|
|
#121 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Internetowe zmory...
poczytalam, poszperalam i jedyne co udalo mi sie znalezc to wiesc, ze wiosna br UOKiK ustalil, ze wlasciciele serwisu maja wplacic kare pieniezna w wysokosci ponad200 tys. zl, zamiescic na stronie internetowej decyzje UOKiK, etc. Spolka"Eller service" zamierza- byc moze juz to zreszta zrobila- owa decyzje zaskarzyc.
Konsumenci natomiast moga dochodzic swych praw indywidualnie, kierujac je na droge sadowa. "W takim przypadku to przedsiębiorca musi udowodnić, że udzielił jasnej i rzetelnej informacji. Zgodnie z prawem każdy konsument będzie mógł zażądać od przedsiębiorcy: zaniechania praktyki, usunięcia jej skutków oraz naprawienia wyrządzonej szkody – w szczególności żądania unieważnienia umowy." (http://di.com.pl/news/31003,0,akt_Po..._praktyki.html) "W przypadku kłopotów z odstąpieniem od umowy zawartej na odległość pomocy należy szukać u miejskich lub powiatowych rzeczników konsumentów. Ponadto porady udzielane są przez Stowarzyszenie Konsumentów Polskich pod bezpłatnym numerem 0 800 800 008."(zrodlo jak wyzej) i tam sie wam, drogie panie, radze zwrocic. Zaniechanie jakichkolwiek dzialan moze nie przyniesc oczekiwanych przez was efektow. Zycze powodzenia
valar morghulis Edytowane przez kennademerkedo Czas edycji: 2010-09-24 o 23:25 Powód: literowka |
|
|
|
|
#122 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Internetowe zmory...
ja podałam fałszywe dane, zmyślony adres itd, więc z tego co czytam moge spać spokojnie?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:30.