|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#6451 |
Rozeznanie
|
Dot.: plotkowy dla ludzi tworzacych;)
dziewczyny co tu tak pusto?
ja dzisiaj korzystając ze złej pogody postanowiłam zrobić kolejną książke ,ale jeszcze nieskończyłam bo moje dzieci zażyczyły sobie zrobienia rogali i tak o to jeszcze siedze przy rogalikach.ale już kończe została mi jeszcze jedna blacha do upieczenia.i myśle że starczy mi jeszcze czasu na książke hehe. |
![]() ![]() |
![]() |
#6452 |
Zakorzenienie
|
Ta.. ślimaki są strasznie ochydne.. :p a pozatym co powiecie na to ze mlodsza siostra lubi slimaki i glizdy, bleee. wole stado pająkow..
|
![]() ![]() |
![]() |
#6453 |
Zakorzenienie
|
no macaczek ma ostatnio etap: patrz mamo jaki śliczny robaczek
a jabym takiego odrazusprejem potraktowała.... aga a podziel się rogalikiem ![]()
#6454 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
kurcze umnie w domu teraz jak w piekarni dobrze że dziś była taka pogoda bo,jak robie w upalne dni to zaglądają przez okna osy i musze je dodatkowo ganiać. jak chcesz to dam ci przepis moje dzieciaki je uwielbiają. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#6455 |
Wtajemniczenie
|
Ejj ja też kochałam robaczki jak byłam dzieckiem :P to że teraz połowa mi się wydaje ochydna noo cóż zainteresowania wraz z wiekiem się zmieniają
![]()
#6456 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co masz? mięsko....a skąd masz? samo przypełzło.. ![]()
![]() |
#6457 |
Zakorzenienie
|
o nie, no weź przestań ja wole rogaliki
aga daj przepis a nóż upichce...
![]() |
#6458 |
Zakorzenienie
|
od kilku godzin śledzę ostro wątki z fimo i nawet wypiekłam pierwsze coś ale chyba mój zapał sie skończyła do tej masy....nie spodziewałam się ze to będzie takie trudne...a poza tym marzył mi się świrek (czy jakoś tak)a nie mogę nigdzie znaleźć instrukcji...trudno...poc zeka na swój czas w szufladzie...
znalazłam świrki (czy jak to się tam nazywa)
Edytowane przez kamilcia_w Czas edycji: 2007-05-08 o 23:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#6459 |
Zakorzenienie
|
bu ja wam chciałam pokazać moją nową komerche
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#6460 |
Wtajemniczenie
|
No a ja zaraz zabieram się za pisanie pracki do końca
![]()
#6461 |
Wtajemniczenie
|
Czesc DZiewczyny z samego rana.
![]() JA tez chce przepis na rogaliki. Robakow nie cierpie a zwlaszcza much i pajakow-tych ostatnich to panicznie sie boje. Zreszta ja naewt w tv jak pokazuja te paskudztwa co jedza tymi szczekoczulkami to mi si eniedobrze robi. Kurde nawetjak to pisze to mi ciarki po plecach chodza ![]() Slimaki lubie jesc. Mama sama je robi, sa przepyszne. Malijka pracuj pracuj nad ta praca. Ale zerkaj tu zerkaj. ![]() Kamilcia podaj link na swirki.
![]() |
#6462 |
CraftMod
|
Witajcie!
Pająków, robali się brzydzę, ale póki mnie nie dotykają-nie przeszkadzają mi tak bardzo. elia szkoda, że nie możesz nam pokazać mali bierz się za prace, ale w przerwach zaglądaj do nas.. axellawitaj! kamilciu ćwiczenie czyni mistrzem, kiedyś na pewno sie uda. |
![]() ![]() |
![]() |
#6463 |
Wtajemniczenie
|
No piszę piszę zostały mi dwa pytania do zanalizowania i napisanie zakończenia i wstępu ...
![]()
#6464 |
Wtajemniczenie
|
Malijka glowa do gory moze nie bedzie tak zle.Moze bedzie mial dobry humor
#6465 |
Wtajemniczenie
|
Dobry niedobry i tak muszę skończyć jedno pytanie mi zostało plus zakończenie plus wstęp
![]()
#6466 |
Zakorzenienie
|
proszę bardzo katasiaczku...
http://www.desiredcreations.com/howTo_CALentilSwirl.htm już mam pierwsze za sobą i jestem zadowolona...chyba jednak nie schowam jej do szuflady tylko dokupię kolejne... ![]()
#6467 |
Wtajemniczenie
|
Dzieki KAmilcia
Ale to jest swietne. A taka fajna mase ze wzorkami to mozna kupic czy to sie robi samemu
#6468 |
Rozeznanie
|
witam moje drogie panie.
już podaje przepis. paczka drożdży pół litra mleka 1kg mąki 3 jajka 1/2 margaryny 1 szk. cukru marmolada bierzemy drożdże wsypujemy troche cukru troche mleka i troche mąki wyrabiamy i pozostawiamy z 15 min. pod ściereczką.po tym czasie dodajemy całą reszte 2jajka,cukier,mleko,i margaryne a na koniec mąke.wyrabiamy ciasto do powstania pęcherzyków.odstawiamy na 1 godzine.następnie ciasto rozwałkujemy i tniemy na trujkąciki nadziewamy je czym chcemy (moje dzieci lubią np. z czekoladą) na koniec smarujemy je jajkiem i do piekarnika wyciągamy jak sie zarumienią. myśle że te które robiły już ciasto drożdżowe niebędą miały z tym problemu to jest przepis na bardzo dużo rogalików jeżeli ktoś chce zrobić tylko dla domowników proponuje podzielić składniki na pół. miłej roboty i udanych wypieków jak by co pytajcie bo mojej sąsiadce wyszło ciasto jak na naleśniki hehe. |
![]() ![]() |
![]() |
#6469 |
CraftMod
|
Fajny przepis, dzięki, ja robiłam drożdżowe rogaliki z podobnego przepisu, a może nawet z takiego samego, musiałabym poszukać, rewelacja. Ja robiłam z wiśniami, takimi bez syropu, mmmmniam
![]() kamilciu ale to śliczne!!! ciekawe czy z masy solnej by mi coś podobnego wyszło? Muszę pokombinować ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#6470 |
Zakorzenienie
|
Elianko zrób chociaz komórką jak mozesz, ciekawa jestem Twojego cuda.
Axella witaj. Malijko ja przeżywam pisanie Twojej pracy prawie jak mojej synowej. Jej promotor przeciąga zakończenie i obrone kilku dziewczyn i to praca magisterska. Większość z nich pracuje w szkole i potrzebuje zakończenia studiów, ale on chyba potrzebuje pieniędzy. Aga dzięki za przepis, ale i tak narazie nic nie upiekę, piekarnik is death. Sol po Twojej ostatniej przygodzie bałabym sie wychodzić na pole. Jesteś bohaterką (dla dziecka). Ja jak byłam dzieckiem jeździłam do cioci na wieś i tam z kuzynem kroiliśmy żaby, bo chcieliśmy zobaczyć co jest w śroku. Jak dziś o tym myslę, to mi sie robi niedobrze. Żałowalismy wtedy, że mucha czy komar jest taki chudy i nie da sie go rozkroić. Brrrrr...
W miłości nie ma lęku, lecz doskonała miłość usuwa lęk, ponieważ lęk kojarzy się z karą. 1 List św. Jana 4:18 / Biblia Tysiąclecia. Cichy kącik hejasz Papierowy kącik hejasz |
![]() ![]() |
![]() |
#6471 |
Wtajemniczenie
|
Możecie być ze mnie dumne zostało mi do napisania zakończenie i wstęp
![]()
#6472 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem z Ciebie dumna. Brawo Malijko!
W miłości nie ma lęku, lecz doskonała miłość usuwa lęk, ponieważ lęk kojarzy się z karą. 1 List św. Jana 4:18 / Biblia Tysiąclecia. Cichy kącik hejasz Papierowy kącik hejasz |
![]() ![]() |
![]() |
#6473 |
Zakorzenienie
|
katasiaczku to jest z masy termoutwardzalnej Fimo...ale niektórzy też robią ze zwykłej modeliny...
#6474 |
Zakorzenienie
|
malijko jestem z ciebie dumna
aga super przepis jak wyśle kogoś do sklepu to upiekę u nas strasznie wieje ciociu u ciebie też tam na górze tak wieje? no nic ja mykam w końcu muszę się tego angielskiego pouczyć jestem przerażona egzaminem.....brrrrrrr... .
#6475 |
CraftMod
|
Super malijko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6476 |
Zadomowienie
|
![]()
Solagne - nie ma sie co bać dasz radę
![]() Hejasz - to pewnie przez zwykłą dziecinną ciekawość ![]() Malia - no gratuluję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6477 |
Wtajemniczenie
|
Sol ja mogę iść za Ciebie na angielski
![]() A odczuwam pewien problem ... nie wiem jak napisać zakończenie do pracy ![]()
#6478 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#6479 |
Wtajemniczenie
|
No to też zależy od przedmiotu ... też mi się wydaje że wkuwanie wszystkiego nie jest zbyt mądre ... bo ja fizyki do szczęścia np. nie potrzebuję ... i było to dla mnie katorgą
#6480 |
Wtajemniczenie
|
U mnie w liceum bylo tak ze wszystkie przedmioty byly najwazniejsze na swiecie. Mysle ze jest tak w wiekszosci szkol. NAwet ta nieszczesna muzyka. Rozumien historie, polski, jezyki ale zeby z matematyki uczys sie tych paskudnych rozniczek, prawdopodobienstw, czy innych dupereli. Albo fizyka czy chemia. Rozumiem podstawy bo to wystarczy ale po co ta cala reszta. Tego na studiach powinni uczyc. Choc moze system jest zly a nie samo nauczanie , bo gdyby nauczyciele pokazywali na chemi czy fizyce wiecej doswiadczen byloby to latwiejsze do nauczenia. Ale po co jak dadza jakies cholerne zadania o pedzie i tarciu i maja z glowy. A Ty czlowieku nauczysz sie i zapomniesz po klasowce.
MAlijka brawo. JA Ci kochana nie pomoge w tym wstepie i zakonczeniu Zrobilam buleczki zytnie. Z wedzonka i cebulka w srodku pesteczki na wierzchu i kminek. Normalnie z calej blachy kilka mi zostalo. Zarloki jedne. I jeszcze slodkie zrobilam z nadzieniem rozanym i tez juz malo zostalo. Ale PYCHOTA SA ![]() Potem wkleje zdjecia bo mi baterie padly. Musze kupis nowe
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:00.