Wielki,wstrętny tampon? i sposoby na zabezpieczenie latem.. - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-01-22, 17:33   #181
enigma1985
Zadomowienie

Dot.: Wielki,wstrętny tampon? i sposoby na zabezpieczenie latem..

a ja nie wyobrażam sobie życia bez tamponów. bez względu na porę roku używam ich. tylko jak na pewno zostaję w domu to wkładam podpaski. ale jak gdzieś wychodzę to obowiązkowo tampon.i nie muszę się martwić, że mi się podpaska przesunie albo przemoknie.
enigma1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-22, 17:53   #182
Sweet :)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anestet-ka Pokaż wiadomość
sweet, mozesz od poczatku uzywam tamponow

p.s. spoznilam sie troche z ta odpowiedzia
Dzięki
Sweet :) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-22, 19:43   #183
N4TI
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to N4TI

kurde dziewczyny zazdroszcze Wam tego komfortu.. eh mam nadzieje ze nie stchórze i nie bedzie bolało i tez uda mi sie wlozyc tampona ;(
Stary 2007-01-22, 20:51   #184
ewelkaw
Zakorzenienie

napewno nic trudnego...ja już nie pamiętam czy miałam z tym kłopot....
używam tamponow właściwie od początku...teraz już nie moge sobie bez nich zycia wyobrazić jeden z wynalazkow wszechczasow
ewelkaw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-22, 21:58   #185
silesianna
Zakorzenienie

dziewczyny, ja też miałam kiedyś problem z tamponami, zarówno z zakładaniem jak i wyjmowaniem. przy zakładaniu (zwykłego tamponu bez aplikatora) nie mogłam go wsunąć bardziej, niż długość samego tamponu, a przecież wiadomo, że to dużo za płytko - więc nie używałam tamponów w ogóle.
dopiero na studniówce poczułam się "zmuszona" - koleżanka poleciła mi tampony z aplikatorem, twierdząc, że nie da się ich umieścić za płytko. różnica dla mnie była kolosalna - pierwszy raz poczułam jak to jest "mieć w sobie tampon, ale wcale go nie czuć".
no ale z wyjmowaniem miałam problem dość długo - bolało. z resztą z wkładaniem też jakiś czas miałam problem - ciężko mi było znaleźć "właściwy kąt wkładania".
ale kombinowałam i znalazłam - wy też "szukajcie"! dla mnie najlepsza pozycja, to usiąść normalnie na sedesie, z szeroko rozstawionymi nogami i lekko pochylić się do przodu - u mnie w takiej pozycji tampon wysuwa się idealnie i bez żadnego bólu czy dyskomfortu.
oczywiście nie jest to "złoty środek" dla wszystkich, bo każda z nas jest odrobinę inaczej zbudowana, ale warto szukać i kombinować.

a, no i przepraszam za moralizatorstwo, ale po prostu jestem przerażona postępowaniem niektórych moich koleżanek, dlatego to napiszę:
pamiętajcie o dokładnym myciu rąk przed założeniem tamponu, niezależnie od tego, czy w wersji bardziej, czy mniej higienicznej (mniej higieniczna - oczywiście bez aplikatora) w żadnym wypadku nie powinno się niczego dotykać pomiędzy umyciem rąk a aplikacją (drzwi, klamki, klapa od sedesu...) oprócz samego tamponu oczywiście. w dużej mierze to właśnie z "nieczystych rąk" biorą się te nadżerki i inne problemy. jeszcze raz przepraszam, może dla Was (oby!) mówię oczywiste rzeczy, ale po prostu mnie krew zalewa, jak widzę moje koleżanki, które w klubach dotykają rękami stolików, szklanek, numerków, a potem idą do klubowej toalety i nie opłukując nawet rąk przystępują do zmiany tamponu :/ :/ :/
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-22, 22:45   #186
hecate
Zakorzenienie

GG do hecate

Ja praktycznie uzywam tylko tamponow - wybieram te z aplikatorem bo wygodniejsze i higieniczne. Lata wprawy sprawily ze zaaplikowalabym go sobie chyba nawet w stanie niewazkosci lub innej wymyslnej pozycji.

