|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy "farbowanie"za pomoca plukanek,henny itp nie niszczą włosów?? | |||
| NIE NISZCZĄ |
|
181 | 47,26% |
| NISZCZĄ |
|
50 | 13,05% |
| Przy krotkim stosowaniu NIE,na dluzsza mete niszczą! |
|
152 | 39,69% |
| Głosujący: 383. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!pom ocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!
Tylko potem użyj jakiejś silnej maski do włosow!
|
|
#1832 |
|
Zakorzenienie
|
no jasne, ze obojetnie jakiej marki
nie ma to znaczenia.
|
|
#1833 |
|
Zakorzenienie
|
ja mylam raz plynem
zeby zmyć nieco czern-nie podziałało a wlosy sianowateMoze zafarbuj na ciemniejszy |
|
|
|
|
#1834 |
|
Raczkowanie
|
Boze ! wspułczuje!naprawde sytuacja niedo pozadroszczenia,no nie wiem może poprostu umyj włosy szampknetką-cimny brąz, czy coś w tym stylu
życze powodzenia |
|
|
|
|
#1835 |
|
Zadomowienie
|
I co? Zeszło?
|
|
#1836 |
|
Zadomowienie
|
ooojojoj współczucie. Zmyło sie chociaz?
|
|
#1837 |
|
Raczkowanie
|
hehee moja qmpela tak miałą.... różowe włosy i pierwszy rok nauki w naszej szkole
![]() ![]() od razu jej sie reputacja pogorszyłą ;p
|
|
|
|
|
#1838 |
|
Raczkowanie
|
Werciu, zeszlo Ci? Masz jeszcze wlosy?
|
|
|
|
|
#1839 |
|
Zadomowienie
|
Chyba sie nie doweimy
|
|
#1840 |
|
Zadomowienie
|
sszkoda. Niewiadomo, co nas czeka w przyszłości
Obym niegdy nie jmusiala testowac płynu do mycia naczyn na włosach
|
|
#1841 |
|
Raczkowanie
|
Płukanka...
Hej wizażanki.
![]() Mam dość błahy problem, ale potrzebuję natychmiastowej odpowiedzi. Wiecie może gdzie w Warszawie można kupić płukanki? Byłam juz w wielu drogeriach, ale nigdzei ich nie było, a są mi bardzo potrzebne... Proszę o pomoc
|
|
|
|
|
#1842 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Płukanka...
najlepiej idź do jakiegoś małego osiedlowego sklepiku chemicznego, gdzie są też kosmetyki. tam na pewno znajdziesz
|
|
#1843 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Płukanka...
Płukankę srebrną i fioletową (Delia lub Celia - nie pamiętam) widziałam w Rossmanie, natomiast płukankę Flor Illum można nabyć w sklepach z artykułami fryzjerskimi lub przez internet
|
|
|
|
|
#1844 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: płukanka z ziół na zmianę koloru włosków
ale henna śmierdzi
na moich włosach śmierdzi koniem przez tydzień a potem się zmywa chyba wyprubuje szałwie i korę dębu.. no bo ja mam farbowane włoski ze względu na siwiznę (delikatną) i nie chciałabym tego robić, bo włosy od farb lecą mi garściami czy istnieje jakiś sposób oprócz henny na ukrycie siwych włosów ?mam włosy w kilku kolorach (naturalnie poprzebarwiane) wiec wystarczyłoby mi, gdyby siwe włoski zrobiły się żółte...(włosy mam w odcieniach brązu )
|
|
#1845 |
|
Rozeznanie
|
elianka---> Możesz wypróbować mieszanki ziół, jednak aby zabarwienie się utrzymywało trzeba ich używać stale. Dobra jest właśnie szałwia i kora dębu, cynamon (piecze jeśli zbyt długo ma kontakt ze skórą, jednak krzywdy nie robi), rozmaryn, skrzyp, szyszki chmielu. Dodatkowo trzeba pamiętać, że zioła bardzo przesuszają i usztywniają włosy. Chociaż na pewno je wzmocnią.
|
|
|
|
|
#1846 |
|
Zakorzenienie
|
Elianka- wydaje mi sie, ze zadna mieszanka ziolowa nie pokryje ci siwych wlosow
A jak jeszcze sa farbowane to ziola w ogole moga nie chwycic- ja mam naturalne wlosy i kolor sie nie zmienial. Ja stosuje balsam zmywalny z henny Venity- pokrywal mi nawet blond pasemka tylko, ze jak wszystko u mnie, szybko sie spieral (ale niektorym utrzymywal sie na glowie kilka tygodni). No i on (wg mnie) nie smierdzial, zadnym lajnem :P. Nie niszczyl tez wlosow i nie powodowal ich wypadania.A co do przepisu z henna limonka i cytryna- nalezy uwazac, bo limonka i cytryna wysuszaja bardzo wlosy i rozjasniaja. |
|
|
|
|
#1847 |
|
Zakorzenienie
|
leo- tylko nie venita- mało co nie wyłysiałam przez ich mazidła
wyjątkowo źle na nie reaguje.. a o hennie mówie takie prawdziwej- proszku, który się rozrabia gorącą wodą..
|
|
#1848 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem o jakiej hennie mowisz (bo ona faktycznie podobno smierdzi lajnem). Napisalam o Venicie, bo mi osobiscie ona bardzo sluzyla i no i nic nie plowialo, bo sie spierala calkowicie. Jest jeszcze podobny balsam z Dalii...
Moze w takim razie jakis szampon koloryzujacy bez amoniaku (ale nie wiem czy on pokryje siwizna )- np. Casting. Albo farba bez amoniaku- np. Marion (bez amoniaku i wody utlenionej) albo Joanna Millady bez amoniaku do siwych wlosow... U mnie jedynie srodki bez amoniaku nie powodowaly wypadania wlosow.
|
|
|
|
|
#1849 |
|
Zakorzenienie
|
leo- problem w tym, ze ja mam bardzo ładny naturalny kolor włosów a chemia (z amoniakiem czy bez) męczy moje włoski.. po ostatnim farbowaniu włosy leca mi garściami sa matowe i gąbczaste... nie chce już ich farbowac, bo mam takie ładne naturalne
tylko ta siwizna... nie ma jej dużo,a le jednak widać mam dopiero 23 lata, więc trochę ciężko mi ją pokochac ![]() nie chcę jej nawet przykrywać tylko zażółcić spróbuje płukankami ziołowymi, może się uda. jak nie- to będę wcierac w siebie smierdziela. ale na chemiczna farbę nie dam się raczej namówić
|
|
#1850 |
|
Zakorzenienie
|
rozumiem- jestem w twoim wieku i naprawde ci wspolczuje, ze juz siwiejesz
. Moze faktycznie jakies plukanki choc troche ci pomaga... Ja niestety tez wiem co to chemii i wypadajace po niej wlosy.. Powodzenie w takim razie w walce z wypadajacymi wlosami i siwizna !!!
|
|
|
|
|
#1851 |
|
Rozeznanie
|
elianka---> Płukanki ziołowe pokrywają siwe włosy, to właśnie najlepiej na nich widać zmianę koloru. Co to siwizny, moja kuzynak w wieku 17 lat miała już dwa szerokie siwe pasma.
Możesz jeszcze spróbować płukanek/szamponów do włosów siwych lub blond, wtedy staną się one srebrzyste/platynowe. |
|
|
|
|
#1852 |
|
Zakorzenienie
|
zakupiłam w aptece korę dębu, pokrzywę i tymianek, będę waryć mikstury
kokuryu- problem w tym, ze ja nie mam pasemek tylko pojedyncze włosy porozrzucane po całej głowie myśle o płukacnce platynowej, ale to z powodu rudości, która mnie dopadła po farbowaniu.. naturalny kolor włosów mam zimny szatyn tyle że farbowałam na "mroźny szatyn " l'oreal najbardziej zbliżony do moich naturalnych, żeby przykryć siwiznę i płowiejące końcówki. Mam już dość, moje włosy protestują... a co do płukanek dla włosów blond- one mają zniwelować zżólknięcie, a mi na żółknięciu właśnie zależy. Żółte nie będą tak się rzucały w oczy jak białe- na niemal czarnej reszcie
|
|
#1853 |
|
Zakorzenienie
|
Elianka, a dokładnie jakie śmierdzidła wcierasz, że działają na lekko srebrne włosy? I jak je stosujesz? Przydałoby się coś w tym kierunku, bo farbować też nie chcę ...
EDIT: acha, już przeczytałam: zioła.. co z nimi dalej będziesz robić?? |
|
|
|
|
#1854 |
|
Zakorzenienie
|
naila- śmierdzidło to henna
a co do ziół- zrobię sobie wywar i będę płukać
|
|
#1855 |
|
Raczkowanie
|
płukanka matowo-szara w Gdansku
Gdzie moge kupic płukanke matowo-szara w Gdansku lub okolicach??zamówiłam przez internet ale przysłali mi srebrna...a ja chce sie pozbyc rudosci z włosów...Prosze o informacje jak ktos wie
DZiekuje
|
|
|
|
|
#1856 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: płukanka matowo-szara w Gdansku
Kup sobie szampon Jaonna professional do włosów blond (butelka z dozownikiem, fioletowy kolor), efekt murowany, ja uzywam kazdorazowo i wreszcie pozbylam sie zółci
|
|
|
|
|
#1857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
strasznie zaluje, ze jej nie produkuja juz, jest rewelacyjna
|
|
|
|
|
|
#1859 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1860 |
|
Wtajemniczenie
|
No i własnie na tym mi zalezy.
Koloruję sobie włosy Goldwellem półtrwałym za srebrny brąz, kolor schodzo w sumie bardzo wolno i dużo mniej rudo niż marketowe. Nie mniej jednak pod koniec ta rudośc gdzieś się pojawia. Czy wtedy taka płukanka srebrna czy szara będzie pomocna? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:18.

nie ma to znaczenia.
zeby zmyć nieco czern-nie podziałało a wlosy sianowate

Obym niegdy nie jmusiala testowac płynu do mycia naczyn na włosach

na moich włosach śmierdzi koniem przez tydzień
!!!
jestem również