|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#7261 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: plotkowy dla ludzi tworzacych;)
Kamilciu chodzi mi o taki do dokumentow.One sa bardziej plaskie
#7262 | ||
Chi~
|
Brawoo! gratulejszyn!
![]() Cytat:
![]() Brawo! Tobie też gratuluję! ![]() [1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;4446432]gratuleję sukcesów w nauce i życzę dalszych ![]() a ja... mam 6 miejsce w Kangurze na Podlasiu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a co do ojca - kiedyś nie był aż taki, ale zawsze chciał być pępkiem świata i był chamski. ja się przywyczaiłam. ale gorzej z moim braciszkiem. on ma dopiero 9lat, i jak słyszy jak ojciec ruga i wrzeszczy na wszystkich po kolei a szczególnie mamę, i jak widzę jak on to przeżywa, to aż mi się żal robi ![]() EDIT: nie wierzę że to napisałam ![]() Gratulacje, a co do tej sprawy z ojcem... czasem tak w życiu jest. największy jest ból, kiedy rany zajdają najbliżsi...[eros] trzymaj się ![]() ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny startuję do samorządu, teraz czeka mnie lanie wody (obiecuje bla bla, że blabla. jak politycy xD) Jejku, trzymajcie kciuki bo wybory jkuż 4 czerwca... ![]()
![]() |
#7263 |
Wtajemniczenie
|
W dzień mojej obrony która będzie porażką
![]() Tak więc chyba przez długi czas tu zaglądać nie będę ... tzn. raz dziennie może żeby zobaczyć co u Was Buziaki
#7264 |
Zadomowienie
|
macak jest boski...
a ja po poświęceniu gima.. ten dziwisz taki cichy-dziwny jakis... tatty -ja tez zawsze zamknieta jestem ... a co tam ciekawego bo standartowo nie czytalam znaczy czytła ale powierzchownie ![]()
#7265 |
Wtajemniczenie
|
Hejcia ! Co tam u was slychac ? U mnie w miarę okej... Niedlugo juz wakacje cale szczescie ,dlatego postanowilam robic album wakacyjny. niestety musze leciec pa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7266 |
Rozeznanie
|
cześc dziewczyny.
malijka wierze że sobie poradzisz będe trzymać kciuki. co umnie słychać do południa było ok a popołudniu sie skrzaniło muj miał załatwić pare spraw a poszedł do kolegi oczywiście wipił se piwko i zapomniał że ma gdzieś jechać potem przyjechał drugi kolega ponaprawiał mu troche auto i dał dyla z nim podejżewam że na piwku sie dzisiaj nieskończy bo go jeszcze niema a o czwartej rano musi wstać do pracy. oh z tymi facetami niema ich jest żle są też niedobrze. |
![]() ![]() |
![]() |
#7267 |
Konto usunięte
|
oj ale lenia dostałam
![]() ![]() a co do mundurków - jestem załamana ![]() ![]() że niby dobrze, bo tylko jedna część, że będzie stać każdego ucznia - ja bym wolała żeby juz się chodziło w najzwyklejszej białej koszuli. nie dość że ładniej by wyszło to jeszcze taniej ![]() raczej nie przewidzieli, że pory roków to się w Polsce różnią. jak teraz są u mnie takie upały, że w przewiewnej koszulce się gotuję to w sweterku to chyba zemdleję ![]() niby że uczniowie mieli wpływ na mundurki. bo było przecież spotkanie. ale to było coś takiego: uczniowie zgłaszali swoje pomysły, a na koniec dyrektor zaproponował swój i powiedział że ten jego będzie obowiązywał. i czy to uczciwe? więc dalej przeszło do rady rodziców czy coś takiego. niby, że wyszło inaczej, ale nadal jest to co dyrektor chciał. projekt mundurka nie podobał się żadnemu rodzicowi, uczniom się nie podoba, nauczycielom też nie. babka od matmy dzisiaj powiedziała "popieram mundurki, ale zdecydowanie nie takie jakie macie nosić". i najgorsze że te coś trzeba zamówić do końca maja. za 2 kamizelki (muszę mieć jakąś na zmianę) zapłacę 70zł. a już bym wolała się przejść na ryneczek, kupić 2 białe koszule za jakieś 50zł, i mogłabym nosić na inne okazje, a nie tylko do szkoły ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#7268 |
Rozeznanie
|
tatty u mojego syna w szkole też będą nosić jakieś beznadziejne kononowiczne ciuchy.nie jestem za tym też byłam za koszulkami ale cóż siła wyższa.
|
![]() ![]() |
![]() |
#7269 |
Konto usunięte
|
nie no normalnie beznadzieja
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7270 |
Rozeznanie
|
moim zdaniem powinniście mieć koszulki jakieś kolorowe na krutki rękaw
a w zime na bluze przecież można załozyć. |
![]() ![]() |
![]() |
#7271 |
Konto usunięte
|
na początku to wolałam żeby tych mundurków wogóle nie było, bo takie chodzienie na galowo to nie mój styl. teraz wole żeby były takie jak na zachodzie - biała koszula, żakiet, niż to coś co mamy nosić
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#7272 |
Rozeznanie
|
może jak sie wszyscy zbuntują to coś zmienią.poprostu zrubcie strajk i nienoście tego niech dyrektor se sam nosi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#7273 |
Zakorzenienie
|
Och mundurki !!! Wrrrr....
