon- to kupuje tam gdzie mi się spodobają

Muszę się pochwalić że jestem takie antytalencie naleśnikowe, że w życiu żaden naleśnik spod mojej ręki nie wyszedł, a zakup patelni skończył się dla niej tragicznie- spaliłam ją

Spryciula
Mi też coś naleśniki nie bardzo wychodzą...raz robiłam i takie grube, nieforemne wyszły, że już się nie zabieram za smażenie...za to placki ziemniaczane często zdarza mi się robić...ostatnio z braku czasu zrobiłam z torebki i też pyszne wyszły...mąż nie poznał
Stary 2011-06-26, 13:43   #4175
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Teraz mi się marzą jakieś fajne krótkie spodenki(dla siebie)...dostałam ostatnio bon z Orsaya więc pewnie w pierwszej kolejności tam zajrzę...ach wiedzą jak przyciągnąć klientów...
O, teraz jest dużo tych spodenek. Widziałam fajne szorty w modnych kolorach w Zarze,
ale cena (promocyjna ) - 99, hehe. No za taką cenę to ja im szortów nie kupię, chociaż widać, że fason i kolor bardzo na czasie i to pewnie dlatego ta cena

Edytowane przez sheryl
Czas edycji: 2011-06-26 o 13:44
sheryl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-26, 14:07   #4176
musso4
Zakorzenienie

u mnie po obiadku dzisiaj były kluski z truskawkami i młoda kapusta
musso4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-26, 14:17   #4177
katniewojt
Zakorzenienie

A u mnie już tradycyjnie za parę minut będzie kurczak z butelki
katniewojt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-26, 14:19   #4178
jolkag78
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to jolkag78

A U MNIE BĘDZIE TO http://dukan.blox.pl/2010/05/Ruloniki-bolognese.html
Stary 2011-06-26, 15:15   #4179
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Oj, to fajnie masz

Cytat:
Z kolei z butami mam tak,że za adidasy mogę sporo zapłacić i eleganckie szpile też, a takie sezonówki - to mi nie zależy bo obstawiam ich żywot na jeden sezon- to kupuje tam gdzie mi się spodobają
No ja mam podobnie. Generalnie kupuję buty dobre jakościowo lepszych firm, ale sezonówki, letnie buciki, klapeczki kupuję takie, jakie mi się podobają, nie patrząc na firmę, bo za wiele od nich nie wymagam

Cytat:
Ja też . U nas naleśniki robi mąż
Stary 2011-06-26, 15:58   #4180
jolkag78
Zakorzenienie

Wreszcie koniec pracy Zmykam do domku
Stary 2011-06-26, 17:55   #4181
musso4
Zakorzenienie

a ja dziś zdrzemłam się z córa 2 godziny i piję drugą kawe taki senny ten dzień
Stary 2011-06-26, 18:01   #4182
jolkag78
Zakorzenienie

O mój Boju, ale sie objadłam.. jakie plany na resztę dnia dziołchy?
Stary 2011-06-26, 18:03   #4183
Anna Antonina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jolkag78 Pokaż wiadomość
Pierwszy raz od jakiegoś roku cieszę się dniem, na który nie mam żadnych planów Leżymy z TŻem w łóżeczku, oglądamy TV i objadamy się.
Anna Antonina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-26, 18:13   #4184
katniewojt
Zakorzenienie

Cytat:
Słodkie nicnierobienie
Też się najadłam czereśni i teraz się zastanawiam czy to się źle nie skończy
Stary 2011-06-26, 18:23   #4185
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anna Antonina Pokaż wiadomość
Pierwszy raz od jakiegoś roku cieszę się dniem, na który nie mam żadnych planów Leżymy z TŻem w łóżeczku, oglądamy TV i objadamy się.
Cytat:
Napisane przez katniewojt Pokaż wiadomość
Słodkie nicnierobienie
Też się najadłam czereśni i teraz się zastanawiam czy to się źle nie skończy
przyłączam się do lenistwa w miare możliwości z berbeciem
Stary 2011-06-26, 19:07   #4186
zalotnica83
Zakorzenienie

Cytat:
Wygląda ciekawie, zapiszę sobie ten przepis i zrobię któregoś dnia

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

Ja dziś cały dzień jakoś leniwie spędziłam...najpierw byłam z mężem i młodszą córcią na spacerku, potem u rodziców(tato zabrał dzieci na plac zabaw) a teraz siedzę ze starszą córką, gram z nią w gry planszowe i popijam trzecią już kawę z mlekiem i bitą śmietaną....mniam....:lov e:
Stary 2011-06-26, 20:34   #4187
Sarunieczka
vel Turkusoowa :)

Dobryj wiecier

Despa,tak,TK Maxx jest,otwarty jakiś mies.temu bodajże,wieeelki sklep,wcześniej tam był Avans,ale zlikwidowali

Cytat:
Moja już od rana rysuje i słucha "Ani z Zielonego Wzgórza"- już któryś raz z kolei, bo tak się jej podoba...

