|
|
#2191 | |
|
szeryfcio
|
Dot.: Plotkowy dla Avono-maniaczek
Cytat:
) i trzeba wtedy znaleźć inną metodę (np. spiralę). Mnie chodziło o to, że "uważanie" czy metoda kalendarzyka małżeńskiego nie jest niezawodną metodą. (bo akurat napisałaś, że jak by chciała to by uważała, a tak się nie da, bo organizm różne figle płata).
|
|
#2192 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2193 |
|
Raczkowanie
|
Ja sama. Miałam lekki poród, nie powiem że nie bolało, ale położne były super, połowę czasu na porodówce śmiałam się bo super tekstami rzucały. Z resztą TŻ by nie zdążył dojechać (mnie zabrała karetka), pojawił się w szpitalu jakieś 15 minut po.
|
|
|
|
#2194 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Cytat:
|
|
#2195 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a tak poza tym boję się strasznie porodu i przejścia przez ciążę. Wiem, że będę miała problemy. Mam tyłozgięcie macicy ;/ Prze co ciąża nie będzie uciskać na pęcherz, tylko na kręgosłup. Poza tym jestem bardzoo szczupła i chyba bym nie przepchnęła przez biodra dziecka... |
|
|
|
|
#2196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na razie dobrze mi jest tak jak jest- no i chciałabym jeszcze popodróżować i może przeprowadzić sie do innego kraju Uważam, ze każda powinien się decydować na dziecko kiedy on tego chce i czuję ze to jest ten czas , a nie kiedy środowisko tego chce (tz. teściowe, znajomi, koledzy z pracy itd.)
|
|
|
|
|
#2197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I to jest każdego indywidualna sprawa - wiec niema czemu się dziwić
|
|
#2198 | ||
|
Zakorzenienie
|
już jesteśmy w domu
![]() jezu jak dziś wieje, a na przymorzu w gdańsku to by nas normalnie stamtąd wywiało ![]() a więc niestety - młody ma niedosłuch ![]() jak pisałam - w piątek idziemy drugi raz do laryngologa z tymi wynikami i zobaczymy co dalej .... jestem tym troszkę zdołowana ... jechałam jednak z nadzieją, że z uszkami będzie ok ... wyszło inaczej ... Cytat:
już mi się nie chciało bawić w wymianę ...poza tym obie pary okazały się być bardzo niewygodne ![]() Cytat:
znowu się rozpiszę a więc tak - byłam już po terminie; chodziłam do gina non stop; miałam bardzo wysokie cinienie, więc kazali mi się zgłosić do szpitala; tam ktg, usg i takie tam pobadali; zapisali coś na obniżenie ciśnienia; zgłosić się następnego dnia; no ok - znowu pojechałam - ktg, usg - brać piguły i przyjśc następnego dnia ... dodam, że na ktg na drugiej lini, gdzie pokazują się skórcze, to była jakaś czynnośc; coś się działo, ale do porodu daleko ![]() czwarta taka wizyta to była sobota; miałam na nią zaplanowane dwie imprezy - urodziny mojego dziadka (które przypadały w niedziele) i potem urodziny koleżanki; więc z rańca pojechałam do tego szpitala: u dzidzi ok, a na lini skórczów linia prosta - nic a nic nie było, żadnego najmniejszego odskoku - śmiałam się wówczas z przymrużeniem oka "pewnie cisza przed burzą"; lekarz jednak stwierdził "do porodu jeszcze daleko, w poniedziełek proszę się zgłosić na wywołanie"; no ok; przyjęłam do wiadomości; potem pojechałam na pierwszą imprezę - rodzinna to wiadomo, wszyscy komentowali, kiedy wkońcu urodzę a wielka byłam okropnie to było niespełna tydzień po terminie ....potem tata zawiózł mnie i męża na urodziny tej mojej koleżanki; oczywiście towarzystwo śmiało się, że pod stołem będą poród odbierać ![]() z racji tego, że koleżanka mieszkała stosunkowo blisko moich rodziców (znaczniej bliżej niż mojego mieszkania) to wcześniej ustaliliśmy, że nocować będziemy właśnie u rodziców; około północy mieliśmy autobus nocny (a dodam, że to noc pod koniec stycznia, więc ziąb nieziemski), a że się zagadaliśmy to sprintem na niego ruszyliśmy; można by nawet powiedzieć, ze biegłam, chociaż zapewne tempo miałam żółwie z tym bebzonem; ale na autobus zdążyliśmy jak wysiedliśmy z tego autobusu, to mój s. stiwerdził, że nie popił na tej imprezie i ma jeszcze ochotę no ok; była to 1 w nocy, więc poszlismy na stację benzynową i kupił sobie flaszkę a ja białą czekoladę z orzechami laskowymi ![]() poszliśmy do domu rodziców ... oni już spali, a my zrobiliśmy łóżko w moim byłym pokoju; ja leżałam, s. pił drinki i gadaliśmy; około 2 w nocy coś mnie dziwnie zabolało w krzyżu za kilka minut znowu i tak co chwilę i mocniej - mówię do s. " chyba coś się dzieje"; a on już? to jedziemy? budzić tatę a ja na to: nie nie to chyba nie to, bo te skórcze są nieregularne;no i faktycznie nieregularne były, ale coraz silniejsze; s. spał, a ja między skórczami tylko spałam; on się przebudzał tylko i pytał, czy budzić tatę, a ja z uporem maniaka, że nie, bo są nieregularne (szkoła rodzenie mi normalnie zrobiła wodę z mózgu pod tym wzgłędem chyba); po 5 rano już mówiłam, że to chyba to s. mi opowiadał, że wszedł do rodziców do sypialni, budzi cicho mojego tatę, a moja mama nagle z krzykiem "to już? to już?" i już była na nogach no dobra ... zbieramy się do szpitala ... ale kurde - walizki są u nas w domu więc po drodze tłumaczyłam tacie, co gdzie jest - dwie walizki pod stołem w kuchni - mniejsza bąbelka, czyli ważniejsza i szczepionka w lodówce (to musiał wziąść koniecznie, bo młody musiał odrazu być zaszczepiony, żeby się ode mnie nie zaraził);no jesteśmy na porodówce ... s. blady jak ściana (przypuszczam, że wytrzeźwiał ekspresowo 2. strasznie mi przeszkadzało, jak s. mnie dotykał służył mi więc tylko, jako oparcie podczas skórczów; w międzyczasie przyjechał tata - przywióxł szczepionkę i jedną ... moja walizkę a potrzebna była bardziej walizka bąbla .. miał więc chwilę później drugi kurs po walizkę bąbla no i wkońcu wpadłam na to, że nie mogę skakać, bo mam parte ![]() no i młody miał owiniętą pępowinę wokół szyi - uwaga uwaga - 3 razy w związku z tym był lekko podduszony i dostał 9pkt za zasinienie i niestety miałam zielone wody .... s. się popłakał ze wzruszenia jak mi matiego położyli na piersi, a ja do niego "ty nie płacz tylko rób zdjęcia!!"; oczywiście z tego wszystkiego nie wiedział, gdzie jest aparat, więc mówię mu, bo sam na to nie wpadł "telefonem chociaż!"; no nie ważne - bąbelka zabrali na mierzenie, ważenie ... s. poszedł nakręcać film a mnie zszywali ![]() l ehhh fajnie się to tak wspomina .... sroki, że tak się rozpisałąm ![]() aha i mąż niedługo po prodzie na moje pytanie: czy gdyby wiedział, jak to wygląda, to czy by wziął udział w porodzie, to mówił, że nie, ale teraz już mówi, ze tak
Edytowane przez jamapi Czas edycji: 2011-05-25 o 15:52 |
||
|
|
|
#2199 | |||||||
|
vel Turkusoowa :)
|
Jamapi przykro i że Twój maluszek ma niedosłuch...
A poza tym,fajna akcja porodowa ![]() A ja mam okres na całego,więc ciąża wykluczona nic mnie nie boli,czuję się dziś wyjątkowo dobrze,mam wigor,i wszelkie kilkudniowe osłabienie mi minęło Pewnie będę wieczorem intensywnie brykac na stepperze![]() Jeśli powtórzy mi się takie cuś(okres w 19 dniu)to obiecuję Wam publicznie że idę prosto do gina ![]() Cytat:
![]() Cytat:
chcę bo Go kocham,i nie wyobrażam sobie innego faceta przy moim boku wina jest we mnie,ja po prostu jestem chyba zbyt wygodna i wymagająca na dzień dzisiejszy jak pomyślę,to jedyne co mnie "odstrasza" to brak wspólnego mieszkania-nie chcę z teściową,a innej możliwści naprawdę nie maCytat:
Cytat:
a nie używam nic do stópCytat:
)Te butki troszkę w moim stylu,ale ja upatrzyłam sobie bardzo podobne(i zdaje się u tego samego sprzedawcy,bo on ma dwa konta): http://allegro.pl/sandaly-bezowe-kot...591900475.html Cytat:
Cytat:
![]() Ja narazie nie czuję się na siłach mieć dziecko,jeśli będę się czuć,ale będzie już za późno-mam swoje lata-trudno,ae teraz nie będę się zmuszać bo "tak powinnam" .Kocham dzieci,umiem się z nimi bawić,nie odpychają mnie,ale po prostu nie dojrzałam jeszcze,i czy dojrzeję,to się okaże
Edytowane przez Sarunieczka Czas edycji: 2011-05-25 o 16:08 |
|||||||
|
|
|
#2200 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chyba nie chciałabym swojego faceta przy porodzie, bałabym się jaki będzie mieć potem do mnie stosunek
chociaż obecnie upiera się, że i tak będzie, czy mu pozwolę, czy nie
|
|
|
|
#2201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Także olej resztę i żyj tak jak Ci serduszko podpowiada ![]() ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- a jaki by miał mieć do ciebie stosunek ?
|
|
#2202 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2203 | |
|
szeryfcio
|
Cytat:
![]() że przy "uważaniu" wcale nie można mieć spokojnej głowy. Bo: wystarczy, ze coś tam się w organiźmie poprzesuwa, pozmienia i wpadka gotowa. Dlatego "uważanie" bywa zawodne.O tę wypowiedź mi chodziło.
|
|
#2204 |
|
Zakorzenienie
|
leżałam przez 2 dni z żoną sędziego i oni świadomie podjęli decyzję, że nie będzie go przy porodzie, bo jest strasznie dużo rozwodów z tego powodu
faceci pewnie bawią się w ginekologów-amataorów zaglądają gdzie nie trzeba i kiedy nie trzeba i potem ciało ich żon nie jest dla nich podniecające, a wręcz odpychające
|
#2205 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Cytat:
Doskonale przecież wiem o co Ci chodzi nie musisz mi dwa razy tego tłumaczyć ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- Cytat:
![]() Nie wiem ja mam inny tok myślenia trosze jeżeli chodzi o te sprawy . I tutaj nie znajdę chyba z wami wspólnego języka
|
|
#2206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2207 |
|
vel Turkusoowa :)
|
Ja nie wiem czy chciałabym swojego faceta przy porodzie,raczej chyba nie
![]() Meitsa mam pytanko w sprawie Yves Rocher,chodzi mi o te produkty z zielonym punktem Na te produkty nie ma żadnej zniżki,tak? czy te same produkty na stałe mają zielony punkt,czy np.przez jakiś czas te,potem inne mają zielony punkt? Bo przyszła mi nowa karta pocztą,i tam jest 40% zniżki na dowolny kosmetyk,ciekawa jestem czy się zapłapię na promocję bo chcę kupić tę wodę mamie o zapachu bzu wydaje mi się że kiedyś pytałam o te wody 30 ml i miały zielony punkt,ale nie jestem pewna...
Edytowane przez Sarunieczka Czas edycji: 2011-05-25 o 16:47 |
|
|
|
#2208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do tego rozwodu to naprawdę żenada, rozwydrzony facet |
|
|
|
|
#2209 |
|
Zakorzenienie
|
Jamapi na pewno będzie dobrze
W przypadku niedosłuchu raczej będzie wskazany zabieg...niestety tak jak pisałaś czasem na NFZ się długo czeka...jeśli się tak okaże pomyśl czy nie warto trochę przycisnąć pasa a prywatnie zrobić szybciej...czas ma tu duże znaczenie...![]() Mój mąż był przy porodzie i jestem z tego powodu szczęśliwa...ale trzeba pamiętać że nie warto faceta namawiać jak jest bardzo wrażliwy i słaby psychicznie...mój to oaza spokoju ![]() To prawda że zdaża się uraz psychiczny u mężczyzny w kwestii seksualności, więc podejmujemy takie ryzyko... ![]() Fajna akcja, ja też rodziłam pierwsze dziecko ok.6godzin, drugie juz 3godz, więc może kiedyś trzecie w 1,5godz urodzę...
|
|
|
|
#2210 | |
|
Rozeznanie
|
Ostatnio czytałam, że mąż nie chce się seksić z żoną bo ma traume po porodzie. Nie był bezpośrednio przy porodzie, ale jakoś w szybie odbijała się cała akcja i zobaczył główkę wychodzącą wiecie skąd. Od tej pory śni mu się to ciągle, i nie chce współżyć, bo chyba się boi czegoś
![]() ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2211 | ||
|
szeryfcio
|
Cytat:
![]() Ja też bardzo szczupła i wąskie biodra mam i nasłuchała się takich teorii, że szerokie biodra ułatwiają poród, a to nieprawda. Ja przy wąskich miałam bardzo szybki i łatwy poród. ![]() Cytat:
nie zależało mi na tym i nie chciałam, żeby patrzył na mnie w takiej sytuacji, zdawałam sobie sprawę, że przeróżne reakcje fizjologiczne mogą się zdarzyć.... i naprawdę nie czułam takiej potrzeby. Jedyne co skłaniało mnie do tego, żeby był blisko, to to, żeby był jak będzie potrzebna pomoc, a nie będzie opieki albo trzeba będzie huknąć na lekarza. Tak więc pojechaliśmy razem i siedzieliśmy razem, a jak zbliżała się godzina zero i widziałam ,że położna jest super, to kazałam mu poczekać na zewnątrz sali.
|
|
#2212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do allegro to ja bym tam butów nie kupiła, muszę przymierzyć, zobaczyć jak będą na nodze wyglądały...
|
|
|
|
|
#2213 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak właśnie przypuszczam, ze jakniedosłuch wszedł w grę to będzie zabieg ... moja mama łudzi się, że na kropelkach się skończy ... ja bardziej realnie już teraz na to patrzę ![]() zdaję sobie sprawę, że czas ma duże znaczenie może jakieś znajomości gdzieś u kogoś uda się znaleźć a jak nie to prywatnie ... ale będę musiała pożyczyć pewnie
|
|
#2215 | ||
|
szeryfcio
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2216 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam dziewczynę co ważyła przed ciążą 49kg, przytyła 12kg tylko w ciąży a urodziła siłami natury synka 4600kg![]() ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Cytat:
W tym przypadku to ciąża(dodatkowe kilogramy) mogła obciążyć biodro...
|
||
|
|
|
#2217 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
? w sumie jak się idzie do tej apteki to ma się kartę rabatową ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Cytat:
też mi powód .. chociaż swoją drogą dziwne ,że jej nigdy bez makijażu nie widział
|
||
|
|
|
#2218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale kretyn ![]() Jamapi, wyściskaj Bąbla od nas i się nie martw |
|
|
|
|
#2219 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
straszne ;( osierociła dzieciaczki też nie wiedziałam ,że od tego można umrzeć
Edytowane przez karinka124 Czas edycji: 2011-05-25 o 18:13 |
|
|
|
|
#2220 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cały czas jestem na tabletkach i to bardzo silnych Na początku zanim się przyzwyczaiłam, to non stop mdlałam i wymiotowałam...to był koszmar. Przy tych tabletkach bardzo łatwo zajść w ciążę, choc to niebezpieczne. Dlatego zaczęłam znów brac tabletki anty. Nie moge teraz zajść w ciążę... nie wiem czy kiedykolwiek się zdecyduję, choć marzy mi się maluszek...Cytat:
Ja rodziłam sama. Autor mojego dziecka przyjechał w stanie nietrzeźwym 5 dni po porodzie. Przejścia przy porodzie tez miałam. Po 27 godzinach Ami zaczęło zanikać tętno. urodziła się bardzo słaba. Dostała zaledwie 5 pkt. Ale 3 miesiące po urodzeniu była już jak każdy dzieciaczek w jej wieku. Bardzo późno zaczęła chodzic i do dziś jest strasznie drobniutka. Ma 7 lat, a wzrostu ma tyle co pięciolatek. Może kiedys podskoczy co do ślubów to ja jestem po rozwodzie, teraz w związku bez wielkich deklaracji i jest mi bardzo dobrze Ale o tym już kiedyś pisałam.
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:35.

) i trzeba wtedy znaleźć inną metodę (np. spiralę). Mnie chodziło o to, że "uważanie" czy metoda kalendarzyka małżeńskiego nie jest niezawodną metodą. (bo akurat napisałaś, że jak by chciała to by uważała, a tak się nie da, bo organizm różne figle płata).

szybko czy nie szybko , tam mi się życie ułożyło i jestem mega szczęśliwa w tym życiu ;] 
Na razie dobrze mi jest tak jak jest- no i chciałabym jeszcze popodróżować i może przeprowadzić sie do innego kraju

2. strasznie mi przeszkadzało, jak s. mnie dotykał
a potrzebna była bardziej walizka bąbla .. miał więc chwilę później drugi kurs po walizkę bąbla 

? w sumie jak się idzie do tej apteki to ma się kartę rabatową
miała czwartą cesarkę
położna mi kiedyś mówiła, że można mieć tylko 3 cesarki