W miłości nie ma lęku, lecz doskonała miłość usuwa lęk, ponieważ lęk kojarzy się z karą. 1 List św. Jana 4:18 / Biblia Tysiąclecia. Cichy kącik hejasz Papierowy kącik hejasz |
![]() ![]() |
![]() |
#7274 |
Raczkowanie
|
tatty Ty sie niczym nie martw, gimnazjum opuścisz.
kretynizmem jest wprowadzenie mundurkow do liceow. kto to widzial wychowywac pelnoletnich ludzi? u mnie w szkole tak ma byc wlasnie ;/ kurde, nie chce nic mowic, ale nasza szkola jest dosc prestizowa, wysoko jest w rankingach polski, najlepsza w wojewodztwie, po co nam mundurki? tu nie ma ludzi, ktorzy robia "rewie mody"... ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#7275 |
Zakorzenienie
|
Twinkle, a dla mnie głupotą jest wprowadzanie mundurków w klasach 1-6. Wtedy dziecko najszybciej rośnie. Potem zresztą też jest głupio. Wogóle to głupi pomysł. Niech się lepiej powaznymi sprawami zajmą, a nie pierdołami, które maja w zasadzie najmniejszy wpływ na to jakie są dzieci. Poza tym ja sobie nie życze, zeby szkoła wychowywała moje dziecko. Sama je chcę wychowywac. Szkoła ma uczyc, ewentualnie obserwować i dawac sygnały rodzicom. Ojej, ale jestem wkurzona, no!
Sol fajnego masz Ojca. Bardzo go lubię i szanuję. Zreszta Ty dobrze o tym wiesz. Ponadto co o nim myślę, to właśmnie, ze sam Ciebie wychowywał (bez mundurka) i to jaka wspaniałą jesteś osobą. Babcia jest fajna i super, ale ja nie wiem czy bym z nia umiała mieszkać. Ty mieszkasz i jestes do niej cierpliwa, wyrozumiała. Normalnie cudną kobietkę wychował.
W miłości nie ma lęku, lecz doskonała miłość usuwa lęk, ponieważ lęk kojarzy się z karą. 1 List św. Jana 4:18 / Biblia Tysiąclecia. Cichy kącik hejasz Papierowy kącik hejasz |
![]() ![]() |
![]() |
#7276 |
CraftMod
|
Witajcie! Ja się może trochę wyłamię z antymundurkowego głosu, bo dla mnie mundurki jako takie się podobają, jakbym miała wybierać, to hmmmm, chyba nie wiem co bym wybrała.... Podobają mi się w wersji elegant, ew. sportowe bluzy, to przynajmniej wygodne. Tak wspominając filmy zachodnie to całkiem fajnie to wygląda
![]() ![]() A jeśli chodzi o maluchy w początkowych klasach to zamiast mundurka można określić rodzaj stroju, np dresy i kolor, wtedy nie trzeba kupować nic specjalnie tylko normalne ubranko tatty jak juz dyr sobie wymyślił taki fason, to niech już się zlituje i wersję na lato zarządzi, bo jak mu zacznie młodzież mdleć to nie będzie ciekawie. ![]() ![]() ![]() Co do wychowywania hejasz ma rację. Szkoła ma uczyć, od wychowywania są rodzice, jak rodzice nie wychowają to szkoła już chyba wiele nie zrobi, trzeba zaczynać od małego. U mnie się ochłodziło ![]() ![]() ![]() Edytowane przez nirshya.dwbh Czas edycji: 2007-05-30 o 08:02 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#7277 |
Wtajemniczenie
|
witajcie . ale się rozgadalyscie. u mnie okej ... dzisiaj chlodniej ale bardzo przyjemnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7278 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Szkoła ma nie tylko uczyć ... bo jeśli nauczyciele nie będą zwracać uwagi na bicie, na plucie, na klnięcie .... (a tak często jest bo lepiej nie widzieć) to potem to tak wygląda w szkołach jak wygląda. A ja się teraz uczę MNI do obrony ehhh niektóre pytania są beznadziejne :/
![]() |
#7279 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Blue, malijka wielkie gratulacje ![]() ![]() sol fajnego masz macaczka ![]() ![]() ![]() ![]() U nas w szkole jeszcze nic nie mówili o mundurkach. Troszkę się ochłodziło, fajnie jest . Co do wychowania przez szkołę, zgadzam sie z malijką.
![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2007-05-30 o 13:20 Powód: przeoczenie :) |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#7280 |
Wtajemniczenie
|
Jeszcze tak dodając ... bo ja generalnie twierdzę, że każde środowisko dziecka rodzinne i szkolne powinno oddziaływać na wszystko ... na uczenie, wychowanie itd. Tylko każde z tych środowisk w innym stylu i zakresie. Rodzina powinna uczyć w porozumieniu ze szkołą ... np. jak dzieci są dyslektyczne albo uposledzone ... szkoła czegoś uczy potem dziecko ma 2 miesiące wakacji a co za tym idzie ponowne zacofanie bo wypracowane rzeczy zanikają ... więc szkoła powinna poinformować rodziców co robić jak ćwiczyć (niewiele w ciągu wakacji) aby do tego nie doszło ...
Z wychowaniem wiadomo podstawy wszelkie rodzice ... a szkoła w uspołecznianiu współpracy między ludźmi itd. plus jakaś kultura nie bijemy nie kopiemy nie rzucami nie plujemy ![]() Nikt nie powinien pracować z dzieckiem w oderwaniu od tego drugiego oddziaływania na nie.
#7281 |
Wtajemniczenie
|
Sol Ty niemarudz tylko sluchaj dziecka. uwazam ze w domu powinno byc przynajmniej 2 dzieci
![]() ![]() ![]() Malijka dasz rade. Tobie to trzeba dac lekcje pozytywnego nastawienia
#7282 |
Wtajemniczenie
|
Taka lekcja by się przydała
![]()
#7283 |
Zadomowienie
|
ja mam granatowy mundurek.to taka chmm kamizelka za pupe na zamek z pakiem w pasie...troche jak sprzątaczki O_O no to jest z krótkim rękawem.nas nie spytano o zdanie w kwesti mundurków.I mamy tylko po 1 sztuce...
jakos przeżyje to 9 mieś...
#7284 |
Raczkowanie
|
u mnie jak zaprezentowali mundurki na zebraniu rodzicow to sie zalamali.. ;/
i drogie sa ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#7285 |
Wtajemniczenie
|
Ja chodzilam do szkoly jak byly fartuszki i bardzo to sobie chwale. Teraz tez jestem za mundurkami. Renomowane szkoly na zachodzie maja i nikt nie narzeka. Powiem szczerze ze jak widze te panienki z pepkami na wierzchu to zle mi sie robi. Pazurki namalowane, oczy tez . Szkola to nie wybieg dla modelek. Ja zaczelam sie malowac jak poszlam do 3 klasy szkoly sredniej, a teraz widze gimnazjalistki w makijazu
![]() Co do ceny to myslicie ze 2 mundurki beda kosztowaly wiecej niz coraz to nowe ciuchy. Nie sadze. Wiemy ile kosztuja ubrania, nawet jak sa ciuchowe
#7286 |
CraftMod
|
Jestem za
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7287 |
Rozeznanie
|
katasiaczek ja też pamietam fartuszki i niemiałabym nic przeciwko jakby miały być z powrotem w tych mniejszych klasach 1-4 ale to co oni wymyślają z tymi swetrami to jest lekka przesada.a dla starszych bym proponowała w jednym kolorze koszulki żeby sie wyróżniali i by niebyło rewji mody.
a jeszcze dodam że fartuszki to super sprawa że względu że kupujemy dzieciom nieraz drogie ubrania a one przecierz mają zajęcia plastyczne i przychodzą do domu umazani w jakichś farbach taki ciuch nadaje sie pużniej tylko na podwurko . |
![]() ![]() |
![]() |
#7288 |
CraftMod
|
O!!!! Już sie tutaj zadomowiłam!
czas na party! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7289 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() Ja niby też jestem za...Pamietam jak to głosno powiedziałam to mnie zjeść chcieli ![]() ![]() Przynajmniej nie będe musiała patzreć na niektóre panny które z modą są na bakier albo na gołe tylki niektórych.Bo i z tym spotykam się często...jednak to nie załatwi sprawy,sytuacji szkół...Wiem co sie u mnie dzieje co rozbią z siebie dziewczyny-nie szanują się zuupełnie,dają sobą pomiatac dają się wykorzystywac dotykać...Różne rzeczy.A potem mają pretensje....Dlatego mnie tragedia 14 letaniej ani z gdańksa nie ruszyla zupelnie.Moze dlatego ze wiem jak jest...
#7290 |
Konto usunięte
|
ale to głupie - że niby mundurki mają pomóc zwalczyć chamstwo itp. a wg mnie jak kochany minister wprowadził te łupie mundurki, to te chamstwo to już będzie do niego się odnosić
![]() ostatecznie mogłabym być za mundurkami, ale tak jak powiedziała nauczycielka od matmy "zdecydowanie nie takimi, jakie mamy nosić". do tych mundurków na zachodzie już nie mam nic przeciwko. tylko żeby tańsze były. a te co mamy nosić, to już chyba przesada ![]() ![]() i jestem załamana ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:07.