plotkowy dla ludzi tworzacych;) - Strona 172 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne

Notka

Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-03-28, 13:07   #5131
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5
Konto usunięte

Dot.: plotkowy dla ludzi tworzacych;)

a ja mam normalnie doła a tak właściwie to jestem wściekła
poszłam dzisiaj do szkoły cała happy że zobaczę się z qumpelkami, a tu normalnie żadna nie chce się do mnie odzywać. tylko jedna ze mną gadała, której też nie było przez jakiś czas. z rana podchodzę do dziewczyn i mówię cześć a one mnie olewają i idą dalej. później chciałam zobaczyć czy dużo było pisania i pożyczyć zeszyty, to taka jedna P. powiedziała do mnie po prostu "spadaj". nie wiem sama.... zmówiły się czy co
później zaczął mnie strasznie brzuch boleć (taka kobieca przypadłość) tak bardzo że zwolniłam się i poszłam do domu.
dziewczyny pomóźcie mi bo się zaraz załamię
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-28, 13:12   #5132
igusia13
Wtajemniczenie

tatty nie przejmuj sie . napisz do mnie na priv.
igusia13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-28, 13:58   #5133
tysia_15
Chi~

GG do tysia_15

Cytat:
Napisane przez kamilcia_w Pokaż wiadomość
cześć moje panie...nie zgadniecie co się dziś wydarzyło w Koszałkowie...dziś na moim interesującym, 4 godzinnym wykładzie na którym zazwyczaj szydełkuję, nauczyłam moich 2 kolegów obsługi szydełka...nawet nie wiecie jak mnie chłopaki zaskoczyli... robili dzielnie przez 3 godziny (na pocztaku nie zabardzo była możliwość)...najpierw łańcuszki, później półsłupki , słupki i podwójne słupki...gdybym miała aparat zrobiłabym Wam zdjęcia powstałych 2 metrowych węży...nie spodziewałam sie że tak zacięcie będą robić a jak szybko załapali...jestem z nich dumna...za tydzień robimy stringi...
ale masz fajnych kolegów na roku ja ni emogłam złapać nawet półsłupków, może się jeszcze kiedyś nauczę...

Cytat:
Napisane przez thougful-girl Pokaż wiadomość
A teraz znowu się będę chwalić (a co ) 4- ze sprawdzianu z fizyki , no i tu się należą podziękowania trzymającym za mnie kciuki wizażankom
gratulacje! tymbradziej że ja dostałam wczoraj 3 też z fizyki i tez ze spraedzianu
Cytat:
Napisane przez thougful-girl Pokaż wiadomość
kamilciu jak na początek to dobrze im idzie , mi niestety nie wychodzi robienie na szydełku
ani mi
Cytat:
Napisane przez Blue_Lady Pokaż wiadomość
Tysiu & Malijko - nie jesteście same mam teraz pełno sprawdzianów chodzę cały czas w stresie :/
biedna Blue ale powiedz, damy radę, no nie?

Cytat:
Napisane przez kalima Pokaż wiadomość
witajcie kobitki w ten piękny słoneczny dzionek
wczoraj na tvnstyle oglądałam biografię Laury Ashley i jakoś tak mi babeczka strasznie do serca przypadła - też była z naszej bajki, hihi
Bo np; kiedyś dorwała książkę o patchworkach ale brakowało jej odpowiednich wzorków na materiałach (skąd ja to znam;-), to wpadła na pomysł, żeby samej sobie takie wzorki nadrukować... wszyscy - na czele z jej mężem - pukali sie w głowę, a tu proszę bardzo - dało to początek całkiem nieźle prosperującej firmie;-) i nawet później, kiedy już stała się osobą obrzydliwie bogatą, do samolotu zabierała robótki ręczne, czym oczywiście szokowała zacne grono podróżujące 1-szą klasą konkorda
pewnie będą powtórki - także polecam ten programik, bo chyba każda z nas ma w sobie trochę z owej pani;-)

ps; na mnie też w pociągu patrzyli ludziska jak na dziwadło, kiedy na trasie Gdańsk - Białystok wyciągnęłam druty i dziergałam sweterki dla yorków...
kurcze, nie mam tvn style ale przyznam sie że moi rodzice też sie na mnei krzywo patrzą "co ty znowu wymyślasz? pouczyłabyś si trochę!"

Cytat:
Napisane przez elianka Pokaż wiadomość
dziewuszki mam teraz mało czasu dla Was, podczutuje ale nie bardzo mamczas pisać.. mam tyle pracy ze hohoho, try zlecenia a za dwe godziny koło ze znienawidzonych finansów trzymajcie za mnie kiuki,

do tego TZ zabrał sie za swoja magisterke, więc pewni przez weekend nie dotkne komputerka
nie zapomnijcie o mnie
no to tak jak ja... też niebardzo mam czas... trzymam kciuki za ciebie

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
Witajcie . Ja już jestem po dłuuugim spacerze z psem. Wyszłam z domu o 9 rano i przyszłam o 12 . Normalnie tak sie dotleniłam, że teraz spać mi się chce . Nachodziliśmy sie po lesie, nogi mnie bolą.
t-girl, gratuluję dobrej oceny
kamilcia, fajnych masz kolegów. Lepiej robić cokolwiek niz słuchać nudnego wykładu . Teraz te węże można zszyć i będzie szaliczek kolorowy .
To do wieczorka a teraz idę piec karpatkę
ale fajnie tak sie dotlenić... ja muszę w szkole siedzieć

[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;4021624]a ja mam normalnie doła a tak właściwie to jestem wściekła
poszłam dzisiaj do szkoły cała happy że zobaczę się z qumpelkami, a tu normalnie żadna nie chce się do mnie odzywać. tylko jedna ze mną gadała, której też nie było przez jakiś czas. z rana podchodzę do dziewczyn i mówię cześć a one mnie olewają i idą dalej. później chciałam zobaczyć czy dużo było pisania i pożyczyć zeszyty, to taka jedna P. powiedziała do mnie po prostu "spadaj". nie wiem sama.... zmówiły się czy co
później zaczął mnie strasznie brzuch boleć (taka kobieca przypadłość) tak bardzo że zwolniłam się i poszłam do domu.
dziewczyny pomóźcie mi bo się zaraz załamię[/quote]

ni eprzejmuj się nimi, przejdzie im...

Zobacz, co słychać na moim blogu
tysia_15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-28, 14:16   #5134
kamilcia_w
Zakorzenienie

GG do kamilcia_w

nirshya.dwbh ja kiedyś też zabrałam się za druty ale jak robiłam w pociągu potrzebowałam więcej miejsca na manewrowanie i odwidziało mi sie bo czasem było tak ciasno że musiałam odkładać robotę...
kalima moja droga widzę że jeździmy tymi samymi pociągami...jak kiedyś zobaczysz kogoś z szydełkiem w ręce to jestem ja..jeżdżę bardzo często...już kiedyś poruszałyśmy temat dziwnych spojrzeń w pociągu bo mnie też gimnazjalna młodzież wyśmiała...
elia my i tak tu czekamy na Ciebie i obiecujemy być grzeczne...
Asiu
jak to dobrze jest mieć psa przynajmniej okazja do wyjścia w las...
tatty nie przejmuj się...pewnie się sprawa sama wyjaśni...

nowa karteczka 27.10
kamilcia_w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-28, 15:03   #5135
Konto usunięte

mam nadzieję bo normalnie chyba nie wytrzymam
Stary 2007-03-28, 16:06   #5136
tysia_15
Chi~

GG do tysia_15

dziewczyny.. poratujecie mnie? potrzebuję malutką odlewkę medium do świec... oddam za kilka serwetek, albo.. no nie wiem, coś się znajdzie...

proszę

Stary 2007-03-28, 16:11   #5137
Owieczka666
Wtajemniczenie

Lokalizacja: Mała Puszysta Planeta z Małymi Puszystymi Zwierzaczkami:D

hej dziewuszki
tatty-nie przejmuj sie masz nas
ja jestem non-stop ostatnio zdolowana bo jestem na diecie a jak "Polak glodny to zly"normalnie mam wielka ochote na cos plywajacego w czekoladzie ale nie chce konczyc z dieta... schudlam dopiero 2kg musze jeszcze z 5kg zrzucic... a juz nie mam sily...

tysiu-gdybym miala dalabym ci z radoscia ale niestety nie posadam medium do swiec...
Owieczka666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-28, 18:20   #5138
tysia_15
Chi~

GG do tysia_15

dasz radę owieczko!~i dzięki za chęci

moja prośba nadal aktualna

Stary 2007-03-28, 18:27   #5139
Blue_Lady
Zadomowienie

Smile Dot.: plotkowy dla ludzi tworzacych;)

Malijko - ale mi chodziło że brak nam czasu na przyjemności (wizaż)
Tysiu -
no pewnie, że dacie zobaczymy jak ze mna
Tatty - szkoda czasu na takie pseudo znajome :P
Owieczko - ja też jestem na diecie dzisiaj miałam smaka na tonic ale sie powstrzymałam
Eli - Ciebie nie idzie zapomnieć

Licencjat obroniony czas na relaks
Powrót na forum
Blue_Lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-28, 19:03   #5140
Konto usunięte

dzięki dziewczyny, jesteście kochane tylko szkoda że nie mam laptopa... posiedziałabym z wami w szkółce. a jak się to nie wyjaśni to będę chyba sama na przerwach siedzieć

tysia prosiła mnie o małe wzory do haftu krzyżykowego, więc zamieszczam je tutaj. może jeszcze kogoś zainspirują. są tu takie malutki po ok. 25 krzyżyków no i trochę większe:
http://img67.imageshack.us/img67/853...arugagron2.jpg
http://img482.imageshack.us/img482/8...9gatogrgj3.jpg
http://img482.imageshack.us/img482/4...pinhogroj9.jpg
http://img104.imageshack.us/img104/3...barragrca6.jpg
http://img104.imageshack.us/img104/8...belhagrnt3.jpg

no i zmykam. jutro znajdę więcej
Stary 2007-03-28, 19:08   #5141
tysia_15
Chi~

GG do tysia_15

wyjaśnie isę, napewno

Stary 2007-03-28, 19:15   #5142
malijka
Wtajemniczenie

GG do malijka

Cytat:
Napisane przez Owieczka666 Pokaż wiadomość
hej dziewuszki
tatty-nie przejmuj sie masz nas
ja jestem non-stop ostatnio zdolowana bo jestem na diecie a jak "Polak glodny to zly"normalnie mam wielka ochote na cos plywajacego w czekoladzie ale nie chce konczyc z dieta... schudlam dopiero 2kg musze jeszcze z 5kg zrzucic... a juz nie mam sily...

tysiu-gdybym miala dalabym ci z radoscia ale niestety nie posadam medium do swiec...
Owieczko po 3 tygodniowych praktykach straciłam bodajże 5 kilo chociaż nadal przecieram oczy z niedowierzania .... (od razu mówię, że przez weekend ciastek sobie nie odmawiałam do kawy )

Cytat:
Malijko - ale mi chodziło że brak nam czasu na przyjemności (wizaż)
Tysiu -
no pewnie, że dacie zobaczymy jak ze mna
Tatty - szkoda czasu na takie pseudo znajome :P
Owieczko - ja też jestem na diecie dzisiaj miałam smaka na tonic ale sie powstrzymałam
Eli - Ciebie nie idzie zapomnieć
Blue widzisz źle zrozumiałam

Właśnie piszę 2 konspekt z polskiego z ortografii .... matko kochana robiłam przed chwilką pomoce do lekcji pierwszej o pomnikach w Gliwicach ufffff naszukałam się pewneych informacji ale jutro dzieciaki będą wklejać zdjątka i uzupełniać luki w tekście przy rozmowie o Mickiewiczu dam im książki żeby mi powiedzieli jakie są najbardziej znane jego utwory a przy Chopinie puszczę im muzykę o ile kobieta załatwi dla mnie magnetofon a byłoby fajnie bo chciałabym im puścić fragmenty Chopina.

Na piątek muszę wyciąć kartki i zrobić bazę danych maaasakraaaa
Stary 2007-03-28, 19:18   #5143
tysia_15
Chi~

GG do tysia_15

oj, widzę że masz dużo pracy...

Stary 2007-03-28, 19:24   #5144
Konto usunięte

ehh, współczuję malijko nauczyciel to chyba trochę męczący zawód... jeśli już bym musiałam być to chyba tylko od plastyki lub od informatyki
Stary 2007-03-28, 20:09   #5145
hejasz
Zakorzenienie

GG do hejasz

Witajcie słoneczka najjaśniejsze!
Tatty spróbuj się nie przejmować. Wiem, że to trudne, ale sie postaraj.
Malijko życzę zdrowia, siły i mądrości (jeśli można mieć więcej mądrości niz Ty masz). Masz ładny avek.
Owieczko życzę wytrwałości.
Elianko przyjemnej pracy.Kotka bratowej - Fruzia - okociła sie kilka dni temu. Jakie słodkie małe ślepaczki. Mogłam je przytulić jak poszła na dwór.Ale jak wróciła, to najpierw do nich poleciała, a potem przyszła, obwąchała moje ręcę i bardzo głośno miałczała.Myslę, że pokrzyczała na mnie. Toffi -pies bratowej- nie dał mi spokoju aż je odłożyłam na miejsce. Fruzia była ślepa i miała kilka godzin jak ja znaleźli na przystanku.Wychowywał ją Toffik.Ona nie drapie, ale gryzie, a psa traktuje jak matkę.On może leżeć razem z nią w legowisku z małymi. Mówię Ci Elianko piękna jest ta ich miłość.

W poniedziałek byłam na kolejnej kontroli i pan doktor bardzo zadowolony. Cały czas wygląda na to, że przeszczep się przyjmuje. Do pracy jednak nie puścił mnie. Do połowy kwietnia, a potem zobaczymy - powiedział. No cóż, jak trzeba to trzeba.
1 List św. Jana 4:18 / Biblia Tysiąclecia.

Cichy kącik hejasz

Papierowy kącik hejasz
hejasz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-28, 20:21   #5146
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

malijko, dasz radę ,a tak w ogóle to życzę Ci aby te zajęcia upłynęły w miłej atmosferze i żeby dzieciaczki doceniły to co dla nich robisz
hejasz, jak miło, że do nas znowu zawitałaś, bo ostatnio mało Ciebie tutaj widać
No, ciasto już prawie zjedzone, wszystkim smakuje .

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-28, 20:25   #5147
kamilcia_w
Zakorzenienie

GG do kamilcia_w

hejasz witam
Asiu ja też chcę karpatkę......

nowa karteczka 27.10
kamilcia_w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-28, 20:36   #5148
elianka
Zakorzenienie

hejasz bardzo się ciesze, że wracasz do zdrówka

moja głupia kota wczoraj wyskoczyła przez okno... siedem światów z tym zwierzem.. skoczył (nie spadł) z pierwszego piętra i przetrącił sobie łapsko....nic mu nie jest alke zapłąciłam 50 zł za zastrzyki przeciwzapalne i przeciwbólowe i znowu jestem spłukana szkoda mi tego małego farfocla było jak miauczał, ale teraz bryka jak nowo narodzony a ja mam dziurę w portwelu dobrze, że pierwszy w niedzielę najgorsze jest to, że musuałam zdefraudować pieniądze przeznaczone na dentystę i znowu mi się wizyta przeciagnie
Stary 2007-03-28, 21:25   #5149
elianka
Zakorzenienie

hmm chciałam zrobić mydełka, ale przekombinowałam i sie zwarzyły :/ a miały taki ładny niebieski kolorek pamiętajcie dziouchy- nie dodawajcie do mydła soli kuchennej (kłania się mały chemik :P)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-03-28, 21:36   #5150
malijka
Wtajemniczenie

GG do malijka

Cytat:
Napisane przez tysia_15 Pokaż wiadomość
oj, widzę że masz dużo pracy...
Hmmm troszkę

[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;4024629]ehh, współczuję malijko nauczyciel to chyba trochę męczący zawód... jeśli już bym musiałam być to chyba tylko od plastyki lub od informatyki[/quote]

No łatwo nie jest .... ale jeśli myślisz że od plastyki lub informatyki jest prościej to się mylisz ja na technikę wycinam kartki do iris .... bo dzieciaki by tego nie zrobiły ....
Z informatyki musisz robić tak samo pomoce ale na kompie .... ja muszę na piątek zrobić bazę danych z minimum 50 pozycjami bo będą przeszukiwać ją

Cytat:
Napisane przez hejasz Pokaż wiadomość
Malijko życzę zdrowia, siły i mądrości (jeśli można mieć więcej mądrości niz Ty masz). Masz ładny avek.

W poniedziałek byłam na kolejnej kontroli i pan doktor bardzo zadowolony. Cały czas wygląda na to, że przeszczep się przyjmuje. Do pracy jednak nie puścił mnie. Do połowy kwietnia, a potem zobaczymy - powiedział. No cóż, jak trzeba to trzeba.
Ojj można można
A co do wizyty ciesze się, że wszystko układa się dobrze

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
malijko, dasz radę ,a tak w ogóle to życzę Ci aby te zajęcia upłynęły w miłej atmosferze i żeby dzieciaczki doceniły to co dla nich robisz
hejasz, jak miło, że do nas znowu zawitałaś, bo ostatnio mało Ciebie tutaj widać
No, ciasto już prawie zjedzone, wszystkim smakuje .
Asiula wiem, że dam ... ostatnie 4 godziny mi zostały więc nie ma co się wykładać ale te ostatnie godziny są najcięższe bo już się czuje końcówkę i ten luzik jak idzie się na zajęcia hehe
A klasa doceni ostatnio jak miałam lekcję o zawodach i nie miałam aż tylu fajnych pomocy to siedzieli cicho i pracowali bardzo fajnie było dzieciaki się cieszą jak my prowadzimy zajęcia. Przynajmniej z polskiego
Ehhh teraz widzę, że nawet moi nauczyciele nie mieli lekko ... niby się już jest opykanym ze wszystkim ale konspekty, przygotowywanie się ... uczenie się co jakiś czas. Bo przecież biolog musi czasami sobie przypomnieć to i owo

AAAAAA właśnie dzisiaj dostałam tak pozytywną opinię na konspekcie z biologii .... aż mi się miło zrobiło, że fajne pomoce, że zrealizowane cele, że pozytywny kontakt z dzieciakami i że motywowałam ich (no tu akurat bym się nie zgodziła bo to klasa resocjalizacyjna była i oni przy rozmnażaniu żaby troszkę mnie zawstydzili hehehe )
Ale generalnie cieszę się
Stary 2007-03-28, 21:39   #5151
elianka
Zakorzenienie

malijko czy ja Ci juz mówiłam, że masz śliczny avek?
Stary 2007-03-28, 21:41   #5152
malijka
Wtajemniczenie

GG do malijka

Nie wiem, ale dziękuję bardzo
Stary 2007-03-29, 07:20   #5153
malijka
Wtajemniczenie

GG do malijka

Hej mam pytanie .... (wybaczcie że pod pod postem, ale przynajmniej będzie pokazywało jako nową wiadomość)

Chciałam zapytać czy ktoś z Was jest wychowawcą w świetlicy .... bo niektóre z Was wspominały o tym, że pracują w świetlicy śr. ale czy jesteście wychowawcami ??

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-03-29, 07:55   #5154
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

dzień dobry
Aha malijko, zapomniałam napisać, że bardzo podoba mi się Twój nowy avatarek. Śliczne kolory

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-29, 13:22   #5155
nirshya.dwbh
CraftMod

GG do nirshya.dwbh

O, tutaj mnie dziś jeszcze nie było!
Witam wszystkie panie.

nirshya.dwbh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-29, 13:53   #5156
Konto usunięte

jeszcze się nie wyjaśniło z nimi... nie wiem co im strzeliło
coś nie wiele napisałyście przez cały wieczór i dzień
a ja zamieszczam jeszcze kilka wzorków na hafty:
http://img441.imageshack.us/img441/9...patternnz2.jpg
http://img441.imageshack.us/img441/8...patternij4.gif
http://img442.imageshack.us/img442/2...attern2jp3.jpg

zabieram się za robienie nowych wzorów. jakby co to podeślę wam linka
Stary 2007-03-29, 14:20   #5157
Couver de Neige
Zadomowienie

GG do Couver de Neige

witajciee
tatty-proponuje ci dopaść jedną po lekcjach iw szytko wyjaśnić.Takie niedomówienia to najgorsze co moze być.mam w tym doświadzczenie bo tylko DOBRYCH znajomych okazało sie moimi wrogami ze hiohoooo....
mal-ieszę się z pozytywnej opinii.
elianko-napewno cię nie zapomne naet gdybys tu byla raz na 2 tyg
hejasz-ogromnie sie ciesze z przeszczepo się przyjmuje i że zdrówko cooraz lepsze.wpadaj częściej
Couver de Neige jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-29, 14:33   #5158
Konto usunięte

ehh, spróbuję...
couver - mam pytanko: to ty jesteś na avku? bo pisałaś że masz jasną cerę i wogóle, a po zdjęciu jakoś nie widać

no i pytanie do moderatorów (chociaż nie tylko):
nie wiecie dlaczego nie mogę otworzyć pliku pdf? wczoraj wrzuciłam na pewien wątek wzory haftu krzyżykowego w pdf i nie mogę otworzyć (tak samo jak kilka innych dziewczyn). podaję link do jednego z plików.
http://pretty.wizaz.pl/forum/attachm...4&d=1175104086
nie wiem o co w tym chodzi

EDIT:
tysiu - znalazłam jeszcze taką stronę z nauką haftu krzyżykowego. tylko mam nadzieję że znasz angielski
http://www.cross-stitch-academy.com/...s_overview.htm
Stary 2007-03-29, 15:03   #5159
Blue_Lady
Zadomowienie

Smile Dot.: plotkowy dla ludzi tworzacych;)

Dziewczyny no i dopadło mnie nie byłam dzisiaj w szkole ponieważ miałam gorączkę i gardło mnie okropnie boli a chcę jutro jechać na wycieczkę mam jeden dzień żeby sie pozbyć tego diabelstwa

Licencjat obroniony czas na relaks
Powrót na forum
Blue_Lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-29, 15:10   #5160
Konto usunięte

Cytat:
Dziewczyny no i dopadło mnie nie byłam dzisiaj w szkole ponieważ miałam gorączkę i gardło mnie okropnie boli a chcę jutro jechać na wycieczkę mam jeden dzień żeby sie pozbyć tego diabelstwa
to mi oddaj - ja chętnie jutro nie pójdę do szkoły
a tak poważnie to weź theraflu - mi pomagało prawie od razu (wzięłam wieczorem a z rana już nic nie czułam naprawdę)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości