|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#6781 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: plotkowy dla ludzi tworzacych;)
Dosc tematu
![]() Eli ja mam 28 lat i tradzik. A przed okresem to normalnei nie moge dojsc do tolku z cera. Jak bralam tabletki to bylo ok. A teraz znowu problem. Zrobilam sobie badabia wszystkie lacznei z poziomem hormonow i okazalo sie za za malo progesteronu mam. I dlategoproblem z cera i okresem. PAni endokrynolog powiedziala ze to cud ze dzieci mam ![]() A o siwiznie nie wspomne. Jak to dobrze ze sa farby. Ja mam naturalnie bardzo ciemny braz wiec widac je jak diabli. Moja mama wczesnie zaczela siwiec wiec to po nie. Moj Mlodziak tez juz ma siwe wlosy. I to dopiero jest za wczesnie ![]()
#6782 |
Konto usunięte
|
a ja kiedyś żartowałam że mój brat jest siwy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6783 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, potrzebuję porady a nie chcę nowego wątku zaczynać gdyż byłby bardzo krótki a czuję że odpowiedź zaraz tutaj dostanę. Temat to farby. Muszę kogoś wymalować, właściwie jego twarz. Ma być klaunem. Jakich farb proponujecie użyć żeby mój ochotnik nie miał problemów ze zmyciem tego z twarzy i nie miał przebarwień??
#6784 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
asiu... ja pierwsze 5 znalazłam jak miałam 14.... tyle, że to były pojedyncze w mojej gęstej grzywie... a teraz mam ich tyle że to WIDAĆ i nie wmówiłam tego sobie niestety ![]() ![]() ![]() kawa- może kup farby do twarzy..? widziałam w każdym papierniczym
![]() |
#6785 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Couver co do Twojej fizyczki - cóż, z doświadczenia własnego wiem, że ze szkołą nie wygrasz. Rób wszystko, żeby sprawa się wyjaśniła, żebyś miała klarowną sytuację. Gdy pójdziesz na studia, to będziesz się z tego śmiała.
![]() |
#6786 |
Raczkowanie
|
dziewczyny jestem po bierzmowaniu
![]() Iwona Zofia Karolina ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6787 |
Rozeznanie
|
elianko mówisz o takich ?? http://allegro.pl/item194156749_farb...o_okazja_.html
nawet tanie ![]()
![]() |
#6788 |
Zakorzenienie
|
niom...
![]() gratulacje Iwono Zofio Karolino ![]()
#6789 |
Zakorzenienie
|
kawa jak miło Cię znowu tu widzieć...
![]() Twinkle_ uwielbiam imię Zosia...bardzo bym chciała dać tak córce może kiedyś, ale boje się że dzieciaki w szkole będą krzyczeć...Zocha po wengel (specjalnie tak napisałam żeby nie było)...wzięłam tak sobie na bierzmowaniu... tysiu nic Ci listonosz nie przyniósł? a ja jutro do Malborka wracam bo mam do szpitala idzie...siostra do Francji wyjeżdża więc muszę ją wyprawić...ale numer za moich czasów tak nie było, jest w najlepszej klasie w gimnazjum i dlatego jada do Francji na wycieczkę, a najlepsze że nic za to nie płacą...żyć nie umierać...
#6790 |
Zakorzenienie
|
o co chodzi z Zochą po wengel.........? nie kumam nie słyszałam tego
![]() ![]() ![]() ![]()
#6791 |
Zakorzenienie
|
kiedyś z sąsiadki w szkole się śmiali...na drugie ma Maria...jak ktoś się dowiedział to później biegali po szkole i krzyczeli do niej Marycha po wengel (takie pomysły młodych chłopaczków, ale nie było to dla niej miłe) i tak kiedyś mi to opowiedziała jak rozmawiałyśmy o imieniu Zosia...
![]() |
#6792 |
Zakorzenienie
|
Dziewczątka moje kochane. Mniemam, że jestem tu wiekowo najdojrzalsza. Pozwólcie więć, że zabiorę głos na temat juz (chyba) zakończony. Choć w zasadzie to co chcę powiedzieć dotyczy ogólnie życia. Nie lubię i nie biorę zasadniczo udziału w dyskusjach na tematy dla mnie oczywiste. Mam swoje określone poglądy na życie i zasady, których staram się trzymać. Jestem osobą szczęśliwą więcej lub mniej, mocniej lub słabiej to odczuwam.
Ogólnie mówiąc uważam, że każdy człowiek jest indywidualnością i nie powinno się mu niczego narzucać, ani kazać. Co najwyżej proponować. Ja wierzę w Boga i kieruję się w życiu (staram się przynajmniej) zasadami jakie poznaje w Biblii. Z biegiem lat zauważyłam i doświadczyłam, że Bóg nikogo do niczego nie zmusza, ale człowiek sam ma poczucie obowiązku wobec Boga i w różnym stopniu je rozwija, albo też zabija. Jako człowiek mam wolną wolę, która daje mi prawo wyboru. Mam też rozum, którym powinnam się kierować. Mam też uczucia, które dają mi możliwość poznania tego co dla mnie miłe i niemiłe. Największym złem w życiu nas ludzi jest fakt, że rozwinęliśmy w sobie chęć dominacji jedni nad drugimi. Nawet w dyskusji chcemy mieć to najwłaściwsze zdanie i, żeby było po naszemu. Coraz trudniej się dogadać (przykład naszego rządu). Osobiście zgadzam się z tymi z Was, które uważają, że decyzja o aborcji lub życiu powinna być sprawą tych, których bezpośrednio dotyczy, a nie dziadków, którzy juz nie pamiętają, że byli niedawno ojcami borykającymi się z różnymi zależnościami. Nie znaczy to, że uważam sama aborcje za rzecz pozytywną. Mam na myśli tylko i wyłącznie mozliwośc podejmowania samodzielnych decyzji przez dwoje dojrzałych ludzi. Przeraża mnie bardzo fakt, że na lekcji z przygot.do życia w rodzinie mówi się najwięcej o zapobieganiu ciązy (metody) i aborcji, a nie o skutkach i niebezpieczeństwach związanych ze zbyt wczesnym współżyciem. Nie jestem gołosłowna. Właśnie w mojej najbliższej rodzinie spodziewamy się w listopadzie małego słodkiego ludzika, którego mamusia ma 17 lat. Pierwsza wiadomość była szokiem, płakałam, ale trochę dzięki wsparciu Sol i upływowi czasu, gdy opadły emocje, ciesze się i z radościa oczekuję na ten dzień. Przepraszam, że się tak rozpisałam, ale bardzo szanuję Was i nie chciałam pozostać bez własnej wypowiedzi w tym temacie. Mamą zostałam w wieku 9 dni przed 40, a dziewidztwo straciłam około 2 lata wcześniej, po ślubie. I nie żałuję, że tak długo z tym czekałam. Pozdrawiam moje kochane Dyskutantki, które są mi bardzo miłe i coraz bliższe.
W miłości nie ma lęku, lecz doskonała miłość usuwa lęk, ponieważ lęk kojarzy się z karą. 1 List św. Jana 4:18 / Biblia Tysiąclecia. Cichy kącik hejasz Papierowy kącik hejasz Edytowane przez hejasz Czas edycji: 2007-05-16 o 02:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#6793 |
Zakorzenienie
|
hejaszku
![]()
#6794 |
Wtajemniczenie
|
Hejaszku jestes bardzo madra kobieta
Kawa zazwyczaj wszystkie farby dobrze sie zcieraja i nie ma przebarwien. MAlowalam Modziaka na bai i bylo ok. Maja jedna wade rozmazuja sie. Ale da sie toprzezyc. Najlepiej powiedziec zeby buzi nie dotykal Co od imiom to teraz jest taka roznorodnosc, ze wszystko jest dozwolone, Duzo jest Zos, Jankow, Stasiow i Innych ladnych imion. A jak sie maja smiac to i tak beda. Moj Mlodziak powiedzial ze nie pojdzie do przedszkola, bo w skarpetkach ma jeden rozowy paseczek i to sa dziewczynskie. Mowi ze sie smiac z niego beda. Wiec nie chodzi w nich do przedszkola.Dzieci jak chca cos znalesc do wysmiewana to znajda i niekoniecznie to musi byc imie. Ja bardzo chcialam zeby Syn mial na imie Nikodem ale tak jakos nie pasowalo i zastal KUba. Moja mama powiedziala "mialam psa Kube, a teraz bede miala wnuka Kube" ![]() ![]()
#6795 |
Zadomowienie
|
Jutro fizyka...boje sie strasznie.nie wiem dlaczwego.moja mama pójdzie wyjaśnić sprawe...musze lecieć papa
#6796 |
Konto usunięte
|
Couver - trzymam kciuki
![]() mam nadzieję że wszystko się wyjaśni, chociaż jeśli babka jest uparta i dużo osób mówiło tak o tobie, to z nią może być ciężko:/ ale bądź dobrej myśli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6797 |
Rozeznanie
|
witam panie.
co do farbek to sie nieznam ja swoje na bal malowałam malowidłami dla dzieci w końcu moja mała też chce być małą kobietką i zawsze gdzie widzi jakieś kosmetyki dla dzieci to musi je mieć.szkoda że niewidzicie jak ona sie czasami sama wymaluje boki zrywać hehe. ja dałam synowi na imię sebastian a córce angelika. katasiaczku może to i dobrze że niedałaś nikodem mam tu takiego sąsiadki syna łobuz jakich mało.kubuś też ładne imię. pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
#6798 |
Konto usunięte
|
a to na bieżmowanie wybiera się jakieś imię? czy móże źle zrozumiałam?
|
![]() ![]() |
![]() |
#6799 |
Chi~
|
Kamilcia ATC jest przeeeeśliczne!! widzę że użyłaś nitownicy, jejku gdzie można ją dostać? przydałaby się... ALe kiciuś śliczny!
![]()
![]() |
#6800 |
Konto usunięte
|
a mnie dobija dobieranie stanika
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6801 |
Chi~
|
tatty przybijmy piątkę...
![]()
#6802 |
Zakorzenienie
|
heh ja na mój biust nie narzekam- 85 C w porywach do D
![]() ![]() ![]() ![]() a teraz do meritum- otóż moje panny od trzech dni postanowiłam solidnie wziąść się za siebie.... no cóż w pełnym wymiarze tego słowa. hem hem na razie dobrze mi idzie, nie zapeszac, ale trzymajcie za mnie kciuki. Mam plan długoterminowy to października- wtedy ma się stac super dżagą, bez zbędnych kilogramów, z idealną cerą skórą, pełną gracji i w ogóle niemal idealną ![]() ![]()
#6803 |
CraftMod
|
elianko 3mam kciuki!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6804 |
Konto usunięte
|
mojej kumpeli zaczęły plecy siadać. przeliczyła się. zaczęła robić jakieś 50 brzuszków dziennie. najpierw miała zakwasy, później już nie ale plecy zaczęły siadać. i tak gadałyśmy to doszłam do wniosku, że jakoś jej chyba nie obchodzi, żeby jej ciało było zdrowe, byle szczupłe. po pierwsze, zanim zacznie się ćwiczyć trzeba zrobić rozgrzewkę. żeby mięśnie porozciągać. "rozgrzewkę to na w-fie trzeba robić, ćwicząc nie muszę"
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6805 |
Zakorzenienie
|
elia nie wiem czy chcesz żeby "podlotek" trzymał za ciebie kciuki
![]() ale trzymam ale uważaj zapamiętamy i w październiku wyegzekwujemy ![]()
#6806 |
Wtajemniczenie
|
Jutro egzamin dzisiaj z dziewczynami cały dzień się uczyłyśmy jestem przerażona nadal aaaaaaaaaaa no nic zobaczymy jutro
![]()
#6807 |
Zakorzenienie
|
mali ja tak samo napiszę jutro
trzymam kciuki ![]() ja mam cały weekend egzaminy a goraczke 39 przez własna głupote wrrrr.... eli ![]()
![]() |
#6808 |
Konto usunięte
|
ale dzisiaj naplotkowałyśmy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6809 |
Chi~
|
Eli Trzymam kciuki!
Malijko za ciebie równierz! Tatty nie martw sie, widziałam gdzieś na modzie wątek mały biust a strój kąpielowy moze zajrzyj? A ja jadę na wycieczkę ;]
#6810 |
Zakorzenienie
|
witam moje panie...ja już w Malborku, mama ma dziś zabieg na przegrodę nosową, bała się strasznie bo się dowiedziała że będą ja usypiać...kiedyś jak już miała taki zabieg przeżyła śmierć kliniczną i dlatego się bała...
wczoraj byłam tam zmęczona że położyłam się o 23 grzecznie spać rano się budzę a łydka mnie straszne boli i nie mam pojęcia co ja w nocy robiłam... myślałam że sezon komunijny się skończyła, przyjechałam do domu a tu czeka zamówienie na 5 ksiąg, trzeba brać się do roboty... tysiu nitownicę kupiłam w Bricomarche za 12 zł w komplecie było 100 nitów, mamuta pokazywałam ją w moim wątku...a z ATC jestem bardzo zadowolona więc cieszę się że Ci sie podoba...nie mam jego zdjęcia więc nie mogę pokazać go na forum...trudno... miłego dnia życzę papa ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:40.