A ja siedzę nad herbatą bo mi kawy rozpuszczalnej brakło:mur :
Ania z Zielonego Wzgórzakocham książkę,i film
Kawę rozpuszczalną też kocham jaką pijesz? mnie najbardziej smakuje Nescafe Classic,choć ostatnio kupiłam w saszetce Nescafe Espresso i coś pysznego czasem też kupuję Biedronkową Fuego jak się kasa kończy

Cytat:
Napisane przez Tygrysek17 Pokaż wiadomość
Witam Was Słoneczka
pamięta mnie jeszcze ktoś
Ba...Tygrysek moja miłość

Cytat:
Napisane przez dudi83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wiecie może ile czasu jest na reklamację butów w CCC ?
Oj ja tak nie wiem czy 12 mcy jak piszą dziewczyny...mam tu kartę gwarancyjną ale z Deichmanna i jest tylko 3 mies.więc tam pewnie podobnie...

Cytat:
Napisane przez porzeczka2602 Pokaż wiadomość
A to mój wczorajszy zakup http://aukcjewp.wp.pl/hm-letnia-suki...674698526.html
tylko nie wiem jaki biustonosz pod nią ??
Uwielbiam takie sukienki,są takie kobiece mam chyba dwie takie,i ja zakładam normalny biustonosz,tyle że odpinam jedną szelkę i przekładam ją przez szyję można tak zrobić pod warunkiem że sukienka z tyłu nie ma dekoltu do pasa

Cytat:
Muszę się pochwalić że jestem takie antytalencie naleśnikowe
Ja jeszcze nie smażyłam naleśników,bo każdy mi mówi że cieżko,że pierwszy zawsze się przykleja itp,a że ja się szybko zniechęcam,to na razie nie próbuję,bo jak mi nie wyjdzie,to jak pierdzielnę patelnią to siwy dym

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
przyłączam się do lenistwa w miare możliwości z berbeciem
ja się leniłam dziś z facetem,u niego tzn przyjechała siostrzenica z dzieckiem,i bawiłam się z nim,co za kochany berbeć(ma 14 miesięcy) raczkowaliśmy sobie razem,bo jeszcze nie chodzi,tzn,wstaje sam,i idzie trzymając się meblijest strasznie żywy i ruchliwy,pokażę Wam moje zdj z nim,ale nie z dzisiaj,tylko sprzed kilku miesięcy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20101024075.jpg (78,8 KB, 47 załadowań)

Edytowane przez Sarunieczka
Czas edycji: 2011-06-26 o 20:37
Sarunieczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-26, 20:38   #4188
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

cześć laseczki po weekendzie

troszkę wypoczęłam, ale mogłby być lepiej pogoda w sumie była ok - trochę padało, ale bąblowi to nie przeszkadzało

najgorsze, ze obrzerałam się jak świnia piwka też sobie nie żałowałam, więc jutro rano, jak wejdę na wagę, to pewnie z niej spadnę z wrażenia

no i od jutra powrót do szarej rzeczywistości ....

Cytat:
Napisane przez izka@izka Pokaż wiadomość
Witajcie, opowiem kilka słów o sobie, mam na imię Iza, jestem chyba z Was najstarsza, ale to nic. Mam trójkę dzieciaczków, dwójkę nastolatków i taką małą 2,5 letnią córcię. Avonem zajmuję się już ok. 10 lat,już sama nie pamiętam. Zawsze próbuje Was nadrobić ale nie daję rady, dlatego tak mało się odzywam. Jak wracam z pracy to zanim ogarnę dom, dzieci, a wierzcie mi że czasem mam tak jakby po Hiroszimie to jakoś już nie mam siły nawet na czytanie. I gdy ja siadam do kompa to większość z was od niego odchodzi.

Ja na jutro kupiłam winko, lubię białe Carlo Rosi, zrobie serniczek na zimno w końcu Tatuś ma święto, niech się cieszy, a w piątek niestety idę do pracy więc znów nie nadrobię. Na głównym to dam radę, ale tutaj to kto wie. Idę położyć moją niunię spać, bo ona to tak późno zasypia i mam czas dla siebie.
ja również Cię witam

Cytat:
Napisane przez theMonique Pokaż wiadomość
Kurde, widze, ze to tylko ja jestem taka prymitywna jesli chodzi o pachy TŻ-a... ale on dba o higiene (zeby nie bylo) i ladnie pachnie wiec mi to nie przeszkadza
mój kiedyś golił pachy, ale on ma generalnie wrażliwą skórę i robiły mu się wypryski, więc sobie "darował"; mi to nie przeszkasza, bo dba o higienię

na dole ogoli się raz kiedyś, ale jak zaczynały odrastać, to za mocno drapał, więc zostaje owłosiony

Cytat:
Napisane przez Agatheska Pokaż wiadomość
Smutno mi, bo każda albo zaczęła wakacje, albo urlop i planuje wypoczynek, a ja ... dopiero m-c temu rozpoczęłam pracę i muszę obejść się smakiem
ja miałam mieć urlop w ostatnie dwa tygodnie lipca, ale że we wrześniu bąbel ma zabieg, to ten urlop przekłądam, żeby zwolnienia nie brać ... więc ja również nie mogęplanować sobie wypoczynku
a już tak bym chciała odsapnąć od roboty na dłużej

ale ale ... są i plusy - mój mąż ten urlop w lipcu bierze, bo już nie może przełożyć i jeden niecały tydzień będzie na domku u moich rodziców, na weekend w domu, a właściwie to jedziemy do łeby do parku dinozaurów, a potem na drugi tydzień jedzie do swoich rodziców ... będę miała prawie dwa tygodnie laby no chyba, że coś się zmieni i będą siedzieć w domu (tfu tfu)

Cytat:
Napisane przez dokia Pokaż wiadomość
moja oczywiście też rozpuszczalna ale z mlekiem
to tak jak ja

dobra ... pranie zrobione, to teraz ja się idę wykąpać

jamapi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-26, 21:09   #4189
izka@izka
Raczkowanie

Oj ja tak nie wiem czy 12 mcy jak piszą dziewczyny...mam tu kartę gwarancyjną ale z Deichmanna i jest tylko 3 mies.więc tam pewnie podobnie...

w deichmanie gwarancja jest na 24 mies., nigdy nie miałam problemów z reklamacją, a przy 3 dzieci to tych butów muszę się nakupić. W ccc tak samo, tylko nieraz są problemy z reklamacją więc tam nie kupuję.

Ja jeszcze nie smażyłam naleśników,bo każdy mi mówi że cieżko,że pierwszy zawsze się przykleja itp,a że ja się szybko zniechęcam,to na razie nie próbuję,bo jak mi nie wyjdzie,to jak pierdzielnę patelnią to siwy dym

.
Smażenie naleśników wcale nie jest trudne, u mnie w pracy nieraz smażymy 400, warunkiem udanych placków jest dobra gęstość ciasta, za żadkie będą się rwały.

przepraszam, ale mam problem z cytowaniem, coś mi nie wychodzi

Edytowane przez izka@izka
Czas edycji: 2011-06-26 o 21:11
izka@izka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-26, 21:51   #4190
dudi83
Raczkowanie

Cytat:
To idź reklamuj...tylko, ze tak naprawdę chyba oni wybierają formę rozliczenia reklamacji..czyli mogą zamiast kaski dać Ci nowy towar...koło mnie otworzyli Boti i najczęściej tam się zaopatruje albo w Deichmanie...nie kupuję droższych butów bo dwa razy się naciełam...poza tym wolę więcej a tańszych...
Z tego co wiem to albo zwrot kasy albo wymiana.

Cytat:
Ja też ostatnio latam po po wyprzedażach głównie obkupuję dziecko Najbardziej dla dzieci lubię C&A, bo dobra jakość i najlepsze ceny. W Zarze też kupujemy i lubię ją, ale z cenami przeginają, na dobre ceny u nich trzeba poczekać jeszcze . Kappahla nie lubię, za niska jakość w stosunku do cen. Tam jedynie czapeczki zawsze jakieś fajne utrafię.
My prawie wszystko kupujemy małemu w C&A. Tak jak piszesz niskie ceny i dobre gatunkowo.

Cytat:

w deichmanie gwarancja jest na 24 mies., nigdy nie miałam problemów z reklamacją, a przy 3 dzieci to tych butów muszę się nakupić. W ccc tak samo, tylko nieraz są problemy z reklamacją więc tam nie kupuję.
Chyba podejdę z butami i się zapytam.

73-72-71-70-69-68-67-66-65-64-63-62-61-60
dudi83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-26, 22:11   #4191
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
O, teraz jest dużo tych spodenek. Widziałam fajne szorty w modnych kolorach w Zarze,
ale cena (promocyjna ) - 99, hehe. No za taką cenę to ja im szortów nie kupię, chociaż widać, że fason i kolor bardzo na czasie i to pewnie dlatego ta cena
Od piątku Zara ma wyprzedaż, jak byłam to było -50%, za tydzień może dwa zrobię drugie podejście, pewnie znowu coś kupię (bedzie wtedy już -70%)- tym razem większego na "przyszłość" mojej strojnisi.

A miałam napisać- są getry takie w stylu dzinsów- Sarunieczka kiedyś link do takich na allegro podawała- na pewno są na dziecinnym- ale tam jest rozmiarówka do 164 cm- ja nosząc S-kę czy XS-kę spokojnie w nie weszłam(a nawet w rozmiar 158 cm) - kosztują 39 zł są w jaśniejszym normalnym dżinsowym i takim bardzo ciemnym granacie

Cytat:

Pycha... Powiem szczerze że ja otrębów używam na co dzień, ostatnio zrobiłam pyszne ciasto z dodatkiem otrębów- aż byłam w szoku że takie beztalencie do pieczenia jak ja coś takiego wymyśliło.

Cytat:
Byliśmy na działce u teściów na grilu, przy okazji pozbierałam owoców i warzyw do zamrażarki.

Cytat:
Napisane przez Sarunieczka Pokaż wiadomość
Dobryj wiecier

Despa,tak,TK Maxx jest,otwarty jakiś mies.temu bodajże,wieeelki sklep,wcześniej tam był Avans,ale zlikwidowali

Ania z Zielonego Wzgórzakocham książkę,i film
Kawę rozpuszczalną też kocham jaką pijesz? mnie najbardziej smakuje Nescafe Classic,choć ostatnio kupiłam w saszetce Nescafe Espresso i coś pysznego czasem też kupuję Biedronkową Fuego jak się kasa kończy
Ba...Tygrysek moja miłość
Uwielbiam takie sukienki,są takie kobiece mam chyba dwie takie,i ja zakładam normalny biustonosz,tyle że odpinam jedną szelkę i przekładam ją przez szyję można tak zrobić pod warunkiem że sukienka z tyłu nie ma dekoltu do pasa
ja się leniłam dziś z facetem,u niego tzn przyjechała siostrzenica z dzieckiem,i bawiłam się z nim,co za kochany berbeć(ma 14 miesięcy) raczkowaliśmy sobie razem,bo jeszcze nie chodzi,tzn,wstaje sam,i idzie trzymając się meblijest strasznie żywy i ruchliwy,pokażę Wam moje zdj z nim,ale nie z dzisiaj,tylko sprzed kilku miesięcy
W sklepie nie byłam, ale będę mieć za dwa tygodnie więcej czasu bo córa jedzie na obóz żeglarski, więc żeby się martwic tym jak sobie radzi będę sobie wymyślać zajęcia- więc może i tam się pojawię.

Kawę piję Nescafe Creme- albo Nescafe 3w 1, ta Biedronkowa mi nie przeszkadza, więc jak mi się nie chce iść do sklepu wpadam do Biedry i ta kupuję.

Anię z Zielonego Wzgórza też lubię- czytałam wszystkie części Ani, ogladałam film, żałuję że w wakacje go nie powtarzają. Była to książka mojego dzieciństwa...

A tak przy okazji- wiadomo, że z czasem gusta się zmieniają i teraz pewnie czytacie co innego. ale macie takie książki z lat dziecięcych/ młodzieżowych do których wracałyście?

Cytat:
Napisane przez dudi83 Pokaż wiadomość
Z tego co wiem to albo zwrot kasy albo wymiana.

My prawie wszystko kupujemy małemu w C&A. Tak jak piszesz niskie ceny i dobre gatunkowo.

Chyba podejdę z butami i się zapytam.
W C&A mam ten problem że trudno trafić z rozmiarówką, to samo mam z 5-10-15, ciuchy niby w tym samym rozmiarze a w jedne spodnie córa wejdzie w drugie nie...
Stary 2011-06-26, 22:37   #4192
Sarunieczka

Cytat:
A tak przy okazji- wiadomo, że z czasem gusta się zmieniają i teraz pewnie czytacie co innego. ale macie takie książki z lat dziecięcych/ młodzieżowych do których wracałyście?
Kocham i czytałam kilka razy np."Dzieci z Bullerbyn","Anię z Zielonego Wzgórza" oczywiście tak jak Ty wszystkie części lubiłam taką książkę "Karolcia",co jeszcze... z późniejszych lat to "Sagę o Ludziach Lodu" uwielbiam
Stary 2011-06-26, 23:20   #4193
izka@izka
Raczkowanie

Cytat:
Kocham i czytałam kilka razy np."Dzieci z Bullerbyn","Anię z Zielonego Wzgórza" oczywiście tak jak Ty wszystkie części lubiłam taką książkę "Karolcia",co jeszcze... z późniejszych lat to "Sagę o Ludziach Lodu" uwielbiam
Ja uwielbiałam czytać książki Małgorzaty Musierowicz, a teraz to lubię książki Harlana Cobena oraz lekkie, typu literatura na obcasach,

Lubię wyprzedarze, ostatnio obkupiłam dzieciaki w h&m, terranowie, do zary rzadko zaglądam, czasami małej kupię jakiś sweterek ale to koszt ok. 100 zł. (masakra) wolę 5-10-15. U mnie c&a jest w galerii silesia city center, ale tam są zawsze takie tłumy, że nie mam nerwów. A najgorsze jest szukanie miejsca na parkingu.

robię sobie jeszcze jedną kawę, dzieci śpią, muszę jeszcze trochę ogarnąć mieszkanie i naszykować się na jutro do pracy.

Dobranoc
Stary 2011-06-26, 23:23   #4194
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
O "Dzieci z Bullerbyn" całkiem niedawno z córką czytałyśmy, "Karolcię" też, bardzo lubiłam książki Astrid Lindgren- chociaż niekoniecznie Pippi (teraz jesteśmy na etapie "Braci Lwie Serce"), a później ( w sensie lat) zaczytywałam się w książki Musierowicz, "Sagę..." też pochłonęłam- ale jak do niej po latach wróciłam to już mi się tak nie podobała.
A pamiętam jeszcze że strasznie ryczałam przy "Pokoju na poddaszu" i "Dzikusce"

Izka- dlatego ja do Zary na większe zakupy uderzam 23 czerwca i 27 grudnia- bo jak zaczną się przeceny to naprawdę sporo ciuchów córce kupię- ostatnio podkoszulki za 15/19 zł sweterki za 25 zł- było jeszcze kilka sukienek, które mi się podobały ale na razie są za 79 zł- więc jeszcze trochę poczekam.
W zeszłym roku właśnie w zimie kupiłam jej czadowy płaszczyk jesienno-wiosenny przeceniony z ponad 200 zł na 79 zł- więc się opłacało.

Tak jak pisałam w 5-10-15 to powiedzmy, że na pewniaka mogłabym kupić podkoszulek czy sweterek, ale spodnie czy spódnice - mimo tego samego rozmiaru nie są takie same w sensie rozmiaru- różnica kilku cm w pasie w przypadku dziecka to jednak dużo.
W Krakowie tak naprawdę dobrze zaopatrzony 5-10-15 jest tylko jeden- w Geancie (teraz to już chyba Krokus- czy jakoś tak)- tam naprawdę dużo ciuchów fajnych i większy wybór rozmiarów- ostatnio kupiłam tam taki długi sweter w czekoladowym kolorze- był przerwany na ściągaczu w rękawie i był przeceniony z ponad 100 na 25 zł- zeszyłam i jest gitara.
No i kupiłyśmy sobie takie same sukienki tam- nie wiem w sumie gdzie w swojej będę śmigać ale była cudna i w moim ukochanym kolorze- więc nie mogłam się oprzeć

Edytowane przez despa
Czas edycji: 2011-06-26 o 23:32
Stary 2011-06-26, 23:30   #4195
katniewojt
Zakorzenienie

Przeczytajcie sobie "Poczwarkę" Terakowskiej
Obejrzę jeszcze kawałek CSI Las Vegas i lecę spać.
Kolorowych
Stary 2011-06-26, 23:34   #4196
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Kolorowych

Czytałam- podobała mi się ale mną potrząsnęła

A Terakowskiej- "Ono" czytałaś?

Edytowane przez despa
Czas edycji: 2011-06-26 o 23:36
Stary 2011-06-26, 23:41   #4197
katniewojt
Zakorzenienie

Cytat:
Czytałam- podobała mi się ale mną potrząsnęła

A Terakowskiej- "Ono" czytałaś?

Niestety nie Pamiętam, że nigdzie nie mogłam dostać tej książki, a potem o niej zapomniałam...
Stary 2011-06-27, 00:23   #4198
Aalicia24
Zakorzenienie

Cytat:
A tak przy okazji- wiadomo, że z czasem gusta się zmieniają i teraz pewnie czytacie co innego. ale macie takie książki z lat dziecięcych/ młodzieżowych do których wracałyście
Cytat:
te wszystkie co Sarunieczka, plus cykl Jeżycjada Małgorzaty Musierowicz, uwielbiałam serię beverly hills 90210 w formie książek, "Jezioro osobliwości" Krystyny Siesickiej - jedna z moich ukochanych do dziś, był też taki cykl książek - nie dla mamy, nie dla taty, lecz dla każdej małolaty i też ich sporo przerobiłam, "dzieci z dworca zoo" i "idź zapytaj Alice" o dragach, "Sara - mała księżniczka" i pewnie jak wybiorę się do piwnicy u mamy to znajdę jeszcze wiele innych. Bardzo dużo czytałam kiedyś, a teraz się opuściłam niestety, wieczny brak czasu.

Cytat:
Kolorowych
terakowska ma fajne książki, Wiśniewskiego też lubię, polecić moge francuską młodą pisarkę Lolita Pille i Lisa See i Wei Hui - tematyka chińska, ta druga bardzo współczesna, jak Lolita Pille zresztą. W ogóle to kocham wszystkie książki o gejszach - "wyznania gejszy" Goldena i "Gejsza z Gion" Mineko Iwasaki, ta druga autobiograficzna. Jeśli znacie jakieś takie lub fajne biografie to dajcie znać
A poza tym, jeszcze Alice Sebold - "szczęściara" najbardziej wstrząsająca książka jaką czytałam chyba. Lubię też Agathę Christie, Lauren Weiseberger - to ta od "diabeł ubiera się u Prady", saga zmierzchu wszystkie części i pewnie mogłabym wymieniać tak bez końca
Aalicia24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 06:39   #4199
Sarunieczka

Cytat:
Napisane przez Aalicia24 Pokaż wiadomość
te wszystkie co Sarunieczka, plus cykl Jeżycjada Małgorzaty Musierowicz, "Jezioro osobliwości" Krystyny Siesickiej

O tak,o Musierowicz zapomniałam,czytałam co tylko było dostępne w bibliotece,Siesickiej też jeszcze z dzieciństwa strasznie lubiłam książkę "Tajemniczy ogród" i miałam taką ulubioną autorkę jak byłam nastolatką,Jadwiga Courths-Mahler,jakoś tak się nazywała,uwielbiałam jej książki,sporo przeczytałam

to ja lecę do pracy

Edytowane przez Sarunieczka
Czas edycji: 2011-06-27 o 06:40
Stary 2011-06-27, 09:12   #4200
theMonique
Zakorzenienie

Cytat:
Ja uwielbiałam czytać książki Małgorzaty Musierowicz
o takMalgorzata Musierowicz do tej pory sie zaczytuje, z Jezycjady najbardziej lubie "Tygrysa i Roze"
poza tym Wisniewski Coelho
a reszta to to co mi wpadnie w rece - ostatnio "Ojciec chrzestny" Puzo, teraz czytam Atwood na zmiane z Dostojewskim - lubie miec kilka ksiazek czytanych rownoczesnie

ja UMIEM
ja ROZUMIEM

BLOG http://themonique-girlsjustwant.blogspot.com/
theMonique jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości