Plotkowy dla Avono-maniaczek - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-28, 21:20   #2431
sarraa
Zakorzenienie

Dot.: Plotkowy dla Avono-maniaczek

Cytat:
Napisane przez jamapi Pokaż wiadomość
ja mam blon i mi odrastają blond, więc tylko przy niekorzystnym świetle je w sumie widać

jeszcze apropos brwi - jak robicie makijaż to jakoś je "malujecie"? kredką, cienie etc.? bo ja jak je podkreśle (nawet bardzo delikatnie) to tak jestem nieprzyzwyczajona do tego, że źle się z tym czułam i miałam wrażenie, że wszyscy to widzą
Ale odrastają mi już jasne włoski, a nie ciemne naszczęście
Ja robię brwi raz na miesiąc henna, swoje mam strasznie jasne mimo, że nie jestem blondynka
sarraa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-28, 21:35   #2432
Sarunieczka
vel Turkusoowa :)

Cytat:
moja mama właśnie tez tak zrobiła - czarny pękacz na filoetowym neonowym może jak kiedyś przestanę obryzać to też sobie sprawię

właśnie sobie wydepilowałam wąsika i brwi pół ryja mam czerwone
ja właśnie też nałożyłam pękacz,wcześniej pomalowałam paznokcie dwukolorowo-bordo i viva pink avonu,i na to biały pękacz,nawet ładnie wyszło tylko dwa paznokcie zepsułam,za cienko dałam pekacza i dwa paznokcie inaczej wyszły niż pozostałe,musiałam zmyć Dawniej obgryzałam,wiele lat,ale potem mi tak stwardniały że nie dałam sobie rady z nimi i przestałam

czym depilujesz? ja męczyłam się kiedyś pęsetą,i wąsika jako tako zniosłam (choć prawie nie mam włosków) ale brwi strasznie boli i nie depiluję,tylko cienkimi nożyczkami od spodu wycinam przy samej skórze

Cytat:
jeszcze apropos brwi - jak robicie makijaż to jakoś je "malujecie"? kredką, cienie etc.? bo ja jak je podkreśle (nawet bardzo delikatnie) to tak jestem nieprzyzwyczajona do tego, że źle się z tym czułam i miałam wrażenie, że wszyscy to widzą
Bo jesteś blondynką to nie musisz pewnie podkreślać brwi ja jestem z natury ciemną blondynką,a farbowana na czekoladę,więc brwi mam dużo jaśniejsze od włosów,podkreślam je lekko czarną kredką,mam taką ulubioną,jest twarda i nie daje teatralnego efektu

Cytat:
Napisane przez Sarasfati Pokaż wiadomość
Dziewczyny strasznie wściekła jestem, bo w końcu miałam sliczne paznokcie, nawet udało mi się zapuścić (ze względu na chemię są niesamowicie osłabione) i kurrrrrdeeee!!!! Mój pies wlazł mokry na łóżko, chciałam go zrzucić i złamałam paznokieć na dodatek tak króciutko , ze mnie boli
Chyba kupię w końcu odżywkę z Avonu przyspieszającą wzrost....
Ja miewam okresy że pękają mi paznokcie,jestem gapa i ciągle gdzieś łapą trzepnę,a to o ścianę a to o coś innego i trach,paznokieć zaczyna pękać w połowie,jak ja tego nie znoszę,myję włosy np.i o to pęknięcie zahacza i muszę czekać jak odrośnie do tego pęknięcia,bo obciąć się nie da bo jest za głęboko
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1100094.jpg (67,6 KB, 56 załadowań)

Edytowane przez Sarunieczka
Czas edycji: 2011-05-28 o 21:55
Sarunieczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-28, 22:09   #2433
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

Cytat:
Napisane przez Sarunieczka Pokaż wiadomość
czym depilujesz? ja męczyłam się kiedyś pęsetą,i wąsika jako tako zniosłam (choć prawie nie mam włosków) ale brwi strasznie boli i nie depiluję,tylko cienkimi nożyczkami od spodu wycinam przy samej skórze
depilowałam plastrami z woskiem takimi do twarzy oczywiście poprawiałam pencetą

sarunieczka Ty mnie zawsze czymś zaskoczysz - obcinasz brwi?? w życiu bym na to nie wpała akurat brwi i wąsik tak strasznie nie bolą bikini to dopiero ból

a teraz "zapuszczałam" hery na nogach, żeby depilaorem je potraktować, ale w poniedziałek idę do pracy w sukience albo spódniczce, więc muszę jednak je sciachać maszynką znowu

Edytowane przez jamapi
Czas edycji: 2011-05-28 o 22:11
jamapi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-28, 22:11   #2434
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Dziewczyny mi na wypadające włosy pomogła odżywka Waxa, nie dość że wzmocniła włosy, to jeszcze bardzo szybko zaczęły odrastać te co wypadły a pozostałe rosnąć.

Podziwiam wszystkie piekące ciasta- ja jestem beztalencie, nie umiem robić ciast, jeszcze żadne mi nie wyszło, więc zamieniłam się z TŻ i on nam piecze
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-28, 22:21   #2435
zalotnica83
Zakorzenienie

Cytat:
ojej to moje brwi by Ci się nie spodobały
a nie robię ich u kosmetyczki z prostej przyczyny - właśnie po depilacji jestem potem cała czerwona i opuchnięta ... jak pomyślę, że miałabym w takim stanie wracać do domu, to
wolę w domowym zaciszu

z tym najpierw malowaniem to też próowałam ... po 1. jakoś tak głupio się czułam z krótkimi, ale "kolorowymi" łopatami (bo niestety paznokcie mam po tatusiu ), 2. i tak miałam nawyk trzymania paluchów w buzi i w związku z tym te panokcie takie miękkie się robiły i lakier odpryskiwał i się łamały ....
coś z tym zrobić muszę, ale to jest silniejsze ode mnie
a co w tym wszystkim najgorsze -> mój bąbel też JUŻ obgryza

w cuda to bym nie wierzyła
ja mam blon i mi odrastają blond, więc tylko przy niekorzystnym świetle je w sumie widać

Jak masz się źle czuć to nic nie nakładaj, ja czasem używam kredki z Avonu(mam starą i nową wersję)ale nie codziennie. Znam ten ból- też mam łopatki, nawet jak zapuszczę pazurki to nie są to takie piękne migdałki...Niestety dzieci wszystko powtarzają...to i tak lepiej niżby miał dłubać w nosku...
zalotnica83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-28, 22:24   #2436
musso4
Zakorzenienie

Cytat:

maluję kredką

odnośnie paznokci to najczęściej ucinam sobie nożem w kuchni
musso4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-28, 22:25   #2437
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

Cytat:
Napisane przez zalotnica83 Pokaż wiadomość
Jak masz się źle czuć to nic nie nakładaj, ja czasem używam kredki z Avonu(mam starą i nową wersję)ale nie codziennie. Znam ten ból- też mam łopatki, nawet jak zapuszczę pazurki to nie są to takie piękne migdałki...Niestety dzieci wszystko powtarzają...to i tak lepiej niżby miał dłubać w nosku...
szczerze .... jo ja bym wolała, żeby dłubał w nosku
ma nieco ponad 3 lata i już obgryzione paznokcie
niestety mój mąż też obgryza, więc jak nie ode mnie powtórzy to od niego ....

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
odnośnie paznokci to najczęściej ucinam sobie nożem w kuchni

Stary 2011-05-28, 22:48   #2438
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Jamapi- moja córka tez bardzo długo obgryzała paznokcie, może nie każdy ale miała kilka takich najulubieńszych paluszków które były masakrycznie zgryzione. Pomógł nam nietypowy przypadek- obgryzionym pazurem podrażniła sobie śliniankę podjęzykową i zrobiło się jej takie cudo zwane żabką. Leczyłyśmy to przez ponad rok czasu, już nawet miała mieć usuwaną całkowicie śliniankę- ( na szczęście udało się to zaleczyć)- kupiłam jej wtedy w aptece takie cudo dla obgryzających paznokcie, smarowałam jej paznokcie, a że to strasznie gorzkie było to oduczyła się wkładania palców do buzi. Może wypróbuj i uda się bąbla oduczyć?
Stary 2011-05-28, 23:01   #2439
Sarunieczka

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
...kupiłam jej wtedy w aptece takie cudo dla obgryzających paznokcie, smarowałam jej paznokcie, a że to strasznie gorzkie było to oduczyła się wkładania palców do buzi. Może wypróbuj i uda się bąbla oduczyć?
tak,jest taki gorzki preparat,słyszałam o nim

Cytat:

sarunieczka Ty mnie zawsze czymś zaskoczysz - obcinasz brwi?? w życiu bym na to nie wpała akurat brwi i wąsik tak strasznie nie bolą bikini to dopiero ból
tak,podcinam tymi nożyczkami do paznokci takimi z łukowatym końcem czasem robie hennę ale tak się upaćkam że otem nie mogę domyć skóry podziwiam wszystkich golących nogi (nie mówiąc o bikini )depilatorem,dla mnie ból jest nie do zniesienia,oblewa mnie pot i depilator mnie "kopie" trzy razy w życiu poraził mnie prąd i depilacja jest podobnym odczuciem

Despa ja też nie umiem piec ciast,tzn w sumie nie wiem czy umiem... bo póki co piekłam tylko kopiec kreta-pięknie wyrósł i był super,no ale co to za filozofia zrobić ciasto z pudełka(choć niektórzy i takie psują) .
Stary 2011-05-28, 23:52   #2440
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia

Cytat:
ma nieco ponad 3 lata i już obgryzione paznokcie
niestety mój mąż też obgryza, więc jak nie ode mnie powtórzy to od niego ....
pewnie przejdzie jej.. ja też obgryzałam w dzieciństwie bo nawet sama to pamiętam, a skoro pamietam to pewnie to było jeszcze w wieku szkolnym.... potem jakoś przeszło chyba samo albo pozazdrościłam koleżankom paznokci - od tamtej pory przygryzam tylko kawałek jak mi się ułamie i zadrze... bleeee..... normalnie jak tak się stanie a nie mam nożyczek i pilniczka to mnie coś "strzela" - nie mogę normalnie funkcjonować tylko gryzę ten paluch - nastręctwo jakieś chyba
dokia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-28, 23:56   #2441
mistress88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dokia Pokaż wiadomość
pewnie przejdzie jej.. ja też obgryzałam w dzieciństwie bo nawet sama to pamiętam, a skoro pamietam to pewnie to było jeszcze w wieku szkolnym.... potem jakoś przeszło chyba samo albo pozazdrościłam koleżankom paznokci - od tamtej pory przygryzam tylko kawałek jak mi się ułamie i zadrze... bleeee..... normalnie jak tak się stanie a nie mam nożyczek i pilniczka to mnie coś "strzela" - nie mogę normalnie funkcjonować tylko gryzę ten paluch - nastręctwo jakieś chyba
też tak mam, muszę mieć pilnik przy sobie bo jak się coś ułamie to mogiła a często się to zdarza bo mi się strasznie rozdwajają :/

oglądałyście mecz? BARCA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

mistress88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-29, 00:00   #2442
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia

Cytat:
podziwiam wszystkich golących nogi (nie mówiąc o bikini )depilatorem,dla mnie ból jest nie do zniesienia,oblewa mnie pot i depilator mnie "kopie" trzy razy w życiu poraził mnie prąd i depilacja jest podobnym odczuciem
.
ja też nie mogę... zakupiłam sobie kiedyś jakiegoś "super brauna" 2 razy wytrzymałam tę gehennę i stwierdziłam że oba porody to był pikuś w porównaniu nawet z darciem tylko jednej nogi... poza tym jakąś taką wrażliwą skórę mam na nogach, że po tym podwójnym "darciu" depilatorem mam maluteńkie wykwity podskórne, z jakby popękanych naczynek, mimo że minęły już 2 lata

lubię depilatory chemiczne- jak nasze w kremie Avonowe... 2 tubki starczają mi na 3 razy
Cytat:
Napisane przez mistress88 Pokaż wiadomość
też tak mam, muszę mieć pilnik przy sobie bo jak się coś ułamie to mogiła a często się to zdarza bo mi się strasznie rozdwajają :/

ja też mam już pilnik w 5ciu miejscach w domu, w aucie, w pracy...

meczu ja nie oglądałam bo na pikniku rodzinnym byliśmy

Edytowane przez dokia
Czas edycji: 2011-05-29 o 00:03
dokia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-29, 00:24   #2443
sheryl
szeryfcio

Cytat:
ja robię inne ciasto z tym mlekiem i gotuję je w zamkniętej puszce
Dzięki
Cytat:
Napisane przez karinka124 Pokaż wiadomość
z dżemem to ja znam takie : http://www.gotujmy.pl/ciasto-niebian...isy,57131.html

może to te ?
ech, inne było

Cytat:
idę na łatwiznę - kupuję gotową masę w puszce w biedrince 4,59zł kosztuje, robi baklland czy jakoś tak ... bardzo dobra i w biedrze w sumie najtaniej w bomi widziałam za 6,50zł
szkoda czasu na gotowanie ... i prądu
:
W sumie masz rację Jeśli efekt/smak ten sam to czemu nie?

---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ----------

Cytat:
Napisane przez zalotnica83 Pokaż wiadomość
Haha, ja powinnam chyba też wąsika sobie usuwać, ale się boje że mi czarne odrosna i bede musiala czesto robić.
Brwi robię u kosmetyczki bo mam hopla na tym punkcie...u każdego zwracam uwagę na brwi i są dla mnie bardzo ważne w wyglądzie twarzy.
Paznokcie też obgryzałam...jamapi zmień kolejność- obgryzione paznokcie spiłuj i ładnie maluj to szkoda Ci będzie obgryzać...w drugą strone ciezko zeby najpierw przestać obgryzać
Ja byłam ze dwa razy na wąsiku u kosmetyczki (bo pod światło było widać) i już nic mi nie rośnie Albo mi się coś przestawiło w organiźmie albo tak jak sarraa pisała osłabił się i jest spokój.

Co do obgryzania, to właśnie mój sposób - malowanie . Jak je pomaluję, to już nie obgryzę.
No i już nie obgryzam.

Cytat:
Nie, nie podkreślam niczym. Mam naturalne prawie czarne, ciemniejsze od moich naturalnych ciemno-blond włosów. Tylko czasami do extra makijażu je dopracowywuję - czyli przedłużam, bo mam ciut za krótkie. Tak sobie pierwszą własnoręczną depilacją załatwiłam.

Cytat:
a teraz "zapuszczałam" hery na nogach, żeby depilaorem je potraktować, ale w poniedziałek idę do pracy w sukience albo spódniczce, więc muszę jednak je sciachać maszynką znowu
A mi mój braun łapie nawet krótkie
Dziewczyny, ja uwielbiam depilować nogi odbieram to jako przyjemny masaż ale nic innego już nie jestem w stanie depilować z taką przyjemnością.
Stary 2011-05-29, 07:41   #2444
Resscue21
Zakorzenienie

GG do Resscue21

Cytat:
Dziewczyny mi na wypadające włosy pomogła odżywka Waxa, nie dość że wzmocniła włosy, to jeszcze bardzo szybko zaczęły odrastać te co wypadły a pozostałe rosnąć.

Podziwiam wszystkie piekące ciasta- ja jestem beztalencie, nie umiem robić ciast, jeszcze żadne mi nie wyszło, więc zamieniłam się z TŻ i on nam piecze
to jest ta regenerująca maska ?
Jeżeli tak , to mam ją w domu i stosuje - masz racje ona jest cudowna

cześć kobitki

Maleństwo moje
Resscue21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-29, 09:01   #2445
musso4
Zakorzenienie

Cytat:

ja też mam już pilnik w 5ciu miejscach w domu, w aucie, w pracy...
dzień dobry

bez pilnika ani rusz

miałam 14 lat jak przestałam obgryzać paznokcie zaczełam je malować i brzydko wyglądały takie wygryzione a teraz mam twarde i grube, że chyba by sie nie dało obgryzać
musso4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-29, 09:18   #2446
Resscue21
Zakorzenienie

GG do Resscue21

Cytat:
dzień dobry

bez pilnika ani rusz

miałam 14 lat jak przestałam obgryzać paznokcie zaczełam je malować i brzydko wyglądały takie wygryzione a teraz mam twarde i grube, że chyba by sie nie dało obgryzać
a ja właśnie nie wiem od czego to zalezy bo raz mam twarde i grube a raz ahh szkoda gadać

kupiłam sobie ten bloker z ziaji ( któraś z was go polecała ) stosuje go już drugą noc - no zobaczymy ale faktycznie kosztuje grosze

Maleństwo moje

Edytowane przez Resscue21
Czas edycji: 2011-05-29 o 09:19
Stary 2011-05-29, 10:11   #2447
katniewojt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Resscue21 Pokaż wiadomość
a ja właśnie nie wiem od czego to zalezy bo raz mam twarde i grube a raz ahh szkoda gadać

kupiłam sobie ten bloker z ziaji ( któraś z was go polecała ) stosuje go już drugą noc - no zobaczymy ale faktycznie kosztuje grosze
Też tak mam - raz miękkie jak diabli, a raz twarde
Nie szczypie Cię? Mój mnie czasami szczypie
katniewojt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-29, 10:23   #2448
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
to jest ta regenerująca maska ?
Jeżeli tak , to mam ją w domu i stosuje - masz racje ona jest cudowna

cześć kobitki

Cześć.
Tak to ta maska. Moim zdaniem najlepszy kosmetyk do skóry głowy i włosów. U mnie tak zaczęły się problemy z tarczycą, garściami poleciały mi włosy- to była totalna masakra- nie dość że mam je bardzo cienkie ( mimo że mam ich dość dużo) to jeszcze garściami wychodziły- kiedyś się zawzięłam się i policzyłam, że w ciągu dnia wypadło mi ponad 600 włosów Koleżanka poleciła mi tą maskę odkąd ja stosuję to jak mi po myciu z 15-20 włosów wypadnie to wszystko. Poza tym bardzo szybko rosną- w zeszłym roku na Komunię córki obcięłam na długość do ucha a po roku 17 cm dłuższe....
Stary 2011-05-29, 10:28   #2449
Resscue21
Zakorzenienie

GG do Resscue21

Cytat:
Cześć.
Tak to ta maska. Moim zdaniem najlepszy kosmetyk do skóry głowy i włosów. U mnie tak zaczęły się problemy z tarczycą, garściami poleciały mi włosy- to była totalna masakra- nie dość że mam je bardzo cienkie ( mimo że mam ich dość dużo) to jeszcze garściami wychodziły- kiedyś się zawzięłam się i policzyłam, że w ciągu dnia wypadło mi ponad 600 włosów Koleżanka poleciła mi tą maskę odkąd ja stosuję to jak mi po myciu z 15-20 włosów wypadnie to wszystko. Poza tym bardzo szybko rosną- w zeszłym roku na Komunię córki obcięłam na długość do ucha a po roku 17 cm dłuższe....
hmm ja ją stosuje dopiero od 2 tyg - dwa trzy razy w tyg , nałoze ją na mokre włoski , ręcznik na to i traktuje je suszarką aby ciepło tam było . Dobrze ? Jakoś inaczej może ją stosujesz ?

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Cytat:
Napisane przez katniewojt Pokaż wiadomość
Też tak mam - raz miękkie jak diabli, a raz twarde
Nie szczypie Cię? Mój mnie czasami szczypie
oj szczypie i swędzi cholernie ale co tam pomęcze się , skoro ponoć ten bloker jest taki skuteczny
Potem raz w tyg się go stosuje - także damy rade

Maleństwo moje
Stary 2011-05-29, 10:30   #2450
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
hmm ja ją stosuje dopiero od 2 tyg - dwa trzy razy w tyg , nałoze ją na mokre włoski , ręcznik na to i traktuje je suszarką aby ciepło tam było . Dobrze ? Jakoś inaczej może ją stosujesz ?

Właśnie tak, w zimie najpierw "nagrzewam "ręcznik na kaloryferze. Czasem też robię tak (jak nie mam czasu) że wchodząc do gorącej wody do wanny najpierw myję głowę nakładam odżywkę i nie zawijam.
Natomiast moja koleżanka nakłada czepek i idzie spać z ta maską nałożoną i dopiero rano zmywa.
Stary 2011-05-29, 10:43   #2451
Resscue21
Zakorzenienie

GG do Resscue21

Cytat:
Właśnie tak, w zimie najpierw "nagrzewam "ręcznik na kaloryferze. Czasem też robię tak (jak nie mam czasu) że wchodząc do gorącej wody do wanny najpierw myję głowę nakładam odżywkę i nie zawijam.
Natomiast moja koleżanka nakłada czepek i idzie spać z ta maską nałożoną i dopiero rano zmywa.
a ile czasu tak trzymasz tą maseczkę na włoskach ?

Maleństwo moje
Stary 2011-05-29, 10:50   #2452
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
a ile czasu tak trzymasz tą maseczkę na włoskach ?
tak z 20 minut, a jeśli nie mam czasu to tylko w czasie szybkiej kąpieli tak do 10 minut.
Stary 2011-05-29, 10:52   #2453
Resscue21
Zakorzenienie

GG do Resscue21

Cytat:
tak z 20 minut, a jeśli nie mam czasu to tylko w czasie szybkiej kąpieli tak do 10 minut.
przepraszam że cię tak wypytuje ale mam jeszcze jedno pytańko , po jakim czasie zaczełaś zauważać pierwsze rezultaty ?

Maleństwo moje
Stary 2011-05-29, 11:18   #2454
zalotnica83
Zakorzenienie

Dzień Dobry Dziewczyny
Ja wogule nie widziałam żadnej zmiany po tej masce...ale może dlatego że nie mam za bardzo osłabionych i niepotrzebnie używałam...trzymałam też ok.20min i owijałam czepkiem albo tak jak despa nagrzanym ręcznikiem
Mistress to już wiem co mój mąż z meczu wrócił taki naburmuszony...
Ja z tym obgryzaniem to doszłam do takiego momentu, że muszę non-stop mieć pomalowane, bo inaczej zaczynam ząbkami przy nich grzebac...
Jadę zaraz na grilla, nie piszcie za dużo, bo będę musiała cały wieczór przy kompie spędzić...
zalotnica83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-29, 11:21   #2455
jolkag78
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to jolkag78

Cytat:

spróbuje z tą odżywką
Cytat:
Ja nigdy nie obgryzałam, a ze złamanym gdzieś robię identycznie
Stary 2011-05-29, 11:24   #2456
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

Cytat:
Jamapi- moja córka tez bardzo długo obgryzała paznokcie, może nie każdy ale miała kilka takich najulubieńszych paluszków które były masakrycznie zgryzione. Pomógł nam nietypowy przypadek- obgryzionym pazurem podrażniła sobie śliniankę podjęzykową i zrobiło się jej takie cudo zwane żabką. Leczyłyśmy to przez ponad rok czasu, już nawet miała mieć usuwaną całkowicie śliniankę- ( na szczęście udało się to zaleczyć)- kupiłam jej wtedy w aptece takie cudo dla obgryzających paznokcie, smarowałam jej paznokcie, a że to strasznie gorzkie było to oduczyła się wkładania palców do buzi. Może wypróbuj i uda się bąbla oduczyć?
u sumie masz rację .... na mnie te gorzkie smaki nigdy nie działały, ale na bąbla może podziała
tylko jak ja mu te pazurki pomaluję

Stary 2011-05-29, 11:44   #2457
katniewojt
Zakorzenienie

Cytat:
u sumie masz rację .... na mnie te gorzkie smaki nigdy nie działały, ale na bąbla może podziała
tylko jak ja mu te pazurki pomaluję
Jak będzie spał Mamuśka zawsze mi i Siostrze obcinała paznokcie jak spałyśmy, bo inaczej jej spierdzielałyśmy
katniewojt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-29, 12:05   #2458
Sarunieczka

Cytat:
oj szczypie i swędzi cholernie ale co tam pomęcze się , skoro ponoć ten bloker jest taki skuteczny
Potem raz w tyg się go stosuje - także damy rade
na mnie niestety podziałało stosowanie raz w tygodniu etiaxil tak,a ten muszę co 2-3 dni,narazie go odłożyłam bo to swędzenie mnie strasznie męczy

Cytat:
Napisane przez katniewojt Pokaż wiadomość
Jak będzie spał Mamuśka zawsze mi i Siostrze obcinała paznokcie jak spałyśmy, bo inaczej jej spierdzielałyśmy
moja kuzynka swojemu małemu też musiała we śnie obcinać,a jak nienawidził obcinania włosów to szok
Stary 2011-05-29, 12:35   #2459
Agatheska
Zadomowienie

Cytat:
właśnie sobie wydepilowałam wąsika i brwi pół ryja mam czerwone
Ja też się rano katowałam

Cytat:
Ja właśnie tak postępuję Dawniej jechałam samą pencetą, ale było to czasochłonne i sprawiało ból. Od jakiegoś czasu zakupiłam wosk w plastrach, ale mi jakoś mało wyrywa włoski Jedynie pod wpływem tych plastrów łatwiej i szybciej mi się wyrywa wąsik, bo skóra jest taka "zmiękczona"

Cytat:
Mam naturalnie ciemne brwi, więc nie muszę robić henny, ani specjalnie ich przyciemniać Podkreślam je delikatnie kredką do brwi /naszą avonową/

Cytat:
Ty to masz pomysły
Cytat:
Napisane przez mistress88 Pokaż wiadomość
Ja Mój TŻ oglądał i się pokłóciliśmy, bo dobrze wiedział, że chcę obejrzeć Eska Music Awards
Szczególnie, że wczoraj miałam przygodę z kablówką Opowiem Wam Otóż oglądałam sobie tvn24 i zaczęło syczeć i śnieżyć, więc wiedziałam, że znowu ta Vectra ma jakąs awarię i potrwa to dłużej Po godz dalej nie było sygnału, nieco się zaczęłam wściekać, bo akurat zależało mi, żeby o 20:00 obejrzeć Eskę Postanowiłam wziąć sprawy w swoje ręcę i zeszłam do sąsiadki, spytać ją, czy u niej jest kablówka. Uśmiałam się z kobieciny bo, gdy ją zapytałam, czy ma, odpowiedziała mi, że "ma!" Ja zaskoczona, jak to A ona: "Tak, jest, jest, tylko śnieży" /taką to ja też mam / Uśmiechnęłam się tylko i się pożegnałam. Zauważyłam, że nie ma na klatce światła, domofon też nie działa, czyli to nie wina Vectry, a elektryczności, chociaż w domu bez zarzutu Tak sobie minęła kolejna godz i żaden z sąsiadów nie raczył zadzwonić, żeby to zgłosić Wściekłam się, bo każdy czekał w domu, aż stanie się cud Nie miałam pojęcia, gdzie dzwonić i jak to załatwić, ale w gablocie przy spisie mieszkańców dostrzegłam nr, żeby dzwonić na pogotowie energetyczne w razie awarii, więc zgłosiłam Po dosłownie 20 min. naprawili Wyobrażacie sobie, jak się ucieszyłam, że zdążyłam przed 20:00 i jak mnie potem wkurzył mój TŻ, gdy przełączył mi na mecz
"Gdybyś mógł zajrzeć w głębie mojej duszy, znalazłbyś bezcenne skarby. Gdybyś mógł spojrzeć na mnie raz jeszcze, ujrzałbyś wyjątkowość. Gdybyś mógł posłuchać mojego umysłu, usłyszałbyś bicie serca. Gdybyś tylko zechciał, mogłbyś mieć taką moc, gdybyś tylko chciał, mógłbyś ..."
Agatheska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-29, 13:18   #2460
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
przepraszam że cię tak wypytuje ale mam jeszcze jedno pytańko , po jakim czasie zaczełaś zauważać pierwsze rezultaty ?

Przestały mi tak wypadać bardzo po jakimś tygodniu- ale pierwszy tydzień stosowałam codziennie, po miesiącu- może ciut mniej, miałam takie sterczące półcentymetrowe włoski

Agatheska- a podobała Ci się gala Eski? (Bo mnie nie bardzo, liczyłam że będzie ją prowadzić tak jak poprzednio Zdrojewska, a tu się zawiodłam. Żałuję że Ona już nie pracuje w Esce Kraków, dobrze chociaż, że się dowiedziałam, że jest teraz na Śląsku)

Edytowane przez despa
Czas edycji: 2011-05-29 o 13:24
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości