|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Plotkowy dla Avono-maniaczek
|
|
|
|
#4742 |
|
szeryfcio
|
Ojeju, cały czas leje.
Zrobiliśmy dzisiaj z małym ciasteczka, jutro będzie jabłecznik sypany dla męża. Ciekawe czy mu będzie smakował. On lubi jabłeczniki, a ja się skusiłam na łatwy przepis ![]() Musso, na jaką to jest blachę?
|
#4743 |
|
Raczkowanie
|
moja mała w końcu zasnęła, poczytałam Was sobie i myślę, że taki psiak ze schroniska to będzie bardzo wierny. Co do tej mamusi 6-o latki to bym ją tak lała, że nie wiem co, a gdzie dzieciństwo tej małej dziewczynki?
ja zwierzątek niestety nie mam, dzieci mają różne alergie i niestety nie możemy mieć zwierząt, tylko rybki w akwarium, ale po przeprowadzce( 2 lata temu się przeprowadziliśmy) jeszcze nie doszliśmy do założenia nowego akwarium, porażka ![]() Idę spać, nie ma co siedzieć jak już też pewnie wszystkie śpicie. dobrej nocki.
|
#4744 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Was dziewczynki w ten pochmurny poranek...we Wrocławiu pada cały czas
Dziś mąż zrobił śniadanko, a teraz kawkę piję i nadrabiam wątek...ojej ale burza...strasznie grzmi!!!
|
|
|
|
#4745 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
, na dużą blachę możesz podwójną porcję dać---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- jeszcze wam podam prosty przepis na murzynka inna nazwa to piernik z dżemem lub piernik bez miodu to jes na małą blachę, ja robię w okrągłej z dziurą3 jaja pół słoiczka dżemu z czarnej pożeczki 2 szklanki mąki 1 szklanka cukru 1 szklanka mleka 0,5 szklanki oleju cukier waniliowy 2 łyżeczki sody łyżeczka cynamonu lub przyprawa do pierników 3 łyżki kakao wszystko wymięszać mikserem, wylać na blachę, piec w temperaturze 200 stopni około 40-50 minut |
||
|
|
|
#4746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak się wczoraj rozpisałyście o snach, a mi się śniło, że mnie mąż zostawił dla bratowej, zamieszkali razem...a my z bratem się cieszyliśmy i poszliśmy na miasto"na łowy" ![]() Wczoraj urodzinki mój braciszek obchodził, niestety w domu, bo pogoda na grilla się nie nadawała...i wiecie co tak mi się spodobała sukienka bratowej, że po imprezie jeszcze wyciągnęłam męża do galerii i mam taką samą tylko cii....nic jej nie powiem
|
|
|
|
|
#4747 |
|
Zakorzenienie
|
czesc robaczki
![]() musso dzięki tego murzynka też postaram się zrobić hihi u mnie dzisiaj 9 stopni " huragan" i deszcz ja pitole to jest jesień czy lato ? a mieliśmy dzisiaj iść ze znajomymi do wesołego miasteczka
|
#4748 |
|
Raczkowanie
|
masakra z ta pogoda. A tak wgl to hej maleństwa ;* coś mi się wydaje, że nawet jak niektórym tutaj nie chciało się piec tak teraz większość bierze się do roboty, bo aż grzech nie spróbować
wczoraj chciałam zrobić tego jabłecznika sypanego, ale wyobraźcie sobie, że na całym targu jabłek nie było! Dzisiaj zrobię tego murzyna hi hi zobaczymy czy mi wyjdzie.
|
#4749 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Bo pogoda jak u Ciebie i to od kilku dni. Dzień dobry ![]() ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Cytat:
|
|
#4750 |
|
Raczkowanie
|
o, a wiecie co. Moja Mikę, rodzice z młodszą siostra kupili za znalezione 10zł hi hi i jest już z nami 4 latka. To było tak, że u nas jest taki stadion. Wielki, w sobotę giełda różnych sprzętów, a w niedzielę ubrania, meble, zwierzaki, firany itp. Oni szli tam z zamiarem kupienia jakiegoś malucha, niekoniecznie rasowego
, i po drodze znaleźli właśnie 10zł. Na stadionie właśnie znaleźli małe połączenie pekińczyka z kundelkiem, a że wyższe niż 40cm miało nie urosnąć to byłą idealna. Właściciel chciał coś symbolicznego to zapłacili ta dychą. Jest cały czas z nami wierna i szczęśliwa. Ale nienawidzi ludzi, których nie zna, a perfidnie czuć od nich alkohol bo od razu zęby na wierzchu.
|
#4751 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Większość psów nie lubi alkoholu. Mój na dodatek wyczuwa jego zapach z dobrych 10 metrów i zaczyna obszczekiwać osobę idącą z naprzeciwka. Ale trudno mi powiedzieć, czy to takie naturalne psie uwarunkowania, czy jest to spowodowane jakimiś negatywnymi doświadczeniami z przeszłości.
|
|
#4752 | |
|
szeryfcio
|
Dzień dobry
![]() U nas pogoda jak i u was. Mąż się bierze za pastę jajeczną. Cytat:
|
|
#4753 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
maleństwo jest. Jak ja kupili to była taka kruszynka że w jednej ręce się mieściła, bo miała parę tygodni.
|
|
#4754 | |
|
Wtajemniczenie
|
Taką z masełkiem, cebulką i na chlebek?
Cytat:
|
|
#4755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pokazy rycerskie? Pewnie to nasze bractwo, którego nie lubimy Dawno tam nie byłam... Ale ostrzegam! Jest naprawdę mała![]() U mnie też taka pogoda aż nie chce się wstawać Rudy dziś przydreptał pod moje łóżko i piszczał. Spojrzałam na niego, uśmiechnęłam się przez sen, to dopiero się położył i zasnął![]() A ja dziś muszę się wziąć za pracę licencjacką - w czwartek obrona. Ale mi się nie chce! |
|
|
|
|
#4756 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W zeszłym roku na tych pokazach byli chyba jacyś Litwini, Polacy oczywiście też, ale nie pamiętam skąd.Pomyśl sobie, że w czwartek będziesz już miała wszystko za sobą, jeżeli tylko troszkę popracujesz do czwartku
|
|
#4757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widziałam Hanoi jakiś czas temu, ale nie pamiętam kiedy Mamy iść kiedyś z Benkiem, ale on od poniedziałku zaczyna 2 miesiące praktyk Podobno mają świetne jedzenie i dobre piwo Wina niestety z droższej półki![]() A wiesz co jest najlepsze? Jedna laska już od zeszłego poniedziałku uczy się swojej pracy na pamięć - słowo w słowo ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Anna Antonina, a skąd Ty tak dokładnie jesteś? Z Ostrowca czy okolicy?
|
|
|
|
|
#4758 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć kobitki!
W Tychach 11 stopni, deszcz leje ciurkiem, po oknach zacina i jedyne pocieszenie to że ich nie umyłam jak było słoneczniej. Musiałam odkręcić kaloryfery bo by się pranie zakisiło :/ Z racji tego że pracę zaczynam 18tego, to we wtorek skoczę sobie do teściów na wieś, moja Kaszka tam na cały lipiec pojechała. U nich aż tak beznadziejnie pogodowo nie jest. Nawet w TV nic ciekawego. grrrrr co za lipiec
|
|
|
|
#4759 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
![]() No dokładnie, zamiast w wakacje jak mamy więcej czasu puścić coś ciekawego, to puszczają jakieś powtórki powtórek
Edytowane przez Anna Antonina Czas edycji: 2011-07-03 o 11:36 |
||
|
|
|
#4760 |
|
Raczkowanie
|
Ja od rana się cieszę bo u mnie trochę pojaśniało i już nie pada
|
|
|
|
#4761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja nie mogę się denerwować ze względu na żołądek Więc zawsze jej coś dotnę, żeby się zamknęła Ostatnio nic nie pomagało -> wyniki z egzaminu, ludzie mówią, że tylko 1osoba nie zaliczyła, a ta się prawie popłakałaTo jak jedziesz do Sandomierza, to przejeżdżasz obok mnie Mieszkam w Kleczanowie
|
|
|
|
|
#4762 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A teraz znikam na niedzielny obiad do mamusi
|
|
#4763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Smacznego! A z mojej babki został tylko kawałeczek Chyba zrobię jeszcze muffiny
|
|
|
|
|
#4764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie też 16 stopni i leje....
|
|
|
|
|
#4765 |
|
Zadomowienie
|
Musso, dzięki za wyjaśnienia
wczoraj się wyprowadzili, tzn nie do końca bo jeszcze trochę rzeczy zostało ale już tam spali, trochę to wyglądało jakbym ich wyrzuciła z ich własnego domu ale już nawet nie chce mi się o tym pisać, ja to zawsze muszę coś naodchrzaniać ![]() aaa i wiecie co kuchenka mnie kopie! właśnie mąż kombinuje coś z kablami bo jest przebicie, myślał, że sciemniam żeby nie gotować obiadu ale jak probówka zaczęła się swiecic to mi uwierzył
|
#4766 | |
|
szeryfcio
|
nie, jajko ze szczypiorkiem, koperkiem i majonezem.
A ta, o której piszesz ma masełko zamiast majonezu, czy to i to? ![]() Cytat:
Daj nam nadzieję ![]() do której?
|
|
#4767 |
|
Zakorzenienie
|
z bobaska nici
|
#4768 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4769 |
|
szeryfcio
|
Musso, nie mam małej blachy
Która będzie lepsza, taka rynienka jak na keks czy mała tortownica? ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- a co, robiłaś teścik?
|
#4770 |
|
Zakorzenienie
|
Chba nie zdążyła;(
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:35.

tylko powiedz mi czy ja dobrze rozumiem, galaretkę należy dodać do ciasta oraz drugą galaretką polać ciasto na wierzchu? ma być tu i tu?
, na dużą blachę możesz podwójną porcję dać

Podobno mają świetne jedzenie i dobre piwo
A ja nie mogę się denerwować ze względu na żołądek