Pierwsze tampony to byl dyskomfort i podczas zakladania i wiekszy podczas wyjmowania. Teraz? nic nie czuje. Czuje tylko komfort. suchosc, pewnosc.

Zabezpieczenie the best i zima i latem.

ah noi do rad silesiann dodalabym tez czesta wymiane - a nie jak niektorzy jeden na 8 h....brrr.

Corey 15.04.12

Mudvayne - Happy?
hecate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-23, 10:13   #187
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hecate Pokaż wiadomość
ah noi do rad silesiann dodalabym tez czesta wymiane - a nie jak niektorzy jeden na 8 h....brrr.
oj, zdecydowanie tak!
ja zawsze wymieniam max co 4 godziny, mimo, że mam raczej średnio obfite krwawienia, nawet na początku. zawsze stosuję się do rad w ulotce - jeśli na tamponie pozostają białe włókna (mimo 4 godzin) to używam tych o coraz mniejszej chłonności. (zawsze kupuję 3 paczki różnej chłonności na raz, żeby odpowiednio mniejszy tampon był pod ręką).
nie wyobrażam sobie chodzenia z tamponem dłużej niz 4 (no, czasami max 5 godzin), z resztą z podpaskami jest podobnie (jeśli już ich używam w dzień, na przykłąd pod koniec okresu gdy mam już raczej plamienie niż krwawienie - wtedy używanie tamponu uważam za raczej niewskazane)
miałam koleżankę która od rana do wieczora potrafiła wytrzymać w jednej podpasce, twierdząc, że "przecież jeśli jeszcze nie jest <pełna>, to po co ją wymieniać", blee. sorry, ale na higienie nie wolno oszczędzać :/
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-01-23, 10:52   #188
blue2003
Miuoshowa

GG do blue2003 Wyślij wiadomość przez Yahoo do blue2003

Ja uzywam tamponow od pierwszego okresu i nie wyobrazam sobie bez nich zycia!

"...nasza wielkość miała iskrzyć, a wygasa gdy tak teraz na nią patrzę a ty milczysz..."
blue2003 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-23, 11:34   #189
Baba_Jaga
Przyczajenie

na poczatku bałam sie tamponow :P chodziłam w nich tylko po domu i to góra pol godzinki, pozniej pojechałam nad morze na tydzien i akurat wtedy dostałam okres zaryzykowałam i ... teraz nie moge sie tylko przekonac do stosowania tamponow na noc a tak to nie wyobrazam sobie zycia bez nich
Baba_Jaga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-23, 11:40   #190
hecate
Zakorzenienie

GG do hecate

Cytat:
Napisane przez silesianna Pokaż wiadomość
o(zawsze kupuję 3 paczki różnej chłonności na raz, żeby odpowiednio mniejszy tampon był pod ręką).
Ja kupuje specjalna pake - ma w sobie tampony na silne krwienie, potem normalne i mini. Super sprawa.

Corey 15.04.12

Mudvayne - Happy?
hecate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-23, 11:51   #191
jotemka
BAN stały

Dlaczego my kobiety musimy mieć miesiączkę
jotemka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-23, 12:13   #192
N4TI
Zakorzenienie

jeju oby mi sie udało wsadzic w koncu tego tampona ;(
Stary 2007-01-23, 12:45   #193
aksa24
Raczkowanie

O matko ja bez tamponów bym nie mogła! Podpasek używam tylko jak siedze w domu i nigdzie nie idę i na noc. Czasami na noc tez używam tamponów ale tylko wtedy gdy nocuję u mojego TŻ-ta ale nie wysypiam sie bo co kilka godzin do łazienki biegam Tampony ułatwiają mi życie, bo nie muszę się martwić, że mi się coś przesunie, przemięknie itrp.brrr

Kocham...

http://www.suwaczek.pl/cache/f350441464.png?html
aksa24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-23, 13:21   #194
201704240951
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez jotemka Pokaż wiadomość
Tez się nad tym zastanawiam
201704240951 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-23, 13:42   #195
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

a ja uzywam i tego i tego.... zalezy,. jak mam tampony to okej jak podpaski to tez mogą byc... choc wle tampony uzywam je gdzies od roku i sa super.... ostatnio mialam studniowke i jakos nie moglam sobie wyobrazic tego ze pojde na nia z podpaską a tak z tamponet czulam sie super i zapomnialam o okresie

N4TI napewno Ci sie uda... tylko sie nie denerwuj bo to moze przeszkodzic ja tak mialam na początku a teraz idzie jak po maśle
Stary 2007-02-04, 13:56   #196
N4TI
Zakorzenienie

jestem juz po probie i mini i normal ;( ja nie wiem co sie ze mna dzieje ale wlozylam pol tampona i okropnie mnie w srodku pieklo ;( znow sie nie udalo ;(
Stary 2007-02-04, 17:46   #197
Ludowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jotemka Pokaż wiadomość
Żeby urodzić kiedyś ślicznego, słodkiego, kochanego bobaska, jestem w stanie to znieść

Nie używałam jeszcze tamponów (proszę, nawet pod tym względem jestem zupełnie niewinna ), acz chciałabym spróbować. Co polecacie na pierwszy raz - O.B. czy tampaxa? Jeśli to pytanie już padło to przepraszam, ale nie mam czasu czytać całego wątku.

Ludowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-12, 20:15   #198
Justynka1710
Zakorzenienie

odświeżam troszkę wątek
ja polecam na pierwszy raz OB. sama użyłam Ob przedwczoraj (pierwszy raz) i było mi niewygodnie! Nie mogłam chodzić normalnie heh, napewno źle włożyłam eh co ja zrobię, jestem w 3 dniu, a w podpasce czuje sie jak w pampersie i jeszcze ten wf i krotkie obcisle spodenki buuu ale od koleżanek słyszłam, ze lepiej na pierwszy raz użyć ob, są takie zwykłe i ponoc lepsze
pzdr
You're everywhere
But right now I wish you were here...
Justynka1710 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-12, 22:22   #199
gajqa
Wtajemniczenie

GG do gajqa

próbowałam wiele razy włożyć tampona i dupa. wlozylam dosyć głęboko ale miałam wrażenie ze albo sie wysunie albo niewiem i chyba go troche czułam.. polazilam troche i wyjełam pozniej nastepnego wlozylam i znow wyjełam az mnie 'tam' zaczelo piec troche wiec zrezygnowalam. kiedys mama mi kupila biedronkowe tapony na wyprobowanie zużyłam wieksze pol paczki na próby(!!) i do tej pory nie moge jakos sie nauczyc nosic taponow a podpasek STRASZNIE nie lubie na dodatek bardzo obfity okres.. bleeee
gajqa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-27, 14:46   #200
N4TI
Zakorzenienie

no i udało mi sie wczoraj wczesniej bylam u ginekologa, Pani doktor poradzila mi zebym sobie tampon wczesniej posmarowała wazelina i wszedł tak gladko i szbybko ze sie az zdziwiłąm;D probujcie dziewczyny do skutku od nastepnego okresu znow uzyje tamponów;D
Stary 2007-03-27, 15:52   #201
frida110
Zakorzenienie

Ja tamponów używam prawie od samego początku. Nie wyobrażam sobie teraz chodzenia do pracy z podpaską, albo jazdy rowerem.
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-27, 20:15   #202
Ludowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez N4TI Pokaż wiadomość
no i udało mi sie wczoraj wczesniej bylam u ginekologa, Pani doktor poradzila mi zebym sobie tampon wczesniej posmarowała wazelina i wszedł tak gladko i szbybko ze sie az zdziwiłąm;D probujcie dziewczyny do skutku od nastepnego okresu znow uzyje tamponów;D
Wazeliną? To tak można? Nie podrażni pochwy, nie spowoduje podrażnień? Widzisz, nie wiedziałam

Ludowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-27, 20:16   #203
lolitka123
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez N4TI Pokaż wiadomość
tampon wazelina? aa to tak mozna? przeciez 'tam w srodku' bedziesz cala w wazelinie i czy tampon nie bedzie mniej chlonny przez ta wazeline? jakos mi sie to nie widzi..
a ja tez nie umiem zakladac tamponow.. kiedys 2 razy mi sie chyba udalo, ale sie zrazilam bo ubralam tampaxa (tylko te z aplikatorem umiem zakladac, innych nie:P) i poszlam na basen i mi przemokl!!! a mialam go krotko, jakies pol godzinki czy godzine.. krwawienia mam obfite, to moze od tego, ale chlonnosc mial wysoką , wiec nie wiem
i teraz sie boje uzywac tamponow zeby mi tez jakis nie przemokl bo by byla masakra a z podpaskami juz nie moooge, bo okropne są ;( musze sie jakos przekonac..
Stary 2007-03-28, 07:56   #204
rare bird
Wtajemniczenie

ja bym w życiu nie poszła na basen kiedy mam okres! nawet z tamponem. bałabym, że się coś stanie.
na pierwszy raz użyłam tych najmniejszych o.b. i też nie umiałam włożyć, ale jakoś poszło i teraz potrafię zalożyć tampon w 5 sekund tampaxów nigdy nie używałam.
Stary 2007-03-28, 15:12   #205
N4TI
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lolitka123 Pokaż wiadomość
tampon wazelina? aa to tak mozna? przeciez 'tam w srodku' bedziesz cala w wazelinie i czy tampon nie bedzie mniej chlonny przez ta wazeline? jakos mi sie to nie widzi..
a ja tez nie umiem zakladac tamponow.. kiedys 2 razy mi sie chyba udalo, ale sie zrazilam bo ubralam tampaxa (tylko te z aplikatorem umiem zakladac, innych nie:P) i poszlam na basen i mi przemokl!!! a mialam go krotko, jakies pol godzinki czy godzine.. krwawienia mam obfite, to moze od tego, ale chlonnosc mial wysoką , wiec nie wiem
i teraz sie boje uzywac tamponow zeby mi tez jakis nie przemokl bo by byla masakra a z podpaskami juz nie moooge, bo okropne są ;( musze sie jakos przekonac..
tez tak najpierw pomyslalam ale nalozylam jej naprawde malutko Pani Ginekolog tez nic nie mowila ze tak nie mozna
Stary 2007-03-28, 16:32   #206
Shiryuna
Zadomowienie

Ja zaczęłam używać tamponów gdzieś pomiędzy 11 a 12 rokim życia, wiem że to wcześnie, ale musiałam, bo jeżdziłam na sekcje pływacką. Za pierwszym razem to było straszne, płakałam i nie mogłam go włozyć, ale za drugim razem mi się udało i teraz nie sprawia mi to juz żadnego problemu.
Shiryuna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-28, 16:50   #207
basienka:)
Raczkowanie

ja używam sporadycznie tamponów, bo zniechęciłam się, jak przeczytałam, jakie to świństwo...ale wygodne świństwo
basienka:) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-29, 12:48   #208
Asik_
Zakorzenienie

A pływacie tez bez obaw w tamponach?
Asik_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-29, 13:00   #209
rare bird
Wtajemniczenie

a dlaczego świństwo?
Stary 2007-03-29, 13:06   #210
vichy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez basienka:) Pokaż wiadomość
ja używam sporadycznie tamponów, bo zniechęciłam się, jak przeczytałam, jakie to świństwo...ale wygodne świństwo
Dlaczego uwazasz ze to swinstwo????ja juz od 15 lat ich uzywam...i nie narzekam.Nawet w nocy ...tylko tampon.Nie wyobrazam sobie siebie z podpaska....niewygodna,mo kra,odparza....fuuuuj.Ale kazdy ma swoje zdanie oczywiscie
vichy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości