|
|
#4771 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Plotkowy dla Avono-maniaczek
Cytat:
|
|
#4772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż jak mniejsza blacha to ciasto wyższe, jak tortownica powierzchniowo odpowiada połowie dużej blachy to może być |
|
|
|
|
#4773 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4774 |
|
Zakorzenienie
|
to jeszcze wam podam przepis na jabłecznik z pianką też sprawdzony kilkakrotnie
![]() ciasto: 3 szklanki mąki kostka margaryny lub masła 4 płaskie łyżki cukru 5 żółtek 2 łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy przełożenie: 6-7 dużych jabłek cynamon 5 białek 3/4 szklanki cukru kisiel (smak do wyboru) Z podanych składników zagnieść ciasto, 1/3 włożyć do zamrażarki, resztę rozwałkować i wyłożyć nim natłuszczoną formę, posypać cienko mąką. Na wierzchu ułożyć obrane, starte na tartce i wimięszane z cynamonem jabłka. Z białek ubić pianę, pod koniec ubijania dodawać stopniowo cukier i kisiel, pianę ułożyć na jabłkach, na wierzchu rozłożyć wyjęte z zamrażarki i starte na tartce ciasto, Piec w temeraturze 200 stopni około 45 minut. Jak ostygnie posypać cukrem pudrem. Smacznego
|
|
|
|
#4775 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4776 | ||
|
szeryfcio
|
Aaaa
Cytat:
---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Cytat:
![]() Kurde dziewczyny, nie wiem co robić w domu w tę pogodę ![]() Pogoda w sam raz na galerie i wyprzedaże, ale kasy brak. Moim już odpindala i w domu w tenisa ziemnego grają Mały przejeżdża jeździkiem pod piłką i ma fun
|
|
#4777 |
|
Zakorzenienie
|
zapowiadali upały na początku lipca
a dzisiaj musiałam w piecu napalić, bo zimno w mieszkaniu |
|
|
|
#4778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4779 |
|
Zakorzenienie
|
zrobiłam w piątek ten wieszak
foto poniżej to są tylko kolczyki hand made avonowe trzymam gdzie indziej i srebne też, tych ostatnich troche mi tż nakupował |
|
|
|
#4780 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4781 | |
|
Spiritus Movens
|
Witajcie
Nawet na spacer nie idziemy, bo chyba bym musiała grube skarpety i rękawiczki założyć, taki ze mnie zmarźluch ![]() Lakier pękacz, po dolaniu innego lakieru nadal pęka Trochę inaczej ale nadal ładnie Cytat:
![]() Ostatnio w centrum kupiłam taką, tzn.koleżanka miała czarną a ja kupiłam granatową http://allegro.pl/wloskatunika-sukie...602489421.html Bardzo fajnie się ją nosi
|
|
#4782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- A ja przed chwilą zakupiłam taką sukieneczkę: http://allegro.pl/ds-3063r-sexy-suki...683272860.html Bardzo mi się podoba chociaż ciężko mi było przełknąć cenę przesyłki...
|
|
|
|
|
#4783 |
|
Zakorzenienie
|
musoo super wynalazek !!!
|
#4784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Anna Antonina - na moim blogu maska oczyszczjąca pory byliśmy dziś z młodym w szpitalu; pobranie krwi: M-A-S-A-K-R-A!!!!!!! nigdy przenigdy mój bąbel tak nie płakał, krzyczał, szarpał się i wyrywał ![]() trzymały go w sumie 4 osoby - 2 piguły, mój mąż i ja, a i tak nie dawaliśmy rady w jednym miejscu tek mu żyłę rozerwały, że było pełno krwi a bąbel na to patrzał i krzyczał, ze już nie chce ![]() w końcu jakoś się udało; przytulałam go mocno i błagałam w myślach, żeby to już się skończyło ... tak go ta "walka" wykończyła, że odrazu zasnął mężowi na rękach ... spłą pół godziny i obudził się jak gdyby nigdy nic - znowu był mój kochany bąbelek ![]() dodam, ze mój mati nigdy tak się nie zachowywwał; szczepionki przyjmował ze stoicim spokojem raczej ... może ewentualne :ała: czy dwa łknięcia ... a tu taka masakra .... nie spodziewałam się ![]() jutro na 7:45 mamy być na oddziale ja z matim zostaję tam na noc :/ wynudzę się ![]() jutro pewnie będzie płącz, jak będą go zabierać pewnie i on i ja ![]() ps. a jaką bąbel ma opuchniętą dłoń, tam, gdzie prbowały mu też podrać krew ... boli go i nie daje się tam dotknąć
Edytowane przez jamapi Czas edycji: 2011-07-03 o 16:10 |
|
|
|
|
#4785 | ||
|
vel Turkusoowa :)
|
Justynko
Cytat:
te serca na górze z prawej mi się podobają![]() Cytat:
![]() Sukienka boska!! biedne maleństwo...będzie przeżywał a Ty razem z Nim...ale dacie radę a Maluszek będzie zdrów i zapomni o cieżkich przeżyciach ![]() wiecie co,spałam dziś do 11.30 a zawsze prawie tak mam,że jak za długo śpię,to potem fatalnie się czuję...i dziś to samo tak mnie strasznie bolała głowa,że omal nie zwymiotowałam zupy,potem poszłam po drugie danie,jak mi już trochę przechodził ból,to byłam taka słaba że wywaliłam talerz w przedpokoju talerz się rozbił a ja zbierałam ziemniaki po całym dywanie a obecnie maluję pazurki na Avonowy Luxe Lavender |
||
|
|
|
#4786 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie właśnie się wypogodziło - niebieskie bezchmurne niebo i świeci słoneczko
|
#4787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I w dodatku miała problemy z krzepnięciem... A ja nigdy nie zapomnę jak miałam zapalenie płuca i baba dawała mi zastrzyk. Ale bolało Aż mnie ciary przeszły
|
|
|
|
|
#4788 |
|
Spiritus Movens
|
I u mnie słoneczko w końcu sie pokazało
Idę na dwór z kawką
|
#4789 | ||
|
szeryfcio
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tak to jakoś jest z tym pobieraniem krwi. Mój przy szczepionkach też nie płakał, a przy po pobieraniu bardzo. Ale go tak pielęgniary nie poharatały.
|
|
#4790 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4791 | |
|
szeryfcio
|
Cytat:
![]() A co to jest ten Japan Style? Bo tak słyszę często, obserwuję też te ciuchy i są przeróżne, nie widzę w nich nic wspólnego, a już szczególnie nic wspólnego z japońskim stylem. Normalne rzeczy, takie jak na polskich aukcjach....
|
|
#4792 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4793 |
|
Zakorzenienie
|
MI sie ta sukienka strasznie podoba
http://allegro.pl/ds-3125r-elegancka...699534897.html Ale i tak jej nie kupię, bo raczej nie mam gdzie w niej iść
|
|
|
|
#4794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4796 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to zażywam przy migrenie- ale poleciłam koleżance którą bardzo rzadko boli głowa, ale jak już boli to nic nie pomaga i po 1 sztuce (listek ma dwie) przeszło Cytat:
A to nie jest tak że te wszystkie ciuchy są na takie filigranowe figury, z materiałów bardzo popularnych w krajach azjatyckich i wzorach przez nich ulubionych (tak gdybam )
|
||
|
|
|
#4797 |
|
Zakorzenienie
|
Wpisz w allegro Japan Style i wyskoczy mnóstwo tanich ciuszków, które prezentują Japonki. Ciuchy są tanie, ale przesyłka gigantyczna, bo bardzo często jest spoza Polski. Rzadko zdarzają się realistyczne zdjęcia. Ciuchy są tanie, bo to zazwyczaj II klasa, chociaż nikt o tym nie pisze. Często jest tak, że rzeczy w rzeczywistości wyglądają inaczej niż na zdjęciach.
|
|
|
|
#4798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i u jednego sprzedawcy kupując kilka rzeczy płaci się raz za przesyłkę, a nie jak w tych japońskich - mimo, że jedna paczka, to zakażdy ciuch się płaci ![]() kupiłam tak kilka bluzek za jednym zamachem i jestem zadowolona
|
|
#4799 | ||||
|
vel Turkusoowa :)
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
tylko za krótka jak dla mnie-jakbym była młodsza to tak![]() Cytat:
mnie tylko Nurofen Ultraforte pomaga na różne bóle,żadne Apapy,Ibupromy,przy okresie raz zdarzyło mi si wziąć Ketona i przeszło w minucie,ale unikam tak silnych środków ból głowy mam rzadko,ale tabletki zakupię na zapas Despa,jakbyś była zainteresowana,to ta sukienka co Ci się u mnie podobała,ta szafirowa,to są one na allegro na wyprzedaży po 19,90,nie wytrzymałam i jeszcze czarną zakupiłam![]() Ona jest bardzo dopasowana,jesteś drobna więc za luźna nie będzie,tyle że długość na mnie jest tuż za kolanko ![]() http://allegro.pl/wyprzedaz-19-90-el...696174022.html |
||||
|
|
|
#4800 |
|
Raczkowanie
|
Resscue21 okres jeszcze o niczym nie przesądza.
U mnie pogoda straszna leje od rana, dzieciaki już pomału idą spać to mam chwilę wytchnienia. Osobiście nie lubię kupować wysyłkowo ciuchów, wolę iść do sklepu, przymierzyć, sprawdzić jakość. Musso wieszaczek fajnie pomyślany, ja tam kolczyków nie mam tyle, to nie mam problemu, moja córka za to ma tę komódkę Ella Ballerina co była kiedyś w katalogu i w niej trzyma swoje skarby, tylko musi uważać żeby dobrze schować później, bo moja maleńka to lubi jej wszystko zabierać i mówi ''to moje''. a teraz to muszę przerwać i iść jako rozjemca do dzieci, bo jakąś awanturę robią
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:26.

a co, robiłaś teścik?

a dzisiaj musiałam w piecu napalić, bo zimno w mieszkaniu

Nawet na spacer nie idziemy, bo chyba bym musiała grube skarpety i rękawiczki założyć, taki ze mnie zmarźluch 

a bąbel na to patrzał i krzyczał, ze już nie chce