plotkowy dla ludzi tworzacych;) - Strona 229 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne

Notka

Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-05-18, 08:43   #6841
katasiaczek
Wtajemniczenie

GG do katasiaczek
Dot.: plotkowy dla ludzi tworzacych;)

Sol Macaczek

Malijka ostatnoi slyszalam ze facet powinien byc mlodszy. Wsrod mioi znaiomych sa 3 takie pary i swietnie im ze soba.A co do jezykow to sie w razie czego dogadacie jezykiem milosci
Gatuluje zdania egzaminu
katasiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-18, 08:48   #6842
kamilcia_w
Zakorzenienie

GG do kamilcia_w

sol...mała jest the best...i trzymam kciuki intensywnie...

co do przyjaźni to ja nigdy nie powiedziałam do nikogo że jest moim przyjacielem...tak samo nie potrafię mówić słowa Kocham Cię do ludzi który są głęboko w moich myślach i sercu...powiedziałam i mówię to tylko jednej osobie...bardzo trudna sprawa...

hejasz piękny wierszyk...
malia gratuluję...

nowa karteczka 27.10
kamilcia_w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-18, 08:49   #6843
nirshya.dwbh
CraftMod

GG do nirshya.dwbh

1,5 roku, jakoś mu to bardzo powoli idzie. Ale pomalutku do przodu. Od początku był mocno mobilny, więc pewnie nie ma na to czasu...

nirshya.dwbh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-18, 09:48   #6844
katasiaczek
Wtajemniczenie

GG do katasiaczek

nirshya.dwbh Moj Mlodziak mowil duzo ale po swojemu. Prawie nikt go nie rozumial oprocz rodziny i to nie kazdy. A zaczol mowic jak skonczyl 4 lata. I toodrazu pieknie, nawet r slicznei wymawia. Teraz to marze o chwili ciszy, bo gada cigle i duzo. Jak jego mama
katasiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-18, 10:18   #6845
elianka
Zakorzenienie

ale naplotkowałyście
malijko- liczy się fakt, że się w końcu dogadaliści- nie liczy się droga, liczy się efekt

hejasz- bardzo mądry tekst

tak poza tym, to ja zazaczęłam mówić w wieku 9 miesięcy, wcześniej niż używać nocniczka. po rodzinie krążą teraz kompromitujące historie jak to ewelinka przynosi babci pieluchę i żąda zmiany. Babcia na to: może byś na nocnik siadła. ewelinka na to-nie. nie mam ochoty....
Stary 2007-05-18, 10:46   #6846
nirshya.dwbh
CraftMod

GG do nirshya.dwbh

Każdy ma inne tempo rozwoju i kolejność nabytych umiejętności, więc się nie przejmuję, szczególnie jak przeczytałam że czyjeś dziecko zaczęło chodzic dopiero w 1,5 roku, a mój sam chodzi od 11miesiąca. Mówi mama, tata, dada, baba, dadi, da i jakieś tam podobne, a jak coś chce to pokaże, więc jakoś sie dogaduję z małym człowieczkiem. Co do r, moja koleżanka ma malucha 5 miecięcy starszego od mojego ( w tym miesiącu skończy 2lata) i ślicznie mówi, nie mam problemów z r.

"elia Babcia na to: może byś na nocnik siadła. ewelinka na to-nie. nie mam ochoty..."
Świetne!!!!

Stary 2007-05-18, 13:24   #6847
arizoona
Zakorzenienie

Dziewczyny może pomożecie Co można dać na urodziny pięciolatce
...tak zastanawiam się i już sama nie wiem
arizoona jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-05-18, 14:03   #6848
elianka
Zakorzenienie

może domek dla lalek?
Stary 2007-05-18, 14:12   #6849
arizoona
Zakorzenienie

...jeszcze jakieś inne propozycje
Stary 2007-05-18, 14:25   #6850
Blue_Lady
Zadomowienie

Smile Dot.: plotkowy dla ludzi tworzacych;)

Witam po długim czasie nieobecności
Moje zdanie na temat aborcji pozostawię bez komentarza po co poruszać zamknięty już temat
Macaczek -
Malia -
Dzieci są kochane a najśmieszniej jest jak zaczynają gadać kilka przykładów hasełek naszej małej: "nanuka" - na ręce "foka" - smoka "juta" - Justa (Justyna) "daj jej" - daj mi kiedyś "mimi" teraz "misiooo" - miś
Poza tym jeszcze kilka dni mnie nie będzie ponieważ muszę jeszcze zdać polski ustny nie wiem czy ten czas sie nie wydłuży bo zrezygnowaliśmy z neo mamy ją do końca maja ale postaram się jeszcze wpaść/wpadać

Ps: Równy 900 post

Licencjat obroniony czas na relaks
Powrót na forum
Blue_Lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-18, 16:14   #6851
Twinkle_
Raczkowanie

łoo dziewczynki naplotkowalyscie
ja mialam odpisac wczesniej, ale cos mi sie skasowalo i wkurzona wylaczylam wizaz :/
w kazdym razie czytam wszystko i jestem na bierzaco

eli trzymam kciuki - w pazdzierniku bedziesz super-gwiazda, bo z gwiazdy juz wiecej nie bardzo sie da zrobic

soluś Macaczek jest kochany ucałuj ode mnie

Blue
Twinkle_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-05-18, 16:23   #6852
Couver de Neige
Zadomowienie

GG do Couver de Neige

hejasz łądny tekst..
sol-i jak poszło?
blue
co do preznetu do domek dla lalek,lalka,wózek,ubranko ,zestaw pięknisi czy jak to tam
Ja byłam dość bojową osobą w maleńkości
całowałam sie w ieku 4 lat na kocyku
uderzyłam moją siostrę w głowe

pałką do ucierania ciasta

i Zawsze bandażowałam sobie prawego kciuka(a teraz go łamie hehe)
i wlaczyłam na drewniane miecze z bratem
Za to rodzeństwo np:
Łowiło ryby w kwaśnym mleku(takie wyimaginowane)
brat skoczyła na lampe jak tarzan na liane i wołają iiiijoooooiijeeee padł na ziemie i innychsobie narazie nie przypomne
a mój siotrzeniec ostatnio przeżywa okres świętości-ciągle się modli,gada z jezusem i wogóóle święty...Ale teksty ma świetne Np:
-tato muszisz sobie kupić gumy *** te na palenie,żebys przestał
-tak,ale to kiedyś w przyszłości
-przyszłości to ty już możesz nie mieć...
ON MA 5 LAT
Kiedyś o przejehcanym małym wężyku
patrz rozjechany wąż! A to przecierz jeszce dziecko!
ja czasem już padam jak on cos palnie
Couver de Neige jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-18, 17:09   #6853
solagne
Zakorzenienie

GG do solagne

a więc przyszliśmy do sali nasz wykładowca widząc ogromny zapał i namagazynowaną w nas wiedzę ktora wprost emanowała.... przeniusł egzamin i powiedział że zrobi ustny ech .... bede sie martwić za tydzień
dziękuje dziewuszki za wsparcie
nirsz chłopcy rozwijają się puźniej niż dziewczynki więc wszystko jest ok
arizona tak patrząc na mojego macaka to może zestaw małego terrorysty?
a tak na powaznie 5 latce może jakąs ładna skarbonkę i jakiś grosik do środka i jakiś zestawik kosmetyków dla małej damy...
to zależy od dziecka mojej to najlepiej samochód

1.sol

2.katasiaczek
3. beaux
4.eli
6. damurek
7.nirsh
8.hejasz

9.kamilcia
10.malgwa
11.mamuta
12.bydgoszczanka
13.pupil
14.castilia
15. Jambolaja
16. Noalia

solagne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-18, 17:13   #6854
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5
Konto usunięte

te maluchy to są najlepsze mój brat już raczkując (jeszcze nie chodził) wspinał się po drabince na łóżko piętrowe. mama kiedyś zaczęła szukać jego, myślała że coś się stało była strasznie zdenerwowana, aż maluch o jedzenie zaczął się upominać albo kiedyś zawsze obrywałam od rodziców, bo myśleli że biję brata. był malutki jeszcze nie umiał całkiem dobrze mówić. podchodził do mnie i zaczynał walić (strasznie był wtedy silny) a później ryczał i płakał że ja go biję. na szczęście mama raz stała za Rafałem i patrzyła co robi, to przestała już mnie o to ochrzaniać
albo co ja kiedyś w zoo byłam (jakieś 2 latka miałam) i do lwa w klatce zaczęłam wołać kici-kici i chciałam chrupkami poczęstować
mój braciszek ja miał jakieś 4 latka, i byliśmy też w zoo tylko z siostrą cioteczną Asią. i tata zaczął sarnę wołać Basia, Basia, a mój braciszek głaszcząc sarnę Asia Asia
albo ja mając 4/5 latek z dzień przed Wigilią:
mama zawiesiła nowe firanki i poszła z babcią do kuchni. a mi się nudziło, nikt nie chciał się ze mną bawić, nie miałam co do roboty i zaczęłam kombinować oc by tu zrobić. nagle... zobaczyłam nożyce popatrzyłam na firankę... fajnie by było troszkę ozdobić zaczęłam wycinać kółeczka, romby, kwiatuszki itp. już wtedy odkrywałam w sobie zdolności plastyczne tylko mama narzekała że nowe firanki zmarnowane, że gdzie ona teraz nowe firanki kupi
albo co mój braciak w przedszkolu nie chciał jeść zupy. no i pani podeszła i juz chciała go karmić łyżką, a on palnął (z jakiegoś filmu): uspokuj się maleńka, nie jesteś w moim typie

za to siorka miała mniej cenzuralne wpadki. przytoczę jedną z przyzwoitszych:
tata stał przy zlewie w samych majtkach (bo tak zazwyczaj śpi a był jeszcze ranek). jako że moja siostra jest spostrzegawcza, zauważyła że mu coś zwisa... wsadziła rękę, żeby sprawdzić co to mu zwisa. i nagle wrzasnęła "a fuu, tata taki duży a zrobił kupę"
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-18, 17:14   #6855
solagne
Zakorzenienie

GG do solagne

a co a dubel...
twinkle ucałuje jak wrócą ze spacerku
couv tak tak uroki dzieciństwa
my z macakiem to sie bawimy w powtórz za mną ona mówi jakieś słowo ja powtarzam i na odwrót a jak się już mi znudzi zadaję jej do powturzenia wyimaginowana geografia.... zawsze idzie do dziadka na skargę

1.sol

2.katasiaczek
3. beaux
4.eli
6. damurek
7.nirsh
8.hejasz

9.kamilcia
10.malgwa
11.mamuta
12.bydgoszczanka
13.pupil
14.castilia
15. Jambolaja
16. Noalia

solagne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-18, 17:16   #6856
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5
Konto usunięte

a wcale nie dubel uprzedziłam cię historiami z młodości moimi i rodzeństwa
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-18, 17:16   #6857
nirshya.dwbh
CraftMod

GG do nirshya.dwbh

Świetne!

Dziewczyny poratujcie jak potraficie. To pytanie przede wszystkim do osób które używają Opery, jeśli tu takie są Mam mały kłopot ze sprzetem. Nie mogę oglądać filmików, bo nie mam pluginu flash playera czy coś w tym stylu. W każdym razie klikam na link i pobieram i nie mogę zainstalować. Robiłam tak i siak, restartowałam system i dalej nie wiem w czym problem Na mozilli wszystko wporządku, ale mam dość przeskakiwania z jednej na drugą, a do tej już sie mocno przyzwyczaiłam i szybko mi chodzi

Edytowane przez nirshya.dwbh
Czas edycji: 2007-05-18 o 19:25
Stary 2007-05-18, 17:21   #6858
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Hej babeczki . W końcu mam troche czasu i moge poplotkować.
hejasz, dla Ciebie za mądre podejście do życia, a tekst na kartce jest bardzo ładny.
elia, trzymam kciuki, bo ja się tak motywuję 3 lata i nic mi nie wychodzi. Leń jestem w tej kwestii
malijka, gratuluję zdanego egzaminu . No i sms-y sie rozwijają
sol, macak jest debeściarski . A ciepłe myśli już popłynęły . Mam nadzieję, że przetrwają ten tydzień oczekiwania na angielski
blue, za 900
Wracając jeszcze do dzieci i ich mówienia. Mój syn zaczął porządnie mówić jak miał 3 latka. Wcześniej były to różne formy czegoś tam, co tylko myśmy rozumieli i tak np. lylalyla baple to było "kąpać się z pianą" , buta -" proszę" , skąd mu się to brało to nie mam pojęcia .
Nowe pracki w moim wątku .

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-18, 19:29   #6859
arizoona
Zakorzenienie

Ślicznie Wam dziękuję za propozycje prezencików ... trudno coś wybrać jak taka pięciolatka ma i domek dla lalek, lalki, misie, zestawy piękności a nawet samochodziki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-05-18, 19:37   #6860
igusia13
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez arizoona Pokaż wiadomość
Ślicznie Wam dziękuję za propozycje prezencików ... trudno coś wybrać jak taka pięciolatka ma i domek dla lalek, lalki, misie, zestawy piękności a nawet samochodziki
Witam was drogie wizazanki Przepraszam że tak dlugo do was nie zaglądalam ale to dlatego, że koniec roku się zbliza i teraz ostatnia pora na na poprawkę ocen. A prawie codziennie wracam o 16.15 więc juz nawet nie mam sily wchodzic na komputer.. Probowalam czytac wszystkie wasze wypowiedzi ale tak bardzo chcialam do was się odezwac że polowę ominęłam ( mam nadzieję ,że nie macie mi za złe ) Pozdrawiam
igusia13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-18, 20:49   #6861
aga97
Rozeznanie

człem dziołchy.

potrzebuje waszego talentu w wyszukiwaniu stron a mianowicie chodzi mi o stronki jak sie układa bukiety z żywych kwiatów. z góry dzięki

pozdro.
aga97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-18, 20:55   #6862
igusia13
Wtajemniczenie

aga niestety szukalam na google i nic nie znalazlam tylko kwiaciarnie ...
igusia13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-18, 21:15   #6863
hejasz
Zakorzenienie

GG do hejasz

Szymon wypowiedział pierwsze zdanie jak miał ok.10 miesiecy. Przyjechała lekarka rodzinna, miał wysoka gorączke i wymiotował. Co ona sie nad nim pochyli to on w niebogłosy i wije sie jak wąż. Zaczęła do niego gadać. Pyta go: Szymus gdzie tata, nie ma? A on na to: Tata yma tam papa brmbrm. Pani stwierdziła, ze to zdanie. Ja wiedziałam, ze tak to ona gadał juz od jakieś czasu. Generalnie bardzo szybko zaczął mówić. Za to chodzic samodzielnie zaczął jak skończył 14 miesięcy. Dzieci są bardzo różne.

Sol tekst Tuśki o koniku polnym i motywowaniu go popłynął w świat i robi furorę wśród znajomych.
1 List św. Jana 4:18 / Biblia Tysiąclecia.

Cichy kącik hejasz

Papierowy kącik hejasz
hejasz jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-05-18, 21:54   #6864
Twinkle_
Raczkowanie

dziewczyny, jutro wielki festyn mam
bedzie Brodka, Wilki i duzo ludzi ale fajnie
Twinkle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-18, 23:49   #6865
malijka
Wtajemniczenie

GG do malijka

Cytat:
Napisane przez katasiaczek Pokaż wiadomość
Sol Macaczek

Malijka ostatnoi slyszalam ze facet powinien byc mlodszy. Wsrod mioi znaiomych sa 3 takie pary i swietnie im ze soba.A co do jezykow to sie w razie czego dogadacie jezykiem milosci
Gatuluje zdania egzaminu
Kurcze młodszy ale też zależy bo jak taki małolat co by tylko imprezował, to raczej wątpię

Cytat:
Napisane przez elianka Pokaż wiadomość
malijko- liczy się fakt, że się w końcu dogadaliści- nie liczy się droga, liczy się efekt
Dało radę wykazałam umiejętności lingwistyczne a niby taka blokada we mnie była niegdyś.

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
malijka, gratuluję zdanego egzaminu . No i sms-y sie rozwijają
sol, macak jest debeściarski . A ciepłe myśli już popłynęły . Mam nadzieję, że przetrwają ten tydzień oczekiwania na angielski
.
Dziękuję Smsy a owszem a poza tym to on zawsze zaczyna pierwszy

A teraz podzielę się z Wami czymś co wywołało u mnie w środę lekką traumę i co sprawiło, że omal bym nie oblała jednak tego czwartkowego egzaminu.
Jako że jestem osobą bardzo emocjonalną, dopiero dziś jestem w stanie cokolwiek na ten temat napisać.
Otóż 4 miesiące temu oddałam teorię opromotorowi .... było wsio ok tylko przypisy kropki bla bla
w ostatni czwartek oddałam całą pracę już wsio pięknie. i w środę odebrałam sprawdzoną. Jakież było moje zdumienie, gdy okazało się, że jeśli nie poprawię jednego podrozdziału mojej pracy i nie oprę jej o współczesną literaturę z ostatnich 20 lat (co w przypadku świetlic i pracy pozaszkolnej graniczy z cudem, dzięki że znalazłam pewien biuletyn inaczej bym była pogrzebana) to mi nie przyjmie pracy. Na 2 tygodnie przed obroną do poniedziałku mieliśmy oddać nasze prace do sekretariatu. dopiero w niedziele promotor znowu sprawdzi moją pracę i zaczynam się obawiać, czy oby przypadkiem nie będę się bronić dopiero za rok :/ .
Dzisiaj siedziałam od 19 i poprawiłam tamten rozdział i przypisy dosypałam (chociaż zawsze myślałam, że tylko przy cytatach - bo "liczna bibliografia zupełnie nie znajduje miejsca w tekście, tak jakby była po prostu zgromadzona a potem nie wykorzystana w trakcie pisania tekstu")
Zabijcie mnie najlepiej :/
Stary 2007-05-19, 00:34   #6866
Blue_Lady
Zadomowienie

Smile Dot.: plotkowy dla ludzi tworzacych;)

Aga - tu jest jakaś gazeta ale nie zaglądałam :
http://bebiteherm.multiply.com/video/item/31
Malia - dostałam od Ciebie ATC najwyzsza pora śliczne

Licencjat obroniony czas na relaks
Powrót na forum
Blue_Lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-19, 11:42   #6867
thougful-girl
Zadomowienie

Witam dziewczyny! Pamiętacie mnie jeszcze? Długo mnie tu nie było, ale nie miałam ostatnio czasu. Dzisiaj też nie będę zbyt długo z racji tego, że mam urodziny, ale wieczorem postaram się was odwiedzić. Oj mam duże zaległości w czytaniu

thougful-girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-19, 11:52   #6868
hejasz
Zakorzenienie

GG do hejasz

Cytat:
Napisane przez thougful-girl Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny! Pamiętacie mnie jeszcze? Długo mnie tu nie było, ale nie miałam ostatnio czasu. Dzisiaj też nie będę zbyt długo z racji tego, że mam urodziny, ale wieczorem postaram się was odwiedzić. Oj mam duże zaległości w czytaniu
T-G no pewnie, że Cię pamiętam. Pisałaś, że się musisz uczyć no to nikt Ci nie przeszkadzał. Ja się nie uczę (tzn w szkole, bo tak naprawdę całe życie człowiek normalny sie uczy), ale tez czasem mam przerwy od wizażu. Fajnie, że wróciłaś. A jak w szkole?
Poczytaj o Blue Lady jak mądra i jak zdaje pieknie maturkę. O Macaku sie dowiesz, że niedługo będzie bronic pracy magisterskiej (swojej mamy). O Malijce i jej podbojach sercowych. Chłopcy drzwiami i oknami walą, a ona nic tylko sie uczy i zdaje pieknie wszystkie egzamine. No i wogóle poczytaj jakie my tu wszystkie kochane jestesmy.

Cichy kącik hejasz

Papierowy kącik hejasz
Stary 2007-05-19, 12:37   #6869
malijka
Wtajemniczenie

GG do malijka

Hejasz nie no Twoja krótka recenzja wszystkich stron jest bombowa uśmiałam się jak nigdy

Thougful jasne że pamiętamy
Stary 2007-05-19, 12:58   #6870
hejasz
Zakorzenienie

GG do hejasz

No tak, masz rację Malijko. To faktycznie jest recenzja. Ale jakos tak nie dokońca zamierzona. Tekst miał być zachętą do przesledzenia i mam nadzieję, że był. Po co T-G ma tracic tak dużo?

Cichy kącik hejasz

Papierowy kącik hejasz
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości