|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy "farbowanie"za pomoca plukanek,henny itp nie niszczą włosów?? | |||
| NIE NISZCZĄ |
|
181 | 47,26% |
| NISZCZĄ |
|
50 | 13,05% |
| Przy krotkim stosowaniu NIE,na dluzsza mete niszczą! |
|
152 | 39,69% |
| Głosujący: 383. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wszystko na temat plukanek do wlosow-watek zbiorczy
Ja mam bardzo jasne włosy (poziom 10), po fioletowej płukance fakt, stają się nieco ciemniejsze, ale to sie spiera i zostaje chłodny piękny odcień
|
|
|
|
|
#2042 |
|
Raczkowanie
|
płukankaa z gencjany jak uzyc?
Zakupilam gencjane wymieszałam 6 kropli z woda i teraz tak sie zastanawiam jak jej uzyc? Bede zamaczac włosy w misce a pozniej mam to jeszcze spłukac woda czy zostawic ta plukanke na wlosach?
|
|
#2043 |
|
Raczkowanie
|
Dostałam srebrną płukankę do włosów z Joanny i nie wiem co z nią zrobić...
Mam włosy rozjaśniane, w kolorze średniego blondu. Trudno mi dobrze określić odcień, ponieważ zależy on od oświetlenia. Na pewno jest to odcień ciepły. Końce są bardziej beżowe, a góra wchodzi delikatnie w cieplejsze, lekko rudawe tony. Myślicie, że powinnam jej użyć? Chciałabym mieć włosy w chłodnym odcieniu, jednak nie wiem czy nie lepiej użyć odpowiedniej farby niż ryzykować z tą płukanką... |
|
|
|
|
#2045 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Srebrna płukanka
Cytat:
Mój blog: https://asia-muf.blogspot.com/ Mój Instagram: https://instagram.com/asiamuf/ Moja miłość: - kosmetyki kolorowe i o cudownych zapachach, - modne ubrania pasujące do mojego stylu, - muzyka w klubowych brzmieniach. Zapuszczam włosy od 25.10.2012r.
|
|
|
|
|
|
#2046 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Srebrna płukanka
|
|
|
|
|
#2047 |
|
Konto usunięte
|
U mnie nareszcie zaczęły się sprawdzać! Mam po nich włosy chłodne, prawie popielate, ale bardzo jasne, prawie białe.
|
|
|
|
|
#2048 |
|
Przyczajenie
|
Pomocy!!!
Witam, czy może mi ktoś powiedzieć czym sie rożnią poszczegolne płukanki? ( fioletowa, niebieska, srebrna) Mam brązowe włosy farbowane i chce pozbyć się czerwonych refleksów, wyczytalam, że plukanka może pomóc, pomimo ciemnego koloru. Chciałabym przetestować i zastanawiam się, która byłaby w stanie rozwiązać problem, choć w pewnym stopniu. Pomóżcie!
|
|
|
|
|
#2049 |
|
Przyczajenie
|
dołączam się do pytania!!!
|
|
|
|
|
#2050 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Srebrna płukanka przeznaczona do włosów siwych, blond lub rozjaśnianych. Niweluje żółty kolor powstający na blond włosach i podkreśla ich jasny, lekko popielaty odcień. Fioletowa płukanka przeznaczona do włosów siwych, blond, rozjaśnianych. Niweluje niechciane żółte refleksy na naturalnych lub farbowanych jasnych włosach, nadając jednocześnie fioletowy połysk.
Mój blog: https://asia-muf.blogspot.com/ Mój Instagram: https://instagram.com/asiamuf/ Moja miłość: - kosmetyki kolorowe i o cudownych zapachach, - modne ubrania pasujące do mojego stylu, - muzyka w klubowych brzmieniach. Zapuszczam włosy od 25.10.2012r.
|
|
|
|
|
|
#2051 |
|
Konto usunięte
|
Niebieska niweluje rude odcienie, nie żółte. Nie nakładaj niebieskiej na żółty blond, bo będziesz zielona!
|
|
|
|
|
#2052 |
|
Wtajemniczenie
|
Czy może ktoś wkleić skład srebrnej i fioletowej płukanki Flor Illum?
Albo chociaż napisać na jakich barwnikach się opierają ...
|
|
#2053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wg etykiety mają barwnik fioletowy i żółty.Srebrna ma taki fioletowo-granatowy kolor, bardzo chłodny klik Srebrzyk (barwnik fioletowy i czerwony) jest przy nim mniej intensywny i cieplejszy, bardziej różowo-fioletowy Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2013-06-25 o 16:48 |
|
|
|
|
|
#2054 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki
Mam ochotę na ten srebrny Flor Illum tylko po co tam wsadzili żółty barwnik? Jeśli faktycznie zabarwia wodę na mix fioletu i granatu to może się nada, czegoś takiego moje włosy potrzebują
|
|
#2055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Flor Illum Srebro łapie silniej niż Srebrzyk, ale Srebrzyk daje bardziej perłowy, opalizujący efekt. Flor Illum bardziej popielaty, szary.Jak szukasz czegoś naprawdę działającego, a do tego taniego, to polecam gencjanę, u mnie dawała taki efekt http://img818.imageshack.us/img818/5056/41448974.jpg zdrowsza góra wpadała w opal, reszta bardziej w popiel Niestety trzeba bardzo uważać jeżeli ma się włosy porowate, łatwo zrobić sobie fiolet na dłuższy czas. Przerzuciłam się na razie na Flor Illum i jak na razie jestem zadowolona, może u Ciebie też się sprawdzi
|
|
|
|
|
|
#2056 |
|
Wtajemniczenie
|
Lubię efekt popielatych, stalowych włosów
perły to tak sobie ale najważniejsze żeby były chłodne po prostu. Masz bardzo piękne włosy, ten kolor i długość cudo! Myślałam też o gencjanie ale wolę jednak coś bez alkoholu, ewentualnie mieszałabym ją z maską, odżywką żeby się nie przesuszyły. Zastanowię się jeszcze ale skłaniam się ku Flor Illum, za jakiś czas napiszę o efektach. ![]() Jeszcze raz bardzo Ci dziękuje za wszystkie rady
|
|
#2057 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Farbowane Blond włosy, ktore ciągle żółkną, nic nie pomaga! Pomocy fryzjerki:(
Czesć wszystkim
mam mały problem z włosami.Jak dotąd przeważnie po farbowaniu moje wlosy były w odcieniu żółtym ale, nie tym razem. Mając włosy w kolorze bardzo jasnego blondu który powstał po zmieszaniu kilku farb, tym razem musiałam sama wybrać farbe więc kupiłam ją z firmy Loreal 801 i po całym zabiegu moje włosy są szare a właściwie platynowe. Możecie mi doradzić jakiej farby użyć żeby wyszedł normalny naturalny blond?
|
|
|
|
|
#2058 |
|
Konto usunięte
|
Efekt po fioletowej plukance na rudawych wlosach: mahon
|
|
|
|
|
#2059 |
|
Przyczajenie
|
Płukanka na ciepły odcień blondu
Hej~
Otóż, mam włosy farbowane na kawowy blond, całkiem jasny odcień, ale marzy mi się coś jaśniejszego/platyna, a jako że rozjaśnianie to strasznie inwazyjny zabieg chciałbym spróbować czegos innego. W zalaczniku kolor moich wlosow, jak myslicie, jaki kolor uzyskam z plukanka? |
|
|
|
|
#2060 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Płukanka na ciepły odcień blondu
Ale płukanką z czego? Bo może być srebrna lub fioletowa - ochładza odcień, może być z miodu, może być z rumianku, trochę rozjaśni. Możesz również spróbować rozjaśnić korzeniem rabarbaru (rzewień), mało inwazyjny zabieg, a rozjaśnia ton lub dwa
|
|
|
|
|
#2061 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Płukanka na ciepły odcień blondu
Zwykła płukanka fioletowa z rossmana, przed chwilą wypłukałem włosy i zobaczę jaki efekt
|
|
|
|
|
#2062 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, czy srebrną płukankę z joanny kupię w Rossmannie?
|
|
|
|
|
#2063 |
|
Raczkowanie
|
szampon - tak
|
|
|
|
|
#2064 |
|
Raczkowanie
|
Hej płukanki
mam dylemat. Moje włosy przybrały żółtawego odcienia dzięki sprayowi rozjaśniającemu Joanny, zaczęłam stosować fioletowy szampon również tej firmy i wyszły mi SIWE i to tylko od połowy włosy! Zdecydowałam sie dzisiaj na farbowanie CASTING lodowy blond, niestety siwe pozostało. Zastanawiam się czy to zejdzie jak nie będę używać już tego szamponu, czy przez to, że pofarbowałam, to tylko "wtopiłam" to we włosy? Poczekać czy farbować mocniejszą farbą?
|
|
|
|
|
#2065 |
|
Konto usunięte
|
Nie farbuj, zejdzie
|
|
|
|
|
#2066 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#2067 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję!
|
|
|
|
|
#2068 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny - jak sie robi plukanke z gencjany?
ostatnio zrobilam na wlosach (zawsze farbowanych na brąz poziom 6)w salonie ombre - rozjasniałam dwa razy końce i tym razem wyszły mi z rudym odcieniem czego nie cierpie, fryzjerka kazała mi stosowac fioletowa plukanke - kupiłam szampon profesjonalny fioletowy z Joanny ale pisałyscie że szybsze i lepsze efekty uzyska sie z gencjaną.
|
|
#2069 |
|
Przyczajenie
|
Dzień dobry wizażanki.
Zacznę od tego, że wcześniej farbowałam się henną z odcieniami fioletu, dwa razy farbami fioletowymi, a później znowu henną z odcieniami fioletu.Byłam niezadowolona, bo wszystko mi się wypłukiwało, a dodatkowo henna wypłukała się do rudo-różowego brązu.Wczoraj zafarbowałam się Kolestonem 33/66, kolor wyszedł piękny, ale mam rude refleksy.Czy srebrna płukanka mi pomoże? |
|
|
|
|
#2070 |
|
Przyczajenie
|
szampon joanna fioletowy
hej
mam pytanie, czy fioletowy szampon z joanny trwale usuwa zółty odcień z wlosów, czy tylko go masukuję? włosy nabrały już ładnego koloru i chciałabym odstawić ten szampon, bo boję sie, że niszczy mi włosy, ale z drugiej strony obawiam się, że platynowy kolorek zejdzie i znów powróci ten okropnie żółty z góry dzięki za odpowiedż
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:57.

Mam brązowe włosy farbowane i chce pozbyć się czerwonych refleksów, wyczytalam, że plukanka może pomóc, pomimo ciemnego koloru. Chciałabym przetestować i zastanawiam się, która byłaby w stanie rozwiązać problem, choć w pewnym stopniu. Pomóżcie!

Albo chociaż napisać na jakich barwnikach się opierają ...
Flor Illum Srebro łapie silniej niż Srebrzyk, ale Srebrzyk daje bardziej perłowy, opalizujący efekt. Flor Illum bardziej popielaty, szary.
i to tylko od połowy włosy! Zdecydowałam sie dzisiaj na farbowanie CASTING lodowy blond, niestety siwe pozostało. Zastanawiam się czy to zejdzie jak nie będę używać już tego szamponu, czy przez to, że pofarbowałam, to tylko "wtopiłam" to we włosy? Poczekać czy farbować mocniejszą farbą?
z góry dzięki za odpowiedż